Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
naja22

#576 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by naja22 »

A to sto kazes "kolju se" mislis na kucice ? :shock: To je vjerovatno njihova igra, vi ako cujete mali lavez rezanje mislite odmah da se kolju :D

Pored svog psa, hranim i ja napustene pse (lutalice) .
zengi

#577 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

naja22 wrote:A to sto kazes "kolju se" mislis na kucice ? :shock: To je vjerovatno njihova igra, vi ako cujete mali lavez rezanje mislite odmah da se kolju :D

Pored svog psa, hranim i ja napustene pse (lutalice) .
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ma pusti lukozeda, vidis da pretjeruje.
Cudi me kako on vec nije imao iskustvo sa napustenim psima?
Pa mi se godinama borimo sa napustenim psima a on tek sad....
a necemo tako lukozed, necemo... hajd nam reci gdje stanujes da ti donesemo jos kojeg da nadoknadis ovo sto si se godinama izvlacio. ;-) ;-) :lol: :lol: :lol:
zengi

#578 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Bekir_SA wrote:U ulici Zaima Šarca na broju 41 u haustoru imamo psa već 2 dana i nemozemo nikako da ga istjeramo, ja vec pomalo gubim zivce jer imam bebu od 11mj. a kako god supruga mora proci pored pas kad izlazi sa djetetom...
Ima li iko da bi dosao pomoci da maknem tog psa iz ulaza????

Hvala...
Nemoj ga ni tjerati, nego mu daj nesto da pojede.
Vidis da je jadan izbezumljen i da mu nije ni do cega. Garant ga je neko drzao na lancu, svezanog za halu (wc) nekoliko godina i onda jednog dana odlucio da ga istrese tebi pred vrata i sad on nezna ni gdje bi ni sta bi sa sobom.
Jos ga nas dobri narod poceo marskati i gadjati gdje god se pojavi i on sad nasao mjesto da se skarije.
Daj mu vremena da se malo sabere pa ce on sam sebi naci neko bolje mjesto.
Nije on sigurno od dobra tu dosao da cuci u haustoru.
Nema potrebe da se bojis za bebu, psi ne jedu bebe a da je htjeo napasti vec bi to uradi.
A da bas 100% osiguras da nece napasti ni tebe ni zenu ni bebu, daj ti i zena njemu makar par puta nesto da klopne pa ces vidjeti kako ce da vam se raduje.
Takodje, neznam jesi li primjetio da je citav ovaj forum u stvar o POMAGANJU psima a ne o njihovom ISTJERAVANJU.
Zivio ti meni drug. :thumbup:
Zovem se Zelena

#579 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Zovem se Zelena »

Vi ste meni fakat nejasni... Šta će čovjek sa 12 kučića? Šta kad odrastu? Pustiti ih u mahalu?! Pa onda od 12 nastane za koju godinu 24, pa tako redom... De onda da mi iselimo iz grada a grad ostavimo kucama! Ne razumijem. Postoje ljudi koji se plaše pasa, napao ne napao me plašim se. I šta sad? Zato što neko ne radi svoj posao ili što svako može izbaciti kuče iz kuće ili stana, ja treba da sjedim zatvorena!
Čovjek ne smije ući u svoje dvorište a vi ga savjetujete da ih hrani :? A Lucazode je samo mrvica koliko takvih slučajeva ima. Zbog nečije bahatosti i nesamilosti drugi trebaju ispaštati... Da je htio psa, nabavio bi sebi!

Ako možete pomoći oko udomljavanja ili gdje da ih odveze, kome da se obrati onda pomozite. Manite se gluposti tipa "nahrani ih".
Bekir_SA

#580 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Bekir_SA »

zengi wrote:
Bekir_SA wrote:U ulici Zaima Šarca na broju 41 u haustoru imamo psa već 2 dana i nemozemo nikako da ga istjeramo, ja vec pomalo gubim zivce jer imam bebu od 11mj. a kako god supruga mora proci pored pas kad izlazi sa djetetom...
Ima li iko da bi dosao pomoci da maknem tog psa iz ulaza????

