Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MIME

#576 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by MIME »

alphonse kauders wrote:
MIME wrote:Ovo je bila prijateljska utakmica,gubili smo mi i od Rijeke,Irana i koga već,sve je ovo još uvijek dobro,sada će svi naši protivnici misliti da smo lak zalogaj,ali mi smo Španiji prvaku Evrope dali za tren oka 2 gola a to znači da će nas respektovati i Francuzi,Portugalci i svi drugi koji budu u igri protiv nas,ovo večeras je bila Španija a mi smo ipak Bosna i Hercegovina koja može napraviti IZNENAĐENJE i otići na S.P
I šta će sad misliti naši protivnici: da smo lak zalogaj ili će nas respektovati? Haj pročitaj šta si napisao:)
šta god da misle neće im biti lahko sa nama nadam se da se sada slažeš
JThomas

#577 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by JThomas »

pa jel vi ne shvatate da je grčka luksemburgu dala dva gola, s tim da su 32 minute bili s igračem više? ne kažem razvalićemo ih, ne kažem ni proći ćemo ih, to je glupo...ali mislite da se ne možemo nositi ravnopravno s njima?
razumibezumlje

#578 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by razumibezumlje »

Manolo se isto ponovio(novi bubanj) ........... :thumbup:
Frankyee

#579 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Frankyee »

Pitam se sta bi bilo da je Ciro izveo 4-5-1 formaciju ili 4-4-2

Realno je da Jahic, Nadarevic i Spahic nisu mogli da pokriju zadnju liniju NAROCITO kad lijevo i desno Spanci prolaze bez problema. Imali su protiv sebe jaceg protivnika i pojedinacno i timski. Znaci nasa zadnja linija nije uopste toliko lose odigrala koliko je to bila nemoguca misija na samom pocetku. Znaci Spanci su brzi, precizniji u dodavanju i fizicki spremniji. Realno jedan na jedan nasa odbrana nema sansu protiv ovakvih vrhunskih igraca i ovakvog kolektiva. Supic veoma nesiguran danas ali mozda ni Begovic ili Hasagic nebi prosli bolje. Ako strahujemo od Belgije sa deset igraca zato onda ocekivati da se odrzimo protiv Spanije?

Da smo bili cvrsti u sredini i da smo imali 4 covjeka pozadi mozda bi bolje i prosli ali tada sigurno nebi poceli sa par prilika.

Vladavic na par momenata odlican, bolji mi se cini od Muratovica koji je bio svugdje ali nigdje gdje treba.

Misketa su poklopili sa kvalitetnim igracima i to se vidjelo. Pjanic nije mogao da se nametne kao zamjena. Razocaram sam Ibisevicem, mozda previse ocekujem ali mi se cini da bi trebali igrati sa Muslimovicem i Dzekom u napadu. Ibisevicu jednostavno nesto ne ide od ruke.

a smo igrali 4-5-1 mozda bi nesto moglo da se uradi znaci braniti se igrati na kontru. Grci su na taj nacin uzeli prvenstvo.

Ali u svakom slucaju nadati se da ce strucni stab da uvidi nase lose tacke i da to popravi do sljedece utakmice. Ali treba sagledati i da smo mi stvorili nekoliko veoma dobrih prilika protiv najjace reprezentacije Evrope. Da je bilo malo srece mozda bi to krenulo drugacije.
addem

#580 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by addem »

JThomas wrote:pa jel vi ne shvatate da je grčka luksemburgu dala dva gola, s tim da su 32 minute bili s igračem više? ne kažem razvalićemo ih, ne kažem ni proći ćemo ih, to je glupo...ali mislite da se ne možemo nositi ravnopravno s njima?
Mi se mozemo sa svima nositi, i sa Francuskom, Rusijom, Grckom ili Portugalom. Al pitanje je hoce li biti nafake. Imamo napad koji svakom moze dati gol. samo je pitanje moze li nasa odbrana da se odbrani od svakog napadaca?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#581 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:Pitanje za ove razne taktičare, selektore za tastaturom, pljuvače etc:

Ako nam se (ne daj Bože) ovo ponovi i u baražu, ove kvalifikacije ćete smatrati:

a) neuspjehom
b) najvećim uspjehom reprezentacije ikad

Odgovor me interesuje čisto da mi se iskristališe čije postove čitam :)
Normalno da cu smatrati neuspjesnim. Kakve igrace imamo i u kakvoj su formi bili proteklih 18 mjeseci sramota bi bilo da nismo pobjedili super sile armeniju i estoniju i totalno truhlu belgiju.

