Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Fudo Bosna

#576 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

tututuuuu wrote:
Fudo Bosna wrote:Koji "stručnjaci" , eto Željini ćevapi,"ne valjaju", pa ljudi 5-ca je,nažalost , skroz devalvirala,Kurto očajan, Sporta, meni nekada drage ćevabdžinice i 9-ke, nažalost više nema,a naveo sam u ranijim postovima šta jedan od Ferhatovića kaže i nije bio jedini, da su najjači bili prije rata u prodaji , taj Željo 1 i da su imali kvalitet i recepturu Ferhatovića, ali eto ne "valjaju" :-) . Pa jedite gdje hoćete, ko Vam brani?

Zato su valjda ćevabdžinica sa največim prometom na Caršiji, jer su ljudi koji su im mušterije , "levati" , pa ne znaju da su ćevapi "loši" :izet:

Ija koji sam rođeni sarajlija sam "levat" i "ne znam", i kome je mati sarajka i dedo i nana sarajlije , koji sam jeo u 9-ki kada se pola ovih što "lupetaju", nije ni rodilo? Ali,nažalost: 9-ke nema, Sport zatvoren, Kurto ni blizu onom predratnom, meni Željo sasvim dobar ,kome nije ima druge ćevabdžinice, pa neka jede gdje voli ...
Nemaju najveci promet zbog kvalitete, vec lokacije. Meni kad god neko dodje vodi ga kod Zelje i gotovo, nista drugo i ne zna. A ne mogu ja njih sad voditi na stanicu na cevape bas ili kod Zeljinog na pitu, nije to to, al da su ukusniji jesu. Zeljo je srednja zalost odavno. Sudzukice su im zato uvijek bolji izbor.

I jos jedna stvar sto mene tamo nervira pa da im je najbolja hrana je sto ne mogu ni zapaliti poslije kao covjek vec odmah konobar doleti pobrisu stol i kao gubi se. Ili ti uvijek nekog uvale za stol itd... jebo to. Za svoj novac hocu da jedam kao covjek a ne da me konobar nabrzava.
Upravu si lokacija :-)

Zato Mrkva, 5-ca, Kurto, Ramiz, Sovrlicka, itd ...imaju "loše" lokacije? :lol:

A ovo da ne možeš zapaliti slažem se, "nemaš kada", samo što si naručio, ljeti kada je stotinjak gostiju, ćevapi gotovi za 5 minuta, imam "rješenje" problema, otiđi u neku drugu ćevabdžinicu na Čaršiji i za pola sata dok budeš čekao, imaš vakta da 3 cigare ispušiš i kahvu pride popiješ dok se zagrije roštilj i dok dobiješ ćevape :lol:
karanana

#577 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

onako odokativno, ja bih cak rekao da je zmaj hrasno cevabdzinica sa najvecim prometom u gradu. cak ni ne racunajuci promet od dostava.
Fudo Bosna

#578 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

E vala imam namjeru da probam ćevape u Zmaju...Nisam imao prilike a fakat, od dosta raje sam čuo da su dobri, prve prilike kada budem prolazio kroz Hrasno...
Edin H.

#579 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

gnjev wrote:Glorificiraš klix forum Edo :D
Dobro, ako ne milioni Bosanaca, onda zasigurno Bata Zivojinovic :D
sunceKOtepsija

#580 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sunceKOtepsija »

]
Fudo Bosna wrote:Koji "stručnjaci" , eto Željini ćevapi,"ne valjaju", pa ljudi 5-ca je,nažalost , skroz devalvirala,Kurto očajan, Sporta, meni nekada drage ćevabdžinice i 9-ke, nažalost više nema,a naveo sam u ranijim postovima šta jedan od Ferhatovića kaže i nije bio jedini, da su najjači bili prije rata u prodaji , taj Željo 1 i da su imali kvalitet i recepturu Ferhatovića, ali eto ne "valjaju" :-) . Pa jedite gdje hoćete, ko Vam brani?