Hvala...
Nemoj ga ni tjerati, nego mu daj nesto da pojede.
Vidis da je jadan izbezumljen i da mu nije ni do cega. Garant ga je neko drzao na lancu, svezanog za halu (wc) nekoliko godina i onda jednog dana odlucio da ga istrese tebi pred vrata i sad on nezna ni gdje bi ni sta bi sa sobom.
Jos ga nas dobri narod poceo marskati i gadjati gdje god se pojavi i on sad nasao mjesto da se skarije.
Daj mu vremena da se malo sabere pa ce on sam sebi naci neko bolje mjesto.
Nije on sigurno od dobra tu dosao da cuci u haustoru.
Nema potrebe da se bojis za bebu, psi ne jedu bebe a da je htjeo napasti vec bi to uradi.
A da bas 100% osiguras da nece napasti ni tebe ni zenu ni bebu, daj ti i zena njemu makar par puta nesto da klopne pa ces vidjeti kako ce da vam se raduje.
Takodje, neznam jesi li primjetio da je citav ovaj forum u stvar o POMAGANJU psima a ne o njihovom ISTJERAVANJU.
Zivio ti meni drug. :thumbup:
A da ga malo u spavaću pustim da mi spava pored kreveta???
Najeo se on dobro, nisam vandal da mu nista ne dam...
Ali morao je biti "istjeran" počeo se pišat i srat pred vrata, kad sam to vidio, zdravo đaci... :evil:
Lahmchicka

#581 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Lahmchicka »

Poštovanje!

Nisam previše čitao postove o tome da li treba hraniti ili ne hraniti ulične pse, boji li se neko ili ne boji iz bilo kojih razloga, da li ih treba ubijati, klati, spaljivati, spašavati ili šta već, ali činjenica je da su psi lutalice u našem finom lijepom gradu i u ovom finom lijepom sistemu, jedan od glavnih problema današnjice, jednostavno ih ima previše. Neko je gore napisao da će od 12 nastati 24 itd, tačnije 2 okota godišnje, po recimo 5 pasa je 10 pasa za godinu dana, deset novih " problema ", od jednog psa...

Ja i moja djevojka smo studenti veterine, i ne možemo više gledat' silne diskusije i probleme izazvane uličnim psima, ili ljudima koji ih (ne)tretiraju 'kako treba', pa smo došli na ideju da konačno pokušamo učiniti nešto povodom toga. Palo nam je napamet, da jednom mlađem uličnom psu, platimo kastriranje/sterilizaciju, elektronsko čipovanje, kontrolu i terapiju protiv parazita, eventualnih zaraznih oboljenja, da ga "učinimo" potpuno zdravim i čistim, te kao finalni čin pokušamo udomiti.

Nemamo sumnje da ćemo uspjeti u svim tačkama našeg plana, osim udomljavanja, pa nas interesuje da li bi neko od onih koji čitaju ovo, neko koga oni znaju ili neko za koga znaju da može i želi udomio jednog takvog psa, i omogućio mu dom koji svaki od tih malih stvorenja zaslužuje. Kad bi znali da ima ljudi koji bi ih udomili rado bi počeli s navedenom akcijom.

Razmislite malo, jednim takvim činom spasimo 1 psa, ali i grad od 10...20...30...100 novih pasa lutalica. Ako je neko u mogućnosti ne bi bilo loše da "digne dva prsta" da znamo da ima bar nekakve nade u ovome što namjeravamo.

P.S...moj brat je prije par dana napadnut' od grupe uličnih pasa, im'o je dvije ujedne rane na listu noge i oči pune suza, dajte ljudi da nešta počnemo raditi. Unaprijed hvala svima.

Moj e-mail: [email protected], Kemal.
alibegoa

#582 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alibegoa »

Druže Kemale, kao studenti veterine, ti i tvoja djevojka, a bi li vi došli do mene na Ilidžu i lijepo ovog cuku sa strane 23 koji liči na dalmatinca odveli na rentgen da vidimo može li se nešto napraviti sa njegovim šepanjem preko vaših profesora i eto i neka operacija da vam bude kao projekt učenja. (Poslije rentgena naravno vratiti ga na Ilidžu). Veterinar Haris je rekao da nije ništa slomljeno nego je problem sa kukom, šta se može napraviti zavisi od rentgena, a i operacije koštaju, a valjda vi možete kao studenti veterine nešto srediti, ne znam možda imate neke operacije na kojima se uči?

