Šta vam smeta u Sarajevu?
- supercali
#576 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
A tebi kao problem decko?
Nije zid pomjerit ces ga ti
Da ne idemo van teme
Smeta me sto skoro svi klosari kontaju da su u najmanju ruku neki donovi pa se ponasaju kao da su njihove ulice
Parkira lik neki novog bmw-a i izlazi ono sanerski i ajd popio valjda kafu sta li i ode kad dolazi lola s dvicom nesto kao napucana i identicno izlazi kao ovaj prvi
Pa jbt kontam kako bi izlazio da vozi bmw-a
Nije zid pomjerit ces ga ti
Da ne idemo van teme
Smeta me sto skoro svi klosari kontaju da su u najmanju ruku neki donovi pa se ponasaju kao da su njihove ulice
Parkira lik neki novog bmw-a i izlazi ono sanerski i ajd popio valjda kafu sta li i ode kad dolazi lola s dvicom nesto kao napucana i identicno izlazi kao ovaj prvi
Pa jbt kontam kako bi izlazio da vozi bmw-a
- cico x
- šatirana_ljubičica
#578 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
smetaju mi oni što dođu i nabrajaju šta im sve smeta
-
FMDzem
#579 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Što nema tema šta vam se sviđa u Sarajevu.šatirana_ljubičica wrote:smetaju mi oni što dođu i nabrajaju šta im sve smeta
- šatirana_ljubičica
#580 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Da 
Ma iskreno, i meni smetaju neke stvari ali kad sve saberem i oduzmem najviše pričaju kako im nešto smeta oni koji nisu iz Sarajeva
Ma iskreno, i meni smetaju neke stvari ali kad sve saberem i oduzmem najviše pričaju kako im nešto smeta oni koji nisu iz Sarajeva
-
mali_balon
#581 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smetam sam sebi
- šatirana_ljubičica
#582 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
mali_balon wrote:Smetam sam sebi
- dadoka84
#583 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smetaju mi ovi iz drugih gradova koji samo pljuju po ovom gradu. Bez konstruktivne kritike.
-
vryzas
#584 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Gandra_1 wrote:
E pa vidis vecinom te prave i rodjene Sarajlije postuju ljude koji dodju sa strane, ako oni imaju odredjenu dozu kulture i ako se znaju prilagoditi sredini u kojoj zivi, a ne da prosipaju svoje malogradjanstvo u ovom gradu... Tako da ako se neko zna prilagoditi zivotu u jednom gradu, onda nece ni osjetiti to "stavljanje iznad svih"...
Prica "kako je prije sve bilo bolje" je logicna i istinita, jer sada sigurno nije bolje vrijeme za zivot... Naravno da ima sada i boljih stvari koje su dosle sa vremenom... Za bahatost i mentalitet se slazemo, ali opet ja iskreno mislim da su njega vise donijeli ljudi iz drugih sredina...
Da se pogresno ne razumijemo, ja isto tako kada odem u neku drugu sredinu, drugi grad, gledam da se prilagodim nacinu zivota tih ljudi i da previse ne odudaram, a narocito u kulturi ponasanja i ophodjenja sa ljudima...
-
todd_smith
#585 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ovo je do tebe i tvoje paranoje.ilkbahar wrote:Ja ne shvatam sta je sa tim lampama pa tako ludo svijetle, zaboli me glava svaki put kada prodjem saracima. Nije valjda da su namjerno tako nastimane?drag_gost wrote:Smeta mi ona kanta na sred Ferhadije sto sluzi da zakrpi rupu na plocniku u blizini Katedrale.
Eh da, smeta mi i kad prodjem gradom a lola se namirisao nekim slatkastim parfemom osjeti se samo tako... ali hajd' to je tako svugdje.
I one disko LED lampe na carsiji.
U sarajevu me izludise nekulturni vozaci i vozaci koji ne daju zmigavac, pa me svaki put zajebu jer cekam da prodje pravo prije nego se ja ukljucim u ulicu, a on levat skrene i zajebe me.
Nervira me i cinjenica da me je postalo strah hodati iz 12 navece po gradu, ma kakvi 12, cim se smrkne sarajevo postaje vrlo opasno, a prije desetak godina jos kao vrlo mlada bahuljala sam sa rajom po gradu do jutarnjih sati i nikad nikakvih problema nije bilo.
Sada i u pola bijela dana sam na oprezu da me sta ne strefi il da me ne opljackaju.
- Mračajski proto
#586 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
jebem te, željo.
- supercali
#587 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Sto je najgore ti pljuvaci ostaju da zive u sadadoka84 wrote:Smetaju mi ovi iz drugih gradova koji samo pljuju po ovom gradu. Bez konstruktivne kritike.
