Zivot u Holandiji
-
iamia
#576 Re: Zivot u Holandiji
slagao si da imas zenu. slagao si da imas dvoje djece.
sad zivis u jednoj sobi nekog izbjeglickog kampa. i zoves to stan.
i prodajes nama maglu o 70 m2.
kako ne vidis kad trebas stati ?
-
gorgonzola
#577 Re: Zivot u Holandiji
ja sam ti rekao 4000. stan od 70 kvadrata i to na dvije etaze.iamia wrote:slagao si da imas zenu. slagao si da imas dvoje djece.
-
gorgonzola
#578 Re: Zivot u Holandiji
evo ti link za cijenu struje i plina.
http://imageshack.us/photo/my-images/109/v4c2.jpg/
a evo ti link za cijenu kirije
http://imageshack.us/photo/my-images/842/glgq.jpg/
ocekujem 4000 da uplatis nekom kome pare trebaju za lijecenje. sa priznanicom
http://imageshack.us/photo/my-images/109/v4c2.jpg/
a evo ti link za cijenu kirije
http://imageshack.us/photo/my-images/842/glgq.jpg/
ocekujem 4000 da uplatis nekom kome pare trebaju za lijecenje. sa priznanicom
Last edited by gorgonzola on 30/06/2013 01:29, edited 1 time in total.
-
gorgonzola
#579 Re: Zivot u Holandiji
Samo ja tebe ne kontam, meni je stari vazda govorio sine budi skroman ,ali izgleda da si ti neki napuhani paun, koji ce opkladu sigurno platiti.
Last edited by gorgonzola on 30/06/2013 01:30, edited 1 time in total.
- Danguba
#580 Re: Zivot u Holandiji
gorgonzola wrote: ok, za stan smo se kladili, pusti sad zenu i djecu. hiljadu polozi za struju i plin. znaci nije vise 3000 nego 4000.a pare idu nekom kome trebaju za operaciju.
stan mi je 445 € a plin i struja 95€. znaci plus minus 5 eura.
gdje ti nestade VODA od sinoc...gorgonzola wrote: Jest ali u k...... Koje rezije? Samo kirija a i to kako kome. Struja, voda , plin su cije ne kao kod nas. S tim da nikad nema redukcije. Moj stari placa plin, struju i vodu oko 170 km ja placam 90€. Moj stari ima penziju 400KM a ja platu 2000. Ja stan placam 450€. Stan od 70 kvadrata. Stari ga ne placa ali ga je kupio i mojim certifikatima poslije rata.
Koliko ljudi ima u bosni da im ostane 1500KM. Meni i zeni ostane 2800€. Ali iamia zna bolje nego ja.on proputovao kroz zemlju a ja zivim vec 15 godina ovdje. Ako dvoje rade onda mozes i luxuzirati. S jednom platom mozes lijepo zivjeti.
Ovaj kolega sto kaze da godiste 70 to i starije ovdje rade samo po bausteli nije tacno. Svima je bilo dozvoljeno skolovanje. Pa tako znam ljude koji si stariji od 70-tog godista a zavrsili ovdje za doktora, arhitektu, ICT itd itd. Sve zavisi od covjeka do covjeka i sta je taj zelio u zivotu. Neko je zelio da studira i ide u skolu a neko odmah da radi i zaradjuje.
-
gorgonzola
#581 Re: Zivot u Holandiji
Danguba wrote:gorgonzola wrote: ok, za stan smo se kladili, pusti sad zenu i djecu. hiljadu polozi za struju i plin. znaci nije vise 3000 nego 4000.a pare idu nekom kome trebaju za operaciju.
stan mi je 445 € a plin i struja 95€. znaci plus minus 5 eura.gdje ti nestade VODA od sinoc...gorgonzola wrote: Jest ali u k...... Koje rezije? Samo kirija a i to kako kome. Struja, voda , plin su cije ne kao kod nas. S tim da nikad nema redukcije. Moj stari placa plin, struju i vodu oko 170 km ja placam 90€. Moj stari ima penziju 400KM a ja platu 2000. Ja stan placam 450€. Stan od 70 kvadrata. Stari ga ne placa ali ga je kupio i mojim certifikatima poslije rata.
Koliko ljudi ima u bosni da im ostane 1500KM. Meni i zeni ostane 2800€. Ali iamia zna bolje nego ja.on proputovao kroz zemlju a ja zivim vec 15 godina ovdje. Ako dvoje rade onda mozes i luxuzirati. S jednom platom mozes lijepo zivjeti.