Ako ste voljni pomoći, kontaktirajte me na PP
zengi

#583 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Zovem se Zelena wrote:Vi ste meni fakat nejasni... Šta će čovjek sa 12 kučića? Šta kad odrastu? Pustiti ih u mahalu?! Pa onda od 12 nastane za koju godinu 24, pa tako redom... De onda da mi iselimo iz grada a grad ostavimo kucama! Ne razumijem. Postoje ljudi koji se plaše pasa, napao ne napao me plašim se. I šta sad? Zato što neko ne radi svoj posao ili što svako može izbaciti kuče iz kuće ili stana, ja treba da sjedim zatvorena!
Čovjek ne smije ući u svoje dvorište a vi ga savjetujete da ih hrani :? A Lucazode je samo mrvica koliko takvih slučajeva ima. Zbog nečije bahatosti i nesamilosti drugi trebaju ispaštati... Da je htio psa, nabavio bi sebi!

Ako možete pomoći oko udomljavanja ili gdje da ih odveze, kome da se obrati onda pomozite. Manite se gluposti tipa "nahrani ih".
Malo malo eto nekog kao ti zelena i malo malo ja moram da pisem iste stvari.
Sta ces, takov je valjda zivot...

Kad bi mi dozvolili ja bih na svaki pod forum postavio po jednu temu koja bi se zvala "kako normalno razmisljati" ili mozda bolje "svijet nije samo tvoj".

Nikog na ovom forumu majka nije rodila da rjesava necije tudje probleme i sve ovo sto mi pisemo i radimo je nasa dobra volja a ne duznost ili obaveza, a nismo ni placeni za to.
Nadam se da je ovo jasno.
Ima jedna jednostavana formula po kojoj covjek mora razmisljati a to je "imam ja, imaju moji problemi i ja ih sam moram rjesavati".
Ako neko hoce da pomogne, hvala, ali NIKO NIJE OBAVEZAN pa cak ni moja rodjena majka da rjesava moje probleme pa se ja nemam pravo na nekoga ljutiti niti ga kritikovati.
Evo imam ja jedan prjedlig, odi ti pa usvoji ovih dvanaest kucica i rjesi covjeku problem.
Nama ostalim ces najbolje pomoci ako malo procitas teme vezane za napustene pse i onda se ukljucis u raspravu a ne ovako sto se ono kaze S NEBA.
Ovaj probelem sa strahom od pasa smo vec raspredali stotine puta na tim drugim temama pa necemo opet ali i on se rjesava po istoj forumuli "imas ti, ima tvoj strah od cuka i.... pogodila si, sama ga rjesi". :thumbup:
zengi

#584 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Lahmchicka wrote:Poštovanje!

Nisam previše čitao postove o tome da li treba hraniti ili ne hraniti ulične pse, boji li se neko ili ne boji iz bilo kojih razloga, da li ih treba ubijati, klati, spaljivati, spašavati ili šta već, ali činjenica je da su psi lutalice u našem finom lijepom gradu i u ovom finom lijepom sistemu, jedan od glavnih problema današnjice, jednostavno ih ima previše. Neko je gore napisao da će od 12 nastati 24 itd, tačnije 2 okota godišnje, po recimo 5 pasa je 10 pasa za godinu dana, deset novih " problema ", od jednog psa...

Ja i moja djevojka smo studenti veterine, i ne možemo više gledat' silne diskusije i probleme izazvane uličnim psima, ili ljudima koji ih (ne)tretiraju 'kako treba', pa smo došli na ideju da konačno pokušamo učiniti nešto povodom toga. Palo nam je napamet, da jednom mlađem uličnom psu, platimo kastriranje/sterilizaciju, elektronsko čipovanje, kontrolu i terapiju protiv parazita, eventualnih zaraznih oboljenja, da ga "učinimo" potpuno zdravim i čistim, te kao finalni čin pokušamo udomiti.

Nemamo sumnje da ćemo uspjeti u svim tačkama našeg plana, osim udomljavanja, pa nas interesuje da li bi neko od onih koji čitaju ovo, neko koga oni znaju ili neko za koga znaju da može i želi udomio jednog takvog psa, i omogućio mu dom koji svaki od tih malih stvorenja zaslužuje. Kad bi znali da ima ljudi koji bi ih udomili rado bi počeli s navedenom akcijom.

