Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kijameta wrote:Lijepo ti pise,fizicki inferioran covjek uvijek ima osjecaj ugrozenosti i straha i kao takav slabo kontrolise postupke u stresnim ,kriznim situacijama.To mozemo vidjeti na ovome snimku,gdje grupa policajaca grubo krsi sva policijske pravilnike i sva ljudska prava a da uopste nisu ni na koji nacin ugrozeni.Kao sto sam rekao prosao sam pored njih,prvi iduci navijac,osim ovoga vezanoga je bio na 50-100 metara od njih.
Mogucnost slabe reakcije fizicki inferiornog covjeka u kriznoj situaciji,dovodi do toga policije svijeta imaju stroge pravilnike o fizickoj spremi policije a narocito specijalaca.Nema evropske zemlje,gdje specijalac moze biti manji od 1,85. Isto je bilo i u BiH prije rata. Ovi sada 'specijalci' sve metar i zilet,sve preko stele primljeno.
ja sam te pitao: čega se boje?
konkretno čega su se juče bojali ovi što su ovog momka prebili?
elSaik wrote:Tebi je ako je kao "normalnom građaninu" drago i poželjno vidjeti kako 6 drotova nogama gazi vezanog lika na podu onda ti imaš problema sa definicijom ili normalnog ili građanina ili policije.
pročitaj sve sto sam napisao. ne izvlači mi rečenice iz konteksta!
nikad me policija nije ni dotakla, a od navijaca sam vise puta skoro zaginuo kao slučajni prolaznik.
sto ce meni to? naravno da je moj stav nakon tih iskustava takav kakav jest...
XXS wrote:Joj, jadne HORDE ZLA. A vi na zapad dosli da citate njeznu knjizevnost i da se dogovorite o akciji sadjenja novih stabala na Trebevicu.
Došao sam da navijam za svoj klub. Je li to razlog da dobijem degenek? Ne znam da je u zakonu zabranjeno navijati.
Nije, al' isto tako nije zabranjena upotreba sile od strane policije kad se "procijeni" da situacija izmice kontroli.
"Kornjaca" na stadionima nije bilo dok se nisu pojavile kojekakve horde, manijaci i slicno.
Ja sam FC Sarajevo gledao jos dok je Pape igrao i na stadionu je bilo pet drotova i jedna ambulantna kola.
Od kada vi poceste dolaziti tekma ne moze startati bez punog voza "kornjaca".
Pitari i borci budite telad sutite samo i klimajte lopovima glavom dok vas kradu. To je normalno u BIH-a. Budite telad, nek vas pastiri sibaju kako god zele, mogu vas i jebat ili vjestackim putem oploditi, kako bi jos teladi proizveli. Sve to radite kako bi ugodili onima koji vole pred nepravdom da sute.
Moji borci, vi koji ste im svojom borbom omogucili da danas sjede u svojim parlamentarnim foteljama nemojte ni pod razno da se bunite za svoju buducnost, nije to normalno u BIH. Nemojte biti vandali, pa makar i umrli od gladi kad vam budu ukidali paru koja vas hrani. To je protivustavno to je antibosanski.
Pitari nemoj te molim vas biti huligani, vasa uprava je tako dobra da je 5 miliona sponzorstva od nike nekada potrosila na potrebe pojedinih clanova, sto je sve dobre transfere potrosila na tulumarenja lopova u upravi, ni pod razno nemojte da se bunite. Vi ste fina gradska raja koju treba da jebu, posto navijaci svakoga kluba to zasluzuju u Bosni. Nemojte se buniti sto je uprava podbacila kada je Vedran bio ubijen, sto je relatizovala istinu na TV-u zeleci da smiri uzavrele strasti, nemojte ih ruziti ni za sranje kod Zrinjskog kada se nisu znali kvalitetno ni pobuniti radi gola koji je primljen radi kriminalnog sudjenja, nemojte se buniti protiv njih nikako ni radi sranja kod Slobode, Zvjezde i Laktasa iako ste im davno dali do znanja da trebaju neki pojedinci iz uprave da odu iz kluba, isto tako nemojte se buniti zato sto nisu ni radi Vedrana ni uprava ni igraci mogli da ucine da klub dobije u utakmici koja je mnogima znacila mnogo, nemojte se buniti ni radi toga sto klub nije uspio da stisne izvrsne organe vlasti zajedno sa svojim navijacima kako bi se istina o ubistvu Vedrana sto prije saznala.
