TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomislav

#576 Re: TENIS

Post by Tomislav »

Art-Vandaley wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Art-Vandaley wrote:cilic je ionako levat, jedan prosjecan teniser u nekim momentima i veliki kloc...

i usput 13. igrač na svijetu
vjerovatno ga je krenulo sigurno ce u naredna 2-3 mjeseca pasti na mjesta koja mu u stvarnosti pripadaju. znaci izmedju 40 i 50 mjesta...
Griješiš u vezi Čilića,strašno dobar igrač samo što mu izgleda fali ono što bi već trebao da ima a to je malo više te pozitivne sportske bezobraznosti u ključnim momentima na velikim turnirima.Prvi put kad na nekom mastersu ili gren slemu dođe do polufinala i to će doći na svoje mjesto.
Što se tiče Vimbldona očekujem polufinale Novak-Federer i Marej- Hjuit.Vidjećemo,iznenađenja nisu isključena(posebno u Novakovom i Hjuitovom slučaju)
van Basten

#577 Re: TENIS

Post by van Basten »

zimzelen wrote:prava je steta da jedan Haas ili Cilic moraju ispasti a u cetvrto kolo prosli izvjesni Sela, nikad vidio nije 4 kolo na jednom GS, Amrikanac Levine itd. Bilo bi lijepo da Medjugorac ponovi proslgodisnji rezultat a onda Djokici, vjerovatno ce preskociti Seppija ili Andrejeva, nece biti nimalo lako. Bio bi to ponajbolji dvoboj cetvrtfinala iako 'Div sa Salate' igra ponajbolji tenis u historiji Wimbledona i Federer ce se morati dobro oznojiti za polufinale. Racunam da Soderling nece biti opasnost.
:shock: ono što taj div igra ne može se nazvati tenisom... treba smisliti neki drugi naziv za igru koja se zasniva na servisu i samo na servisu... ali eto, često to prolazi, pogotovo na bržim podlogama.
zimzelen

#578 Re: TENIS

Post by zimzelen »

van Basten wrote:
zimzelen wrote:prava je steta da jedan Haas ili Cilic moraju ispasti a u cetvrto kolo prosli izvjesni Sela, nikad vidio nije 4 kolo na jednom GS, Amrikanac Levine itd. Bilo bi lijepo da Medjugorac ponovi proslgodisnji rezultat a onda Djokici, vjerovatno ce preskociti Seppija ili Andrejeva, nece biti nimalo lako. Bio bi to ponajbolji dvoboj cetvrtfinala iako 'Div sa Salate' igra ponajbolji tenis u historiji Wimbledona i Federer ce se morati dobro oznojiti za polufinale. Racunam da Soderling nece biti opasnost.
:shock: ono što taj div igra ne može se nazvati tenisom... treba smisliti neki drugi naziv za igru koja se zasniva na servisu i samo na servisu... ali eto, često to prolazi, pogotovo na bržim podlogama.
Ma, ne volim ni ja ali opet, na travi igrati s osnovne crte-nije ni to. kada sam cuo Rusedskog da je izbrojao samo sedam izlazaka federera na mrezu protiv, ne znam koga eki dan, zabrinuo sam se gdje ode Wimbledon.
Mozda wimbledonski tradicionalisti promijene sta da udovolje 'nadi iz Skotske', posebno ako to ne uradi ove godine a s ozbizorm da ga do krune cekaju Hewitt/Roddick-tesko ce vidjeti i finale iako bih volio da vidimo ko je bolji izmedju njega i Carobnjaka iz Basela'. Roger ima previse motiva da uzvrati za tri bolna poraza u posljednjih 12 mjeseci pa bismo, vjerujem, svi uzivali u takvome finalu.
van Basten

#579 Re: TENIS

Post by van Basten »

slažem se i ja... mrzim linijaše na travi, ali eto, postalo je ok da npr Nadal owvoji Wimbledon, a on ne izađe 7 pua na mrežu u cijelom turniru.
Ja sam se osvrnuo na konkretnu igru Karlovića koja se zasniva isključivo an servisu od 230km/h i to je to... nema čak ni voleja nekakvog niti igre na mreži... 80% poena osvaja se asom ili winerom... nije mi ni to nekakva igra. Ono što je Ivanišević svojedobno igrao, to je sasvim drugo - sjajan servis i izvrstan volej... da se ne vraćam sada još više u prošlost iu doba Beckera i Edberga... nekada bilo, sada je vrijeme Nadala i Đokovića, pa pored njih Federer sa svojih 7 izlazaka na mrežu po meču izgleda kao vrlo napadački orijentisan igrač.
JThomas

