SURVIVOR na Hayat TV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#576 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by KatarinaKosaca »

lolo_lolo wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ono što se meni ne sviđa u ovoj ediciji je što im nisu dali udicu pa da pecaju, što ih rijetko vidim da idu i traže kokosove orahe, skuhaju ono riže i sjede tamo.... Znam da su u nekim stranim davali udicu, pa su po cijeli dan pecali, tražili hranu po šumi, onda je mnogo zanimljivije. Ovako se njihov opstanak svodi na igre koje im zadaju.....
zar ima jos onih koji misli da oni tamo jedu samo pirinac :lol:
Znam u jednom stranom da su ima davali čokoladice pred takmičenje. Nisam o tome govorila, nego da jedu konzerve i rižu što im daju, a da nedostaje snalaženja na otoku u smislu pecanja, sitnog lova i skupljanja biljki u stilu Robinzona. Šta im daju to ne znamo, međutim sigurno ne puno, jer su svi smršali.
sofist

#577 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by sofist »

black_and_red wrote:
Njegos sinoc rece da je poslao Acu na ostrvo duhova kako ne bi neko od njih provalio da je imunitet kod njega! Po meni jako los potez! Ja bi poslao Srdjana ili Teju koji za razliku od ostalih imaju malo vise mozga za one mozgalice ali bi im jos i pomogao kako da dodju do prazne zadnje prepreke i da skontaju da je imunitet kod Njegosa jer Klemen i Dusan bi se skontali da ga nisu nasli a treci koji je isao tamo jest Njegos! Samim tim niko od njih ne bi smio da glasa za njega! Mislim da je tu pogrijesio! Ovako je samo zakuhao i morat ce ranije da iskoristi taj tajni imunitet umjesto da sa njim u dzepu lagano kulira po ostrvu dok se ovi izbacuju!
Da sam na njegovom mjestu izvadio bih ga i stavio slucajno kraj torbe neka ga neko vidi i kasnije ga sakrio opet!

Ovako ce njemu i Aci koji ocito imaju deal, ne znam kakav al' ga imaju, biti jako jako tesko poizbacivati hijene oko sebe!
Pazi, Njegos kad je slao Acu nije mogao da zna da na ostrvu duhova nema jos neki skriveni imunitet. Poslao ga je prije svega da i on nadje imunitet ako ga ima.

@Nedime, hvala. :)
bez_ideje

#578 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by bez_ideje »

Ma kad su tek dosli u novo pleme i kamp,dobili su mreze...nije mi jasno sto ih ne koriste :-? Vidjela sam samo jenom da su gacali po plicaku sa njima, sto ne odose dublje.........smiju li oni uopste napustati onaj kamp ondje.........sigurno ima kokosa i banana jos :?
Fakat mi je to zamjerka....ono kukaju kako su gladni a nisu se bas pretrgli oko pronalaska hrane
black_and_red

#579 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by black_and_red »

KatarinaKosaca wrote:Ono što se meni ne sviđa u ovoj ediciji je što im nisu dali udicu pa da pecaju, što ih rijetko vidim da idu i traže kokosove orahe, skuhaju ono riže i sjede tamo.... Znam da su u nekim stranim davali udicu, pa su po cijeli dan pecali, tražili hranu po šumi, onda je mnogo zanimljivije. Ovako se njihov opstanak svodi na igre koje im zadaju.....

To je do njih samih! Levati ne znaju traziti hranu a kamoli da pokusaju da je pronadju!

Sto se tice ribarenja, ima li su sansi za uhvatiti ribe pa opet nisu ni prstom makli samo zato sto su levati po tom tom pitanju!

Zaboravljate da su dobili mrezu sa kojom su mogli da napecaju riba da ne mogu sve da pojedu!

Normalno da je njima svima pecanje ocito stran pojam i segment u zivotu!

