Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
vox-populi

#576 Re: Star Trek

Post by vox-populi »

Skream wrote:Hej ljudi, imal' gdje kakav zdrav torrent za ST Voyager? ;-)
http://thepiratebay.org/torrent/3493521 ... 7.Complete
Skream

#577 Re: Star Trek

Post by Skream »

vox-populi wrote:
Hvala brate, al' nažalost brzina 2.0 kb/s :sad:
Hvala ti još jednom i :thumbup: za tvoj avatar
vox-populi

#578 Re: Star Trek

Post by vox-populi »

Skream wrote:
vox-populi wrote:
Hvala brate, al' nažalost brzina 2.0 kb/s :sad:
Hvala ti još jednom i :thumbup: za tvoj avatar
To je najbolje sto sam mogao naci na torrentu. Probaj rapid ili nesto http bazirano.
Neelix

#579 Re: Star Trek

Post by Neelix »

Skream

#580 Re: Star Trek

Post by Skream »

Izgleda da je to isti torrent, neće da mrdne :sad:
Brate hvala i tebi, budem se snaš'o nekako :thumbup:
Neelix

#581 Re: Star Trek

Post by Neelix »

evo ti ovdje ;) ne znam doduse kakva je brzina

http://katz.cd/download/6679326/TV/Star ... ll-Seasons

a probaj i ovo,mozda ti bude brze

http://katz.cd/download/6105263/TV/Star ... Season-1-7
:)

nisu torenti, al boze moj :-D
Skream

#582 Re: Star Trek

Post by Skream »

Neelix wrote:evo ti ovdje ;) ne znam doduse kakva je brzina

http://katz.cd/download/6679326/TV/Star ... ll-Seasons

a probaj i ovo,mozda ti bude brze

http://katz.cd/download/6105263/TV/Star ... Season-1-7
:)

nisu torenti, al boze moj :-D
Nema veze, pristavio sam, malo po malo :D
Hvala još jednom starac!
vox-populi

#583 Re: Star Trek

Post by vox-populi »

@Skream

ako si u Sarajevu, lakse ti se sa nekim naci, recimo sa @Neelixom i kopirati DVD-ove. VOY je na 16 DVD-ova, mnogo je to za download u BiH.
Skream

#584 Re: Star Trek

Post by Skream »

vox-populi wrote:@Skream

ako si u Sarajevu, lakse ti se sa nekim naci, recimo sa @Neelixom i kopirati DVD-ove. VOY je na 16 DVD-ova, mnogo je to za download u BiH.
Snaš'o sam se :-D
U firmi sam cijelo vrijeme imao kolegu undercover trekija hahahaha...nisu neki ripovi, al' uradiće pos'o!
Veliki pozzzzz
janje_

#585 Re: Star Trek

Post by janje_ »

Skream wrote:
vox-populi wrote:@Skream

Snaš'o sam se :-D
U firmi sam cijelo vrijeme imao kolegu undercover trekija hahahaha...nisu neki ripovi, al' uradiće pos'o!
Veliki pozzzzz

i ja imam komplet vojadzera, ukljucujuci i pilot na pocetku i endgame 1 i 2.. ako ne dobijes, nesto cemo organizovati..
Neelix

#586 Re: Star Trek

Post by Neelix »

vrtim kanale na elobu, i vidim uveli su ovaj nekakav AXN, srpsku verziju

http://www.axn.rs/

helem, prikazuju ST TOS filmove 24, 25 26 i 31 decembra, al u 11:35

pa eto, ko moze gledat :)
Skream

#587 Re: Star Trek

Post by Skream »

Šuška se za Star Trek Sequel (2012)
Imal gdje nekih novih informacija?
Jazz_Junkie

#588 Re: Star Trek

Post by Jazz_Junkie »

Kakav bolan sequel? Silovanje nikada da prestane....
Skream

#589 Re: Star Trek

Post by Skream »

Jazz_Junkie wrote:Kakav bolan sequel? Silovanje nikada da prestane....
Izvini, samo pitam :sad:
ChataDodajStaHoces

#590 Re: Star Trek

Post by ChataDodajStaHoces »

