drzavni ispit

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Nisrin

#576 Re: drzavni ispit

Post by Nisrin »

jeanne darc wrote:Hvala na objasnjenju! Dobila sam odgovor na pitanje :thumbup:
Mada je tužno, to je izgleda ipak realna slika onog što se događa pri zapošljavanju.
Koliko god zvučalo naivno, mislila sam da bi eto, uz puno sreće i još više znanja, neko tko je zaista bio uspješan na stručnom, a bez štele, mogao da se zaposli :?
Ok, svi govore da je najpotrebnija štela i da se bez nje ne moze, ali opet ima mnogih koji odustaju na dan polaganja državnog/strucnog zbog toga sto se nisu spremili, ali na taj nacin ipak cine uslugu onima koji imaju stelu, zar ne?
Ali opet, ni ja ne poznajem nikog da je zaposlen samo zbog toga sto je uspjesan, mada bi to zapravo trebalo da bude praktično jedini razlog zbog kojeg je neko zaspolen :?
Sto bi to bio kriterij kad to nije kriterij ni pri formiranju Vlade... :x :x

Da li bi neko bio raspolozen da mi posalje literaturu iz koje je spremao javni ispit? Ja imam vec dosta toga ali je nepotpuno...
Veliko Stopalo

#577 Re: drzavni ispit

Post by Veliko Stopalo »

Nisrin wrote:
jeanne darc wrote:Hvala na objasnjenju! Dobila sam odgovor na pitanje :thumbup:
Mada je tužno, to je izgleda ipak realna slika onog što se događa pri zapošljavanju.
Koliko god zvučalo naivno, mislila sam da bi eto, uz puno sreće i još više znanja, neko tko je zaista bio uspješan na stručnom, a bez štele, mogao da se zaposli :?
Ok, svi govore da je najpotrebnija štela i da se bez nje ne moze, ali opet ima mnogih koji odustaju na dan polaganja državnog/strucnog zbog toga sto se nisu spremili, ali na taj nacin ipak cine uslugu onima koji imaju stelu, zar ne?
Ali opet, ni ja ne poznajem nikog da je zaposlen samo zbog toga sto je uspjesan, mada bi to zapravo trebalo da bude praktično jedini razlog zbog kojeg je neko zaspolen :?
Sto bi to bio kriterij kad to nije kriterij ni pri formiranju Vlade... :x :x

Da li bi neko bio raspolozen da mi posalje literaturu iz koje je spremao javni ispit? Ja imam vec dosta toga ali je nepotpuno...
imam ja, na osnovu tih pitanja sam položio javni ispit ali evo kažu navodno da se više ne treba učiti iz te literature. :-?
selmana

#578 Re: drzavni ispit

Post by selmana »

tnx evo i ja nađoh.. pa šta sada bude na ovim konkursnim procedurama , jesu li ko prije pitanja ili su šta promijenili/ ažurirali... ja imam ova stara, buđava :lol: dok ja nađem posao promijenit će ih 20 puta :x
Veliko Stopalo

#579 Re: drzavni ispit

Post by Veliko Stopalo »

selmana wrote:tnx evo i ja nađoh.. pa šta sada bude na ovim konkursnim procedurama , jesu li ko prije pitanja ili su šta promijenili/ ažurirali... ja imam ova stara, buđava :lol: dok ja nađem posao promijenit će ih 20 puta :x
kao da su na konkursnim procedurama ikad bila ta pitanja. :roll: uvijek budu neka stručna, bar koliko ja znam.
Alias Anonimus

#580 Re: drzavni ispit

Post by Alias Anonimus »

Zamolila bih ako neko ima neku korektnu skriptu za polaganje javnog ispita , pitanja ili... Naime izlazila sam na testiranje (ADS) prije jedno 30-tak dana i imala 26 bodova :-? spremala sam na osnovu pitanja i one dvije manje skriptice ali ocigledno nedovoljno .Unaprijed hvala za sve korisne savjete :-D
deni47

#581 Re: drzavni ispit

Post by deni47 »

Danas sam izašao na javni ispit preko ADS-a konkurs u agenciji za statistiku. Za koliko vremena obicno stigne obavijest ko je polozio. Rekoše nam da oni rezultate šalju u agenciju za statistiku pa da nas onda oni obaviještavaju. Hvala puno unaprijed.
Chuckie

#582 Re: drzavni ispit

Post by Chuckie »

Ja mislim da je istin dan bilo na webu kad sam ja polozio, a uvjerenje je stiglo postom kroz 10tak dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk
EuroNeuro

#583 Re: drzavni ispit

Post by EuroNeuro »

ja treba da polazem strucni upravni ispit za VSS i interesuje me pismeni dio, na stranici mpr stoji da moze doc: rjesenje, zakljucak il' odluka? jel ko polagao da mi kaze iskustva sa pismenog?
Veliko Stopalo

#584 Re: drzavni ispit

Post by Veliko Stopalo »

Alias Anonimus wrote:Zamolila bih ako neko ima neku korektnu skriptu za polaganje javnog ispita , pitanja ili... Naime izlazila sam na testiranje (ADS) prije jedno 30-tak dana i imala 26 bodova :-? spremala sam na osnovu pitanja i one dvije manje skriptice ali ocigledno nedovoljno .Unaprijed hvala za sve korisne savjete :-D
Imam ja skripte, ako hoćeš javi se na pp.
deni47 wrote:Danas sam izašao na javni ispit preko ADS-a konkurs u agenciji za statistiku. Za koliko vremena obicno stigne obavijest ko je polozio. Rekoše nam da oni rezultate šalju u agenciju za statistiku pa da nas onda oni obaviještavaju. Hvala puno unaprijed.
Ako nije tajna koja pozicija je u pitanju? Ako je sa godinom iskustva kakve si poslove radio da bi ti priznali tu godinu iskustva?
Chuckie

