Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tufahija18 wrote:Da ne listam 20+ strana, moze li mi neko reci kako ocistiti mrlje od pudera i hemijske olovke na tamnoj koznoj torbi (zapravo je dobra imitacija koze, ne znam koji bi materijal mogao biti u pitanju)?
Hvala.
Da se ponovim... Zna li itko?
ja sam ti već odgovorila da probaš sa maramicama za skidanje šminke ili mlijekom za skidanje šminke. ja tako čistim sve od skaja i kože, čak i namještaj.
mrlje od kemijske se mogu očistiti i limunom.
Suzie Q wrote:
ja sam ti već odgovorila da probaš sa maramicama za skidanje šminke ili mlijekom za skidanje šminke. ja tako čistim sve od skaja i kože, čak i namještaj.
mrlje od kemijske se mogu očistiti i limunom.
Nisam vidjela, sorry.
Hvala na odgovoru, pokusat cu
Konkretno isprljala sam haljinu od materijala muslina i to sa sa sjajem, imam komadice tog materijala pa sam ga probala oprati ali izgleda cudno...tako da je ne smijem oprati. Sad ne znam sta bi bilo najbolje, cime da to uklonim?
Eh ima li bastovana ovdje? Kako se rijesiti krtica, izrovise travnjak ? Sve sam pokusavao sipanje nafte u rupe, ubacivanje petardi bla bla ali bez uspijeha
rashtiman wrote:Eh ima li bastovana ovdje? Kako se rijesiti krtica, izrovise travnjak ? Sve sam pokusavao sipanje nafte u rupe, ubacivanje petardi bla bla ali bez uspijeha
Probaj staviti sirovi crveni ili bijeli luk, krtice bjeze od mirisa luka.
zna li neko kako mogu očistit tepih, desilo se slijedeće: pala mi je pegla i sad na jednom mjestu je malo spržen, ne vidi se puno al se osjeti pod rukom, crveni je tepih i nov je
a sastav pola vuna pola sintetika
jedna tamo wrote:zna li neko kako mogu očistit tepih, desilo se slijedeće: pala mi je pegla i sad na jednom mjestu je malo spržen, ne vidi se puno al se osjeti pod rukom, crveni je tepih i nov je
Posto se sintetika istopila pod peglom to ce tako i ostati.Meni se davno isto desilo i nikada to mjesto nije izgledalo bolje,unisteno je.Zao mi je ali tu pomoci nema i ne moze se ocistiti.
jedna tamo wrote:zna li neko kako mogu očistit tepih, desilo se slijedeće: pala mi je pegla i sad na jednom mjestu je malo spržen, ne vidi se puno al se osjeti pod rukom, crveni je tepih i nov je
zavisi koliko je duboko... ako nije previse duboko, pokusaj uzeti brijac pa lagano "obrijati" sprzeni dio...
Suzie Q wrote:kako izbijeliti heklane stolnjake koji su postali sivi? pokušavala sam svašta ali ne ide :-(
soda bikarbona!?
ja stavim sode bikarbone u mlaku vodu malo razmutim da se fino istopi i potopim hekleraj i ostavim da odstoji
tako i zavjese kada perem u masini, stavim deterdzent gdje i ide, a preko sode, i zajedno se opere, zavjese super budu, ono sivilo se izgubi
MOLIM VAS ZA SAVJET....OPRALA SAM MUZEVE MASKIRNE HLACE, ALI NISU MASLINASTOZELENE BOJE VEC NEKE BEŽ....
I JEDNA STVAR JE PUSTILA CRVENU BOJU, TAKO DA SU SAD ONE BLAGO ROSKASTE
STA DA RADIM? KAKO DA ODSTRANIM TU BOJU? POMAGAJTE...
aribes wrote:Ne znam da li je vec neko pitao, a ako nekome nije mrsko da ponovi..
Mrlja od hrđe!? Cime se to moze skinuti ili ne moze
hrdja se odlicno cisti fosfornom kiselinom, koja samu hrdju pojede sve do "zdravog" metala... sa fosfornom kiselinom mozes cistiti mrlje sa mermera, plocica i slicno... ne znam na cemu ti je ta mrlja, mozda mozes probati sa fosfornom kiselinom
aribes wrote:Mrlja je na bijeloj torbi oko metalnih kolutova gdje su rucke provucene
mozda uspies sa fosfornom kiselinom... nanesi malenu kolicinu fosforne kiselina negdje u unutrasnjosti torbe, na nekom skrivenom mjestu, da vidis kako ce reagovati materijal od kojeg je napravljena torba... pa ako sve prodje ok, onda probaj cistiti