Skream wrote:Šuška se za Star Trek Sequel (2012)
To se vec odavno zna, i objavljeno je zvanicno, ali nazalost nikakvog scenarija, niti detalja jos nema... release date po IMDB-u je 29. juni 2012 :-D
Skream

#591 Re: Star Trek

Post by Skream »

Chata87 wrote:
Skream wrote:Šuška se za Star Trek Sequel (2012)
To se vec odavno zna, i objavljeno je zvanicno, ali nazalost nikakvog scenarija, niti detalja jos nema... release date po IMDB-u je 29. juni 2012 :-D
Dobro, to za scenario su standardni fazončići, pokušaće to držati u tajnosti koliko god mogu, važno je da je official :D
Haha evo i Shatnera moraj ubaciti zbog hardcore fanova, ah taj Holywood.
:thumbup:
ChataDodajStaHoces

#592 Re: Star Trek

Skream wrote:Dobro, to za scenario su standardni fazončići, pokušaće to držati u tajnosti koliko god mogu, važno je da je official :D Haha evo i Shatnera moraj ubaciti zbog hardcore fanova, ah taj Holywood.
:thumbup:

ma makar da mahne nama starim zakletim fanovima haha :D povrh svega mislim da je XI stvarno fantastican dio, i da jj abrams ima cojones do poda :) trenutno najbolji sci fi reziser :thumbup:
Neelix

#593 Re: Star Trek

Post by Neelix »

odgledah i ds9....i ostadoh razocaran :roll: kakav ocajan kraj.

5 godina ratuju, i sve se u dva dana promijeni? jemhadare nisu mogli ni dotac na pocetku, sad ih mlate kako ko stigne. najsmjesniji su mi dukat i kai winn u vatrenoj pecini :lol: poceli su oslobadjat pagh-utvare jos prije bitke - ovi zavrsili rat, vratili se na ds9 (a do kardasije treba makar 2 dana), napravili prijem, slave, a oni ih jos oslobadjaju :lol: zasto se odo nije mogao vratiti nakon nekog vremena? šiško ode u proroke? :-)

ma bjazi :) zadnja sezona je super, nije ni dosadna kao vecina epizoda u prethodnim, ali kraj sve usra.
dale cooper

#594 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Neelix wrote:odgledah i ds9....i ostadoh razocaran :roll: kakav ocajan kraj.

5 godina ratuju, i sve se u dva dana promijeni? jemhadare nisu mogli ni dotac na pocetku, sad ih mlate kako ko stigne. najsmjesniji su mi dukat i kai winn u vatrenoj pecini :lol: poceli su oslobadjat pagh-utvare jos prije bitke - ovi zavrsili rat, vratili se na ds9 (a do kardasije treba makar 2 dana), napravili prijem, slave, a oni ih jos oslobadjaju :lol: zasto se odo nije mogao vratiti nakon nekog vremena? šiško ode u proroke? :-)

ma bjazi :) zadnja sezona je super, nije ni dosadna kao vecina epizoda u prethodnim, ali kraj sve usra.
Zašto očajan? Finalne epizode možda jesu malko zbrzane, ali ništa što se u njima dešavalo nije
bilo nelogično , a i mnoge stvari su se mogle naslutiti.

Završetak rata se možda desio za kako kažes dva dana, ali je promjena nastupila onoga momenta kada
su se borbi pridružili Klingonci i Romulanci, a na kraju je to sve zapečatila pobuna i sabotaža Kardasijanaca
i intervencija Proroka koji su maltene zbrisali cijelu Dominijonsku flotu u crvotočini.
Što se tiče Ode on se pridružio svojim ljudima da bi im pomogao, a to je vjerovatno ipak duži proces.
Ako uzmeš sve ono što se dešavalo sa Siskom od početka serije, njegov odlazak sa Prorocima uopšte
nije neko iznenađenje, jer je on ipak dio njih jer mu je majka bila Prorok, a kroz mnoge epizode su
dali naslutiti da će u jednom momentu on morati biti spreman na određene žrtve, i to se desilo.
On je spasio Federaciju od Dominija i Bajor od Pagh utvara, ali zauzvrat je morao ostaviti Jakea,
Kasidy i nerođeno dijete. Mislim, to je tužno i sigurno nije ono čemu su se gledatelji nadali, ali nije
nelogično. Meni se inače nije nešto posebno sviđao taj pseudo religiozni aspekt serije (nešto što je
Ronald Moore prenijeo i u Galacticu i Carpicu poslije), ali su uspjeli dovesti taj dio priče do kraja
na uspješan način. DS9 mi je vjerovatno treća najbolja Star Trek serija (poslije TNG-a i TOS-a), i njene
najbolje epizode se mogu porediti sa epizodama ove dvije spomenute. Voyager je bila prosječna, a na
momente i loša serija, dok mi je Enterprise nešto malo bolji (ponajviše u zadnje dvije sezone)
Neelix

