ne bihThe Silent Man wrote: Bil voljeli da ste na njegovom mjestu?![]()
ima mnogo moćnijih ljudi iz sjene a i mnogo bogatijih
ne bihThe Silent Man wrote: Bil voljeli da ste na njegovom mjestu?![]()
Ma meni su svi isti. S kim si takav si. Dzaba da su svi dobri kao Komsic, kad im kadrovsku politiku kroji neki nepostenjak tipa Zlaje, isti slucaj je i sa SDA i sa postenim kadrom unutar te stranke- Dzaba posteni kad ih poklope oni koji vole vise svoj interes nego interese svoga naroda. Isto tako je i u drugim strankama. Za mene je Fahro manje zlo od njih jer on ulazi sa svojim kapitalom u politiku, ako i profitira iz politike koju u buducnosti bude vodio, sve mu je halal ako stvari mrdne sa mrtve tacke i Bosna krene ka progresu. To sto Fahru svi pljuju jeste zato sto je covjek sa strane koji je uspio, njegovo carstvo ako je potpomugnuto od SDA stranke u svome pocetku, nije zahvaljujuci tome opstalo ovoliko godina vec zbog sposobnosti Radoncica jer i mnoge druge novine su finansirane novcima iste stranke, pa nisu to sto je Avaz danas, vec spajaju kraj sa krajem. Fahro nikada nije bio naivcina da jest on bi razorio i ovo sto ima.ultima_palabra wrote:Svi su isti, jelde?oridjidji wrote:E jbg ako je suditi vlasti u Sarajevu, nijedna nije bila dobra ni ova SDA, ni SBIH ni SDP garnitura. Svaka je poturala interes svoje stranke ispred interesa gradjana. Tako da alternativa bas i nemamo. Male stranke smo davno prekrizili. Tako da ce biti guravo opet u borbi za vlast nad ovim kantonom.Preofiran si.
Kakva bajka, kao ono Fahro je naivčina koja vjeruje svima, a onda kad se oni pokažu lošim, opali po njima a sve sa ciljem zaštite Bošnjakaoridjidji wrote:Pa on je dizao i pljuvao mnoge na vlasti jer kad su usli u politiku takvo su lice i pokazivali na pocetku dobro i lijepo, a onda tek pokazu svoje pravo lice. Avaz je osto, vlasti su se mjenjale. I razne vlasti su oni hvalili i spustali, sve prema zasluzi. Trebali naglasiti cinjenicu da je Avaz startao kao dnevna novina, a Dani i Slobodna Bosna kao sedmicnjak. Otud je i ta neravnopravnost u raspodjeli novca. Pa da nisu profesionalniji od drugih nebi im tiraz bio ovoliki, a ni moc vlasnika ovolika kolika je sada. Sa pricom rekla kazala, nebi on dogurao do ovoga sto ima sada. Pa jbg, spomenu AS i Express. Sto nisi spomeno Azru ili neki drugi magazin koji takodjer avaz stampa. Pa Express i As iako su dio Avazovog tiraza nisu mjerodavni casopisi koji mogu pridonjeti davanju ocijene cijelokupnom Avazovom radu.Sada kad je uvidio da niko ne valja, oblači Supermanov ogrtač i sam se spušta u arenu, žrtvujući se za narod, koji mu je, jel na prvom mjestu
Mogla bi se i neka opera napisati po tome
Sad cemo reci da su mu sve silne zgrade sagradjene iz budzeta gradjana ove zemlje. Pa on je svoj AVAZ selio po gradu, tamo vamo. Avaz nekada i sada su nebo i zemlja i normalno je da se isti gradio postepeno jer da je tako kako ti kazes Avaz bi imao 10 vlasnika i bio bi jedan od propalih projekata SDA stranke.Better Man wrote:Griješiš momak! Sve što je Radončić napravio, napravio je uz podršku i pomoć SDA. Svi znaju da je SDA idejni tvorac Avaza i da je Radončiću iskeširala para i para za taj projekat. O nelegalno građenju Fahre uz podršku bivišeg direktora zavoda za izgradnju KS Bakira Izetbegovića da ne govorim.oridjidji wrote:
Dodik je bio bogat covjek i prije rata. Naknadno se podebljao za vrijeme rata. Dodik kada je usao u politiku, nije bio sve ovo sto je danas tj. nacionalista. SNSD je tada bio jedina stranka u manjem entitetu koju je imao podrsku Amerike i bio je finansiran zbog svoje socijalisticko-demokratske politicke platforme od istih Amerikanaca. U FBIH-a, istu podrsku je uzivao SDP i danas uziva kao jedina stranka koju sponzoriraju Amerikanci. Kada sam rekao da mi trebamo svoga Dodika, to sam rekao u smislu da trebamo nekoga ko zagrizeno brani stavove i interese svoga naroda (svakako da Dodik brani RS, zato sto on ima i svoga interesa u svemu tome). On je snaga koja cuva RS i od RS-a ce sigurno, ako nije vec napraviti bolji dio BIH-a nego sto je FBIH jer on u RS-u ima politicki konsenzus i sa neistomisljenicima jer im je cilj da prioritetno sacuvaju RS, a vremenom ga ucine i boljim mjestom za zivot nego sto je FBIH-a. Gluho i daleko bilo, ali Fahru nikada u nekom drugom kontekstu nebi mogao da izjednacim sa Dodikom. O tome koliko je uspjesan Dodik moze da govori i njegovo predratno i ratno i posljeratno bogatstvo. Taj covjek je i prije rata bio bogat, u ratu se jos vise obogatio, a ovih godina na vlasti je bas odvalio. Dodik nije uspjesan biznismen kao Fahro jer Fahro i on su imali razlicite zivotne puteve i nacin na koji su stekli svoja bogatstva. Fahrin Avaz se gradio godinama. Prvo je selio sa Grbavice, na Alipasino, sa Alipasinog u Nedzarice i danas se preselio na Pofalice. Dodik je svoje bogatstvo gradio kroz politiku. A Fahro se sa izgradjenim bogatstvom latio politike sto nije isto. Kada sam rekao da mi trebamo svoga Dodika, onda sam rekao da trebamo nekoga ko ce zastiti na najbolji nacin interese FBIH-a i bosnjackog naroda koji je vecina u toj sredini, jer o cemu se sada najvise prica jeste o stvaranju treceg entiteta u BIH-a i mogucoj podijeli FBIH-a. Bojim se da bi mi i od ovoga sto imamo stalnim popustanjem u politici mogli napraviti veresiju.
ova tvoja ljuljacka me podsjeti na jednu staru lijepu bosansku pjesmu - "po kraj save bagrem drvo raste..."mima wrote:Aj priznajte da je Fahro kralj.
Ma daj.Avaz je dobio vise para zato sto je bila potrebna nacionalisticka novina a ne zbog toga sto je dnevna novina.A kakav profesionalizam navodis?Vecina naslova pocinje sa monstruozno i sokantno a tekstovi se svode na navodno,neimenovani izvori i moguce da bude.oridjidji wrote:Pa on je dizao i pljuvao mnoge na vlasti jer kad su usli u politiku takvo su lice i pokazivali na pocetku dobro i lijepo, a onda tek pokazu svoje pravo lice. Avaz je osto, vlasti su se mjenjale. I razne vlasti su oni hvalili i spustali, sve prema zasluzi. Trebali naglasiti cinjenicu da je Avaz startao kao dnevna novina, a Dani i Slobodna Bosna kao sedmicnjak. Otud je i ta neravnopravnost u raspodjeli novca. Pa da nisu profesionalniji od drugih nebi im tiraz bio ovoliki, a ni moc vlasnika ovolika kolika je sada. Sa pricom rekla kazala, nebi on dogurao do ovoga sto ima sada. Pa jbg, spomenu AS i Express. Sto nisi spomeno Azru ili neki drugi magazin koji takodjer avaz stampa. Pa Express i As iako su dio Avazovog tiraza nisu mjerodavni casopisi koji mogu pridonjeti davanju ocijene cijelokupnom Avazovom radu.Patron of Formello wrote:@ oridjidji nemam namjeru da branim Slobodnu Bosnu ili Dane.Nisam niciji advokat.Ali je cinjenica da je havaz dobio par miliona a ova dva medija mnogo manje novca.A sugerisao sam da je dat novac koji je trebao biti ulozen u odbranu drzave da bi se osnovala nacionalisticka novina.Sto se tice pljuvanja Alije mislim da su njegove greske vise nego i ocite.O uvazenom reis efendiji ne bi trosio rijeci.Mada je jako zalosno da nazivas fobiju prema cijelom narodu ako neko pljuje par istaknutih kriminalaca i lopova u tom narodu preko svoje novine.