Kad sve vidim ko igra svjetska i evropska, a mi 15 godina meda ne mozemo, onda neodlazak na neko natjecanje smatram neuspjehom.

Uvjeren sam da je savez zdrav i odlucan da bi mi igrali 10 puta bolje nego sto sad igramo, a ciro i njegove taktike su za mene obicni cirkus.

Opsirnije nakon baraza
Šibicar

#582 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Šibicar »

cyprus wrote:Pitanje za ove razne taktičare, selektore za tastaturom, pljuvače etc:

Ako nam se (ne daj Bože) ovo ponovi i u baražu, ove kvalifikacije ćete smatrati:

a) neuspjehom

Da i ti sad ono k'o faca neka?Jer ako neko odgovori "neuspjeh",odma je levat i nema pojma o fudbalu..jao kakvih sve likova ima,a visi na forumu ima 10 000 postova,svakom loncu poklopac :roll: .Ma najbolje je ako se ne plasiramo pasti na koljena Ćiri i ljubiti mu pakaš,jer smo došli na korak do plasmana i to je za tebe kao neki uspjeh??? :-) Hoćeš da ti kažem nešto otvoreno?MA BJAAAAAŽIIIIII
Distortion

#583 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Distortion »

Bolje da nam se ovo desi u ovakvoj utakmici nego u barazu. Ja se iskreno nadam da cemo imat vise srece u barazu i da se ovakva utakmica nece ponovit. To sto su oni prejaki i sto imaju sjajnog golmana koji brani nemoguce jednostavno nije nasa krivica. Momci su pokusali, napali onaj branio i to je to. Cuvali se kartona, nismo bili 100% i to su oni kaznili. Ulazilo im skoro sve...glavu gore idemo dalje!
Globus

#584 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Globus »

De ba neko ko pjeva savez napolje pa onda ciro pederu pa onda ciro prolazi skandiraju mu ciro ciro .. i pljescu .. to za mene nikako nisu dobri ljudi u glavu a bilo ih je danas bogami na stadionu puno :/
burek_in_space

#585 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by burek_in_space »

Ne mogu, ali zaista ne mogu da se otmem utisku da je ovo unaprijed smishljen poraz, pa me proglasite ludim ako hocete.
Mislim, realno je bilo za ochekivati da nas Shpanci svakako dobiju, a mislim da je Ciro upravo ishao tom logikom da "zamazhe" ochi protivnicima u barazhu, gdje ce izvesti prvi tim, u kojem ce sve biti nidje veze s vezom, pochevshi od golmana, preko veznog reda i krila...ma skoro svi sa izuzetkom Dzeke, jer je stvarno momak igrachina (Miske, poshtovanje takodje :dance: ). Dalje, Ciro je onima koji su ga prozivali za defanzivnu taktiku omogucio da uvide kako mi znamo igrati, pa donekle ovi "selektori" imaju pravo, ali shta da se desilo da smo bili chisti od kartona i da se igralo "u kost"?! Zhivot dajem da bi fasovali bar jedan crveni vecheras, pa bi na isto doshli. Mi smo jednostavno limitirana reprezentacija koja svoj stil igranja mora mijenjati iz utakmice u utakmicu, jer nije nam svejedno dolazi li nam Shpanija ili idemo Estoniji, treba li nam pobjeda protiv Armenije ili samo bod sa Turcima kuci.

