Srpska proslost

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mrtvac Krvnik

#576 Re: Srpska proslost

Post by Mrtvac Krvnik »

ikota wrote:
Mrtvac Krvnik wrote:ma to se može reči za sve narode,poslušaj pjesmu paranoja :-D
Poslušaj ti cviljenje majki iz srebrenice,udare granata u ratnom Sarajevu,pogledaj bijele nišane,može se reć da smo kvantitativno najjači ,nažalost,u tome
Tako da ta priča"ma mi smo stoka ista balkanska me ne pere,svi smo isto krivi,itd"me ne pere[/quote

:sad:
Poslušaj ti cviljenje majki iz jasenovca ,udare granata u ratnom vukovaru ,pogledaj bijele križeve ,može se reć da smo kvantitativno najjači ,nažalost,u tome
Tako da ta priča"ma mi smo stoka ista balkanska me ne pere,svi smo isto krivi,itd"me ne pere[/quote

to ja zamjenio samo imena ,opet kažem svi smo isti svakome su se dogadjala sranja
ikota

#577 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

Mrtvac Krvnik wrote:
ikota wrote:
Mrtvac Krvnik wrote:ma to se može reči za sve narode,poslušaj pjesmu paranoja :-D
Poslušaj ti cviljenje majki iz srebrenice,udare granata u ratnom Sarajevu,pogledaj bijele nišane,može se reć da smo kvantitativno najjači ,nažalost,u tome

:sad:
Poslušaj ti cviljenje majki iz jasenovca ,udare granata u ratnom vukovaru ,pogledaj bijele križeve ,može se reć da smo kvantitativno najjači ,nažalost,u tome

to ja zamjenio samo imena ,opet kažem svi smo isti svakome su se dogadjala sranja
da,samo si zaboravio da Hrvati se riješiše trulog tkiva zvanog sao krajina,i imaju funkcionalnu državu
Srbi takođe
A mi,imamo strano tijelo zvano RS,I i pirane,termite,maligne tumore zvne dodik,špirić,radmanović ...
kontaš jara :idea:
Berber

#578 Re: Srpska proslost

Post by Berber »

Mojne Boga ti suplju kako smo svi isto krivi..i ako moze kako bez Jasenovca.
Govorimo o zadnjem ratu. Ako i budes spominjao Jasenovac onda budi fer pa spomeni i pobijene Bosnjake
u Istocnoj Bosni

Broj žrtava prema CID (mart 2006.) Ukupno-96.175
Bošnjaka 63.994--------------66,5%
Srba 24.206 ------------------ 25,2%
Hrvata 7.338------------------ 7,6%
ostalih 637--------------------- 0,7%

Ukupno civila-------------38.645
Bošnjaka 32.723-------------- 84,7%
Hrvata 1.899 ------------------4,9%
Srba 3.555 ---------------------9,2%
ostalih 466 ---------------------1,2%

Ukupno vojnika 57.529
Bošnjaka 31.270--------------- 54,4%
Srba 20.649 ---------------------35,9%
Hrvata 5.439-------------------- 9,5%
ostalih 171----------------------- 0,3%
nepotvrđenih 4.000
ikota

#579 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

i dok god se izašta pitaju dodik i njegova banda BiH nema napretka
to svima da je JASNO
_Saša_

#580 Re: Srpska proslost

Post by _Saša_ »

@Ikota I oni to kazu za nas, tj za federaciju da smo mi strano tijelo ove zemlje :D Zar nisi slusao Dodika? Kod njih sve cvjeta a kod nas? Covjece, ni vladu ne mozemo sastaviti. :-)
Sto se tice posta tema je glupa do besmisla, odmah se pojavila gomila "qvazi-etnologa" a ne smiju nos promoliti iz federacije i obrnuto. :lol:
Mrtvac Krvnik

#581 Re: Srpska proslost

Post by Mrtvac Krvnik »

odmah se pojavila gomila "qvazi-etnologa" a ne smiju nos promoliti iz federacije i obrnuto. :lol:[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
In love with Bosnia

#582 Re: Srpska proslost

Post by In love with Bosnia »

Berber wrote: Ako i budes spominjao Jasenovac onda budi fer pa spomeni i pobijene Bosnjake
u Istocnoj Bosni
zbog veličine, moram ovako:

link na sliku
Mrtvac Krvnik

#583 Re: Srpska proslost

Post by Mrtvac Krvnik »

joj teške teme,ode ja neka vam je sa srečom. :-D
ikota

#584 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

_Saša_ wrote:@Ikota I oni to kazu za nas, tj za federaciju da smo mi strano tijelo ove zemlje :D Zar nisi slusao Dodika? Kod njih sve cvjeta a kod nas? Covjece, ni vladu ne mozemo sastaviti. :-)
Sto se tice posta tema je glupa do besmisla, odmah se pojavila gomila "qvazi-etnologa" a ne smiju nos promoliti iz federacije i obrnuto. :lol:
Mješaš teze
1.RS nastala na protjerivanju,ubijanju,jednom riječju:NASILJU
2.Bošnjaci se odbranili i tu smo gdje jesmo
3.Kršćanska Evropa s Amerikom na čelu pravi dejtonski mir s nadom da će nas nefunkcionalna država potamanit ako već nesposobni srbo/hrvati sa silnim oružjem nisu uspjeli
Zaključak:RS i srpska/srbijanska politika zapreka napretka Bosne I Hercegovine
PA TREBA LI VAM TO NACRTAT :?: :?: :?: :?:
ikota

