F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#576 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

TheMule wrote:Manijaci, sta ste se digli ko da igrate u Ligi sampiona? Pobjedili prijateljsku, pa navalili :lol:
Plavih_11 wrote:Da me neko ne shvati pogresno, ne kazem da je Zeljo bolji od Olimpika nego da je sramota za Olimpik da nisu uspjeli dati ni jedan go juce ..
Opet ovi sto ne citaju sta se pise nego dosli da ubace koju "pametnu" ... 8-). Vidis li sta sam napisao .. ?
krokodil

#577 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

elSaik wrote:To u vezi penala, sad kako je Nijaz tu, samo cu reci - get used to. 8-)

edit: S tim da moram dodati da ne znam o cemu se konkretno radi, jer nisam bio na tekmi. :mrgreen:
Ja sam ovo rekao kao čovjek koji voli fudbal i pogotovo sinoć kada nije bilo imperativa pobjede svirati bespotreban penal je bezvezno. Nije ovo priča kao svirali im penal pa oni pobijedili nego jednostavno je bezvezno da ovakve utakmice koje bi u narednim godinama trebali postati gradski derbiji puni sportskog naboja kvare ljudi u crnim ili žutim majicama. S druge strane ono je slika naše lige i ovakvi penali u Zenici, Tuzli, Modriči i ostalim premijerligaškim terenima su tradicija.... Nažalost....
Charuga
Globalni moderator

#578 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

Bas tako. Kad gledas ono kako se sudi vani ono i nije bio penal realno. Tuzno je to sto je u nasoj jadnoj ligi ono penal svakom domacinu ...
krokodil

#579 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

Plavih_11 wrote:Bas tako. Kad gledas ono kako se sudi vani ono i nije bio penal realno. Tuzno je to sto je u nasoj jadnoj ligi ono penal svakom domacinu ...

O tome ti pričam.... Ali meni je ono izgledalo kao poruka šta te čeka kada odeš vani izvan Sarajeva.... Tužno, ali istinito...
strong69

#580 Re: F.K. Olimpik

Post by strong69 »

Prijateljska tekma nikad nije mjerilo kvaliteta ekipe niti kvaliteta priprema. Olimpik (makar po imenima) ima finu ekipu i ocekivati je dobru poziciju.
ARmAn1i

#581 Re: F.K. Olimpik

Post by ARmAn1i »

Plavih_11 wrote:
krokodil wrote:jer realno Olimpik ima za klasu bolji tim od komšija sa Grbavice. Nije mi namjera veličanje ili pponižavanje bilo koga ali je ovo jedna činjenica.
Ti nisi ni R od realan .. Cuj za klasu jaci tim .. :lol:
kolega... ja isto mislim da imaju jaci tim za klasu, samo cini mi se da im malo odbrana skripi, te da njihova mahalska struka ne moze izvuci maximum od onih igraca

a kod nas je sve nekako na vrat na nos... sve u svemu malo malo za velike ambicije u zelji
btw opt jel me neko moze prosvjetlit ko je 18-ka juce bio u zelji, desna strana ?? ne treba ga komentarisat, samo ime i prezime ?? cc kakav panj
elSaik

#582 Re: F.K. Olimpik

Post by elSaik »

Vidjeli smo na Grbavici u prosloj tekmi tu njihovu klasu. 8-)
TheMule

#583 Re: F.K. Olimpik

Post by TheMule »

ARmAn1i wrote:
Plavih_11 wrote:
krokodil wrote:jer realno Olimpik ima za klasu bolji tim od komšija sa Grbavice. Nije mi namjera veličanje ili pponižavanje bilo koga ali je ovo jedna činjenica.
kolega... ja isto mislim da imaju jaci tim za klasu, samo cini mi se da im malo odbrana skripi, te da njihova mahalska struka ne moze izvuci maximum od onih igraca

a kod nas je sve nekako na vrat na nos... sve u svemu malo malo za velike ambicije u zelji
btw opt jel me neko moze prosvjetlit ko je 18-ka juce bio u zelji, desna strana ?? ne treba ga komentarisat, samo ime i prezime ?? cc kakav panj
Slazem se. Treba se samo pogledati igracki kadar, i plate na vrijeme, da skontas da je Olimpik jaci.
TheMule

#584 Re: F.K. Olimpik

Post by TheMule »

Plavih_11 wrote:
TheMule wrote:Manijaci, sta ste se digli ko da igrate u Ligi sampiona? Pobjedili prijateljsku, pa navalili :lol:
Plavih_11 wrote:Da me neko ne shvati pogresno, ne kazem da je Zeljo bolji od Olimpika nego da je sramota za Olimpik da nisu uspjeli dati ni jedan go juce ..
Opet ovi sto ne citaju sta se pise nego dosli da ubace koju "pametnu" ... 8-). Vidis li sta sam napisao .. ?
Ne znam sta je tu "sramota"?
Charuga
Globalni moderator

#585 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

ARmAn1i wrote:
Plavih_11 wrote:

Tvoje je da mislis, kao i svi mi koji pisemo, a njihovo je da dokazu to sto vi mislite ..