Nemoj te se buniti nije to u duhu Bosanstva i Bosnjastva, budite glupi i zatucani i klimajte glavom lopovima. Tako valjda treba u ovoj drzavi...
kijameta wrote:Lijepo ti pise,fizicki inferioran covjek uvijek ima osjecaj ugrozenosti i straha i kao takav slabo kontrolise postupke u stresnim ,kriznim situacijama.To mozemo vidjeti na ovome snimku,gdje grupa policajaca grubo krsi sva policijske pravilnike i sva ljudska prava a da uopste nisu ni na koji nacin ugrozeni.Kao sto sam rekao prosao sam pored njih,prvi iduci navijac,osim ovoga vezanoga je bio na 50-100 metara od njih.
Mogucnost slabe reakcije fizicki inferiornog covjeka u kriznoj situaciji,dovodi do toga policije svijeta imaju stroge pravilnike o fizickoj spremi policije a narocito specijalaca.Nema evropske zemlje,gdje specijalac moze biti manji od 1,85. Isto je bilo i u BiH prije rata. Ovi sada 'specijalci' sve metar i zilet,sve preko stele primljeno.
To i jeste sustina nisu se imali cega bojati,njih deset stoji oko svezanog momka na zemlji. Navijaci svi vec otisli kuci.Znaci situacija je 100 % pod kontrolom. Udaranje ovoga momka je samo iskazivanje frustracija i unutarnjih strahova koje ti jadovi imaju. Narodski receno,napunili su gace,pa se sada istresaju nad vezanim momkom,da bi povratili kontrolu ,koju su potpuno izgubili.
Policajac-specijalac ne smije nikada gubiti kontrolu i u najtezoj situaciji mora reagovati odlucno ali trezveno i promisljeno,biti sposoban sta je u tome trenutku najbolje rjesenje za situaciju u kojoj se nalazi i da cak i u najtezim okolnostima ne upotrijebi prekomjernu silu.( pogledati snimak srbijanskoga inspektora na utakmici Zvezde,kojega stotinjak huligana,peku bakljama,oslobadja ih se sviju,rastjeruje ih,koristeci pistolj ali nikoga ne ranjavajuci,ni zivotno ugrozavajuci)
kijameta wrote:
To i jeste sustina nisu se imali cega bojati,njih deset stoji oko svezanog momka na zemlji. Navijaci svi vec otisli kuci.Znaci situacija je 100 % pod kontrolom. Udaranje ovoga momka je samo iskazivanje frustracija i unutarnjih strahova koje ti jadovi imaju. Narodski receno,napunili su gace,pa se sada istresaju nad vezanim momkom,da bi povratili kontrolu ,koju su potpuno izgubili.
Policajac-specijalac ne smije nikada gubiti kontrolu i u najtezoj situaciji mora reagovati odlucno ali trezveno i promisljeno,biti sposoban sta je u tome trenutku najbolje rjesenje za situaciju u kojoj se nalazi i da cak i u najtezim okolnostima ne upotrijebi prekomjernu silu.( pogledati snimak srbijanskoga inspektora na utakmici Zvezde,kojega stotinjak huligana,peku bakljama,oslobadja ih se sviju,rastjeruje ih,koristeci pistolj ali nikoga ne ranjavajuci,ni zivotno ugrozavajuci)
Treba opet uvesti sluzenje vojske i to 15 mjeseci minimalno... I mi smo se ku.cili ali su nas u JNA utjerali u flasu pa smo na kraju bili ko bubice....
konfuzan si pravo. prvo govoris jedno, a sada drugo. al dobro...
biju bolan svugdje. i u grckoj i u francuskoj i u njemackoj i SAD-u, eno ti pun youtube snimaka... mene nikad nece prebit. a znas li zasto? zato sto ja vise volim dupe svoje zene od FK Sarajevo.
onaj ko se pojavi tamo u trenutku kad je frka mora ocekivati da ce il' da bije il' da bude bijen!
