Zar mudrost ne dolazi s godinama, stecenim iskustvom...? Zar nisi pametniji ako jednom padnes na nos, zar se ne trudis da ti se vise ne desi? Sve je ok jednom. Sve vise od jednog je odraz ljudske gluposti.supercali wrote:Pa da si mudra ili pametna svejedno onda ne bi dosla u situaciju da budes sa mnom manipulatoromsuperiska wrote:Ne znam kako dodje do ovog zakljucka ali hajdesupercali wrote: Po odgovoru da se zakljuciti onda da si nekad pametna nekad nisi zavisno s kim si
Pa i ja sam onda u nekim vezama einstein a u nekim pecinski covjek
A boldirano - zar to nije odlika mudrih (eto da ne kazem pametnih) ljudi? Kao kameleon
Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- superiska
#576 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
- supercali
#577 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Po meni nesuperiska wrote:
Zar mudrost ne dolazi s godinama, stecenim iskustvom...? Zar nisi pametniji ako jednom padnes na nos, zar se ne trudis da ti se vise ne desi? Sve je ok jednom. Sve vise od jednog je odraz ljudske gluposti.
Pametni ljudi uce i iz tudjih gresaka ne samo svojih
Tako da ja sa 20 sam mogao pokupiti iskustva od drugih ljudi sto ti ne bi dozivila ni sa 35
Ako propustis jednu kafu sa mnom smatrat cu to da nisi registrovala poziv al ako propustis vise to je odraz gluposti
- perfekcionista1
#578 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ma nema na cemu, zadovoljna i nasmijana zena je duznost muskarca.djevojka bez imena wrote: Nasmijao si me, Hvala ti![]()
Ama baš me zanima odakle ti sve ovo gore napisano? Ja komentiram post, a ne tebe, pitala sam ti nisi odgovorio. Ali sad mi se cini da je superiska u pravu, ti sebe stavljaš u konotaciju i iz te perspektive pišeš.
A o kompetenciji... Ccc... Vidi ti zadnje rečenice, akcentiram ti riječ Iskuliraati.... Znaci svjesno ignorišeš, neozbiljno shvaćaš žene koje smatraš manipulatorka ma, a čim je svjesno odmah ima neki cilj, cilj ti je pobjeda, jer je kuliranje igra.
E sad sam te analizirala ali prisilio si me. Izvinjavam se ako je bilo grubo.
Govorio sam iz perspektive svakog muskarca uz dodatak kako se ja licno odnosim kad upoznam zenu koja je na takvom glasu. Sama cinjenica da se toliko trudis deargumentovati i pobiti moj stav je pokazatelj da se ti prva ustvari nadmeces sa muskarcem na neki nacin, u ovom slucaju sa mnom, pa kao sto sad radis to na forumu vjerovatno radis i u drugim situacijama. Autogol u 95minuti
Jesi me analizirala pravo, tesko cu se oporaviti.
- superiska
#579 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Budimo realni, rijetko kad naucimo nesto iz tudjih gresaka i to je svojstveno, nama, ljudima. Glavne lekcije naucis i utvrdis iskljucivo na svojoj kozi.supercali wrote:Po meni nesuperiska wrote:
Zar mudrost ne dolazi s godinama, stecenim iskustvom...? Zar nisi pametniji ako jednom padnes na nos, zar se ne trudis da ti se vise ne desi? Sve je ok jednom. Sve vise od jednog je odraz ljudske gluposti.
Tako da ja sa 20 sam mogao pokupiti iskustva od drugih ljudi sto ti ne bi dozivila ni sa 35
Ako propustis jednu kafu sa mnom smatrat cu to da nisi registrovala poziv al ako propustis vise to je odraz gluposti
Kafa? Mace, gdje cemo, sta cemo, kad cemo?
Evo samo da okrecim za cas i eto me.
- supercali
#580 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Budimo realni ne ravnaj svijet po sebisuperiska wrote:Budimo realni, rijetko kad naucimo nesto iz tudjih gresaka i to je svojstveno, nama, ljudima. Glavne lekcije naucis i utvrdis iskljucivo na svojoj kozi.supercali wrote:Po meni nesuperiska wrote:
Kafa? Mace, gdje cemo, sta cemo, kad cemo?
