Idealan muz ili papucar?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zelenashica

#576 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

bez_ideje wrote:Kako je samo meni sega kad ovako pocnu da "prijete" -dabogda ti se ostvarilo,pazi da se ne zajebes,da ne udaris glavom .......cemu to? Mislim ocito je ili da ne posmatramo i ne postavljamo stvari na isti nacin ,ili je nekom malo zivot "zakiselio" pa otud zajedljivost!

A zatucanost ovih prostora je za mene neupitna,i to na zalost,ne samo u ovim stvarima!
Ne potežite se za zatucanost...samo potezanje istog je dovoljan dokaz o zatucanim predrasudama ;-)
A o kiselosti života ....eh draga bezidejko.....kisel nam je onoliko koiko ga samo sebi zakiselimo :oops:
sonar

#577 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by sonar »

Hajde hitro definiciju tog idealnog muza?
sonar

#578 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by sonar »

zelenashica wrote:
zenicanin 1979 wrote:A znate li gospodo da su najbolji svjetski kuhari upravo muskarci?
Naravno da znamo...a znaš li ti prvo iščitati sve stranice teme da bi malo bolje shvatio problematiku teme :D nije poenta u kuhanju,podjeli poslova....poenta je u ovome ...

Raspored dnevnih obaveza za dan:________________

USISAVANJE,BRISANJE PRAŠINE MUŠKARAC
PRANJE VEŠA,PEGLANJE ŽENA
PRANJE SUĐA MUŠKARAC
ODLAZAK U KUPOVINU ŽENA
KUPANJE DJECE ŽENA
VOĐENJE DJECE U ŠKOLU,OBDANIŠTE MUŠKARAC
IZVOĐENJE PSA U ŠETNJU ŽENA
BLA BLA
BLA BLA
....
....

Haj' mi samo reci da li bi se mogao pridržavati rasporeda ovog tipa..... :roll:
sasvim se slazem sa ovakvim rasporedom, ali pod malim uslovom: DA TE NAVE NE BOLI GLAVA ILI DA SI NERASPOLOZENA
ljubav_aha

#579 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

zelenashice,mnogi koji su dosli u SAD su se upravo na uslove zivota promjenili :) pa tako i vlastitu ulogu u porodici,to je bila moja poenta,hvala :)
zelenashica

#580 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

ljubav_aha wrote:zelenashice,mnogi koji su dosli u SAD su se upravo na uslove zivota promjenili :) pa tako i vlastitu ulogu u porodici,to je bila moja poenta,hvala :)
razumijem ja tebe...ali ja sam nepromjenljiva.....mene vala ne može promijeniti ništa,ne mijenjam se i ne prilagođavam okolini,radije okolinu mijenjam naspram sebe :D ..ostajem balkanska žena ma kako se to nekome sviđalo ili ne ;-)
bez_ideje

#581 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

Zasto ne bi potezala zatucanost? Sporis ?
Tvrdis da smo otvoreno,liberalno,napredno,demokratsko drustvo?
E draga Zelenasice.....toliko o masti /realnosti..........a ko zna,mozda zivimo u razlicitim drzavam :mrgreen:

@Lud i ponosan :
Niposto,u ovom slucaju je zatucanost PODRAZUMIJEVANJE kucnih poslova pod zadacu zene! Zaboli mene cosak ko u cijoj kuci komode glanca,al mi niko ne moze reci -"eh to je tako,i trebas i ti tako" !
Navedoh ja,ne potezem ja zatucanost po pitanju kucnih poslova.....al su i oni dio toga!Dodjeljivanje uloga je dio toga,to sto je mog prijatelja otac izbacio iz kuce doslovno na snijeg jer je saznao da je homosexualac je dio toga (ugledni akademski gradjanin,skolovao se po svijetu-dokazao da je BALKANAC),to sto je moj komsija digao larmu da ga citav neboder cuje ,jer mu je zena curice upisala na fudbal je dio toga,sto je zena "kurva" a muskarac "jebac" je dio toga,to sto u parlamentu sjedi Muharem Serbezovski je dio toga,to sto nam smece pliva rijekama je dio toga,to sto smo do juce imali deterdzent kafilerije je dio toga, to sto te prvo pitaju ciji si i od koje familije,pa sve ostalo je dio toga....................................mogu ja ovako do ujutru......eto nadam se da ste shvatili sta hocu da kazem,ispadose kucanski poslovi i ponajmanji problem u ovoj "liberalnoj" Bosni!
pustopoljina

