K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#576 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
U svoj ovoj prici je i najstrasnije i najdivnije sto Bosni nisu pritrcali da pomognu "djeca" Bosne nego evo Vasiljevic, Ikonic, Damjanovic i tj. ljudi koji su bili samo epizodisti u istoriji tog kluba. Gdje igra sin Samira Avdica??? Igrao je u Kosu nakon sto mu je babo ojadio Bosnu a onda je otisao u Albu!!! Cviko je postao veliko smece!
http://sportavaz.ba/clanak/6441/kosarka ... esne-oceve
Bosna ce se izvuci iz ovog blata skoro sam pa siguran kao sto sam bio siguran da ce veceras dvorana MD biti vise nego dobro popunjena ali Bosna sada vec mora poceti pisati strategiju svega i ponasat se kao da je dijete koje je tek rodjeno. Bosna mora biti mjesto gdje ce dolaziti najveci BH talenti i osjecati se kao kod svoje kuce.
http://sportavaz.ba/clanak/6441/kosarka ... esne-oceve
Bosna ce se izvuci iz ovog blata skoro sam pa siguran kao sto sam bio siguran da ce veceras dvorana MD biti vise nego dobro popunjena ali Bosna sada vec mora poceti pisati strategiju svega i ponasat se kao da je dijete koje je tek rodjeno. Bosna mora biti mjesto gdje ce dolaziti najveci BH talenti i osjecati se kao kod svoje kuce.
-
kudrilo
#577 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
I Bosna mora biti klub svih Sarajlija, a ne da se meni, Željovcu čude što sam na Bosninoj tekmi. Ja ne dam da mi se useru u merak, ali dobar dio plavog dijela grada je "otpisao" Bosnu zbog prisvajanja i lizanja sa FK Sarajevo. Bosna je klub svih Sarajlija, a večeras mi se svidjela gesta pozdravljanja svih sarajevskih klubova.
Da ne bude zabune, ja sam uvijek gledao ovo totalno odvojeno od fudbala, najljepše uspomene sa starim imam iz Skenderije, ali masa raje smatra Bosnu pitarskom. Mislim da bi Bosni valjalo da bude jednako bliska svima.
A da bi opstala, ja ne vidim ništa drugo sem nekog ludok privrednika ili grupu privrednika koja će sve ovo regulisati. Ostalo je mrcvarenje.
Da ne bude zabune, ja sam uvijek gledao ovo totalno odvojeno od fudbala, najljepše uspomene sa starim imam iz Skenderije, ali masa raje smatra Bosnu pitarskom. Mislim da bi Bosni valjalo da bude jednako bliska svima.
A da bi opstala, ja ne vidim ništa drugo sem nekog ludok privrednika ili grupu privrednika koja će sve ovo regulisati. Ostalo je mrcvarenje.
-
vade_mecum
#578 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
izjava je malo reci smijesna. jedino bi trump mogao dati smjesniju izjavu tipa "i am going to make it huge again".hrasno38 wrote:Nisam ja bas siguran u to da ne postoji....dapaceMuhamed Đakmić wrote:Mislim da se ovdje neke stvari nažalost ne razumiju na ispravan način. Barem ako je Damir Krupalija dobro razumio i prenio javnosti odluku FIBA-e.
Bosna od večeras ne postoji i ovo je bila posljednja utakmica pod tim imenom do nekih boljih vremena.
FIBA je Bosni naložila da mora vratiti dug Vučuroviću i usput joj je zaprijetila zabranom takmičenja skupa sa Royalom. FIBA to posmatra kao dva odvojena kluba i smatra da fuzionirani ne smiju postojati. Da li se sad oni mogu na neki način smekšati, angažmanom Bogdana Tanjevića i plejade uglednih likova iz košarke, to ne znam. Da li se može s primjerom Crvene zvezde i njene fuzije sa FMP-om ići na Sportski sud u Lozanu, ne znam ni to. Znam da je ovo šupački potez FIBA-e, jer joj sa drugim klubovima ovo nije smetalo.
