Ma sve je druze kvalitetom otislo dole, a cijenom u nebesa. Egger je i danas najbolje sto se moze naci na trzistu kod nas. Cijena mu je visoka, pa nam onda valja i tursko i kinesto smece
kuhinje po mjeri
-
laik1981
#576 Re: kuhinje po mjeri
-
zigson
#577 Re: kuhinje po mjeri
Vala jeftinije uvijek skuplje bilo...
Kad vidim onu ivericu iz penija lose mi bude a cijene opet velike za kvalitet
-
narcisaa
#578 Re: kuhinje po mjeri
Znaci, ipak sam u pravu
Hajde forumasi organizujte cO´j´Ku sergiju da sebi plati tretmane kod psihoterapeuta.
Ubice ga ovolika kolicina pakosti
-
zigson
#579 Re: kuhinje po mjeri
Sad ozb na temu - sto ne postavis rjesenje u vezi zatvaranja odvoda od nape koje su oni tebi ponudili a nije ti se svidjelo
- no_sekirli
#580 Re: kuhinje po mjeri
Kako su nahajpali ove proizvodiace plocastog namjestaja od iverice, samo su jutjuberi i onlyfansice vece face od njih.
Kupuju ljudi kuhinju i pristanu cekati 3-4 mjeseca kuhinju od iverice, a cijene isto da se isporucuje kuhinja od mahagonija jebenog.
Stvarno mi nisu jasni ljudi u zadnje vrijeme. Isto da 3 metra kuhinje samo nabavlja namirnice i kuha a la carte. A otok je must have, jer ako nemas otok na kojem se kuha, kao da nemas ni kuhinju.
Kanite se ljudi instagrama, interneta, pintresta i naprdjivanja. Upalite auto, provozajte se do nekog salona gotovih proizvoda, usparat cete i novac i zivce, a mozete pogledat kako to sve izgleda u prostoru, a ne u nekom renderu.
Kupuju ljudi kuhinju i pristanu cekati 3-4 mjeseca kuhinju od iverice, a cijene isto da se isporucuje kuhinja od mahagonija jebenog.
Stvarno mi nisu jasni ljudi u zadnje vrijeme. Isto da 3 metra kuhinje samo nabavlja namirnice i kuha a la carte. A otok je must have, jer ako nemas otok na kojem se kuha, kao da nemas ni kuhinju.
Kanite se ljudi instagrama, interneta, pintresta i naprdjivanja. Upalite auto, provozajte se do nekog salona gotovih proizvoda, usparat cete i novac i zivce, a mozete pogledat kako to sve izgleda u prostoru, a ne u nekom renderu.
-
zigson
#581 Re: kuhinje po mjeri
Vidi za zahtjevne neke prostore tipa L sa kosinama, L, U itd treba i pozeljno je raditi po mjeri za max iskoristenost prostora. Za ravne zidove u koje se moze uklopiti neka 'fabricka' kuhinja je ok raditi po mjeri sa kvalitetnim materijalima i okovima. A o ukusima se ne raspravlja.no_sekirli wrote: ↑08/05/2024 16:05 Kako su nahajpali ove proizvodiace plocastog namjestaja od iverice, samo su jutjuberi i onlyfansice vece face od njih.
Sto se zarade majstora tice odlicna je i neka je
-
moimoi
#582 Re: kuhinje po mjeri
Pregledaj malo pinterest i razne nacine kamuflaze.narcisaa wrote: ↑08/05/2024 12:51Radi se o jednoj "poznatoj" firmi u Sa. koja radi projektovanje kuhinja sa svojim timom arhitekata unutrasnjeg enterijera.
Od projektovanja, do montaze sve njihovo.
Bijelu tehniku mi kupujemo, elektricar i vodoinstalater dolaze sa njima.
Bili u kuci, uzeli mjere ali je prostor izuzetno zahtjevan.
Mi hocemo kuhinjsko ostrvo na kojem je ploca za kuhanje, struja, voda na tom dijelu uradjana, ventilacioni otvor na zidu sto im predstavlja veliki problem kako preko plafona odvesti ventilacionu cijev do zida i sve tako upakovati da je i estetski prihvatljivo. Otocna napa filterusa ne dolazi u obzir.
Prostorije imaju visoke stropove.
Ovisi naravno od ostatka stana ili ti ga koju “furku furate”
Od spustanja plafona rigipsom,zeljeznih, bakrenih, limenih i sl ploca.. rezanja cnc masinama ako hoces neki efekat ili da upotrjebis furnire koje si koristila za elemente.
Moras prvo ti znati tacno sta zelis.
-
narcisaa
#583 Re: kuhinje po mjeri
Nermine od Gradacca pitanje je bilo zna li neko, iz licnog iskustva, firmu koja se bavi izradom kuhinja po mjeri. Prostor je zahtjevan.
