Pa to i jeste stvar koja ima se ne može baš prigovoriti (samo manji prigovor na prekidanja veze kod nekih korisnika).... Za ostalo se uvijek nađe kritika, ali činjenica je da i mi previše želimo.roki wrote:Sad gledam na mobitelu ukupno vrijeme razgovora 50 sati.Ovo se odnosi samo na Hejti broj i besplatnih 1000 minuta sa uključenom akcijom bez naplate 6KM.Karticu imam oko 5 mjeseci i svakog sam mjeseca uzimao dopunu od 5KM,ali racunajmo da sam ulozio 30KM.Znači,30KM ja,toliko negdje i moja djevojka,što znači da smo za 60KM razgovarali 50 sati(teoretski smo mogli i više).Ovo bi nas na Telecomu ravno došlo 420KM,mene 210,nju 210,ušteda 180KM po osobi.Trbam li napomenuti da zbog ovoga fiksni vise nikako ne koristim a na Ultri mi dopuna od 5KM moze biti 45 dana
ERONET
Moderator: Benq
-
The Realist
#576 Re: ERONET
- roki
#577 Re: ERONET
Ja im zamjeram bezobrazno kratko trajanje kredita: 5KM-25 dana, 10KM-30 dana 
-
The Realist
#578 Re: ERONET
Pitanje, ima li ikakve naznake da će postpaid korisnicima bidi dodijeljen određena besplatna količina mb za surfanje na 3g-u? Ili to postoji, a da ja ne znam 
-
eques
#579 Re: ERONET
Budući da su ti toliki računi, isplatiti ti se jedna od slijedeće dvije stvari:Gospoda Ministarka wrote:Da li ce Eronet dobiti neke nove mobitele?
Ovo sto imaju u ponudi je jadno.
Istice mi Ugovor uskoro, jedini razlog zbog cega sam na Eronetu je 1000 minuta. Najmanji iznos koji sam platila do sada je 48,00 KM a prosjek 70,00 KM s pretplatom od 20,00 KM koju nisam ni koristila bez obzira sto imate pravo. Da li cu obnoviti Ugovor, ne znam, znam samo da se ne isplati jer naplacuju i provjeru stanja racuna, i provjeru hej broja jer ne obavjestavaju o isteku pa vam se lako moze desiti kao meni da razgovor s hej brojem platite i previse 120,00 KM.
U Hercegovini gdje su svi na Eronetu se isplati, ovdje nikako ne osim ako vam zaista ne treba 1000 min.
1. Prijeći na Eronet 40. Naime u Eronet20, ovih dvadeset maraka trošiš samo na pozive prema Eronetu, a pozivi prema ostalim mrežama se dodatno naplaćuju. U Eronet 40 su uračunati pozivi i prema fiksnim te ostalim mobilnim mrežama, a ujedno su i nešto jeftiniji pozivi. Ili ako ne iskoristiš baš svih 1000 minuta prema super broju razmisli i na primjer o 50+. Tu ti je potrošnja prema svima pa i SMS poruke uračunato u ovih 50 KM, a vikendom dobiješ 200 minuta besplatno prema svim Eronet brojevima.
2. Aktiviraj jednu od tarifnih opcija. Ukoliko zoveš najviše fiksne brojeve, ovo je za tebe http://eronet.ba/privatni-korisnici/tar ... ije/fiksne, a ukoliko pak zoveš ostale mreže http://eronet.ba/privatni-korisnici/tar ... je/mobilne,
I ne znam zašto sms-om provjeravaš račun.
Kad odeš na Eronet stranicu, imaš dolje desno Moj Eronet. Registriraš se i pregledaš na internetu potpuno besplatno koliko si potrošila, detaljan pregled računa i još mnogo toga. Još dobiješ besplatnih 20 SMS-ova svaki mjesec. Ipak je i to minimalno 1.2 KM (ovisi na kojoj si tarifi)
- Zvek
-
Mustang1
#581 Re: ERONET
Ovo za hej zovimo da ne bude da sam djaba uzeo broj sutra
Znaci kad aktiviras uslugu uzme ti 6 KM i onda nakon toga svaki razgovor je besplatan samo naplacuju 5 feninga za svaki poziv ?
-
The Realist
#582 Re: ERONET
Ne, nego bez naknade se aktivira jedan broj (ako je još ona "akcija"). Kada kupiš i daš 5KM, dobiješ 1KM na računu i odmah možeš aktivirati broj koji ti treba i onda se svaki mjesec samo aktivira, samo trebaš imati nešto na računu.Bubalo1 wrote:Ovo za hej zovimo da ne bude da sam djaba uzeo broj sutraZnaci kad aktiviras uslugu uzme ti 6 KM i onda nakon toga svaki razgovor je besplatan samo naplacuju 5 feninga za svaki poziv ?