Znam samo da je FIBA naložila da se klubovi razdvoje. To u praksi znači da takmičenje u prvenstvu nastavlja KK Royal, a Bosna kao individualan klub nastavlja svoj put. S tim da ona nema poziciju u nekoj od naših liga, niti ima ijednog registrovanog igrača. Isto tako, Bosna nema ni mogućnost poslovanja jer su joj blokirani računi. Ne može isplaćivati plate ili bilo šta slično.
Dakle, ako se ovim postupkom FIBA-i i vlastodršcima ne skrene pažnja, vjerujem da će klub u hibernaciju. Ne vjerujem da će biti ugašen, ali status će mu biti na neki način zamrznut.
Pretpostavljam da je moguće dogovoriti reprograme za dobar dio potraživanja, ali ima bar 2-3 miliona maraka koji bi se morali isplatiti odmah, a to zahtijeva jak upliv kapitala. Jer nije Vučurović jedini, uz njeg postoji još kamaru lešinara, a pritom ne govorim o ljudima koji samo traže svoje pare, nego onim koji ih 'hajcaju' da baš u ovom momentu budu tvrdolinijaši.
http://sportsport.ba/bh_kosarka/vasilje ... ima/214592
on topic: KK Bosna je registrovano kao udruzenje gradjana i da bi prestalo postojati potrebno je da se sastane skupstina i izglasa nadpolovicnom vecinom da se udruzenje ugasi. posto je takav scenarij nezamisliv, vjerovatniji je scenarij status quo (ili kako su novinari napisali "hibernacije") u kojem se nece nista desiti, a kamate na dugove rastu i rastu.
s druge strane, KK Royal niti bilo ko drugi ko je zainteresovan za saradnju nije blentav da preuzima dugovanja stara nekoliko godina jer da budemo iskreni nije KK Bosna brend tipa Barecelona ili Real Madrid da moze za godinu dana prodati dresova i navijackih rekvizita u visini svojih dugovanja.
jedini spas Bosne bi bio moguc da ga preuzme ne vise od jedne osobe koja bi imala kompletna upravljacka prava jer sada i da se pojave sponzori i velike pare to bi ionako otislo na sve strane osim tamo gdje zaista treba. posto mi i ovakav scenarij djeluje manje vjerovatan, najrealniji scenarij je "status quo" gdje se nece nista desevati.
pesimisticni scenarij bi bio brisanje kluba iz registra udruzenja i prodaja imovine.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#579 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa imali ste do sada jednog covjeka koji je sve odlucivao (Imamovic) uz poneke svoje operativce (Konakovic,Bukva ili neko treci) pa smo vidjeli dokle su dogurali.
Shvatite,nema te budale u BiH koja ce strovaliti najmanje 5 miliona KM da bi Bosna prezivjela i krenula od nule. I potrositi jos 5 miliona,da bi mozda,ali samo mozda za 5 godina igrala ABA ligu.
Ima mnogo pametnijih stvari za potrositi pare.
Shvatite,nema te budale u BiH koja ce strovaliti najmanje 5 miliona KM da bi Bosna prezivjela i krenula od nule. I potrositi jos 5 miliona,da bi mozda,ali samo mozda za 5 godina igrala ABA ligu.
Ima mnogo pametnijih stvari za potrositi pare.
- avetinja
#580 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Da održim riječ, da se zna da me nije sram priznati pogrešnu procjenu. Svaka čast na posjeti, iznenadio sam se.hrasno38 wrote:Samo da sebe citiram.......bilo je veceras lijepo i sjetno u dvorani Mirza Delibasic.
-
vade_mecum
#581 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
vise sam mislio na model privatizacije kluba jer kada postoji definisan vlasnik onda je i logicno da je tom vlasniku stalo do imovine (osim ako vlasnik nije drzava kao u pitanju nekih javnih preduzeca
)
nelogicno je da je drustva koja okrenu nekoliko stotina hiljada, ako ne i milione godisnje imaju status udruzenja gradjana bez jasne vlasnicke strukture.
nelogicno je da je drustva koja okrenu nekoliko stotina hiljada, ako ne i milione godisnje imaju status udruzenja gradjana bez jasne vlasnicke strukture.