Ovaj kolega sto kaze da godiste 70 to i starije ovdje rade samo po bausteli nije tacno. Svima je bilo dozvoljeno skolovanje. Pa tako znam ljude koji si stariji od 70-tog godista a zavrsili ovdje za doktora, arhitektu, ICT itd itd. Sve zavisi od covjeka do covjeka i sta je taj zelio u zivotu. Neko je zelio da studira i ide u skolu a neko odmah da radi i zaradjuje.![]()
sta voda? 35 eura mjesecno? je li to velika cifra? jebote kojih pacijenata ovdje ima. garant si na socijali jos uvijek.
-
gorgonzola
#582 Re: Zivot u Holandiji
Danguba wrote:gorgonzola wrote: ok, za stan smo se kladili, pusti sad zenu i djecu. hiljadu polozi za struju i plin. znaci nije vise 3000 nego 4000.a pare idu nekom kome trebaju za operaciju.
stan mi je 445 € a plin i struja 95€. znaci plus minus 5 eura.gdje ti nestade VODA od sinoc...gorgonzola wrote: Jest ali u k...... Koje rezije? Samo kirija a i to kako kome. Struja, voda , plin su cije ne kao kod nas. S tim da nikad nema redukcije. Moj stari placa plin, struju i vodu oko 170 km ja placam 90€. Moj stari ima penziju 400KM a ja platu 2000. Ja stan placam 450€. Stan od 70 kvadrata. Stari ga ne placa ali ga je kupio i mojim certifikatima poslije rata.
Ovaj kolega sto kaze da godiste 70 to i starije ovdje rade samo po bausteli nije tacno. Svima je bilo dozvoljeno skolovanje. Pa tako znam ljude koji si stariji od 70-tog godista a zavrsili ovdje za doktora, arhitektu, ICT itd itd. Sve zavisi od covjeka do covjeka i sta je taj zelio u zivotu. Neko je zelio da studira i ide u skolu a neko odmah da radi i zaradjuje.![]()
Usput danguba, eto ti si u holandiji, doci ci po tebe dovest te u svoj stan da vidis koliki je da vidis papire, ali onda i ti milju das. Jebi ga valjda si ustedio da mozes hiljadu halaliti nekom za lijecenje.
-
gorgonzola
#583 Re: Zivot u Holandiji
Ovo se internet mangupi usutili?
- Danguba
#584 Re: Zivot u Holandiji
ko ti rece da sam ja u holandiji
samo sam ti postao ono sto si pisao '' plin, struja i voda '' 90 eura a sada odjednom plin i struja
samo sam ti postao ono sto si pisao '' plin, struja i voda '' 90 eura a sada odjednom plin i struja
-
gorgonzola
#585 Re: Zivot u Holandiji
Danguba wrote:ko ti rece da sam ja u holandiji![]()
![]()
mi smo se kladili za stan, struju i plin. Taj post uopste nije bitan. I nije neka suma da stvara razliku.
A ti si rekao da placas plin 165 i struju 60 i da ja lazem. Zakljucio sam da si u holandiji. Zato se ne vadi, nego reci gdje si da dodjem po tebe iki se sad vadis da nisi u holandiji.
Last edited by gorgonzola on 30/06/2013 01:56, edited 1 time in total.
- Danguba
#586 Re: Zivot u Holandiji
opusti se ba...malo te iamia trza...gorgonzola wrote:Danguba wrote:ko ti rece da sam ja u holandiji![]()
![]()
mi smo se kladili za stan, struju i plin. Taj post uopste nije bitan. I nije neka suma da stvara razliku.
-
gorgonzola
#587 Re: Zivot u Holandiji
Danguba wrote:opusti se ba...malo te iamia trza...gorgonzola wrote:Danguba wrote:ko ti rece da sam ja u holandiji![]()
![]()
Ma koga on trza? Pa jesi li ti citao ostale teme gdje se on pravio pametan i sve zna.pa raja su ga prosula na najmanje dvije teme. reci da bosanci bolje zive nego nijemci to samo moze neko ko veze blage u zivotu nema.
- amra67
#588 Re: Zivot u Holandiji
Kako ko zivi on najbolje zna..ja licno ovaj holandski pasos ne bi dala ni za kakve pare..i kad bi zivila pod satorom !! Kupim kartu sjednem i odem gdje hocu i kad negdje dodjem niko me ne gleda onim ocima kojim bi me gledali sa bosanskim...to je sve i najvaznije sto posjedujem. Ako mi se ne sviidja zivot u holandiji mogu ici u 28 drzava EU da zivim bez problema.. Meni licno smeta sadasnji bosanski mentalitet..licno ne idem nikad na odmor u bosnu idem samo iz jednog razloga i to na sedmicu zbog roditelja. Vise volim kad oni meni dodju a i dolaze 2-3 x u godini..tako da svoj godisnji provodim negdje drugdje..mene licno ne interesuju pare nego nacin zivota u nekoj drzavi i ljudi.. U holandiji je sve povrsno sto se tice odnosa sa ljudima..Na to se covijek navikne jer ne mozes sve imati potaman..mada i drugima drzavama evrope nije bolje..u bosnu kad dodjem vratim se savim utucena od monotonije i depresije koja vlada ponajvise u ljudima.. Da li neko zivi u ovolikom ili onolikom stanu manje je bitno. Vazno je kako se osjecas..da li si sretan ili nisi. Svakog nekog neko ili nesto cini sretnim.nekome velika kuca, stan , auto, putovanja... Meni bi bilo smijesno da govorim o nekome i osudjujem kako ko zivi a da ga ne poznajem .. Kao sto neko rece gdje god da odes da zivis moras prihvatiti igru onako kako se tamo igra. Kad odes u bosnu da zivis znas da sve moras da pomitis, u holandiju da nemas istinskih prijatelja...bla bla bla..
