SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šeherzada »

vjesticanametli wrote:
aida05 wrote:Ne cuh ja bombu a Olimpijska mi je u komsiluku.....Doduse u to doba sam bila u dubokom snu ali posto imam lak san bas me cudi da me nije probudio prasak
ĐŽaida sunce moje sta kazes :mrgreen: :lol:
O pa vjestice moja,kao sto rekoh-ne cuh bombu!Jesi me sada cula?Ako nisi mogu ja i glasnije :D
dushmanka_sa

#577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dushmanka_sa »

Joj jes' ova lopta opasan lik. :mrgreen: Nije njemu dobro. :mrgreen:
amrica

#578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

lopta wrote: E pa onda ne raspravljaj o stvarima o kojima pojma nemas, a ocigledno ti nisi makla dalje od Sarajeva ako ove opstepoznate stvari ne znas. U Zenici vri kompleks zvani 'Sarajevo', kada god igraju protiv sarajevskih klubova navijaju, pljuju, psuju po markalama, klicaju srbiji, dizu 3 prsta, itd. Na stranu i to, cak i obicna raja, sjednes u kafic pocnes pricu, svaka druga im je 'antisarajevska'. Slican kompleks je razvila i Tuzla.

No comment :lol: :lol: :lol:
Gandalf

#579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gandalf »

amrica wrote:
lopta wrote: E pa onda ne raspravljaj o stvarima o kojima pojma nemas, a ocigledno ti nisi makla dalje od Sarajeva ako ove opstepoznate stvari ne znas. U Zenici vri kompleks zvani 'Sarajevo', kada god igraju protiv sarajevskih klubova navijaju, pljuju, psuju po markalama, klicaju srbiji, dizu 3 prsta, itd. Na stranu i to, cak i obicna raja, sjednes u kafic pocnes pricu, svaka druga im je 'antisarajevska'. Slican kompleks je razvila i Tuzla.

No comment :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
South Blue Mama

#580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by South Blue Mama »

upravo procitah o bombi u FIS Vitezu, da li neko ima vise informacija, posto mi nijedan drugi medij osim interneta nije dostupan :roll:
nesvjesna

#581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nesvjesna »

sinoć oko jedan je bio pucanj ispaljen na dobrinji. samo jedan.
a oko pola tri sam već spavala, tako da bombu nisam čula. mene granate nisu budile kad zaspim, šta je jedna bomba :D

šta li se desilo..
dushmanka_sa

#582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dushmanka_sa »

nesvjesna wrote:sinoć oko jedan je bio pucanj ispaljen na dobrinji. samo jedan.
a oko pola tri sam već spavala, tako da bombu nisam čula. mene granate nisu budile kad zaspim, šta je jedna bomba :D

šta li se desilo..
Ja ništa ne čuh.
A bomba...na Dobrinji ili ova u FISu? :?
dushmanka_sa

#583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dushmanka_sa »

Ja sam jutros načula da je negdje u Neđarićima opalio kamion pješaka. Zna li iko nešta više?
Skyfox

#584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

dushmanka_sa wrote:Ja sam jutros načula da je negdje u Neđarićima opalio kamion pješaka. Zna li iko nešta više?
oko 20-8h sam prolazio i vidio kamion koji se poprijecio preko shina, dosta ljudi se okupilo, bio zastoj nekih pola sata.
Nadam se da je sa pjesakom sve OK jer je ono bio poprilicno veliki kamion....
dushmanka_sa

#585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dushmanka_sa »

Skyfox wrote:
dushmanka_sa wrote:Ja sam jutros načula da je negdje u Neđarićima opalio kamion pješaka. Zna li iko nešta više?
oko 20-8h sam prolazio i vidio kamion koji se poprijecio preko shina, dosta ljudi se okupilo, bio zastoj nekih pola sata.
Nadam se da je sa pjesakom sve OK jer je ono bio poprilicno veliki kamion....