Pjanic-taj momak ce mozhda biti igrachina, ali me nazhalost konstantno razocharava u reprezentaciji, a pogotovo vecheras je svojom sebichnoshcu samo josh vishe u meni zacementirao nekakav skroz indiferentan osjecaj prema njemu. Daj Bozhe da ja sam sebi u usta skochim shto prije, i da nas on odushevi vec u barazhu.
JBT

#586 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by JBT »

hrasno38 wrote:Zasto uvijek stvari posmatramo uzimajuci iz njih samo djelice koji nam se dopadaju ili ne. Dakle veceras je zavrsio kvalifikacioni ciklus za svjetsko prvenstvo u Juznoj Africi u kojem je nasa reprezentacija kolo prije kraja izborila baraz sa velikim brojem postignutih golova i sa utakmicama u kojima se ako ovu veceras ne racunamo (a ovom cu se vratiti kasnije) nigdje nismo obrukali kao predhodnih godina. U toj gupi smo prekocili dvije reprezentacije koje su na pocetku bili apsolutni favoriti u odnosu na nas: Tursku i Belgiju. Dobili smo sve utakmice sa slabijim reprezentacijama na fantastican nacin. Imamo Edina Dzeku koji je drugi strijelac kvalifikacija. Imamo krcate stadione, prepune ulice navijaca, radost na licima i sve ono o cemu smo dugo dugo sanjali. Imamo kapitena koji ako treba ce igrati sa jednom nogom. Imamo izbornika koji je napravio "Dorinu" ili "Cudo". Imamo napad koji ce tek da sije strah po kaznenim prostorima. Imamo "wunderkinge" Pjanica i Stilica a zasto ne reci i Medunjanina o kojima trebaju tek da se pricaju price. I imamo jos te dvije utakmice. Zar zaista neko moze mati obraza pa napadati bilo kojeg naseg igraca. Supica koji je pao kao sa Marsa u reprezentaciju i u dvije utakmice protiv Belgije i u fantasticnoj utakmici protiv Turske zavrijedio svaki moguci i kredit i bonus. Imamo Salihovica koji je protiv Turske postigao takav gol da je meni bilo zao i gola i golmana. Imamo Spahica, Nadarevica i Rahimica koji su ginuli cijele kvalifikacije.Imamo Jahica koji je nonsalatno strpao gol Belgijancima i u ni jednoj utakmici se nije osramotio. Miske, Dzeko, Ibisevic, Muslimovic suvisno je bilo sta pisati, Bajramovic koji povrijedjen hoce da igra. Ljudi imamo po prvi put ucesce u barazu zahvaljuci svim nasim igracima, trenerima i naravno nasim navijacima kojih je recimo bilo 4-5000 u dalekoj Estoniji. I nisu dzaba dosli jer su im se nasi momci ljepo oduzili. Prvu utakmicu sa Spanijom odigramo u zatvorenoj varijanti i Spanci nas pobjede zahvaljujuci golu iz ofsajda sto su priznale i svi spanski mediji i nama ne valja. Veceras Ciro izvodi najbolji sastav da se nadigrava sa Spancima i da navijacima jos jednom pruzi priliku da vide sve nase igracine, hrabro i slazem se pomaloi blesavo radi kartona i opet ne valja. Ocito da mnogima nije jasno da reprezentacija Spanije vrijedi koliko je budzet drzave Bosne i Hercegovine i da to nisu fudbalski majstori nego velemajstori koji su nas dva puta dobili na svom terenu zahvaljujuci sudijama ali tad smo igrali zatvoreno.
Sto se tice golmana po ovdje nekim teorijama niti jedan od ove trojice ne bi mogao stati medju stative jer: Supic nema kluba, Begovic je rezerva a Hasagic je 6 mjeseci bio povrijedjen i niti je igro niti je treniro opet po mom misljenju sva trojica mogu komotno stati medju stative za nasu reprezentaciju.
Po meni nas najveci problem su bekovi, dva brza i cvrsta beka koje ne moze niko pretrcati kao sto su bili Beslija, Salihamidzic, Music pa i jedno vrijeme Berberovic sa fantasticnom utakmicom na tom mjestu u danskoj.
Apsolutno nema nikakvog razloga da se ne radujemo ali i da strepimo od baraza jer sam siguran da uopste nije bitno koga cemo dobiti jer mozemo svakoga dobiti ali moze nas i svako nagrditi kao sto je veceras Estonija Belgiju.
Ovo je veceras bila jedna revijalna utakmica u kojoj strasni sudija kojem je prosjek 5 kartona po utakmici nije nas kaznio niti sa jednim sto je sasvim dovoljno da se vidi kako smo igrali. U prvom poluvremenu smo gledali u pocetku kanonadu na gol najboljeg golmana na svijetu sto se dakle i vidjelo zasto je najbolji. Milina je gledati te Spance kako igraju kad ih pustis ali nasi utrpase 2 komada za 90 sekundi. Bez obzira na poraz jedno lijepo fudbalsko vece.Budite sigurni da ovaj poraz nije veceras nikoga tko se ozbiljno bavi fudbalom nije nasekirao a ni poraz iznenadio.
CEKAMO PROTIVNIKA U BARAZU!!!! To je nova recenica na ovom forumu i samo je to bitno.