Evo samo da okrecim za cas i eto me.
Mozda sam i ja kao ti samo kazem da neko nauci i iz tudjih gresaka sto znaci da mi mozda i nismo toliko pametni
A kafa to cemo na pp
- djevojka bez imena
#581 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
perfekcionista1 wrote:Ma nema na cemu, zadovoljna i nasmijana zena je duznost muskarca.djevojka bez imena wrote: Nasmijao si me, Hvala ti![]()
Ama baš me zanima odakle ti sve ovo gore napisano? Ja komentiram post, a ne tebe, pitala sam ti nisi odgovorio. Ali sad mi se cini da je superiska u pravu, ti sebe stavljaš u konotaciju i iz te perspektive pišeš.
A o kompetenciji... Ccc... Vidi ti zadnje rečenice, akcentiram ti riječ Iskuliraati.... Znaci svjesno ignorišeš, neozbiljno shvaćaš žene koje smatraš manipulatorka ma, a čim je svjesno odmah ima neki cilj, cilj ti je pobjeda, jer je kuliranje igra.
E sad sam te analizirala ali prisilio si me. Izvinjavam se ako je bilo grubo.![]()
Govorio sam iz perspektive svakog muskarca uz dodatak kako se ja licno odnosim kad upoznam zenu koja je na takvom glasu. Sama cinjenica da se toliko trudis deargumentovati i pobiti moj stav je pokazatelj da se ti prva ustvari nadmeces sa muskarcem na neki nacin, u ovom slucaju sa mnom, pa kao sto sad radis to na forumu vjerovatno radis i u drugim situacijama. Autogol u 95minuti![]()
Jesi me analizirala pravo, tesko cu se oporaviti.
Ne laska si, forum je zabava ne nesto u sto ja ulažem trud. Nadmecem se, da. U poslu, u sportu i uživam u tome vjeruj. Druge situacije koje insinuiras značile bi da sam nesigurna i tebi malo slična u tome, zar ne?
-
moonca
#582 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Naprotiv, ne takmicim se sa zenama vec imam jako lijep odnos sa njima. Ne nailazim na nezainteresovanost, pogotovo ne od tih manipulatorki. Mozda zato sto nisu navikle da neko ne slini za njima vec ih iskulira.
Samo vruca/hladna.

- Zejnep
#583 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ne znam zasto misli da je ikog osim sebe zajebo sa ovim stavom. Moze imati lijepu i pametnu zenu pored sebe al radije ce sabotirati od starta tu vezu da bi dokazao nesto. Uostalom sigurna sam da te lijepe a pametne zene shvate vrlo brzo njegove namjere pa one njega iskuliraju.moonca wrote:Naprotiv, ne takmicim se sa zenama vec imam jako lijep odnos sa njima. Ne nailazim na nezainteresovanost, pogotovo ne od tih manipulatorki. Mozda zato sto nisu navikle da neko ne slini za njima vec ih iskulira.![]()
Samo vruca/hladna.
Bljak, muka mi je od ovakvih tipova
-
moonca
#584 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Nisi 100% u pravu. Mora im dati otpora inace je neprimjetan. Takve smo.Zejnep wrote:Ne znam zasto misli da je ikog osim sebe zajebo sa ovim stavom. Moze imati lijepu i pametnu zenu pored sebe al radije ce sabotirati od starta tu vezu da bi dokazao nesto. Uostalom sigurna sam da te lijepe a pametne zene shvate vrlo brzo njegove namjere pa one njega iskuliraju.moonca wrote:Naprotiv, ne takmicim se sa zenama vec imam jako lijep odnos sa njima. Ne nailazim na nezainteresovanost, pogotovo ne od tih manipulatorki. Mozda zato sto nisu navikle da neko ne slini za njima vec ih iskulira.![]()
Samo vruca/hladna.
