Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
to sam ja

#576 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by to sam ja »

brinetta wrote:
sitno wrote:
brinetta wrote:Pisanje lijevom rukom sejtanski posao!!!! Zar je dotle doslo?
Izvini, normalna osoba tesko moze povjerovati u ovu recenicu, ko iole poznaje Islam ili ko je barem jednom u zivotu procitao (citaj prelistao) Kur'an ne moze takvu glupost izvaliti. A da vjerski covjek propagira djeci slicne gluposti, ma dajte!
Naravno da normalna osoba ne moze povjerovati u ovu recenicu, ali sta znaju djeca od 3-4 god. Njima je naprosto istina sve ono sto im odrasli kazu. Oni u tom periodu pocinju stvarati sliku o svijetu oko sebe i upravo zato je jako vazno sta im se govori. A govore im se razne nebuloze od ljudi koji nisu kompetentni ni 2 nacrtane ovce cuvati, a ne odgajati svoju/tuđu djecu.
Slazem se ja s tobom. U prijasnjim postovima sam napisala da sam bila protiv vjeronauke i da vise nisam. Ne da nisam nego me ne interesuje jer vidim da u BiH sve ide naopako. I da vise nista ne moze biti iznenadjenje.
Jedan nacionalizam stvara drugi, Arziju su stvorili neki drugi nacionalisti koji isto tako svoju djecu uce i propagiraju razne gluposti. Ja ne kazem da je to u redu, gnusam se svega! Ali koga to briga! Ima ih koji smatraju da je to ok.
Dok se vjeronauk uvodio u obdanista i skole RS-a niko od nas nije reagovao jer tamo ne zivimo. I sad kad je dosao kod nas bunimo se. Trebali smo se prije probuditi i buniti.
u SSK skoli vjeronauk postoji od rata i muslimani koji su pohadjali istu (odlicna skola) nisu isli na sate vjeronauke i niko od toga nije pravio bauk. A skola se nalazi u centru Sarajeva. I logicno je bilo da ce jednoga dana i Muslimani uvesti vjeronauk, bilo je pitanje dana.
Za ovo stanje ti je kriva i medjunarodna zajednica koja dopusta sve sto se radi, politicari, visoki predstavnik!
ssk :?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#577 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

brinetta wrote:
mIRCerka wrote:
Izvini, normalna osoba tesko moze povjerovati u ovu recenicu, ko iole poznaje Islam ili ko je barem jednom u zivotu procitao (citaj prelistao) Kur'an ne moze takvu glupost izvaliti. A da vjerski covjek propagira djeci slicne gluposti, ma dajte!
brinetta, da li si ikada prisustvovala casu vjeronauke?
Ja jesam. U prvom srednje. 1993.godina. Umjesto da vjeroucitelj oliti hodza prica o vrijednostima islama, o univerzalnim mudrostima...on prica o
Osusi pa Sjasi (Asusi Akasi)
Smradovan Fukaradzic (Rasho)
Sranjo Tuđman i slicno.....

Jedna nastavnica vjeronauke je u jednom obdanistu rekla djeci da ce im jezik odrvenit ako budu psovali a vilica ce im se ukociti jer je to prljavo, pa je dijete nakon sto je njena mama rekla JEBEM TI MISHA svojoj majci guralo sapun u usta da "opere pogan"...
Nisam i hvala BOGU da nisam! Starija sam malo pa nisam ni mogla pohadjati sate vjeronauke nakon rata:o)
Nemam rijeci!
E vidis, da moje dijete kojim slucajem ide u takvo obdaniste ja ne bih sjedila na forumu i komentarisala (nije upuceno tebi, da ne bude zabune) vec bih radila na tome da istu smijene, bem mu misa ima zakona u Strazburgu ako ga nema kod nas.
Da nije bilo upravo ovog foruma i FB grupa i online peticija, sve bi ovo proslo skoro nezamijeceno..
Ne, rodila nisam. Niti cu dok je stanje ovakvo kakvo je.
zlatiborka