VJERUJ!!
battan-

#587 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by battan- »

a) neuspjehom

Sve je neuspjeh dok se spancima ne osvetimo u na primjer polufinalu. :-?
Bosanski_kralj

#588 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Bosanski_kralj »

Mislim da se večeras vidjelo koliko bi nam dobrodošli Salihamidžić i Papac po bokovima. Ćiro idi ih moliti za nastup u baražu!!!

P.S. Mislim da definitivno više na BP ne bi trebali igrati, pa onaj teren je katastrofa. Naše najbolje utakmice su bile u gostima, kad je travnjak bio u redu
Frankyee

#589 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Frankyee »

hrasno38 wrote:Zasto uvijek stvari posmatramo uzimajuci iz njih samo djelice koji nam se dopadaju ili ne. Dakle veceras je zavrsio kvalifikacioni ciklus za svjetsko prvenstvo u Juznoj Africi u kojem je nasa reprezentacija kolo prije kraja izborila baraz sa velikim brojem postignutih golova i sa utakmicama u kojima se ako ovu veceras ne racunamo (a ovom cu se vratiti kasnije) nigdje nismo obrukali kao predhodnih godina. U toj gupi smo prekocili dvije reprezentacije koje su na pocetku bili apsolutni favoriti u odnosu na nas: Tursku i Belgiju. Dobili smo sve utakmice sa slabijim reprezentacijama na fantastican nacin. Imamo Edina Dzeku koji je drugi strijelac kvalifikacija. Imamo krcate stadione, prepune ulice navijaca, radost na licima i sve ono o cemu smo dugo dugo sanjali. Imamo kapitena koji ako treba ce igrati sa jednom nogom. Imamo izbornika koji je napravio "Dorinu" ili "Cudo". Imamo napad koji ce tek da sije strah po kaznenim prostorima. Imamo "wunderkinge" Pjanica i Stilica a zasto ne reci i Medunjanina o kojima trebaju tek da se pricaju price. I imamo jos te dvije utakmice. Zar zaista neko moze mati obraza pa napadati bilo kojeg naseg igraca. Supica koji je pao kao sa Marsa u reprezentaciju i u dvije utakmice protiv Belgije i u fantasticnoj utakmici protiv Turske zavrijedio svaki moguci i kredit i bonus. Imamo Salihovica koji je protiv Turske postigao takav gol da je meni bilo zao i gola i golmana. Imamo Spahica, Nadarevica i Rahimica koji su ginuli cijele kvalifikacije.Imamo Jahica koji je nonsalatno strpao gol Belgijancima i u ni jednoj utakmici se nije osramotio. Miske, Dzeko, Ibisevic, Muslimovic suvisno je bilo sta pisati, Bajramovic koji povrijedjen hoce da igra. Ljudi imamo po prvi put ucesce u barazu zahvaljuci svim nasim igracima, trenerima i naravno nasim navijacima kojih je recimo bilo 4-5000 u dalekoj Estoniji. I nisu dzaba dosli jer su im se nasi momci ljepo oduzili. Prvu utakmicu sa Spanijom odigramo u zatvorenoj varijanti i Spanci nas pobjede zahvaljujuci golu iz ofsajda sto su priznale i svi spanski mediji i nama ne valja. Veceras Ciro izvodi najbolji sastav da se nadigrava sa Spancima i da navijacima jos jednom pruzi priliku da vide sve nase igracine, hrabro i slazem se pomaloi blesavo radi kartona i opet ne valja. Ocito da mnogima nije jasno da reprezentacija Spanije vrijedi koliko je budzet drzave Bosne i Hercegovine i da to nisu fudbalski majstori nego velemajstori koji su nas dva puta dobili na svom terenu zahvaljujuci sudijama ali tad smo igrali zatvoreno.
Sto se tice golmana po ovdje nekim teorijama niti jedan od ove trojice ne bi mogao stati medju stative jer: Supic nema kluba, Begovic je rezerva a Hasagic je 6 mjeseci bio povrijedjen i niti je igro niti je treniro opet po mom misljenju sva trojica mogu komotno stati medju stative za nasu reprezentaciju.
Po meni nas najveci problem su bekovi, dva brza i cvrsta beka koje ne moze niko pretrcati kao sto su bili Beslija, Salihamidzic, Music pa i jedno vrijeme Berberovic sa fantasticnom utakmicom na tom mjestu u danskoj.
Apsolutno nema nikakvog razloga da se ne radujemo ali i da strepimo od baraza jer sam siguran da uopste nije bitno koga cemo dobiti jer mozemo svakoga dobiti ali moze nas i svako nagrditi kao sto je veceras Estonija Belgiju.
Ovo je veceras bila jedna revijalna utakmica u kojoj strasni sudija kojem je prosjek 5 kartona po utakmici nije nas kaznio niti sa jednim sto je sasvim dovoljno da se vidi kako smo igrali. U prvom poluvremenu smo gledali u pocetku kanonadu na gol najboljeg golmana na svijetu sto se dakle i vidjelo zasto je najbolji. Milina je gledati te Spance kako igraju kad ih pustis ali nasi utrpase 2 komada za 90 sekundi. Bez obzira na poraz jedno lijepo fudbalsko vece.Budite sigurni da ovaj poraz nije veceras nikoga tko se ozbiljno bavi fudbalom nije nasekirao a ni poraz iznenadio.
CEKAMO PROTIVNIKA U BARAZU!!!! To je nova recenica na ovom forumu i samo je to bitno.
:thumbup: :bih:

Veceras se ponosim sto sam Krajisnik i sto imam ovakvu reprezentaciju. Kada smo kuci gubili utakmice ili bodove od nekih lijevih timova, kad su nam ti bodovi trebali, onda se moglo ljutiti. Imamo strasan tim za malu zemlju gdje pola drzave ne navija za taj isti tim. I jos smo stigli u baraz a jedna Hrvatska ili Turska nisu. Sta vise reci
Bosnolog

#590 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Bosnolog »

Prvo poluvrijeme smo igrai sjano ali zahvaljujuci golmanu i sreci koju su Spanci imali nismo dali golove ,kaznjeni smo zbog gresaka i propusta odbrane,drugo poluvrijeme su Spanci pokazali da su mnogo jaca i bolja repka a nasima ostaje da se konsoliduju i psihofizicki spreme za prestojeci baraz i da pozelimo naism zmajevima vise srce i uspjeha u barazu koji ce mo nadam se proci i da nam nasa BiH zasija u JAR-i

Sretno i hvala vam na dosadasnjim rezultatima i imate nasu podrsku do kraja.Ciro ce znati motivisati nase zmajeve za baraz i prolaz sto su zaista zasluzili......
The Silent Man

#591 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by The Silent Man »

Ajoj ljudi izjave pred utakmicu i plan za utakmicu su dvije razlicite stvari... Jest bilo je obecavano razigravanje,ali se ocito maximalno stedilo...
Neka smo izgubili i jos plus neka nismo izgubili s nulom...

Izgubili smo ubjedljivo i mediji i navijaci nece biti preeuforicni pred baraz ,tako da ce momci moci igrati neoptereceno... majke mi onaj pritisak nakon Estonije i ono ponasanje - ma daj bilo kog - demolirat cemo ga bi bio katastrofalan da nam zadnja utakmica bila npr. Armenija a ne Spanija...

Izgubili smo i nasi protivnici i svi ce nam stavljati poziciju autsajdera koji slabo igra protiv jakih ekipa (s kojim cemo imati posla) ,izjave fudbalskih autoriteta i natpisi medija o opasnoj Bosni nam nisu isle u prilog...

