BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
seldzuk

#576 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by seldzuk »

Entropio wrote:
seldzuk wrote:Image
Imagepakovanje od 150 g
Image
Image
Image
Gdje ima kupiti ovih Goldy proizvoda? Ja ih nigdje nisam vidio.
Ja sam ih u Bingu jedino i vidio. A ovaj veliki smoki još ponegdje.
Lipstick Jungle

#577 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Lipstick Jungle »

Ma ja sam svuda vidjala Gold flips,
to je naj smoki ikad :D

Ovi gore proizvodi Kap, dont like :roll:
vouvl

#578 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by vouvl »

ZNA LI MI IKO OBJASNITI ZASTO JE OVAJ VELIKI SMOKI POSKUPIO ZA 40 FENINGA????

cim im malo krene prodaja stoka digne cijenu. :x :x :x :x
vouvl

#579 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by vouvl »

rashtiman wrote:Image
Image
ova salama je stvarno smeće...
Zvek

#580 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Zvek »

vouvl wrote:ZNA LI MI IKO OBJASNITI ZASTO JE OVAJ VELIKI SMOKI POSKUPIO ZA 40 FENINGA????

cim im malo krene prodaja stoka digne cijenu. :x :x :x :x
Promjena vlasnika ako mislis na smoki Smoki.
seldzuk

#581 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by seldzuk »

Evo sad naletih na članak na b92, pa nešto kontam jer nisam nigdje kod nas upratio vijest. Kakva je naša lista trgovinskog disbalansa i koga mi častimo. Pretpostavljam da su Hrvati na prvom mjestu, ali imaju li gdje kakvi konkretniji podaci. http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=550031
cappy_tempo

#582 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by cappy_tempo »

vouvl wrote:
rashtiman wrote:Image
Image
ova salama je stvarno smeće...

salama je bas mocna,koliko sam je jeo dokazuje da mi je sad muka kad uopste pomislim na salamu :mrgreen:
udrch

#583 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by udrch »

seldzuk wrote:Image
Image
Image
AMSI d.o.o.
proizvodnja kompatibilnih ketrdiža i tonera
http://www.amsibih.com/
Ofirna reklama na pogrešnom mjestu..
Kakva ba proizvodnja, uveze se prah ili boja u kanisterima i onda se ovdje puni na najprimitivniji način..
udrch

#584 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by udrch »

Danas u Konzumu kupujem Jami kolače i za koji god se zakačim ona prodavačicama mi kaže ima želatina, ima ruma, ima svinjske masti..2/3 kolača nisam mogao birati..
Kako ih nije sramota?
Ja sam danas imao sreću jer sam bio sa suprugom koja je pokrivena, pa sam upozoren, a šta da nje nije bilo, a ja ko hudno muško ne kontam da to baš mora da bude sa tim..
Kome oni misle da prodaju?
Mislim kolači su zaista ukusni i svježi, ali po meni je bezobrazluk to prodavati ljudima od kojih bar 50% ne bi kupili da znaju da ima išta sa svinjetinom..
beco

#585 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by beco »

Ja sam slucajno nabaso na izuzetno dobro suho meso i suduku od Industrija mesa Semić. Pravo je dobro, evo puce mi komad suhog mesa u 2 dana. Najcesce nadem u Konzumu i Merkatoru. Moja topla preporuka kao punopravne poguzije. :D

http://www.semic.ba/index.php?option=co ... 28&lang=en
Frooteky

#586 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Frooteky »

udrch wrote:Danas u Konzumu kupujem Jami kolače i za koji god se zakačim ona prodavačicama mi kaže ima želatina, ima ruma, ima svinjske masti..2/3 kolača nisam mogao birati..
Kako ih nije sramota?
Ja sam danas imao sreću jer sam bio sa suprugom koja je pokrivena, pa sam upozoren, a šta da nje nije bilo, a ja ko hudno muško ne kontam da to baš mora da bude sa tim..
Mislim kolači su zaista ukusni i svježi, ali po meni je bezobrazluk to prodavati ljudima od kojih bar 50% ne bi kupili da znaju da ima išta sa svinjetinom..
U tim kolačima je ekstrakt ruma, nije rum ko alkohol :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#587 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by chuchumbamayumbe »

Po meni, uvjerljivo najbolje mlijeko na BH tržištu.
Rijetko kada se može naći u prodaji, ponekad ga ujagmimo u DP ili Amki, razvaljuje!