Kao prvo nisu ni pokusali da bacaju mrezu malo dublje u more, levati su utvrdili da nema ribe u moru! Alo u moru da nema ribe?? :shock: Nacin na koji su mogli da hvataju uspijesno ribe je da uhvate krabe i nadju na onim stijenama skoljki kojih 100% ima, zakace ih na mrezu i takvu mrezu bace u more nekih 20 ili 30 metara od obale a ne pred nogama ondje gdje su je oni bacali!
Ribe bi dosle, jele meso od skoljki i kraba i uhvatile se same u mrezu! Al' hajd ti levatima to objasni! Dobili su i ujedinjenju veliku udicu i stap za pecanje! Nisu im ljudi dali dzaba veliku udicu jer sigurno na onih hridima obitavaju velike ribe, sve sto su morali da urade jeste da stave mamac kako treba, u ovom slucaju zdrobiti krabu i staviti je na udicu ili zakaciti meso od skoljke i cekati da riba dodje! Normalno da nece odma da dodje jer valja cekati kao i svugdje! Nije more ribnjak pa da riba odma grize jer je tu i jer si joj bacio pred usta!
U ono jezero koje mozemo da vidimo samo kada neko ode da razmislja tamo na osami garantujem da ima ribe al' levati nisu ni pokusali da hvataju niti da ga obidju da vide ima li zivota u njemu!

Dakle, ribarska prica u ovogodisnjem survivoru 0 bodova samo zato sto su takmicari levati za pecanje i pored opreme koju posjeduju, istina primitivna ali se da sa njom uloviti vecera!
black_and_red

#580 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by black_and_red »

sofist wrote: Pazi, Njegos kad je slao Acu nije mogao da zna da na ostrvu duhova nema jos neki skriveni imunitet. Poslao ga je prije svega da i on nadje imunitet ako ga ima.

Onda ni ti ni oni koji se takmice ne razumijes kada Andrija kaze i objasni svima da se na ostrvu duhova nalazi tajni imunitet a ne imuniteti!

Dakle, sasvim jasno i glasno naglaseno, da se na ostrvu duhova nalazi skriven tajni imunitet! Dakle, slovom i brojem jedan! Pronadjen od strane Njegosa i to je to! I gdje je logika da ih ima vise! Zamisli,sad da ga je nasao i Klemen i Dusan i Njegos pa sad i Aco!? Za koga bi se onda moglo glasat! Nidje veze!
Nema znaci sta da konta da ih ima vise! Nije receno da su skriveni imuniteti nego imunitet! Prosto ko pasulj sto bi rekli u narodu! 8-)
Last edited by black_and_red on 28/01/2010 16:34, edited 2 times in total.
KatarinaKosaca

#581 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by KatarinaKosaca »

Nisam vidjela da imaju udicu (To što je velika je ok, u moru se inače koriste veće udice nego na rijeci ili jezeru)
Mogli su po stjenama kao mamac skupljati školjke i puževe i nešto kruha baciti riba bi po noći sigurno došla. Da je meni na onaj otok, ne bih prestajala pecati...........
black_and_red

#582 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by black_and_red »

KatarinaKosaca wrote:Nisam vidjela da imaju udicu (To što je velika je ok, u moru se inače koriste veće udice nego na rijeci ili jezeru)
Mogli su po stjenama kao mamac skupljati školjke i puževe i nešto kruha baciti riba bi po noći sigurno došla. Da je meni na onaj otok, ne bih prestajala pecati...........