#578 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by zlatiborka »

brinetta wrote:
sitno wrote:
Naravno da normalna osoba ne moze povjerovati u ovu recenicu, ali sta znaju djeca od 3-4 god. Njima je naprosto istina sve ono sto im odrasli kazu. Oni u tom periodu pocinju stvarati sliku o svijetu oko sebe i upravo zato je jako vazno sta im se govori. A govore im se razne nebuloze od ljudi koji nisu kompetentni ni 2 nacrtane ovce cuvati, a ne odgajati svoju/tuđu djecu.
Slazem se ja s tobom. U prijasnjim postovima sam napisala da sam bila protiv vjeronauke i da vise nisam. Ne da nisam nego me ne interesuje jer vidim da u BiH sve ide naopako. I da vise nista ne moze biti iznenadjenje.
Jedan nacionalizam stvara drugi, Arziju su stvorili neki drugi nacionalisti koji isto tako svoju djecu uce i propagiraju razne gluposti. Ja ne kazem da je to u redu, gnusam se svega! Ali koga to briga! Ima ih koji smatraju da je to ok.
Dok se vjeronauk uvodio u obdanista i skole RS-a niko od nas nije reagovao jer tamo ne zivimo. I sad kad je dosao kod nas bunimo se. Trebali smo se prije probuditi i buniti.
u SSK skoli vjeronauk postoji od rata i muslimani koji su pohadjali istu (odlicna skola) nisu isli na sate vjeronauke i niko od toga nije pravio bauk. A skola se nalazi u centru Sarajeva. I logicno je bilo da ce jednoga dana i Muslimani uvesti vjeronauk, bilo je pitanje dana.
Za ovo stanje ti je kriva i medjunarodna zajednica koja dopusta sve sto se radi, politicari, visoki predstavnik!
Ako mislis na Katolicki skolski centar, onda si strasno promasila temu! To nije drzavna skola, a sam njen naziv govori da je osnovana od nadbiskupije i svecenika. Prema tome, tu skolu ne mozes porediti sa vrticima javnim ustanovama
gdje dolaze djeca od 3-6 godina.

A ovo sto kazes za RS, pa ko moze da Dodiku zucne i jednu rijec i onim ostalim tamo zagrizenim nacionalistima, hajde tamo ti pa to kazi kao ovde na forumu!

Isto i za uspaljene hercegovce vazi ovo, niko im ne smije ni pisnuti!
gorkaz

#579 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by gorkaz »

Evo procitah dvadest i kusur strana raznoraznih diskusija i prijedloga vezanih za Djeda Mraza(rahmet mu dusi) pa ne mogu izdrzati a ne kazem svoje misljenje.
-Apsolutno se slazem sa ukidanjem Djeda Mraza jer je on izmisljotina mrskih komunjara( a ne Coca Cole).
-Pod hitno u sve vrice uvesti ucenje Kurana i to samo Kurana i nista vise.
-Kad ga djeca nauce napamet onda im tek dozvoliti da podju u osnovnu skolu i tamo ga dalje izucavati.
Ko se ne slaze sa ovim on je protiv multietnicke Bosne a bogami i Hercegovine.
Licno sam razgovarao sa ef. Cericem a bogami i Tihicem i onu su apsolutno za ovaj prijedlog. Samo se Lagmdzija nesto dvoumi.
to sam ja

#580 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by to sam ja »

gorkaz wrote:Evo procitah dvadest i kusur strana raznoraznih diskusija i prijedloga vezanih za Djeda Mraza(rahmet mu dusi) pa ne mogu izdrzati a ne kazem svoje misljenje.
-Apsolutno se slazem sa ukidanjem Djeda Mraza jer je on izmisljotina mrskih komunjara( a ne Coca Cole).
-Kad ga djeca nauce napamet onda im tek dozvoliti da podju u osnovnu skolu i tamo ga dalje izucavati.
Licno sam razgovarao sa ef. Cericem a bogami i Tihicem i onu su apsolutno za ovaj prijedlog. Samo se Lagmdzija nesto dvoumi.

