Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

ganjeta

#576 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ganjeta »

Oi wrote:Image

Koja razlika, drastična razlika :-)

Image
Gandalf

#577 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

gornju sliku ću uokvirit, ali donja slika :sad: ajoj
slobodni armirach

#578 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by slobodni armirach »

e jeste dokurcili sa tim BHF, ..eto oni su sampioni mi smo svi ostali levati, :lol: :lol: :lol:
dijasporo tema je Bilino Polje, sva prepucavana sa domorodcima odradite na nekoj drugoj temi

a za Gandalfa, komplet slika :D

http://www.multiupload.com/HFV0XB1DHB
ragib

#579 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ragib »

ganjeta wrote:
Oi wrote:Image

Koja razlika, drastična razlika :-)

Image
loseg terena, kad je ovo uslikano?
Bosanski_kralj

#580 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Bosanski_kralj »

Balkanski_sindrom wrote:Sta ce ba BHF, ima ih ukupno par stotina, dakle na utakmicu dodje oko 200,plafon je oko 300. Pola ih i ne zna nas jezik i tu zavrsavam svu ovu pricu oko navijanja....Na utakmice reprezentacije u inostranstvu dolaze obicni ljudi koji vole svoju zemlju. Kakav ba BHF, njih dolazi kao sto rekoh u prosjeku 200-300 i dobar dio njih dolazi o tudjem trosku, to jest od para koje im ljudi placaju za neke clanarine i sto valjaju levatima dukseve, saleve, dresove i slicno....
Da nije BHF-a ni ovo malo navijanja na utakmicama reprezentacije ne bismo imali. Jesi ti možda bio na EP u košarci ove godine ili su to bili momci iz BHF-a?

Svakog se zna popljuvati, ali o sebi i svojim podvizima nikad nismo spremni pričati.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#581 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by anthraxQ »

Bijeli_sa wrote:mislim da ne treba ulagati u bilino polje, mozda bi pametnije bilo da nogometni savez napravi stadion u sjevernom logoru u mostaru, koji bi bio velezov i tako bi rijesili i problem veleza za sva vremena i dali mogucnost i mostaru da moze da organizuje utakmice, stadion bilino polje je i onako sredio nogometni savez i mislim da je on ok ovakav kakav jeste sada, treba nam vise stadiona po BIH gdje bi mogla repka da igra a ne konstantna zenica ili sarajevo... :D
80% radova na stadionu je napravila Općina Zenica.

nikakav savez...
Bosanski_kralj

#582 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Bosanski_kralj »

anthraxQ wrote:
Bijeli_sa wrote:mislim da ne treba ulagati u bilino polje, mozda bi pametnije bilo da nogometni savez napravi stadion u sjevernom logoru u mostaru, koji bi bio velezov i tako bi rijesili i problem veleza za sva vremena i dali mogucnost i mostaru da moze da organizuje utakmice, stadion bilino polje je i onako sredio nogometni savez i mislim da je on ok ovakav kakav jeste sada, treba nam vise stadiona po BIH gdje bi mogla repka da igra a ne konstantna zenica ili sarajevo... :D

nikakav savez...
Pa tako i treba da bude.
motorola01

#583 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by motorola01 »

Bosanski_kralj wrote:
anthraxQ wrote:

nikakav savez...
Pa tako i treba da bude.
Treba,ali bi mogao i savez da malo pogura,pa da se makar drenaza terena uradi kako Bog zapovijeda..Davno im je vrijeme bilo da pocnu razmisljati dugorocno i da se stadion odradi po onom projektu za 30 000 ljudi..
Bosanski_kralj

#584 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Bosanski_kralj »

motorola01 wrote: Treba,ali bi mogao i savez da malo pogura,pa da se makar drenaza terena uradi kako Bog zapovijeda..Davno im je vrijeme bilo da pocnu razmisljati dugorocno i da se stadion odradi po onom projektu za 30 000 ljudi..
Pa ko je učestvovao sa onih 20% u obnovi stadiona? :oops:

Zbog 3 utakmice godišnje reprezentacije, od kojih Zenica ima dosta koristi, ne bih rekao da savez ima neku veliku dužnost da brine o stadionu.
slobodni armirach

#585 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by slobodni armirach »

motorola01 wrote: Treba,ali bi mogao i savez da malo pogura,pa da se makar drenaza terena uradi kako Bog zapovijeda..Davno im je vrijeme bilo da pocnu razmisljati dugorocno i da se stadion odradi po onom projektu za 30 000 ljudi..
ako nisu dosad ne trebaju ni sada

ionako nemamo ko grad neke koristi od tih utakmica,
motorola01

#586 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by motorola01 »

Ovaj iznad tebe kaze da imamo :D ..