A ako ces vec o kurvanjskoj politici medija sjeti se koliko je havaz prije dizao u nebesa Lagumdziju i SBiH.Dok nije vjetar puhnuo u suprotnom pravcu.Da ne spomijenjem njihova vesela izadanja AS i Express.Tako da ti je vrlo neozbiljna tvrdnja da je havaz profesionalniji od bilo kojeg lista u ovoj drzavi.Havaz je jednostavno novina koja zivi od traca i od pljuvanja samo se pitam do kada.
Kraj Bosne?-LIBERO- wrote:I kako ce mu se stranka zvati.......ima li kakvih info,pretpostavki...bilo sta
![]()
Mozda "naprijed Bosna",poput one tajkunske stranke Beruskonija u Italiji "forza Italija"
ja spasa i *ranja@konfucije
Sefer nas je u ratu spasio a sada će nas Fahrudin u miru.
Ma meni je Fahro drazi od dosta ljudi u miljeu BIH-a. Smatram ga manjim zlom od pojedinih provjerenih lopova i kriminalaca, makar ako je on mutio, zamutio je kod politicara. Naravno da necu glasati za istoga. To sto mi je drag, ne znaci da cu istom dati glas. Drag mi je i Komsic, al ne glasam za njega, dragi su mi neki ljudi iz mnogih stranaka pa njima nedajem glasove. To je jednostavno tako. Nikada nisam glasao za velike stranke. Niti savjete sa minbera.nigdje.nikog wrote:Sretno vam sa ovim novim liderom, niste bolje ni zasluzili.
Pobjedice on, u to ne sumnjam, Reis ce izdati hutbu - za Fahru ko ne glaso, Allah ga ne spaso.
On i Reis ce Bosnjake staviti pod komandu, zavesti reda i uspostaviti korektne odnose sa susjedima - nezavisnim RS-om i neovisnom Herceg Bosnom.
Dvije riječi, medijski reketPatron of Formello wrote:Ma daj.Avaz je dobio vise para zato sto je bila potrebna nacionalisticka novina a ne zbog toga sto je dnevna novina.A kakav profesionalizam navodis?Vecina naslova pocinje sa monstruozno i sokantno a tekstovi se svode na navodno,neimenovani izvori i moguce da bude.oridjidji wrote:Pa on je dizao i pljuvao mnoge na vlasti jer kad su usli u politiku takvo su lice i pokazivali na pocetku dobro i lijepo, a onda tek pokazu svoje pravo lice. Avaz je osto, vlasti su se mjenjale. I razne vlasti su oni hvalili i spustali, sve prema zasluzi. Trebali naglasiti cinjenicu da je Avaz startao kao dnevna novina, a Dani i Slobodna Bosna kao sedmicnjak. Otud je i ta neravnopravnost u raspodjeli novca. Pa da nisu profesionalniji od drugih nebi im tiraz bio ovoliki, a ni moc vlasnika ovolika kolika je sada. Sa pricom rekla kazala, nebi on dogurao do ovoga sto ima sada. Pa jbg, spomenu AS i Express. Sto nisi spomeno Azru ili neki drugi magazin koji takodjer avaz stampa. Pa Express i As iako su dio Avazovog tiraza nisu mjerodavni casopisi koji mogu pridonjeti davanju ocijene cijelokupnom Avazovom radu.Patron of Formello wrote:@ oridjidji nemam namjeru da branim Slobodnu Bosnu ili Dane.Nisam niciji advokat.Ali je cinjenica da je havaz dobio par miliona a ova dva medija mnogo manje novca.A sugerisao sam da je dat novac koji je trebao biti ulozen u odbranu drzave da bi se osnovala nacionalisticka novina.Sto se tice pljuvanja Alije mislim da su njegove greske vise nego i ocite.O uvazenom reis efendiji ne bi trosio rijeci.Mada je jako zalosno da nazivas fobiju prema cijelom narodu ako neko pljuje par istaknutih kriminalaca i lopova u tom narodu preko svoje novine.