Znas li neku firmu iz licnog iskustva, da je tebi ili nekome tvome dizajnirala, napravila i ugradila kuhinju?
Ako ne znas nema potrebe da se javljas na moj post.
Jesi li ti neko ko to radi u stvarnom zivotu, ne ovdje na forumu gdje su svi Supermeni, a u stvarnom jad i bijeda koji po vazdan vise na forumu?
Valjda bioloske potrebe uspijete izvrsiti u za to predvidjenom prostoru?
- no_sekirli
#584 Re: kuhinje po mjeri
Neka svatko zaradi svoj kruh, nemam ja nista protiv.
Ali, obzirom na silna cekanja, otezanja, cijene, ljudi se trebaju malo maknuti iz mainstream shema.
Komsija uradio kod majstora Mate, idemo i mi, kao da cujem svoju zenu
Citam ovdje da je problem uraditi napu iznad otoka i odvesti pare u otvor. Drama cijela. Ne znaju ni arhitekti. ne zna cijela Bosna, ali znaju preko Drine i Save.
Isto da je akcelerator cestica, a ne cijev od odvoda ukrhati na plafon, spustiti strop ili uraditi neku kutiju, ili jednostavno ostaviti cijev u industrial stilu i zivio.
Citam i ne vjerujem
Ali, obzirom na silna cekanja, otezanja, cijene, ljudi se trebaju malo maknuti iz mainstream shema.
Komsija uradio kod majstora Mate, idemo i mi, kao da cujem svoju zenu
Citam ovdje da je problem uraditi napu iznad otoka i odvesti pare u otvor. Drama cijela. Ne znaju ni arhitekti. ne zna cijela Bosna, ali znaju preko Drine i Save.
Isto da je akcelerator cestica, a ne cijev od odvoda ukrhati na plafon, spustiti strop ili uraditi neku kutiju, ili jednostavno ostaviti cijev u industrial stilu i zivio.
Citam i ne vjerujem
-
zigson
#585 Re: kuhinje po mjeri
Izgleda veceg jada i bijede od tebe nema, zao mi tog tvog muza sta trpi...narcisaa wrote: ↑08/05/2024 16:14Nermine od Gradacca pitanje je bilo zna li neko, iz licnog iskustva, firmu koja se bavi izradom kuhinja po mjeri. Prostor je zahtjevan.
Znas li neku firmu iz licnog iskustva, da je tebi ili nekome tvome dizajnirala, napravila i ugradila kuhinju?
Ako ne znas nema potrebe da se javljas na moj post.
Jesi li ti neko ko to radi u stvarnom zivotu, ne ovdje na forumu gdje su svi Supermeni, a u stvarnom jad i bijeda koji po vazdan vise na forumu.
Valjda bioloske potrebe uspiju izvrsiti u za to predvidjenom prostoru?
Ti navikla vrsiti bioloske i fizioloske potrebe na usta pa sad krenula i na tastaturu...
Lijekovi su opasna stvar, moraju se piti kako je propisano i na vrijeme, razumijem ja tebe.
Za ovo nermin iz gradacca nemam rijeci stvarno osim da si jedna luda nedoj. zenturaca
- Bullet Tooth Tony
#586 Re: kuhinje po mjeri
...
Last edited by Bullet Tooth Tony on 08/05/2024 16:24, edited 1 time in total.
- kabal1337
#587 Re: kuhinje po mjeri
narcisaa wrote: ↑08/05/2024 15:54
Dizajn i idejno rjesenje zahtjevnog prostora, izrada i montaza kuhinje sve iz jedne ruke, kakvu mi zelimo.
Bijelu tehniku mi kupujemo sa tehnickim karakteristikama kakve mi zelimo i proizvodjaca koje smo mi odabrali i tu tehniku (sa dimenzijama navedenim od proizvodjaca) moraju ugraditi u tu kuhinju.
Znaci, mi imamo tacno sifre svakog proizvoda sa dimenzijama.
Problem predstavlja odvod za napu koja je predvidjena da bude na kuhinjskom ostrvu.
Otocna napa visi sa stropa koji je visok, otvor za napu je na zidu. Napa filterusa ne dolazi u obzir. To je njihov problem, da ponude rjesenje koje ce nas zadovoljiti a i estetski se uklopiti u ostatak prostora koji je otvoren prema dnevnom boravku.
Ako trazis idejno rjesenje zasto si fiksirana da ti ploca za kuhanje bude na ostrvu?
Vjerovatno te ti arhitekti koje si kontaktirala odbijaju jer postoji velika mogucnost kondenzacije, i sakupljanja vlage u odvodnoj cijevi koja putuje od ostrva do zida ako se radi o napi koja visi. A pri tome ti estetski ne mogu obezbijediti pad odgovarajuci pad cijevi.