Razmislite malo, jednim takvim činom spasimo 1 psa, ali i grad od 10...20...30...100 novih pasa lutalica. Ako je neko u mogućnosti ne bi bilo loše da "digne dva prsta" da znamo da ima bar nekakve nade u ovome što namjeravamo.

P.S...moj brat je prije par dana napadnut' od grupe uličnih pasa, im'o je dvije ujedne rane na listu noge i oči pune suza, dajte ljudi da nešta počnemo raditi. Unaprijed hvala svima.

Moj e-mail: [email protected], Kemal.
E moj Kemale, pa gdje si ti do sad....
Ubismo se mi sa tim radom a ti tek sad... a student veterine i ti i djevojka?! :? :? :shock:
Satra smo se mi kastritajuci, lijececi i udomljavajuci.
Vidim ja da ti nisi procitao niti jedan post ni na jednoj temi.
Hajde dobro, posto si se ipak javio sa konstruktivnim prijedlogom a ne da nekog kritikujes sto nece da rjesi tvoj problem (sto je ovdje inace obicaj) necu puno da te kritikujem.
Vjeruj ti nama drug, razmisljamo mi moj Kemale, pa vidi bolan koliko je postova napisano vezano za te napustene pse.
Haj molim te procitaj makar Azil, Kako zastititi sebe i svoje djete od lutalica, Da li bi ste usvojili psa lutalicu, itd. pa se vrati da razgovraramo.
A71

#585 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A71 »

Šeila Galijašević Muhić
Dobro veče, dobri ljudi! Opet ja prosim i molim... Naime, riječ je o maloj Bebici (kako je ja zovem) koja ima demodex, parazitno oboljenje dlake. Uglavnom dlaka opada i iza sebe ostavlja otvorene rane na koži. Procenat smrtnosti oboljelih je veliki, ali na svu sreću liječenje je jeftino. Košta svega 8KM po danu. Tu je uključen boravak, hrana, vođenje Bebice na terapiju i sama terapija. Problem sa Bebicom je taj što je nezbrinuta i nema vlasnika koji bi snosio troškove. Ispod ovih ranica je jako lijepo i mirno štene, kojem je pomoć hitno potrebna. Almir iz pansiona za pse "King" pobrinuće se da je izliječi, ali trebamo i vašu pomoć. E sad svi vi koji mi kažete, pomogao/la bih, ali nemam gdje sa psom, imam obaveze, već imam psa... rado, ali... sada više nema izgovora ukoliko ste istinski željeli pomoći. Molim vas za pomoć, dani su joj odbrojani, ali vi joj možete za 8KM produžiti život bar za jedan dan. Svjesna sam da je finansijska situacija teška, ali svaka marka je dobro došla. Molila bih vas da mi se javite, pa date koliko možete, nije bitno da li je to 1KM, 2, 3 ili više, ali samo neka bude neki iznos. Javite mi se, dogovorićemo se oko preuzimanja novca, a za one skeptične, svaki iznos koji date biće objavljen na zvaničnoj stranici pansiona King, ukoliko vi to želite, a možete od njih dobiti i potvrdu da znate da je vaš novac na pravo mjesto otišao. Molim Vas, nemojte se oglušiti na ovo, pomozite i donirajte koliko možete. Ako danas niste uradili neko dobro djelo, vjerujte ovo je prava prilika za to. I imajte na umu samo jedno: markica po markica i zdrava Bebica :) Svi vi koji ste u mogućnosti da donirate, bilo koji iznos za Bebicu, javite se putem fb profila ili na brojeve telefona Caca Caconi 061 490 076 ili Šeili Galijašević - Muhić na broj 061 863 690.
Nadam se iskreno da ćete ovu akciju podržati... Hvala od sveg ♥

Image
Friesian

#586 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

ej, zengi.. nisam imao pristup netu da ti ranije odgovorim ali vidim da si me pitao za one moje kucice.. uglavnom udomljeni su.. jedan, podhladjeni, je nazalost uginuo..borio se dugo ali nije uspio.. uglavnom, hvala na pitanju..

