Vedad Ibisevic
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
udrch
#576 Re: Vedad Ibisevic
A žali Sušić i zbog Ibiševića, koji je u Zenici unio preokret u našoj igri protiv Portugala, a u Lisabonu nije dobio ni minute.
“Možda sam ga u Zenici trebao staviti od prve minute, ali kada je ušao napravio je prevagu i mogao je biti heroj. Svi bi tada rekli kako sam napravio sjajan potez. Međutim, u Lisabonu nisam mogao mijenjati. Ibišević je trebao prvi ući, ali na poluvremenu imamo 2:1 i mislio sam sačekati 10-15 minuta i ubaciti ga. Međutim, primimo treći gol i Lulić dobije crveni. Ko zna šta bi se desilo da sam ga stavio, ali možda sam trebao riskirati.”
Sušić dodaje kako se Senad Lulić nikome nije izvinio zbog crvenog kartona kojeg je dobio, za razliku od Edina Džeke, koji je objasnio svoju reakciju nakon poraza. Ipak, Papetu ni to nije problem, koliko grižnja savjesti zbog Ibiševića.
Mentalitet i kvalitet “Zbog Vedada mi je najteže, jer se na njega uvijek mogu osloniti. Čak mi je i neprijatno, s obzirom na to da me on nikad nije razočarao. Uvijek je bez pogovora ispunjavao sve zadaće i zato mi je krivo što nije igrao više. Da nisam možda igrao protiv Želje, Vedad bi sigurno počeo u Zenici. Međutim, kada nam je Željo lako stvarao šanse u prijateljskoj utakmici, pomislio sam šta će nam tek tada uraditi Portugalci, pa sam pojačao sredinu.”
Za kraj, Sušić kaže kako nije istina da se ne možemo nositi sa najboljim selekcijama svijeta, jer smo dokazali suprotno u Parizu protiv Francuske, te u Zenici protiv Portugala, te dodaje kako za poraz u Lisabonu nije kriv mentalitet, već (ne)kvalitet.
Ovako je to danas komentarisao Sušić..a neki su govorili na vrijeme..
“Možda sam ga u Zenici trebao staviti od prve minute, ali kada je ušao napravio je prevagu i mogao je biti heroj. Svi bi tada rekli kako sam napravio sjajan potez. Međutim, u Lisabonu nisam mogao mijenjati. Ibišević je trebao prvi ući, ali na poluvremenu imamo 2:1 i mislio sam sačekati 10-15 minuta i ubaciti ga. Međutim, primimo treći gol i Lulić dobije crveni. Ko zna šta bi se desilo da sam ga stavio, ali možda sam trebao riskirati.”
Sušić dodaje kako se Senad Lulić nikome nije izvinio zbog crvenog kartona kojeg je dobio, za razliku od Edina Džeke, koji je objasnio svoju reakciju nakon poraza. Ipak, Papetu ni to nije problem, koliko grižnja savjesti zbog Ibiševića.
Mentalitet i kvalitet “Zbog Vedada mi je najteže, jer se na njega uvijek mogu osloniti. Čak mi je i neprijatno, s obzirom na to da me on nikad nije razočarao. Uvijek je bez pogovora ispunjavao sve zadaće i zato mi je krivo što nije igrao više. Da nisam možda igrao protiv Želje, Vedad bi sigurno počeo u Zenici. Međutim, kada nam je Željo lako stvarao šanse u prijateljskoj utakmici, pomislio sam šta će nam tek tada uraditi Portugalci, pa sam pojačao sredinu.”
Za kraj, Sušić kaže kako nije istina da se ne možemo nositi sa najboljim selekcijama svijeta, jer smo dokazali suprotno u Parizu protiv Francuske, te u Zenici protiv Portugala, te dodaje kako za poraz u Lisabonu nije kriv mentalitet, već (ne)kvalitet.
Ovako je to danas komentarisao Sušić..a neki su govorili na vrijeme..