Image
chuchumbamayumbe

#588 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

udrch wrote:Danas u Konzumu kupujem Jami kolače i za koji god se zakačim ona prodavačicama mi kaže ima želatina, ima ruma, ima svinjske masti..2/3 kolača nisam mogao birati..
Kako ih nije sramota?
Udrch drug,
Naprosto ne mogu da vjerujem da Jami radi proizvode s takvim sadržajem! :shock:
Ako ima ruma, to bi valjda naznačili, ali da rade sa svinjskom mašću ili želatinom (svinjskog porijekla), naprosto ne vjerujem da bi to sebi dozvolili takav luksuz i kockali se sa svojim brandom podmećući narodu nešto što je svinjskog porijekla.
Zaita mislim da je ovo za svinjsku mast šuplja od strane prodavačice. U čemu ti je rekla da ima svinjske masti, koji proizvod?!
poznanik

#589 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by poznanik »

Kako ih nije sramota?
Gotovo 200 najrazličitijih proizvoda sadrži masti, enzime, želatinu i ostale produkte koji nastaju u laboratorijima nakon prerade svinjskih nusproizvoda. Na etiketama prehrambenih proizvoda ti su nusproizvodi obično navedeni kao misteriozni E-brojevi. Mnogi od njih sadržavaju emulgatore, odnosno pojačivače okusa i konzervanse svinjskog porijekla.
Istraživanja su pokazala da se svinjski nusprodukti nalaze čak i u nekim žvakaćim gumama, sokovima, keksima… Oni sadrže emulgator E474, koji znači da je to u stvari svinjska mast ili, moguće, sokovi mljevenih insekata.
Taj emulgator nalazi se i u čipsu, smokiju, mliječnim namazima, sladoledu, pecivu… Javnost je najviše bila šokirana činjenicom da duhanska industrija hemoglobin svinja koristi za filtere u cigaretama!? Svinjsku mast sadrži čak i municija. Za konzerviranje baruta koristi se ulje sa 13 posto svinjske masti.
Christien Meindertsma, autorica knjige "Svinja 05049" promatra zapanjujući život poslije smrti jedne svinje, čiji dijelovi dospijevaju u najmanje 185 nesvinjskih proizvoda, od metka do umjetnog srca

Opcija subtitle i na hrvatskom jeziku
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#590 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Toto »

chuchumbamayumbe wrote:Po meni, uvjerljivo najbolje mlijeko na BH tržištu.
Rijetko kada se može naći u prodaji, ponekad ga ujagmimo u DP ili Amki, razvaljuje!

Image
gdje muzu ovo latte
Toto

#592 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Toto »

chuchumbamayumbe wrote:Farma Spreča, Kalesija (valjda)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 38&t=68833
onda :thumbup:
ako si tako zadovoljan kvalitetom
chuchumbamayumbe

#593 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Slabo kupujem Milkosove proizvode jer nikada ne znam šta ću dobiti u čaši pavlake (nikada ista gustina, okus, boja...), ali ovo mlijeko je za svaku preporuku!
StupskaBitanga

#594 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

da odlično je a ima samo 2% m,m :thumbup:
Digla_da_kreci

#595 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Digla_da_kreci »

Ovo mlijeko LATTE jos vidjela nisam. Sto ga je tako tesko vidjeti u prodaji, nije valjda se sa jos na sabahu sve razgrabi :D

Joj kad se ova lovacka tek pojavila, jela sam je svaki dan :lol:
Image
Toto

#596 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Toto »

Digla_da_kreci wrote:Ovo mlijeko LATTE jos vidjela nisam. Sto ga je tako tesko vidjeti u prodaji, nije valjda se sa jos na sabahu sve razgrabi :D

Image

pravis li ti pastetu od toga sto ulovis :D :D :D :D :D :run:
Digla_da_kreci

#597 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Digla_da_kreci »

Toto wrote:pravis li ti pastetu od toga sto ulovis :D :D :D :D :D :run:
:lol: :D
Ih da vidis sta ja sve od moje ulovine spravljam... :mrgreen:
Frooteky

#598 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Frooteky »

Digla_da_kreci wrote:Ovo mlijeko LATTE jos vidjela nisam. Sto ga je tako tesko vidjeti u prodaji, nije valjda se sa jos na sabahu sve razgrabi :D

Image
Jedina domaca koja valja :-D
udrch

#599 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by udrch »

chuchumbamayumbe wrote:
Kako ih nije sramota?
Udrch drug,
Naprosto ne mogu da vjerujem da Jami radi proizvode s takvim sadržajem! :shock:
Ako ima ruma, to bi valjda naznačili, ali da rade sa svinjskom mašću ili želatinom (svinjskog porijekla), naprosto ne vjerujem da bi to sebi dozvolili takav luksuz i kockali se sa svojim brandom podmećući narodu nešto što je svinjskog porijekla.
Zaita mislim da je ovo za svinjsku mast šuplja od strane prodavačice. U čemu ti je rekla da ima svinjske masti, koji proizvod?!
Konzum na Otoci..
Kolače slabo poznajem, znam jedino sigurno za američku tortu da je rekla da ima puno ruma..ja kažem nije to ovaj rum, ona kaže jeste..svinsjkog želatina je rekla da ima u jednom kolaču koji je odozgo preliven kao onim rastopljenim šećerom, a za svinjsu mast je rekla da ga ima u dva kolača..a ona je prodavačica, a ja sam birao kako mi se na oči nešto svidi..
chuchumbamayumbe

#600 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

@udrch,
Kontaktiraj Jami u vezi ovoga sa svinjskom mašću i svinjskim želatinom, imaju kontakt na stranici (ne uspjeh naći sastav kolača). I mene bi izbilo iz cipela da nešto rade sa svinjskom mašću!
Post Reply