Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
parappa wrote:gdje otici na veceru sa grupom od oko 12 gostiju (sve muskarci, stranci, prvi put u sarajevu) ??
po mogucnosti bosanska i druga kuhinja, uzivo muzika itd.?
znam zvuci isfurano ali to je njima prava gotiva...
hvala
Potpisat cu da je Kod Kibeta najbolji restoran u BiH sto se toga tice. Najbolja bosanska hrana- al bas domaca. Usluga, ambijent, pogled- sve top!
Navece ima i muzika. Samo rezervisi sto i ako hoces pitu ili kljukusu naruci pri rezervaciji
parappa wrote:gdje otici na veceru sa grupom od oko 12 gostiju (sve muskarci, stranci, prvi put u sarajevu) ??
hvala
Potpisat cu da je Kod Kibeta najbolji restoran u BiH sto se toga tice. Najbolja bosanska hrana- al bas domaca. Usluga, ambijent, pogled- sve top!
Navece ima i muzika. Samo rezervisi sto i ako hoces pitu ili kljukusu naruci pri rezervaciji
ogladnih
i ja citajuci vase preporuke...
jos gledam internet stranice ovih restorna pa citam "Janjetina s ražnja (Specijalitet Kuće)" i sve mi voda na usta
hvala
ogladnih
A nije nešto ni preskupo... za 40 KM po osobi se možeš preseravati sa jelom i pićem.
Jucer sam bila u ovom novom restoranu ˝Bentbasa˝ koji se nalazi tik uz restoran ˝Bazeni˝. Definitivno moj favorit. Odlicna im je hrana a pogotovo janjetina i sto je najbitnije povoljne su cijene skroz, nisu napuhane, velike porcije, ne skrtare a najvise mi se svida ambijent i imaju najbolju terasu, iznad Miljacke. Topla preporuka
hvala
ogladnih
A nije nešto ni preskupo... za 40 KM po osobi se možeš preseravati sa jelom i pićem.
Generalno, u restoranima je skupo kad se pije alkohol, neko vino... a ovako je ok
@Michun ma ne znamo. Eno Metropolis godinama tuši wok a sve baziraju na kupovnom terijaki sosu. Nije wok terijaki sos. Ima masa istočnjačkih sosova koji se mogu napraviti 'from scratch' od soja sosa i gustina ali je lakše istrest iz boce i naplatiti 9-13 KM. A orange, burbon, sesame, kung pao, general tso chicken, beef, turkey...veggie stir fry (ogladnih)! Ne, ne znamo nažalost.
Snogu meni djeluje kao fast food.
Za fast food - više nego dobri i odskacu od prosjeka znatno..
Kad bih ga posmatrao kao restoran i ja bih svašta imao za (na)dodati, no Snogu to nije.
Hajvan wrote:Snogu meni djeluje kao fast food.
Za fast food - više nego dobri i odskacu od prosjeka znatno..
Kad bih ga posmatrao kao restoran i ja bih svašta imao za (na)dodati, no Snogu to nije.
I treba da bude fast food, za ponijeti, u kutijicama ala chinese takeout. Kritika ide na sam sastav fast food jela, tj sosa koji se stavlja u wok. Kupovni terijaki vs. pripremljen sos po recepturi. Razlika u okusu ogromna.
Pa i ja to poteciram, ali me ili ne razumije ili ima neki "dublji" problem ovdje.
Zapravo, pripremanje vlastitih soseva mozda bi bilo ili jeftinije ili poravnato s cijenom ovih gotovih indusrijskih- veci je problem u fast food okruženju održati isti sandard tih soseva zbog brzine rada i radnika manje plaćenih i manje obučenih od onih restoranskih…
Pa i ja to poteciram, ali me ili ne razumije ili ima neki "dublji" problem ovdje.
