Srpkinja u Sarajevu

Locked
JThomas

#576 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by JThomas »

Hrvat Bosanac wrote:Vrlo zanimljivo da,kad ovo Srpkinja kaže,onda joj se vjeruje-ali kad to isto kaže Hrvat iz Bosne onda laže i izmišlja!!!
sad ispade da sarajevski bošnjaci vole srbe a mrze hrvate :lol:

još jedan šaljivdžija s jednocifrenim brojem postova i znakovitim nickom :lol:

@josipove tvrdnje smo pobili bez uvreda, konkretno i pojedinačno.

sad nam ti reci da nisi i ti načuo da je u sarajevu teško kupiti svinjsko meso :lol:
Lada

#577 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Lada »

Ove generalizacije su stvarno bezveze. Ljudi se trude da generalizacijom pojednostave kompleksnu okolinu u kojoj žive ali na kraju se samo vrte u svijetu predrasuda i stereotipa. Možda bi bolje bilo da svaki čovjek upita sam sebe da li on nekoga "ugrožava" svojim ponašanjem i da se ponaša prema drugim ljudima onako kako bi želio da se oni ponašaju prema njemu.

Kantov kategorički imperativ

Handle nur nach derjenigen Maxime, von der du wollen kannst, dass sie ein allgemeines Gesetz werde. (Djeluj samo po onoj maksimi, za koju možeš u isto vrijeme htjeti da postane opšti zakon.)

ili drugačije formulirano

Behandle Menschen immer so, dass sie nie nur als Mittel, sondern immer auch als Zweck und Ziel deiner Handlung gesehen werden können. (Djeluj samo tako, da ljudstvo, kako u tvojoj osobi tako i u osobi svakog drugog, uvijek vidiš kao smisao a nikada samo kao svrhu.)
Hrvat Bosanac

#578 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Hrvat Bosanac »

JThomas wrote:
Hrvat Bosanac wrote:Vrlo zanimljivo da,kad ovo Srpkinja kaže,onda joj se vjeruje-ali kad to isto kaže Hrvat iz Bosne onda laže i izmišlja!!!

sad nam ti reci da nisi i ti načuo da je u sarajevu teško kupiti svinjsko meso :lol:
Pa istina je da su uvijek više voljeli Srbe nego Hrvate,šta ćeš sličnija kultura,muzika,običaji...Bez obzira što su im napravili genocid,ali srcu se ne može upravljati! A što se tiče svinjetine...To mi nije životno pitanje,mogu i s njom i bez nje,ako je nema u Sarajevu,kao što je nije bilo za vladavine SDA 2000-2001.mogu otići na Dobrinju i Lukavicu,pa je kupiti.Broj postova ništa ne znači,kvaliteta je uvijek bila bitnija od kvantitete!A vjerujem da bi mi volio promijeniti nick,pa makar na silu,ali eto NE možeš,još uvijek...

Postao/la General_Jackson dana 14/09/2008 08:25

Hrvat Bosanac je napisao/la:Vrlo zanimljivo da,kad ovo Srpkinja kaže,onda joj se vjeruje-ali kad to isto kaže Hrvat iz Bosne onda laže i izmišlja!!!

Zato što Hrvat iz Bosne to ni ne kaže već samo sluša Hrvata iz Hercegovine i šuti. :x :x

Kao što nick kaže ja sam Hrvat Bosanac,a ne Hercegovac-nemam nikakve veze s Hercegovcima,ni po roditeljima,ni po ženi,pa ih nikad nisam ni slušao,niti ću.

I odgovor za LADU:
Slažem se s tobom za pušače,i mislim da se osnuje Stranka Pušača u BiH da bi imala najbrojnije članstvo i odnijela najmoćniju pobjedu na izborima! :lol:
Last edited by Hrvat Bosanac on 14/09/2008 13:31, edited 1 time in total.
General_Jackson

#579 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by General_Jackson »

Da li smo ugroženi u Sarajevu? jesmo
Ko to mi? svi građani Sarajeva
Od čega? od teške ekonomske situacije, od nedostatka radnih mjesta, od nedostatka optimizma i naravno od strahovitog porasta kriminala i nasilja.
Sigurno da ima i pojedinačnih incidenata na nacionalnoj osnovi kao i u svim drugim sredinama, ali odgovorno tvrdim mnogo, mnogo manje nego u tim drugim sredinama. Naš čovjek danas ne može da se pomiri sa tim da je došla demokratija i da nema više verbalnog delikta, te da ako je neko i rekao nešto što se tebi ne sviđa to ne mora da znači da si ugrožen. "Ugroženost" je parola kojom vladaju nacionalisti kao što su nekada komunisti sa parolom ˇbratstvo i jedinstvoˇ. Svim onima koji se brinu za ugroženost nas u Sarajevu predlažem da dođu ovamo i provedu neko vrijeme tu, pa onda pričaju na ovu temu, ako budu imali o čemu da pričaju.
scooter21ba