#585 Re: drzavni ispit

Post by Chuckie »

Jel im rikno ovaj sistem

mojkonkurs.ads.gov.ba

kad se ulogujem vidim samo konkurse od prošle godine, na one na koje sam trenutno prijavljen nema ih. :?
Veliko Stopalo

#586 Re: drzavni ispit

Post by Veliko Stopalo »

Chuckie wrote:Jel im rikno ovaj sistem

mojkonkurs.ads.gov.ba

kad se ulogujem vidim samo konkurse od prošle godine, na one na koje sam trenutno prijavljen nema ih. :?
nije im rikn'o, nego sad obavjeshtavaju kandidate putem sms-a ili mail-a. ne navode vishe imena javno, ako si na to mislio.
listovi

#587 Re: drzavni ispit

Post by listovi »

jesi li dobio ikakav rezultat za javni ispit od 13.11. i ja sam polagala i nisam ništa dobila a vidim da je stručni 23.11
Not My Idea

#588 Re: drzavni ispit

Post by Not My Idea »

Je li mail s pozivom na strucni znaci da je osoba polozila drzavni?
Dvoje ljudi je dobilo poziv a razliciti su im ljudi na mail listi a konkurisali su za isto radno mjesto.
listovi

#589 Re: drzavni ispit

Post by listovi »

deni47 wrote:Danas sam izašao na javni ispit preko ADS-a konkurs u agenciji za statistiku. Za koliko vremena obicno stigne obavijest ko je polozio. Rekoše nam da oni rezultate šalju u agenciju za statistiku pa da nas onda oni obaviještavaju. Hvala puno unaprijed.
Jesi li dobio rezultat? Ja još nisam.
listovi

#590 Re: drzavni ispit

Post by listovi »

listovi wrote:
Jesi li dobio rezultat? Ja još nisam.
kada su dbili poziv na stručni
listovi

#591 Re: drzavni ispit

Post by listovi »

inače zanima me ako ne položiš javni ispit hoće li te obavijestiti ili obavijeste samo one koji polože
listovi

#592 Re: drzavni ispit

Post by listovi »

inače zanima me ako ne položiš javni ispit hoće li te obavijestiti ili obavijeste samo one koji polože
deni47

#593 Re: drzavni ispit

Post by deni47 »

Ma i mene to zanima.Cuo sam od jedne osobe sa foruma da je obaviještena mailom o polaganju stručnog.Znači da je položila javni ispit.Mene još nisu obavijestili pa mi se čini da nisam položio.Iako logika bi bila da sve obavijeste istovremeno.
listovi

#594 Re: drzavni ispit

Post by listovi »

slažem se jer ima i onih koji spadaju i pod komisiju 1. njima je javni ispit 20. pa valjda bi ih trebalo obavijestiti da nisu položili kako bi mogli ponovo pokušati 20.
ulli

#595 Re: drzavni ispit

Post by ulli »

U subotu dobila uvjerenje o položenom javnom ispitu, polagala 13-og u okviru konkursa za Agenciju za statistiku. Bezveze da nisu sve obavijestili o rezultatima javnog ispita.
Chuckie

#596 Re: drzavni ispit

Post by Chuckie »

listovi wrote:inače zanima me ako ne položiš javni ispit hoće li te obavijestiti ili obavijeste samo one koji polože
Lista kandidata koja je položila Javni ispit / IOZ iziđe na webu isti dan nešto kasnije, uvjerenje ti dostave poštom nakon 10tak dana.

Lista kandidata koja je položila stručni ispit se pročita nakon sat vremena od polaganja na licu mjesta.
Veliko Stopalo

#597 Re: drzavni ispit

Post by Veliko Stopalo »

kako sad izgleda struchni ispit?
Chuckie

#598 Re: drzavni ispit

Post by Chuckie »

Veliko Stopalo wrote:kako sad izgleda struchni ispit?
Zavisi gdje polažeš, ADSBIH ili ADSFBIH?
Veliko Stopalo

#599 Re: drzavni ispit

Post by Veliko Stopalo »

Chuckie wrote:
Veliko Stopalo wrote:kako sad izgleda struchni ispit?
Zavisi gdje polažeš, ADSBIH ili ADSFBIH?
ne polazhem zasad nigdje ali me zanimaju oba.
Chuckie

#600 Re: drzavni ispit

Post by Chuckie »

Veliko Stopalo wrote:ne polazhem zasad nigdje ali me zanimaju oba.
Tematika stručnog se odnosi na konkretno radno mjesto i stim u vezi i dobijaš pitanja. Na državnoj agenciji često se zna desiti da dobiješ 3-4 zadatka/pitanja, pišeš kao esej, odgovaraš ili rješavaš neki zadatak. Na federalnoj uglavnom bude test od 10 pitanja sa ponuđenim odgovorima a,b,c,d i 7 moraš odgovoriti da prođeš na intervju. Test se sastoji od pitanja vezanih za konkretno radno mjesto plus dva tri pitanja mogu biti iz tematike sa javnog ispita. Eto ukratko.
Post Reply