#585 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

I zaboravio sam najvažnije
Domaći neprijatelji,plaćenici ala fahro.lagimdžija
E na njih treba najviše pazit
ikota

#586 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

Zar nisi slusao Dodika? Kod njih sve cvjeta a kod nas? Covjece, ni vladu ne mozemo sastaviti. :-)
Kod njih sve cvjeta,mada baš ne vjerujem,zato što su sve nesrbe očistili,i homogeni su ,pa mogu laganini
warna 1444

#587 Re: Srpska proslost

Post by warna 1444 »

Kakve su priče, sada su naši ovdje političari zlatni, a u Republici Srpskoj niko ne valja ?
Pa ako su zlatni, ako se bore za svoj narod, što im narod nije u očiglednije boljoj poziciji nego mi ?
Svi su oni ista stoka, i stalno potenciraju narodnosti, religije, nacije kako bi se narod podijelio, a što veće podijele i osude jednih prema drugima vode iz krajnosti u krajnost.
Političari nama dižu prosjek plaća radnika u BiH, mjesto da bude obrnuto.
Kažeš mogu laganini, jedina žena koja u stvarnorsti i realno priča o stanju u Srpskoj je Svjetlana Cenić i iznosi sve mane i nedostatke, ali ne, oni valjaju zato što imaju homogenost na " svom teritoriju "
Šta je s Grcima, Ircima, Portugalcima, pa su upali u ekonomsku krizu, samo što ne dožive bankrot, homogeniji su nego što mogu biti, okanite se priča za djecu.
ikota

#588 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

warna 1444 wrote:Kakve su priče, sada su naši ovdje političari zlatni, a u Republici Srpskoj niko ne valja ?
Pa ako su zlatni, ako se bore za svoj narod, što im narod nije u očiglednije boljoj poziciji nego mi ?
Svi su oni ista stoka, i stalno potenciraju narodnosti, religije, nacije kako bi se narod podijelio, a što veće podijele i osude jednih prema drugima vode iz krajnosti u krajnost.
Političari nama dižu prosjek plaća radnika u BiH, mjesto da bude obrnuto.
Kažeš mogu laganini, jedina žena koja u stvarnorsti i realno priča o stanju u Srpskoj je Svjetlana Cenić i iznosi sve mane i nedostatke, ali ne, oni valjaju zato što imaju homogenost na " svom teritoriju "
Šta je s Grcima, Ircima, Portugalcima, pa su upali u ekonomsku krizu, samo što ne dožive bankrot, homogeniji su nego što mogu biti, okanite se priča za djecu.
kakvu ba ekonomsku krizu,kakvi bankroti,eu grčka se raspada godinama pa nikako više da se raspadne,fola španija kriza,portugal,recesija ha hu,hajd više što se ne raspadnu ovo ono hallooooo :? to su priče za malu djecu i za tebe koji upijas te nebuloze koje nam se plasiraju svakodnevno dok se pažnja sa stvarnih problema,naših nacionalnih problema odvraća
Pa jestel slušali šta američki profesor Boyle kaže šta će nam se desiti ako se nastavimo glođati međusobno,i ako budemo vjerovali raznoraznim biznismenima i kvazipolitičarima :!:
Jebena Palestina,Kurdistan pa tek onda da vidiš jada i bijede
Može gore vazda
ikota

#589 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

u po frke ce svijet rec:pa dobro Bosanci ne moze ovo ovako vise,hay vi hrvati u hrvatsku,srbi ha đe ce drugo neg u srbiju
A Bošnje...ja ja :dance:
ikota

#590 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

i nema više Bosne i čiča miča gotova priča
Bila jedna Bosna i jedan narod Bošnjački,nisu ih unistili ni sa istoka ni sa zapada al se sami pojedoše i nestaše :twisted:
_Saša_

#591 Re: Srpska proslost

Post by _Saša_ »

ikota wrote:
Zar nisi slusao Dodika? Kod njih sve cvjeta a kod nas? Covjece, ni vladu ne mozemo sastaviti. :-)
Kod njih sve cvjeta,mada baš ne vjerujem,zato što su sve nesrbe očistili,i homogeni su ,pa mogu laganini
Ma ja se zajebavam, ali vidim ti se uhvatio pravo :D
Nije bas ni federacija primjer raznolikosti naroda (homogenost je i ovdje), jednostavno problem je nerad i korupcija. U cijeloj BiH smo lijeni i gladni. Ja sam ubjeđen da 90% stranaka u rs i federaciji direktno i indirektno radi protiv BiH.
Ali to nije tema, ovaj nacionalista postavio temu Srpska proslost a mi pricamo o sadasnjosti i srbima!
A vjerovatno je lakse palamuditi o tome nego procitati par istorijskih knjiga pa doci i pisati na forumu o "srpskoj proslosti" iskreno ko od nas uopste poznaje istoriju tog naroda u BiH Hrvatskoj ili u Srbiji osim ako se ne misli na zadnjih 25god?
To je isto kao da sudimo cijelu istoriju Njemacke zbog vremenskog perioda pod nacizmom od 10 god.
warna 1444