#580 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by scooter21ba »

Hrvat Bosanac wrote:
Kao što nick kaže ja sam Hrvat Bosanac,a ne Hercegovac-nemam nikakve veze s Hercegovcima,ni po roditeljima,ni po ženi,pa ih nikad nisam ni slušao,niti ću.
nemas nikakve veze ni sa hrvatskom pa je slusas uzimas pasos hr i izjasnjavas se kao hrvat gdje je tu logika
JThomas

#581 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by JThomas »

Hrvat Bosanac wrote:
JThomas wrote:

Pa istina je da su uvijek više voljeli Srbe nego Hrvate,šta ćeš sličnija kultura,muzika,običaji...Bez obzira što su im napravili genocid,ali srcu se ne može upravljati! A što se tiče svinjetine...To mi nije životno pitanje,mogu i s njom i bez nje,ako je nema u Sarajevu,kao što je nije bilo za vladavine SDA 2000-2001.mogu otići na Dobrinju i Lukavicu,pa je kupiti.Broj postova ništa ne znači,kvaliteta je uvijek bila bitnija od kvantitete!A vjerujem da bi mi volio promijeniti nick,pa makar na silu,ali eto NE možeš,još uvijek...
hajde reci iskreno, koliko si puta bio u sarajevu i koliko dugo...

ovo ti veze s mozgom nema :run:
General_Jackson

#582 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by General_Jackson »

Hrvat Bosanac wrote:
JThomas wrote:

Postao/la General_Jackson dana 14/09/2008 08:25

Hrvat Bosanac je napisao/la:Vrlo zanimljivo da,kad ovo Srpkinja kaže,onda joj se vjeruje-ali kad to isto kaže Hrvat iz Bosne onda laže i izmišlja!!!

Zato što Hrvat iz Bosne to ni ne kaže već samo sluša Hrvata iz Hercegovine i šuti. :x :x

I odgovor za LADU:
Slažem se s tobom za pušače,i mislim da se osnuje Stranka Pušača u BiH da bi imala najbrojnije članstvo i odnijela najmoćniju pobjedu na izborima! :lol:
Ali zato kao što se vidi iz priloženog slijepo slušaš one iz Hercegovine, šta god ti rekao na to.
Hrvat Bosanac

#583 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Hrvat Bosanac »

[/quote]

ovo ti veze s mozgom nema :run:[/quote]

E moj Thomase,ja sam ti Sarajlija i rođenjem i podrijetlom,već generacijama,da ti kažem prezime,sve PRAVE Sarajlije bi znale ko sam i odakle sam.A ti?! Bit će da si šljego s neke planine,ili iz Hercegovine...

A tebi Scooteru odgovor:
Ako nisi znao,Hrvati su U Bosni i Hercegovini od stoljeća VII(sedmog),a Muslimani od stoljeća XV(petnaestog)! Malo prouči povijest,i ne pričaj napamet!
scooter21ba

#584 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by scooter21ba »

Hrvat Bosanac wrote:

ovo ti veze s mozgom nema :run:

E moj Thomase,ja sam ti Sarajlija i rođenjem i podrijetlom,već generacijama,da ti kažem prezime,sve PRAVE Sarajlije bi znale ko sam i odakle sam.A ti?! Bit će da si šljego s neke planine,ili iz Hercegovine...

A tebi Scooteru odgovor:
Ako nisi znao,Hrvati su U Bosni i Hercegovini od stoljeća VII(sedmog),a Muslimani od stoljeća XV(petnaestog)! Malo prouči povijest,i ne pričaj napamet!
sto mrzim ove ja sam i rodjenjem i podrijetlom sarajlija ti su najgori sto si onda otisao u hercegovinu?
ali ajd to nije namjenjeno meni pa se necu ni petljati
evo tebi odgovor od skutera
prvo ne zanima me uopste otkad su muslimani tu
prvo nisam musliman nego sam bosanac a oni su tu davno prije svih ali posto nisam 100% bosanac onda necemo o tome
sta hoces da kazes da potices od tih "hrvata" koji su dosli u 7 vijeku?
pusti se toga ti su od tad ovi su od tad
ti si bosanac i drugo ne mozes biti
to sto hoces da si hrvat to su tvoje samo puste zelje i tako se moezs izjasnjavati
a sam se demantujes tim ja sam i podrijetlom i rodjenjem sarajlija a zelis biti hrvat
i da znam dobro historiju ili povijest ili istoriju tako da mi ti nemas sta o njoj pricati
Last edited by scooter21ba on 14/09/2008 14:23, edited 1 time in total.
JThomas