#582 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

sonar wrote:
zelenashica wrote:
zenicanin 1979 wrote:A znate li gospodo da su najbolji svjetski kuhari upravo muskarci?
Naravno da znamo...a znaš li ti prvo iščitati sve stranice teme da bi malo bolje shvatio problematiku teme :D nije poenta u kuhanju,podjeli poslova....poenta je u ovome ...

Raspored dnevnih obaveza za dan:________________

USISAVANJE,BRISANJE PRAŠINE MUŠKARAC
PRANJE VEŠA,PEGLANJE ŽENA
PRANJE SUĐA MUŠKARAC
ODLAZAK U KUPOVINU ŽENA
KUPANJE DJECE ŽENA
VOĐENJE DJECE U ŠKOLU,OBDANIŠTE MUŠKARAC
IZVOĐENJE PSA U ŠETNJU ŽENA
BLA BLA
BLA BLA
....
....

Haj' mi samo reci da li bi se mogao pridržavati rasporeda ovog tipa..... :roll:
sasvim se slazem sa ovakvim rasporedom, ali pod malim uslovom: DA TE NAVE NE BOLI GLAVA ILI DA SI NERASPOLOZENA
a brate dragi...pa ne pravi se tako raspored...:D
nego ovako:
uh,sta je posla danas! sta's ti? fino,demokratski mu das da izabere:D
sonar

#583 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by sonar »

bez_ideje wrote:Zasto ne bi potezala zatucanost? Sporis ?
E draga Zelenasice.....toliko o masti /realnosti..........a ko zna,mozda zivimo u razlicitim drzavam :mrgreen:

@Lud i ponosan :
Niposto,u ovom slucaju je zatucanost PODRAZUMIJEVANJE kucnih poslova pod zadacu zene! Zaboli mene cosak ko u cijoj kuci komode glanca,al mi niko ne moze reci -"eh to je tako,i trebas i ti tako" !
Navedoh ja,ne potezem ja zatucanost po pitanju kucnih poslova.....al su i oni dio toga!Dodjeljivanje uloga je dio toga,to sto je mog prijatelja otac izbacio iz kuce doslovno na snijeg jer je saznao da je homosexualac je dio toga (ugledni akademski gradjanin,skolovao se po svijetu-dokazao da je BALKANAC),to sto je moj komsija digao larmu da ga citav neboder cuje ,jer mu je zena curice upisala na fudbal je dio toga,sto je zena "kurva" a muskarac "jebac" je dio toga,to sto u parlamentu sjedi Muharem Serbezovski je dio toga,to sto nam smece pliva rijekama je dio toga,to sto smo do juce imali deterdzent kafilerije je dio toga, to sto te prvo pitaju ciji si i od koje familije,pa sve ostalo je dio toga....................................mogu ja ovako do ujutru......eto nadam se da ste shvatili sta hocu da kazem,ispadose kucanski poslovi i ponajmanji problem u ovoj "liberalnoj" Bosni!
Svi se nesto kao prse tim zapadom i kao mi smo zatucani sta li,ili je drustvo zatucano? Jel mislis da su se svi ti zapadnjaci rodili civilizirani?Ne oci moje lijepe,njih je lijepa i "zatucana "kazna natjerala da budu kao civilizirani,i mislis da sve to sto si nabrojala da je kao kod nas "zatucano" iz oblasti ekologije,drustvenog i socijalnog zivota kod njih bilo bolje da im stalno zavratom ne prijeti kazna?Na svom tom "lijepom i civiliziranom " zapadu otac drzi kcer u podrumu 20 -ak godina i napravi joj buljuk djece,i svi ovi ostali sto mi se dice vajnom demokratijom od SAD-a koja je gotovo istrijebila Indijance a zamalo i crnce uzgred koje i danas "vole",pa do Engleske koja i danas zivi od kolonija,mene nijmalo nije stid priznati da sam Balkanac,i da naravno mrzim i pedere i volim kakko ti kazes "liberalnu" Bosnu,koja je postojala kad su ovi gornje navedeni jos visili sa drveca
pustopoljina

