Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeanne darc wrote:Hvala na objasnjenju! Dobila sam odgovor na pitanje
Mada je tužno, to je izgleda ipak realna slika onog što se događa pri zapošljavanju.
Koliko god zvučalo naivno, mislila sam da bi eto, uz puno sreće i još više znanja, neko tko je zaista bio uspješan na stručnom, a bez štele, mogao da se zaposli
Ok, svi govore da je najpotrebnija štela i da se bez nje ne moze, ali opet ima mnogih koji odustaju na dan polaganja državnog/strucnog zbog toga sto se nisu spremili, ali na taj nacin ipak cine uslugu onima koji imaju stelu, zar ne?
Ali opet, ni ja ne poznajem nikog da je zaposlen samo zbog toga sto je uspjesan, mada bi to zapravo trebalo da bude praktično jedini razlog zbog kojeg je neko zaspolen
Sto bi to bio kriterij kad to nije kriterij ni pri formiranju Vlade...
Da li bi neko bio raspolozen da mi posalje literaturu iz koje je spremao javni ispit? Ja imam vec dosta toga ali je nepotpuno...
jeanne darc wrote:Hvala na objasnjenju! Dobila sam odgovor na pitanje
Mada je tužno, to je izgleda ipak realna slika onog što se događa pri zapošljavanju.
Koliko god zvučalo naivno, mislila sam da bi eto, uz puno sreće i još više znanja, neko tko je zaista bio uspješan na stručnom, a bez štele, mogao da se zaposli
Ok, svi govore da je najpotrebnija štela i da se bez nje ne moze, ali opet ima mnogih koji odustaju na dan polaganja državnog/strucnog zbog toga sto se nisu spremili, ali na taj nacin ipak cine uslugu onima koji imaju stelu, zar ne?
Ali opet, ni ja ne poznajem nikog da je zaposlen samo zbog toga sto je uspjesan, mada bi to zapravo trebalo da bude praktično jedini razlog zbog kojeg je neko zaspolen
Sto bi to bio kriterij kad to nije kriterij ni pri formiranju Vlade...
Da li bi neko bio raspolozen da mi posalje literaturu iz koje je spremao javni ispit? Ja imam vec dosta toga ali je nepotpuno...
imam ja, na osnovu tih pitanja sam položio javni ispit ali evo kažu navodno da se više ne treba učiti iz te literature.
tnx evo i ja nađoh.. pa šta sada bude na ovim konkursnim procedurama , jesu li ko prije pitanja ili su šta promijenili/ ažurirali... ja imam ova stara, buđava dok ja nađem posao promijenit će ih 20 puta
selmana wrote:tnx evo i ja nađoh.. pa šta sada bude na ovim konkursnim procedurama , jesu li ko prije pitanja ili su šta promijenili/ ažurirali... ja imam ova stara, buđava dok ja nađem posao promijenit će ih 20 puta
kao da su na konkursnim procedurama ikad bila ta pitanja. uvijek budu neka stručna, bar koliko ja znam.
Zamolila bih ako neko ima neku korektnu skriptu za polaganje javnog ispita , pitanja ili... Naime izlazila sam na testiranje (ADS) prije jedno 30-tak dana i imala 26 bodova spremala sam na osnovu pitanja i one dvije manje skriptice ali ocigledno nedovoljno .Unaprijed hvala za sve korisne savjete
Danas sam izašao na javni ispit preko ADS-a konkurs u agenciji za statistiku. Za koliko vremena obicno stigne obavijest ko je polozio. Rekoše nam da oni rezultate šalju u agenciju za statistiku pa da nas onda oni obaviještavaju. Hvala puno unaprijed.
ja treba da polazem strucni upravni ispit za VSS i interesuje me pismeni dio, na stranici mpr stoji da moze doc: rjesenje, zakljucak il' odluka? jel ko polagao da mi kaze iskustva sa pismenog?
Alias Anonimus wrote:Zamolila bih ako neko ima neku korektnu skriptu za polaganje javnog ispita , pitanja ili... Naime izlazila sam na testiranje (ADS) prije jedno 30-tak dana i imala 26 bodova spremala sam na osnovu pitanja i one dvije manje skriptice ali ocigledno nedovoljno .Unaprijed hvala za sve korisne savjete
Imam ja skripte, ako hoćeš javi se na pp.
deni47 wrote:Danas sam izašao na javni ispit preko ADS-a konkurs u agenciji za statistiku. Za koliko vremena obicno stigne obavijest ko je polozio. Rekoše nam da oni rezultate šalju u agenciju za statistiku pa da nas onda oni obaviještavaju. Hvala puno unaprijed.
Ako nije tajna koja pozicija je u pitanju? Ako je sa godinom iskustva kakve si poslove radio da bi ti priznali tu godinu iskustva?
Je li mail s pozivom na strucni znaci da je osoba polozila drzavni?
Dvoje ljudi je dobilo poziv a razliciti su im ljudi na mail listi a konkurisali su za isto radno mjesto.
deni47 wrote:Danas sam izašao na javni ispit preko ADS-a konkurs u agenciji za statistiku. Za koliko vremena obicno stigne obavijest ko je polozio. Rekoše nam da oni rezultate šalju u agenciju za statistiku pa da nas onda oni obaviještavaju. Hvala puno unaprijed.
Ma i mene to zanima.Cuo sam od jedne osobe sa foruma da je obaviještena mailom o polaganju stručnog.Znači da je položila javni ispit.Mene još nisu obavijestili pa mi se čini da nisam položio.Iako logika bi bila da sve obavijeste istovremeno.
slažem se jer ima i onih koji spadaju i pod komisiju 1. njima je javni ispit 20. pa valjda bi ih trebalo obavijestiti da nisu položili kako bi mogli ponovo pokušati 20.
U subotu dobila uvjerenje o položenom javnom ispitu, polagala 13-og u okviru konkursa za Agenciju za statistiku. Bezveze da nisu sve obavijestili o rezultatima javnog ispita.
Veliko Stopalo wrote:ne polazhem zasad nigdje ali me zanimaju oba.
Tematika stručnog se odnosi na konkretno radno mjesto i stim u vezi i dobijaš pitanja. Na državnoj agenciji često se zna desiti da dobiješ 3-4 zadatka/pitanja, pišeš kao esej, odgovaraš ili rješavaš neki zadatak. Na federalnoj uglavnom bude test od 10 pitanja sa ponuđenim odgovorima a,b,c,d i 7 moraš odgovoriti da prođeš na intervju. Test se sastoji od pitanja vezanih za konkretno radno mjesto plus dva tri pitanja mogu biti iz tematike sa javnog ispita. Eto ukratko.