Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#576 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

Sarajevo89er wrote:Jedan prijedlog:neka moderator makne ono UPIS iz naslova da možemo fino pričati o dešavanjima na Pravu bez da nam visi taj Damaklov mač oftopičarenja iznad glave.

Druga stvar,koga zanima,Duvnjak povukao kandidaturu za profesora Ustavnog prava tako da za koji mjesec-dva vjerojatno dolazi drugi,akademik Edin Šarčević ( http://www.anubih.ba/index.php?option=c ... 2&ItemID=6 ) kojeg predstavlja kao "najboljeg profesora Ustavnog prava na Balkanu".A čovjek čak i ne živi ovdje. :roll:

Treće,Građanskog prava ima do 2.11.Jučer ga je bilo,a bit će ga i danas.Nasljednog nema u srijedu.Vježbe će biti onda kad i piše na vratima,znam da su one prve kad inače i trebaju biti,za one druge nisam siguran.

Kako je jučer bilo divno prvi čas,poluprazna sala,ponadali se neki da je konačno splasnulo,kad ono jok,nego ljudi navodno nisu znali,nisu vidjeli da nešto piše i šta piše na vratima.Ništa,onda nagrnula masa i sve po starom.Dobro je Duvnjak rekao,kao u konc-logoru.
ha?

Image

:D
JThomas

#577 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

majke vam je li istina da će duvnjak sad pitati upravu od ove godine?

gluho i daleko bilo, to ne želim ni najvećem dušmaninu...kad on to razdijeli na 57 glava :roll: :skoljka:
2407

#578 Re: Pravni fakultet

Post by 2407 »

JThomas wrote:majke vam je li istina da će duvnjak sad pitati upravu od ove godine?

gluho i daleko bilo, to ne želim ni najvećem dušmaninu...kad on to razdijeli na 57 glava :roll: :skoljka:
I ti nasao crkvu u kojoj ces se moliti :D
Vidis da ovdje ima svako svoje informacije, kako i sta, a nista jos nije definitivno nego sve rekla-kazala. Ja sam opet cuo da prof. Duvnjak pruzima Upravu na Tz univerzitetu... Vrijeme ce pokazati najbolje. Ko moze neka cisti upravu do januara jer do tada izgleda(opet nista definitivno) ass. ispituje.
Pozdrav
Eborg

#579 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Asistent na Upravi se prijavio na uprazhnjeno mjesto profesora Uprave zajedno sa Duvnjakom ali je Duvnjak dobio to mjesto.
gaius

#580 Re: Pravni fakultet

Post by gaius »

da se razumijemo.. duvnjak je zaslužio da konačno predaje predmet na kojem je profesor.. kad se samo sjetim gorčine s kojom je držao vježbe iz upravnog.. a predavao asistent.. konačno i da uprava dobije status koji zaslužuje a ne da godinama nema profesora da uđe u salu..
Alfons Kauders

#581 Re: Pravni fakultet

Post by Alfons Kauders »

jao ne mogu da vjerujem ko od vas studira pravo... tobe jarabi na 16tu... :lol:

duvnjak mi je ostao u prilicno dobrom sjecanju... onih 2-3 put sto sam ga vidio na parcijalama...

covjek zna svoj posao, i na kraju ispita sjeo onako da se isprica sa mnom ko raja, uz kafu... a nikad mu nisam bio na predavanjima...

kamo srece da je vise onakvih profesora bilo na onom kurcu od fakulteta... mozda bi sta i naucio... :D
Haris.ba

#582 Re: Pravni fakultet

Post by Haris.ba »

1.
Duvnjaka pitali studenti za potpis u index. Puna sala(naravno samo zbog potpisa).

On mrtav hladan: nisam vam ja brena pa da vam autograme dijelim. I preko vrata. Vratio se kasnije i podijelio potpise.

2.
prof Duvnjak na ispitu čuje ezan za jaciju i sam sebi kaže:''Eto Nedžade,on već jaciju okujiše,a ti nidokle!!!!''

3.
Na aprilskom roku Duvnjaku dosla neka djevojka da odgovara, a za nju mu neko rekao da joj "pogleda kroz prste".
Ona dosla sjela, pocela odgovarati, a Duvnjak stavi ruku ispred lica i pocne bukvalno gledati kroz prste, i tako sve vrijeme dok je odgovarala i onda je oborio
.I komentarise sma za sebe: "Ma ja,sta ce drugo biti nego stela,zovi ti ,zovi,javicu se vraga"

4.