Ako si pratila survivor onda si mogla da vidis kako Aco objasnjava da je udica velika i da se na nju moze samo som da uhvati! Mislim da je tu sve jasno bilo ko dan! Ne znaju nista o pecanju i osudjeni su na rizu i kokos i poneki rucak koji osvoje do daljnjeg!
KatarinaKosaca

#583 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by KatarinaKosaca »

black_and_red wrote:Ako si pratila survivor onda si mogla da vidis kako Aco objasnjava da je udica velika i da se na nju moze samo som da uhvati! Mislim da je tu sve jasno bilo ko dan! Ne znaju nista o pecanju i osudjeni su na rizu i kokos i poneki rucak koji osvoje do daljnjeg!
Nisam od početka gledala svaki snimak, tako da nisam vidjela to sa udicom. Ondje nema čamaca ni brodova i mora biti puno ribe... Šteta..
bez_ideje

#584 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by bez_ideje »

Ma na tome su bas pali.....nije pecanje atomska fizika,a bar oni imaju vremena za hiljade neuspjelih pokusaja!
Uostalom,imaju macetu i konopce......da su kakav najprostiji splav sa 10 trupaca konstruisali i koristili ga da se malo udalje od obale .....Moj je zakljucak da su svi nespremni dosli sa te strane....
Nesto mislim da je Pece ostao,bilo bi nekog hajra od toga.......on mi je onako najrukatiji izgledao i kad su onaj kamp podizali na pocetku!
sofist

#585 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by sofist »

black_and_red wrote:
sofist wrote: Pazi, Njegos kad je slao Acu nije mogao da zna da na ostrvu duhova nema jos neki skriveni imunitet. Poslao ga je prije svega da i on nadje imunitet ako ga ima.

Onda ni ti ni oni koji se takmice ne razumijes kada Andrija kaze i objasni svima da se na ostrvu duhova nalazi tajni imunitet a ne imuniteti!

Dakle, sasvim jasno i glasno naglaseno, da se na ostrvu duhova nalazi skriven tajni imunitet! Dakle, slovom i brojem jedan! Pronadjen od strane Njegosa i to je to! I gdje je logika da ih ima vise! Zamisli,sad da ga je nasao i Klemen i Dusan i Njegos pa sad i Aco!? Za koga bi se onda moglo glasat! Nidje veze!
Nema znaci sta da konta da ih ima vise! Nije receno da su skriveni imuniteti nego imunitet! Prosto ko pasulj sto bi rekli u narodu! 8-)
Ti ocito onda ne pratis dobro. Njegos je rekao da ako ima jos neki imunitet onda bi volio da fa nadje Aco. Ja to samo prenosim. Igra je puna iznenadjenja i nisu sigurni da li tamo nesto ima ili nema.
bez_ideje

#586 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by bez_ideje »

Ma nema vise imuniteta,jer su isti tragovi ocito zakopani na ista mjesta
black_and_red

#587 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by black_and_red »

sofist wrote:
black_and_red wrote:

Ti ocito onda ne pratis dobro. Njegos je rekao da ako ima jos neki imunitet onda bi volio da fa nadje Aco. Ja to samo prenosim. Igra je puna iznenadjenja i nisu sigurni da li tamo nesto ima ili nema.

Oj covjeka :D

Koliko je 2+2 jebote? :shock: Fino receno skriven je IMUNITET a ne IMUNITET(I) i ja sam rekao da je to Njegosev los potez zato sto je Acu poslao tamo! Nije ni on ocito skontao da je imunitet samo jedan!

Ne mogu da vjerujem :run:
KatarinaKosaca

#588 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by KatarinaKosaca »

bez_ideje wrote:Ma na tome su bas pali.....nije pecanje atomska fizika,a bar oni imaju vremena za hiljade neuspjelih pokusaja!
Uostalom,imaju macetu i konopce......da su kakav najprostiji splav sa 10 trupaca konstruisali i koristili ga da se malo udalje od obale .....Moj je zakljucak da su svi nespremni dosli sa te strane....
Nesto mislim da je Pece ostao,bilo bi nekog hajra od toga.......on mi je onako najrukatiji izgledao i kad su onaj kamp podizali na pocetku!
Pecanje uopće nije teško. Osim toga morska je riba šarolika, pa se može na svašta upecati. I na kruh, i na školjke, puževe. Ondje ribu ništa ne plaši, nema brodova, čamaca, zvukova, tako da su mogli i sa obale zabacivati nekolko metara dalje od sebe i po noći bi sigurno došla. U Španskom rijalitiju ove vrste je jedan po cijelu noć pecao i jeli su puno ribe. Još nisu imali vatre, pa su je živu jeli. A ovi uredno kuhaju svoju rižu i vesele se da otvore konzervu.. Osim toga, na mrežu su mogli skupljati sitnu ribu kao mamac i onda stavljati na udicu. Tako bi ajkulu upecali... Baš glupo.. Sem onih igara koje im zadaju ne vidim da se pomaknu. I ne rone. Ronjenjem se može izvaditi koja školjka ili nešto za pojesti svježe i puno proteina...
sofist