A ako ces vec o kurvanjskoj politici medija sjeti se koliko je havaz prije dizao u nebesa Lagumdziju i SBiH.Dok nije vjetar puhnuo u suprotnom pravcu.Da ne spomijenjem njihova vesela izadanja AS i Express.Tako da ti je vrlo neozbiljna tvrdnja da je havaz profesionalniji od bilo kojeg lista u ovoj drzavi.Havaz je jednostavno novina koja zivi od traca i od pljuvanja samo se pitam do kada.Tiraz im je velik zato sto se bave mahalastvom i kupuju ga osobe koje su uglavnom iz ruralnih podrucja.Ne vidim zasto bi spominjao magazin za zene na politici?Ukratko da skratim diskusiju havaz je nastao na pljacki,razvijao se sa pljackom a kao takav moze opstati dok ne postanemo pravna drzava.A onda ce doci do totalne propasti vrlog nam neimara.
nigdje.nikog wrote:Sad mi na um pade jos jedan detalj.
Pa, yebote, on sigurno pobjedjuje! Za njega ce glasati Srbi i Hrvati.
Jer nema brzeg puta ka otcjepljenju RS-a i HB-a od Fahre na celu Bosnjaka.
Ma nije jos, ali bice.mima wrote:I zar nije kralj?nigdje.nikog wrote:Sad mi na um pade jos jedan detalj.
Pa, yebote, on sigurno pobjedjuje! Za njega ce glasati Srbi i Hrvati.
Jer nema brzeg puta ka otcjepljenju RS-a i HB-a od Fahre na celu Bosnjaka.
Nemoj Hilme svega ti. Od obicnog radnika u pivari, stigao do vlasnistva nad njom i poslje je unistavao i kupovao sve sto je u ovoj drzavi imalo valjalo. Radoncic i Hilmo su isti u jednom samo, a to je da i jedan i drugi izrabljuju radnike. Sto se tice profiterstva i lopovluka, babuka mu Hilmo moze biti. Fahro je za njega preposten covjek i manje zlo ovome narodu. Medijski rat izmedju ove dvojice ljudi je nastao kao sudar dva veoma bogata diva i pokusaja da se Fahro i Hilmo izjednace u ocima naroda. Na kraju obojica imaju svoje privatne novine, jedan ima Avaz drugi ima Oslobodjenje.ultima_palabra wrote:Dvije riječi, medijski reketPatron of Formello wrote:Ma daj.Avaz je dobio vise para zato sto je bila potrebna nacionalisticka novina a ne zbog toga sto je dnevna novina.A kakav profesionalizam navodis?Vecina naslova pocinje sa monstruozno i sokantno a tekstovi se svode na navodno,neimenovani izvori i moguce da bude.oridjidji wrote:
Pa on je dizao i pljuvao mnoge na vlasti jer kad su usli u politiku takvo su lice i pokazivali na pocetku dobro i lijepo, a onda tek pokazu svoje pravo lice. Avaz je osto, vlasti su se mjenjale. I razne vlasti su oni hvalili i spustali, sve prema zasluzi. Trebali naglasiti cinjenicu da je Avaz startao kao dnevna novina, a Dani i Slobodna Bosna kao sedmicnjak. Otud je i ta neravnopravnost u raspodjeli novca. Pa da nisu profesionalniji od drugih nebi im tiraz bio ovoliki, a ni moc vlasnika ovolika kolika je sada. Sa pricom rekla kazala, nebi on dogurao do ovoga sto ima sada. Pa jbg, spomenu AS i Express. Sto nisi spomeno Azru ili neki drugi magazin koji takodjer avaz stampa. Pa Express i As iako su dio Avazovog tiraza nisu mjerodavni casopisi koji mogu pridonjeti davanju ocijene cijelokupnom Avazovom radu.Tiraz im je velik zato sto se bave mahalastvom i kupuju ga osobe koje su uglavnom iz ruralnih podrucja.Ne vidim zasto bi spominjao magazin za zene na politici?Ukratko da skratim diskusiju havaz je nastao na pljacki,razvijao se sa pljackom a kao takav moze opstati dok ne postanemo pravna drzava.A onda ce doci do totalne propasti vrlog nam neimara.