#585 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by JThomas »

Hrvat Bosanac wrote:

administracija?

i ti imaš kristalnu kuglu?

tvrdnja da u sarajevu više vole srbe nego hrvate ti je smiješna. apsolutno smiješna. ti se sprdaš s nama.
saibaba

#586 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by saibaba »

Hrvat Bosanac wrote:

A tebi Scooteru odgovor:
Ako nisi znao,Hrvati su U Bosni i Hercegovini od stoljeća VII(sedmog),a Muslimani od stoljeća XV(petnaestog)! Malo prouči povijest,i ne pričaj napamet![/quote]

Kažeš da si generacijama iz Sarajeva vjerovatno iz starog grada ... Možeš li nam reći zašti si ugrožen ?
delightful

#587 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by delightful »

hrvat bosanac, ban zbog vrijedjanja ucesnika u diskusiji.
Josip

#588 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

JThomas wrote:@josipove tvrdnje smo pobili bez uvreda, konkretno i pojedinačno.

to ti misliš. nisi pobio moje teze nego si samo kontrirao meni. ali ja se ne javljam više jer mi je dosadilo biti 1:100

:wink:
Hrvat Bosanac

#589 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Hrvat Bosanac »

delightful wrote:hrvat bosanac, ban zbog vrijedjanja ucesnika u diskusiji.
Pa,naravno,ušutkaj sve Hrvate-to je ono o čemu pričam.JADNI ste kad ne možete čuti i pročitati istinu. A koga zanima zašto sam ugrožen neka potraži moj post na temu:Hrvati u Sarajevu ugrozeni,da ili ne?
scooter21ba

#590 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by scooter21ba »

Hrvat Bosanac wrote:
Pa,naravno,ušutkaj sve Hrvate-to je ono o čemu pričam.JADNI ste kad ne možete čuti i pročitati istinu. A koga zanima zašto sam ugrožen neka potraži moj post na temu:Hrvati u Sarajevu ugrozeni,da ili ne?
odluci se jesi ti pravi sarajlija bosanac ili si hrvat pa cemo pricati
ne mozes sa jednom guzicom na dvije stolice
Josip

#591 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

scooter21ba wrote:odluci se jesi ti pravi sarajlija bosanac ili si hrvat pa cemo pricati

Tko si ti da mu odrediš kako će se on zvati?? Od kuda tebi to pravo da mu kažeš moraš biti to i to ili možeš biti i drugo ali onda se gubi odavde? Zar ne može biti Hrvat-nacionalnost, Bosanac-regionalna odrednica, BiH-državljanstvo, Zimbabwe-navija za nju, Činkuita-voli nju i oženiti će se za nju.

Što tebe briga tko je on i kako će se zvati na zemlji svojih predaka?
Hrvat Bosanac

#592 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Hrvat Bosanac »

scooter21ba wrote:
Hrvat Bosanac wrote:
Ja sam pravi Sarajlija,i pravi Bosanac i pravi Hrvat,kao što je to npr. Njujorčanin,Talijan,Amerikanac pravi Njujorčanin i pravi Talijan i pravi Amerikanac. Jedno pitanje za tebe(a i sve ostale):
Sutra iseliš u Hrvatsku,pretpostavljam da si Bošnjak,hoće li tvoj unuk biti Bošnjak ili Hrvat,iako su i on i njegov otac rođeni u Hrvatskoj?!
harka

#593 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by harka »

Josip wrote:
scooter21ba wrote:odluci se jesi ti pravi sarajlija bosanac ili si hrvat pa cemo pricati

Tko si ti da mu odrediš kako će se on zvati?? Od kuda tebi to pravo da mu kažeš moraš biti to i to ili možeš biti i drugo ali onda se gubi odavde? Zar ne može biti Hrvat-nacionalnost, Bosanac-regionalna odrednica, BiH-državljanstvo, Zimbabwe-navija za nju, Činkuita-voli nju i oženiti će se za nju.

ako BiH dozivljava kao svoju domovinu onda neka se tako i izjasnjava
a ne kako kome odgovara u odredjenoj situaciji.
Josip

