Fakat, kako je uspio tvoj citat da ubaci drugomeHalleluhwah wrote:
Predlažem da se Andriji da značka za najbolje citiranje!
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#576 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
-
pelikan
#577 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da li neko zna kada su predavanja za vanredne studente anglistike - prva godina?
- bombas_vera
#578 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
u subotu i tako svake subote.....pelikan wrote:Da li neko zna kada su predavanja za vanredne studente anglistike - prva godina?
- alica.k
#579 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ta nazovi predavanja ja NIKAD nisam dozivjela. mi smo tri radne subote zaredom isli i cekali "predavanja" medjutim ne samo da nije bilo nikakvih predavanja, nego nijedan profesor nije bio isto tako. kasnije su nam rekli da to i tako nisu trebala bit predavanja vec samo konsultacije...ali mozda se sta promjenilo ove godine.pelikan wrote:Da li neko zna kada su predavanja za vanredne studente anglistike - prva godina?
-
andrija2007
#580 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Objeručke prihvatam!Jel' zlatne?
Da, zlatne, ali kašike za bager.
Predlažem da se Andriji da značka za najbolje citiranje!
-
pelikan
#581 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Rece danas profesorica da se to odrzava jednom mjesecno, subotom, i da cemo saznat koje tacno subote (right).alica.k wrote:ta nazovi predavanja ja NIKAD nisam dozivjela. mi smo tri radne subote zaredom isli i cekali "predavanja" medjutim ne samo da nije bilo nikakvih predavanja, nego nijedan profesor nije bio isto tako. kasnije su nam rekli da to i tako nisu trebala bit predavanja vec samo konsultacije...ali mozda se sta promjenilo ove godine.pelikan wrote:Da li neko zna kada su predavanja za vanredne studente anglistike - prva godina?
- alica.k
#582 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
jel ima neko da je polozio americku historiju il nesto drugo sto ksenija predaje? kakvi su joj ispiti?
-
caes
#583 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
nije tesko polozit kod ksenije, naravno, ako naucis.
zaboravi na prepisivanje, ima petero ociju.
ispit ti se sastoji iz nekoliko dijelova; prvi je zaokruzivanje, ujedno i najgori, u svakom pitanju su po 2 tacna odgovora pa ti gataj, ja sam tu samo gubila bodove; drugi dio imas pet redova da odgovoris na pitanje (niposto ne prelazi redove, ne pisi necitko ili sa strane, to sve kriza), ugl ne daje tekstove s vjezbi, al nekad joj se omakne i to i treci dio ti je esejsko pitanje, ugl 2 stranice imas prostora da se ispises.
ispit ti se sastoji iz nekoliko dijelova; prvi je zaokruzivanje, ujedno i najgori, u svakom pitanju su po 2 tacna odgovora pa ti gataj, ja sam tu samo gubila bodove; drugi dio imas pet redova da odgovoris na pitanje (niposto ne prelazi redove, ne pisi necitko ili sa strane, to sve kriza), ugl ne daje tekstove s vjezbi, al nekad joj se omakne i to i treci dio ti je esejsko pitanje, ugl 2 stranice imas prostora da se ispises.
- alica.k
#584 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
to me i zanimalo...prepisat i tako ne znam. koliko treba za prolaz? kod sostaricke je trebalo kompletna 2 esejska pitanja bez greske uraditi za neku bezze sesticu...caes wrote:nije tesko polozit kod ksenije, naravno, ako naucis.
-
caes
#585 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
kako, kod sostaricke si trebo samo provaliti fazon; tacno se moglo pretpostaviti koja esejska ce da ti da, napises kuci i doneses na ispit, niko ne skonta
tako smo bar mi radili
kod ksenije imas na svakom testu skalu napisanu, otp ti treba 60 bodova, imas 100 max, cijelo esejsko ti nosi oko 47 bodova, pitanja a/b nekad nose bod, nekad 2 , zavisi koliko da ovih ostalih pitanja. ta ostala pitanja nekad nose 3 nekad 5 bodova.
ma mozes dobiti dobru ocjenu, samo koncentracija i to je to
tako smo bar mi radili
kod ksenije imas na svakom testu skalu napisanu, otp ti treba 60 bodova, imas 100 max, cijelo esejsko ti nosi oko 47 bodova, pitanja a/b nekad nose bod, nekad 2 , zavisi koliko da ovih ostalih pitanja. ta ostala pitanja nekad nose 3 nekad 5 bodova.
-
somethings
#586 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Mene su esejska kod nje uvijek izvlačila. 
- alica.k
#587 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ma da, provalilo se to, al ja jednostavno to ne znam podvaliti pa da mi zivot zavisi od toga. koliki sam peh, jednom mi je uzela i listala moje dvolisnice da vidi sta ima unutra (ifeta). na kraju kako god okrenem moj rad iz glave je losiji od necijeg koji je kuci napisan...al meni to ne smeta, ko mi je kriv kad se ne znam snaci!caes wrote:kako, kod sostaricke si trebo samo provaliti fazon; tacno se moglo pretpostaviti koja esejska ce da ti da, napises kuci i doneses na ispit, niko ne skonta![]()
tako smo bar mi radili![]()
uf, jedva cekam da vidim kak izgleda taj ispit.
-
duboka_misao
#588 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
hehehehe mislim da ifeta vise nije gore ? ili se samo nadam.