Ja sam načula to od revizora koji su pričali na stanici. Navodno, pješak je OK. :?
valterbranisarajevo

#586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

Nakon što je pretučen u sarajevskom naselju Hrastovi

Preminuo beskućnik pronađen u napuštenim barakama

Dževad Čaušević (54), rođen u Varešu, nastanjen u Sarajevu, preminuo je jučer ujutro u Općoj bolnici “Dr. Abdulah Nakaš“, dva dana nakon što je u besvjesnom stanju dovezen u ovu medicinsku ustanovu.
Nezvanično saznajemo da se, navodno, radi o skitnici i beskućniku koji je boravio u napuštenim barakama u Ulici Alije Nametka 13 u sarajevskom naselju Hrastovi. Tu ga je pronašao čuvar tih baraka i obavijestio osoblje Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo. Čaušević je pretučen i navodno je u jednoj od baraka boravio nekoliko dana prije nego što ga je čuvar pronašao.
Prilikom Čauševićevog pregleda ljekari nisu pronašli frakture kostiju, ali su zato pronašli brojne hematome. Čaušević, koji sve vrijeme nije bio komunikativan, prebačen je u Opću bolnicu “Dr. Abdulah Nakaš“, gdje su ljekari pokušali da mu spasu život. Međutim, nisu uspjeli.
Iz policije ističu da nisu još poznate okolnosti pod kojima je povrijeđen Čaušević. Kako saznajemo, prije nekoliko dana on je došao iz Vareša, gdje je rođen, tako da je moguće da je tamo ili na putu prema Sarajevu pretučen. Ne isključuje se mogućnost da je povrede zaradio u baraci gdje je pronađen, jer su te barake poznate kao stjecište skitnica i mjesto njihovih pijanki.

Piše: D. P.

Oslobođenje 12.10.2008.
Troll_Happens

#587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

SARAJEVO - Enes Islamagić (29) iz Priboja, vlasnik kafića "Jež" u Sarajevu, ranjen je u pucnjavi ispred svog ugostiteljskog objekta, saopštila je sarajevska policija.
Ranjen vlasnik kafića Jež

Islamagić je povrijeđen u pucnjavi koja se desila u noći između subote i nedjelje ispred "Ježa", u centru Sarajeva. Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da je pucnjavi prethodila svađa između Islamagića i osobe koja ga je potom ranila hicima iz pištolja.

Enes Islamagić policiji je izjavio da je osoba koju poznaje odranije ispalila više hitaca iz pištolja u njegovom pravcu, a pogodila su ga tri hica. Iz policije nam juče nisu htjeli otkriti identitet osobe koja je pucala kao ni razlog svađe i pucnjave. U momentu zaključivanja ovog broja "Nezavisnih", juče popodne, još su tragali za osobom koja je ranila vlasnika kafića "Jež".

Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kaže da im je Islamagić u 3.20 sa tri prostrelne rane.

"On ima prostrelne rane lijeve nadlaktice i natkoljenice, te prostrelnu ranu u predjelu abdomena i na daljem liječenju je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju", dodala je Jandrićeva.

Ispred zatvorenog ugostiteljskog objekta "Jež" u Ulici Zelenih beretki juče smo zatekli ženu koja je kazala da čisti kafić.

"Nisam ništa čula za pucnjavu, ali sam ispred ugostiteljskog objekta vidjela nekoliko kapljica krvi i to sam očistila", rekla je ova žena insistirajući da ostane anonimna.

Prema njenim riječima,k u posljednje vrijeme u taj ugostiteljski objekat dolaze gospoda i intelektualci.
ljubav_aha

#588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubav_aha »

jennisjoplin wrote:
dushmanka_sa wrote:A možda da se zapitamo i promislimo malo... Možda je problem u nama? Za većinu sarajlija (u to koliko su te sarajlije zaista sarajalije) svi oni koji nisu iz Sarajeva su manje vrijedni seljaci iz šireg područja lijepe nam države.