Izgubili smo jer su igraci igrali pod rucnom i u strahu od zutih,povrede isl...

Igubili smo jer imamo katastrofalnu odbarnu i golmana promjenjive forme,upravo se vidjelo da koliko god lose nam radi odbrana toliko dobro nam radi napad ...

Nadam se da ce ova utakmica molo ohladit sve,otupit ostricu i dat ciri dovoljno materijala da maksimalno zamaskira nase slabosti...

Kakogod i stagod da bude u barazu,ovo su nam najbolje kvalifikacije i napokon nam je nasa repka dala momenata za slavlje i momenata za ponos i hvala im na tome! Nadamo se da ce tih trenutaka biti jos ,ako ne ... Boze moj...sad ce kvalifokacije za Euro,a mi smo u potpuno drugoj poziciji nego prije,tako da mozemo ici samo naprijed kako god...
:bih:
shalla

#592 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by shalla »

Ne želim da tražim neki alibi kao "baraž je uspjeh, kvalitativni iskorak blabla" ali ću vam samo pobrojati ekipe koje NEĆE vidjeti niti baraž pa samim tim ni svjetsko prvenstvo pa onda laprdajte o neodlasku na SP kao o tragičnom neuspjehu... Ponavljam, da me neko ne shvati pogrešno, smatram da se ne treba zadovoljiti samim baražom već se treba nadati, igrati, jbg naših 11 protiv njihovih 11 ali želim da kažem da smo čak i u ovom baražu možda peta-šesta reprezentacija po kvaliteti, nemojmo se previše uzdizati...

Švedska, Češka, Poljska, Turska, Hrvatska, Rumunija, Bugarska, Argentina/Urugvaj...

Ado, kažeš "sa obzirom na to kakve igrače imamo i u kakvoj formi"? Hajde da vidimo koje to mi imamo igrače vrhunske klase: Miske, Džeko, Spahić i donekle Ibišević i Rahimić? Da ti nabrojim neke čehe, turke, hrvate ili argentince pa da vidiš gdje smo mi na svjetskom nogometnom globusu?

Koliko god ja bio preponosan na ove momke i hvala im na svemu priuštenom u zadnjih godinu dana mislim da se trebamo barem malo spustiti na zemlju.

LSD, ja sam napisao da imamo napadače koji svakome mogu strpati eto bar jedan gol ali sam isto tako napisao da se (koga god dobijemo) treba malo više zatvoriti, igrati malo opreznije a ne se probati nadigravati sa jednom francuskom ili portugalom. U tom slučaju nam ne gine katastrofa ali ja vjerujem u ćirinih 30-ak godina trenerskog rada...
Last edited by shalla on 15/10/2009 00:09, edited 1 time in total.
stolac-SARAJEVO

#593 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by stolac-SARAJEVO »

Po mom misljenju vecerasnji rezultat nije nikakvo mjerilo nase kvalitete.Treba biti realan i reci da je Spanija bolja nego mi ali i da su nasi igrali sa rezervom,pa mozda i namjerno primili pet komada (za ovo zadnje,ko ce ga znati Ciri).Citam da ovdje neki daju sudove o nekim nasim igracima i slicno.Pa ljudi moji,nasi igraci (osim Misimovica,Dzeke,Spahica,Pjanica) su prosjecni igraci europskog fudbala koji su dosadasnje rezultate reprezentacije ostvarili isljucivo srcanoscu,zalaganjem,jedinstvom i pod vodstvom Cire Blazevica,sto nadomjesta nedostatak kvaliteta(da nije tako svi bi oni igrali u Engleskoj,Italiji a ne u Rusiji,Hrvatskoj i slicno).
E sada ono sto mene interesuje,jeste vase misljenje o Dzeki.Ovo pitam iz razloga sto ga stvarno pratim jos iz vremena dok je igrao u Teplicama,al veceras sam dosao do zakljucka(a dugo ovec mislim o tome) da je on igrac koji trosi jako puno lopti i da zna zajebat cistu situaciju (nesporno njegova snaga,borbenost,pa i inteligencija).Ne znam da li je to radi toga sto je mlad ili sta drugo.
salle_eh1986