- bombas_vera
#589 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ako se misli na ifetu ciric,ima je sigurno, uveliko drzi vjezbe 
- alica.k
#590 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
jos je gore, al zato cujem da je sostaricka baj baj. nazalost, cujem isto da se sljedece godine vraca...duboka_misao wrote:hehehehe mislim da ifeta vise nije gore ? ili se samo nadam.
ove godine historiju i knjizevnost predaje khan!
-
caes
#591 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ifeta drzi historiju umjesto sostaricke, a khan drzi uvod u knjizevnostduboka_misao wrote:hehehehe mislim da ifeta vise nije gore ? ili se samo nadam.
-
duboka_misao
#592 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Khan je legenda odsjeka !hint za one koji ce tek kod njega da polazu :dramska sekcija equals final grade
znaci vazno je ucestvovati 
-
caes
#593 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
khan je mentol, da se razumijemo.
covjek je stvarno pun znanja, prsti iz njega, ali je isto toliko neodgovoran i zabole ga i za predavanja i za ispite.
studenti to vole, samo da je kraci put naci, a posto mu ne moraju dolazit na predavanja, na ispitu izmislja neka pitanja, ne zna ko si, sta si, onda je to sjajan profesor.
meni je samo zao sto jedan takav intelektualac nema vise volje da radi sa studentima i da se angazuje oko njih. stvarno steta.
covjek je stvarno pun znanja, prsti iz njega, ali je isto toliko neodgovoran i zabole ga i za predavanja i za ispite.
studenti to vole, samo da je kraci put naci, a posto mu ne moraju dolazit na predavanja, na ispitu izmislja neka pitanja, ne zna ko si, sta si, onda je to sjajan profesor.
meni je samo zao sto jedan takav intelektualac nema vise volje da radi sa studentima i da se angazuje oko njih. stvarno steta.
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#594 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Englezi i Engleskinje, da li znate što je ultimust?
''Water-brothers trust in the ultimust
Of the always singing song they pass along.''
''Water-brothers trust in the ultimust
Of the always singing song they pass along.''
- alica.k
#595 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
pjesnicka sloboda
- Sgt. Bull
#596 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zna li iko jel' počeo upis u prvu godinu za ove što obnavljaju? I jel' istina da se plaća sada 200 km?
- alica.k
#597 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
izasla je obavijest....za obnovu ne pise nista posebno, samo pisu onako skolarine inace za vanredne. znam samo 100% da placas 100KM po nepolozenom ispitu, PLUS tu skolarinu...zovem evo citavo jutro studentsku ne javlja mi se niko...nervira me pravo.Sgt. Bull wrote:Zna li iko jel' počeo upis u prvu godinu za ove što obnavljaju? I jel' istina da se plaća sada 200 km?
- Sgt. Bull
#598 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ta obavijest stoji tamo, ihihi i kolko ja znam tiče se samo ovih što tek upisuju. Upravo sam bio na faxu i teta naravno ništa ne zna, ni koliko se plaća ni šta ni kako. Što se tiče tih 100 po nepoloženom, to je sigurno ili? Meni rekoše da redovni bolonjci iako obnavljaju ne moraju ništa platiti. btw ako može taj broj studentske, nikako ga ne uspijevam pronaci.alica.k wrote: izasla je obavijest....za obnovu ne pise nista posebno, samo pisu onako skolarine inace za vanredne. znam samo 100% da placas 100KM po nepolozenom ispitu, PLUS tu skolarinu...zovem evo citavo jutro studentsku ne javlja mi se niko...nervira me pravo.
- alica.k
#599 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ne ne, na oglasnoj ploci gdje pise prvi ciklus, ne na studentskoj.Sgt. Bull wrote:Ta obavijest stoji tamo, ihihi i kolko ja znam tiče se samo ovih što tek upisuju. Upravo sam bio na faxu i teta naravno ništa ne zna, ni koliko se plaća ni šta ni kako. Što se tiče tih 100 po nepoloženom, to je sigurno ili? Meni rekoše da redovni bolonjci iako obnavljaju ne moraju ništa platiti. btw ako može taj broj studentske, nikako ga ne uspijevam pronaci.alica.k wrote: izasla je obavijest....za obnovu ne pise nista posebno, samo pisu onako skolarine inace za vanredne. znam samo 100% da placas 100KM po nepolozenom ispitu, PLUS tu skolarinu...zovem evo citavo jutro studentsku ne javlja mi se niko...nervira me pravo.
pise ovako nesto...sta sve treba za upis, ko ima pravo na upis i obnovu (1 3 i 5 semestra) i cijene skolarina...
zvala sam studentsku, kaze teta vanredni placaju samo 100KM po ispitu, redovni placaju jos nesto. to je to. 100% sigurno za 100KM po ispitu pise i u onom cjenovniku sto je okacen na oglasnoj!
broj studenteske je 253131
ako si sa anglistike zovi 253275
-
caes
#600 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ja koliko sam danas vidjela, a mislim da sam dobro vidjela, oni koji ponovo upisuju drugu uplacuju 200km
ono sto mene zanima, jel obavezno placati 5km studentskom vijecu i fondu suada dilberovic?
ono sto mene zanima, jel obavezno placati 5km studentskom vijecu i fondu suada dilberovic?