Lagumdzija izbliza

juli

#576 Re: Lagumdzija izbliza

Post by juli »

VjecitiStudent wrote:
juli wrote:
VjecitiStudent wrote: Jel' to poredis stranku koja postoji 100 godina i zauzima glavno mjesto u opoziciji sa marginalnim pocetnicima?
pocet cu da sumnjam u tvoju inteligenciju vjeciti. ako kao marginalni pocetnik, herr tanovic moze uzeti 850.000 narodnih para za film koji nikad nije napravio, sta mislis da ce raditi kada bude politicki mainstream? jer, legalizam je super stvar, sve dok se ne odnosi na vase prijatelje, clanove i funkcionere, zar ne?
Pojasni nam jel Tanovic dobio te pare kao reziser ili kao stranacki funkcioner?

to bi ti morali objasniti ili miro purivatra ili gavrilo grahovac, ja ne mogu. uostalom procitaj tekst u posljednjim danima (sada vec prethodnom broju, ne u ovom u kojem senad pecanin place za terzicem i izetbegovicem). ali kad smo vec kod toga, sta stranacki funkcioner tanovic misli o tome sto je reditelj tanovic dobio 850.000 narodnih para, mimo, zapravo u suprotnosti sa svim kriterijima fondacije za kinematografiju, a da pritom niko ne zna kada ce, hoce li uopste snimiti film, kada i kome ce poloziti racune za to itd? drugim rijecima, ns je principijelno za legalizam, sve dok se ne odnosi na njihove clanove, funkcionere i prijatelje, zar ne?
Compact

#577 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Compact »

Lagumdžija izbliza! Na ovoj slici mu se vide sve crte lica i duše! Još samo da mu puste Vagnera! :D

Image
HAVANA

#578 Re: Lagumdzija izbliza

Post by HAVANA »

Divi arzije dje se spustila :lol:
Compact

#579 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Compact »

HAVANA wrote:Divi arzije dje se spustila :lol:
Stipu Arziju, ali vidi brate lideru cefa! :D

Jelde da bi mu hićo pozavidio na performansu!
VjecitiStudent

#580 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

juli wrote: to bi ti morali objasniti ili miro purivatra ili gavrilo grahovac, ja ne mogu. uostalom procitaj tekst u posljednjim danima (sada vec prethodnom broju, ne u ovom u kojem senad pecanin place za terzicem i izetbegovicem). ali kad smo vec kod toga, sta stranacki funkcioner tanovic misli o tome sto je reditelj tanovic dobio 850.000 narodnih para, mimo, zapravo u suprotnosti sa svim kriterijima fondacije za kinematografiju, a da pritom niko ne zna kada ce, hoce li uopste snimiti film, kada i kome ce poloziti racune za to itd? drugim rijecima, ns je principijelno za legalizam, sve dok se ne odnosi na njihove clanove, funkcionere i prijatelje, zar ne?
Iskreno, da li je reziser Tanovic zasluzio da dobije od ove drzave novac za snimanje filma?
VjecitiStudent

#581 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

Compact wrote:

:? U cemu je poenta, pa fotoshopom i od Angeline mozes hiću napraviti!
Jedina istinski duhovita naslovnica Dana je zapravo ova :D :D :D

Image
Compact

#582 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Compact »

VjecitiStudent wrote:
Compact wrote:

Image
kad položiš jedan ispit, onda se možeš javljati, do tada nijeNe nepismenjak
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#583 Re: Lagumdzija izbliza

Post by dr.gog »

johny_stela wrote:...da, Лагумџија izbliza, bez maske...

http://www.republikabih.
De ne trolujte opet Boga vam :D :D ...

Trajni ban. :)
Fair Life

#584 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Fair Life »

Ne huli na boha...

:lol:
juli

#585 Re: Lagumdzija izbliza

Post by juli »

VjecitiStudent wrote:
juli wrote: to bi ti morali objasniti ili miro purivatra ili gavrilo grahovac, ja ne mogu. uostalom procitaj tekst u posljednjim danima (sada vec prethodnom broju, ne u ovom u kojem senad pecanin place za terzicem i izetbegovicem). ali kad smo vec kod toga, sta stranacki funkcioner tanovic misli o tome sto je reditelj tanovic dobio 850.000 narodnih para, mimo, zapravo u suprotnosti sa svim kriterijima fondacije za kinematografiju, a da pritom niko ne zna kada ce, hoce li uopste snimiti film, kada i kome ce poloziti racune za to itd? drugim rijecima, ns je principijelno za legalizam, sve dok se ne odnosi na njihove clanove, funkcionere i prijatelje, zar ne?
Iskreno, da li je reziser Tanovic zasluzio da dobije od ove drzave novac za snimanje filma?
je l' ti to ozbiljno? narodne pare se ne bi trebale dijeliti ili dobijati po babu i po stricevima, na osnovu ranijih zasluga ili stare slave, nego u transparentnoj proceduri, u skladu sa pravilima i kriterijima, zar ne? za to se barem, politicar tanovic zalaze, ako sam ja dobro razumio ono sto je govorio i govori, sve dok reziseru tanovicu ne zatreba 850.000 maraka narodnih para. uzeli vlast u jednoj opstini i vec se poceli ponasati kao sbih! ali, to je pretpostavljam i logicno jer ns i nije nista drugo nego uslovno govoreci lijevo krilo sbih-a.
VjecitiStudent