- luckylaka
#577 Re: Vedad Ibisevic
Zaboravio si Ronaldu reci da je sivinja i on je zavali u Zenici.Jesu vala obojica sivonje samo ovaj od 100 miliona eura a ovaj od 10 miliona eura.P.S.Da je meni biti ovakav sivonja pa nek po meni kaki sav forum sa-xBalkanski_sindrom wrote:Nemoj mi samo reci da cak i ja ono nebi dao Portugalu na Bilinom kad je dobio onu loptu iz snova i izisao sam pred golmana?...Mislim ne znam da li si ti igrao fudbal, ja jesam i nisam bio klasicni napadac, ali u onoj situaciji koju je tad Ibisevic imao, igrac ima brojne kombinacije kako da zabije gol...imao je more vremena da procjeni i odluci sta je najbolje uraditi a da ti ne govorim da napadaci iz lige petice i iz ostalih iz vecih liga trebaju svega 0.00001 sekunde da naprave takvu procjenu....I sta je Ibisevic uradio? Zategao nogu i opalio po lopti ko sivonja kakav i naravno fulao cijeli gol...Mislim da on ima osjecaja za napadaca, onda je morao koristiti lijevu nogu, i obicnim plasiranjem u lijevu stranu ono je bila pat pozicija za golmana...Mogao je, ma joj imao je tu cistu situaciju koju je mogao pretvoriti u gol na razne nacine..No nema on osjecaja za loptu, nema osjecaja za gol...On je sivonja.....
-
bahonnen
#578 Re: Vedad Ibisevic
Stvarno mi bi te bilo žao... Eto da znaš da ne bi svi blatili...luckylaka wrote:Zaboravio si Ronaldu reci da je sivinja i on je zavali u Zenici.Jesu vala obojica sivonje samo ovaj od 100 miliona eura a ovaj od 10 miliona eura.P.S.Da je meni biti ovakav sivonja pa nek po meni kaki sav forum sa-xBalkanski_sindrom wrote:Nemoj mi samo reci da cak i ja ono nebi dao Portugalu na Bilinom kad je dobio onu loptu iz snova i izisao sam pred golmana?...Mislim ne znam da li si ti igrao fudbal, ja jesam i nisam bio klasicni napadac, ali u onoj situaciji koju je tad Ibisevic imao, igrac ima brojne kombinacije kako da zabije gol...imao je more vremena da procjeni i odluci sta je najbolje uraditi a da ti ne govorim da napadaci iz lige petice i iz ostalih iz vecih liga trebaju svega 0.00001 sekunde da naprave takvu procjenu....I sta je Ibisevic uradio? Zategao nogu i opalio po lopti ko sivonja kakav i naravno fulao cijeli gol...Mislim da on ima osjecaja za napadaca, onda je morao koristiti lijevu nogu, i obicnim plasiranjem u lijevu stranu ono je bila pat pozicija za golmana...Mogao je, ma joj imao je tu cistu situaciju koju je mogao pretvoriti u gol na razne nacine..No nema on osjecaja za loptu, nema osjecaja za gol...On je sivonja.....
- alphonse kauders
#579 Re: Vedad Ibisevic
Zabi ga Vedo 
- Koshpa
#580 Re: Vedad Ibisevic
i to dvaput

-
todd_smith
#581 Re: Vedad Ibisevic
prvi gol ^^
- Gandalf
#582 Re: Vedad Ibisevic
Obzirom da Nurnberg igra i sa igračem manje, eto prilike da Vedo zabije i treći do kraja 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#583 Re: Vedad Ibisevic
Bravo vedoo 
- Mali_Vuk
#584 Re: Vedad Ibisevic
Drago mi je zbog našeg Vede, zmaja
Al što onaj Chandler udari Seju katilski, aman braćo
i još se kofol čudi zašto je dobio direktni crveni 
Al što onaj Chandler udari Seju katilski, aman braćo
-
udrch
#585 Re: Vedad Ibisevic
Bravo zmaju od bosne..a onom chandleru mamicu grebem..