#584 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

Lud i ponosan wrote: Odlucio sam da budem malo ozbiljan na ovoj temi :)

Ne bih pristao na brisanje prasine, to mi je tako suhoparno i dosadno i ne pronalazim se u toj raboti :D

Ali, to mijenjam za odlazak u kopovinu, nekako mi taj zadatak odmara mozak i nemam nista protiv toga.

Pranje sudja dolazi u obzir nekada, ali to ne smije postati uobicajna pojava, odnosno izvescu cuku u setnju da se jadan ne upiski na sred sobe :D

Inace, jesam za dogovor i ispomoc u kuci, ali opet je potrebno da se zna neka granica i ne bih dozvolio da nosim suknju ni pod koju cijenu, odnosno ne zelim neku modernu sci-fi zenu koja ce biti harambasa i koja ce svoju primarnu ulogu da zapostavi. Ako razumijete sta hocu reci :D

Moderan jesam, ali opet se zna "ko kosi, a ko vodu nosi" :D
kako li je, kad si neozbiljan :D
razmisljam kojom prilikom u skoroj buducnosti da ovo upotrijebim za neki od "omiljenih" poslova...
cuj- ne pronalazim se u brisanju prasine :D

ne uklapa mi se u razvoj licnosti :D
Last edited by pustopoljina on 23/02/2010 21:23, edited 1 time in total.
HAVANA

#585 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

tekma wrote:
ljubav_aha wrote:
a sto ako se supruga razboli,imate dijete,ko ce joj pomoci,ili bolje reci,koce vam pomoci,ti ili mahala :!: :?:
Cemu tolika dramaturgija oko pomoci.
Zaboravljate li vi odakle mi svi dolazimo....pak mi muska populacija smo u apsolutnoj prednosti naprema
svim drugima.
Nama (muslimanima) je dozvoljeno da imamo vise zena, dakle mozemo ozeniti dvije tri zene.
Nije li sa time problem rijesen....nase je da begujemo...ponovo su nasa zlatna vremena dosla.
[/quote]

Mosh li ti to hranit,izdržavat,jebat,oplodit,odgojit,odškolovat,vaspitat... :-) :lol:
Jesi oženjen il nas samo nako,zajebaješ :D
bez_ideje

#586 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

sonar wrote:
bez_ideje wrote:Zasto ne bi potezala zatucanost? Sporis ?

@Lud i ponosan :
Svi se nesto kao prse tim zapadom i kao mi smo zatucani sta li,ili je drustvo zatucano? Jel mislis da su se svi ti zapadnjaci rodili civilizirani?Ne oci moje lijepe,njih je lijepa i "zatucana "kazna natjerala da budu kao civilizirani,i mislis da sve to sto si nabrojala da je kao kod nas "zatucano" iz oblasti ekologije,drustvenog i socijalnog zivota kod njih bilo bolje da im stalno zavratom ne prijeti kazna?Na svom tom "lijepom i civiliziranom " zapadu otac drzi kcer u podrumu 20 -ak godina i napravi joj buljuk djece,i svi ovi ostali sto mi se dice vajnom demokratijom od SAD-a koja je gotovo istrijebila Indijance a zamalo i crnce uzgred koje i danas "vole",pa do Engleske koja i danas zivi od kolonija,mene nijmalo nije stid priznati da sam Balkanac,i da naravno mrzim i pedere i volim kakko ti kazes "liberalnu" Bosnu,koja je postojala kad su ovi gornje navedeni jos visili sa drveca
Dobro je,reko sporis! :mrgreen:
pustopoljina