P.S. Najviše volim da se raspravljam o stvarima o kojima nemam pojma. :razz: :mrgreen:
dusho bona nemoj vrijedati seljake, nema nevrijednih seljaka, svi su oni vrijedni jer ne bi prezivjeli pored ovih gradskih žohara :razz: :mrgreen:
zar ima rodjenih sarajevskih ,pardon gradskih zohara :lol:
valterbranisarajevo

#589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Zbog sve češćih napada na svoje vozače GRAS će sutra u 12 sati obustaviti saobraćaj na 5 minuta...
JThomas

#590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

Jedan001 wrote:SARAJEVO - Enes Islamagić (29) iz Priboja, vlasnik kafića "Jež" u Sarajevu, ranjen je u pucnjavi ispred svog ugostiteljskog objekta, saopštila je sarajevska policija.
Ranjen vlasnik kafića Jež

Islamagić je povrijeđen u pucnjavi koja se desila u noći između subote i nedjelje ispred "Ježa", u centru Sarajeva. Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da je pucnjavi prethodila svađa između Islamagića i osobe koja ga je potom ranila hicima iz pištolja.

Enes Islamagić policiji je izjavio da je osoba koju poznaje odranije ispalila više hitaca iz pištolja u njegovom pravcu, a pogodila su ga tri hica. Iz policije nam juče nisu htjeli otkriti identitet osobe koja je pucala kao ni razlog svađe i pucnjave. U momentu zaključivanja ovog broja "Nezavisnih", juče popodne, još su tragali za osobom koja je ranila vlasnika kafića "Jež".

Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kaže da im je Islamagić u 3.20 sa tri prostrelne rane.

"On ima prostrelne rane lijeve nadlaktice i natkoljenice, te prostrelnu ranu u predjelu abdomena i na daljem liječenju je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju", dodala je Jandrićeva.

Ispred zatvorenog ugostiteljskog objekta "Jež" u Ulici Zelenih beretki juče smo zatekli ženu koja je kazala da čisti kafić.

"Nisam ništa čula za pucnjavu, ali sam ispred ugostiteljskog objekta vidjela nekoliko kapljica krvi i to sam očistila", rekla je ova žena insistirajući da ostane anonimna.

Prema njenim riječima,k u posljednje vrijeme u taj ugostiteljski objekat dolaze gospoda i intelektualci.
nije lijepo smijati se u kontekstu ovakvog događaja, ali na ovo boldirano sam oplakao :lol:
scooter21ba

#591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

ja sa prijateljem navratio prije ne znam tacno koliko znaci da sam gospodin i intelektualac :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mIRCerka »

tema je CRNA HRONIKA U SARAJEVU

jennis i scooter, smarajte se privatnim porukama, ne peglajte ostatak foruma i ne zachatavajte ovu temu.
END OF DISCUSSION
valterbranisarajevo

#593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Dana 14.10.2008. godine oko 21,35 sati, obaviještana je I PU da su u tramvaju na relaciji »Narodna banka-Predsjedništvo«, ulica Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica, fizički napadnuti B.M., rođen 1989.godine, nastanjen u Sarajevu i mldb. M.A., rođena 1991.godine, nastanjena u Sarajevu. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede. Odmah nakon izvršenja ovog krivičnog djela, službenici policije pronašli su i lišili slobode P.A., rođen 1986.godine u Sarajevu, D.A., rođen 1984.godine u Sarajevu, R.Dž., rođen 1988.godine u Sarajevu, P.V., rođen 1988.godine u Sarajevu i S.K., rođen 1985.godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 363. stav 2. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.A., D.A., R.Dž., P.V. i S.K. su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovnaju navedenog krivičnog djela.

Dana 14.10.2008.godine, oko 15,00 sati u ulici Valtera Perića, općina Centar Sarajevo, službenici policije I PU lišili su slobode A.F., rođen 1980.godine u mjestu Štip, R Makedonija, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). Isti je navedenog dana u tramvaju na relaciji Skenderija – Baščaršija, izvršio krađu mobilnog telefona od građanina V.D. iz Sarajeva. Prilikom pregleda kod istog je pronađen i oduzet otuđeni mobilni telefon. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a A.F. je predat u Odsjek za zadržavnaje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenog lica.
Apostate

#594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Apostate »

SIPA: Zaplijenjena veća količina naoružanja namijenjenog ilegalnoj trgovini

16.10.2008. 16:16

U opsežnoj akciji koju provodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutarnjih poslova i MUP-om RS-a pronađena je veće količina naoružanja, vojne opreme i minsko-esplozivnih sredstava, namijenjenih neovlaštenoj trgovini "čiji krakovi" vode izvan granica BiH.