-
ibizza
#582 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Al kako si mogao tako da fulis ?avetinja wrote:Da održim riječ, da se zna da me nije sram priznati pogrešnu procjenu. Svaka čast na posjeti, iznenadio sam se.hrasno38 wrote:Samo da sebe citiram.......bilo je veceras lijepo i sjetno u dvorani Mirza Delibasic.
- avetinja
#583 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Nemam Facebook, pa nisam ni znao.ibizza wrote:Al kako si mogao tako da fulis ?avetinja wrote:Da održim riječ, da se zna da me nije sram priznati pogrešnu procjenu. Svaka čast na posjeti, iznenadio sam se.hrasno38 wrote:Samo da sebe citiram.......bilo je veceras lijepo i sjetno u dvorani Mirza Delibasic.Jbt vrvilo sve na fejsu, ja sam bio siguran da ce krcato biti , ali eto, milja je falila da bude kako treba.
- Muhamed Đakmić
#584 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Bojim se da bi privatizacija i usvajanje zakona o sportu odvelo barem pola naših historijski značajnih klubova u brzo gašenje. Neće se ovdje sigurno privatizacija izvršiti ni po kakvom drugom modelu od onog koje smo gledali po državnim preduzećima nakon rata. Samo kod privatizacije nema udruženja građana i društvenog interesa pa bi to i ove klubove koji žive na aparatima konačno gurnulo u propast.vade_mecum wrote:vise sam mislio na model privatizacije kluba jer kada postoji definisan vlasnik onda je i logicno da je tom vlasniku stalo do imovine (osim ako vlasnik nije drzava kao u pitanju nekih javnih preduzeca)
Naravno, i sam sam pobornik privatizacije, ali me strah kako bi se to odvilo kod nas, da se ne bi uhvatili za glavu.
-
vade_mecum
#585 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
surovo zvuci ali pa sta? zar je kraj svijeta ako propadne npr. KK Bosna ili bilo koje drugo sportsko udruzenje? propadali su ekonomski giganti pa se svijet nastavio okretati. meni je od propasti Bosne jedino gora ova situacija kao postoji ali klinicki je mrtva i niko ne smije da ugasi aparate jer kao gdje ces ugasiti simbol grada i bivseg evropskog sampiona.Muhamed Đakmić wrote:Bojim se da bi privatizacija i usvajanje zakona o sportu odvelo barem pola naših historijski značajnih klubova u brzo gašenje. Neće se ovdje sigurno privatizacija izvršiti ni po kakvom drugom modelu od onog koje smo gledali po državnim preduzećima nakon rata. Samo kod privatizacije nema udruženja građana i društvenog interesa pa bi to i ove klubove koji žive na aparatima konačno gurnulo u propast.vade_mecum wrote:vise sam mislio na model privatizacije kluba jer kada postoji definisan vlasnik onda je i logicno da je tom vlasniku stalo do imovine (osim ako vlasnik nije drzava kao u pitanju nekih javnih preduzeca)
Naravno, i sam sam pobornik privatizacije, ali me strah kako bi se to odvilo kod nas, da se ne bi uhvatili za glavu.
-
ibizza
#586 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ovako samo mi, Sarajlije razmisljamo, cudi me sto Beogradjani ne pustise Zvezdu da propadne(bili su u goroj situaciji) ili sto Splicani ne puste Hajduk da propadne, svakako su u dugovima, nisu nista osvojili godinama itd..vade_mecum wrote:surovo zvuci ali pa sta? zar je kraj svijeta ako propadne npr. KK Bosna ili bilo koje drugo sportsko udruzenje? propadali su ekonomski giganti pa se svijet nastavio okretati. meni je od propasti Bosne jedino gora ova situacija kao postoji ali klinicki je mrtva i niko ne smije da ugasi aparate jer kao gdje ces ugasiti simbol grada i bivseg evropskog sampiona.Muhamed Đakmić wrote:Bojim se da bi privatizacija i usvajanje zakona o sportu odvelo barem pola naših historijski značajnih klubova u brzo gašenje. Neće se ovdje sigurno privatizacija izvršiti ni po kakvom drugom modelu od onog koje smo gledali po državnim preduzećima nakon rata. Samo kod privatizacije nema udruženja građana i društvenog interesa pa bi to i ove klubove koji žive na aparatima konačno gurnulo u propast.vade_mecum wrote:vise sam mislio na model privatizacije kluba jer kada postoji definisan vlasnik onda je i logicno da je tom vlasniku stalo do imovine (osim ako vlasnik nije drzava kao u pitanju nekih javnih preduzeca)
Mi smo rezultat navijaci, ako pobjedjues ja sam tu, cim jednu izgubis, odmah bi gasili klub(ovo je generalno slika i za FKS i FKZ).