#589 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by sofist »

black_and_red wrote: Oj covjeka :D

Koliko je 2+2 jebote? :shock: Fino receno skriven je IMUNITET a ne IMUNITET(I) i ja sam rekao da je to Njegosev los potez zato sto je Acu poslao tamo! Nije ni on ocito skontao da je imunitet samo jedan!

Ne mogu da vjerujem :run:
Eto mi svi glupi, samo ti pametan. :roll: Zasto onda Andrija nije rekao skriven je samo jedan imunitet? Mogao je da naglasi i tako rijesi sve dileme. Od takmicara niko nije siguran da li ima samo jedan ili ih ima vise. Imunitet je moglo da znaci da skriveni imunitet postoji svaki put kad neko ode na ostrvo duhova. Nije sigurno da ce ga svako naci, Dusan i Klemen su primjer.
black_and_red

#590 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by black_and_red »

sofist wrote: Eto mi svi glupi, samo ti pametan. :roll: Zasto onda Andrija nije rekao skriven je samo jedan imunitet? Mogao je da naglasi i tako rijesi sve dileme. Od takmicara niko nije siguran da li ima samo jedan ili ih ima vise. Imunitet je moglo da znaci da skriveni imunitet postoji svaki put kad neko ode na ostrvo duhova. Nije sigurno da ce ga svako naci, Dusan i Klemen su primjer.

Nisam rekao da je neko ovdje od forumasa glup a ja samo pametan! To je tvoja konstatacija!

A sad je ocito postalo jasno da si ti taj koji ne prati a ne ja :D
Bez ljutnje ali o tome da je Andrija naglasio fino da je na ostrvu samo jedan imunitet ti ja i pricam! Ali ocito ti mene ne kontas kada ti govorim da kada je Andrija objasnjavao i prvi puta i drugi i sve i jedan je fino rekao da se na ostrvu duhova nalazi skriveni imunitet a ne imuniteti! I normalno da nece sad covjek reci: ej raja imunitet je pronadjen pa sad kada idete na ostrvo duhova idete na odmor od ostalih clanova i idete da prodajete zjale! Dakle jedinica mnozine i jednine te zeza majstore kao i sve njih na ostrvu samo sto se ti razlikujes od takmicara sto gledas to sve i ne mozes da povezes neke stvari a oni sami ucestvuju u tome i kontaju tako kako kontaju! :D
Doduse njih na ostrvu zeza i to sto niko jos se nije ocitovao da je taj tajni imunitet i nasao, sto je u ovom slucaju poslo za rukom Njegosu!
sofist wrote: Imunitet je moglo da znaci da skriveni imunitet postoji svaki put kad neko ode na ostrvo duhova.
Da je ova tvoja tvrdnja tacna onda bi Aco sinoc trazio neki drugi imunitet a ne bi isao jednim te istim tragom na jedno te isto mjesto do kraja i tamo skontao da ustvari je SAMO 1 TAJNI IMUNITET!
black_and_red

#591 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by black_and_red »

