sta vas najvise nervira kod policajaca?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

glade

#576 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by glade »

kakavdanakneiskustvu wrote:

mogao bih ti ispričati na desetine situacija sa utakmica jer sam godinama bio pripadnk jedinice za podršku,ali sa tobom je moja rasprava završena jer ti vrijeđaš,ničim izazvan
ja vrijedjam? sta je sa onim tvojim idioti? tu ocigledno svrstavas sve navijace... nemoj se izvlacit da je to samo za one sto prave nerede... dobro ja razumijem vas nacin izrazavanja...

generalizujes sve navijace pod tim... cim si poceo da navodis te idiote na prvi spomen utakmica...
smurf

#577 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by smurf »

kakavdanakneiskustvu wrote: i sve što policajci rade na utakmicama rade po naredbama svojih nadređenih,ne zato što je njima drago nekog udarati i zaletiti se njih par među 50
kraj rasprave
Ma da, samo po naredbi... to je prica za malu djecu. Svaka cast pojedincima, ali vecina koristi svaku priliku da se "istrese" i onda kada se ostecena strana pozali na pravom mjestu, drz'-ne daj, stani-pani... da ne pricam da prvo ide ono "ignore", pa onda ko neke prijetnje jer kako cu se ja zaliti na nekoga ko predstavlja vlast i kad dodje pet do dvan'es' spremni ste i za kompromis...
Konkretan primjer moj mladji brat (tad mu 12 god.), frka je na tribinama, gore stolice, ja ga povucem u stranu i cekam da se razidje guzva na izlazima da bih mogao dijete sigurno izvesti. On sav u bojama kluba, stoji malo ispod mene i gleda vatre (ni jedna nije u njegovoj blizini) njemu to sve dozivljaj... kad policajac ko sav sretan ide prema njemu i zamahnuo pendrekom.... HALO BA, DIJETE JE TO!!!! Naravno, nije ga ni stigao zakaciti tom svojom skulom... sta i kako je bilo sad je ne bitno.

Sad bez zafrkancije, mogao bih nabrajati "cudnovate zgode sa policijom do prekosutra", tema je sta me nervira... Nervira me neadekvatna naobrazba, opet ponavljam cast rijetkim izuzetcima, jer to sto oni i nabubaju da bi prosli neke kontrole i dobili certifikate haman da i ne primjenjuju u praksi. Neko je prije napisao da je prijasnji milicioner bio dingospo, jes' al malo sutra. Mozda su tada bili i vece seljacine samo sto se sa njima nije moglo niti smjelo raspravljati. E pa to je bio drugi vakat, gospodo zandari sad' se fino prilagodite sistemu kakav je i postujte ono sto ste trebali uciti u skoli/kursevima.
A za pistolj se nisam salio, fakat me i on nervira, ne znam koji ce im djavo kad ga ne smiju koristiti.
cappy_tempo

#578 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by cappy_tempo »

smurf wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: i sve što policajci rade na utakmicama rade po naredbama svojih nadređenih,ne zato što je njima drago nekog udarati i zaletiti se njih par među 50
kraj rasprave
Ma da, samo po naredbi... to je prica za malu djecu. Svaka cast pojedincima, ali vecina koristi svaku priliku da se "istrese" i onda kada se ostecena strana pozali na pravom mjestu, drz'-ne daj, stani-pani... da ne pricam da prvo ide ono "ignore", pa onda ko neke prijetnje jer kako cu se ja zaliti na nekoga ko predstavlja vlast i kad dodje pet do dvan'es' spremni ste i za kompromis...
Konkretan primjer moj mladji brat (tad mu 12 god.), frka je na tribinama, gore stolice, ja ga povucem u stranu i cekam da se razidje guzva na izlazima da bih mogao dijete sigurno izvesti. On sav u bojama kluba, stoji malo ispod mene i gleda vatre (ni jedna nije u njegovoj blizini) njemu to sve dozivljaj... kad policajac ko sav sretan ide prema njemu i zamahnuo pendrekom.... HALO BA, DIJETE JE TO!!!! Naravno, nije ga ni stigao zakaciti tom svojom skulom... sta i kako je bilo sad je ne bitno.