Tokom osam pretresa koji su započeti u srijedu ujutro na lokalitetima na području Srednjobosanskog, Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog i u zoni koju pokriva CJB Banja Luka zaplijenjeno je oko 30 dugih i kratkih cijevi, među kojima i šest puškomitraljeza M-53 i određeni broj škorpiona s prigušivačima, više od 1.000 komada municije različitog kalibra, 100 komada ručnih bombi, oko 50 električnih detonatorskih kapisli i sredstava komunikacije te određena suma novca pribavljena nezakonitim radnjama.

Ovo je istaknuto danas na pres-konferenciji u Sarajevu na kojoj su o rezultatima na planu suzbijanja organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenim prometom oružjem govorili pomoćnik direktora SIPA-e Dragan Lukač i načelnik Regionalnog ureda Sarajevo Jasmin Gogić.

Kako je rečeno, u spomenutoj akciji koja još traje, slobode je lišeno šest osoba - A.M. i Č.J. iz Viteza, B.M. iz šire sarajevske regije, F.G. iz Travnika, te J.P. i P.M. iz Zenice, osumnjičenih za sudjelovanje u neovlaštenoj trgovini oružjem čiji krakovi vode do zemalja Evropske unije (EU).

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti izručeni Tužiteljstvu BiH na postupanje.

Pomoćnik direktora SIPA-e Dragan Lukač kazao je da ova akcija nema direktne veze s nedavnom operacijom "Zapad", u kojoj je, također, uhapšeno više osoba pod sumnjom da čine lanac neovlaštene trgovine oružjem, ali i to da su određene osobe imale kontakte s osobama lišenim slobode u ovoj operaciji.

Lukač je istaknuo da i ova akcija te niz drugih aktivnosti pokazuju spremnost BiH i njenih institucija da odgovore obavezama koje proistječu iz procesa približavanja članstvu u evroatlantskim integracijama te potvrđuju njeno opredjeljenje da kao zemlja-članica Međunarodne alijanse za borbu protiv terorizma da vlastiti doprinos na tom planu.

Dužnosnici SIPA-e su potcrtali da saznanja do kojih se došlo policijsko-obavještajnim radom ukazuju na ozbiljnost problema kada je u pitanju neovlaštena trgovina oružjem te da određena količina naoružanja i vojne opreme zaplijenjene u BiH vodi porijeklo iz nekih drugih zemalja.

U SIPA-i ne raspolažu procjenom kolika je vrijednost zaplijenjenog naoružanja na crnom tržištu ni saznanjima o njegovoj eventualnoj namjeni u terorističke svrhe.

SIPA je, kako je konstatirano, otvorena za saradnju sa svim bh. policijskim agencijama, međunarodnim institucijama i snagama, angažiranim u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma.

(--- NO LINKS ---/Fena)

Sjeca li se ko banana na Bistriku?
zlatiborka

#595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

http://www.24sata.info/18366

Upravo sam cula da je vozac Nijaz Zorlak u teskom zdravstvenom stanju. Ljekari se bore za njegov zivot. Nesreca se desila noc prije dolaska slovenskog predsjednika Danila Tirka u Sarajevo.

Zasto o ovome nije bilo informacija u nasim medijima, zasto se zataskava da je vrla ambasadorica vozila pijana i izazvala tesku nesrecu? Ko to zataskava i zasto?

Dokle je stigla policijska istraga i zasto javnost o tome nije obavjestena? :mrgreen:

Gdje su silne udruge, NVO-i, gradjanska udruzenja, novinari i branioci ljudskih prava da dignu glas i osude ponasanje ambasadorke i onih koji je stite, drzave Slovenija i BiH tj. njvisi nivoi vlasti , kojima zivot Nijaza ne znaci nista. Vazno je da Natasa ostane netaknuta, da se sto prije zaboravi da je vozeci pijana sa 1,8 promila alkohola u krvi ugrozila zivot jednog gradjanina.