#594 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by salle_eh1986 »

I nakon večerašnje utakmice i uprkos ovom porazu (5-2) od Španije ja sam još ponosni što sam Bosanac (i Hercegovac). Španija melje sve pred sobom a mi smo im parirali u prvom dijelu uprkos tome što smo se čuvali imalo grublje igre i kartona. Kad se sve sagleda očekivano... VOLIM TE BOSNO
Bosanski_kralj

#595 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Bosanski_kralj »

stolac-SARAJEVO wrote:Po mom misljenju vecerasnji rezultat nije nikakvo mjerilo nase kvalitete.Treba biti realan i reci da je Spanija bolja nego mi ali i da su nasi igrali sa rezervom,pa mozda i namjerno primili pet komada (za ovo zadnje,ko ce ga znati Ciri).Citam da ovdje neki daju sudove o nekim nasim igracima i slicno.Pa ljudi moji,nasi igraci (osim Misimovica,Dzeke,Spahica,Pjanica) su prosjecni igraci europskog fudbala koji su dosadasnje rezultate reprezentacije ostvarili isljucivo srcanoscu,zalaganjem,jedinstvom i pod vodstvom Cire Blazevica,sto nadomjesta nedostatak kvaliteta(da nije tako svi bi oni igrali u Engleskoj,Italiji a ne u Rusiji,Hrvatskoj i slicno).
E sada ono sto mene interesuje,jeste vase misljenje o Dzeki.Ovo pitam iz razloga sto ga stvarno pratim jos iz vremena dok je igrao u Teplicama,al veceras sam dosao do zakljucka(a dugo ovec mislim o tome) da je on igrac koji trosi jako puno lopti i da zna zajebat cistu situaciju (nesporno njegova snaga,borbenost,pa i inteligencija).Ne znam da li je to radi toga sto je mlad ili sta drugo

:-)
Hajde reci koliko je lopti Džeko večeras izgubio?
Last edited by Bosanski_kralj on 15/10/2009 00:11, edited 1 time in total.
rado_vidjen

#596 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by rado_vidjen »

Sto nije Salem Prolic igrao? :sax:

Sta je ba pape, mora se komentarisat i kad izgubimo, sto me brises? :P :D

Mozda se mnogi nece slozit, ali za mene je Vedad ibisevic nas ponajgori igrac zadnje dvije utakmice. (Muratovica ne racunam, ono nije igrac, vec statista... i to los )

Koliko njemu treba lopti da zabije gol? Protiv Estonije je, takodjer, fulio metar sansi. Istina je da slabo saradjuje sa Dzekom, gubi duele, slabo kontrolise loptu, ne znam sam sebi stvorit sansu...i td.

Ciro sa svakim protivnikom istu taktiku (3-5-2) ; bez klasicnih bekova (tipa Berberovic) i onda dodju majstori sitnog veza i razvuku te ko jufku. Mada bi to vjerovatno radili i jacim ekipama. Mozda bih ga kritikovao sto nije odmarao ove pozutjele, ali se onda sjetim Irana ( :D ) pa zamislite vi Mravca i kompaniju kontra ovih ubica.
U svakom slucaju, ne zelim se bacit u ozbiljnije analize ucinka nasih igraca i krenut sa pljuvanjem :oops: , ali nase akcije su rapidno pale. Nemamo skoro nikakve sanse za odlazak u Afriku.

Barbarez fino rece, da nista sustinski nije promijenjeno u nasem savezu, odnosno da je "sve isto". Ali polako, doce i ta faktura na naplatu kadl-tadli. Ne moze se pravit teferic od svakog okupljanja. Doce nam glave zadrigli Salem Prolic u avionu reprezentacije, kao i brigada novinara i "menadzera" u hotelu, avionu i autobusu reprezentacije...mada bi licno volio, da se to otrjeznjenje i konacni obracun sa mafijom odgodi za poslije JAR-a :skoljka:
JBT

