Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
atom62

#576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by atom62 »

hajde molim te pomozi mi i daj mi jedan primjer arapske zemlje gdje demokratija cvjeta!
a sta se tice islamista koji su bili pobijedili u alziru, a vjerovatno bi pobijedili i u vecini drugih arapskih zemalja, pa zar ti to nije dokaz nerazvijene demokratske svijesti kod tih naroda.
iskreno nismo ni mi, mislim bosanci i hercegovci bolji, al sam ipak siguran da vecina gradjana osudjuje sve oblike ekstremnog desnicarskog politickog djelovanja (recimo vehabije, ustaski i cetnicki pokreti). nesto drugo je sto kod nas jos uvijek nemamo jakih demokratksih stranka i sto su nacionalisticke stranke kod sva tri naroda jos uvijek izbor broj jedan zbog mnogih razloga koji nisu predmet ovog foruma.
giordania

#577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

atom62 wrote:hajde molim te pomozi mi i daj mi jedan primjer arapske zemlje gdje demokratija cvjeta!
a sta se tice islamista koji su bili pobijedili u alziru, a vjerovatno bi pobijedili i u vecini drugih arapskih zemalja, pa zar ti to nije dokaz nerazvijene demokratske svijesti kod tih naroda.
iskreno nismo ni mi, mislim bosanci i hercegovci bolji, al sam ipak siguran da vecina gradjana osudjuje sve oblike ekstremnog desnicarskog politickog djelovanja (recimo vehabije, ustaski i cetnicki pokreti). nesto drugo je sto kod nas jos uvijek nemamo jakih demokratksih stranka i sto su nacionalisticke stranke kod sva tri naroda jos uvijek izbor broj jedan zbog mnogih razloga koji nisu predmet ovog foruma.
Znaci ne valjaju ovi sto su na vlasti jer su po nekima despoti,sljam,ovakvi, onakvi......
Ali ne bi valjali ni ovi desnicari jer su islamisti i nemaju razvijenu svjest o demokratiji :roll:
Islamisti zele uvesti serijat,mislim da je tu suvisno spominjati demokratsku osvjestenost.
Ponovit cu da u Jordanu islamisti nisu u velikom broju i sigurno ne bi imali neke velike sanse ali i to da tamo ne vlada nikakav despot.Vec sam napisala,da ne ponavljam i ne ide da se trpa u isti kos sa nekim totalitarnim rezimima.
Helem,da ne razvodnjavam temu....
LadyBear

#578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by LadyBear »

arzuhal wrote:Sinoć, dok je treštalo Šeherom, prvo mi je naumpo' rat.
Potom mi je naumpo rahmetli Ahmed ef. Burek. Muderris Ahmed ef. Burek jednom za bajram, kada je je on bio određen za vaiza (po tradiciji da svaki bajram vazi u Begovoj neki drugi muderris medrese), popeo se na ćurs, preš'o pogledom od prvih safova do zadnjih, od muderisa, hodža i hadžija pa do vrata i samo rek'o:"Znam ja nas-jebo ja nas!". I sišao sa ćursa. Urbi et orbi.
Image

Dakle, u Istanbulu su mogli otkazati planirani doček na Taksimu, zbog pokolja i situacije u Gazi. A Sarajevo? Sarajevo je odbranilo svoje pravo da slavi šta hoće, kad hoće. Da mu niko ništa ne nametne, bar za tu noć. Živjeli! :x :x :x
U mnogo cemu se slazem, ali ako cemo biti realni onda nikad nebi trebali da slavimo, posto se ratovi vode i na drugim podrucjima svijeta naprimjer u Africi, a dali su to afrikanci manje vrijedni pa na njih i njihove ratne patnje uopste nerazmisljamo?
[Matrix]

#579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by [Matrix] »

imal neko ove slike israeliskih raketa ,sto su razvalili one objekte u gazi ? dok vi prdite o dekomkratiji ljudi ,mislim
na izraelce se opametili,prvo pucaj pa onda pitaj ko ide.arapi,ma suvisno mi je spominjati nered koji ostavljaju iza sebe
,zivot u feudalizmu pokusavaju spojiti sa petrodolarima,nekima uspjeva ali mnogima jok.postojanje demokracije nije
vzeano samo za izbore,to je dostignuce u razvoju politickih sistema,ne moru beduinska plemena naprasno postati
slobodni i svoji na svome.tajland je najfriskiji primjer kako se gradjanskom revolucijom moze zapoceti razvitak
dem.inst drzave tako nesto u saudi arabiji i sl tradicionalistickim monarhijama se ne moze ni zamisliti.Islam
u svom nazivu nosu pokoru bogu tako da je duh revolucije umrtvljen od pocetka.krscanstvo je ideoloski daleko
pogodinije jer zna za pobunu (luteranstvo i kalvinizam) a i vascijela znanost zapada pociva krscanskom motivu duha.