- tvrtko 1. kotromanić
#586 Re: Vedad Ibisevic
Bravo Vedo

- luckylaka
#587 Re: Vedad Ibisevic
Ta ce VEDO jel ti ono rece,,sivonja,,.Vedo majstore samo napredBalkanski_sindrom wrote:Ma ta ce ba Ibisevic, habera nema........zao mi ga...
- Obuca9
#588 Re: Vedad Ibisevic
Bravo Vedo majstore !!!
Ima li negdje snimak drugog gola?
- luckylaka
#589 Re: Vedad Ibisevic
bilo na sportcentru ne znam imal josObuca9 wrote:Bravo Vedo majstore !!!
- Gandalf
#590 Re: Vedad Ibisevic
http://www.goalsarena.org/video/germany ... im_en.htmlObuca9 wrote:Bravo Vedo majstore !!!
Goalsarena.com - idealna za preglede golova Liga 5-ice, ali i slabijih liga
- tvrtko 1. kotromanić
#591 Re: Vedad Ibisevic
Tandem Salihović - Ibišević opet radi 2-1
23. minuta Salihović
49. minuta Ibišević, asistencija Salihović

gledajte uživo na
http://www.firstrowsports.tv/watch/9896 ... sburg.html

23. minuta Salihović
gledajte uživo na
- shake69
#592 Re: Vedad Ibisevic
Vedad je potvrdio da je majstor 'peterca', podsjecajuci na vjestinu slavnog Linaekera. Nadam se da smo ga posljednji put gledali u tom njemackom selu. Red je da pokaze Englezima da Dzeko nije jedini napadac iz Bosne vrijedan Premiership-a! Bravo, Vedade!tvrtko 1. kotromanić wrote:Tandem Salihović - Ibišević opet radi 2-1
23. minuta Salihović
![]()
gledajte uživo na
-
todd_smith
#593 Re: Vedad Ibisevic
Jebat Blackburn, Everton mu odlicno lezi
Blackburn propada, nema sanse da ostanu ove sezone u EPL-u, dok na drugu ruku Everton vec zadnjih 5-6 godina ostaje u gornjem dijelu tabele
Blackburn propada, nema sanse da ostanu ove sezone u EPL-u, dok na drugu ruku Everton vec zadnjih 5-6 godina ostaje u gornjem dijelu tabele
-
Baudelaire
#594 Re: Vedad Ibisevic
Kakav Blackburn. Onaj Steve Kean je stručnjak ko Husnija Arapović ili Kemal Hafizović. Blackburn je ako ne promijene trenera siguran putnik u Championship. Bolje je Vedadu da ostane gdje jeste ako mu je Blackburn jedina opcija.
- Manic Psycho
#595 Re: Vedad Ibisevic
zabi vedo jedan gol u remiju protiv frankfurta
- libertyBiH
#596 Re: Vedad Ibisevic
Vedo je odlicno odigrao zadnju tekmu izuzev par promasebih zicera..... 
- shake69
#597 Re: Vedad Ibisevic
Ugovor mu nije produzen tako da bi bili budale iz Hoffenheima ako ga ne prodaju Stuttgartu i zarade nesto. Ionako od te ekipe nikad selameta. Jos ih u narednoj sezoni napusta glavni finansijer i valja kresati budzet a kako drugacije nego prodajom onima koje najvise placa. Jasno je kao dan da ce sada ili na ljeto Sejo i Vedad biti prodani. Sa srecom im bilo.
- libertyBiH
#598 Re: Vedad Ibisevic
Sejo ce naci sebi klub a Vedo ako ovako nastavi moze u drugu ligu....
- ganjeta
#599 Re: Vedad Ibisevic
A ti ako ovako nastaviš preuzećeš titulu najsmješnijeg forumaša. Samo naprijed, nedaj se zbuniti
.
- Manic Psycho
#600 Re: Vedad Ibisevic
ode vedo u pokrajinu baden-wurtemberg
STUTTGART PONUDIO VEDI UGOVOR NA 4 GODINE
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/stu ... dine/72992
STUTTGART PONUDIO VEDI UGOVOR NA 4 GODINE
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/stu ... dine/72992