Sad bez zafrkancije, mogao bih nabrajati "cudnovate zgode sa policijom do prekosutra", tema je sta me nervira... Nervira me neadekvatna naobrazba, opet ponavljam cast rijetkim izuzetcima, jer to sto oni i nabubaju da bi prosli neke kontrole i dobili certifikate haman da i ne primjenjuju u praksi. Neko je prije napisao da je prijasnji milicioner bio dingospo, jes' al malo sutra. Mozda su tada bili i vece seljacine samo sto se sa njima nije moglo niti smjelo raspravljati. E pa to je bio drugi vakat, gospodo zandari sad' se fino prilagodite sistemu kakav je i postujte ono sto ste trebali uciti u skoli/kursevima.
A za pistolj se nisam salio, fakat me i on nervira, ne znam koji ce im djavo kad ga ne smiju koristiti.
ne budi siguran da ne smiju,eto pricate o utakmicama kad vide da ce ih razguliti onda vade pistolje i pucaju u zrak ili upere u NENAORUZANE ljude,to jest djecu ili momke kao sto se desilo na marakani kad je junak usao medju delije da hapsi lika,a i kod nas su se vadili pistolji upravo protiv navijaca FKS prije 3 godine i to na djecu cije je oruzje bilo noge da bi pobjeglo od te nase drage policije koja nas stiti od kriminalaca koji se svaku noc pucaju i bodu po gradu.ima primjer koji sam gledao sa prozora kad izletise iz kombia sa pistoljima i pocese liku po autu udarat izveli ga napolje i udarali ga cime su stigli pa cak i onim lampama i na kraju ga puste naravno prijavu je sigurno dobio,a sva ta frka jer je mozda vozio brzo ili napravio sudar jer ga hapsili nisu nego dosla patrola uradila uvidjaj i razisli se.naravno momak se nema kome zaliti jer je policija "minimalnu" silu upotrijebila za sigurnost gradjana.
respo

#579 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by respo »

respo wrote:

kakvo kršenje prava na utakmicama,kad idioti počnu odvaljivati stolice na tribinama,kad u sred zenice idioti nad idiotima razvale semafor samo zato što je čelik izgubio,kad idioti iz čista mira kamenjem povrijede policajce 30-40 metara daleko od njih,kakva prava,je li idot koji odvaljuje sjedalice na tribinama treba biti zamoljen da bude priveden?
oko crvenog necu komentarisati zato sam i izbrisao

oko utakmica tu ima svega
ne branim ni policajce ni navijace (da se razumijemo ne idem na utakmice bar sto se tice bih i i sto se tice bilo kojeg sporta ovdje)

to sto govoris o razvaljivanju ok tu si upravu
ali je kriv taj jedan koji lomi a ne ja i ti koji smo pored njega ili na istoj tribini nasli se zato jer nije bilo karti za drugi dio
treba li i tebe i mene onda tuci?
gostujuce navijace da ne pominjem
pa se probudi netrpeljivost izmedju gradova (sa-ze, sa-tz, ze-tz, o bl i mo da ne govorimo)

pa hoce da lola pokaze da je serif u svom gradu pa udaraj gostujuce navijace

naravno ima i navijaca koi dodju da prave nered ali nek ne globalizuju sve i da gleda mene tebe petog desetog kao i onog koji baca kamenje

slažem se,ali stavi sebe u situaciju da tebe kao policajca pođu iz neke grupe gađati kamenjem,bilo čime što im dođe pod ruku jer im je eto malo k.... ćejf da gađaju policijutad adrenalin skače,ti ne vidiš ko te je tačno pogodio,lako je ovdje pisati o ljudskim pravima.
prijatelju jesi li vidio kamermane sada iza (mislim na policajca koji snima)
fino sve dokumentovano i onda tuci a ne onako tuci koga stignes
privedi sve pa lako je zadrzati onoga za koga se dokaze da je gadjao i tako to
respo

#580 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by respo »

jeli ovo po naredjenju?
aze

#581 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by aze »

respo wrote:jeli ovo po naredjenju?
Eeeee da samo ovo rade... pa kad te uhvate i odvuku u maricu (policijski kombi) tamo slijedi kombinacija:pendrek,cizma,saka.. naravno onda u stanici maltretiranja (tipa vezanje za radijator i onda gazanje,udaranje drvenim palicama..).
Mascherano