XXS wrote:Joj, jadne HORDE ZLA. A vi na zapad dosli da citate njeznu knjizevnost i da se dogovorite o akciji sadjenja novih stabala na Trebevicu.
Došao sam da navijam za svoj klub. Je li to razlog da dobijem degenek? Ne znam da je u zakonu zabranjeno navijati.
Nije zabranjeno bodriti svoj klub. Zbog toga se nikad nije dobijao degenek.
Ali, ... po zakonu je zabranjeno utrcati u teren i vandalski se ponasati. Zbog toga se dobija degenek.
Cisto i jasno k`o dan.
elSaik wrote:Tebi je ako je kao "normalnom građaninu" drago i poželjno vidjeti kako 6 drotova nogama gazi vezanog lika na podu onda ti imaš problema sa definicijom ili normalnog ili građanina ili policije.
pročitaj sve sto sam napisao. ne izvlači mi rečenice iz konteksta!
nikad me policija nije ni dotakla, a od navijaca sam vise puta skoro zaginuo kao slučajni prolaznik.
sto ce meni to? naravno da je moj stav nakon tih iskustava takav kakav jest...
Tvoja subjektivna iskustva ne bi trebali uticati na to kako gledaš poziciju i ulogu policije u jednom društvu. Koliko god ti puta imao problema sa navijačima kao slučajni prolaznik to nema veze sa činjenicom da se na snimku vidi kako 5-6 policajaca udara momka koji leži na podu i ne pruža nikakav vid otpora niti predstavlja realnu opasnost po policiju.
Ja bih radije da je policija, umjesto toga, juče prvo spriječila "borce" da se dva sata (toliko, jer sam toliko gledao uživo na TVSA) iživljavaju na zgradi Vlade, te potom otišla osigurati utakmicu visokog rizika da do haosa i ne dođe. Međutim, naša policija u tome nije uspjela. Ne znam tačne cifre, ali juče je u gradu načinjeno više stotina hiljada maraka materijalne štete, a znatan dio toga se mogao spriječiti da je došlo do pravovremene i profesionalne reakcije policijskih snaga. Do toga nije došlo. I pitanje za tebe i za sve koji smatraju da policija kod nas obavlja posao kako treba - kako to da su se od boraca krili satima, a u navijačima ubili boga za manje od pola?
slazem se ja s tobom u svemu sto si rekao. u svom postu u kojem si mi izvukao jednu rečenicu iz konteksta, sam napisao da mi je žao momka koji je prebijen.
a daj mi samo reci čemu destrukcija na stadionima? čemu lomljenje, kidanje, udaranje, vikanje, pljuvanje i sve ostalo? zašto se to dešava? mislim ne kontam stvarno....
evo ja na primjer kad je utakmica visokog rizika u gradu, ja sam osuđen da ne izlazim s djetetom is kuce iako mi se na primjer izlazi. pa jel to normalno?
pape wrote:Nije zabranjeno bodriti svoj klub. Zbog toga se nikad nije dobijao degenek.
Ali, ... po zakonu je zabranjeno utrcati u teren i vandalski se ponasati. Zbog toga se dobija degenek.
Cisto i jasno k`o dan.
Ja sam ti upravo spomenuo situaciju (FKS-Marsaxlokk) kad su kerovi počeli tući ljude ni zbog čega (osim što je policija htjela malo vježbati). Na to se odnosio moj komentar. Misliš da su ovi stariji ljudi iz one kafane kod stadiona juče ulijetali na teren? A izvlačili su ih iz kafane da ih marišu. I ti očekuješ onda da volim policiju? Pa bolan cvjetao sam od zadovoljstva kad sam na tv-u vidio kako udaraju onog drota po glavi palicom (nisam uživo vidio jer sam već do tad bio napustio stadion).