Ispit. Duvnjaku zvoni telefon. Javlja se i prica, prica, prica... Zavrsio razgovor i smije se. Kaze: ma zove me ova jedna iz tuzle.... pita da joj nastelim ispit kod bajre.... smjehulji se.... MA mogu ja njoj nasteliti ispit, to je najmanji problem. Al, jest, onda meni bajro sutra dodje da ja njemu trazim ljubavnice

5.

Duvnjakova žena je godinama radila u računovodstvu ali je otpuštena jer je otkrila korupcioni skandal. (duvnjakova omiljena tusiona)

6.

Duvnjak je bos trčao po brodu u vojsci, i za to bio kažnjavan da čisti wc.

7.

Duvnjak je otjeran sa kriminalistike jer je odbio da potpiše šesticu u index dekanove švalerke.

8.

Duvnjak je profesor upravnog a ustavno predaje prema "ugovoru" zato što mora i što čovjek koji tu treba da radi neće to da radi. Duvnjak večinom ništa ne zna iz ustavnog, već samo nudi "instruktivnu nastavu" za dalje čitanje

9.

Prof Duvnjak ima zenu koja razmislja stalno negativno, i "crno" i tako lose utice na ostale. Strasno je zivjeti sa takvim ljudima... - kaze profesor

10.

Prof. Duvnjak je rekao da se kod nas ne zna ni ko pije ni ko plaća i kad bi ovdje bili evropski standardi kaže da bi on dogurao najdalje do profesora u srednjoj školi.

11.

Na jednu kolegicu koja se jadna prepala Prof. Duvnjak se prvo izderao što se prepala i onda joj rekao "ma daj bona šta tolko učiš, znaš šta ti trebaš uradit...ma neću ti reć, ispašću previše bezobrazan"

12.

Najdraže odmaralište Duvnjaka je Makarska u koju voli ići svakom prilikom (autobusom), iako mu nekad na put stanu zli studenti sa svojim "rokovima". Inače, u Mamarskoj je gledao kako slikar slika nekoliko polugolih manekenki iz nekoliko različitih uglova, i to je iskoristio kao analogiju za različita gledišta

13.

Dok je gledao manekenke Duvnjak je morao čitati i dosadni magistarski

14.

Duvnjak vidjen u Makarskoj u pola 4 ujutro sa ruksakom i sesirom,luta rivom SAM...

15.

Duvnjak je ispitivao Nedu Ukraden
Last edited by Haris.ba on 21/10/2009 00:35, edited 1 time in total.
Irm@

#583 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

@alfons: :thumbup: dijelimo misljenje (iako ja nisam s njim pila kafu) ali nemam nikakvih negativnih i losih sjecanja.. :D
elSaik

#584 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Ne sumnjam da bi, kad bi svi profesori bili kao on, studenti nešto i naučili, ali bi onda studiranje trajalo jedno 10 godina. Minimalno. :mrgreen:
Alfons Kauders

#585 Re: Pravni fakultet

Post by Alfons Kauders »

Irm@ wrote:@alfons: :thumbup: dijelimo misljenje (iako ja nisam s njim pila kafu) ali nemam nikakvih negativnih i losih sjecanja.. :D
nije ni meni bio plan da pijem kafu, al ponudio covjek... ja zadnji, popadase svi, a ja odgovaram 45 minuta... i on narucuje sebi i onom smijesnom asistentu koji mi je vazda izgledao ko da je iskocio iz one kletve "dabogda ti sin kuci zeta doveo"... :D mislim zajebancija, i asistent je bio rega, pogotovo kad se sjetim kakvih je idiota bilo... :D

i meni ostalo jos 50tak stranica ustavnog, sjedim, srchem kafu s njima, zajebancija prica, politika, izlasci, zene itd... :D postavi cojk jos jedno pitanje, ja pocnem i kaze dosta kolega... dobijem 8 cini mi se, davno je to bilo... :D
Alfons Kauders