#582 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

cappy_tempo wrote:
smurf wrote:
kraj rasprave

ne budi siguran da ne smiju,eto pricate o utakmicama kad vide da ce ih razguliti onda vade pistolje i pucaju u zrak ili upere u NENAORUZANE ljude,to jest djecu ili momke kao sto se desilo na marakani kad je junak usao medju delije da hapsi lika,a i kod nas su se vadili pistolji upravo protiv navijaca FKS prije 3 godine i to na djecu cije je oruzje bilo noge da bi pobjeglo od te nase drage policije koja nas stiti od kriminalaca koji se svaku noc pucaju i bodu po gradu.ima primjer koji sam gledao sa prozora kad izletise iz kombia sa pistoljima i pocese liku po autu udarat izveli ga napolje i udarali ga cime su stigli pa cak i onim lampama i na kraju ga puste naravno prijavu je sigurno dobio,a sva ta frka jer je mozda vozio brzo ili napravio sudar jer ga hapsili nisu nego dosla patrola uradila uvidjaj i razisli se.naravno momak se nema kome zaliti jer je policija "minimalnu" silu upotrijebila za sigurnost gradjana.
Bez uvrede, ali odavno nesto gluplje nisam procitao... :-)
cappy_tempo

#583 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by cappy_tempo »

Bez uvrede, ali odavno nesto gluplje nisam procitao... :-)[/quote]

napisao sam i sad cu obrisat dio posta jer nema fajde,treba pustiti idiote da nas udaraju i pisu prijave sto ih pogledamo ili kad zaustave auto da ga prerove kompletnog i odu a ti onda ostani na ulici i sredjuj auto.

i novije nesta,policija prvo kuka kako nemaju plata,kako im je tesko,a juce gledam neke ninje svoje zvali od glave do pete naoruzani dosli kao da su u rat krenuli a ne one idiote od politicara da brane.cemu onda tolko kukanje da im je tesko, a vamo ih brane(300 policijaca u zgradi vlade :-? )

i vidim da je ovdje suvisno sta raspravljat,ne znam sto se javih uopste
Last edited by cappy_tempo on 02/10/2009 15:42, edited 2 times in total.
delightful

#584 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by delightful »

glade, malo vise postovanja prema sagovornicima, molim.
aze

#585 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by aze »

http://www.youtube.com/watch?v=QNEYdo_0BvM Policija pucala na navijace....
ministry_

#586 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by ministry_ »

Po zakonu ko ima prednost na uzbrdici/nizbrdici ako nema znaka?

Molim vas neki dan sam se zakacio sa nekim debilom pa da vidim jesam li bio u pravu!

lp
sekiracija

#587 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by sekiracija »

Nije da me nervira,ali nevolim plavu boju.
andrija2007

#588 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by andrija2007 »

šta vas najvise nervira kod policajaca? - Pa načitanost, NARAVNO!
Ateista

#589 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Ateista »

ministry_ wrote:Po zakonu ko ima prednost na uzbrdici/nizbrdici ako nema znaka?

Molim vas neki dan sam se zakacio sa nekim debilom pa da vidim jesam li bio u pravu!

lp
Ako su ista kategorija, mislim da prednost ima onaj koji ide uzbrdo, logicno je, lakse je krenuti ovome sto ide nizbrdo nego uzbrdo.
ja1977

#590 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by ja1977 »

lp

Ja u svakom slucaju :-D
slavkoimamodilera

#591 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by slavkoimamodilera »

Her Flick wrote:

lp
dobro pitanje, ko je veci taj ima prednost bez obzira isao uz ili niz brdo
a ako su iste kategorije to ti vec nebi znao reci
mislim da ovaj sto ide uz brdo, nisam siguran
Tako je :wink: u istoj kategoriji treba se maknuti ovaj koji ide nizbrdo, tj. prednost (iz prakticnih razloga pokretanja vozila uzbrdo) ima onaj ko ide uzbrdo ;-)
S tim da autobusi/minibusi imaju prednost u odnosu na aute bez obzira kako se kretali ;-)
ja1977

#592 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by ja1977 »

Jedini problem je sto kod nas zimi, onaj kojiide nizbrdo nema teorije da stane :D
ministry_

#593 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by ministry_ »

Hvala bio sam u pravu :D samo nemam zivaca da se peglam sa teskim ljudima djaba se nerviram..mada bih nekad treb'o.

Hvala jos jednom
ministry_

#594 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by ministry_ »

ja1977 wrote:

lp

Ja u svakom slucaju :-D

Nista tolerancija?

