PUNJENJE KLIME

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#576 Re: PUNJENJE KLIME

Post by dgL_ »

Mozda je glupo pitanje al haj... ko u sarajevu radi punjenje i ciscenje kucnih klima? Znaci da dodje na adresu i uradi sve sto treba...
tempuser

#577 Re: PUNJENJE KLIME

Post by tempuser »

SES radi LG
dgL_

#578 Re: PUNJENJE KLIME

Post by dgL_ »

tempuser wrote:SES radi LG
NEO klima u pitanju... daavno mi je dolazio ciko jedan i punio ali sam zjanio broj... na piku sve j jedan cisti i puni auto klime... kucne nece ni da cuju
ado-šampion

#579 Re: PUNJENJE KLIME

Post by ado-šampion »

Nece ti niko doci sad ako ne moze dici 2 stoje, iz iskustva. Hohstapleri su to. Ja sam zvao nekoliko likova 10 puta za neke stinice oko klime, posao bi bio mozda 50 KM, niko nece ni da cuje, kaze naleticu ti ako budem imao kad - neka hvala ne moras nalijetati. A kad ga zoves da ugradi za 2 stoje nacrtace se za 2 dana.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#580 Re: PUNJENJE KLIME

Post by _BataZiv_0809 »

Nece sad da rade ni komplikovanije zahvate na auto klimama. Maltene te tjeraju iz radnje cijenom (koja ce na jesen biti duplo niza).

Nece da rade sad kad im je sezona. Najlakse je zabost dva crijeva i pritisnut dugme i hop eto 40-50 KM za 15 minuta posla kojeg ionako obavi masina.
amar1994

#581 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

_BataZiv_0809 wrote:Nece sad da rade ni komplikovanije zahvate na auto klimama. Maltene te tjeraju iz radnje cijenom (koja ce na jesen biti duplo niza).

Nece da rade sad kad im je sezona. Najlakse je zabost dva crijeva i pritisnut dugme i hop eto 40-50 KM za 15 minuta posla kojeg ionako obavi masina.
ne moraju , nece ni zaradit :thumbup:
supercali

#582 Re: PUNJENJE KLIME

Post by supercali »

Kako nece zaraditi?
Dok dodje do tebe dok ostavi sat vremena kod tebe otprilike i jos povratak u gubitku je 2 sata a za 2 sata ce vjerovatno neko naletiti da puni klimu a iste novce ce uzeti

E sada je na nama problem sto recimo ne pisemo i ne sirimo koji majstori nece
Pa onda bude amar nece respo hoce mujo nece ado hoce pa onda ni sa autom ne odem kod amara i.muje nego kod ade i respe i sl
amar1994

#583 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

supercali wrote:Kako nece zaraditi?
Dok dodje do tebe dok ostavi sat vremena kod tebe otprilike i jos povratak u gubitku je 2 sata a za 2 sata ce vjerovatno neko naletiti da puni klimu a iste novce ce uzeti

E sada je na nama problem sto recimo ne pisemo i ne sirimo koji majstori nece
Pa onda bude amar nece respo hoce mujo nece ado hoce pa onda ni sa autom ne odem kod amara i.muje nego kod ade i respe i sl
:D :D

:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#584 Re: PUNJENJE KLIME

Post by _BataZiv_0809 »

amar1994 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nece sad da rade ni komplikovanije zahvate na auto klimama. Maltene te tjeraju iz radnje cijenom (koja ce na jesen biti duplo niza).

Valja jos dva mjeseca izdrzat bez klime :lol: :run:
ado-šampion

#585 Re: PUNJENJE KLIME

Post by ado-šampion »

Pa kod mene ovasteni serviser nije uradio dobro posao kad je ugradjivao, nije proveo crijevo za odvod s vanjske jedinice, pa kad grijem klimom nakupi se u onoj tepsiji ispod pa u mlazevima dole ljudima po prozorima. Valjda kontao necu koristiti grijanje. Govorim o kucnoj klimi, a mislim da je covjek isto pitao za kucnu klimu.