Broj 18 je bio Kovacevic. Ne znam ni ja odakle ga dovedose, cini mi se da je neki crnogorac mada se spominjao i Gornji Vakuf ..
Charuga
Globalni moderator

#586 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

TheMule wrote:
Plavih_11 wrote:
Ne znam sta je tu "sramota"?
Ma nista ... Ekipa koja je za "klasu" bolja od one drug ima samo jedan sut prema golu za citavih 90 minuta ... 8-)
Charuga
Globalni moderator

#587 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

TheMule wrote:
ARmAn1i wrote:Slazem se. Treba se samo pogledati igracki kadar, i plate na vrijeme, da skontas da je Olimpik jaci.
Plate na vrijeme je imao i Siroki prosle godine a i igracki kadar pa su bili iza Slavije, Sarajeva, Slobode i Borca ..
veljaca

#588 Re: F.K. Olimpik

Post by veljaca »

Bogami nekako je lohotan ovaj Olimpik .....
karanana

#589 Re: F.K. Olimpik

Post by karanana »

sta u nasoj ligi znaci biti za klasu bolji?
zrinjski koji je super-zasluzeno uzeo titulu prosle godine, ali nije bio za klasu bolji niti od jednog tima u ligi. biti bolji za klasu je, po meni kada i kuci i na strani uzmes timove iz donje polovine tabele, kada uzmes ili odigras nerijeseno na strani sa tvojim direktnim konkurentima za titulu. ovdje toga nema. ovdje razliku za sampiona pravi to hoce li ili nece tim koji se bori za titulu izgubiti ili odigrati nerijeseno sa zadnjim ili predzadnjim na tabeli.
krokodil

#590 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

http://www.olimpik.ba/cms/index.php?id=0,533,0,0,1,0

foto reportaža sa subotnje utakmice
krokodil

#591 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

Press u Olimpiku povodom nove sezone i predstavljanje nove akvizicije kluba

http://www.olimpik.ba/cms/index.php?id=0,536,0,0,1,0

Pozdrav
elSaik

#592 Re: F.K. Olimpik

Post by elSaik »

Kako završiše ovi?
Charuga
Globalni moderator

#593 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

elSaik wrote:Kako završiše ovi?
2:2

Na kraju jedva bod izvukli ... Gubili su ..
karanana

#594 Re: F.K. Olimpik

Post by karanana »

sve ambicije i price o vrhu tabele vec polako mogu pasti u vodu, kad ih strasna modrica umalo ne pobjedi na grbavici. a i najava 9 bodova u prva tri kola. vec iduce hefte od nas piju 4-5 komada.
elSaik

#595 Re: F.K. Olimpik

Post by elSaik »

Kud bas protiv Modrice.
ružmarin-a

#596 Re: F.K. Olimpik

Post by ružmarin-a »

Plavih_11 wrote:
elSaik wrote:Kako završiše ovi?

bila ja na tekmi :oops: :D

Na početku i lopta došla u gledalište (zamalo glavomneko ne plati) :-D

nisu gubili...

dobili su gol bezveze skroz, onaj drugi

dali drugi gol 3 minute pred kraj, kad su već sve lađe biole potonule

statistički, vremenski, više je lopta bila kod Olimpika nego Modriče

Imala sam utisak da je sudija pristrasan, publika se ljutila i psovala i tražila žute kartone
elSaik

#597 Re: F.K. Olimpik

Post by elSaik »

ružmarin-a wrote:
Imala sam utisak da je sudija pristrasan, publika se ljutila i psovala i tražila žute kartone
Zaljubio sam se. :D Najljupkiji komentar ikada! :D
ružmarin-a

#598 Re: F.K. Olimpik

Post by ružmarin-a »

elSaik wrote:
ružmarin-a wrote:

znači,provalila sam se nešto :oops: :oops: :skoljka: :D

:lol: :lol:

prosto mi bilo neprijatno koliko psuju :roll:

ja proučih dovu pred kraj - kad goooooooo :oops: :oops: :)

i kad su ga dali ja u sebi tekbir donesoh :oops: a da sam muško valjda bih i svim glasom :oops:
Charuga
Globalni moderator

#599 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

ružmarin-a wrote:
Plavih_11 wrote:

nisu gubili...

dali drugi gol 3 minute pred kraj, kad su već sve lađe biole potonule
Ja se izvinjavam ali ove dvije recenice nikako ne mogu zajedno .. :) Ako nisu gubili onda ladje nisu trebale tonuti .. 8-)

U drugom večerašnjem susretu Olimpik i Modriča su u Sarajevu na stadionu Grbavica odigrali neriješeno 2:2 (1:1). Gosti su došli u vodstvo u 28. minuti golom Vasiljevića, a na 1:1 je poravnao Kurto u 43. minuti. U 74. minuti Stajić je ponovo doveo Modriču u vodstvo, a konačnih 2:2 postavio je Spalević u 90. minuti.
Šibicar

#600 Re: F.K. Olimpik

Post by Šibicar »

elSaik wrote:
ružmarin-a wrote:
Vezan za fudbal... :D
Post Reply