A kad se stadion KOsevo radio,da li je savez ista ulagao u njega???
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#587 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by anthraxQ »

Bosanski_kralj wrote:
Pa ko je učestvovao sa onih 20% u obnovi stadiona? :oops:

Zbog 3 utakmice godišnje reprezentacije, od kojih Zenica ima dosta koristi, ne bih rekao da savez ima neku veliku dužnost da brine o stadionu.

20% sam naveo čisto kao prikaz skoro nikakvog učešća saveza...

kada bi baš našli decidne podatke, to bi vjerovatno bilo i manje od 10%...
ReD aka Socijalista

#588 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ReD aka Socijalista »

Jel se pocela sijati vutra?
hamuss

#589 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hamuss »

treba graditi stadion mozda odemo na svjetsko 2026
cikaBosanac

#590 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by cikaBosanac »

gledam ovaj klip i kontam pa ovo nema smisla, ja mislim da nigdje u svijetu ne postoje gore kamere kojima se prenosi utakmica, na ovim kamerama su igraci mutne mrlje, nista se ne vidi, pa jel to toliko tesko i skupo nabaviti ako nista ovu centralnu, glavnu kameru hd za pocetak, fakat ne kontam...

gledam ovo iz francuske, pa milina gledati.. :bih:
Eborg

#591 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Eborg »

Ma ne bih rekao da je toliko i do kamere koliko je BHT-ov signal "naopak". Pa Ligu prvaka kada prenose to je grozomorno. :-)
Rob_Atl

#592 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rob_Atl »

Pa sramotno je da mi jos nemamo HD kamere , protiv portugala su nam ja mislim hrvati posudili, i kako bi mi prenosili ligu prvaka ako bi se neki nas klub plasirao, ili bi i to uefa poklonila :-)
lajkujMe

#593 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by lajkujMe »

Ma u BHT oprema je jos od prije rata ko nas Gras ono sto jos radi radi nemoj dirati...

Bio sam nedavno slucajem okolnosti na jednoj pressici bilo tamo raznih tv ekipa Hayat npr imao onu malu digitalnu ultra modernu HD kameru dok je BHT pored njih prvo imao grdosiju od 20 tak kg na koju je nakopcao bruku kablova, da ste mu vidjeli samo onu bateriju ouuuu pa brate kamera od hayata manja od te baterije. I jos je bio stari stiker od bivse bht koja je nastala tokom i netom poslije rata.... i vi se cutite sto je slika mutna slabe definicije itd pa ljudi nisu ni 1 kameru novu kupili a da ne govorimo o citavoj tv opremi.

Oni to jos snimaju na trake pa ih montazeri vrte i vrte i makazama isjeku dijelove koji im ne trebaju.
johntra

#594 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by johntra »

haj ne provaljuj se tita ti, nego brzo proguglaj koja je cijena jedne BETA kamere koja se koristi u javnim servisima, pa će ti biti jasno zašto je to tako teško za nabaviti...to da Hayat i Pink koriste HD kamere, jednostavno nije istina..nisu problem kamere, mada su starije generacije, ne prijeratne, kao što ti tvrdiš, nego je problem prenos signala, koji još nije digitalan...a to za makaze, nemoj da te neko čuje...
lajkujMe

#595 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by lajkujMe »

johntra wrote:haj ne provaljuj se tita ti, nego brzo proguglaj koja je cijena jedne BETA kamere koja se koristi u javnim servisima, pa će ti biti jasno zašto je to tako teško za nabaviti...to da Hayat i Pink koriste HD kamere, jednostavno nije istina..nisu problem kamere, mada su starije generacije, ne prijeratne, kao što ti tvrdiš, nego je problem prenos signala, koji još nije digitalan...a to za makaze, nemoj da te neko čuje...
Jeste istina na toj pressici Hayat i Pink su imali HD kamere, imao je i Face tv, TV1 i za ne povjerovati jedan web portal kojeg necu sad spominjati.