Zato su valjda ćevabdžinica sa največim prometom na Caršiji, jer su ljudi koji su im mušterije , "levati" , pa ne znaju da su ćevapi "loši" :izet:

Ija koji sam rođeni sarajlija sam "levat" i "ne znam", i kome je mati sarajka i dedo i nana sarajlije , koji sam jeo u 9-ki kada se pola ovih što "lupetaju", nije ni rodilo? Ali,nažalost: 9-ke nema, Sport zatvoren, Kurto ni blizu onom predratnom, meni Željo sasvim dobar ,kome nije ima druge ćevabdžinice, pa neka jede gdje voli ...
ti si naucen da volis ono sto je upitne objektivne kvalitete
sunceKOtepsija

#581 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sunceKOtepsija »

tututuuuu wrote: I jos jedna stvar sto mene tamo nervira pa da im je najbolja hrana je sto ne mogu ni zapaliti poslije kao covjek vec odmah konobar doleti pobrisu stol i kao gubi se. Ili ti uvijek nekog uvale za stol itd... jebo to. Za svoj novac hocu da jedam kao covjek a ne da me konobar nabrzava.
al slusaj mnogo ljudi zeli da iskusi ono sto i ti, i svi oni hoce da sjednu, a prostor je ogranicen, doso si tu zbog cevapa ne have kaze gazda
JThomas

#582 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

karanana wrote:onako odokativno, ja bih cak rekao da je zmaj hrasno cevabdzinica sa najvecim prometom u gradu. cak ni ne racunajuci promet od dostava.
odokativno, mislim isto. to su milioni ćevapa.

a nigdje računa :D
muha_sa

#583 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

JThomas wrote:
karanana wrote:onako odokativno, ja bih cak rekao da je zmaj hrasno cevabdzinica sa najvecim prometom u gradu. cak ni ne racunajuci promet od dostava.

podjahkad i dadnu racun--svakom stotom
Edin H.

#584 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

muha_sa wrote: podjahkad i dadnu racun--svakom stotom
Svaki stoti - sretni dobitnik :D
okanomalo

#585 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by okanomalo »

ipak mislim da je zeljo na br1. pa onda zmaj. ;-)
okanomalo

#586 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by okanomalo »

muha_sa wrote:
JThomas wrote:

podjahkad i dadnu racun--svakom stotom
nemoj tako,ovi iz porezne bi mogli procitati. :lol:
Better Man

#587 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Better Man »

Fudo Bosna wrote:
tututuuuu wrote:

Nemaju najveci promet zbog kvalitete, vec lokacije. Meni kad god neko dodje vodi ga kod Zelje i gotovo, nista drugo i ne zna. A ne mogu ja njih sad voditi na stanicu na cevape bas ili kod Zeljinog na pitu, nije to to, al da su ukusniji jesu. Zeljo je srednja zalost odavno. Sudzukice su im zato uvijek bolji izbor.

I jos jedna stvar sto mene tamo nervira pa da im je najbolja hrana je sto ne mogu ni zapaliti poslije kao covjek vec odmah konobar doleti pobrisu stol i kao gubi se. Ili ti uvijek nekog uvale za stol itd... jebo to. Za svoj novac hocu da jedam kao covjek a ne da me konobar nabrzava.
Upravu si lokacija :-)

Zato Mrkva, 5-ca, Kurto, Ramiz, Sovrlicka, itd ...imaju "loše" lokacije? :lol:

A ovo da ne možeš zapaliti slažem se, "nemaš kada", samo što si naručio, ljeti kada je stotinjak gostiju, ćevapi gotovi za 5 minuta, imam "rješenje" problema, otiđi u neku drugu ćevabdžinicu na Čaršiji i za pola sata dok budeš čekao, imaš vakta da 3 cigare ispušiš i kahvu pride popiješ dok se zagrije roštilj i dok dobiješ ćevape :lol:
Koliko znam u Želji je zabranjeno pušenje, pa ne možeš sve i da hočeš.
BHF_Manijak