-
iamia
#589 Re: Zivot u Holandiji
ovo je 2013a,, ne 1997a.
i sa bosanskim pasosem mozes normalno putovati. ne treba ti viza u vecini zemalja.
ps. sto se tice 'bosanskog mentaliteta', i on se meni gadi.
to je taj 'sadaka mentalitet' o kojem smo mnogo puta govorili. nemoj ti izbjegavati bosnu. samo izbjegavaj rodbinu koji hoce da te ogule. dodji u bosnu, ne moras dolaziti kod rodbine. ne moraju oni ni znati da si u BiH.!
ps2.
gorgonzola, fino sam ti rekao da prestanes.
nemam volje da te provaljujem, ali ti insistiras..
i sa bosanskim pasosem mozes normalno putovati. ne treba ti viza u vecini zemalja.
to je taj 'sadaka mentalitet' o kojem smo mnogo puta govorili. nemoj ti izbjegavati bosnu. samo izbjegavaj rodbinu koji hoce da te ogule. dodji u bosnu, ne moras dolaziti kod rodbine. ne moraju oni ni znati da si u BiH.!
ps2.
- damskot
#590 Re: Zivot u Holandiji
heheheheheh joj rasprave .. Uzivam vas citati .
Mozda zaboravljate http://nl.wikipedia.org/wiki/Huursubsidie . Mada to zavisi od primanja. Pa ako si kokuz sve manja cijena stana/kuce . Znam socialce u centru roterdama i amd-a 200e im je kirija u "KUCI od 60 kvadrata ":)
PS samo budala zivi dje mu nevalja . Za sve ostalo http://www.google.com/glass/start/what-it-does/
Mozda zaboravljate http://nl.wikipedia.org/wiki/Huursubsidie . Mada to zavisi od primanja. Pa ako si kokuz sve manja cijena stana/kuce . Znam socialce u centru roterdama i amd-a 200e im je kirija u "KUCI od 60 kvadrata ":)
PS samo budala zivi dje mu nevalja . Za sve ostalo http://www.google.com/glass/start/what-it-does/
-
gorgonzola
#591 Re: Zivot u Holandiji
Damskot, ja sam stan dobio odmah poslije dobivanja azila. Kirija veoma mala. Tako da sam do dan danas u istom stanu, kirija nije puno rasla. Jer im je takav zakon bio. Sad da trazim isti stan, kirija bi bila oko 1000 € jer radimo oboje. Do prije dvije godine sam mogao traziti socijalne stanove ali vise ne. Ali iamia ti moze bolje objasniti jer on sve zna.
Saljem sa posla
Saljem sa posla
-
gorgonzola
#592 Re: Zivot u Holandiji
iamia wrote:ovo je 2013a,, ne 1997a.
ps2.
Bas si me provalio. Sebe provaljujes i ocekujem da uplatis pare . Ja sam dokaze stavio a ti budi hadzija pa uplati lovu. Ili si mis. Koji misli da sve zna.
Saljem sa posla
-
iamia
#593 Re: Zivot u Holandiji
svako ziv zna sta su socijalni stanovi.
to dobijes od drzave stanove po procentu popusta zavisno koliko si fizicki ili mentalno ostecen.
gorgonzola, je li kod tebe ovo drugo ?>?
ali to nije realna cijena stanova.
zna se ko zivi u socijalnim stanovima i kakva je kvaliteta zivota tamo.
rekoh vec, ako ces zivjeti u takvim rupama onda je bolje da si se vratio u BiH.
to dobijes od drzave stanove po procentu popusta zavisno koliko si fizicki ili mentalno ostecen.