#586 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

juli wrote:
VjecitiStudent wrote: Iskreno, da li je reziser Tanovic zasluzio da dobije od ove drzave novac za snimanje filma?
je l' ti to ozbiljno? narodne pare se ne bi trebale dijeliti ili dobijati po babu i po stricevima, na osnovu ranijih zasluga ili stare slave, nego u transparentnoj proceduri, u skladu sa pravilima i kriterijima, zar ne? za to se barem, politicar tanovic zalaze, ako sam ja dobro razumio ono sto je govorio i govori, sve dok reziseru tanovicu ne zatreba 850.000 maraka narodnih para. uzeli vlast u jednoj opstini i vec se poceli ponasati kao sbih! ali, to je pretpostavljam i logicno jer ns i nije nista drugo nego uslovno govoreci lijevo krilo sbih-a.
Mrs mali, u red sa ostalima, sta se guras ko da si Oskara dobio! :D
Eto te, mahalas ko Avaz, kad potegne pricu o parama sto je Lagumdzija dobio od Ekonomije, famoznu naftaricu ili drzavni udar. :D

Fakat nemam komentara.
frla

#587 Re: Lagumdzija izbliza

Post by frla »

Lagum je turska rijec i oznacava mracan podzemni hodnik, tunel bez svetlosti.

"Lagum" je također odredjivao potkop ispod utvrdjenja.

Interesantno je da u prevodu sa hrvatskog na engleski jezik "lagum" znaci "mine": potkopavati, podrivati, minirati

http://www.eudict.com/indexHr.php?lang= ... word=lagum

http://www.eudict.com/indexHr.php?lang=engcro&word=mine
nosara

#588 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
juli wrote:
VjecitiStudent wrote: Iskreno, da li je reziser Tanovic zasluzio da dobije od ove drzave novac za snimanje filma?
Eto te, mahalas ko Avaz, kad potegne pricu o parama sto je Lagumdzija dobio od Ekonomije, famoznu naftaricu ili drzavni udar. :D

Fakat nemam komentara.
Jebem ja rezisera koji je dobio Oskara, a otima se za neku sicu otetu od nase bijede... :-)
frla

#589 Re: Lagumdzija izbliza

Post by frla »

nosara wrote: BiiiiiiiiiiiiiiiP rezisera koji je dobio Oskara, a otima se za neku sicu otetu od nase bijede... :-)
I ti ponekad nesto pametno kazes ... :D
Last edited by frla on 29/05/2009 09:12, edited 1 time in total.
HAVANA

#590 Re: Lagumdzija izbliza

Post by HAVANA »

frla wrote:Lagum je turska rijec i oznacava mracan podzemni hodnik, tunel bez svetlosti.

Interesantno je da u prevodu sa hrvatskog na engleski jezik "lagum" znaci "mine": potkopavati, podrivati, minirati

Za koga,kome i šta? :D
frla

#591 Re: Lagumdzija izbliza

Post by frla »

HAVANA wrote:
frla wrote:Lagum je turska rijec i oznacava mracan podzemni hodnik, tunel bez svetlosti.

Za koga,kome i šta? :D
Težak je rudarski hljeb sa devet kora ... gdje god da se kopa cak i ako je bez krampe ... :D
VjecitiStudent

#592 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote: Jebem ja rezisera koji je dobio Oskara, a otima se za neku sicu otetu od nase bijede... :-)
Jos kad dodas na tu listu cuvenog profesora, politicara i socijaldemokratu, clana Svjetske akademije nauka, kojem nas ubogi Ekonomski fakultet mora davati pare da kupi sebi stan, ko da nije imao gdje da stanuje.
Da, sasvim smo iscasena zemlja.
frla

#593 Re: Lagumdzija izbliza

Post by frla »

VjecitiStudent wrote:
nosara wrote: Jebem ja rezisera koji je dobio Oskara, a otima se za neku sicu otetu od nase bijede... :-)
Jos kad dodas na tu listu cuvenog profesora, politicara i socijaldemokratu, clana Svjetske akademije nauka, kojem nas ubogi Ekonomski fakultet mora davati pare da kupi sebi stan, ko da nije imao gdje da stanuje.
Da, sasvim smo iscasena zemlja.
http://www.bhdani.com/arhiva/244/t22411.shtml
DANI: Da preformuliram pitanje. Mnogi koji su bili žestoki kritičari Izetbegovićeve vlasti i koji su očekivali puno od tebe, sad kažu: "Pa nije ni onaj Alija bio loš kad vidimo kakav je Zlatko!"