Zapravo, pripremanje vlastitih soseva mozda bi bilo ili jeftinije ili poravnato s cijenom ovih gotovih indusrijskih- veci je problem u fast food okruženju održati isti sandard tih soseva zbog brzine rada i radnika manje plaćenih i manje obučenih od onih restoranskih…
Ako pažljivo pročitaš šta sam pisala sa @Michun vidjećeš da se moja orginalna opaska odnosila na Metropolis a ne na Snogu i na njihove cijene od 9-13 KM i kupovni terijaki u flaši. Na to si se nadovezao ti i napisao da nam treba nešto tipa Snogu, fast food wok, što sam se i složila, i neka ga. Takodje se moja kritika odnosila na provlačenje terijakija kao nekog aman zaman istočnjačkog sosa a ima puno boljih, ukusnijih i egzotičnijih sosova od terijakija.
JanuaryJones wrote:@Michun ma ne znamo. Eno Metropolis godinama tuši wok a sve baziraju na kupovnom terijaki sosu. Nije wok terijaki sos. Ima masa istočnjačkih sosova koji se mogu napraviti 'from scratch' od soja sosa i gustina ali je lakše istrest iz boce i naplatiti 9-13 KM. A orange, burbon, sesame, kung pao, general tso chicken, beef, turkey...veggie stir fry (ogladnih)! Ne, ne znamo nažalost.
Mislim , da ne mozes ocekivati da pravi svoje sosove za tu cijenu jela.
JanuaryJones wrote:@Michun ma ne znamo. Eno Metropolis godinama tuši wok a sve baziraju na kupovnom terijaki sosu. Nije wok terijaki sos. Ima masa istočnjačkih sosova koji se mogu napraviti 'from scratch' od soja sosa i gustina ali je lakše istrest iz boce i naplatiti 9-13 KM. A orange, burbon, sesame, kung pao, general tso chicken, beef, turkey...veggie stir fry (ogladnih)! Ne, ne znamo nažalost.
Mislim , da ne mozes ocekivati da pravi svoje sosove za tu cijenu jela.
razonoda wrote:Po meni --ako su jela preko 20km , onda bi ocekivala njihov pravljeni sos.
Kako li Kinezi prave svoje sosove i umake za meso a cijena 2-3-4 eura za ponijeti, riža i nudle po euro. Sigurno ne kupuju gotove umake jer se sve bazira na soja sosu i gustinu, ostalo su začini.
razonoda wrote:i oni sve iz boca koriste, takva je kuhinja.
Istočnjačka kuhinja se ne sprema sa gotovim umacima iz flaša nego se sastojci miješaju da se dobije određeni sos tj. okus. Podloga svim umacima je manje više ista, soja sos, šećer, hoysin/oyster sos, gustin. Ne bi mi mrsko da ti potražim članak o tome http://www.theatlantic.com/health/archi ... ory/59302/ i prateći menu jednog od spomenutih take out mjesta u članku (Hop Won NYC, midtown, istočna strana) http://www.menupages.com/menuprocess?id ... f1d4eca7b9 Uzmemo li u obzir lokaciju i mikrolokaciju fast fooda i životni standard NYCa, cijene su itekako prihvatljive. Primjenjeno na Sarajevo može i tri puta jeftinije a ne treba iz flaše biti
razonoda wrote:i oni sve iz boca koriste, takva je kuhinja.
Istočnjačka kuhinja se ne sprema sa gotovim umacima iz flaša nego se sastojci miješaju da se dobije određeni sos tj. okus. Podloga svim umacima je manje više ista, soja sos, šećer, hoysin/oyster sos, gustin. Ne bi mi mrsko da ti potražim članak o tome http://www.theatlantic.com/health/archi ... ory/59302/ i prateći menu jednog od spomenutih take out mjesta u članku (Hop Won NYC, midtown, istočna strana) http://www.menupages.com/menuprocess?id ... f1d4eca7b9 Uzmemo li u obzir lokaciju i mikrolokaciju fast fooda i životni standard NYCa, cijene su itekako prihvatljive. Primjenjeno na Sarajevo može i tri puta jeftinije a ne treba iz flaše biti
Sve je to tacno, no istina je i to da je u SA sve precjenjeno. Mogu se kupitti gotove supe ispod $1, koje su jako ukusne( studenti ih masovno jedu), no, licno mislim da su pune MSG.