Ama,ako neko ima slike raketa,molio bih lijepo.hebes demokraciju. :-)
osa

#580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

zaratustra wrote:
osa wrote:načitah se napisa o izraelu hamasu, evo da pokušam napisati nešto sa stručne razine o terorizmu i anti terorizmu s obzirom da mi je to bio posao nekih 16 godina. borba kakvu provodi ili pokušava provoditi hamas, ne daje niti će dati ikakve rezultate osim veće represije od strane izraela i većih žrtava na strani palestinaca. naime pojedinačni ili individualni terorizam ima posljedice, kao prvo, on skoro neizbježno izaziva smrt i stradanje nedužnih ljudi, kao drugo, teroristi svojim činovima neizbježno izazivaju još veće nasilje i ugnjetavanje i kao treće i najvažnije teroristički činovi odvraćaju pažnju mase sa zajedničkog djelovanja, oni kod ljudi šire iluziju da pojedinačni činovi mogu zamijeniti kolektivnu akciju masa tj. sustava, naime što je masa (palestinci) usredotočenija na teroristička djela smanjuje se njeno interesovanje za organiziranu borbu, za rad, za obrazovanje, te se život svodi na kolotečinu, samo što represija (izraela) postaje još veća, a to kod palestinaca stvara apatiju. da zaključim, način borbe hamasa kod palestinaca stvara lažnu nadu da će neki pojedninac riješiti njihove probleme probleme, kad se to ne desi izaziva se osjećaj mirenja sa sudbinomi osjećaj bespomoćnosti. najveći uspjeg izraelske politike je hamas i islamski džihad, jer na taj ančin palestinci ni za 1000 godina neće imati državu, preciznije prestaće postojati kao koliko toliko organiziran narod, kao što su već odavno prestali postojati kao politički faktor. izrael fantastično koristi engleska kolonijalna iskustva, i englezi su uvijek protiv sebe imali pojedine terorističe grupe, koje su koristili kao opravdanja za represiju, sve dok gandi to nije shvatio. ne znam da li sam ovo dovoljno jasno napisao, ovo su sjećanja s jednog seminara, a teorijski smo obrađivali jedno djelo Lava Trockog.za ovu godinu dosta. SVIM FORUMAŠIMA SRETNA I USPJEŠNA NOVA 2009. GODINA!!!!!!!!!!!!
Pridružujem se čestitkama.

Da li bi onda mogao sa stručne razine dati opću definiciju terorizma i definiciju državnog terorizma kako bi smo bolje shvatili ta sjećanja sa seminara i situaciju na Bliskom Istoku?
Neku noć na Novoj TV po ko zna koji put odgledah Ramba, ne znam je li drugi ili treći dio nebitno, i čovjek se sjeba družeći i suosjećajući sa napaćenim studentima. Dakle, film govori o odnosima današnjih terorista, koji to onda haman nisu bili, koje su ustvari proizveli opet današnji branitelji slobodarskog svijeta i demokratije. Što ti je Holywood.

P.S.

Da li je, po tebi, Che bio terorista, tiranin, ubica ili revolucionar?
pitanje na koje ne postoji točan odgovor ili definicija, za nekoga terorist za druge heroj, za nekoga zaštita države za druge državni terorizam. iz mog kuta gledanja izrael definitivno provodi državni terorizam, naime bombardiranje jednog područja samo zato što tu djeluje neki pojedinac ili grupa ljudi, je definitivno oblik državnog terorizma, jer u tom djelovanju stradaju mnogi koji sasvim sigurno ne podržavaju tu grupu ljudi i možda su također izloženi represiji od iste. sličan primjer je napad na afganistan, kad je bombardirano stanovništvo jedne napaćene države zbog toga jer je režim te države, koji je uzgred bio i nametnut stanovnicima te države, štito bin ladena. zato sam i rekao da je jedan od uspjeha izraelske politike postojanje hamasa i islamskog džihada jer u njihovom djelovanju izrael nalazi alibi za svoje postupke koji postaju sve brutalniji. sam sukob trenutno je praktički nerješiv jer dok god ijedna od sukobljenih strana misli da može iz sukoba izaći kao pobjednik neće biti ozbiljnih pregovora. primjer za to možemo naći u sukobu u sjevernoj irskoj, naime do ozbiljnijih pregovora i kakvog takvog mira došlo je onaj tren kad je ira spoznala da vojnim sredstvima neće moći ostvariti svoje ciljeve, a britanija da državnim terorizmom tj. osnivanjem i pomaganjem protestantskih terorističkih grupa neće nikad iskorjeniti iru. međutim na bliskom istoku trenutno ne postoje takvi uvjeti a veliko pitanje je da li će ikad i postojati, te će na kraju sukob po sadašnjim tendencijama završiti za cca 50 godina potpunim porazom palestinaca tj. nestankom nacije kao takve. moje je mišljenje da palestinci trebaju prihvatiti državu u granicama koju im nudi izrael, ako bi oni to ozbiljno prihvatili izrael bi vjerovatno dao i nešto više, okrenuti se budućnosti, ali to je moje mišljnje ja nisam palestinac i gledam na njihov problem iz velike udaljenosti, što mi daje mogućnost da isključim osjećaje iz problema, a oni to vjerovatno ne mogu što i nije nenormalno, nenormalno je kad to ne mogu učiniti političari koji ih vode, nenormalno i za njih tragično.
kijameta