#594 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

harka wrote:ako BiH dozivljava kao svoju domovinu onda neka se tako i izjasnjava

znači ti bi zabranio Srbima iz BiH da se izjašnjavaju kao Srbi i isto tako sa Hrvatima iz BiH? Da li sam ja ovo dobro skontao? jer ako je tako onda je ovo mržnja na nacionalnoj osnovi i zaslužuje ban.
scooter21ba

#595 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by scooter21ba »

Josip wrote:

nisam ja da odredim odredit ce mjesto rodjenja za koje sam kaze gdje mu je
nemam ja pravo imaju pravo ljudi koji su odredili na osnovu cega postajes neko i na osnovu cega postajes pripadnik nekog naroda
mogu mu reci gubi se odavde ako radi protiv mene
onda ti zagrli cetnika pa ga u kuci dovedi ako toliko volis one koji rade protiv tebe
trebam li ti opet objasnjavati sta je nacionalnost
onda je i hrvat regionalna pripadnost
ajde ponovo u skolu pa nauci sta je nacionalnost
i gdje si vidio da je neko njemac a da mu je regionalna pripadnost amerikanac ili francuz
ajde odrasti
za koga ko navija je ovdje skroz nevazno i za koga ce se ko ozeniti
harka

#596 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by harka »

Josip wrote:
harka wrote:ako BiH dozivljava kao svoju domovinu onda neka se tako i izjasnjava

znači ti bi zabranio Srbima iz BiH da se izjašnjavaju kao Srbi i isto tako sa Hrvatima iz BiH? Da li sam ja ovo dobro skontao? jer ako je tako onda je ovo mržnja na nacionalnoj osnovi i zaslužuje ban.
kazes BiH je zemlja tvoji predaka,onda se tako i ponasaj
neznam sta nekontas
Josip

#597 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

pa hajde me molim te prosvijetli i reci mi što je to nacionalnost. Znači ja ne smijem biti Hrvat jer sam rođen u Mostaru?

da li to govoriš?
Josip

#598 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

harka wrote:
Josip wrote:
a ne kako kome odgovara u odredjenoj situaciji
.

neznam sta nekontas

boldirano ne kontam i zato te još jednom podsjećam na svoje pitanje. pa molim te odgovori mi.
scooter21ba

#599 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by scooter21ba »

Hrvat Bosanac wrote:
scooter21ba wrote:
Hrvat Bosanac wrote:
Ja sam pravi Sarajlija,i pravi Bosanac i pravi Hrvat,kao što je to npr. Njujorčanin,Talijan,Amerikanac pravi Njujorčanin i pravi Talijan i pravi Amerikanac. Jedno pitanje za tebe(a i sve ostale):
Sutra iseliš u Hrvatsku,pretpostavljam da si Bošnjak,hoće li tvoj unuk biti Bošnjak ili Hrvat,iako su i on i njegov otac rođeni u Hrvatskoj?!
ne mozes biti i pravi bosanac i pravi hrvat
mozes biti pravi samo u jednom
to sto navodis na primjer bolje se informisi
on je njujorcanin amerikanac a talijan je podrijeklo ili ti korijeni na sta su oni ponosni ali su amerikanci i nista vise
nisam "bosnjak" nego bosanac bit ce bosanac jer treba minimalno 4 generacije da postanes u ovom slucaju hrvat
ali ce biti taj koji postane hrvat bosanskih korijena i to je to bez obzira kako se zvao adnan ivan ili jack
shvatas?
evo ja sam bosanac ali kao sto rekoh ne 100% jer imam korijene talijanske
cak po tom 4 generacije jos uvijek bi trebao biti talijan ali nisam jer sam ja i otac i djed rodjeni u bih i osjecam se bosancem
chuchumbamayumbe

#600 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by chuchumbamayumbe »

harka wrote:
Josip wrote:

neznam sta nekontas
@harka,
Uz duzno postovanje, ja sam 1996 vadio licnu kartu i za nacionalnost sam upisao Bosanac, ali nakon velike prepirke i sranja za salterom.
To je opstina Novi Grad, Sarajevo, na salteru teta Munevera.
Kaze ona meni, ne moze Bosanac, moze Bosnjak. Sve moze, ali ne moze Bosanac.
E jbga onda.
btw, ako si Bosanac, onda si pripadnik manjine, jer su konstitutivni Bosnjaci, Srbi i Hrvati. Ja kao Bosanac, Jevrej, Rom, Indijanac, Bantu crnac, ne mogu uci u Predsjednistvo ove drzave.
Tako da, dajem Josipu za pravo da se izjasnjava kako on to zeli, pa taman zeli biti i Marsovac.
Locked