a alibegoa jarane, kao sto sam rece "operacija kosta" otkud ti onda uopste ideja da pitas djaba da se uradi.. hajd da si predlozio za nizu cijenu pa ni po jada.. nego ti cukicu lijepo odnesi na Stup jer oni svakako od kantona primaju sredstva za lutalice.. jeste da su namjenjene za sterilizacije i kastracije ali mozda uspiju da proguraju i to..
alibegoa

#587 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alibegoa »

Friesian wrote:ej, zengi.. nisam imao pristup netu da ti ranije odgovorim ali vidim da si me pitao za one moje kucice.. uglavnom udomljeni su.. jedan, podhladjeni, je nazalost uginuo..borio se dugo ali nije uspio.. uglavnom, hvala na pitanju..

a alibegoa jarane, kao sto sam rece "operacija kosta" otkud ti onda uopste ideja da pitas djaba da se uradi.. hajd da si predlozio za nizu cijenu pa ni po jada.. nego ti cukicu lijepo odnesi na Stup jer oni svakako od kantona primaju sredstva za lutalice.. jeste da su namjenjene za sterilizacije i kastracije ali mozda uspiju da proguraju i to..
Ovdje je ideja da je to ulični cuko kojega ja hranim i uzgred bio sam mu pozvao i veterinara kojeg sam platio a koji mi nije djelovao puno zainteresovan. Ja ne mogu opravdati trošak njegove operacije, nisam mu vlasnik, ali bio sam čuo da imaju te neke organizacije koje se kao brinu o uličnim cukama pa i udomljavaju. Pa i ovi studenti, pa valjda rade neke operacije u sklopu tog studiranja? Trebaju li im subjekti za njih ili samo gledaju slike iz knjiga?

E sad ovaj cuko je i lijep i fin ali bi ga najprije trebalo fino izliječiti valjda da bi se mogao udomiti, pa sam računao da imaju ta udruženja koja bi se o tome pobrinula. Isti slučaj sam imao prije dvije godine kada sam pazio macu kojoj je isto bila slomljena zadnja noga.

Ali kao i ovaj Kemal student, sve je to "Much ado about nothing"
Friesian

#588 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

ma daj, pa u Sarajevu smo! ja evo kucice imao pa sam ih sam morao udomljavati.. neki dan prijatelj nasao mace kojem su oguljene straznje noge gdje je desna toliko da je bila potrebna amputacija i veterina nam je bila izasla u susret sa veoma malom cijenom.. odnijeli je u jednu od SOS organizacija a oni lijepo "Nije to za nas, nosi je svom nacelniku!".. ne daj Boze da je jos zdravo mace bilo, pa pljunuli bi me..
A71

#589 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A71 »

Šeila Galijašević Muhić
Dobro veče, dobri ljudi! Opet ja prosim i molim... Naime, riječ je o maloj Bebici (kako je ja zovem) koja ima demodex, parazitno oboljenje dlake. Uglavnom dlaka opada i iza sebe ostavlja otvorene rane na koži. Procenat smrtnosti oboljelih je veliki, ali na svu sreću liječenje je jeftino. Košta svega 8KM po danu. Tu je uključen boravak, hrana, vođenje Bebice na terapiju i sama terapija. Problem sa Bebicom je taj što je nezbrinuta i nema vlasnika koji bi snosio troškove. Ispod ovih ranica je jako lijepo i mirno štene, kojem je pomoć hitno potrebna. Almir iz pansiona za pse "King" pobrinuće se da je izliječi, ali trebamo i vašu pomoć. E sad svi vi koji mi kažete, pomogao/la bih, ali nemam gdje sa psom, imam obaveze, već imam psa... rado, ali... sada više nema izgovora ukoliko ste istinski željeli pomoći. Molim vas za pomoć, dani su joj odbrojani, ali vi joj možete za 8KM produžiti život bar za jedan dan. Svjesna sam da je finansijska situacija teška, ali svaka marka je dobro došla. Molila bih vas da mi se javite, pa date koliko možete, nije bitno da li je to 1KM, 2, 3 ili više, ali samo neka bude neki iznos. Javite mi se, dogovorićemo se oko preuzimanja novca, a za one skeptične, svaki iznos koji date biće objavljen na zvaničnoj stranici pansiona King, ukoliko vi to želite, a možete od njih dobiti i potvrdu da znate da je vaš novac na pravo mjesto otišao. Molim Vas, nemojte se oglušiti na ovo, pomozite i donirajte koliko možete. Ako danas niste uradili neko dobro djelo, vjerujte ovo je prava prilika za to. I imajte na umu samo jedno: markica po markica i zdrava Bebica :) Svi vi koji ste u mogućnosti da donirate, bilo koji iznos za Bebicu, javite se putem fb profila ili na brojeve telefona Caca Caconi 061 490 076 ili Šeili Galijašević - Muhić na broj 061 863 690.
Nadam se iskreno da ćete ovu akciju podržati... Hvala od sveg ♥