#588 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Raigor Stonehoof wrote:Cekaj bolan, ne mogu da vjerujem da se na temi ovakvog naziva i spominje Zeljo. Jedino sto oni imaju je nevjerovatan marketing, nije mi jasno kako svaki faking dijasporac hoce da ga vodim tamo. Sto se tice "kvalitete" onoga sto oni nazivaju cevap, smijesno je i pricati o tome. Natrpaju brasna i sode pa cevap izgleda duplo veci nego na drugim mjestima, a ustvari ne pojedes nista. A sto se tice usluge, jebala ih ona, i njihovo guranje drugih musterija za moj sto. Kad jedem NECU da sjedim sa strancem za stolom, a oni konobari te samo mutavo pogledaju, ni ne pitaju jel slobodno vec dovode druge goste za tvoj sto.
Upravo. Prolazis ljeti, nebitno kren'o na sladoled, kolac, kafu ili setas, prolazis pored Zelje one nametljive zene ti k'o na pijaci dobacuju "hajte, hajte, ima slobodnog mjesta". Ima kar'na, onako bezze oko bacam, pun'o k'o sipak.

I ako sam vec dos'o, a nisam kod Zelje bio ima 5 godina i vise, hocu ba da smirom jedem, ne da mi nekoga dovlacis za stol ili da mene stavljas za tudji. Jednostavno se ne osjecam komotno dok sjedim i jedem, a za stolom jos petero nakvih nepoznatih ljudi, beleje u mene dok cekaju narudzbu.

Uvijek mi se gadio taj papanluk kod Zelje, zato ga i izbjegavam u sirokom luku. Lijepi Ferhatovic!
Fudo Bosna

#589 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

5-ca je na početku imala super kvalitet, ulazio sam u dio gdje se prave ćevapi/pljeske, meso bilo I klasa...(Poznavao osoblje koja radi).

Vremenom kvalitet oslabio danas ni blizu nekadašnjeg o usluzi da ne govorim.

Danas su nažalost neuporedivi sa Željom i po kvalitetu, a ako govorimo o usluzi, zadnji put sam čekao pola sata možda i 40 min , bilo nas samo troje, a prije nekih mjesec i pol , nas, 5 ili 6-oro u Želji 1, krcato bilo usluženi za manje od 10 minuta , (između 5-10) minuta...

Svako ima mogućnost da bira ali nažalost nema Haseta, nema 9-ke, ćevabdžinica Sport više ne postoji, 5-ca puno ofalila sa kvalitetom.

Biću najsretniji ako se to promijeni... Ipak su Ferhatovići ime za ćevap... Do tada Željo :thumbup:

U Zmaju nisam bio, kažu da je dobar...? Možda svratim , probam !!!
Raigor Stonehoof

#590 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

Fudo Bosna wrote:5-ca je na početku imala super kvalitet, ulazio sam u dio gdje se prave ćevapi/pljeske, meso bilo I klasa...(Poznavao osoblje koja radi).

Vremenom kvalitet oslabio.
evo da ti onako slatko kazem da lazes ko pas. ne znam koga si ti poznavao i ko je tad radio, ali znam ko sad sve to pravi i sta se koristi, i sta god si nasrao ovdje o cevapima u petici - slagao si i to namjerno.

a o tvom kredibilitetu dovoljno govori da na sva usta hvalis cevabdzinicu zeljo i ona govanca koja prodaju pod cevape
KB9

#591 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by KB9 »

ma dosta cevapa, kako se zove onaj prozorcic blizu sloge sto 24/7 prodaje one mocne pljeakavice, pjan se najedes bude najbolje jelo na svijetu :mrgreen:
Fudo Bosna

#592 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

Raigor Stonehoof wrote:
Fudo Bosna wrote:5-ca je na početku imala super kvalitet, ulazio sam u dio gdje se prave ćevapi/pljeske, meso bilo I klasa...(Poznavao osoblje koja radi).

Vremenom kvalitet oslabio.
evo da ti onako slatko kazem da lazes ko pas. ne znam koga si ti poznavao i ko je tad radio, ali znam ko sad sve to pravi i sta se koristi, i sta god si nasrao ovdje o cevapima u petici - slagao si i to namjerno.