#581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kijameta »

[Matrix] wrote:imal neko ove slike israeliskih raketa ,sto su razvalili one objekte u gazi ? dok vi prdite o dekomkratiji ljudi ,mislim
na izraelce se opametili,prvo pucaj pa onda pitaj ko ide.arapi,ma suvisno mi je spominjati nered koji ostavljaju iza sebe
,zivot u feudalizmu pokusavaju spojiti sa petrodolarima,nekima uspjeva ali mnogima jok.postojanje demokracije nije
vzeano samo za izbore,to je dostignuce u razvoju politickih sistema,ne moru beduinska plemena naprasno postati
slobodni i svoji na svome.tajland je najfriskiji primjer kako se gradjanskom revolucijom moze zapoceti razvitak
dem.inst drzave tako nesto u saudi arabiji i sl tradicionalistickim monarhijama se ne moze ni zamisliti.Islam
u svom nazivu nosu pokoru bogu tako da je duh revolucije umrtvljen od pocetka.krscanstvo je ideoloski daleko
pogodinije jer zna za pobunu (luteranstvo i kalvinizam) a i vascijela znanost zapada pociva krscanskom motivu duha.

Ama,ako neko ima slike raketa,molio bih lijepo.hebes demokraciju. :-)
Vascijela znanost zapada pociva na pokretu renesanse i humanizma i sekulrnosti koja je iz tog pokreta prozaisla. A krscanski i islamski duh su jedno te isto,nadahnuti istim mjestom,istim pjeskom istom ideologijom. I jedno i drugo se prosjecnom evropljaninu cine kao nekakav uzasni primitivni atavizam.
Za Arape nema sanse uskoro da mogu iz svoga zacaranoga kruga izaci,iz dana u dan sve vise zaostaju za zapadom.
Za Palestince nema nikakve nade i mi u Sarajevu smo zadnji koji im mozemo pomoci. Ako pogledamo situaciju u svijetu,recimo u Africi onda nikad u zivotu ne bismo nista slavili. Ne znam zasto nekim ljudima u Bosni palestinski zivoti vrijede vise od africkih,mozda zato sto africki zivoti nisu 100 % muslimanski.
arzuhal

#582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

LadyBear wrote:
Potom mi je naumpo rahmetli Ahmed ef. Burek. Muderris Ahmed ef. Burek jednom za bajram, kada je je on bio određen za vaiza (po tradiciji da svaki bajram vazi u Begovoj neki drugi muderris medrese), popeo se na ćurs, preš'o pogledom od prvih safova do zadnjih, od muderisa, hodža i hadžija pa do vrata i samo rek'o:"Znam ja nas-jebo ja nas!". I sišao sa ćursa. Urbi et orbi.
Image

Dakle, u Istanbulu su mogli otkazati planirani doček na Taksimu, zbog pokolja i situacije u Gazi. A Sarajevo? Sarajevo je odbranilo svoje pravo da slavi šta hoće, kad hoće. Da mu niko ništa ne nametne, bar za tu noć. Živjeli! :x :x :x
U mnogo cemu se slazem, ali ako cemo biti realni onda nikad nebi trebali da slavimo, posto se ratovi vode i na drugim podrucjima svijeta naprimjer u Africi, a dali su to afrikanci manje vrijedni pa na njih i njihove ratne patnje uopste nerazmisljamo?
Jel se to praviš fina, empata, šta?
Pa naravno da se stalno negdje u svijetu ratuje, kolju negdje nekog, istjeruju iz doma nekog (ev dok sad ja ovo tipkam), siluju... :(
I JA ZADNJIH 5-6 GODINA I NE SLAVIM NIŠTA, AKO BAŠ PITAŠ. Popijem kahvu za ramazanski bajram i podijelim u narodnu kuhinju kurbane za kurbanski ali ničim ne obilježavam plaho i ne slavim. Ni rođendan. Ali to nije tema.
Tema je da je jedna od najopremljenijih armija na cijelom svijetu, sa najsofisticiranijim oružjem i opremom, uz satelistku podršku, roka po naseljima koja drže u apsolutnom okruženju , kojima niko ne može doturit ni hranu (za razliku od afrike, na sreću), ni lijekove, ništa! I ako žele, mogu ih držate bez struje, bez ičeg - i ništa! Jel kontaš specifičnost situacije? A ona može biti urnek za svaku patnju na svijetu, ne sporim.
Ovdje nije važno jel neko musliman, jer Palestinaca ima dosta i kršćana, već šta se radi jednom narodu.
A svako je mogao proslavit Novu u kafani ili kući, ne interesuje me, ali mislim da su taj novac, koji je otišao na ozvučenje, osvjetljenje, izvođače i ostale gluposti, mogli uplatiti na račun pomoći za Gazu. I šta bi to falilo građanima Sarajeva da su izašli sa tim prijedlogom i tako uradili? Šta bi izgubili? Nakav dobar osjećaj derneka? Jedino bi im duše mogao ispuniti osjećaj da su uradili pravu stvar. I onda bi se mogli nadati da će nam 2009. bit sretnija i bolja.
Ja bih volio da je Djed Mraz obišao djecu Gaze. Ali nije.
Zato mi ti i @kijameta ne glumite bezveze...
Kjajević Majko