![]()
- perfekcionista1
#585 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Znam da uzivas u tome, lijepo je da to priznas mada sa malim zakasnjenjem jer je to vec ranije ustanovljeno, sto je cudno za nekoga kome je takmicenje sa osobom drugom spola neozbiljno.djevojka bez imena wrote:ja pristojna a ti bezobrazan, što to tako?
![]()
Ne laska si, forum je zabava ne nesto u sto ja ulažem trud. Nadmecem se, da. U poslu, u sportu i uživam u tome vjeruj. Druge situacije koje insinuiras značile bi da sam nesigurna i tebi malo slična u tome, zar ne?
Ne znam kako si ti zamislila da izgledaju te druge situacije. Kod mene izgledaju prilicno uobicajeno. Primjer. Hipoteticki, upoznali ste se, ne slinis za njom, ne buljis u dekolte ko magarac, ne gledas u nju ko izbjeglica u njemacku granicu, na neki nacin iskuliras, to privuce njenu paznju, interesovanje, kod nekih opet suprotan ucinak. Ubija je u pojam zasto jednako ili vise uspjesan i dobar muskarac ne obraca paznju na nju, postaje nesigurna, odlazi do toaleta da popravi sminku, pregleda haljinu, trazi gdje je problem. Mala umisljena ljepotica koja uziva provokativno zavoditi sve oko sebe postaje nesigurno emotivno bice.
Ovo je fakt, taj profil zena postoji, ja ih susrecem na sedmicnoj bazi kroz posao koji radim, mnoge nase zene imaju sadisticki gen u sebi pa vi meni pricajte sta hocete
- djevojka bez imena
#586 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Kažem, U SPORTU, U Poslu ali ti to ne čitaš jer bi ti poremetilo koncepciju replike. Takmičiti se u stvarima koje uključuju emocije ili naznake nečeg takvog mi je apsolutno neprihvatljivo. Emotivno nesigurna bića tj žene ne postaju takve jer ih tamo neki muškarac ignoriše, emotivna nesigurnost je malo veći problem, izazvan raznim stvarima, ne mislim da muškarci mogu imati neki veći uticaj na to.perfekcionista1 wrote:Znam da uzivas u tome, lijepo je da to priznas mada sa malim zakasnjenjem jer je to vec ranije ustanovljeno, sto je cudno za nekoga kome je takmicenje sa osobom drugom spola neozbiljno.djevojka bez imena wrote:ja pristojna a ti bezobrazan, što to tako?
![]()
Ne laska si, forum je zabava ne nesto u sto ja ulažem trud. Nadmecem se, da. U poslu, u sportu i uživam u tome vjeruj. Druge situacije koje insinuiras značile bi da sam nesigurna i tebi malo slična u tome, zar ne?![]()
Ne znam kako si ti zamislila da izgledaju te druge situacije. Kod mene izgledaju prilicno uobicajeno. Primjer. Hipoteticki, upoznali ste se, ne slinis za njom, ne buljis u dekolte ko magarac, ne gledas u nju ko izbjeglica u njemacku granicu, na neki nacin iskuliras, to privuce njenu paznju, interesovanje, kod nekih opet suprotan ucinak. Ubija je u pojam zasto jednako ili vise uspjesan i dobar muskarac ne obraca paznju na nju, postaje nesigurna, odlazi do toaleta da popravi sminku, pregleda haljinu, trazi gdje je problem. Mala umisljena ljepotica koja uziva provokativno zavoditi sve oko sebe postaje nesigurno emotivno bice.
Ovo je fakt, taj profil zena postoji, ja ih susrecem na sedmicnoj bazi kroz posao koji radim, mnoge nase zene imaju sadisticki gen u sebi pa vi meni pricajte sta hocete
Toliko o tematici.
