Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kemal Malovčić

#576 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Kemal Malovčić »

Koja Alma?

Aha. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#577 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Velkoski »

ZGOLEMIM FONASI
Kemal Malovčić

#578 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Kemal Malovčić »

BHF_Manijak

#579 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

Posto znam da se na temi spominjao, cisto da prijavim da je Tomato poceo zestoko fuserit. :mrgreen: Nisu imali lose pizze, medjutim i on, kao i vecina sarajevskih pizzeria, poceo je prodavati muda pod bzbrege tj. stavljati onaj ofirni biljni sir na pizzu.
Ukus - isto plastiku da jedes.

Ostaje Montana, jedina pizzerija gdje mi nije zao dati pare za pizzu, jer se haos najedes. Narucis Americanu classic, jedva pojedes, 7KM! :thumbup: :thumbup:
gnjev

#580 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by gnjev »

Cuj biljni sir u pizzu gdje ce im dusa . Nit mirisa nit ukusa .
BHF_Manijak

#581 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

Jebe im se za dusu, bitno je ustedjeti. Kila Gaude, Edamera, Mozzarele oko 10-11KM, ovog smeca 4-5KM. Vise od duplo.
Eborg

#582 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Eborg »

Čuh pohvale za "crnu pizzu" ili tako nekako u "Drugoj kući" kod Parka nacionalnih manjina, trebalo bi to probati. :)
karanana

#583 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by karanana »

montana je ok, ali ce sami sebe unistiti sa sporoscu i nemogucnoscu da usluze mnogo ljudi pa se zato za salatu ili pastu zna cekati i po sat vremena, za dostavu i do dva sata plus jedno sat vremena dok ih dobijes.
ranger

#584 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by ranger »

karanana wrote:montana je ok, ali ce sami sebe unistiti sa sporoscu i nemogucnoscu da usluze mnogo ljudi pa se zato za salatu ili pastu zna cekati i po sat vremena, za dostavu i do dva sata plus jedno sat vremena dok ih dobijes.
slazem se, ja sam neki dan sa zenom sjedio i cekao i cekao i cekao u neka doba popizdim hajmo rekoh, nek ona materi pravi sendvic pola sata, al sipak :D kaze mlada pa platila sam... :run:
Dobrinja80

#585 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Dobrinja80 »

Umalo popisivac wrote:Za U2 ovisi, kako kad. Ja tu sebi cesto uzimam i varira, ovisi od ovog sto pravi. Nekad bude suha a nekad bude jako dobra, osobito kad se uzme cijena u obzir. A i kao sto rekoh volim onaj njihov sos s persinom i lukom. :D

Ali opcenito sto se pizza tice u Sarajevu (a i BiH pretpostavljam) nije bas neki izbor. Najbolju pizzu inace sto sam jeo je bila s prsutom vani a posebno sam upamtio margaritu na kojoj je bilo brdo sira, mozzarela, paradjiz, masline ali i cijena joj je bila kao i ostale pizze tu u ponudi, ne kao ove margarite s naprstkom sira i razvodnjenim kecapom.

Ima sad u U2 pizza s Nutellom. :D

Vani su pice inače sa pravim prsutom ili sunkom.
otoka92

#586 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by otoka92 »

Jel' se stagod promjenilo? Imali novih da su vrijedne spomena. Pozdrav.
brown.sugar

#587 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by brown.sugar »

Je li jos uvijek radi ona pizzeria u Wisi?
Haris033

#588 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

Novo otvorena pizzeria "Prestige" na Stupu (p.p. nove džamije). Pizza sa suhim mesom za samo 4 KM! Jedna od najboljih u gradu. :izet: Još mi pred prozorom... :thumbup:
GaRGa

#589 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by GaRGa »

Haris033 wrote:Novo otvorena pizzeria "Prestige" na Stupu (p.p. nove džamije). Pizza sa suhim mesom za samo 4 KM! Jedna od najboljih u gradu. :izet: Još mi pred prozorom... :thumbup:

ovo je slika sa facebook-a, vjerovatno si mislio reci da je dobra za 4 KM a ne dobra ko pica ?
Image

ko Ago sto je "dobar" jer je 3 kerma ;)
Haris033

#590 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

GaRGa wrote:
Haris033 wrote:Novo otvorena pizzeria "Prestige" na Stupu (p.p. nove džamije). Pizza sa suhim mesom za samo 4 KM! Jedna od najboljih u gradu. :izet: Još mi pred prozorom... :thumbup:

ovo je slika sa facebook-a, vjerovatno si mislio reci da je dobra za 4 KM a ne dobra ko pica ?
Image

ko Ago sto je "dobar" jer je 3 kerma ;)
Probaj, pa onda reci valja li ili ne... :izet:
le piaf