#580 Re: TENIS

Post by JThomas »

:shock: evo i verdasco protiv karlovića ne može ni do break šanse, a ne breaka...i ja se slažem da to nije poenta niti zanimljivo, ali biće ga prejebeno pobijediti ako ovako nastavi.
hidrant

#581 Re: TENIS

Post by hidrant »

Oj, tragedije danas! :(
Ana, uz tebe smo i nadamo se da ces se brzo oporaviti.
Strasno! :(
Ono bi i kamen rasplakalo. :cry:
Ovo su teski trenuci za sve istinske ljubitelje tenisa. :(
Ana, ne daj se!
:thumbup:
KIA

#582 Re: TENIS

Post by KIA »

Mr. Placipicka je danas upravo uzjahao i Ivu Karlovica :mrgreen:

Blago Ivi , u super je ekipi - Murray , Djokovic , JJ , Dinara , sestre Williams ... :)
hidrant

#583 Re: TENIS

Post by hidrant »

KIA wrote:Mr. Placipicka je danas upravo uzjahao i Ivu Karlovica :mrgreen:

Blago Ivi , u super je ekipi - Murray , Djokovic , JJ , Dinara , sestre Williams ... :)
Soderling danas zeznu stvar postenski.
Imao je i drugi i treci set.
Sad do cega je?
Strah?
KIA

#584 Re: TENIS

Post by KIA »

hidrant wrote:
KIA wrote:Mr. Placipicka je danas upravo uzjahao i Ivu Karlovica :mrgreen:

Soderling danas zeznu stvar postenski.
Imao je i drugi i treci set.
Sad do cega je?
Strah?
Kompleksi ...
hidrant

#585 Re: TENIS

Post by hidrant »

Andy izgleda opet mahmura.
Dajte mu sirutke!
Krme ga ubolo!

Come on Andy!
KIA

#586 Re: TENIS

Post by KIA »

hidrant wrote:Andy izgleda opet mahmura.
Dajte mu sirutke!
Krme ga ubolo!

Come on Andy!
Ewan McGregor u publici :-)
Tomislav

#587 Re: TENIS

Post by Tomislav »

danas u toku prenosa na HRT-u Mićo Dušanović reče da je "procurila informacija da se Rafa definitivno oprašta od tenisa" :sad: .Užas,ako je tačno.Zna li ko nešto više ?
Tomislav

#588 Re: TENIS

Post by Tomislav »

KIA wrote:
hidrant wrote:Andy izgleda opet mahmura.
Dajte mu sirutke!
Krme ga ubolo!

Come on Andy!
Ewan McGregor u publici :-)
Poflauta prvi set onaj metilj "s ostrva" :D .
zlaataan

#589 Re: TENIS

Post by zlaataan »

Tomislav wrote:danas u toku prenosa na HRT-u Mićo Dušanović reče da je "procurila informacija da se Rafa definitivno oprašta od tenisa" :sad: .Užas,ako je tačno.Zna li ko nešto više ?
Znam da se pričalo da ima velike probleme sa koljenom, da mu se koljena ponašaju ko da je 10 godina stariji, i da bi se mogao oprostiti od tenisa.
Ali nisam ništa čuo da se oprašta već sada. Jest da ga ne volim, ali je stvarno odličan igrač i šteta je. :(
KIA

#590 Re: TENIS

Post by KIA »

Tomislav wrote: Poflauta prvi set onaj metilj "s ostrva" :D .
Ko ne voli Endija , ne treba ni da zivi :D
KIA

#591 Re: TENIS

Post by KIA »

Tomislav wrote:danas u toku prenosa na HRT-u Mićo Dušanović reče da je "procurila informacija da se Rafa definitivno oprašta od tenisa" :sad: .Užas,ako je tačno.Zna li ko nešto više ?
Nije istina , evo na liniji sam upravo sa Rafom , demantuje te gluposti ...
Nuke

#592 Re: TENIS

Post by Nuke »

ubi ga stanislas backhand-om, britanci ce istoriju pisati neki drugi put
Edin H.