Jbt ako mi se ne svidja negdje otisao bih dalje
Drugo je kad si "na svom" pa ti se ne svidjaju neke stvari al te zadrzavaju bar uspomene i sl al ovo drugo mi ne ide u glavu nikako
- šatirana_ljubičica
#588 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ma time samo liječe svoje strahove i komplekse od veće sredine nego one na koju su navikli.
- dobar osjecaj
#589 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Paranoja ili svijest koja je dosla s deset godina vise o nekim stvarima koje prije nije primjecivala.todd_smith wrote:Ovo je do tebe i tvoje paranoje.ilkbahar wrote:Nervira me i cinjenica da me je postalo strah hodati iz 12 navece po gradu, ma kakvi 12, cim se smrkne sarajevo postaje vrlo opasno, a prije desetak godina jos kao vrlo mlada bahuljala sam sa rajom po gradu do jutarnjih sati i nikad nikakvih problema nije bilo.
Sada i u pola bijela dana sam na oprezu da me sta ne strefi il da me ne opljackaju.
U kontekstu teme...
Sad kad sam jasno odlucila otici odavde, sve manje me se tice i smeta citav niz stvari koje su mi bile ubitacne.
-
todd_smith
#590 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Realno paranoja.dobar osjecaj wrote:Paranoja ili svijest koja je dosla s deset godina vise o nekim stvarima koje prije nije primjecivala.todd_smith wrote:Ovo je do tebe i tvoje paranoje.ilkbahar wrote:Nervira me i cinjenica da me je postalo strah hodati iz 12 navece po gradu, ma kakvi 12, cim se smrkne sarajevo postaje vrlo opasno, a prije desetak godina jos kao vrlo mlada bahuljala sam sa rajom po gradu do jutarnjih sati i nikad nikakvih problema nije bilo.
U kontekstu teme...
Sad kad sam jasno odlucila otici odavde, sve manje me se tice i smeta citav niz stvari koje su mi bile ubitacne.
Reci da je u Sarajevu odmah uz aksam opasno hodati, to je ludilo.
Ako mislis na opasna naselja, to se podrazumijeva i to stoji za svaki grad na ovoj planeti.
Ali reci da je eto recimo Titovom hodati u 9-10 navecer, opasno. Pa ludilo majke mi.
- Logovan
#591 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
A kako si to zakljucila?šatirana_ljubičica wrote:Da
-
L u c i f e r
#592 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kao Sarajlija, slažem se.supercali wrote:Dovidjenja prijatnoamiliana wrote:Sve
Bolja Banja Luka
Lijepo je, čisto, nema džukela, puno zelenila, a svi sa kojima sam komunicirao bili su vrlo gostoprimljivi i društveni...
ps: a i koke su fakat vrh...
Last edited by L u c i f e r on 16/10/2014 16:44, edited 1 time in total.
- supercali
#593 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ne znam za ovu al mene nije strah proci od bascarsije do ilidze pjeske u bilo koje doba u 24 sata
Mozda je drugacije kod zenskih al kod mene vala jok
Mozda je drugacije kod zenskih al kod mene vala jok
-
Jokericious
#594 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ozbiljno?amiliana wrote:Kad budes u BL zovi na kafuJokericious wrote:Meni smeta sto su cure bolje u BL.amiliana wrote:Sve
Bolja Banja Luka
Koja je najbolja teretana u BL?
- titinho
#595 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
sto hodam asfaltiranom ulicom i zgazim na pasje govno koje je na sred ulice. prilicno sam uvjeren da nisu lutalice vec ovi "urbane" sarajlije koji drze kera (koji lici na macku) u stanu
- amiliana
#596 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ozbiljno?
Koja je najbolja teretana u BL?[/quote]
Ozbiljno i ja tebi kazem
Koja je najbolja teretana u BL?[/quote]
Ozbiljno i ja tebi kazem
- Zatamnjena stakla
#597 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kako si brate moj? Sabura sa ovim iz Černobila!Mračajski proto wrote:Selam, džematlijo.Zatamnjena stakla wrote:
-
razonoda
#598 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Prevaranti na svkom cosku, djukci koji neznaju da pisaju uz drvo, pusaci i pusaci. 
- kockica_kockica
#599 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Pravi Sarajlija nece reci da mu smetaju doslje kao osobe vec njihovi postupci... Da budem brutalno iskrena kad vidim kako pojedinci ostave smece pored ulaznih vrata od ulaza umjesto da odu 40 koraka do kontejnera muka mi je... A dosli su tu da zive... Pa ne znam da li je uhljup ostavljao smece tako pred vratima odakle je dosao...chile987 wrote:Smeta mi sto "prave rođene Sarajlije" zele vise tolerancije i kulture, a u postovima pisu kako im smetaju "doslje", vehabije
pa cak i neki turisti. Ja to smatram sovinizmom i rasizmom.