To sto ti trazis nece ti niko ponuditi besplatno "ideju" da razradi neke od mogucnosti.
Taj arhitekta ce morati izaci na teren da uzme dimenzije tvoga trenutnog prostora. Preko e-maila ne mozes rijesiti to sto zelis.
Last edited by kabal1337 on 08/05/2024 16:27, edited 1 time in total.
-
moimoi
#588 Re: kuhinje po mjeri
Nego mozes li staviti foto te buduce kuhinje ili crtez da skontamo najbolje rjesenje i Dze zapelo 
-
vernes81
#589 Re: kuhinje po mjeri
Slazemo se da se ne slazemoAteista wrote: ↑08/05/2024 15:36Izvini, ali iz aviJona se vidi razlika izmedju namjestaja koji projektuje arhitekta, (ako je dobar arhitekta) i nekog koji je stolar odoka radio, makar i jedan i drugi djonili sa pinteresta.![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#590 Re: kuhinje po mjeri
Poslije ovih tvojih postova ovdje mogu da zakljucim da su ti jako stalozeno i mirno odgovorili ovim mailo. Mozemo li znati o kojim profesionalcima je rijec, ovo je jako dovra preporukanarcisaa wrote: ↑07/05/2024 23:14
Kod nas kuhinjsko ostrvo ima sve tehnicke preduslove skupa sa otvorom za otocnu napu ili ugradbenu napu (otvoreni smo za obadvije varijante) samo ne mozemo naci nikoga ko bi to htio isprojektovati.
Kao rjesenje su nam ponudili ovo: " " Naše vrijeme je veoma dragocijeno I mi dobro pazimo kako ga trošimo.
Bojim se da imate zahtjeve koje niko ne može ispuniti bez da vas u najmanju ruku slaže da je moguće.
Vama bi najbolje bilo da prvenstveno angažujete projektantski biro koji će zajedno s Vama po Vašim željema napraviti raspored ako je takav uopše moguć."
A kazu da licno projektuju sve svoje ugradbene kuhinje koje izradjuju.
- Qler
#591 Re: kuhinje po mjeri
Mom je jaranu koji radi taj plocasti namjestaj, jedna trazila 10 godina garancije, na fizicka ostecenja kuhinje.... tako da ima svega.
-
narcisaa
#592 Re: kuhinje po mjeri
Bili na licu mjesta, poslali prijedlog dizajna koji nama nije odgovarao kada je u pitanju otocna napa.kabal1337 wrote: ↑08/05/2024 16:24narcisaa wrote: ↑08/05/2024 15:54
Dizajn i idejno rjesenje zahtjevnog prostora, izrada i montaza kuhinje sve iz jedne ruke, kakvu mi zelimo.
Bijelu tehniku mi kupujemo sa tehnickim karakteristikama kakve mi zelimo i proizvodjaca koje smo mi odabrali i tu tehniku (sa dimenzijama navedenim od proizvodjaca) moraju ugraditi u tu kuhinju.
Problem predstavlja odvod za napu koja je predvidjena da bude na kuhinjskom ostrvu.
Otocna napa visi sa stropa koji je visok, otvor za napu je na zidu. Napa filterusa ne dolazi u obzir. To je njihov problem, da ponude rjesenje koje ce nas zadovoljiti a i estetski se uklopiti u ostatak prostora koji je otvoren prema dnevnom boravku.
Ako trazis idejno rjesenje zasto si fiksirana da ti ploca za kuhanje bude na ostrvu?
Vjerovatno te ti arhitekti koje si kontaktirala odbijaju jer postoji velika mogucnost kondenzacije, i sakupljanja vlage u odvodnoj cijevi koja putuje od ostrva do zida ako se radi o napi koja visi. A pri tome ti estetski ne mogu obezbijediti pad odgovarajuci pad cijevi.
To sto ti trazis nece ti niko ponuditi besplatno "ideju" da razradi neke od mogucnosti.
Taj arhitekta ce morati izaci na teren da uzme dimenzije tvoga trenutnog prostora. Preko e-maila ne mozes rijesiti to sto zelis.
Nisu jedini, moja greska je bila da sam pitala, ovdje, za ime firme iz licnog iskustva a dobila salvu uvreda, pakosti kojekakvih dusebriznika.
Ima firmi i preko Save a i preko Drine koje su u stanju da iznesu svoje projekte od projektovanja pa do montaze i pustanja u u potrebu.
- Bullet Tooth Tony
-
vernes81
#594 Re: kuhinje po mjeri
Taman da joj nista ne bude dosadila bi joj za 10 god
- kabal1337
#595 Re: kuhinje po mjeri
Pa jesi li rekla, ostali elementi mi odgovaraju. Ali da li mozete napraviti taj dio u vezi nape da ide ( putem koji se tebi dopada) ?narcisaa wrote: ↑08/05/2024 16:36Bili na licu mjesta, poslali prijedlog dizajna koji nama nije odgovarao kada je u pitanju otocna napa.kabal1337 wrote: ↑08/05/2024 16:24narcisaa wrote: ↑08/05/2024 15:54
Nisu jedini, moja greska je bila da sam pitala, ovdje, za ime firme iz licnog iskustva a dobila salvu uvreda, pakosti kojekakvih dusebriznika.