KatarinaKosaca wrote:
Pecanje uopće nije teško. Osim toga morska je riba šarolika, pa se može na svašta upecati. I na kruh, i na školjke, puževe. Ondje ribu ništa ne plaši, nema brodova, čamaca, zvukova, tako da su mogli i sa obale zabacivati nekolko metara dalje od sebe i po noći bi sigurno došla. U Španskom rijalitiju ove vrste je jedan po cijelu noć pecao i jeli su puno ribe. Još nisu imali vatre, pa su je živu jeli. A ovi uredno kuhaju svoju rižu i vesele se da otvore konzervu.. Osim toga, na mrežu su mogli skupljati sitnu ribu kao mamac i onda stavljati na udicu. Tako bi ajkulu upecali... Baš glupo.. Sem onih igara koje im zadaju ne vidim da se pomaknu. I ne rone. Ronjenjem se može izvaditi koja školjka ili nešto za pojesti svježe i puno proteina...

Ja sam mislio kada im onaj mjestanin lokalni donese mrezu, reko evo ga sad ce ljudi fino da jedu, uhvatit ce nesto u onu mrezu, kad oni izjavljuju u narednim epizodama da je mrtvo more i da nema riba u njemu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-)

Debili na kvadrat!
sofist

#592 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by sofist »

black_and_red wrote:
sofist wrote: Eto mi svi glupi, samo ti pametan. :roll: Zasto onda Andrija nije rekao skriven je samo jedan imunitet? Mogao je da naglasi i tako rijesi sve dileme. Od takmicara niko nije siguran da li ima samo jedan ili ih ima vise. Imunitet je moglo da znaci da skriveni imunitet postoji svaki put kad neko ode na ostrvo duhova. Nije sigurno da ce ga svako naci, Dusan i Klemen su primjer.

Nisam rekao da je neko ovdje od forumasa glup a ja samo pametan! To je tvoja konstatacija!

A sad je ocito postalo jasno da si ti taj koji ne prati a ne ja :D
Bez ljutnje ali o tome da je Andrija naglasio fino da je na ostrvu samo jedan imunitet ti ja i pricam! Ali ocito ti mene ne kontas kada ti govorim da kada je Andrija objasnjavao i prvi puta i drugi i sve i jedan je fino rekao da se na ostrvu duhova nalazi skriveni imunitet a ne imuniteti! Dakle jedinica mnozine i jednine Te zeza majstore kao i sve njih na ostrvu samo sto se ti razlikujes od takmicara sto gledas to sve i ne mozes da povezes neke stvari a oni sami ucestvuju u tome i kontaju tako kako kontaju! :D
Doduse njih na ostrvu zeza i to sto niko jos se nije ocitovao da je taj tajni imunitet i nasao, sto je u ovom slucaju poslo za rukom Njegosu!
sofist wrote: Imunitet je moglo da znaci da skriveni imunitet postoji svaki put kad neko ode na ostrvo duhova.
Da je ova tvoja tvrdnja tacna onda bi Aco sinoc trazio neki drugi imunitet a ne bi isao jednim te istim tragom na jedno te isto mjesto do kraja i tamo skontao da ustvari je SAMO 1 TAJNI IMUNITET!
Pa po tvome, kad je vec bio sam jedan imunitet, onda nije ni bilo potrebe da produkcija ostavlja plocice s tragovima. Mogli su ostaviti na ostrvu samo jednu plocicu na kojoj bi pisalo "imunitet vozdra" i to je to. Sto Aco ne bi trazio, moglo je da se desi da mu iste tragove ostave a da posljednji trag bude razlicit i da ga odvede na neko peto mjesto. :-) Po tebi kad Andrija kaze dupli glas to znaci samo za jednu upotrebu ili crni glas. A vidimo da ima i vise duplih i vise crnih glasova. Kontas li sad? :roll:
KatarinaKosaca

#593 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by KatarinaKosaca »

Ja sam do sinoć isto mislila da postoji više imuniteta, odnosno da svatko ko se nađe na ostrvu duhova ima šansu da pronađe svoj. Od sinoć mislim da je ipak, bio samo jedan. Iako , onda slanje narednog takmičara gubi smisao, bez obzira što je Njegoš samo Aci rekao da je pronašao imunitet.
lolo_lolo