#583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

Image
Palestinians stand near the destroyed house of Hamas senior leader Nizar Rayan after Israeli missiles strike in the refugee camp of Jabaliya northern Gaza Strip, 01 January 2009. A senior Hamas leader, his wife and his eight children were killed in an Israeli airstrike in the northern Gaza Strip on 01 January hospital officials confirmed. Nizar Rayan and his family were killed when his house was struck in the northern Gaza refugee camp of Jabaliya, Kamal Odwan hospital in the refugee camp confirmed
Image
A Palestinian Hamas security member inspects an Israeli missile near the rubble of a building used by Hamas after it was destroyed by Israeli missiles strike in Gaza City, 01January 2009. Israel's offensive against Hamas in the Gaza Strip entered its sixth day on 01 January with the Israeli air force and navy hitting targets in the salient, as Foreign Minister Tzipi Livni was set to fly to Paris for discussions on the crisis. An Israeli military spokesman said 01 January morning that the air force and navy had carried out around 20 operations since midnight, hitting, among other targets, the Palestinian Legislative Council building, the Hamas-run ministry of justice, tunnels running under the Gaza-Egyptian border, and a Hamas arms depot
Image
Israel soldiers and medical personnel run throuhg the rubble that fell from the 10th floor apartment in the southern Israeli city of Ashdod after it was hit by a Grad rocket on 01 January 2008 fired by Palestinian militants inside the Gza Strip
Image
A Palestinian man inspects the damage where a rocket fired by Palestinian militants - intended for a target in Israel - accidentally hit a building in Gaza City, Wednesday, Dec. 24, 2008. Palestinian Iyad Dremly, who works for the Palestinian Center for Conflict Resolution, was injured in the explosion, Palestinian sources said. (AP Photo/Adel Hana)
Image
Israelis sit in a bomb shelter in the southern city of Ashkelon December 31, 2008. Hamas rockets had hit the major Israeli city of Beersheba earlier, on Wednesday. (REUTERS/Amir Cohen (ISRAEL)
Image
Wounded Palestinians are treated on the floor of crowded Kamal Edwan hospital in Beit Lahia in the northern Gaza Strip on December 29, 2008, following an Israeli air strike on the nearby Jabalia refugee camp. Israeli tanks massed at the Gaza border today as warplanes continued pounding Hamas targets in the densely populated enclave. (MOHAMMED ABED/AFP/***** Images)
LadyBear

#584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by LadyBear »

arzuhal wrote:
LadyBear wrote:
Image

Pa naravno da se stalno negdje u svijetu ratuje, kolju negdje nekog, istjeruju iz doma nekog (ev dok sad ja ovo tipkam), siluju... :(
I JA ZADNJIH 5-6 GODINA I NE SLAVIM NIŠTA, AKO BAŠ PITAŠ. Popijem kahvu za ramazanski bajram i podijelim u narodnu kuhinju kurbane za kurbanski ali ničim ne obilježavam plaho i ne slavim. Ni rođendan. Ali to nije tema.
Tema je da je jedna od najopremljenijih armija na cijelom svijetu, sa najsofisticiranijim oružjem i opremom, uz satelistku podršku, roka po naseljima koja drže u apsolutnom okruženju , kojima niko ne može doturit ni hranu (za razliku od afrike, na sreću), ni lijekove, ništa! I ako žele, mogu ih držate bez struje, bez ičeg - i ništa! Jel kontaš specifičnost situacije? A ona može biti urnek za svaku patnju na svijetu, ne sporim.
Ovdje nije važno jel neko musliman, jer Palestinaca ima dosta i kršćana, već šta se radi jednom narodu.
A svako je mogao proslavit Novu u kafani ili kući, ne interesuje me, ali mislim da su taj novac, koji je otišao na ozvučenje, osvjetljenje, izvođače i ostale gluposti, mogli uplatiti na račun pomoći za Gazu. I šta bi to falilo građanima Sarajeva da su izašli sa tim prijedlogom i tako uradili? Šta bi izgubili? Nakav dobar osjećaj derneka? Jedino bi im duše mogao ispuniti osjećaj da su uradili pravu stvar. I onda bi se mogli nadati da će nam 2009. bit sretnija i bolja.
Ne nepravim se fina, uvijek sam iskrena u svome razmisljanju za razliku od mnogih drugih, koji pocesto zrtve razdvajaju po religiji, naciji, rasi i sta vec ne, a onda se zale sto drugi nisu dovoljno reagovali kada su kod nas pocinjeni zlocini. Mislim da upires prste na pogresne ljude, posto sam sigurna da medu mnogima koji su sinoc slavili ima i onih koji ce naci vremena i sredstava da pomognu drugima. Uostalom kako cemo mi to pomoci s time sto cemo prestati da slavimo bilo sta? Pomagati treba uvijek slavilo se neslavilo tu nelezi srz problema, ima ljudi koji neslave pa i pored toga nerazmisljaju na druge. Gdje su arapski bogatasi da sredstvima pomognu tom narodu, umjesto da prosipaju suplju i mrznju preko TV'a, posto su oni ti koji su uvijek najglasniji? Sta je sa liderima tog naroda koji ih iznova vode u nove sukobe, umjesto da razmisljaju kako ispocetka graditi drzavu od onoga sto imaju i kako narod nahraniti? Najlakse je ruziti obicne ljude, koji su najmanje krivi za ono sto se tamo desava.
kijameta

