BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
adnan_hz

#576 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by adnan_hz »

kako francuska iznad nas jebote.. njima nisu nista otpisali bodove od posljednjeplasirane u njihovoj grupi kako to??? auuu hrvati najgori cccc proslo i njihovo vrijeme
johnnykola

#577 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by johnnykola »

Frankyee wrote:Da li neko ima preveden komentar Belgijskog trenera ili igraca?

da sad cujemo sta se prica o BiH, ima da nas pamte kao nocnu moru , i tim i navijace, he he he :D

je*em ti drzavu bez belaja!
hos lopovsku!?
van der ejke johan, belgija
:-D :-D :-D
Ponos_i_cast

#578 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ponos_i_cast »

pape wrote:
zalizani wrote:
Ponos_i_cast wrote:http://--- NO LINKS ---/index.php?option ... Itemid=106
samo da se ne sere ubuduće. :-))
Evo jedan comment sa ovog linka
herceg: ...Bravo! Nedajmo balijama da svojataju BIH! Njima je cilj da je se odreknemo. ! Izbornik je Hrvat. Dva beka su Hrvati. GOlman je Srbin. Pola stručnog stožera su Hrvati. To je naša DOMOVINA!!! OD DRINE DO LUDBREGA!
:-) :-) :-)

@pape sorry moro´ sam
Jednom za uvijek, ... zelim da se zna da nema mjesta za ovake postove na fudbal/nogomet podforumu. Imate politiku i diskusije i tamo (raz)glabajte do mile volje.
Ovakav komentar nekog retarda nema mjesta ovdje.
Umjesto sto broji krvna zrnca, neka dodje i bodri reprezentaciju BiH, ako je voli i smatra je svojom domovinom.
Divno je bilo veceras cuti publiku u Zenici kako skandira Supicu, Ciri, Dzeki, .... sve je time receno ovim hajvanima.
Yebo on svoj Ludbreg, .... :roll:
Ma care samo sam htio da dokažem da svi srcem navijamo za Bosnu, na onom linku ima. A ono drugo je neki komentar nekog degena. Veceras su moje obje repke pobijedile i duplo se vise radujem. :-D :-D :bih:
atko

#579 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by atko »

test01 wrote:losa igra u drugom poluvremenu protiv belgije sa igracem manje.
U samo nekoliko dana razmaka odigrali smo sa Belgijom 180 minuta zabili im 6 komada uzeli 6 bodova ... dobili komentatora za 10, nacija na nogama ... ma bjaaaaaziii bjaziiiii
Baltazar_khan

#580 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Baltazar_khan »

atko wrote: dobili komentatora za 10
Svaka čast, komentator nam je bog!

A poslušajte kakvi su penzioneri na HRT-u, Marjan je za njih izmislio komentarisanje!

The Silent Man

#581 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by The Silent Man »

johnnykola wrote:
Luke Perry wrote:Izvlacenje parova za baraz ide prema FIFA rankingu, najvjerovatnije. Uglavnom nije napamet.
hvala na infu. mislim da im je to sranje, ali hajd!
ako neko zna vise o ovome zamolio bih da objasni jer rasporedjivanje baraznih parova nije uopste objasnjeno na netu,ja sam bio uvjeren da se to utvrdjuje izvlacenjem kuglica :-D
Znam jos je rano o barazu,treba ga prvo izborit,spanija je jednostavno nedostizna,pa tako,ako sve bude po planu baraz je izgledan...
Ne zelim panicarit,ali medju ovim 2-plasiranim ima ekipa protiv kojih bi bilo jako,jako tesko,a sa druge strane neke bi jednostavno mogli razbit...

(ps. ne otpisujte Hrvatsku kao najslabiju drugoplasiranu,pisace krv samo da se dignu sa tog mjesta)
bosna123

#582 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bosna123 »

Cestitke nasim reprezentativcima i Ciri, naravno. Nisam bas bila neki njegov fan, a mozda se i predomislim.