#595 Re: Star Trek

Post by Neelix »

klingonci i romulanci su se pridruzili ratu puno ranije, a i jem hadari u crvotocini su poodavno izginuli. prekretnica u ratu je nastala kad je ona baba osnivacica iz ko zna kojih razloga odlucila da se povuku, 3 epizode prije kraja.

ostajem pri tome da je ds9 najgori star trek gledajuci generalno, ali se slazem s tobom da se najbolje epizode ds9 mogu mjeriti sa najboljim epizodama ostalih serijala. znaci serija na momente bljesne, ali je previse politike i religije za moj ukus zastupljeno kroz svih sedam sezona .
dale cooper

#596 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Neelix wrote:klingonci i romulanci su se pridruzili ratu puno ranije, a i jem hadari u crvotocini su poodavno izginuli. prekretnica u ratu je nastala kad je ona baba osnivacica iz ko zna kojih razloga odlucila da se povuku, 3 epizode prije kraja.

ostajem pri tome da je ds9 najgori star trek gledajuci generalno, ali se slazem s tobom da se najbolje epizode ds9 mogu mjeriti sa najboljim epizodama ostalih serijala.
Hahaha, baba osnivačica :lol:

Pa ona se odlučila povući zato što su Osnivači umirali i Odo im je bio jedina šansa, jer objektivno Dominij bez njih
je ništa.

Sve zavisi šta ko očekuje i koji dio Star Treka voli. Meni svemirske borbe nikada nisu ni bile najvažniji dio, niti
su poenta Star Treka. Ja više volim ovaj pa hajde recimo intelektualniji, filozofskiji dio, gdje se kroz SF priču
provlače alegorije na razne dijelove ljudskoga društva i razni pogledi na probleme i izazove kroz koje ljudi
prolaze. Takođe mi se sviđa i taj avanturistički duh i istraživanje "poslednje granice". Svemirske borbe su
samo eye candy, koji je ono super vidjeti, ali nije presudan niti toliko bitan.
Neelix

#597 Re: Star Trek

Post by Neelix »

dale cooper wrote:
Sve zavisi šta ko očekuje i koji dio Star Treka voli. Meni svemirske borbe nikada nisu ni bile najvažniji dio, niti
su poenta Star Treka. Ja više volim ovaj pa hajde recimo intelektualniji, filozofskiji dio, gdje se kroz SF priču
provlače alegorije na razne dijelove ljudskoga društva i razni pogledi na probleme i izazove kroz koje ljudi
prolaze. Takođe mi se sviđa i taj avanturistički duh i istraživanje "poslednje granice". Svemirske borbe su
:thumbup: :thumbup: bas tako. i to je jedan od razloga sto mi je ds9 los - staticnost.
ChataDodajStaHoces

#598 Re: Star Trek

dale cooper wrote:Ja više volim ovaj pa hajde recimo intelektualniji, filozofskiji dio, gdje se kroz SF priču
Upravo zato ja Star Trek smatram filozofijom zivota, gdje upravo neke fenomenalne ideje o drustvu, pojedincu, odnosima, provlace na tako neobican SciFi nacin...

To je ono sto odvaja ST od svega ostalog vezanog za SF :)
vox-populi

#599 Re: Star Trek

Post by vox-populi »

@Neelix

nisam ti htio kvariti serijal al sad kad si sve pregledao, mogu iznijeti i moje misljenje :).