Polako pocinjem i ja da mijenjam misljenje... :D :lol: :lol:
Dendrlix

#581 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Dendrlix »

U ovom gradu je najbolji biznis otvoriti obdaniste. DM welcome and religion free!
JThomas

#582 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by JThomas »

ko o čemu, kurva o poštenju, a pobornici vjeronauke za djecu od TRI je*ene godine o demokratiji i slobodnom izboru.

neprocjenjivo.
homo_sapiens

#583 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by homo_sapiens »

gorkaz wrote:Evo procitah dvadest i kusur strana raznoraznih diskusija i prijedloga vezanih za Djeda Mraza(rahmet mu dusi) pa ne mogu izdrzati a ne kazem svoje misljenje.
@gorkaz, vjeronauka u vrtićima nije nametnuta samo trogodišnjoj, petogodišnjoj djeci, islamske vjeroispovjesti, već i djeci čiji se roditelji drukčije vjeroispovjedaju.
Međutim, muslimanske djece je mnogo, mnogo više od ostalih, a i direktorica Arzija, koja zagovara vjeronauku, je muslimanka, pa se tako stiče utisak da je namjera islamizacije djece u vrtićima. Nije tako, vjeronauka je štetna za svu djecu u toj dobi.
gorkaz

#584 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by gorkaz »

homo_sapiens wrote:
@gorkaz, vjeronauka u vrtićima nije nametnuta samo trogodišnjoj, petogodišnjoj djeci, islamske vjeroispovjesti, već i djeci čiji se roditelji drukčije vjeroispovjedaju.
Međutim, muslimanske djece je mnogo, mnogo više od ostalih, a i direktorica Arzija, koja zagovara vjeronauku, je muslimanka, pa se tako stiče utisak da je namjera islamizacije djece u vrtićima. Nije tako, vjeronauka je štetna za svu djecu u toj dobi.
Ma ti mora da se salis.
vidis ja ostajem pri svom misljenju.
Abacija

#585 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Abacija »

A sta Ceric veli na Poslanikov prijedlog da se djeci do 7 godina ne namece religija?
gorkaz

#586 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by gorkaz »

Abacija wrote:
A sta Ceric veli na Poslanikov prijedlog da se djeci do 7 godina ne namece religija?
Poslanik je bio u Meki i Medini a ef. Ceric je ovdje i bice kako on kaze. Samo je problem kako da ubijedimo Lagumdziju. Ja sam pricao i sa demobilisanim borcima a bogami i sa Radoncicem i svi se slazu.
Abacija

#587 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Abacija »

gorkaz wrote:
Abacija wrote:
Poslanik je bio u Meki i Medini a ef. Ceric je ovdje i bice kako on kaze. Samo je problem kako da ubijedimo Lagumdziju. Ja sam pricao i sa demobilisanim borcima a bogami i sa Radoncicem i svi se slazu.
Pa je li to Ceric pisao i Kuran?
Loulou

#588 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Loulou »

gorkaz wrote:Poslanik je bio u Meki i Medini a ef. Ceric je ovdje i bice kako on kaze.
:D
:lol:
gorkaz

#589 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by gorkaz »

A sta Ceric veli na Poslanikov prijedlog da se djeci do 7 godina ne namece religija?[/quote]
Poslanik je bio u Meki i Medini a ef. Ceric je ovdje i bice kako on kaze. Samo je problem kako da ubijedimo Lagumdziju. Ja sam pricao i sa demobilisanim borcima a bogami i sa Radoncicem i svi se slazu.[/quote]

Pa je li to Ceric pisao i Kuran?[/quote]

Nije pisao ali ga je prpisao!!!!
gorkaz

#590 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by gorkaz »

gorkaz wrote:A sta Ceric veli na Poslanikov prijedlog da se djeci do 7 godina ne namece religija?
Poslanik je bio u Meki i Medini a ef. Ceric je ovdje i bice kako on kaze. Samo je problem kako da ubijedimo Lagumdziju. Ja sam pricao i sa demobilisanim borcima a bogami i sa Radoncicem i svi se slazu.[/quote]

Nije pisao ali ga je prepisao!!!![/quote]
a malo i dopunio.
to sam ja

#591 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by to sam ja »

gorkaz wrote:
gorkaz wrote:A sta Ceric veli na Poslanikov prijedlog da se djeci do 7 godina ne namece religija?