Zvao ga poslije 2-3 puta da mu platim da to napravi kako treba, nikad. Valjda da sam bio supak ko on pa da sam se zalio u prodavnici onda bi dosao.
amar1994

#586 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

_BataZiv_0809 wrote:
amar1994 wrote:

Valja jos dva mjeseca izdrzat bez klime :lol: :run:
:-) :lol:

kod mene je stan citav dan u Suncu :lol: :lol: 8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#587 Re: PUNJENJE KLIME

Post by _BataZiv_0809 »

amar1994 wrote: :-) :lol:

Kontam Lybru stavit u pogon :roll:
amar1994

#588 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

_BataZiv_0809 wrote:
amar1994 wrote: :-) :lol:

Kontam Lybru stavit u pogon :roll:
:-D :thumbup:

joj ja jedva cekam autom da idem negdje , ne mogu opstat na ovom :roll:
Alkos

#589 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Alkos »

Išao danas do Neškovića, kontam možda je vakat da se nakon toliko godina servisira ta klima, da se odradi čišćenje i dezinfekcija.

Da sam ranije pročitao ovaj topik, ne bih ni išao vala. Isto na traci, 7-8 aparata, sve puno, čekaš na red, prikopča 2 crijeva i mašina nešto kao radi, nešto se kao dešava, a na kraju platiš i nemaš pojma šta ti je uradio, ni kako, ni koliko čega, ni zašto. Znači, jebo ovo...

Na kraju ušao u kola, klima čak i slabije radi nego je radila kada sam je dovezao!?! :? :lol:
Throttle

#590 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Throttle »

Pa dobiješ onaj listić, koliko je dopunio šta kako :roll:
Herr Flick

#591 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Herr Flick »

Alkos wrote:Išao danas do Neškovića, kontam možda je vakat da se nakon toliko godina servisira ta klima, da se odradi čišćenje i dezinfekcija.

Da sam ranije pročitao ovaj topik, ne bih ni išao vala. Isto na traci, 7-8 aparata, sve puno, čekaš na red, prikopča 2 crijeva i mašina nešto kao radi, nešto se kao dešava, a na kraju platiš i nemaš pojma šta ti je uradio, ni kako, ni koliko čega, ni zašto. Znači, jebo ovo...

Na kraju ušao u kola, klima čak i slabije radi nego je radila kada sam je dovezao!?! :? :lol:
Pa što si išao ako ti klima radi,tj hladi ti :-) :-) Jel ti smrdi zrak koji izlazi iz ventilatora pa ti treba cišcenje i dezinfekcija :-) :-) Redovno mjenjas filter klime i s tim nemas problema :-D Kod mene prijatelj prije 5 godina kupio auto i do dan danas nije punio klimu,hladi isto kao i prvog dana kad je kupio auto :D

Elem ja mislim da si ti pare dzaba bacio,mogo si za te novce sebi kupit kilu dobre janjetine :D :D
NediM17

#592 Re: PUNJENJE KLIME

Post by NediM17 »

Nikad nisam dopunjavao klimu. Garantujem da min. 7 godina drzi, jer toliko je bio star najstariji auto o kojem sam znao sve od nultog kilometra.
530i

#593 Re: PUNJENJE KLIME

Post by 530i »

Što se tiče klime...ne diraj dok radi.
supercali

#594 Re: PUNJENJE KLIME

Post by supercali »

Ja svoju napunio prije 5 godina i sada hladi kao tada
Malo me ovo izbacilo kad je pocelo grijati al eto opet hladi i sve normala
Herr Flick

#595 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Herr Flick »

530i wrote:Što se tiče klime...ne diraj dok radi.
Eto alkosu je radila dobro dok nije odveo na dopunu,sad slabije hladi :lol: :lol:
dugonja

#596 Re: PUNJENJE KLIME

Post by dugonja »

Alkos wrote:Išao danas do Neškovića, kontam možda je vakat da se nakon toliko godina servisira ta klima, da se odradi čišćenje i dezinfekcija.

slično se zajebo prije dvije godine
čitao o potrebi reciklaže kao zaprlja se ulje, vrrmenom izlapi plin....bla,bla..i uradim reciklažu...100 KM
i istina bolje je hladilo nego prije reciklaže kada je ipak bilo slabije
i ajd reko super
ali prošle godine proljeće i prve vručine ja upali klimu kad ono ništa !!! odem u isti servis i reko ljudi dado vam prošle godine stoju a sad klime nema uopšte i bili su fer, spoji na aparat i dopuni i ubaci tu neku tečnost koja se vidi sa uv naočalima gdje curi i zbilja momak pregleda ali nigdje nema znakova
i ostane na tome, da sam dopunio, ali da nije nađeno gdje curi
a ove godine opet ista priča, prvi vruči dani upalim klimu i ništa i opet odem u isti servis i opet dopuni i momak sve pregleda ali nigdje ne može da nađe curenje
evo mjesec i po hladi ali garant će tokom godine iscurit i opet na proljeće isto
ajd sad budi pametan
noviclan

