sarajevo63 wrote:[Matrix] wrote:amrica wrote:@matrix
fali ti 19 godina zivota da bi znao o cemu sam ja pricaLA!
Ako su ti roditelji iz sarajeva, pitaj ih za celu, njufka, brneta, dragisu....
Ako nisu, poklopi se, i ne pisi o necemu o cemu nemas pojma.
.
Ko se bona tebi obraca.Ko si sta si ?!
Ne svađajte se, vi ste forumaški drugovi.
nije mi cilj majke mi.ali kad su ove stvari u pitanju ,zao mi je ne mogu i necu da ostanem duzan,iako me vec
zamara sve ovo.nek ismet pociva u miru i tacka.Jedan uvazen profesor rece:"Gore je covjeka uvijedit nego
kabu srusit".Nisam vjernik,i religija me zanima samo onoliko koliko ona moze bit predmet kritike.Medjutim
sve i kad bih htio ja nisam u stanju izbrisati sjecanja i jeeed koji osjecam prema kukavickim dusama.
Pa znate li vi ko je jedna Omer Čampara rodjen 8.jula 1970 ,moj drug,pogunio 1994 godine negdje u februraru na planini "Zvijezda"
,to je jedno bice nadnaravno,lijepo,posteno,hrabro.Ostao je na neprijateljskoj teritoriji,takve su okolnosti bile
.Nhegovo tijelo,svo unakazeno,vraceno je roditeljima u aprilu 1994.Majka mu je nervi slom dozivila i sestra,isto.
Pa ja njemu nisam dostojan ni cipele cistit,a tek Alija causevic ili Said Becirevic ili momak kojeg smo zvali
"Zenica" a vi mi tu trubite nekakve gluposti.Rahmetli Ismet je iz iste loze,istina nije ga zivot mazio,ali on
je dao sve sta se moglo dati,o kasnijem tijeku dogadjaja ne bih jer ne znam,samo rekla kazala.
Mnoge ce iznenaditi,ali se divim momcima iz nekih jedinica VRS koje su se borile na Zvijezdi i Treskavici,drazi
su mi oni nego sva kukavna dijaspora.MOmak koji je ostao na nasoj teritoriji,pripadnik Bjeljinskih "pantera"
18-19 godina borio se ko lav,ali ne radi neke RS nego borbe radi.O njemu se dugo pricalo poslije,sa respektom
,hrabrosti radi ,a ne za koga se borio.Poginuio je izvlačeći svog prijatelja,i onako ranjen borio se bolje od većine
zdravih.Nikad mu ime nisam saznao,a cesto mi pada na um.Daklem,draga djeco ni u vrs-u nisu bile "bradonje"
kako vas youtube obavjesava,ljudi,hrabri ili ne,ko i mi,samo za drugi racun.
Gospodjici amri se izvinjavam ,moje postovanje prema zenama je beskrajno a i to je doslo kroz iskustvo rata.