Od spavanja veceras nista, ko ce se sutra ustat... koja sedmica... ali doci ce petak pa cemo se odmoriti...

Turska izgubila od Spanjolske :thumbup: , znaci prakticki smo u barazu ako Bog da... Hajmo Bosno, Bosno, Bosno... :bih: :bih: :bih:
clav

#583 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by clav »

maloprije spanski komentator dok dobija izvjestaj za drugi pogodak Dzeke: ako Bosna ovako nastavi, ugrozeni smo!

Nego ima li neko povoljan smjestaj u Johanesburgu i Rustenburgu ???? :bih:
Luke Perry

#584 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Luke Perry »

The Silent Man wrote:
johnnykola wrote:
Luke Perry wrote:Izvlacenje parova za baraz ide prema FIFA rankingu, najvjerovatnije. Uglavnom nije napamet.
ako neko zna vise o ovome zamolio bih da objasni jer rasporedjivanje baraznih parova nije uopste objasnjeno na netu,ja sam bio uvjeren da se to utvrdjuje izvlacenjem kuglica :-D
Znam jos je rano o barazu,treba ga prvo izborit,spanija je jednostavno nedostizna,pa tako,ako sve bude po planu baraz je izgledan...
Ne zelim panicarit,ali medju ovim 2-plasiranim ima ekipa protiv kojih bi bilo jako,jako tesko,a sa druge strane neke bi jednostavno mogli razbit...

(ps. ne otpisujte Hrvatsku kao najslabiju drugoplasiranu,pisace krv samo da se dignu sa tog mjesta)

Izvlace se kuglice, samo sto su u jednom bubnju bolje a u drugom losije kuglice zbog prijasnjih zasluga i tako to. Tako da prema sadasnjem stanju baraz BiH-Madjarska nemoguc.
Frankyee

#585 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Frankyee »

bosna123 wrote:Cestitke nasim reprezentativcima i Ciri, naravno. Nisam bas bila neki njegov fan, a mozda se i predomislim.

Od spavanja veceras nista, ko ce se sutra ustat... koja sedmica... ali doci ce petak pa cemo se odmoriti...

Turska izgubila od Spanjolske :thumbup: , znaci prakticki smo u barazu ako Bog da... Hajmo Bosno, Bosno, Bosno... :bih: :bih: :bih:

Odradili su pravi posao veceras, ali polako treba jos da se igra, jos ima mnogo muke i znoja. Ne zaboravi imamo dvije teske utakmice protiv Turske i Spanije.

Ali jasno je svima da mi mozemo da njih tucemo.
Sezam

#586 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Sezam »

Frankyee wrote:
bosna123 wrote:Cestitke nasim reprezentativcima i Ciri, naravno. Nisam bas bila neki njegov fan, a mozda se i predomislim.

Odradili su pravi posao veceras, ali polako treba jos da se igra, jos ima mnogo muke i znoja. Ne zaboravi imamo dvije teske utakmice protiv Turske i Spanije.

Ali jasno je svima da mi mozemo da njih tucemo.
Daj da mi tucemo Estoniju i Armeniju, a za Spance i Trke cemo lako :bih:
Luke Perry

#587 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Luke Perry »

Ovako je bilo za SP 2006
The six remaining second-place teams were divided into two pots based on their standings in the September 2005 FIFA World Rankings. The division was:
http://en.wikipedia.org/wiki/2006_FIFA_ ... -off_UEFA)
_tulumba_

#588 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by _tulumba_ »

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

U Zenici je bilo predobro, bio sam na tekmi, uskoro snimci sa juzne tribine :-D
Predobrooo, hvala Bogu dragom, pa ovako nesto se i nama desi u mom gradu, i hvala Bogu na radosti koju nam je dao, zato Bosno i Hercegovino, slavi i uzivaj!!Ponosi se svojim zmajevima!!Svaka cast nasim igracima, sve pohvale, moglo je i bolje, ali popravice se sve, nadam se!
Danas tj. veceras je jako lijepo biti Bosanac/Hercegovac!Hvala ti majko :)