#585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kijameta »

arzuhal wrote:
LadyBear wrote:
Image

Ne glumi ti bezveze,ne propagiras ti pomoc Gazi i Palestincima iz humanizma(ljudskosti) nego iz cistog panislamizma,sto je jedan od najgorih oblika fasizma. Sto ne propagiras pomoc za Somaliju,Eritreju,njima je puno,puno gore nego Palestincima,moraju se boriti protiv mnogoljudnije Etiopije podrzane od Rusije,SAD i EU, dok su te dvije zemlje pod punom blokadom,Rusije,SAD i EU( kao i EU uvlaciguza poput BiH). Medzutim somalijski i eritrejski zivoti su tebi manje vrijedni,jer se oni ne uvlace Arapima u guzicu i ne furaju islamizam i vehabizam.Tako da su na kontra strani od tvojih sponzora Arapa i odmah nisu bitni ljudima poput tebe.Ja saljem pomoc u Eritreju,privatno,sto nije razlog da ne uzivam normalno u drugim segmentima svog zivota.
A Palestincima nikad ne bih dao ni feninga,ne vidim nikakve razlike izmedzu Hamasa i Izraela,gade mi se i jedni i drugi,tesko mogu odluciti koji vise. I mislim da je apsolutno protiv interesa Bosne i bosnjackoga naroda zauzimanje bilo kojega stava po bliskoistocnom pitanju,stavljanje ili izrazavanje simpatija za bilo koju stranu.Ako se kao drzava,ne ocitujemo po pitanju Kosova,po pitanju Palestine bi trebali jos manje.
zgembo_sa

#586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

kijameta wrote:A Palestincima nikad ne bih dao ni feninga,ne vidim nikakve razlike izmedzu Hamasa i Izraela,gade mi se i jedni i drugi,tesko mogu odluciti koji vise. I mislim da je apsolutno protiv interesa Bosne i bosnjackoga naroda zauzimanje bilo kojega stava po bliskoistocnom pitanju,stavljanje ili izrazavanje simpatija za bilo koju stranu.Ako se kao drzava,ne ocitujemo po pitanju Kosova,po pitanju Palestine bi trebali jos manje.
Ne uzimaj vise interese Bosne i Bosnjaka u usta molim te.
pčelar

#587 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pčelar »

Ne glumi ti bezveze,ne propagiras ti pomoc Gazi i Palestincima iz humanizma(ljudskosti) nego iz cistog panislamizma,sto je jedan od najgorih oblika fasizma. Sto ne propagiras pomoc za Somaliju,Eritreju,njima je puno,puno gore nego Palestincima,moraju se boriti protiv mnogoljudnije Etiopije podrzane od Rusije,SAD i EU, dok su te dvije zemlje pod punom blokadom,Rusije,SAD i EU( kao i EU uvlaciguza poput BiH). Medzutim somalijski i eritrejski zivoti su tebi manje vrijedni,jer se oni ne uvlace Arapima u guzicu i ne furaju islamizam i vehabizam.Tako da su na kontra strani od tvojih sponzora Arapa i odmah nisu bitni ljudima poput tebe.Ja saljem pomoc u Eritreju,privatno,sto nije razlog da ne uzivam normalno u drugim segmentima svog zivota.
A Palestincima nikad ne bih dao ni feninga,ne vidim nikakve razlike izmedzu Hamasa i Izraela,gade mi se i jedni i drugi,tesko mogu odluciti koji vise. I mislim da je apsolutno protiv interesa Bosne i bosnjackoga naroda zauzimanje bilo kojega stava po bliskoistocnom pitanju,stavljanje ili izrazavanje simpatija za bilo koju stranu.Ako se kao drzava,ne ocitujemo po pitanju Kosova,po pitanju Palestine bi trebali jos manje.[/quote]

Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH. Neće oni umrijeti ako im ti ne pošalješ koji "fening" Nastavi veličati cionističko-zločinačku državu koja je dok ti ja ovo pišem granatom ubila rektora sveučilišta u Gazi zajedno sa njegovom porodicom. Porediš Hamas sa cionistima haman kao kad bi se poredilo Armiju BiH sa onima sa brda.
2407

#588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

jeza u ledja wrote:
2407 wrote:Moze li preporuka literature koja se tice ove teme?
Hvala unaprijed
Potrazi sta je pisao Norman Finkelstein. Odlican je. A i mislim da bi tebe to moglo zanimati.
:D
Imam njegovu Industriju Holokausta, tu su jos Ilan Pappe, Noam Chomsky, John Rose... al reko da vidim ima li jos neko nesto preporuciti. Hvala svakako
Pozdrav
callmethebreeeze

#589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

2407 wrote:
jeza u ledja wrote:
2407 wrote:Moze li preporuka literature koja se tice ove teme?
Hvala unaprijed
Potrazi sta je pisao Norman Finkelstein. Odlican je. A i mislim da bi tebe to moglo zanimati.
:D
Imam njegovu Industriju Holokausta, tu su jos Ilan Pappe, Noam Chomsky, John Rose... al reko da vidim ima li jos neko nesto preporuciti. Hvala svakako
Pozdrav
ja nisam procitao citavu knjigu, ali dovoljno da bih je mogao preporuciti:

Benny Morris, the author of "Righteous Victims: A History of the Zionist-Arab Conflict, 1881-2001

ako je ova prva debela, ova druga je nekako taman, a jako zanimljiva.

Being Arab od samir kassir.
kijameta

#590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kijameta »

pčelar wrote:Ne glumi ti bezveze,ne propagiras ti pomoc Gazi i Palestincima iz humanizma(ljudskosti) nego iz cistog panislamizma,sto je jedan od najgorih oblika fasizma. Sto ne propagiras pomoc za Somaliju,Eritreju,njima je puno,puno gore nego Palestincima,moraju se boriti protiv mnogoljudnije Etiopije podrzane od Rusije,SAD i EU, dok su te dvije zemlje pod punom blokadom,Rusije,SAD i EU( kao i EU uvlaciguza poput BiH). Medzutim somalijski i eritrejski zivoti su tebi manje vrijedni,jer se oni ne uvlace Arapima u guzicu i ne furaju islamizam i vehabizam.Tako da su na kontra strani od tvojih sponzora Arapa i odmah nisu bitni ljudima poput tebe.Ja saljem pomoc u Eritreju,privatno,sto nije razlog da ne uzivam normalno u drugim segmentima svog zivota.
A Palestincima nikad ne bih dao ni feninga,ne vidim nikakve razlike izmedzu Hamasa i Izraela,gade mi se i jedni i drugi,tesko mogu odluciti koji vise. I mislim da je apsolutno protiv interesa Bosne i bosnjackoga naroda zauzimanje bilo kojega stava po bliskoistocnom pitanju,stavljanje ili izrazavanje simpatija za bilo koju stranu.Ako se kao drzava,ne ocitujemo po pitanju Kosova,po pitanju Palestine bi trebali jos manje.
Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH. Neće oni umrijeti ako im ti ne pošalješ koji "fening" Nastavi veličati cionističko-zločinačku državu koja je dok ti ja ovo pišem granatom ubila rektora sveučilišta u Gazi zajedno sa njegovom porodicom. Porediš Hamas sa cionistima haman kao kad bi se poredilo Armiju BiH sa onima sa brda.[/quote]
Ne velicam ja 'cionisticko-zlocinacku' drzavu,nego prema njoj imam vise-manje indiferentan stav ali uvijek ukazujem da ta drzava ima puno losih strana. A stavljanje hamasa- jedne teroristicko-lopovske bande sa Armijom BiH u istu recenicu je velika uvreda za sve nas koji smo se u toj Armiji borili.
ld

#591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

kijameta wrote:
pčelar wrote:Ne glumi ti bezveze,ne propagiras ti pomoc Gazi i Palestincima iz humanizma(ljudskosti) nego iz cistog panislamizma,sto je jedan od najgorih oblika fasizma. Sto ne propagiras pomoc za Somaliju,Eritreju,njima je puno,puno gore nego Palestincima,moraju se boriti protiv mnogoljudnije Etiopije podrzane od Rusije,SAD i EU, dok su te dvije zemlje pod punom blokadom,Rusije,SAD i EU( kao i EU uvlaciguza poput BiH). Medzutim somalijski i eritrejski zivoti su tebi manje vrijedni,jer se oni ne uvlace Arapima u guzicu i ne furaju islamizam i vehabizam.Tako da su na kontra strani od tvojih sponzora Arapa i odmah nisu bitni ljudima poput tebe.Ja saljem pomoc u Eritreju,privatno,sto nije razlog da ne uzivam normalno u drugim segmentima svog zivota.
Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH. Neće oni umrijeti ako im ti ne pošalješ koji "fening" Nastavi veličati cionističko-zločinačku državu koja je dok ti ja ovo pišem granatom ubila rektora sveučilišta u Gazi zajedno sa njegovom porodicom. Porediš Hamas sa cionistima haman kao kad bi se poredilo Armiju BiH sa onima sa brda.
Ne velicam ja 'cionisticko-zlocinacku' drzavu,nego prema njoj imam vise-manje indiferentan stav ali uvijek ukazujem da ta drzava ima puno losih strana. A stavljanje hamasa- jedne teroristicko-lopovske bande sa Armijom BiH u istu recenicu je velika uvreda za sve nas koji smo se u toj Armiji borili.[/quote]