#587 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

pojeLA :P
HAVANA

#588 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

Ja klofam čilime,idem u kupovinu,nosam regale i komode,mijenjam sijalice i osigurače,rastavljam,sastavljam,iznosim,unosim,kupujem,prodajem,radim,popravljam,bojim,razvozim,odvozim i dovozim,ugovaram,trgujem,zadužujem NAS :D ,mazim,pazim,sujem,ružim,ljubim,pjevam,sviram,učim sa djecom matematiku...

Draga je nindja :D Radi,kuha,čisti,pere,odgaja(više nego ja :-? )oblači,uči sa njima,vodi ih u školu,sekcije,vrišti,skiči,ciči,ganja po kući,mazi,pazi,ljubi,grli,ronda...
Gospoda Ministarka

#589 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Gospoda Ministarka »

Brak je puno vise od toga ko kuha ko izbacuje smece... ako nemaju razumjevanja i postovanja jedno za drugo bolje da i nisu zajedno.
Officer Crabtree

#590 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Officer Crabtree »

Ja klofam čilime,idem u kupovinu,nosam regale i komode,mijenjam sijalice i osigurače,rastavljam,sastavljam,iznosim,unosim,kupujem,prodajem,radim,popravljam,bojim,razvozim,odvozim i dovozim,ugovaram,trgujem,zadužujem NAS ,mazim,pazim,sujem,ružim,ljubim,pjevam,sviram,učim sa djecom matematiku...

Draga je nindja Radi,kuha,čisti,pere,odgaja(više nego ja )oblači,uči sa njima,vodi ih u školu,sekcije,vrišti,skiči,ciči,ganja po kući,mazi,pazi,ljubi,grli,ronda...
i šta je pitanje: zašto nemamo vremena za seksualni život? :D
pustopoljina

#591 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

za seksualni zivot treba dvoje :D uglavnom :D
ma ako nema ljubavi-odmah i ona pita ima drugaciji ukus i nebo je druge boje i po kuci se stalno nesto kvari :D
kad ima ljubavi-onda su i ti poslovi zanimljiviji od biti negdje drugo bez nje/njega.
sonar

#592 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by sonar »

A sto se tice kucnih poslova,zene ocigledno neznaju kakvim oruzijem raspolazu :-D da nas sa njim natjeraju da radimo ono sto ni u snu nismo sanjali da bi radili
tekma

#593 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by tekma »

[quote="Dioda"]
Tako da razumijem potrebu za vise zena :D Jbg, tvoje je da begujes, a zena ce ormare premjestat :lol: Samo ne znam onda koja je uopste svrha muskarca u takvoj situaciji?
__________________________________________________________________________________________________

To je vrlo jednostavno i prakticno definisano, muskarac mora uvijek moci, to zene u toj sotuaciji od njega i
ocekuju.
Ko nemoze neka se mane corava posla, papucari za to nisu nadareni, ma molim vas lijepo, papucar nemoze
ni svoju...jednu zenu podmiriti, da moze vise njih...pa nije on badava papucar.
Gospoda Ministarka

#594 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Gospoda Ministarka »

Lud i ponosan wrote:Brak kao institucija, odnosno zena koja je pored mene je svetinja i ima da umrem za nju i da ucinim sve da uvijek bude tu pored mene.
Ta ista zena ce da obavljva one normalne, ljudske poslove koji joj nece biti jedina zanimacija i preokupacija, jer ona takodje mora da ima svoj posao (zbog sebe), da ima svoj drustveni i nocni zivot i da koliko- toliko bude samostalna. Toj zeni cu da posvetim svo vrijeme ovog svijeta i da joj pomognem u svakodnevnim rabotama koliko to budem mogao. Sa njom cu da se dogovaram, razgovaram, pregovaram i zajednicki cemo sve bitne odluke da donesemo, ali ona NECE biti jedna od tih feministkinja koja ce da podgrije gotovo jelo i da mi ga tutne pred nos, koja ce da djecu prepusti dadiljama, a ona ici na pedikuru/manikuru/masazu/pm! .... RAspisah se!