The Nightwatchman wrote:
konfuzan si pravo. prvo govoris jedno, a sada drugo. al dobro...
biju bolan svugdje. i u grckoj i u francuskoj i u njemackoj i SAD-u, eno ti pun youtube snimaka... mene nikad nece prebit. a znas li zasto? zato sto ja vise volim dupe svoje zene od FK Sarajevo.
onaj ko se pojavi tamo u trenutku kad je frka mora ocekivati da ce il' da bije il' da bude bijen!
Nisam ja konfuzan nimalo,policajac specijalac se ne bi trebao bojati,trebao bi onakvu sega situaciju rjesavati uz osmijeh i bez straha,koji bi ga dovodio do nekontrolisanoga ponasanja. Specijalci iz Kantona Sarajevo to nisu u stanju jer su fizicki i psihicki nedorasli poslu koji obavljaju a to ispastaju gradzani.
Policija svugdje tuce ali svugdje i odgovara za prekoracenje sile a ovo na ovom snimku je skolski primjer neopravdanog koristenja sile. Ja sam bio huligan,dobio sam i podijelio dobrih batina ali ovako nas nije tuklia ni srpska policija u Beogradu,kada smo izboli grobare.Zato jer su bili POLICAJCI u odnosu na ove 'policajce'.Ovo je izvan svih ljudskih normi. Ko moze naci opravdanje nad udaranjem vezanoga momka na zemlji mora se dobro,dobro zamisliti,kakava je covjek uopste.
Je li ti misli da si jedini ozenjen i sa djecom u Sarajevu Ja volim isto guzove svoje zene ali volim i djecu voditi na utakmicu i policija mi to mora omoguciti a to juce nije uradila.
pape wrote:Nije zabranjeno bodriti svoj klub. Zbog toga se nikad nije dobijao degenek.
Cisto i jasno k`o dan.
Ja sam ti upravo spomenuo situaciju (FKS-Marsaxlokk) kad su kerovi počeli tući ljude ni zbog čega (osim što je policija htjela malo vježbati). Na to se odnosio moj komentar. Misliš da su ovi stariji ljudi iz one kafane kod stadiona juče ulijetali na teren? A izvlačili su ih iz kafane da ih marišu. I ti očekuješ onda da volim policiju? Pa bolan cvjetao sam od zadovoljstva kad sam na tv-u vidio kako udaraju onog drota po glavi palicom (nisam uživo vidio jer sam već do tad bio napustio stadion).
Neko je vec spomenuo da je svojevremeno na Kosevu na utakmicama bilo prisutno po desetak drotova prasinara, ambulantna i vatrogasna kola. Rijetko je bilo belaja, a i kad su se desavali, tih desetak titinih drotova je caskom rijesilo stvar.
Sta se sada desava?
Jednostavno, .... prokofrcili ste se, jer .... kao, ... "demokratija" vam dozvoljava da se ponasate kako hocete, a pritom zaboravljate da se vandalizam i nasilnistvo u svakoj demokratiji kaznjava, prije svega pendrekom.
Razlicito posmatramo te dogadjaje. Ti si cvjetao kad si vidio udaranje drota palicom s ledja, mucki po zatiljku. Ja sam se tom scenom zgrozio.
ko je tebe zvao, detroite usrani[/quote]
Tvoja mama ulitana, majmune jedan.[/quote]
primitivac jedan, razguli supak, jesam li ja poceo prvi srati ili ti[/quote]
Glupi, cime se to nalazis pogodjen pitanjem "to opet neko nako dzabe diro navijace", ako mozes odgovori normalno ako ne propusti pitanje i pravi se da ga nisi ni vidio. I ne zovi druge primitivcima kada vidis i sam kakav jezik koristis.
kijameta wrote:Nisam ja konfuzan nimalo,policajac specijalac se ne bi trebao bojati,trebao bi onakvu sega situaciju rjesavati uz osmijeh i bez straha,koji bi ga dovodio do nekontrolisanoga ponasanja. Specijalci iz Kantona Sarajevo to nisu u stanju jer su fizicki i psihicki nedorasli poslu koji obavljaju a to ispastaju gradzani.