A tebi želim reći, spusti malo loptu, primiri, pokušaj citati i prihvatiti da se neko ne slaže s tvojim stavom naročito jer nije je potktlrijepljen nikakvom argumentacijom
- perfekcionista1
#587 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
I ova diskusija je vise od sporta, a dokle ide taj takmicarski duh ko ce znatidjevojka bez imena wrote: Kažem, U SPORTU, U Poslu ali ti to ne čitaš jer bi ti poremetilo koncepciju replike. Takmičiti se u stvarima koje uključuju emocije ili naznake nečeg takvog mi je apsolutno neprihvatljivo. Emotivno nesigurna bića tj žene ne postaju takve jer ih tamo neki muškarac ignoriše, emotivna nesigurnost je malo veći problem, izazvan raznim stvarima, ne mislim da muškarci mogu imati neki veći uticaj na to.
Toliko o tematici.
A tebi želim reći, spusti malo loptu, primiri, pokušaj citati i prihvatiti da se neko ne slaže s tvojim stavom naročito jer nije je potktlrijepljen nikakvom argumentacijom
Ali ok. Mogao bih insinuirati da nije u pitanju samo sport kao sto ti insinuiras neke stvari za mene, ali necu to uraditi, ja tebi vjerujem, generalno zenama vjerujem.
Zene ne postaju emotivna bica nego jesu emotivna bica, samo sto ovaj tip zena dobro glumi.
Malo je cudno da se neko uopste buni na fakte o kojima govorim. Jedino ako se neko pronasao u ovome, tad bi bilo jasnije.
- ho oponopono
-
moonca
#589 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Dalje se tvrdi da ženska ljepota pomućuje racionalan tok razmišljanja kod muškaraca, kao i osjećaj za ravnopravnost.U istraživanju je prisustvovao 21 student sa Sveučilišta Zhejiang u Kini. Ispitanici su dobili zadatak promatrati 300 fotografija Kineskinja, a nakon toga ocijeniti njihovu ljepotu.
Gotovo su polovicu žena ocijenili kao privlačne, dok su ostale pripadnice ljepšeg spola ocijenili kao neprivlačne.
Muškarci su, zatim, upareni s onim ženama koje su ocijenili kao privlačne, kako bi s njima odigrali igru koja uključuje kockanje. Nakon toga su morali dogovoriti kako će s njima podijeliti manji novčani iznos.
Rezultati magnetne rezonance pokazali su da je mogućnost prihvaćanja loše ponude bila puno veća, kada su ju nudile lijepe žene.
Također su puno brže prihvaćali ponude od atraktivnih žena i brže odgovarali na loše ponude, koje su im nudile neprivlačne žene.
- djevojka bez imena
#590 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Slabo ti diskutujes a da pri tome diskusiju ne nivelises prema vlastitom nivou, s tim da oponenta nastojiš tapšati po glavi i gledati odozgo. Ne insinuiram ti ništa, i ne pokušavam, samo se ne slažem s tvojim mišljenjem. Jos nisi odgovorio na pitanja. Zanimljivoperfekcionista1 wrote:I ova diskusija je vise od sporta, a dokle ide taj takmicarski duh ko ce znatidjevojka bez imena wrote: Kažem, U SPORTU, U Poslu ali ti to ne čitaš jer bi ti poremetilo koncepciju replike. Takmičiti se u stvarima koje uključuju emocije ili naznake nečeg takvog mi je apsolutno neprihvatljivo. Emotivno nesigurna bića tj žene ne postaju takve jer ih tamo neki muškarac ignoriše, emotivna nesigurnost je malo veći problem, izazvan raznim stvarima, ne mislim da muškarci mogu imati neki veći uticaj na to.
Toliko o tematici.
A tebi želim reći, spusti malo loptu, primiri, pokušaj citati i prihvatiti da se neko ne slaže s tvojim stavom naročito jer nije je potktlrijepljen nikakvom argumentacijom![]()
Ali ok. Mogao bih insinuirati da nije u pitanju samo sport kao sto ti insinuiras neke stvari za mene, ali necu to uraditi, ja tebi vjerujem, generalno zenama vjerujem.![]()
Zene ne postaju emotivna bica nego jesu emotivna bica, samo sto ovaj tip zena dobro glumi.
Malo je cudno da se neko uopste buni na fakte o kojima govorim. Jedino ako se neko pronasao u ovome, tad bi bilo jasnije.