Od direktora i vlasnika većih firmi u Sarajevu, jedini Hilmo nije htio da ga plaća. I tako dobismo taj medijski rat koji se vuče godinama.
Sve taksativno nabrojano, ja bih se samo nadovezao:tranquil wrote:Slijedi malo opširnije potsjećanje na politička lutanja Avaza i njegovog Vođe koje sam napisao početkom februara 2008 na ovom forumu. I dalje se tekstu ne može ništa odbiti, a tekst dobija novo svjetlo sa javnim obznanjivanjem političkih ambicija F.Radončića.
Poslije svega mogu da dopišem samo ovaj komentar: da li biste čovjeka ovakvih sklonosti ka promjeni stavova i partnera želili na čelu države?Da vidimo, presjek događanja zadnjih 13 godina, onako kako ja to vidim.
Avaz je u ratu osnovan uz podršku SDA. Na početku se uključuju u gradnju kulta ličnosti A.I. i u tom periodu (1995. - 1998.) nezavisna štampa ih ismijava zbog idolopokloništva.
Nekad 1998. se otimaju kontroli i počinje hajka na premijera E.B., i isti šalje finansijsku kontrolu da bi pronašli nezakonitosti kojih su valjda svjesni, ipak su radili zajedno svih tih godina do tada. Tih dana Avaz izlazi svakog dana sa apelom da je finansijska kontrola u njihovim prostorijama gušenje slobode štampe. Čitava javnost se solidariše sa njima.
Počinje uzdizanje lika i djela Z.L. i njegove stranke. Nezavisna štampa ih ismijava zbog idolopokloništva, uz konstantaciju da je Avazovo uvlačenje u pozadinu Z.L. već prevazišlo prethodno uvlačenje u pozadinu A.I. Z.L. se na stranicama Avaza naziva "najprogresivnijim političarem Balkana, a A.I. na sjednici Glavnog Odbora svoje strane konstantuje "izgubili smo kontrolu nad vlastitim novinama".
Po dolasku na vlast uz Avazovu pomoć, Z.L. ili neko iz njegove ekipe čine tako glup potez da se i danas vjerovatno "ujedu za gujcu" kad se toga sjete, a to je povlačenje finansijske policije iz Avaza.
Ali uskoro, iz još neutvrđenih razloga (mada se špekulira o medijskom reketiranju), Avaz mijenja ploču. Z.L. na stranicama Avaza odjednom postaje prvo lopov, potom izdajnik i četnik. Nakon SDP-ovog poraza na izborima 2000, par partijskih drugova Z.L. nahajcani avazovštinom, pokušavaju da ga smijene na vanrednom kongresu. Mada su sa stranica Avaza bili uvjeravani da je većina članstva uz njih, gube stranačke izbore demokratskom voljom većine. Kao pravi "demokrati" izlaze iz SDP-a, i osnivaju stranku kratkog dometa i vijeka trajanja. Iz nekih razloga znanih samo njima, novinari Avaza proglašavaju Z.L. staljinistom i boljševikom iako je izabran glasom većine, a njegovu stranku "krnjom", kao da su jedina stranka koja je izgubila članstvo.