Zao mi je samo sto se moralo okoncati ubistvom i pucnjavom u Zenici :roll: , 1 covjek preselio....
The Silent Man

#589 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by The Silent Man »

Luke Perry wrote:
The Silent Man wrote:
johnnykola wrote:[quote="Luke PerryIzvlacenje parova za baraz ide prema FIFA rankingu, najvjerovatnije. Uglavnom nije napamet.[/quot

Izvlace se kuglice, samo sto su u jednom bubnju bolje a u drugom losije kuglice zbog prijasnjih zasluga i tako to. Tako da prema sadasnjem stanju baraz BiH-Madjarska nemoguc.
a sory koji je kriterij da se dodje u taj bolji bubanj,mi smo jakosna skupina D , to znaci da su (po sadasnjem stanju drugoplasiranih) ispred nas i Slovacka i Skotska i Irska - sa kojima bi se moglo nosit i Svicarska,Hrvatska - zavisi od daljih rez - (sa kojima bi bilo rutavo) R i F ne zelim ni prizivat :skoljka: :-D

ps.hvala Luke,tek poslije vidio
Last edited by The Silent Man on 02/04/2009 00:57, edited 1 time in total.
amrica

#590 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by amrica »

vecernji list:

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine svladala je u Zenici Belgiju s 2-1, četiri dana nakon što je istog suparnika u gostima deklasirala s 4-2 u skupini 5 europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo...

S maksimalnih 6 bodova u dva susreta protiv Belgije, te uz domaći poraz Turaka od Španjolske, selekcija Bosne i Hercegovine, koju vodi Miroslav Blažević, jako se približila osvajanju drugog mjesta u skupini, koje na kraju natjecanja vodi u dodatne kvalifikacije.

Junak nove pobjede BiH protiv Belgije opet je bio sjajni Wolfsburgov napadač Edin Džeko, koji je u Genku zabio vodeći pogodak za BiH, te odigrao odličnu utakmicu, dok je na Bilinom Polju matirao Belgijance s dva gola u razdoblju od 12. do 15. minute.

Prvi je zabio glavom, u bliži kut nakon odličnog ubacivanja Misimovića, a drugi desnom nogom u situaciji iz koje tako rasni strijelac ne promašuje. Ukupno je Džeko sada na sedam golova u ovim kvalifikacijama.

Belgija je od 60. minute igrala bez isključenog Axela Witsela, koji je dobio crveni karton zbog prekršaja na Ibričiću, a počasni gol za goste postigao je Swerts u 89. minuti.

Španjolska je nakon pobjede na vrućem gostovanju u Istanbulu 2-1 i dalje zadržala maksimalni učinak u ovim kvalifikacijama, te sada predvodi ljestvicu s 18 bodova iz 6 utakmica. BiH ima 12 bodova, te je pobjegla Turskoj koja je ostala na 8, odnosno Belgiji koja ima 7 bodova, svi iz šest susreta.

Odmah nakon posljednjeg sučevog zvižduka u Zenici, Ćiro Blažević krenuo je u trčanje počasnog kruga na Bilinom Polju uz burne ovacije krcatog gledališta.
The Silent Man

#591 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by The Silent Man »

kako stvari stoje nama ne gine drugi bubanj i tezak baraz...

nista...
aaajmo Bosno,ajmo Hercegovino :bih:
adnan_hz

#592 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by adnan_hz »

![/quote]

(ps. ne otpisujte Hrvatsku kao najslabiju drugoplasiranu,pisace krv samo da se dignu sa tog mjesta)[/quote]

Izvlace se kuglice, samo sto su u jednom bubnju bolje a u drugom losije kuglice zbog prijasnjih zasluga i tako to. Tako da prema sadasnjem stanju baraz BiH-Madjarska nemoguc.[/quote]

u barazu ti se ne gleda nisitelj grupe ni zasluge.. svi u isti bubanj
amrica

#593 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by amrica »