:D
potpuni stranac

#595 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by potpuni stranac »

respo wrote:
Dile wrote:
respo wrote:pa za situaciju broj 1 i trebao ti je pisati kaznu nevazno koji policajac bio
za ostalo necu komentarisati jer ne znam zbog cega te ganja tako
nije ga trebao pisati. zakon kad je stupio na snagu vazio je za one koji imaju vozacku manje od dvije godine...
trebao ga je pisati jer u zakonu pise ne smije voziti onaj ispod 2 godine polozeno ili onaj ispod 23 godine zivota
svejedno je dali ti je sutra 23-i rodjendan a polozio si na 18-i rodjendan mora te pisati

to sto se on tako ponio prema njemu i kako je odgovorio i sve vezano za to je druga stvar i stvar policajca kao pojedinca
ne mogu se složiti sa ovom konstatacijom. ne piše tako već "Lice iz stava (7) ovog clana, mlađe od 23 godine..."

ovdje se misli na isto lice, odnosno treba imati vozačku manje od 2g i (poenta je u ovo "i") biti mlađe od 23. što znači da osoba koja je mlađa od 23g, a vozačku ima recimo tri godine rahat može voziti kad hoće, u koliko sati hoće, s kime hoće, pa čak može i do stojčevca svratiti u sitne sate :D , isto kao i osoba koja ima 23g i 1sec, a vozačku posjeduje manje od dvije godine.
potpuni stranac

#596 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by potpuni stranac »

respo wrote:[
stav 7
lice bilo koje koje ima vozacku manje od 2 godine znaci lice koje je polozilo u 18-oj u 26-oj u 56-oj

lice iz stava 7 koje je mladje od 23 godine ne moze voziti auto od 23 do 5 sto obuhvata i ovo 2 godine vozacke i godine sto znaci da tu spada i onaj koji je polozio sa 18 ali je mladji od 23 s tim da oni stariji od 23 mogu voziti od 23 do 5 ako im je proslo 2 godine vozacke
ma jok, niđe veze, totalno pogrešno izvučeno iz konteksta, dama :D je ipak u pravu.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#597 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by anjusha »

stav 7
lice bilo koje koje ima vozacku manje od 2 godine znaci lice koje je polozilo u 18-oj u 26-oj u 56-oj

lice iz stava 7 koje je mladje od 23 godine ne moze voziti auto od 23 do 5 sto obuhvata i ovo 2 godine vozacke i godine sto znaci da tu spada i onaj koji je polozio sa 18 ali je mladji od 23 s tim da oni stariji od 23 mogu voziti od 23 do 5 ako im je proslo 2 godine vozacke
piiih... imam preko 23 godine. i imam vozacku duze od 2... ali ni ja ne bih smjela sjesti u auto koje ja vozim, a pogotovo to ne bih preporucila nekom drugom

(buduci da sam zadnji put i sjela za volan pri polaganju tog vozackog)
Ateista

#598 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Ateista »

anjusha wrote:
stav 7

piiih... imam preko 23 godine. i imam vozacku duze od 2... ali ni ja ne bih smjela sjesti u auto koje ja vozim, a pogotovo to ne bih preporucila nekom drugom

(buduci da sam zadnji put i sjela za volan pri polaganju tog vozackog)
:thumbup: :thumbup:
Svaka cast na iskrenosti.

To najbolje pokazuje koliko su zakoni suplji...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#599 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Chmoljo »

ista stvar je i kod mene :oops: :D još sam mudonja :lol:
respo

#600 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by respo »

potpuni stranac wrote:
ne mogu se složiti sa ovom konstatacijom. ne piše tako već "Lice iz stava (7) ovog clana, mlađe od 23 godine..."

ovdje se misli na isto lice, odnosno treba imati vozačku manje od 2g i (poenta je u ovo "i") biti mlađe od 23. što znači da osoba koja je mlađa od 23g, a vozačku ima recimo tri godine rahat može voziti kad hoće, u koliko sati hoće, s kime hoće, pa čak može i do stojčevca svratiti u sitne sate :D , isto kao i osoba koja ima 23g i 1sec, a vozačku posjeduje manje od dvije godine.
evo ti taj clan i te dvije stavke
(7) Lice koje je položilo vozački ispit i dobilo vozačku dozvolu
za kategoriju vozila A1, A, B ili C i C1 ne smije dvije
godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati
vozilom na putu brzinom većom od 70 km/h, na putu
namijenjenom isključivo za saobraćaj motornih vozila i
brzom putu brzinom većom od 90 km/h, odnosno 120 km/h
na autoputu, a lahkim motociklom 40 km/h, niti tim
vozilom smije vući priključno vozilo, a ni organizirano
prevoziti djecu.
(8) Lice iz stava (7) ovog člana, mladje od 23 godine, ne smije
upravljati vozilom u saobraćaju na putu u vremenu od 23