#593 Re: TENIS

Post by Edin H. »

KIA wrote:
Je'l Warhola? :D

Izgubi Wawrinka gem na svom servisu u trecem setu :shock:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#594 Re: TENIS

Post by Admir_1984 »

Nuke wrote:ubi ga stanislas backhand-om, britanci ce istoriju pisati neki drugi put
cim sam ja poceo da gledam odma ovaj mrmot napravi brejk :x :x
KIA

#595 Re: TENIS

Post by KIA »

Edin H. wrote:
KIA wrote:
Je'l Warhola? :D

Izgubi Wawrinka gem na svom servisu u trecem setu :shock:
Naravno da gubi :-)

Ako Wimbledon ne osvoji Nole , osvojice ga Endi , prosto ko pasulj :-)

Ionako su najbolji drugari na touru ...

BTW , zashto reziser potencira i 30 sekundi u krupnom kadru prikazuje devojku , koja u sheshiru ima zabodenu novchanicu od 5 " nechega " , na kojoj pishe " Royal Bank of Scotland " ?

Nisam nikada bila u Britaniji , pa ne znam , jel stvarno neshto takvo postoji , ili je to neka provokacija ... Deluje potpuno nelogichno da nesto tako postoji , ali opet ...
Art-Vandaley

#596 Re: TENIS

Post by Art-Vandaley »

smijesni karlovic je svojom sabanskom igrom dosao do cetvrtfinala iako ne volim hrvatske tenisere volio bi da prodje federera pa da mu novak pokaze ovom jablanu da mu je mjesto izmedju 40 i 50 mjesta a atp listi...
Nuke

#597 Re: TENIS

Post by Nuke »

Admir_1984 wrote:
Nuke wrote:ubi ga stanislas backhand-om, britanci ce istoriju pisati neki drugi put
cim sam ja poceo da gledam odma ovaj mrmot napravi brejk :x :x
ma wawrinka propustio sansu za break i odmah mu pala koncentracija, totalno nestabilan igrac, uvijek mu se ista stvar desava.
vjecnobordo

#598 Re: TENIS

Post by vjecnobordo »

Art-Vandaley wrote:smijesni karlovic je svojom sabanskom igrom dosao do cetvrtfinala iako ne volim hrvatske tenisere volio bi da prodje federera pa da mu novak pokaze ovom jablanu da mu je mjesto izmedju 40 i 50 mjesta a atp listi...
Šanse Ive protiv Fedexa su nikakve.
Novak ispada u slijedećem kolu. Do sada su mu sve bili talašika protivnici, a taj mali Srbin ne zaslužuje biti u TOP 20. Haas je isto nikakav igrač, kojeg svako, uz malo truda može da pobijedi, ali Novak neće.
Danas je bilo prelijepo gledati prvi set meča Venus-Ana, a onda i ovu malu kako plače. DaBogda joj svaki meč onakav bio.
U finalu će Fedex da raznese Roddicka, iako ne isključujem mogućnost da Endi bude tvrd orah.
Škotsko govno se večeras izvuklo, ali će ga imenjam razvaliti u polufinalu :oops:
KIA

#599 Re: TENIS

Post by KIA »

Art-Vandaley wrote:smijesni karlovic je svojom sabanskom igrom dosao do cetvrtfinala iako ne volim hrvatske tenisere volio bi da prodje federera pa da mu novak pokaze ovom jablanu da mu je mjesto izmedju 40 i 50 mjesta a atp listi...
Ne razumem dje zapelo - trazili ste Wimbledon , trazili ste travu --- > dobili ste ...

To je brza podloga i sve je legitimno ;

Ma koliko se mr. Placipicka bunio ...
KIA

#600 Re: TENIS

Post by KIA »

vjecnobordo wrote:
Šanse Ive protiv Fedexa su nikakve.
Novak ispada u slijedećem kolu. Do sada su mu sve bili talašika protivnici, a taj mali Srbin ne zaslužuje biti u TOP 20. Haas je isto nikakav igrač, kojeg svako, uz malo truda može da pobijedi, ali Novak neće.
Danas je bilo prelijepo gledati prvi set meča Venus-Ana, a onda i ovu malu kako plače. DaBogda joj svaki meč onakav bio.
U finalu će Fedex da raznese Roddicka, iako ne isključujem mogućnost da Endi bude tvrd orah.
Škotsko govno se večeras izvuklo, ali će ga imenjam razvaliti u polufinalu :oops:
Jadni mali dechache :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tebe su Srbi bas zestoko unesrecili :D :D :D
Post Reply