Mediji koji su prije ismijavali Avaz zbog uvlačenja Z.L. odjednom od strane Avaza bivaju proglašeni uvlakačima Z.L. i njegovim instrumentima nedemokratske vladavine.
Ličnost u fokusu postaje visoki predstavnik P.A.. Naslovi na Avazovoj naslovnici su često koncipirani na sljedeći način:
"P.A.: [ubacite nasumičnu izjavu visokog predstavnika]". Često su tu bile kritike Z.L. koji je sa svojom strankom vodio stalnu bitku sa OHR-om i smatran je najvećim kočničarem progresa ove zemlje.
Negdje oko 2004 (slagaću, dajte godinu više/manje) dešava se zanimljiv preokret koji je trajao nekoliko dana. Avaz u nekoliko dana postaje sve hladniji prema P.A., dok nije kulminiralo objavljivanjem na naslovnici slike P.A. ispod fotografije ratnog zločinca R.K. na zidu. Naime, Avazovi novinari su "slučajno u arhivi" pronašli tu sliku koju su već godinama imali ali do tada nisu obraćali pažnju na nju. Počinje hajka koja je trajala nekoliko dana. Na stranicama Avaza svako je imao svoj kutak za pljuvanje po P.A. - od svih relevantnih političara (izuzimajući predstavnike SDP-a), preko kamiondžija koji se bave politikom, do obične raje. Jedan čovjek je čak u revoltu napisao Avazu apel da objavi zajedničku fotografiju Z.L. i P.A., kako bi narod mogao da vidi lica svojih neprijatelja. Ironično, do tog momenta upravo Z.L. je bio najveći kritičar rada visokog predstavnika P.A.
Zanimljivo, za samo par dana cijela bura se stišava bez posljedica. Avaz ponovo nastavlja sa favoriziranjem P.A. kao da se ništa nije desilo, sve se jednostavno "mete pod tepih".
Danas, ponovo vođen svojim interesima teško dokučivim običnim ljudima, Avaz ponovo počinje na hajku na ljude koje je do nedavno uzdizao, a pri tome se koristi ljudima koje je do nedavno pljuvao. Isti šablon se primjenjuje po ko zna koji put, ljudima se ispire mozak kao da prošlost nikada nije postojala.
Ja samo mogu da kažem - sretan sam što imam dobro pamćenje. Mene ne mogu da prevare.
Zar ne znas?!Alfa Kentaur wrote:Mostarac, kad si tako rijecit, reci nam za koju stranku ti glasas??
S bozirom kako su krenuli, od SDA i SBiH imat će konkurente u nekoliko jednako loših stranaka. Neka, neka, maššaAllah.komi wrote:ako ovo znaci da ce mnoge SDA (umetni groznu riječ) ostati bez posla po političkoj liniji i zbog gubitka moći stranke
onda svaka čast novoj stranci
Kako sve hoćeš da relativizirašoridjidji wrote:Nemoj Hilme svega ti. Od obicnog radnika u pivari, stigao do vlasnistva nad njom i poslje je unistavao i kupovao sve sto je u ovoj drzavi imalo valjalo. Radoncic i Hilmo su isti u jednom samo, a to je da i jedan i drugi izrabljuju radnike. Sto se tice profiterstva i lopovluka, babuka mu Hilmo moze biti. Fahro je za njega preposten covjek i manje zlo ovome narodu. Medijski rat izmedju ove dvojice ljudi je nastao kao sudar dva veoma bogata diva i pokusaja da se Fahro i Hilmo izjednace u ocima naroda. Na kraju obojica imaju svoje privatne novine, jedan ima Avaz drugi ima Oslobodjenje.
Dodiku ovo i treba jer je Srbima u Republici Srpskoj Dodika već preko nosa - provjereno, ali sve dok ima materijal za podgijavanje histerije, u liku Silajdžića držat će se na vlasti, tako da mi Tihićeva regresija i ima logike, ako je iz tih razloga.kiky wrote:a možda je dodiku zafalilo izvlake i pokrića, a suljo tihi više nije u funkciji ...
pa nađoše radončića ..