LAGUMDŽIJA: Davno sam izgubio iluziju da je moguće svima biti dobar neovisno o tome kako pošteno i uspješno radiš. Zato mi je najvažnije ne iznevjeriti vlastita uvjerenja i biti čist pred samim sobom. Draže mi je izgubiti u bici za vlastita uvjerenja nego pobijediti u nečemu u što ne vjerujem. To mi, kao do sada, garantuje mirne snove. Sigurno je da ima ljudi koji su razočarani ovim što je Alijansa ili SDP uradio, ima i ljudi koji su razočarani u mene i koji su očekivali mnogo više. Ja to znam, ali to je cijena svega ovoga. S druge strane, vjerujem da ima ljudi koji su se, vjerovali ili ne, također iznenadili pa promijenili mišljenje u pozitivnom smislu.

DANI: Volio bih da me upoznate sa nekim od njih.

LAGUMDŽIJA: Nemate vi toliko vremena.
:D
Last edited by frla on 29/05/2009 09:32, edited 1 time in total.
frla

#594 Re: Lagumdzija izbliza

Post by frla »

Isto Dani ... :D http://www.bhdani.com/arhiva/244/t22411.shtml
Nedavno sam čuo sljedeći vic: "U vozu koji je putovao kroz Bosnu, u istom kupeu su bili Tito, Alija i Zlatko. Nakon određenog vremena, voz je stao. Mašinovođa je došao do kupea sa uglednim putnicima i objasnio da se dalje ne može jer više nema pruge. Tito je rekao da će on srediti stvar. Izdao je neku naredbu, odmah je postavljeno još šina i voz je nastavio putovanje. Nakon određenog vremena, voz je ponovo stao. Mašinovođa je ponovo obavijestio ugledne putnike da su stigli do kraja pruge. Alija je preuzeo na sebe da riješi problem. Izdao je naredbu i ubrzo je čitava kompozicija voza okrenuta u suprotnom smjeru i tako je putovanje nastavljeno. Nakon nekog vremena, voz je opet stao. Ponovo je mašinovođa saopćio da više nema pruge. Došao je red na Zlatka da stvar uzme u svoje ruke. Izdao je naredbu i ubrzo je stigla velika grupa ljudi koja je počela ljuljati vagone voza, stvarajući putnicima privid kretanja."
:D
juli

#595 Re: Lagumdzija izbliza

Post by juli »

VjecitiStudent wrote:
juli wrote:

Fakat nemam komentara.

jos jednom: 850.000 narodnih maraka. na lijepe oci. hajdemo onda dzeki i misimovicu dati par miliona maraka, ipak su ljudi prvaci bundesa. kad je vec o zaslugama rijec. i nije naftalin, brate, bilo prije hevtu dana. ako mene pamcenje sluzi. dakle, jos jednom sta politicar tanovic misli o tome sto je reditelj tanovic dobio 850.000 narodnih maraka na lijepe oci?
nosara

#596 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

juli wrote:
VjecitiStudent wrote: Mrs mali, u red sa ostalima, sta se guras ko da si Oskara dobio! :D

Fakat nemam komentara.

jos jednom: 850.000 narodnih maraka. na lijepe oci. hajdemo onda dzeki i misimovicu dati par miliona maraka, ipak su ljudi prvaci bundesa. kad je vec o zaslugama rijec. i nije naftalin, brate, bilo prije hevtu dana. ako mene pamcenje sluzi. dakle, jos jednom sta politicar tanovic misli o tome sto je reditelj tanovic dobio 850.000 narodnih maraka na lijepe oci?
Ma oni ne razgovaraju jedan s drugim... :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#597 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Truba »

VjecitiStudent wrote:
Compact wrote:

Image

bolja je ona ja veliki imam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
lopta

#598 Re: Lagumdzija izbliza

Post by lopta »

Unistava socijaldemokratiju u Bosni i time direktno pomaze ostale stranke da dodju na vlast.

SDA clan iz sjene. :wink:
The BEN10

#599 Re: Lagumdzija izbliza

Post by The BEN10 »

Ova tema citiranim člankom dobija sasvim novu dimenziju...

http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/o-za ... ala-zlatko

Image
O Zakonu o prebivalištu: Hvala, Zlatko!

Kada u oktobru 2014. godine Zlatko Lagumdžija zasluženo i neopozivo ode sa vlasti - i na smetljište istorije - za njega će se moći reći da je černobilizirao politiku u Bosni i Hercegovini. U protekle četiri godine je lagao svakome o svemu i uvijek. Do kraja je uništio mrvice povjerenja koje su preživjele egzibicionizam Harisa Silajdžića i aprilski paket. Desetine miliona maraka ukradene su u najvećoj do sada izvedenoj pljački javnih resursa u našoj zemlji.