#597 Re: PUNJENJE KLIME

Post by noviclan »

Ne valjaju mu naocale, ili se nije podvukap pod automobila
hladan.preminger

#598 Re: PUNJENJE KLIME

Post by hladan.preminger »

Osam godina je kod mene bila klima ok na autu. Onda pocela pustati plin na hladnjaku od klime jer ga je sol nagrizla, vidjela se zuta boja.

U klima centru zamjenim hladnjak i presostat koji je bio otisao. Napune ljudi sistem.

Ima 3,5 godine radi ko doxa. Oko 5 stepeni na evaporatoru.
Alkos

#599 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Alkos »

Herr Flick wrote:

Pa što si išao ako ti klima radi,tj hladi ti :-) :-) Jel ti smrdi zrak koji izlazi iz ventilatora pa ti treba cišcenje i dezinfekcija :-) :-) Redovno mjenjas filter klime i s tim nemas problema :-D Kod mene prijatelj prije 5 godina kupio auto i do dan danas nije punio klimu,hladi isto kao i prvog dana kad je kupio auto :D

Elem ja mislim da si ti pare dzaba bacio,mogo si za te novce sebi kupit kilu dobre janjetine :D :D
Pa očigledno sam se zajebao, mogo sam janjetinu spucat :mrgreen: Ja sam prvenstveno tražio dezinfekciju klime, jer sam svake godine do sada radio dezinfekciju sa onim sprejom, ali dzaba, smrdi i dalje. Hajde rekoh i ovo da probam... Jer na oglasu njihovom piše da je u taj proces uključena kao i dezinfekcija, jer šatro pročisti te cijevi, šta li... :mrgreen:

Uglavnom, dođeš, staneš u red, on te prikopča, upali mašinu, čekaš 20 minuta, kaže ti hajd sad upali, evo plati... 20 auta u redu, jedan čovjek to kopča, nit ga možeš zaustavit, nit šta pitati. Udari ti onu naljepnicu da je rađen servis, datum na njoj i ćao miki. Nit imam pojma šta je dopunio, niti koliko čega, niti sam o tome išta znao dok nisam pročitao ovaj topik.

Možda je na psiho bazi, ali meni klima čini mi se slabije radi, iako je moguće da tripujem. :mrgreen:

Throttle wrote:Pa dobiješ onaj listić, koliko je dopunio šta kako :roll:
Ništa nisam dobio, samo neku naljepnicu udario unutar haube, gdje piše datum kada je rađeno i štrihirano šta je radio. Ulje i još nešto, ne pišu nigdje količine. Jel moguće da nije ništa ni dopunjavao? :mrgreen:
Alkos

#600 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Alkos »

dugonja wrote:

slično se zajebo prije dvije godine
čitao o potrebi reciklaže kao zaprlja se ulje, vrrmenom izlapi plin....bla,bla..i uradim reciklažu...100 KM
i istina bolje je hladilo nego prije reciklaže kada je ipak bilo slabije
i ajd reko super
ali prošle godine proljeće i prve vručine ja upali klimu kad ono ništa !!! odem u isti servis i reko ljudi dado vam prošle godine stoju a sad klime nema uopšte i bili su fer, spoji na aparat i dopuni i ubaci tu neku tečnost koja se vidi sa uv naočalima gdje curi i zbilja momak pregleda ali nigdje nema znakova
i ostane na tome, da sam dopunio, ali da nije nađeno gdje curi
a ove godine opet ista priča, prvi vruči dani upalim klimu i ništa i opet odem u isti servis i opet dopuni i momak sve pregleda ali nigdje ne može da nađe curenje
evo mjesec i po hladi ali garant će tokom godine iscurit i opet na proljeće isto
ajd sad budi pametan
Ma ta reciklaža je sranje izgleda. Gdje si ti radio to? Moguće da ubace kakve sastojke koji nisu ni približni originalnim koji dođu iz klimu i rezultat je da klima slabije radi nego što je radila fabrički. Kako god, ja sam se jednom zajebo i nikad više.

Sad samo još da vratim klimu na prethodno stanje :mrgreen:
Post Reply