- djevojka bez imena
#591 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Zejnep wrote:Ne znam zasto misli da je ikog osim sebe zajebo sa ovim stavom. Moze imati lijepu i pametnu zenu pored sebe al radije ce sabotirati od starta tu vezu da bi dokazao nesto. Uostalom sigurna sam da te lijepe a pametne zene shvate vrlo brzo njegove namjere pa one njega iskuliraju.moonca wrote:Naprotiv, ne takmicim se sa zenama vec imam jako lijep odnos sa njima. Ne nailazim na nezainteresovanost, pogotovo ne od tih manipulatorki. Mozda zato sto nisu navikle da neko ne slini za njima vec ih iskulira.![]()
Samo vruca/hladna.
![]()
E to kad one njega iskuliraju, izazvane njegovim ponašanjem, e to on onda shvati kao hladnoću, nafuranost i tome slično.
- Zejnep
#592 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Sigurnodjevojka bez imena wrote:
E to kad one njega iskuliraju, izazvane njegovim ponašanjem, e to on onda shvati kao hladnoću, nafuranost i tome slično.
- muha_sa
-
moonca
#594 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Biljezis li ista.muha_sa wrote:pratim
- muha_sa
#595 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
jakakomoonca wrote:Biljezis li ista.muha_sa wrote:pratim
-
John Cleese
#596 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ja ne smijemmuha_sa wrote:pratim
- perfekcionista1
#597 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ja sam frapiran spoznajom da uopce imam oponenta po ovom pitanju jer cijelo vrijeme govorim o umisljenim zenama sa primjesama sadistickog djelovanja, a opet mi pojedine forumasice oponiraju. Hmmm sta li nam to govori.djevojka bez imena wrote: Slabo ti diskutujes a da pri tome diskusiju ne nivelises prema vlastitom nivou, s tim da oponenta nastojiš tapšati po glavi i gledati odozgo. Ne insinuiram ti ništa, i ne pokušavam, samo se ne slažem s tvojim mišljenjem. Jos nisi odgovorio na pitanja. Zanimljivo
A vezano i za komentar nekoga kako ja propustam priliku da budem sa lijepom zenom radi mog stava i slicno, ja i ne zelim odnos sa tom vrstom lijepih zena, nisu moj tip, zasto biti s njima kad ima lijepih zena, pametnih, a uz to lijepog ponasanja i karaktera.
-
zoomba
#598 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Kako kodjana77 wrote:A,ipak ih se bojitezoomba wrote:Rijetke su lijepe i pametne
-
djana h
#599 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Često to ponavljaj sebizoomba wrote:Kako kodjana77 wrote:A,ipak ih se bojitezoomba wrote:Rijetke su lijepe i pametne
- djevojka bez imena
#600 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ma majstor si nema sta.... Prestani biti frapiran i čitaj, po Vuku, onako kao piše a ne kako bi ti htio, svojom nemogućnošću da odgovoriš na prosto pitanje daješ si pristora da okrećeš vodu na svoj mlin, ali neće da mozeperfekcionista1 wrote:Ja sam frapiran spoznajom da uopce imam oponenta po ovom pitanju jer cijelo vrijeme govorim o umisljenim zenama sa primjesama sadistickog djelovanja, a opet mi pojedine forumasice oponiraju. Hmmm sta li nam to govori.djevojka bez imena wrote: Slabo ti diskutujes a da pri tome diskusiju ne nivelises prema vlastitom nivou, s tim da oponenta nastojiš tapšati po glavi i gledati odozgo. Ne insinuiram ti ništa, i ne pokušavam, samo se ne slažem s tvojim mišljenjem. Jos nisi odgovorio na pitanja. Zanimljivo![]()
A vezano i za komentar nekoga kako ja propustam priliku da budem sa lijepom zenom radi mog stava i slicno, ja i ne zelim odnos sa tom vrstom lijepih zena, nisu moj tip, zasto biti s njima kad ima lijepih zena, pametnih, a uz to lijepog ponasanja i karaktera.