-
vade_mecum
#587 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
da budem iskren ne smatram nekim uspjehom dekadu od 2000-2010. i u tadasnjoj Goodyear ligi je bosna bila prosjecna ekipa koja je povremeno znala iznenaditi dobrom igrom. kosarkaska euroliga u sarajevu-misaona imenica. da se ne lazemo, finansijski je uspjesna bila za pojedince ali kojeg nam je KK Bosna vrhunskog igraca dala u periodu od 10 godina? bavcic? pasalic? zimic? delibasic? mladje selekcije u nasem sportu obicno sluze za finansiranje starijih tako da to nije ni cudno previse.ibizza wrote:Ovako samo mi, Sarajlije razmisljamo, cudi me sto Beogradjani ne pustise Zvezdu da propadne(bili su u goroj situaciji) ili sto Splicani ne puste Hajduk da propadne, svakako su u dugovima, nisu nista osvojili godinama itd..vade_mecum wrote:surovo zvuci ali pa sta? zar je kraj svijeta ako propadne npr. KK Bosna ili bilo koje drugo sportsko udruzenje? propadali su ekonomski giganti pa se svijet nastavio okretati. meni je od propasti Bosne jedino gora ova situacija kao postoji ali klinicki je mrtva i niko ne smije da ugasi aparate jer kao gdje ces ugasiti simbol grada i bivseg evropskog sampiona.Muhamed Đakmić wrote: Bojim se da bi privatizacija i usvajanje zakona o sportu odvelo barem pola naših historijski značajnih klubova u brzo gašenje. Neće se ovdje sigurno privatizacija izvršiti ni po kakvom drugom modelu od onog koje smo gledali po državnim preduzećima nakon rata. Samo kod privatizacije nema udruženja građana i društvenog interesa pa bi to i ove klubove koji žive na aparatima konačno gurnulo u propast.
Mi smo rezultat navijaci, ako pobjedjues ja sam tu, cim jednu izgubis, odmah bi gasili klub(ovo je generalno slika i za FKS i FKZ).
a poredjenje BG-SA...ne znam. mozda je do tradicije, mozda do komunikacije u oba smjera klub-navijaci...ne znam stvarno. ali jedna stvar je sigurna, a to da je bosna pocela propadati prijed 10 godina, a ovo juce su zadnji (ako ne i zadnji) prikucani ekseri u kovceg.
tuzno, ali je tako.
- Edin H.
#588 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Neusporedivo.ibizza wrote:
Ovako samo mi, Sarajlije razmisljamo, cudi me sto Beogradjani ne pustise Zvezdu da propadne(bili su u goroj situaciji) ili sto Splicani ne puste Hajduk da propadne, svakako su u dugovima, nisu nista osvojili godinama itd..
Dosao Vucic koji je pravio pizdarije po Zagrebu sa Delijama, normalno je da ce vaditi Zvezdu, a kod nas na vlasti ljudi koji nisu u mladosti imali tekucu vodu, a kamoli sijalicu, i sad bi njih trebao da interesuje projekat mrskih komunista zvani KK Bosna.
- avetinja
#589 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Koje su sve moguće opcije da se klub spasi?
-
vade_mecum
#590 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
a recimo i taj hajduk iza sebe ima kompletnu dalmaciju dok je ovdje upitna podrska na relaciji carsija-ilidzaEdin H. wrote:Neusporedivo.ibizza wrote:
Ovako samo mi, Sarajlije razmisljamo, cudi me sto Beogradjani ne pustise Zvezdu da propadne(bili su u goroj situaciji) ili sto Splicani ne puste Hajduk da propadne, svakako su u dugovima, nisu nista osvojili godinama itd..