Policija svugdje tuce ali svugdje i odgovara za prekoracenje sile a ovo na ovom snimku je skolski primjer neopravdanog koristenja sile. Ja sam bio huligan,dobio sam i podijelio dobrih batinaali ovako nas nije tuklia ni srpska policija u Beogradu,kada smo izboli grobare.Zato jer su bili POLICAJCI u odnosu na ove 'policajce'.Ovo je izvan svih ljudskih normi. Ko moze naci opravdanje nad udaranjem vezanoga momka na zemlji mora se dobro,dobro zamisliti,kakava je covjek uopste.
Je li ti misli da si jedini ozenjen i sa djecom u Sarajevu Ja volim isto guzove svoje zene ali volim i djecu voditi na utakmicu i policija mi to mora omoguciti a to juce nije uradila.
ja uopste ne znam zasto vodim ovu konverzaciju s tobom. ja sam kad si ti dobijao i davao batine i čakijama po beogradu ordinirao - završio fakultet i našao dobar posao i ispunio sebi sve one želje koje sam imao od djetinjstva do kasne mladosti. ja se osjecam jako zadovoljnim i nemam potrebu ici po utakmicama da se bijem i bodem čakijama....
na kraju, ne mislim da sam jedini oženjen, ali IMAM PRAVO NA MIR I KRETANJE PO GRADU. to mi je juce bilo onemoguceno
Last edited by The Nightwatchman on 22/04/2010 20:58, edited 1 time in total.
Odoh gledai huligane Liverpula. Sta mislite da li i sarajevski 'specijalci' smjeli nogama udarati huligana Liverpula.Sve bi ga u supak ljubili i muda mu titrali
kijameta wrote:Nisam ja konfuzan nimalo,policajac specijalac se ne bi trebao bojati,trebao bi onakvu sega situaciju rjesavati uz osmijeh i bez straha,koji bi ga dovodio do nekontrolisanoga ponasanja. Specijalci iz Kantona Sarajevo to nisu u stanju jer su fizicki i psihicki nedorasli poslu koji obavljaju a to ispastaju gradzani.
Policija svugdje tuce ali svugdje i odgovara za prekoracenje sile a ovo na ovom snimku je skolski primjer neopravdanog koristenja sile. Ja sam bio huligan,dobio sam i podijelio dobrih batinaali ovako nas nije tuklia ni srpska policija u Beogradu,kada smo izboli grobare.Zato jer su bili POLICAJCI u odnosu na ove 'policajce'.Ovo je izvan svih ljudskih normi. Ko moze naci opravdanje nad udaranjem vezanoga momka na zemlji mora se dobro,dobro zamisliti,kakava je covjek uopste.
ja uopste ne znam zasto vodim ovu konverzaciju s tobom. ja sam kad si ti dobijao i davao batine i čakijama po beogradu ordinirao - završio fakultet i našao dobar posao i ispunio sebi sve one želje koje sam imao od djetinjstva do kasne mladosti. ja se osjecam jako zadovoljnim i nemam potrebu ici po utakmicama da se bijem i bodem čakijama....
Meni se je stvarno tesko spustiti na tu logiku razmisljanja, hodanja po utakmicama da bi nekoga izbo cakijom. Mozda ja nisam normalan, ali stvarno ..............
Ja sam zavrsio visu skolu i imam svoju firmu isto sam ispunio sve zelje koje sam imao(skoro sve,imam puno zelja) Imam troje djece,dva hordasa i jedni kraljicu zla
Stvarno ne vidim razlog da vodim konverzaciju sa nekim ko je toliki necovjek da opravdava bjesomucno i neporebno udaranje i sadisticko izivljavanje nad vezanim covjekom
Last edited by kijameta on 22/04/2010 21:04, edited 1 time in total.