#591 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by le piaf »

Pizza da valja je u Trattoria Uno (kod Bristola). Nekad mi je bila dobra u Barhani ali nije vise to to.
U drugoj kuci ta crna pizza je interesantna, treba probati, ali nije top kao u Uno.
Iznenadila me pizza u Pravdi, to valjda kad nista ne ocekujes pa dobijes vise nego solidnu pizzu.

Toliko su nahvalili pizzu u Piccolo Mondo, iskreno meni je jako losa. Ali izgleda kod nas je pizza nakeljaj svega neka je debelo tijesto da se mozes najesti i kečapa donesi. Za taj standrad i nije losa.

Ago, U2, fabrika i sl....pa to nisu pizze, to je ono kad strusis deset piva pa daj nesto ubaci u kljun, moze i guma od auta samo neka se zvace.
Nekad sumnjam da kod nas ljudi uopste znaju sta je pizza.
vryzas

#592 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by vryzas »

le piaf wrote:Pizza da valja je u Trattoria Uno (kod Bristola). Nekad mi je bila dobra u Barhani ali nije vise to to.
U drugoj kuci ta crna pizza je interesantna, treba probati, ali nije top kao u Uno.
Iznenadila me pizza u Pravdi, to valjda kad nista ne ocekujes pa dobijes vise nego solidnu pizzu.

Toliko su nahvalili pizzu u Piccolo Mondo, iskreno meni je jako losa. Ali izgleda kod nas je pizza nakeljaj svega neka je debelo tijesto da se mozes najesti i kečapa donesi. Za taj standrad i nije losa.

Ago, U2, fabrika i sl....pa to nisu pizze, to je ono kad strusis deset piva pa daj nesto ubaci u kljun, moze i guma od auta samo neka se zvace.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Naslovnica

#593 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Naslovnica »

le piaf wrote:Pizza da valja je u Trattoria Uno (kod Bristola). Nekad mi je bila dobra u Barhani ali nije vise to to.

Ko voli pizzu nekog od američkih tipova, tipa deep dish pizze i sl, taj može u Piccolo Mondo-u da fino jede i da ne požali.
Ko više preferira originalni talijanski stil pizze, možda se malo razočara.
Ja više volim ovaj prvi tip, tako da na pizzu iz Piccola nemam pritužbi.
Innovation

#594 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Innovation »

Znate li, sta bi sa picerijom "Angolo" /Robot u Hrasnom/. Da li su negdje preselili ili uopste ne radi?
CherryLips

#595 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by CherryLips »

Zatvoreni skroz,meni njihovi sendviči bas dobri bili
The 51st State

#596 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by The 51st State »

:thumbup:
zateznistub

#597 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by zateznistub »

To preporuka žderačima pizza

Sahat kula na Dobrinji!

U2 zaobilaziti u širokom luku...
Plavo-bijeli

#598 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Plavo-bijeli »

Sad probao u "Situ" na Dolac Malti pizzu i prezadovoljan! Inače "Sito " je pekara, a prave pizze, kolače i svašta nešto.
Lokacija im je preko puta MMa i Kinga. Margerita 3km, Kapričoza 4km, sa suhim mesom 5km.
Image
Tijesto ukusno i vrlo mekano. Inače koru bacam a ovdje haman ko da nema kore, sve se jede :-D
Sir i salama isto finog ukusa, nisu najjeftiniji.
DON_eARL

#599 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by DON_eARL »

Pizza Company na Dobrinji... Nekada su bili blizu picerije Dino, i onda su misteriozno nestali, a na moje veliko iznenađenje nedavno skontah da su otvorili na DBR2 ponovo. :D

Image

https://www.facebook.com/PIZZA-Company-567865449931644/
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#600 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bitanga_sa_otesa »

bili u mercatoru i ja nedavno isao i poljubio vrata :/
Post Reply