na osnovu cega si zakljucio da je hamas jedna terorisiticko-lopovska banda???????
vjerovatno na osnovu pisanja medija
ti isti mediji su pisali o nama u bosni da smo i mi teroristi,da je usma biladin redovno dolazio u bosnu i slao svoje ljude u bosnu,itd,itd,itd.....

da ti napisem par cinjenica
fatah je imao vlast u gazi i zapadnoj obali jako dugo godina,i za to vrijeme su krali i sakom i kapom,dok je hamas otvarao skole,pomagao i bavio se humanitarnim radom od pocetka 80tih i prije par godina na izborima hamas je pobjedio fatah i sam narod se odlucio za njih
zato sto nisu bili korumpirani,nisu krali od naroda kao fatah

sto se tice terorizma
izrael drzi u totalnoj blokadi gazu vec godinu i po,poneka im puste hranu i gorivo,kad god im se cefne ubijaju ljude u gazi
sto me to nesto podjsjeca na opsadu sarajeva,jel se slazes???????
i sad kad je hamasu puko film i ispalili rakete na izrael,usput koje su primitivne i nepracizne,jer se fakat rucno prave,oni su teroristi
i jedino sto hamas zeli je da izrael ukine blokadu

i jedini nacin na koji dovlace hranu u gazu je putem podzemnih tunela
bas kao u sarajevu
i ponekad naleti UN konvoj hrane
po tvojoj logici,onda smo i mi bili teroristicko-lopovska banda kad smo branili sarajevo,bihac,srebrenicu,zepu
karanana

#592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

koja pamet jebote....jedan od lidera hamasa usred bombardovanja i unistavanja svega sto ima rijec hamas u sebi ode kuci i zivi i spava sa zenom, djecom i ostalom familijom kao da se nista ne desava i kao da izrael nema najbolju svjetsku kombinaciju vojske i obavjestanih sluzbi koje znaju ko sta jede a ne cija je cija kuca u gazi. i naravno sravne mu kucu i ubiju i njega i familiju. haj da je ovo prvi put ali ovo se desilo milion puta...nevjerovatni su.
callmethebreeeze

#593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

karanana wrote:koja pamet jebote....jedan od lidera hamasa usred bombardovanja i unistavanja svega sto ima rijec hamas u sebi ode kuci i zivi i spava sa zenom, djecom i ostalom familijom kao da se nista ne desava i kao da izrael nema najbolju svjetsku kombinaciju vojske i obavjestanih sluzbi koje znaju ko sta jede a ne cija je cija kuca u gazi. i naravno sravne mu kucu i ubiju i njega i familiju. haj da je ovo prvi put ali ovo se desilo milion puta...nevjerovatni su.
fakat je cudno, ali izrael je uspio provaliti u redove hamasa i drugih palestiniskih organizacija. to im ne ide za rukom kod hizbolaha koji je puno disciplinovaiji nego hamas.
pčelar

#594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pčelar »

Ne velicam ja 'cionisticko-zlocinacku' drzavu,nego prema njoj imam vise-manje indiferentan stav ali uvijek ukazujem da ta drzava ima puno losih strana. A stavljanje hamasa- jedne teroristicko-lopovske bande sa Armijom BiH u istu recenicu je velika uvreda za sve nas koji smo se u toj Armiji borili.[/quote]

Ozbiljno e jesi legenda. De bolan promjeni TV kanal pogledaj i druge TV stanice pa vidi i drugu stranu o Palestincima. Zar je terorista ko se bori za goli opstanak od krvoloka, brani svoje sestre, majke, očeve...
Čak ni Finci nebi sa ovoliko mržnje govorio o Palestincima i Hamasu koji se bori za Palestinu.
Čuveni Risto Đogo (znaš ko je taj tip) pokušao je od Armioje BiH napraviti terorističku armiju i na žalost kod nekih je to "upalilo". A kasnije nezavisni mediji pokazali da nije tako. :bih:
Kjajević Majko

#595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

ld wrote:na osnovu cega si zakljucio da je hamas jedna terorisiticko-lopovska banda???????
vjerovatno na osnovu pisanja medija
ti isti mediji su pisali o nama u bosni da smo i mi teroristi,da je usma biladin redovno dolazio u bosnu i slao svoje ljude u bosnu,itd,itd,itd.....