Ima firmi i preko Save a i preko Drine koje su u stanju da iznesu svoje projekte od projektovanja pa do montaze i pustanja u u potrebu.
-
zigson
#596 Re: kuhinje po mjeri
GospoDŽo vi ste deluzionalninarcisaa wrote: ↑08/05/2024 16:36Bili na licu mjesta, poslali prijedlog dizajna koji nama nije odgovarao kada je u pitanju otocna napa.kabal1337 wrote: ↑08/05/2024 16:24narcisaa wrote: ↑08/05/2024 15:54
- kabal1337
#597 Re: kuhinje po mjeri
Pa eto kad postoje firme preko Save i preko Drive koje mogu da ispune vase zahtjeve onda je najbolje da suradjujete sa njima.
Ne znam zasto traziti na drugom mjestu, ako znate gdje vam mogu pruziti uslugu i rješenje koje vama treba.
Ne znam zasto traziti na drugom mjestu, ako znate gdje vam mogu pruziti uslugu i rješenje koje vama treba.
- bavi
#598 Re: kuhinje po mjeri
Oplakah
Žena je vjerovatno dosla da se malo izjada, ispuse, vi napali ko rogonje.
Narcisa opusti se zeno! Jebes kuhinju, koda ces u njoj kuhati pa mora bit savrseno.
Meni su pravili neki ormaric za odlaganje stvari i sudja u kuhinji. Nasla lika preko olx-a. Javila mu porukom dimenzije, isporukala se sa njim sta zelim preko olx i on mi nacrto kako bi trebalo izgledati. Muz ga naso negdje u gradu usputno dao jedan dio novca da naruci ivericu. Kad je ugradjivao ja bila na poslu. Muz bio. Savrseno izgleda, bjela iverica, ublazivaci i crne ruckice. Jedino nisam dobro premjerila pa kad sam dosla kuci vidim da su lajsne morali izbiti sa obje strane zida jer sam ih zaboravila odbiti kad sam mjerila. Moze bit ovaj kasimoglu marka al vidim da ovdje nesto egger nesto bloom pa nek budu te ako ko upita.
Narcisa opusti se zeno! Jebes kuhinju, koda ces u njoj kuhati pa mora bit savrseno.
Meni su pravili neki ormaric za odlaganje stvari i sudja u kuhinji. Nasla lika preko olx-a. Javila mu porukom dimenzije, isporukala se sa njim sta zelim preko olx i on mi nacrto kako bi trebalo izgledati. Muz ga naso negdje u gradu usputno dao jedan dio novca da naruci ivericu. Kad je ugradjivao ja bila na poslu. Muz bio. Savrseno izgleda, bjela iverica, ublazivaci i crne ruckice. Jedino nisam dobro premjerila pa kad sam dosla kuci vidim da su lajsne morali izbiti sa obje strane zida jer sam ih zaboravila odbiti kad sam mjerila. Moze bit ovaj kasimoglu marka al vidim da ovdje nesto egger nesto bloom pa nek budu te ako ko upita.
-
zigson
#599 Re: kuhinje po mjeri
Eto vidis narcisa, zena jos nije imala tehnicke preduslove za ugradnju i 'pustanje u pogon' pa se rijesilo bez problema, ti sve imas i ope problem...bavi wrote: ↑08/05/2024 16:51 Oplakah![]()
Narcisa opusti se zeno! Jebes kuhinju, koda ces u njoj kuhati pa mora bit savrseno.![]()
Meni su pravili neki ormaric za odlaganje stvari i sudja u kuhinji. Nasla lika preko olx-a. Javila mu porukom dimenzije, isporukala se sa njim sta zelim preko olx i on mi nacrto kako bi trebalo izgledati. Muz ga naso negdje u gradu usputno dao jedan dio novca da naruci ivericu. Kad je ugradjivao ja bila na poslu. Muz bio. Savrseno izgleda, bjela iverica, ublazivaci i crne ruckice. Jedino nisam dobro premjerila pa kad sam dosla kuci vidim da su lajsne morali izbiti sa obje strane zida jer sam ih zaboravila odbiti kad sam mjerila. Moze bit ovaj kasimoglu marka al vidim da ovdje nesto egger nesto bloom pa nek budu te ako ko upita.![]()
- -Chesterfield-
#600 Re: kuhinje po mjeri
Maloprije pitam bratovu ženu zna li šta je eger ploča i blumovi zatvarači - kaže je li to nešto iz fizike.