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 0766515517
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#590 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by KatarinaKosaca »

Šejla,

Stavi neki broj računa. Nije problem pomoći, ali jeste zvati, pa nazivati, pa se nalaziti. Napiši broj računa nekoga od Vas i stavi.
Ovaj fb link ti ne radi
lolab

#591 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by lolab »

Našla sam jutros na čengić vili malog cuku, mislim da je pekinezer krem boje, žute oči ,povrijeđen, isprepadan.Imao je rane na sebi , mislim da je od ugriza.Lutao je na tramvajskoj moleći svojim tužnim okiama da ga neko skloni. Ili je izgubljen ili napušten .Ako neko čuje da ga traže ili hoće da ga udomi neka se javi.
A71

#592 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A71 »

MALENA CURICA-MRVICA SMJEŠTENA JE U PANSION KING GDJE JOJ BORAVAK OMOGUĆAVAJU DONACIJE DOBRIH LJUDI NA ČUMU IM JE MRVICA MNOGO ZAHVALNA:)UKOLIKO MOŽETE I ŽELITE POMOZITE DA SE IZLIJEČI A ONDA ĆEMO JOJ PRONAĆI I DOM.
Image

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 517&type=1
minjonja

#593 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

ova bebica se skrivala danima po nekim rupama ispod i iza radnji i prikolica i tek se jutros prvi put pomolila. skriva se od odraslih cuka kojih se boji. mali je za pojest jednostavno! njemu je samo potrebno malo ljubavi i hrane. ima li iko da bi mu to mogao pružiti? mužjak je. ne znam koliko je star.

ako bi neko volio da ga udomi ili da mu da hrane, neka me nazove na 061/378-684.
zena_drugogsistema

#594 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zena_drugogsistema »

Pozdrav svima... Najprije da se zahvalim mojoj prijateljici koja je objavila ovo za Mrvicu (Bebicu). Mrvica je zahvaljujući donacijama dobrih ljudi smještena u pasnsion za pse KING. Ljudi u pansionu u suradnji sa veterinarima Vetlife-a, su ju pregledali, odredili terapiju. Liječenje je predviđeno za najmanje 3 mjeseca. To je više od onoga kako sam se ja nadala, stoga akcija prikupljanja sredstava se i dalje nastavlja, a ja molim sve dobre ljude da joj pomognu koliko su u stanju. Terapija joj odgovara, za petnaestak dana bi joj trebala rasti i nova dlaka, tako da molim sve vas koji možete pomoći, da to uradite, da Mrvica ne bi zbog finansijskih problema, morala završiti na ulici, neizliječena do kraja. Hvala svima. Budući da je mrvica sada u pansionu za pse KING, sve donacije možete uplatit na njihov žiro račun:

Uplate iz inostranstva: (Payments from abroad):
Almir Kuduz
Envera Šehovića 26
71000 Sarajevo

SWIFT: HAABBA22
IBAN: BA393060123791593291

Hypo Alpe-Adria Bank d.d.
Ispostava Sarajevo - Pofalići
Zmaja od Bosne b.b,
71000 Sarajevo

Svrha uplate(Purpose of payment): Liječenje Mrvice (Mrvicas treatment)

Račun za uplate u KM valuti (Account for payments in KM):

Almir Kuduz,
Envera Šehovića 26,
71000 Sarajevo
Broj računa: 3061153832996283
Svrha uplate (Purpose of payment): Liječenje Mrvice (Mrvica's treatment) Thank you all.