-
eques
#583 Re: ERONET
jesu ako nemaš super broja ili ako na super broj ne potrošiš više od 200-300 minuta. Onda ti se isplati uzeti ove plus tarife. Ja privatno imam 25+ i da ti pravo kaže ne iskoristim ni onih 100 vikend minuta, a nikad mi račun nije došao preko 40 KM
-
stubborn_d0nkey
#584 Re: ERONET
ne vidim gdje mogu ovo izbrisati
-
platinum91
#585 Re: ERONET
Pozdrav,
Nedavno sam potpisao ugovor za Optimum 15 tarifu to su oni štandovi po gradu.I par dana nakon toga sam potpisao zahtjev za raskid prije sam aktivacije kartice i time samog važenja ugovora ali mi ne žele raskinuti ugovor dok su prijatelju raskinuli.Pa su mi neke osobe predlagale da jednostavno ne koristim karticu i ne plaćam račune ili je možda bolje da uključim advokata.Šta vi mislite o tome i da li ste imali slična iskusta???
Nedavno sam potpisao ugovor za Optimum 15 tarifu to su oni štandovi po gradu.I par dana nakon toga sam potpisao zahtjev za raskid prije sam aktivacije kartice i time samog važenja ugovora ali mi ne žele raskinuti ugovor dok su prijatelju raskinuli.Pa su mi neke osobe predlagale da jednostavno ne koristim karticu i ne plaćam račune ili je možda bolje da uključim advokata.Šta vi mislite o tome i da li ste imali slična iskusta???
-
The Realist
#586 Re: ERONET
Vjerovatno možeš i bez advokata, samo zaprijeti tužbom, ali mi nije jasno šta vi ljudi gledate kad potpisujete ugovor, a onda raskidate nakon par dana?
Neka se niko ne naljuti, ali mi to stvarno nije jasno. Meni da nije trebao, ne bih potpisao....
Neka se niko ne naljuti, ali mi to stvarno nije jasno. Meni da nije trebao, ne bih potpisao....
-
platinum91
#587 Re: ERONET
Meni je treba ali su to oni objasnili kao da je to prepaid (ultra) tek kada sam došao kući tada sam ustvari vidio šta sam potpisao
-
eques
#588 Re: ERONET
za prepaid ti niko neće tražiti ličnu kartu i moglo ti je odmah biti sumljivo da je to postpaid, a ne prepaidplatinum91 wrote:Meni je treba ali su to oni objasnili kao da je to prepaid (ultra) tek kada sam došao kući tada sam ustvari vidio šta sam potpisao
da angažiraš advokata, to ti je samo dodatni trošak. na koliko si potpisao ugovor?
- O'zone
- Globalni moderator
#589 Re: ERONET
Akcije više nema, sad se plaća svaki mjesec aktivacija Hej broja 6 KM plus uspostava svakog poziva 0,05 KM e još bi volio da meni neko objasni gdje je tu besplatnih 1000 minuta?!The Realist wrote:Ne, nego bez naknade se aktivira jedan broj (ako je još ona "akcija"). Kada kupiš i daš 5KM, dobiješ 1KM na računu i odmah možeš aktivirati broj koji ti treba i onda se svaki mjesec samo aktivira, samo trebaš imati nešto na računu.Bubalo1 wrote:Ovo za hej zovimo da ne bude da sam djaba uzeo broj sutraZnaci kad aktiviras uslugu uzme ti 6 KM i onda nakon toga svaki razgovor je besplatan samo naplacuju 5 feninga za svaki poziv ?
-
The Realist
#590 Re: ERONET
Znači gotovo...., a ništa onda.O'zone wrote: Akcije više nema, sad se plaća svaki mjesec aktivacija Hej broja 6 KM plus uspostava svakog poziva 0,05 KM e još bi volio da meni neko objasni gdje je tu besplatnih 1000 minuta?!
A istina ovo za BESPLATNO.... To jednostavno nije besplatno, iako po mom mišljenju je to jako dobra ponuda, ali kao što rekoh (a i ti isto), nije besplatno, pa bi bilo dobro da promijene naziv.
- O'zone
- Globalni moderator
#591 Re: ERONET
Slažem se ja da je ponuda OK ali nije besplatna (osim ako niste aktivirali istu kad je bila akcija) nije mi jasno kako možete nešto rekalmirati kao besplatno kad nije to je isto kad bi rekao date mi 40,00 KM mjesečno i imate svaki dan besplatan hljeb osim što plaćate ulazak u pekaru 0,05 KpfThe Realist wrote:Znači gotovo...., a ništa onda.O'zone wrote: Akcije više nema, sad se plaća svaki mjesec aktivacija Hej broja 6 KM plus uspostava svakog poziva 0,05 KM e još bi volio da meni neko objasni gdje je tu besplatnih 1000 minuta?!