Dosao Vucic koji je pravio pizdarije po Zagrebu sa Delijama, normalno je da ce vaditi Zvezdu, a kod nas na vlasti ljudi koji nisu u mladosti imali tekucu vodu, a kamoli sijalicu, i sad bi njih trebao da interesuje projekat mrskih komunista zvani KK Bosna.
- arzuhal
#591 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Potpis.vade_mecum wrote: surovo zvuci ali pa sta? zar je kraj svijeta ako propadne npr. KK Bosna ili bilo koje drugo sportsko udruzenje? propadali su ekonomski giganti pa se svijet nastavio okretati. meni je od propasti Bosne jedino gora ova situacija kao postoji ali klinicki je mrtva i niko ne smije da ugasi aparate jer kao gdje ces ugasiti simbol grada i bivseg evropskog sampiona.
Kada se nešto što je imalo veliki značaj i mjesto u našoj (bliskoj, a u ovom konkretnom slučaju sportskoj) historiji, kao što je KK Bosna, a nakon višegodišnjeg mrcvarenja na koje se malo ili nimalo obraćala pažnja, već dovede na gubilište, pred svršen čin, pred dželata, kada se skoro položi na tenešid i kada to treba još samo ogasulit pa zakopat - nema ništa tragičnije, jadnije, patetičnije, bolnije i usranije nego da se, na "zadnjoj tekmi" iskupi masa "sarajevske raje koja ne da svoju Bosnu" da pruži podršku i "pokažu koliko im je stalo da Bosna živi i ponovo bude šampion".
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#592 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ne bih ja to nazvao tragicnim, jadnim, pateticnim, bolnim i usranim kad je raja u pitanju.arzuhal wrote:
Kada se nešto što je imalo veliki značaj i mjesto u našoj (bliskoj, a u ovom konkretnom slučaju sportskoj) historiji, kao što je KK Bosna, a nakon višegodišnjeg mrcvarenja na koje se malo ili nimalo obraćala pažnja, već dovede na gubilište, pred svršen čin, pred dželata, kada se skoro položi na tenešid i kada to treba još samo ogasulit pa zakopat - nema ništa tragičnije, jadnije, patetičnije, bolnije i usranije nego da se, na "zadnjoj tekmi" iskupi masa "sarajevske raje koja ne da svoju Bosnu" da pruži podršku i "pokažu koliko im je stalo da Bosna živi i ponovo bude šampion".
Nije u raji problem. Raja je pokazala obraz.
Problem je u onima koji nisu.
Evo, meni je stalo da KK Bosna opstane, da bude bar dio onog sto je nekad bila i sta sad?! Jesam li zato jadan i patetican?! Ili zato sto sam otisao na mozda posljednju utakmicu Bosne?! Jesam li kriv za problem Bosninog dugovanja?!
Malo realnosti nije na odmet. Problem je u ljudima koji nas vode. Ljudima koji su u politickoj (prije svega), finansijskoj, drustvenoj i svim drugim sferama naseg drustva. A ko nas to vodi? Sebicni egomanijaci kojima nije stalo ni do koga osim njih samih i njihove familije, polupismeni olos koji se docepao vrha na ustrb nacionalnog momenta, legalni razbojnici i pljackasi koji su svukli u ravan bruku firmi, sportskih kolektiva, a bogami i drzavnu imovinu.
I onda kaze problem je u raji....nije, problem je u papcima, raja nema nista s tim.