Mrvicu sa najnovijim slikama možete pogledati preko sljedećeg linka: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 0d5&type=1
A uvijek se za bilo koju informaciju može javiti meni osobno na broj telefona 061 863 690, Hvala od sveg srca
Šeila Galijašević Muhić
zena_drugogsistema

#595 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zena_drugogsistema »

KatarinaKosaca wrote:Šejla,

Stavi neki broj računa. Nije problem pomoći, ali jeste zvati, pa nazivati, pa se nalaziti. Napiši broj računa nekoga od Vas i stavi.
Ovaj fb link ti ne radi

Pozdrav, Mrvica tada nije bila u pansionu za pse KING, tako da su se na brzinu trebali skupiti novci za njen boravak, pa i nije bilo žiro računa. Sada, kada je ona u pansionu, sve uplate, donacije, možete izvršiti na račun pansiona, samo se treba naznačiti svrha uplate: Liječenje Mrvice Hvala A evo i ovdje Vama broj računa:

Uplate iz inostranstva: (Payments from abroad):
Almir Kuduz
Envera Šehovića 26
71000 Sarajevo

SWIFT: HAABBA22
IBAN: BA393060123791593291

Hypo Alpe-Adria Bank d.d.
Ispostava Sarajevo - Pofalići
Zmaja od Bosne b.b,
71000 Sarajevo

Svrha uplate(Purpose of payment): Liječenje Mrvice (Mrvicas treatment)

Račun za uplate u KM valuti (Account for payments in KM):

Almir Kuduz,
Envera Šehovića 26,
71000 Sarajevo
Broj računa: 3061153832996283
Svrha uplate (Purpose of payment): Liječenje Mrvice (Mrvica's treatment)
A71

#596 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A71 »

ZA SVE INFORMACIJE OBRATITI SE SPASITELJICI OVE CURICE - JOVANKI POPOVAC 061/405-414

Danas poslije podne VUČKA je srela svoga bivševg vlasnika sa novim psom..rasnim..opasnim Rottom..potrčala je u susret obojici,sretna,sto ih je nakon nekoliko dana lutanja ugledala..medjutim,ON,njen bivši vlasnik,krenuo je na nju sa svojim novim psom ,krenuo je da joj naudi,da je otjera od sebe.Kada mu nije poslo za rukom,uzeo je kamenje,gadjao je..udarao nogama...shvatila je i udaljila se od njega..trcala je izbezumljena,trazila je svoje bebe ,koje su takodje bacene negdje gdje im niko ne moze pomoci..I..srela je zenu-čovjeka,srela je Jovanku i bacila joj se u zagrljaj.
Ova lijepa Vučka trazi dom. Iznimno mirna i poslusna, ulicom je hodala bez povodca uz moju nogu, bice uradjena sterilizacija, cijepljenje....ukras za dvoriste, ponos za domacinstvo, tople oci i poniznost...ovo bi trebalo u danasnje vrijeme biti i vise no dovoljno, da bi je netko uzeo sebi. Molim Vas da je obljavljujete, voziti cu je bilo gdje u BiH.

Image
Image
Image
Friesian

#597 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

joj prelijepa je!
Pasiflora

#598 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Smece odvratno! Jadan pas....
Nadam se da ce naci dom, zaista je prekrasna. Sretno joj...

p.s. Jovanka, hvala sto si je spasila :)
zengi

#599 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Hej Friseian,
Drago mi je da si spasio i udomio kucice! Zao mi je zbog tog jednog maleckog... nije mu bilo nafake. :(

Usput, pisao sam vec na nekoj od ovih stranica da imam komsiju koji ne brine o svom psu.
Poslije par prigovora poceo je malo bolje da se brine, da ga izvodi i cak ga i češlja. :dance: :dance: :-D :-D

Sto se tice ove vučice, da budem iskren, mene iznenadi kad neko drugacije (pozitivno) reaguje.

Bravo Jovanka!!!
PS
Nebi me cudilo da se sad neko javi i da pita, da li je dresirana, imal papire i dodje li hrana uz nju. :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#600 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by KatarinaKosaca »

Od sinoć kad sam pročitala sudbinu ove vučice, sam jako tužna... Žao mi je nje , tako me čini tužnom to što je doživjala od bivšeg vlasnika, ponovo sam bijesna što nemamo zakon o kažnjavanju napuštanja životinja, i zaista se nadam da će je usvojiti netko sa kim će biti sretna.. Hvala djevojci koja je spasila... bezgranično..
Post Reply