da ti napisem par cinjenica
fatah je imao vlast u gazi i zapadnoj obali jako dugo godina,i za to vrijeme su krali i sakom i kapom,dok je hamas otvarao skole,pomagao i bavio se humanitarnim radom od pocetka 80tih i prije par godina na izborima hamas je pobjedio fatah i sam narod se odlucio za njih
zato sto nisu bili korumpirani,nisu krali od naroda kao fatah

sto se tice terorizma
izrael drzi u totalnoj blokadi gazu vec godinu i po,poneka im puste hranu i gorivo,kad god im se cefne ubijaju ljude u gazi
sto me to nesto podjsjeca na opsadu sarajeva,jel se slazes???????
i sad kad je hamasu puko film i ispalili rakete na izrael,usput koje su primitivne i nepracizne,jer se fakat rucno prave,oni su teroristi
i jedino sto hamas zeli je da izrael ukine blokadu

i jedini nacin na koji dovlace hranu u gazu je putem podzemnih tunela
bas kao u sarajevu
i ponekad naleti UN konvoj hrane
po tvojoj logici,onda smo i mi bili teroristicko-lopovska banda kad smo branili sarajevo,bihac,srebrenicu,zepu
Bravo, Hamas je organizacija koja prodaje keks i mlijeko. :thumbup:

Pogledaj malo šta se dovlači tim tunelima, sigurno nije hrana za civile. Dovlači se "luksuzna roba" odnosno kafa, cigarete i sve ostalo potrebno za "preživljavanje", kao i oružje.
Rakete kućne izrade su i one kineske koje su sinoć lansirali jelde? Iranske? Vjerovatno su i one kućne izrade...
Konvoj hrane naleti samo kad ga Izrael pusti jer gle iz nekog razloga Egipat ne želi ponovo otvoriti granicu, zbog čega li je tako?

Pogledaj obe strane... :wink:
amrica

#596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

pčelar wrote:N

Objasni ovo boldirano?
Gdje su ti novci i zlato? Kad su stigli, kako su stigli, ko je to preuzeo, koliko je to u KM, DEM, $...zasto nema traga o toj pomoci u medijima....
I uopce, odakle njima novac i zlato kad zive u logoru?
pčelar

#597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pčelar »

amrica wrote:

Objasni ovo boldirano?
Gdje su ti novci i zlato? Kad su stigli, kako su stigli, ko je to preuzeo, koliko je to u KM, DEM, $...zasto nema traga o toj pomoci u medijima....
Ma nisu Arapi ništa slali bona šalim se, slali su nam Grci, Rusi... al u snajperskim zrnima i granatama, sa Trebevića i Jevrejskog groblja.
amrica

#598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

Ja citiram tebe, ti si napisao:

"Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH"

Nisi pisao o Arapima generalno, Saudijcima, Kuvajcanima,..... napisao si konkretno: Palestinci!
Zato te pitam koji Palestinci, oni iz Gaze, ili oni raseljeni po svijetu, sta su slali, od cega su otkidali da bi nama poslali svo zlato i novac koje imaju, kako su slali...?
I usput, daj bar nadji jedan jedini novInski clanak podrske koji su Palestinci uputili BiH....
ld

#599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

amrica wrote:

Objasni ovo boldirano?
armija bih je u svojim redovima u toku tri godina imala 264 000 vojnika,od tog broja je 30 000 poginulo,da im Allah ukabuli sehadet,ogroman broj tih vojnika je prezivio bar jedno ranjavanje,veci broj i vise ranjavanja
sad ti izracunaj 3 i po godine rata,samo da se ta vojska nahrani,obuce,opremi,zbrinu ranjenici koliko to kosta para
evropljani sigurno nam to nisu dali,niti ameri
da budemo precizniji vlada sudana i irana je pomogla armiji bih finansijski i oruzano
narodi arapskih zemalja,turske i nase izbjeglice i radnici su skupljali lovu i slali u bosnu
bilo je kradja,ali da se sve pokralo,vecina nas danas nebi ovo kucala,vjerovatno bi bili 2 metra pod zemljom,niti bi bilo ovog foruma da ti pitas ovakva pitanja
pčelar

#600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pčelar »

amrica wrote:Ja citiram tebe, ti si napisao:

"Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH"

Nisi pisao o Arapima generalno, Saudijcima, Kuvajcanima,..... napisao si konkretno: Palestinci!
Zato te pitam koji Palestinci, oni iz Gaze, ili oni raseljeni po svijetu, sta su slali, od cega su otkidali da bi nama poslali svo zlato i novac koje imaju, kako su slali...?
I usput, daj bar nadji jedan jedini novInski clanak podrske koji su Palestinci uputili BiH....
Ma rekao bih ti sve u detalje al ne znam za koju organizaciju radiš pa me strah. Neke novine često ne kažu istinu. :bih:
Locked