#594 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by lolo_lolo »

KatarinaKosaca wrote:Ja sam do sinoć isto mislila da postoji više imuniteta, odnosno da svatko ko se nađe na ostrvu duhova ima šansu da pronađe svoj. Od sinoć mislim da je ipak, bio samo jedan. Iako , onda slanje narednog takmičara gubi smisao, bez obzira što je Njegoš samo Aci rekao da je pronašao imunitet.
po meni bas ima smisla da se ljudi i dalje salju nakon pronalaska tajnog imuniteta
prije svega,ako takmicari ne znaju ko je uzeo imunitet,da zive u nadi da ce oni otici da ga pronadju i da se sacuvaju
a moze se iskoristiti i tako da,ako svi znaju da je imunitet pronadjen,da se na otok posalje neko protiv koga bi se kovali neki planovi,kako bi se ostali mogli u miru dogovore da izbace tog sto su poslali
Ripicipi

#595 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by Ripicipi »

Jucer Njegos govori Aci kako ce na slijedecem plemenskom savjetu izvaditi tajni imunitet i tako ponistiti glasove koji su glasali za njega, a da ce drugi sa najvise glasova ispasti. To mi malo nije jasno jer Andrija PRIJE citanja glasova kaze "ako neko ima tajni imunitet, da je SADA vrijeme da kaze za njega". Znaci ako Njegos bude cekao citanje glasova, pa tek onda pokaze imunitet, da mu to nece pomoci, tj. moze ispasti i pored imuniteta.
Neko nije dobro upucen, ili Njegos ili ja :D
lolo_lolo

#596 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by lolo_lolo »

samo je problem sto njegos hoce da taj sto ispada bude klemen,a ne moze recimo okrenuti acu da glasa za klemena
mozda bi to trebao nastimati za srdjana ili dusana,dovoljno je da nagovori acu da glasa za jednog od njih dvojice,a svi ostali ce glasati za njegosa
KatarinaKosaca

#597 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by KatarinaKosaca »

meni i Tea i Klemen idu na živce što se štite po slovenačkoj liniji. Jasno je Teja rekla juče... Neću glasati za Klemena, ne zato samo što je Slovenac nego..... To mi je baš bez veze... Evo, sad gledam, fakat je divan otok. Ja bih rado otišla :)
MojaMalenkost

#598 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by MojaMalenkost »

Evo ja znam da će na idućem plemenskom Njegoš upotrijebiti imunitet, ali će se glupi Bošnjo zajebati jer će Klemen i Višnja imati isto glasova. Tako da će se ponoviti glasanje, normalno neće moći glasati za Njegoša. Ne želim vam pokvariti "doživljaj" pa reći ko ispada :-)
Ripicipi

#599 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by Ripicipi »

Ocito me nisi razumio ;)
Da pojednostavim, moze li Njegos ispasti i pored imuniteta ako PRIJE CITANJA glasova ne kaze da ima tajni imunitet(misli da nije ugrozen), a bude izglasan???
black_and_red

#600 Re: SURVIVOR na Hayat TV

Post by black_and_red »

sofist wrote:
Pa po tvome, kad je vec bio sam jedan imunitet, onda nije ni bilo potrebe da produkcija ostavlja plocice s tragovima. Mogli su ostaviti na ostrvu samo jednu plocicu na kojoj bi pisalo "imunitet vozdra" i to je to. Sto Aco ne bi trazio, moglo je da se desi da mu iste tragove ostave a da posljednji trag bude razlicit i da ga odvede na neko peto mjesto. :-) Po tebi kad Andrija kaze dupli glas to znaci samo za jednu upotrebu ili crni glas. A vidimo da ima i vise duplih i vise crnih glasova. Kontas li sad? :roll:

Stari moj ti si zbunjen ko Hadzira u zitu :lol:

Ja o imunitetima on o duplim glasovima :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by black_and_red on 28/01/2010 18:50, edited 1 time in total.
Locked