a o tvom kredibilitetu dovoljno govori da na sva usta hvalis cevabdzinicu zeljo i ona govanca koja prodaju pod cevape
Ti si jedna neodgojena i izuzetno drska osoba..
Ne lažem "ko pas". Moji su znali gazdaricu i ulazili smo u 5-cu i kvalitet ćevapa je bio izuzetan, koristilo se izuzetno kvalitetno meso...
Šta fali Želji, je li misliš da su hiljade ljudi koji jedu u toj ćevabdžinici budale i ne znaju šta je ćevap?
Uostalom ja iznosim moje mišljenje ti iznesi svoje, a svoj bezobrazluk i neodgoj ostavi kući , forum ne služi za vrijeđanje ljudi sa čijim se mišljenjem ne slažeš !!!
Raigor Stonehoof

#593 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

kad neko na moje oci laze, ne zelim da budem fin. pogotovo jer nije u pitanju MISLJENJE nego CINJENICA.

to sto hiljade ljudi jede tu ne govori nista o kvalitetu nego o jebenom marketingu. ili ti mislis da je ceca najkvalitetnija pjevacica na balkanu, a justin bieber na svijetu??
Fudo Bosna

#594 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

Ti misliš tako ja ne mislim, ti imaš pravo na svoje mišljenje ja na svoje...

Neko voli Zmaja , neko 5-cu, neko jede banjalucki, kod Begove...

Možda o ćevapi znam mnooogo više od tebe, a, ako ti to išta znači , moji su sa Vratnika i rođene smo Sarajlije, valjda ponešto znamo i o Caršiji i o ćevapima, znao Asima ala rahmetile mlađeg,šehida, drug mi/ahbab bio, dao mi on lično , Hasetov amidžić ,recept za ćevape, (imao dobro mišljenje on o željinom ćevapu, taj Hasetov amidžić, o tim ćevapima koje ti nazivaš, " .ovna", on govorio da nisu loši, pazi on, Ferhatović), pravili moji ćevape po njegovom receptu, a prvi mi rođak, stariji čovjek, raja bio sa rahmetli Hasetom i školski drug...

Jedi gdje hoćeš, imaj mišljenje koje hoćeš ali vrijeđanje nije za foruma, ako ćeš vrijeđati nema potrebe da se komunicira na taj način, da mi kažeš da je banjalućki ili travnićki ćevap bolji od sarajevskog to je tvoje mišljenje i u čemu vrijeđanje i kafanski vokabular ???
Last edited by Fudo Bosna on 13/12/2015 23:36, edited 2 times in total.
karanana

#595 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

bez da ulazim u beskonacne rasprave koje nemaju i ne mogu imati zakljucak ni pobjednika.....dechki, drzite se one da se o ukusima ne raspravlja.

travnichki najbolji!!!
Fudo Bosna

#596 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

karanana wrote:bez da ulazim u beskonacne rasprave koje nemaju i ne mogu imati zakljucak ni pobjednika.....dechki, drzite se one da se o ukusima ne raspravlja.

travnichki najbolji!!!
:thumbup:

I to je , travnicki cevap, specifičan bosanski brend, jeo proljetos na "Plavoj vodi" !!!
madesa

#597 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by madesa »

1. zmaj
2. hari - travnik
3. kastel
4.ferhatovic :D
radiša

#598 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by radiša »

Raigor Stonehoof wrote:kad neko na moje oci laze, ne zelim da budem fin. pogotovo jer nije u pitanju MISLJENJE nego CINJENICA.

to sto hiljade ljudi jede tu ne govori nista o kvalitetu nego o jebenom marketingu.
ljudi sigurno tamo jedu zato sto valja.mek je u vecini zemalja pun a kod nas je prazan skoro pa uvijek.toliko o "marketingu"...
kakav crni marketing.
__Phoenix__

#599 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by __Phoenix__ »

Onaj u Nedžarićima posluje solidno rekao bih...
Raigor Stonehoof

#600 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

radiša wrote:
Raigor Stonehoof wrote:kad neko na moje oci laze, ne zelim da budem fin. pogotovo jer nije u pitanju MISLJENJE nego CINJENICA.

to sto hiljade ljudi jede tu ne govori nista o kvalitetu nego o jebenom marketingu.
ljudi sigurno tamo jedu zato sto valja.mek je u vecini zemalja pun a kod nas je prazan skoro pa uvijek.toliko o "marketingu"...
kakav crni marketing.
kod nas prazan mek??? :lol:
Image

Image
Post Reply