Nije pisao ali ga je prepisao!!!![/quote]
a malo i dopunio.[/quote]

Malo vise :D
Abacija

#592 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Abacija »

A je li ista izbrisao, kao na primjer to pravilo o djecijem dobu za vjeru?
cursum_perficio

#593 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by cursum_perficio »

Nema nista smjesnije nego kada se nemuslimani pocnu pozivati na muslimanske izvore. :D Isto kada slusas smecara kako prica o astronomiji i jos ga trebas uzimati za ozbiljno. :-)
amrica

#594 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by amrica »

.
Last edited by amrica on 30/12/2008 22:20, edited 1 time in total.
gorkaz

#595 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by gorkaz »

cursum_perficio wrote:Nema nista smjesnije nego kada se nemuslimani pocnu pozivati na muslimanske izvore. :D Isto kada slusas smecara kako prica o astronomiji i jos ga trebas uzimati za ozbiljno. :-)
A jeli to upuceno meni ili ef. Cericu????
gorkaz

#596 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by gorkaz »

Abacija wrote:A je li ista izbrisao, kao na primjer to pravilo o djecijem dobu za vjeru?
Ma samo malo nije puno, pa bogati i ti pises sta ti odgovara a isto tako brises sto ti ne odgovara.
Abacija

#597 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Abacija »

gorkaz wrote:
Abacija wrote:A je li ista izbrisao, kao na primjer to pravilo o djecijem dobu za vjeru?
Ma samo malo nije puno, pa bogati i ti pises sta ti odgovara a isto tako brises sto ti ne odgovara.
Ali heeeej, forum nije svetinja! Ovdje mogu da radim sta hocu...
Kako se Ceric usudjuje mijenjati Poslanikove rijeci? Zar se ne on boji...? :shock:
amrica

#598 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by amrica »

.
to sam ja

#599 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by to sam ja »

cursum_perficio wrote:Nema nista smjesnije nego kada se nemuslimani pocnu pozivati na muslimanske izvore. :D Isto kada slusas smecara kako prica o astronomiji i jos ga trebas uzimati za ozbiljno. :-)
Opet nam je cursum tuuuuuu, i opet nam slikovito izlaze svoj stav :-) :-) :-) ...odoh ja da ne pocnem rigat :wink:
cursum_perficio

#600 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by cursum_perficio »

Kako se Ceric usudjuje mijenjati Poslanikove rijeci? Zar se ne on boji...?
Koji infantilan nacin diskusije, ne moze se covjek nacuditi. Prvo, ja vjerujem da ti veze nemas o cemo pricas ali si nacuo nesto sto mislis da se moze podudara sa tvojim misljenjem pa ko pijan se ovdje ponavljas misleci da ces ispast' pametan. Neces.
Posto nemam pojma na sta ti referiras, mogu samo zakljuciti da se ova izjava odnosila na cinjenicu da u Islamu djeca do sedme godine nisu obavezna izvrsavati vjerske obrede kao sto su namaz, post, itd. To ne znaci da se sva prica o vjeri i poducavanje potisnu u stranu do tog momenta, nego da djeca nisu duzna izvrsavati odredjene radnje jer se ne smatraju dovoljno zrelim niti sposobnim da ih izvrse kako je to propisano.
Kad su ti rekli da dijete nije duzno ici u skolu do 7. godine u sekularnoj drzavi, jesi to shvatio da ga ne smijes poducavati nikakvom znanju prije toga, da mu ne smijes citati bajke, uciti ga pjesmicama, odgovarati na pitanja koja ima? Kada te dijete upita zasto je Sunce zute, ti mu kazes, cekaj sine kada napunis 7 godina i sve ce ti se samo kaz'ti? Sta cu sve ovdje procitati...... :-)
Post Reply