gorgonzola, je li kod tebe ovo drugo ?>?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#594 Re: Zivot u Holandiji
Ne znam, statistika govori da sam najviše na pdf plitika, u zadnje vrijeme pišem na temi Farma, često na pdf o medijima.. na pdf ljubav i sex nikad ne pišem, jel to znači da sam asexualna?vazi wrote:@KK , interesanto da si jako aktivna na svim "dijasporskim" temama
ne bih rekla da s istim zarom ucestvujes npr na temi "kako BiH gradove vratiti bosancima"
A onaj ko ne plaća ovdje poreze nema šta kome govoriti za šta ga je briga.gorgonzola wrote:ma kakvo vracanje. oni su za ono ko je sta jamio jamio. boli katarinu i slicne za banja luku, prijedor,bjeljinu,doboj...... ali vazno je po dijaspori srati.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#595 Re: Zivot u Holandiji
NJima je život stao 1997, oni misle da je sramota otići u Beograd ko sad ovdje živi, misli da samo budžetlije nešto primaju plaću, mi ostali umiremo od gladi, o školama nam misle da se tamo ništa ne uči, jezik im je stao 1997... oni te ne foliraju, fakat misle da je 1997..iamia wrote:ovo je 2013a,, ne 1997a.
-
DZONPI
#596 Re: Zivot u Holandiji
U Holandiji je sve dobro osim vremena a posto vrjeme nemozes promjenit znaci tisu misu i uzivaj.
-
iamia
#597 Re: Zivot u Holandiji
za to je najvise kriva njihova rodbina.KatarinaKosaca wrote:NJima je život stao 1997, oni misle da je sramota otići u Beograd ko sad ovdje živi, misli da samo budžetlije nešto primaju plaću, mi ostali umiremo od gladi, o školama nam misle da se tamo ništa ne uči, jezik im je stao 1997... oni te ne foliraju, fakat misle da je 1997..iamia wrote:ovo je 2013a,, ne 1997a.
gule ih sa pricom o bijedi i neimastini. kukaju stalno kao da rat nije ni stao. granate jos uvijek padaju na glavu.
i tako se nadje tip u socijalnom stanu holandiji, i prodaje nam "blagostanje"...
nije svjestan koliko ispadne smjesan kod prosjecnog gradjanina BiH.
-
gorgonzola
#598 Re: Zivot u Holandiji
iamia wrote:svako ziv zna sta su socijalni stanovi.
gorgonzola, je li kod tebe ovo drugo ?>?![]()
Nego sta cemo za opkladu. Sutis? Idi na temu humanitarne akcije pa pitaj kome da das 4000. Ili si samo preko pc mangup. Ja tebe shvacam, takve kao ti su svugdje sikanirali, i nigdje nisi dobro dosao. Mislim da te i djeca ne podnose. A onda skontao idem ja u bosnu medju svoj narod valjda ce mi dole biti bolje.uclanio se u stranku, takve u strankama vole , dupe obraz, i dosao do nekog posla od 2000 maraka. I tebi je dobro. Zenu uvalio ili je frizerka i zivis super. Drustva nemas pa si na forumu citav dan. A i ko ce da se druzi s tobom. A sto se nisi snasao u inostransvu svi drugi krivi samo ti ne. Pogledaj se u ogledalo.
Ja sam postavio cijene stana i struje/ gasa. A ti plati inace cu ta ja naci dole. Pa ces platiti dvostruko.
Saljem sa posla
-
gorgonzola
#599 Re: Zivot u Holandiji
KatarinaKosaca wrote:Ne znam, statistika govori da sam najviše na pdf plitika, u zadnje vrijeme pišem na temi Farma, često na pdf o medijima.. na pdf ljubav i sex nikad ne pišem, jel to znači da sam asexualna?vazi wrote:@KK , interesanto da si jako aktivna na svim "dijasporskim" temama
ne bih rekla da s istim zarom ucestvujes npr na temi "kako BiH gradove vratiti bosancima"Ne priliči ti ovo lupetarenje @vazi, ali ono fakat. Hajd, @miacha, @gorgonzola, @s moje skoćkalo.. ali tebi baš ne priliči
![]()
A onaj ko ne plaća ovdje poreze nema šta kome govoriti za šta ga je briga.gorgonzola wrote:ma kakvo vracanje. oni su za ono ko je sta jamio jamio. boli katarinu i slicne za banja luku, prijedor,bjeljinu,doboj...... ali vazno je po dijaspori srati.![]()
. Najmanje me nazivati ratnim profiterom, ili budžetlijom. Ali, kad se nema argumenata po forumašu.. stari zonfa od @gorgonzola
Ja saljem dovoljno dole novca da imam pravo o tome pisati. Znaci od tog novca ide malo i tebi. Imam i pasos i licnu BiH. Inam nekretnine? I na kraju borio sam se za nju. A sta si ti?
Saljem sa posla
-
gorgonzola
#600 Re: Zivot u Holandiji
DZONPI wrote:U Holandiji je sve dobro osim vremena a posto vrjeme nemozes promjenit znaci tisu misu i uzivaj.
Ma evo danas malo i sunca.
Saljem sa posla