#597 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by JBT »

salle_eh1986

#598 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by salle_eh1986 »

stolac-SARAJEVO wrote:Po mom misljenju vecerasnji rezultat nije nikakvo mjerilo nase kvalitete.Treba biti realan i reci da je Spanija bolja nego mi ali i da su nasi igrali sa rezervom,pa mozda i namjerno primili pet komada (za ovo zadnje,ko ce ga znati Ciri).Citam da ovdje neki daju sudove o nekim nasim igracima i slicno.Pa ljudi moji,nasi igraci (osim Misimovica,Dzeke,Spahica,Pjanica) su prosjecni igraci europskog fudbala koji su dosadasnje rezultate reprezentacije ostvarili isljucivo srcanoscu,zalaganjem,jedinstvom i pod vodstvom Cire Blazevica,sto nadomjesta nedostatak kvaliteta(da nije tako svi bi oni igrali u Engleskoj,Italiji a ne u Rusiji,Hrvatskoj i slicno).
E sada ono sto mene interesuje,jeste vase misljenje o Dzeki.Ovo pitam iz razloga sto ga stvarno pratim jos iz vremena dok je igrao u Teplicama,al veceras sam dosao do zakljucka(a dugo ovec mislim o tome) da je on igrac koji trosi jako puno lopti i da zna zajebat cistu situaciju (nesporno njegova snaga,borbenost,pa i inteligencija).Ne znam da li je to radi toga sto je mlad ili sta drugo.
Evo ti moje mišljenje o Edinu. Igrač koji je sazrio do te mjere da na svakom susretu postigne pogodak spada u najbolje svijetske napadače. Nedostaje mu saigrača njegove kvalitete (Miske i sl.) ali svojom borbenošću upada u prilike. Istina je da se zna i napromašivati ali to je više iz razloga što želi da se pokaže da nije napadač tipa PIPO INZAGI već da ima i mozfga da može zabiti i atraktivnije od pukog rokanja po golu. On je svakako jedan od najboljih špiceva svijeta, neki će mi zamjeriti ali po čemu je Zlatan bolji od njega. Stavite Edina u Barcelonu (ili ranije Inter) pa ćemo vidjeti šta može Zlaja a šta naš dijamant.
stolac-SARAJEVO

#599 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by stolac-SARAJEVO »

[quote="Bosanski_kralj"][quote="stolac-SARAJEVO"]Po mom misljenju vecerasnji rezultat nije nikakvo mjerilo nase kvalitete.Treba biti realan i reci da je Spanija bolja nego mi ali i da su nasi igrali sa rezervom,pa mozda i namjerno primili pet komada (za ovo zadnje,ko ce ga znati Ciri).Citam da ovdje neki daju sudove o nekim nasim igracima i slicno.Pa ljudi moji,nasi igraci (osim Misimovica,Dzeke,Spahica,Pjanica) su prosjecni igraci europskog fudbala koji su dosadasnje rezultate reprezentacije ostvarili isljucivo srcanoscu,zalaganjem,jedinstvom i pod vodstvom Cire Blazevica,sto nadomjesta nedostatak kvaliteta(da nije tako svi bi oni igrali u Engleskoj,Italiji a ne u Rusiji,Hrvatskoj i slicno).
[b]E sada ono sto mene interesuje,jeste vase misljenje o Dzeki.Ovo pitam iz razloga sto ga stvarno pratim jos iz vremena dok je igrao u Teplicama,al veceras sam dosao do zakljucka(a dugo ovec mislim o tome) da je on igrac koji trosi jako puno lopti i da zna zajebat cistu situaciju (nesporno njegova snaga,borbenost,pa i inteligencija).Ne znam da li je to radi toga sto je mlad ili sta drugo.[/[/b]quote]
:-)
Hajde reci koliko je lopti Džeko večeras izgubio?[/quote]

E kume...obratio sam paznju bas na njega veceras.Imao je 6 (sest) prilika,od cega je tri zahebo a iz jedne dao gol (sad na srecu ili ne,ne bih zelio da komentarisem).I samo jos jedna stvar,da me ko ne shvati pogresno-volim kao kao brata rodjenog,al samo zelim da jos s nekim ovdje to prokomentarisem.
fukara_tz

#600 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by fukara_tz »

Evo nesto novije :bih: :bih:

Post Reply