DS9 mi nije najdrazi serijal (TNG je neprikosnoven) ali mi je tu negdje odmah iza. Ako oduzmemo vremensku distancu, tesko mi se odluciti izmedju TOS-a i DS9.

Ono sto me nerviralo kroz cijeli serijal je taj neki religiozni aspekt, meni je djelovalo kao reakcija producenata na ucestale kritike kako je Star Trek ateisticki nastrojen. Razumijem i zasto su napravili sve to, primarno trziste im je ipak USA.

Dalje, meni licno DS9 je daleko od dosadnog. Prve dvije sezone nisu nesto ali vec od trece prica je jako zanimljiva. Zadnja sezona mi je vjerovatno najbolja zavrsna sezona u cijeloj Star Trek prici. Jedino sto kvari utisak je nevjerovatno debilan kraj. Koliko god bio ocekivan, imam osjecaj kao da je serijal naglo prekinut pa su morali u par epizoda pricu dovesti do kraja. Sisko - prophet :roll: .

Ali kad malo bolje pogledas, ni ostali serijali nisu zavrsili nesto spektakularno.
TOS i nema neki kraj, jednostavno jednog dana prestao da se emituje.
TNG slicno, planiran je bio kraj ali nikakav zakljucak, jednostavno se eto zavrsilo.
VOY - baba kapetanica vozi brod, prodje kroz ono borgovsko sranje i eto je u Alpha kvadrantu. Ja sam ocekivao bar jos jednu epizodu koja bi pokazala prve rekacije u Alpha kvadrantu.
ENT je jedini imao neki uoblicen i dobar kraj, iako je serijal prekinut.

Ono sto mi je dosta pozitivno u DS9 je gluma. Moja glavna zamjerka Voyageru je totalno neuvjerljiva gluma vecine aktera. Osim doktora, ostali bi trebali uzeti par casova. U DS9 su gotovo svi odradili vrhunski glumacki posao.
dale cooper

#600 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Neelix wrote:
dale cooper wrote:
:thumbup: :thumbup: bas tako. i to je jedan od razloga sto mi je ds9 los - staticnost.
Ja opet sa druge strane te kvalitete prepoznajem u DS9. A DS9 je statičan samo po onome očiglednome,
po tome što je priča stacionirana na svemirskoj stanici umjesto na brodu. Po svemu ostalome je jako dinamičan,
iako priznajem da mu je trebalo da se pronađe u prvih par sezona. I još jedna stvar po kojoj se DS9 razlikuje
od ostalih serija je to što je bio "realniji" od ostalih Star Trekova, jer se jasno vidjeo razvoj, mijenjane
i rast likova kroz godine, i posljedice koje su na njih imale razne (i dobre i loše) stvari koje su im se dešavale.

Po tome mi je recimo Voyager bio najgori, jer se ti likovi kroz 7 godina nisu gotovo nikako mijenjali.
Sav taj neki razvoj Voyagerovih likova se desio i utvrdio u prve dvije sezone, posle toga gotovo ništa.
I još je bilo jako iritantno stalno korištenje famoznog "reset" dugmeta, gdje su se sva eventualno loša dešavanja
i posljedice koje utiču na likove bili brisani na kraju epizode i opet bi imali lijep, čitav i čist Voyager i sve
likove na broju. Epizoda "Year In Hell " iz četvrte sezone je bio dobra prilika da se povećaju ulozi i serija
odvede na viši nivo, jer je pokazala kako život u svemiru hiljadama svjetlostnih godina daleko od
Zemlje zaista može biti opasan. I tu se prvi put vidjelo kako sve to može uticati na promjenu, i u nekim
segmentima sazrijevanje likova, kada se stave pod pritisak i u teške okolnosti. Međutim producenti nisu
imali muda da idu do kraja sa ovom idejom, i na kraju epizode sve se ponovo vraća na staro. Postoje još
mnogi takvi primjeri što se tiče Voyagera i po tome mi je on postao notoran.
Post Reply