PALA BELGIJA BiH - Belgija 2:1
Ćiro je našao novog Šukera, to je Džeko

Autor: Igor Flak | Zenica

Objavljeno: 01. 04. 2009. | 23:45
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Džeko, Džeko, dijamante! - vikalo je 15 tisuća do iznemoglosti fanatičnih navijača na zeničkom Bilinom polju, aludirajući na komentatora utakmice u Genku! Ali, doista je Džeko bosanski dijamant, jer u samo pet dana dva je puta razbio Belgiju – nakon 4:2 u Genku, u srijedu je u gradu teške industrije koja se osjeti u nosnicama bilo 2:1.

Publike više nego mjesta
“Ćiro, Ćiro”, pa “Ćiro, majstore”, uh otkada to nismo čuli, grmjelo je na stadionu Čelika nakon što je trener svih trenera u tom ‘bosanskom loncu’ još jednom skuhao nogometno skromne i siromašne Belgijce te u zagrljaju svojih igrača poput dječaka otrčao počasni krug.

- Ovo je povijesna, najveća pobjeda! To je dokaz snage ovih mojih igrača, ovo je jedna velika momčad. Zamislite kada bude kompletna, kad se vrati Ibišević, nema te momčadi koja nam može stati na put! - euforično je svojim piskutavim glasom pričao Miroslav Blažević u prepunoj novinara trofejnoj dvorani na Čelikovu stadionu.

No, imao je Edina Džeku, napadača Wolfsburga pred kojim je planetarna karijera. Da, ponovno Ćiro ima čovjeka za golove, čovjeka koji presuđuje. Edin Džeko danas je Ćirin Šuker!

Zenica je satima uoči utakmice već slavila, nitko, baš nitko, nije sumnjao. A ulazak u trošno, ali simpatično zdanje na Bilinom polju bila je prava umjetnost. I vaš se reporter u jednom trenutku zaglavio u ‘raji’ koja se pretvarala u rulju nestrpljivu da vidi svoje junake. U jednom su se trenutku s dvije strane zatvorila vrata, sjetio sam se Sheffielda, Hillsbrougha i velike tragedije Liverpoolovih navijača iz 1989. godine. No, srećom, 20 godina poslije policija je bila budna, vrata su brzo otvorena i sve je završilo s previše publike na stadionu.

Bojim se samo Hrvatske
Nogometno, to je bila pobjeda ‘ala Ćiro iz Dinamove 1982.’. Ludi presing, dva sjajna ubačaja, prvo Misimovića, pa Ibričića, jednom je Džeko bio sjajan glavom, drugi put nogom. A odigralo se tek 15 minuta. Sljedećih 75 minuta domaćini su imali igrača više, pa su primili gol, pa je u sam smiraj Sonck imao slobodnjak za 2:2. Ali, bila bi to tragedija i nepravda. Ćiro to jednostavno nije mogao izgubiti, u ambijentu koji i novinari s najduljim iskustvom teško mogu pamtiti.

- Želio sam da Turska pobijedi Španjolsku, da ovdje u zadnjem kolu odlučujemo sa Španjolcima o pobjedniku skupine. No, Španjolci su dobili Turke 2:1, pa sad moramo sve učiniti da budemo drugi. I ne bojim se nikoga osim svoje Hrvatske! - zaključio je Ćiro u jednom od svojih najsretnijih dana u karijeri!
Luke Perry

#594 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Luke Perry »

ako nisu sta promijenili od 2006 onda je tako. sad za sad od svih drugoplasiranih smo najslabiji na fifa rankingu.
cyprus

#595 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by cyprus »

Pa s obzirom da je taktika bila defanzivna, i da Belgijanci nisu imali nekih prilika, i da smo na vrijeme dali golove, te onda čuvali rezultati (mada smo možda trebali nastavit jurišat), igra je bila dobra. Primljeni gol nam nije trebo, al jbg, očito nam koncetracija padne u zadnjim minutama utakmice. No, i to je napredak, prije nam je padala već početkom drugog poluvremena. Džeko i Misimović su životinje :D , Supić siguran, ostali se maksimalno trudili, tako da svima skupa - svaka čast.