A istina ovo za BESPLATNO.... To jednostavno nije besplatno, iako po mom mišljenju je to jako dobra ponuda, ali kao što rekoh (a i ti isto), nije besplatno, pa bi bilo dobro da promijene naziv.
-
The Realist
#592 Re: ERONET
Ko mi? Pa ne radim ja ze EronetO'zone wrote:Slažem se ja da je ponuda OK ali nije besplatna (osim ako niste aktivirali istu kad je bila akcija) nije mi jasno kako možete nešto rekalmirati kao besplatno kad nije to je isto kad bi rekao date mi 40,00 KM mjesečno i imate svaki dan besplatan hljeb osim što plaćate ulazak u pekaru 0,05 KpfThe Realist wrote:Znači gotovo...., a ništa onda.O'zone wrote: Akcije više nema, sad se plaća svaki mjesec aktivacija Hej broja 6 KM plus uspostava svakog poziva 0,05 KM e još bi volio da meni neko objasni gdje je tu besplatnih 1000 minuta?!
- escobar__
#593 Re: ERONET
Ne sviđa vam se usluga - nemojte je koristiti. Vrlo jednostavno. Plaćajte tih 1000 minuta, možda vam tako ipak bude jeftinije.
- O'zone
- Globalni moderator
#594 Re: ERONET
Tebe citirao eronetovce kritikovaoThe Realist wrote:
Ko mi? Pa ne radim ja ze Eronet
@escobar_ naravno da je neću koristiti a kad plaćaš tih 1000 minuta po 0,24 Kpf koliko dođe minuta u regularnim pozivima izađe te isto 6 KM tako da nije jeftinije isto je
- escobar__
#595 Re: ERONET
1000x0,28 (dakle 0,28, ne 0,24 KM) = 280,00 KMO'zone wrote:Tebe citirao eronetovce kritikovaoThe Realist wrote:
Ko mi? Pa ne radim ja ze Eronet
@escobar_ naravno da je neću koristiti a kad plaćaš tih 1000 minuta po 0,24 Kpf koliko dođe minuta u regularnim pozivima izađe te isto 6 KM tako da nije jeftinije isto je
280,00 KM nije isto što i 6,00 KM. Nek potrošiš još 10,00 KM na plaćanje uspostave poziva (0,06 KM) - a nećeš to potrošiti toliko - opet te izađe 16,00 KM što definitvno nije isto - ni blizu - 280,00 KM.
Samo mi objasni kojom si računicom došao do pregenijalnog zaključka da je 1000 x 0,24 = 6?
- semmy
#596 Re: ERONET
na pretplati imas 1000 min sa najbrojem besplatno...ali bukvalno besplatno bez naplate uspostave poziva
-
The Realist
#597 Re: ERONET
Nemaš i tu se plati uspostava poziva, barem su meni tako rekli.semmy wrote:na pretplati imas 1000 min sa najbrojem besplatno...ali bukvalno besplatno bez naplate uspostave poziva
- semmy
#598 Re: ERONET
The Realist wrote:Nemaš i tu se plati uspostava poziva, barem su meni tako rekli.semmy wrote:na pretplati imas 1000 min sa najbrojem besplatno...ali bukvalno besplatno bez naplate uspostave poziva
taj ko ti je rekao taj te slagao.. suprug i ja imamo pretplatu od 40km ( po na osob ) , iskoristimo svih 40km za pozive svih mreza unutar BiH i svako ima naj broj 1000 min...koristimo te besplatne minute cini mi se od 2007g i nikad nam jos nisu naplatili uspostavu poziva...
-
The Realist
#599 Re: ERONET
Reče mi uposlenik Eronetasemmy wrote:The Realist wrote:Nemaš i tu se plati uspostava poziva, barem su meni tako rekli.semmy wrote:na pretplati imas 1000 min sa najbrojem besplatno...ali bukvalno besplatno bez naplate uspostave poziva
taj ko ti je rekao taj te slagao.. suprug i ja imamo pretplatu od 40km ( po na osob ) , iskoristimo svih 40km za pozive svih mreza unutar BiH i svako ima naj broj 1000 min...koristimo te besplatne minute cini mi se od 2007g i nikad nam jos nisu naplatili uspostavu poziva...
- escobar__
#600 Re: ERONET
Koristite 40 PlusFamily tarifni model?semmy wrote:The Realist wrote:Nemaš i tu se plati uspostava poziva, barem su meni tako rekli.semmy wrote:na pretplati imas 1000 min sa najbrojem besplatno...ali bukvalno besplatno bez naplate uspostave poziva