Sve će to biti njegovo naslijeđe. Postoji međutim jedna stvar koja će definisati ne samo njegovu karijeru nego najvjerovatnije označiti kraj jedne političke epohe u našoj zemlji. Lagumdžija je, naime, u protekle četiri godine ubio multikulturalizam kao politički koncept u ovoj zemlji. Uradio je to tako što je godinu nakon početka mandata odlučio da su pare i vlast važnije od svega i kidnapovao volju građana koji su 2010. godine glasali za SDP.

Lagumdžija je, naime, građansku političku volju iskoristio da napravi do sada najveći niz koraka ka definitivnoj podjeli Bosne i Hercegovine. Na stranu sada vrijednost glasa i sramni sporazum sa Draganom Čovićem. Na stranu i uvredljiva arogancija i prenebregavanje policijske invazije na mezarje u Višegradu koju je naredio njegov koalicioni partner i drug Milorad Mićo Dodik. Na stranu jer - znam čovjeka - sam i sam prekasno shvatio koliko Lagumdžija prezire narod kojem nominalno pripada; jer to oko Višegrada i Srebrenice i taj genocid i ti šehidi, to je Lagumdžiji uvijek bilo upravo i samo, neodređeno, "to".

Ne postoji, dakle, bolji dokaz za to od Zakona o prebivalištu oko kojeg se već mjesecima vodi rovovski rat i u kojem učestvuje i Prvi mart. Odlaganje sjednice Doma naroda prošle sedmice krajnja je mjera koju je proizveo isključivo pritisak civilnog društva sa ciljem da se spriječi usvajanje zakona. O sadržaju zakona se zna mnogo, ali njegova pogubnost je višestruka. Po sadržaju taj zakon je uistinu zločinački, ali podjednako poguban je i način na koji je on usvojen, odnosno kako je došao u ovu tačku u zakonodavnoj proceduri.

Da bi došao pred Dom naroda, zakon je morao biti usvojen u Predstavničkom domu. Tamo je, između ostalih, usvojen i rukama SDP-ovih poslanika. Za taj zakon digli su ruke i Ante Domazet, Danijela Martinović i Saša Magazinović. Sve troje su iz Sarajeva. Sve troje su u Parlament izabrani iz izborne jedinice 3, u kojoj dominantan dio birača čine oni koji se deklariraju kao Bošnjaci. I sve troje su glasali za zakon koji omogućava MUP-u RS-a da po vlastitom nahođenju i represijom određuje prihvatljiv broj bošnjačkih - ali i onu šačicu Hrvata - povratnika u RS.

Sve što je stajalo između Bošnjaka i talasa do sada neviđenog nacionalizma je nestalo onog trenutka kada su glasovima jedne grupe Bošnjaka izabrani poslanici osudili drugu grupu Bošnjaka na fizički nestanak. Drugim riječima, kada su kidnapovali volju građana Sarajeva da izdaju njihove sunarodnike u Srebrenici, Zvorniku, Prijedoru. To je mogao da uradi samo Lagumdžija. I samo zato što ga zanimaju samo pare i vlast.

I ako jednom bosanski muslimani budu svedeni na trećinu teritorije svoje nekadašnje domovine, fanatizirani i bez prijatelja u svijetu, moći će to zahvaliti samom Zlatku Lagumdžiji. I tada ćemo svi moći da kažemo: Hvala ti, Zlatko! Lagumdžija je uspio u onome u čemu nisu uspjeli ni Karadžić, ni Mladić, ni Tuđman, ni Boban, ni sisovi i hisovi, debeovi i beendeovi. Naime, on će među Bošnjacima ubiti vjeru koju nije iskorijenio ni genocid: da još ima ljudi u ovoj zemlji koji hoće da žive s njima. Narod koji je preživio genocid isporučit će u ruke klerikalnoj desnici, koja otvoreno radi na bošnjakistanu. Na kraju, Lagumdžija će tako ispuniti mokre snove Slobodana Miloševića i srpskih nacionalista i pružiti im post facto opravdanje genocida. I za dvadeset godina će izgledati da smo sve ono što smo preživjeli prije dvadeset godina - zaslužili. Hvala ti. Nadam se da se isplatilo. I da ti neće potrajati.

(Autor je aktivista Građanske koalicije Prvi mart)
argenteus

#600 Re: Lagumdzija izbliza

Post by argenteus »

Jah, sad lamenti i pljuvanje kad mu je daleko :izet:

A onomad kad mu je izbliza bio, otprilike ovako :oops:

http://www.sdp.ba/upload/documents/publ ... mdzija.pdf
Post Reply