Napravila je tezak prekrsaj, vozila pijana i tesko povrijedila Nijaza. Niko se nije oglasio cak ni da pita kako je ovaj covjek, niko, ni novinari ni silne udruge.....

Sramota, sramota kakvo smo pokvareno i bezosjecajno drustvo postali..... :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:http://www.24sata.info/18366

Upravo sam cula da je vozac Nijaz Zorlak u teskom zdravstvenom stanju. Ljekari se bore za njegov zivot. Nesreca se desila noc prije dolaska slovenskog predsjednika Danila Tirka u Sarajevo.

Zasto o ovome nije bilo informacija u nasim medijima, zasto se zataskava da je vrla ambasadorica vozila pijana i izazvala tesku nesrecu? Ko to zataskava i zasto?

Dokle je stigla policijska istraga i zasto javnost o tome nije obavjestena? :mrgreen:

Gdje su silne udruge, NVO-i, gradjanska udruzenja, novinari i branioci ljudskih prava da dignu glas i osude ponasanje ambasadorke i onih koji je stite, drzave Slovenija i BiH tj. njvisi nivoi vlasti , kojima zivot Nijaza ne znaci nista. Vazno je da Natasa ostane netaknuta, da se sto prije zaboravi da je vozeci pijana sa 1,8 promila alkohola u krvi ugrozila zivot jednog gradjanina.

Napravila je tezak prekrsaj, vozila pijana i tesko povrijedila Nijaza. Niko se nije oglasio cak ni da pita kako je ovaj covjek, niko, ni novinari ni silne udruge.....

Sramota, sramota kakvo smo pokvareno i bezosjecajno drustvo postali..... :x
bio je clanak u Avazu...bilo je i tema na forumu, ali u drugom postu vec pocese pricati o Ambasadorkinom priv. zivotu...ljubavnom...i tako to...
I naravno, kao i obicno, skrene prica sa kolosijeka...
:(
zlatiborka

#597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

@Mirci,

mene ne zanima privatni i ljubavni zivot ambasadorke, mene zanima zasto stampa i mediji nista ne kazu o povrijedjenom gradjaninu, kako mu je, da li se oporavlja i uopste sta je s njim? Dokle je stigla policijska istraga.

Ovo me strasno podsjeca na nedavni slucaj kada je maloljetnik napravio udes u kojem je poginula jedna njemica (slucajno na istoj raskrsnici). I nista se vise nije culo o tome, mora da taj maloljetni vozac tudjih auta ima jako uticajne roditelje! :x

Ja sam iz privatnih izvora cula da je povrijedjeni Nijaz u teskom stanju, da se ljekari bore za njegov zivot. Daj Boze da prezivi i oporavi se.

Zakon nije isti za sve, maloljetnik koji izazove neciju smrt (vozio prebrzo i bez vozacke dozvole), ili ambasadorka koja tesko povrijedi covjeka (vozila pijana i vjerovatno brzo), mogu mirno spavati.

Oboje imaju privilegiju pred zakonom, bilo zbog uticajne familije, bilo zbog diplomatskog imuniteta! A ljudi stradavaju i dalje i tako ce se nastaviti. Mozda ce biti primjerenije reakcije ukoliko strada neko blizak vldajucim, a dotle neka nam je svima Bog na pomoci. :x
ljubav_aha

#598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubav_aha »

zlatiborka,imas li jos novosti :?:
alica.k

#599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alica.k »

zlatiborka, mislim da je vec neko pisao ovdje o tome, diplomatska lica ne podlijezu zakonima drzave u kojoj borave, vec ih se mora vratiti u njihovu drzavu i tamo to razrjesiti po njihovim zakonima. ili tako nesto :S
burek_in_space

#600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

alica.k wrote:zlatiborka, mislim da je vec neko pisao ovdje o tome, diplomatska lica ne podlijezu zakonima drzave u kojoj borave, vec ih se mora vratiti u njihovu drzavu i tamo to razrjesiti po njihovim zakonima. ili tako nesto :S
Upravo tako a razlog je "Becka konvencija iz 1961." koja stiti diplomatska lica od krivicnog gonjenja u zemlji u kojoj obavljaju svoju diplomatsku misiju.
Locked