Sad imamo poprilično povoljnu situaciju. Mislim da bi nam i remi sa Turskom išao na ruku, i uz 4 boda sa gostovanja, mislim da bi 99% bili drugi. Ali naravno, protiv Turske treba ić na pobjedu, i u ostalim utakmicama naravno, pa dokle doguramo...

:bih: :bih: :bih:
Mendoza

#596 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mendoza »

ma rasporedit ce nas tako da sto manje ekipa iz ex-Yuge bude na Mundijalu...nema sanse da Fifa dozvoli da od 13 evropskih ekipa na Mundijalu budu 3 iz ex-Yuge...100% cemo se krizati medjusobno u barazu. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
bijelo_dugme

#597 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bijelo_dugme »

Luke Perry wrote:
ako nisu sta promijenili od 2006 onda je tako.
Znam kako je bilo 2006. ali sada nemam pojma, nigdje nepise da ce bit sesiri.

Izgleda to fifa stima kako njima pase (€, £ i $)... :x
elSaik

#598 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Mendoza wrote:ma rasporedit ce nas tako da sto manje ekipa iz ex-Yuge bude na Mundijalu...nema sanse da Fifa dozvoli da od 13 evropskih ekipa na Mundijalu budu 3 iz ex-Yuge...100% cemo se krizati medjusobno u barazu. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Da, naravno, kao što nikada nisu Slovenija, Srbija i Hrvatska igrale na velikom takmičnju. :mrgreen: Pustite se ba tih teorija zavjere. Lovačke priče. ;-)

Što se baraža tiče, ja bih najradije Švicu, ali nemojmo se još zanositi, treba to sve odraditi hladne glave. ;-)
The Silent Man

#599 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by The Silent Man »

cyprus wrote:Pa s obzirom da je taktika bila defanzivna, i da Belgijanci nisu imali nekih prilika, i da smo na vrijeme dali golove, te onda čuvali rezultati (mada smo možda trebali nastavit jurišat), igra je bila dobra. Primljeni gol nam nije trebo, al jbg, očito nam koncetracija padne u zadnjim minutama utakmice. No, i to je napredak, prije nam je padala već početkom drugog poluvremena. Džeko i Misimović su životinje :D , Supić siguran, ostali se maksimalno trudili, tako da svima skupa - svaka čast.

Sad imamo poprilično povoljnu situaciju. Mislim da bi nam i remi sa Turskom išao na ruku, i uz 4 boda sa gostovanja, mislim da bi 99% bili drugi. Ali naravno, protiv Turske treba ić na pobjedu, i u ostalim utakmicama naravno, pa dokle doguramo...

minimalno 7 bodova nam treba za baraz...

Turci ce dati sve da pobjede Belgiju,a s obzirom da Belgijanci vec "dizu ruke" to ce im bit moguce,a 100% ce pobjedit i armeniju i estoniju...to je turcima 9 bodova ... ako budemo X sa njima onda oni 10 ,mi 7 - na kraju mi 19 bodova,oni 18... ali ako oni pobjede nas,ili ako zijanimo kod Armena i Estonaca ... :sad:
sve u svemu estonija ce bit nezgodna,a turska odlucujuca ...
(ipak je suludo oslonit se na zadnju utakmicu sa Spancima... kad se pametnom igrom moze bez te drame)
Last edited by The Silent Man on 02/04/2009 01:11, edited 1 time in total.
jasko_ba

#600 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by jasko_ba »

upravo dođoh sa slavlja u zavidovićima :D
grad smo blokirali nekih sat i po, nikad veći dernek nije bio
odlična utakmica, malo na kraju su zafrkali, ali dobro se završi :-)
dajte nam hrvatsku u baražu :P
Post Reply