- hrasno38
#593 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Tako ide prica i kad propada privredni gigant......"propali su i oni prije pa oze i ovaj". Totalno pogresna percepcija i razmisljanje. Postoje neke stvari u zivotu gradova i drzava koje je oslikavaju, koje su dale izvjestan imidz a to sto smo mi generalno supci i pored nas sve prolazi jer nas boli kurac za sve to je druga prica.......a pored svega toga 20 i kusur godina glasamo (ja boze sacuvaj) za one sto nas ijadise u svim segmentima. U BiH postoje dva timska evropska prvaka KK Bosna i RK Borac i ako se oni ne sacuvaju od zaborava i ove otrovne hobotnice onda ne vrijedimo ni ko ljudi ni ko drzava.vade_mecum wrote:surovo zvuci ali pa sta? zar je kraj svijeta ako propadne npr. KK Bosna ili bilo koje drugo sportsko udruzenje? propadali su ekonomski giganti pa se svijet nastavio okretati. meni je od propasti Bosne jedino gora ova situacija kao postoji ali klinicki je mrtva i niko ne smije da ugasi aparate jer kao gdje ces ugasiti simbol grada i bivseg evropskog sampiona.Muhamed Đakmić wrote:Bojim se da bi privatizacija i usvajanje zakona o sportu odvelo barem pola naših historijski značajnih klubova u brzo gašenje. Neće se ovdje sigurno privatizacija izvršiti ni po kakvom drugom modelu od onog koje smo gledali po državnim preduzećima nakon rata. Samo kod privatizacije nema udruženja građana i društvenog interesa pa bi to i ove klubove koji žive na aparatima konačno gurnulo u propast.vade_mecum wrote:vise sam mislio na model privatizacije kluba jer kada postoji definisan vlasnik onda je i logicno da je tom vlasniku stalo do imovine (osim ako vlasnik nije drzava kao u pitanju nekih javnih preduzeca)
- hrasno38
#594 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Da druze ali je problem sto ih podosta i sa ovoga foruma svake 4 godine zaokruzuje i daje priliku da i dalje sve to rade sto si naveo. Sarajevo u onom smislu pzoitvino je otprilike stalo u Skenderiju jer "sljivotrese" boli kurac i za Bosnom i za svim ostalim sto im ne ubacuje suske u dzep. Kakve emocije moze imati prema Bosni neki papak koji u zivotu nije otisao na utakmicu toga kluba. Nikakve ali na zalost ovaj put Bosnu nisu unistili papci nego izmedju ostalog i njena djeca: Dinko Konakovic, Samir Avdic, Admir Bukva.....ova prva dvojica posebno.Tomahawk11 wrote:Ne bih ja to nazvao tragicnim, jadnim, pateticnim, bolnim i usranim kad je raja u pitanju.arzuhal wrote:
Evo, meni je stalo da KK Bosna opstane, da bude bar dio onog sto je nekad bila i sta sad?! Jesam li zato jadan i patetican?! Ili zato sto sam otisao na mozda posljednju utakmicu Bosne?! Jesam li kriv za problem Bosninog dugovanja?!
Malo realnosti nije na odmet. Problem je u ljudima koji nas vode. Ljudima koji su u politickoj (prije svega), finansijskoj, drustvenoj i svim drugim sferama naseg drustva. A ko nas to vodi? Sebicni egomanijaci kojima nije stalo ni do koga osim njih samih i njihove familije, polupismeni olos koji se docepao vrha na ustrb nacionalnog momenta, legalni razbojnici i pljackasi koji su svukli u ravan bruku firmi, sportskih kolektiva, a bogami i drzavnu imovinu.
I onda kaze problem je u raji....nije, problem je u papcima, raja nema nista s tim.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#595 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
I oni su papci....Dino prvi....jel premijer ili nije....nek nesto poduzme....bar neku inicijativu....sta se ponasa ko da je premijer Ze-Do kantona.
- hrasno38
#596 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Naravno ali Bosna je prije svega gradski klub kao i kompletno USD!!!! A Komsica, Skaku i elitu zaboli kurac najvaznije je sebi namaknuti sto vece privilegije i dati nagrade tamo nekom turcinu pa mu onda oduzeti.....to je od krucijalnog znacaja za ovaj grad!!!!Tomahawk11 wrote:I oni su papci....Dino prvi....jel premijer ili nije....nek nesto poduzme....bar neku inicijativu....sta se ponasa ko da je premijer Ze-Do kantona.