A sto se tice signala kako onda objasnjavas da sve druge tv kuce imaju daleko bolju sliku nego BHT a zna se da niko u BIH nema digitalni signal.

Vidio sam cijene kamere skupe jesu ali ne i nedostizne cijene. I ja vjerujem da se stvarno bukvalno rezu filmske trake gdje hoce ili to jest gdje treba. Osim ako su u medjuvremenu nabavili adekvatne aparate za konverzaciju analognih traka u digitalni format.
mistek

#596 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mistek »

Hayat koristi. Face TV koristi. To je 100% :)
Rob_Atl

#597 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rob_Atl »

koliko su vrtili reklama za vrijeme utakmica, mogli su ih 10 kupit
BHF_Manijak

#598 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by BHF_Manijak »

Kakav ba Hayat i HD kamere sta ti je.
To za BETA kasete i rezanje nakvo, premotavanje ili sta vec...Sta ti je ba, pa da se radi kako ti mislis znas kad bi smontirali dnevnik? Za 10 dana onaj sto treba veceras ici... :roll:
Standardno nase, vole se ljudi petljati i pricati tako samouvjereno o stvarima o kojima jako malo znaju.

BHT-u nije problem kamera, jer su im jedne od najkvalitetnijih u bh. medijskim kucama (ovo ce ti potvrditi svaki kamerman kada ga pitas) vec prenos siganala koji jes uvijek analogni, dok je po opremi trenutno jedino Aljaazera ispred, logicno je l', i Face, ostalo im nije ni do koljena.
lajkujMe

#599 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by lajkujMe »

Nisu do koljena? A svijedno kod spomenutih drugih kuca je kvalitet slike 10x puta bolji e sad ili je neko u BHT mnogo glup zato sto s "najboljom" opremom u drzavi imaju skoro najlosiji kvalitet slike dok oni koji im nisu do koljena imaju nekog vrlo pametnog koji im s "ko fol" losijom opremom pruza 10X puta bolju sliku.

Uostalom tebe nemoram slusati nece mene neko kao ti koji nije bio tu gdje sam ja bio u to i to vrijeme uvjeravati kako navedene tv stanice nemaju HD kamere.

Ja sam bio i na stalcima su jasno bile vidljive 4 HD tv kamere i jos 10 tih BETA kamera, jbt ovaj snimatelj hayata se kamerom vrtio 30 cm od moje glave snimajuci .... na kamerama su jasno bile vidljive oznake tv stanica osim FTV njih sam prepoznao zato sto im je na mikrofonu kamere bio plavi omotac ili kako se to vec zove.

I kamere od BHT (kasnije opet vidio na tekmi BIH vs rumunska kosarka..) su mnogo stare, boja sa njih je oljustena, neki dijelovi su lijepljeni trakom, stare oznake bh televizije baterije ko za auta itd vjerovatno BHT ima i novije kamere ali vecina im vrijedi ne vise od 100 km po komadu.

Takodjer ja ne kazem da je samo zbog kamera, tu su problem i kamere, i oprema za prijenos, vrsta signala itd...

A TV1 npr ima najnoviju opremu likovi su dali milione da sve kupe novo za im za pravo kazem da su sto se tice tehnike daleko ispred BHT ili FTV....
BHF_Manijak

#600 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by BHF_Manijak »

lajkujMe wrote: Uostalom tebe nemoram slusati nece mene neko kao ti koji nije bio tu gdje sam ja bio u to i to vrijeme uvjeravati kako navedene tv stanice nemaju HD kamere.

Ja sam bio i na stalcima su jasno bile vidljive 4 HD tv kamere i jos 10 tih BETA kamera, jbt ovaj snimatelj hayata se kamerom vrtio 30 cm od moje glave snimajuci .... na kamerama su jasno bile vidljive oznake tv stanica osim FTV njih sam prepoznao zato sto im je na mikrofonu kamere bio plavi omotac ili kako se to vec zove.
Covjece Boziji, gledam te sve kamere skoro svaki dan! :lol: :roll:

I jos jednim ti tvrdim, sem Face-a i Al Jaazere niko nema kvalitetnije kamere od BHT_a, kakav crni HD. Kamere Hayata jesu novije, ali nesto sto je manje i naizgled ljepse ne znaci da je automatski kvalitetnije i da je HD.
Post Reply