Sustina je da se mora znati ko sta radi, da se mora znati ko je musko u kuci, jer drugacije nije odrzivo. Zena ne treba picku nego muskarca i ako samo pokusa da od mene konkretno napravi igracku od plastelina, moze dobiti samo nogu u guzicu i tu bi bio kraj!
Toliko...
:shock: :cry: :thumbup:
Danas malo ima pravih muskarca idu iz krajnosti u krajnost od totalnih papucara do muskih sovinista ali jedini ispravni stav je ovaj.
Officer Crabtree

#595 Re: Idealan muz ili papucar?

Brak kao institucija, odnosno zena koja je pored mene je svetinja i ima da umrem za nju i da ucinim sve da uvijek bude tu pored mene.
jah... al uz uslov da zna gdje joj je mjesto

pa ako mi nije teško umrijet za nekog nije mi vala onda teško ni usisat
no_crnjak

#596 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by no_crnjak »

...pasha samo nek se rimuje Allaha mi,dibidus gotiva...

na dunjaluku nea nista idealno...pa ni cho'jk xD
zelenashica

#597 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

Lud i ponosan wrote:
Brak kao institucija, odnosno zena koja je pored mene je svetinja i ima da umrem za nju i da ucinim sve da uvijek bude tu pored mene.
Ta ista zena ce da obavljva one normalne, ljudske poslove koji joj nece biti jedina zanimacija i preokupacija, jer ona takodje mora da ima svoj posao (zbog sebe), da ima svoj drustveni i nocni zivot i da koliko- toliko bude samostalna. Toj zeni cu da posvetim svo vrijeme ovog svijeta i da joj pomognem u svakodnevnim rabotama koliko to budem mogao. Sa njom cu da se dogovaram, razgovaram, pregovaram i zajednicki cemo sve bitne odluke da donesemo, ali ona NECE biti jedna od tih feministkinja koja ce da podgrije gotovo jelo i da mi ga tutne pred nos, koja ce da djecu prepusti dadiljama, a ona ici na pedikuru/manikuru/masazu/pm! .... RAspisah se!

Sustina je da se mora znati ko sta radi, da se mora znati ko je musko u kuci, jer drugacije nije odrzivo. Zena ne treba picku nego muskarca i ako samo pokusa da od mene konkretno napravi igracku od plastelina, moze dobiti samo nogu u guzicu i tu bi bio kraj!
Toliko...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
sonar

#598 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by sonar »

Gospoda Ministarka wrote:
Lud i ponosan wrote:Brak kao institucija, odnosno zena koja je pored mene je svetinja i ima da umrem za nju i da ucinim sve da uvijek bude tu pored mene.

Toliko...
:shock: :cry: :thumbup:
Danas malo ima pravih muskarca idu iz krajnosti u krajnost od totalnih papucara do muskih sovinista ali jedini ispravni stav je ovaj.
Na ovo se samo moze reci AMIN
Officer Crabtree

#599 Re: Idealan muz ili papucar?

jest sve dok se koristi "ja ću"... ja bih volio pročitat par "ja već"... :D
pustopoljina

#600 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

osim sto se ne slazem sa onim oko homosexualnih brakova i usvajanja djece od strane istih- pozdravila bih cvrst i odlucan stav druga Ludog&Ponosnog. Bravo,to se trazi! sad ovo isprintaj i nosi na dejtove,pa da te zenimo :)
Post Reply