-
vade_mecum
#597 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
nemoj se ljutiti ali sad vec pricas neko ko citavu sadasnjost bazira na lijepoj uspomeni...nesto kao kad jednom opalis beton ribu i onda sve koje dodju poslije nje nisu dovoljno dobrehrasno38 wrote:Tako ide prica i kad propada privredni gigant......"propali su i oni prije pa oze i ovaj". Totalno pogresna percepcija i razmisljanje. Postoje neke stvari u zivotu gradova i drzava koje je oslikavaju, koje su dale izvjestan imidz a to sto smo mi generalno supci i pored nas sve prolazi jer nas boli kurac za sve to je druga prica.......a pored svega toga 20 i kusur godina glasamo (ja boze sacuvaj) za one sto nas ijadise u svim segmentima. U BiH postoje dva timska evropska prvaka KK Bosna i RK Borac i ako se oni ne sacuvaju od zaborava i ove otrovne hobotnice onda ne vrijedimo ni ko ljudi ni ko drzava.vade_mecum wrote:surovo zvuci ali pa sta? zar je kraj svijeta ako propadne npr. KK Bosna ili bilo koje drugo sportsko udruzenje? propadali su ekonomski giganti pa se svijet nastavio okretati. meni je od propasti Bosne jedino gora ova situacija kao postoji ali klinicki je mrtva i niko ne smije da ugasi aparate jer kao gdje ces ugasiti simbol grada i bivseg evropskog sampiona.Muhamed Đakmić wrote: Bojim se da bi privatizacija i usvajanje zakona o sportu odvelo barem pola naših historijski značajnih klubova u brzo gašenje. Neće se ovdje sigurno privatizacija izvršiti ni po kakvom drugom modelu od onog koje smo gledali po državnim preduzećima nakon rata. Samo kod privatizacije nema udruženja građana i društvenog interesa pa bi to i ove klubove koji žive na aparatima konačno gurnulo u propast.
mi se hvalimo kako smo ovo ili ono bili ali problem je sto nismo makli 40 godina sa te iste tacke. ranije sam postavio pitanje kojeg je to KK Bosna mladog vrhunskog igraca dala u periodu 2000-2010? ni jednog jedinog! i dvije najuspjesnije sezone 2004 i 2005 su bile mediocre at best sto bi englezi rekli sto me dovodi do zakljucka da kosarka (a mozda i sport opcenito) u Sarajevu i nije toliko bitna koliko se cini. jebiga, to sto je tebi, meni i mozda jos 5.000 ljudi krivo sto je tako, ne znaci da smo u pravu. ja licno mislim da ne trebamo imati KK Bosnu ako ce biti nasadjena na krivi nacin, a iskreno, ne vidim ni zelju, ni volju ni potencijal da se vodi na neki drugi nacin osim onako kako se vodi od kraja rata pa do jucer.
- hrasno38
#598 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ja bih bio presretan da konkretno Bosna nije makla 40 godina sa mjesta i organzicaije kluba ali na zalost jeste ali u pogresnom smjeru kao i cijela drzava i odnost prema sportu u njoj. Tako je Bosna nije stvarala igrace jer Bosna nije imala omladinske kategorije u to vrijeme tj imala je ali je to bilo isuvise tanko. Zato je imao RIN koji je stvorio i Djedovica i Zimica i umjesto da su sa Rusom napravili nekakav tal jok Rus je eto bio lopov a Dino i Nihad kao postenjacine. Avdicev sin je takodje naucio igrati kosarku u Bosni ali generalno taj segment je bio i mkislim da je i dan danas vrlo los jer nema skautiranja i jer nema skolskih takmicenja, nema ulicnih basketa ma u pizdu materinu nema vise nicega sto je bilo dobro jer smo kao eto zivjeli u mraku ali sa evropskim prvakom a sad nam upalili svijetlo i evropksi prvak treba da se ugasi. Zato svakom prilikom jebem majku SDA gdje god imam priliku.Muhamed Đakmić wrote:nemoj se ljutiti ali sad vec pricas neko ko citavu sadasnjost bazira na lijepoj uspomeni...nesto kao kad jednom opalis beton ribu i onda sve koje dodju poslije nje nisu dovoljno dobre
mi se hvalimo kako smo ovo ili ono bili ali problem je sto nismo makli 40 godina sa te iste tacke. ranije sam postavio pitanje kojeg je to KK Bosna mladog vrhunskog igraca dala u periodu 2000-2010? ni jednog jedinog! i dvije najuspjesnije sezone 2004 i 2005 su bile mediocre at best sto bi englezi rekli sto me dovodi do zakljucka da kosarka (a mozda i sport opcenito) u Sarajevu i nije toliko bitna koliko se cini. jebiga, to sto je tebi, meni i mozda jos 5.000 ljudi krivo sto je tako, ne znaci da smo u pravu. ja licno mislim da ne trebamo imati KK Bosnu ako ce biti nasadjena na krivi nacin, a iskreno, ne vidim ni zelju, ni volju ni potencijal da se vodi na neki drugi nacin osim onako kako se vodi od kraja rata pa do jucer.