#586 Re: Pravni fakultet

Post by Alfons Kauders »

elSaik wrote:Ne sumnjam da bi, kad bi svi profesori bili kao on, studenti nešto i naučili, ali bi onda studiranje trajalo jedno 10 godina. Minimalno. :mrgreen:
ja sam kod covjeka dao ispit iz 2 ili 3 dijela, ne sjecam se... to mi je do tad bilo najvise izlazaka po ispitu, sve sam ostale davao integralno, na prvu... i opet ga cijenim, mada me je jednom bezze vratio (nisam se sjetio nekog banalnog primjera koji je bio u zagradi ili fusnoti, neam pojma)...

nisam isao na predavanja (nisam bio tu uopste), nisam puno ucio (radio), pa je opet ispalo ok, mada mu zamjeram to jedno vracanje :D valjalo je uzimati slobodno i dolaziti na ispit :D

to sto vecina studenata ne uci, kuka i zivi sa starcima do 30 i neke je njihov problem... :D
gaius

#587 Re: Pravni fakultet

Post by gaius »

duvnjak je car nad carevima.. polažem ja ispit kod njega.. prvi put ovako.. 8 glava.. završim kaže on hajd dalje.. rekoh drugi put - izdere se on na mene: kako vas nije stid.. opet će biti do duvnjaka je.. treba sve naučiti i odjednom polagati.. imam vas ko kineza u jednom roku..

dođem naredni put.. i hajd odgovaram ja ostatak.. da mi pitanje iz ustava nešto šuš-muš.. počnem ja nabrajati - vidim ja nije mu po ćeifu.. kaže meni duvnjak: 12 (ili je bilo 11 do ustava ne znam) pitanja ocjena 10.. 13to pitanje ocjena 9.. ja upadam - znači konačna ocjena 10.. kaže on: malo morgen.. kod mene je matematika drugačija.. da ti ne dajem bezveze devet hajd dođi u petak da odgovaraš za deset.. i da mi kralj deset na kraju..

odgovara treba do mene.. ono.. truba teška.. pita je on nešto u vezi retroaktivnosti.. ona ni makac.. kad nestade ispod stola.. nema ga 30-40 sec.. ja se već gušim od smijeha.. izvali knjižurinu od 400 strana na stol.. i izdera se: bona čovjek napisao knjižurinu o tome a ti ne znaš tri riječi promucat..

jaran odgovarao nešto u vezi avnoja.. zavnobih-a.. i za tita upotrijebi "drug Tito".. asistent ulijeće: "Profesore evo ga komunjara"... razvale se od šege..

čekam do njegovog kabineta nešto na postdipl... duvnjak ima ispit sa dodiplomcima.. i izlazi i onako ručicom meni govori - hajd ulazi šta čekaš.. reko: ja sam postdiplomac sa građanske.. ustavno davno položio.. kaže šta si dobio - rekoh cenera.. kaže: pa hajd još jednog šta ti fali.. legenda..

jedan nervozan ali neobično pravedan čiko.. ni po babi ni po stričevima.. ko god kaže da ga je oštetio laže kao pas.. kamo sreće da ih je više kao on... još jednom drago mi je zbog njega ako su mu konačno prepustili upravu..
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#588 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

gaius wrote:
odgovara treba do mene.. ono.. truba teška.. pita je on nešto u vezi retroaktivnosti.. ona ni makac.. kad nestade ispod stola.. nema ga 30-40 sec.. ja se već gušim od smijeha.. izvali knjižurinu od 400 strana na stol.. i izdera se: bona čovjek napisao knjižurinu o tome a ti ne znaš tri riječi promucat..
:lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo

#589 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

neko ga je (Duvanjaka) u WC-u kod pisoara čuo kako pjeva "Ti si mi u krvi" :lol: :lol: :lol:

i moja su iskustva s njim pozitivna, ali ipak se želim riešiti uprave prije nego što on dođe. ali što reće Alfons, ako me Duvnjak zapadne onda ću i znati nešto o tome :D
idealnaM

#590 Re: Pravni fakultet

Post by idealnaM »

16.Duvnjak je kralj.
Sarajevo89er

#591 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

@chmoljo
Hvala ti što si mi uvažio sugestiju. :wink:

E sad,kad svi već toliko znate o Duvnjaku i njegovim sklonostima,može li mi neko trezveno reći šta i kako kod njega na Ustavu.Kako ispituje,pismeno,usmeno,koliko treba znati,kriterij i slične stvari.Naravno,ovo pitam za bolonjce.
Mnooooogo bih bio zahvalan jer nam dosad nije ništa rekao o tome (koliko sam ja upratio).
Irm@

#592 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

a Boga ti imas to to na forumu usp...stranice i stranice o tome ispisane... nadji pitanja od starijih kolega.. ucis sve napamet nema prepricavanja i "kaubojstine" :-D :D i . :D
Chmoljo

#593 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Irm@ wrote:a Boga ti imas to to na forumu usp...stranice i stranice o tome ispisane... nadji pitanja od starijih kolega.. ucis sve napamet nema prepricavanja i "kaubojstine" :-D :D i . :D
tja, i kad budeš odgovarao Švicarsku i nabrajao kantone, on će te pitati: "A koja je bila prva avionska linija iz Sarajeva?" ti samo reci: Ma ovi naši lopovi odmah liniju sebi otvorili za Cirih da mogu pare tamo ostaviti. :D vjeruj mi, zagotiviće te :D
Sarajevo89er

#594 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

Irm@ wrote:a Boga ti imas to to na forumu usp...
Mora da se šališ ako mi preporučuješ da idem na tamošnji forum....ako se to može tako nazvati.....
ladyblue18

#595 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Sarajevo89er wrote:
Irm@ wrote:a Boga ti imas to to na forumu usp...
Mora da se šališ ako mi preporučuješ da idem na tamošnji forum....ako se to može tako nazvati.....
Ne, ne sali se. Imas sve u tancine, ali ako neces...

I da, moras znati napamet od rijeci do rijeci inace nema prolaza, znam na svojoj kozi. Ali ako dodje novi profesor onda nemas potrebe da se raspitujes za Duvnjaka.
Sarajevo89er

#596 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

Ispričavam se,imaš pravo ladyblue kao i ona ranije.Znam da im je forum jedno vrijeme bio u rasulu,totalnom,ali evo vidim da sad nije loše.Hebiga,nisam dugo bio na njihovoj stranici. :wink:

Čekaj,trebaš čitavu knjigu znat napamet,onu od Sokola i još nekog,iz 2006.I vjerovatno još Ustave i sl.Jesam u pravu?
ladyblue18

#597 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Uzmi izdanje knjige iz 98. On po toj pita.
Pored toga, ono sto trebas uciti iz ustava i one male knjizice.
Polazes po glavama, koliko naucis, jedna pa jedna ali dobro nauci. Stvarno trazi da znas napamet sve. Narocito obrati paznju na primjere.
Sarajevo89er

#598 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

E hebiga sad.Rekao je da se uzme ova iz 2006.Neću slagati knjigu na knjigu.
ladyblue18

#599 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Sarajevo89er wrote:E hebiga sad.Rekao je da se uzme ova iz 2006.Neću slagati knjigu na knjigu.
I ja sam tako prosle godine uzela pa opet morala uzeti ovu iz 98. jer na ispitu skontas da si ispricao sve a on te opet oborio, jer eto imas dio koji nema u novoj knjizi a koji on trazi da se zna.
I nama su prosle godine govorile starije kolege da uzmemo 98. pa smo se pravili pametni, a on rekao uzmite 2006.
Zato...
Sarajevo89er

#600 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

Ma,bilo kako bilo,ja ne uzimam tu devedesetosmicu.I ako se zalomi nešto što nema ovamo to je sigurno neka varijacija i lako se snaći,ionako imam poprilično predznanje iz ovog predmeta.Ljudi su napisali knjigu od 500-tinjak stranica i sad,da se nešto zadesi što tu nema....Žao mi je,ali ne mogu to raditi.I nekako su mi te priče prenapuhane "moraš znati sve napamet"."Prijetile" su i druge kolege u vezi nekih drugih predmeta a na kraju sve se svede na uzdaj se u se i u svoje kljuse.To me dosad,uglavnom,nije iznevjerilo.Ima primjera,naučim sve napamet (da ne bih šta propustio) i dođe mi nešto što bih ionako znao.Drugi (ili ipak prvi) put,iz drugog predmeta ne naučim baš sve napamet pa me zadesi taj jedan promil koji nisam naučio.Nema tu pravila.A opet,tu su i rokovi...
Post Reply