Smeta mi i ta nevjerovatna cinjenica da te iste osobe smatraju da mjesto rođenja određuje kakva si osoba i automatski
stavljaju sebe iznad drugih.
Smeta mi ona prica "kako je prije sve bilo bolje".
Smeta mi bahatost i mentalitet velikog broja građana.
Vehabije ne nerviraju, njihov zivot je njihova stvar, ali strasno nervira kad neko pokusava svoj nacin zivota nametati drugima kao jedini ispravan. Zivimo u slobodnoj drzavi i svako ima pravo da zivi prema svojim nacelima.
I na kraju prije je sve bilo puno bolje. Imali smo uredjenu drzavu, parkove, besplatno skolovanje i lijecenje, sigurnost poslije 22.00 itd. Bilo je puno bolje jer radnici su imali prava i placu, nije se radilo nedjeljom osim trgovine do 12.00, imali smo tvornice. Sve smo izgubili. Ko je zapamtio ono vrijeme sad proklinje dan kad je rodjen ovdje. Prije su ljudi zivjeli sad zivotare. Nije bilo interneta, Ceca, Meca, Peca, nismo imali aute na plin i komercijalu, nismo imali Bakira, Covica i Dodika, nije bilo od prije poznatih policiji na slobodi itd. Ipak smo zivjeli puno bolje... na kafi smo pricali jedni s drugima a nismo blejali u smartphonove, mladima nije bio jedini cilj zaposliti se na budzet drzave, i da nisi mogao biti komunista i vjernik, a danas je jako moderno biti vjernik pa se oni vjernici od bilvaktile ibrete na ove danasnje. Demokratiju nismo imali, ali kako vidim to je bilo dobro, jer vec 20 godina se glasa za iste uhljupe koji nas kradu i mi ih iznova za jednistvo, ujedinjenje, jer narod zna itd biramo da nam bude jos gore.
E pa sinko bilo nam je bolje...
-
L u c i f e r
#600 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
kockica_kockica wrote:Pravi Sarajlija nece reci da mu smetaju doslje kao osobe vec njihovi postupci... Da budem brutalno iskrena kad vidim kako pojedinci ostave smece pored ulaznih vrata od ulaza umjesto da odu 40 koraka do kontejnera muka mi je... A dosli su tu da zive... Pa ne znam da li je uhljup ostavljao smece tako pred vratima odakle je dosao...chile987 wrote:Smeta mi sto "prave rođene Sarajlije" zele vise tolerancije i kulture, a u postovima pisu kako im smetaju "doslje", vehabije
pa cak i neki turisti. Ja to smatram sovinizmom i rasizmom.
Smeta mi i ta nevjerovatna cinjenica da te iste osobe smatraju da mjesto rođenja određuje kakva si osoba i automatski
stavljaju sebe iznad drugih.
Smeta mi ona prica "kako je prije sve bilo bolje".
Smeta mi bahatost i mentalitet velikog broja građana.
Vehabije ne nerviraju, njihov zivot je njihova stvar, ali strasno nervira kad neko pokusava svoj nacin zivota nametati drugima kao jedini ispravan. Zivimo u slobodnoj drzavi i svako ima pravo da zivi prema svojim nacelima.
I na kraju prije je sve bilo puno bolje. Imali smo uredjenu drzavu, parkove, besplatno skolovanje i lijecenje, sigurnost poslije 22.00 itd. Bilo je puno bolje jer radnici su imali prava i placu, nije se radilo nedjeljom osim trgovine do 12.00, imali smo tvornice. Sve smo izgubili. Ko je zapamtio ono vrijeme sad proklinje dan kad je rodjen ovdje. Prije su ljudi zivjeli sad zivotare. Nije bilo interneta, Ceca, Meca, Peca, nismo imali aute na plin i komercijalu, nismo imali Bakira, Covica i Dodika, nije bilo od prije poznatih policiji na slobodi itd. Ipak smo zivjeli puno bolje... na kafi smo pricali jedni s drugima a nismo blejali u smartphonove, mladima nije bio jedini cilj zaposliti se na budzet drzave, i da nisi mogao biti komunista i vjernik, a danas je jako moderno biti vjernik pa se oni vjernici od bilvaktile ibrete na ove danasnje. Demokratiju nismo imali, ali kako vidim to je bilo dobro, jer vec 20 godina se glasa za iste uhljupe koji nas kradu i mi ih iznova za jednistvo, ujedinjenje, jer narod zna itd biramo da nam bude jos gore.
E pa sinko bilo nam je bolje...