-
vade_mecum
#599 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
mislim da je sve stvar prioriteta:hocemo li ulagati u razvoj mladih igraca i na tome gajiti buducnost kluba ili cemo pokusati upumpati sto vise para u klub pa kad taj balon pukne, nek pukne, lijepo je bilo. recimo, Beograd i okolica su prilicno dobri u prvoj stvari jer je iz BGa u zadnjih 15 godina izniklo najmanje 50 vrhunskih kosarkasa, a da ne govorim o nadprosjecnim i prosjecnim iako su i oni sredina gdje pohlepa i lopovluk igraju izuzetno bitnu ulogu i cjenjeni su.hrasno38 wrote:Ja bih bio presretan da konkretno Bosna nije makla 40 godina sa mjesta i organzicaije kluba ali na zalost jeste ali u pogresnom smjeru kao i cijela drzava i odnost prema sportu u njoj. Tako je Bosna nije stvarala igrace jer Bosna nije imala omladinske kategorije u to vrijeme tj imala je ali je to bilo isuvise tanko. Zato je imao RIN koji je stvorio i Djedovica i Zimica i umjesto da su sa Rusom napravili nekakav tal jok Rus je eto bio lopov a Dino i Nihad kao postenjacine. Avdicev sin je takodje naucio igrati kosarku u Bosni ali generalno taj segment je bio i mkislim da je i dan danas vrlo los jer nema skautiranja i jer nema skolskih takmicenja, nema ulicnih basketa ma u pizdu materinu nema vise nicega sto je bilo dobro jer smo kao eto zivjeli u mraku ali sa evropskim prvakom a sad nam upalili svijetlo i evropksi prvak treba da se ugasi. Zato svakom prilikom jebem majku SDA gdje god imam priliku.Muhamed Đakmić wrote:nemoj se ljutiti ali sad vec pricas neko ko citavu sadasnjost bazira na lijepoj uspomeni...nesto kao kad jednom opalis beton ribu i onda sve koje dodju poslije nje nisu dovoljno dobre
sto se tice RIN-a i Rusmira moze se reci da je bio mjesto za prepoznavanje talenata ali ne bas i za razvoj jer je i on neslavno zavrsio, a i politika svih skola kosarke u Sarajevu u tom periodu je bila u 5 deka, odnosno u 10 maraka mjesecno po djetetu. Djedovic se formirao kao igrac tek kada je otisao vani, a Zimic je u nekim svjetskim razmjerama prosjecan igrac uprkos potencijalu.
- arzuhal
#600 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa do mene je što nisam dopisao u postu (i time bio, eto, malo realniji): al' raja, kojoj je zaista iskreno stalo (negdje u sebi, u duši unutra, negdje u mislima i srcu...) i da Bosna preživi i opet bude kao nekada, tu ne može ništa osim mahat ušima, kao što ne može, ne zna ili neće, uostalom ništa da uradi onako generalno s državom i društvom u kojem smo svi zaglavljeni...Tomahawk11 wrote:Ne bih ja to nazvao tragicnim, jadnim, pateticnim, bolnim i usranim kad je raja u pitanju.arzuhal wrote:
Jel sad bolje?