#592 Re: Srpska proslost

Post by warna 1444 »

ikota wrote: kakvu ba ekonomsku krizu,kakvi bankroti,eu grčka se raspada godinama pa nikako više da se raspadne,fola španija kriza,portugal,recesija ha hu,hajd više što se ne raspadnu ovo ono hallooooo :? to su priče za malu djecu i za tebe koji upijas te nebuloze koje nam se plasiraju svakodnevno dok se pažnja sa stvarnih problema,naših nacionalnih problema odvraća
Pa jestel slušali šta američki profesor Boyle kaže šta će nam se desiti ako se nastavimo glođati međusobno,i ako budemo vjerovali raznoraznim biznismenima i kvazipolitičarima :!:
Jebena Palestina,Kurdistan pa tek onda da vidiš jada i bijede
Može gore vazda
Odvraća nas neko od naših nacionalnih problema :? i to prvi put čujem, a koji su to naši nacionalni problemi ?
Palestina i Kurdistan problem ? Naravno, samo to ne možeš nikako da porediš s Bosnom, Palestina ima historiju zajedničku s Jevrejima, i Jevreji su živjeli tu prije Palestinaca, kasniji slijed događaja je to učinio onakvim kakvo jeste sada.
Kurdistan, imaginacija sada, podijelio ga je zapad na 4 države, nemoj da ideš u OT.
Srpska prošlost seže u kraj 19st, i pojave uvoza prvih nacionalnih ideja iz Hrvatske i Srbije koji se poistovjećuju sa vjerom i propagandom. Svima su poznata srpska tajna udruženja " Crna ruka ", " Ujedinjenje ili smrt " itd, itd, nemoj da oftopičariš. Ako ćemo da pišemo, piši o topicu.
ikota

#593 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

srpska prošlost je uzrok naše USRANE sadašnjosti
warna 1444

#594 Re: Srpska proslost

Post by warna 1444 »

Ova tema apsolutno ne zaslužuje da se nađe u topicu historija / povijest, nego u politika, ili diskusije.
Of topičarenje bezrazložno, premjestite je negdje drugo ukoliko želite i imate namjeru da " opstane "
ikota

#595 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

naši nacionalni problemi,nastavak specijalnog rata protiv Bošnjaka,nakon završetka oružane agresije,eto o tome tipričam.Jesil slijep :?: :?: :?: Jesi slušo Fatmira Alispahića :?: :?: Ako čitaš,ono smeće od novina,avaz,sve ti je jasno šta se događa.Samo,tu je bitno kako ćemo se mi tu postavit.EEEE,KAMO PUSTE SREĆE DA ZAVRŠISMO POSO 95-E
warna 1444

#596 Re: Srpska proslost

Post by warna 1444 »

Promijenite topic u pitanje vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka u Bosni, ja mislim da takva retorika koju ti sada izlažeš zaslužuje ban po automatizmu, bez obzira što sam pripadnik " tvog " naroda
ikota

#597 Re: Srpska proslost

Post by ikota »

warna 1444 wrote:Promijenite topic u pitanje vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka u Bosni, ja mislim da takva retorika koju ti sada izlažeš zaslužuje ban po automatizmu, bez obzira što sam pripadnik " tvog " naroda
HA YA ko će kome ko svoj svome :lol:
warna 1444

#598 Re: Srpska proslost

Post by warna 1444 »

Realno ti pišem, nema potrebe da se na topicu " srpska prošlost " piše o takvim stvarima.
Mrtvac Krvnik

#599 Re: Srpska proslost

Post by Mrtvac Krvnik »

warna 1444 wrote:Realno ti pišem, nema potrebe da se na topicu " srpska prošlost " piše o takvim stvarima.
:thumbup: :thumbup:
Nacionalniid_BOSANCI

#600 Re: Srpska proslost

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

ikota wrote:Indirektan izvor problema na Balkanu:Engleska,Francuska,Amerika...
Direktan izvor svih problema na Balkanu, i produžena ruka gore navedenih zemalja, od vajkada pa do danas:srpska politika
Činjenica,gdje srbi imaju vlast tu su sranja
Gdje su u manjini,tu su pitomi
Srpska politika je konstantno ista od odlaska Turaka do danas.Protjerivanje,ubijanje,ratovi,nepravda,LAŽ...
Iako nekima neće zvučati milo,a i za njih me baš zaboli,dok god se god repubika srbska izašta pita, u BIH nema napretka.U BIH nema napretka zato što srbki političari opsruiraju na sve moguće načine njen razvoj.Pa to je valjda i malim bebama jasno.
Kad naši političari kažu nebo je plavo,srbski kažu e nije neg je crno,samo da kontriraju
Ha ya,vrlo jednostavno,s njima nema napretka.
Čedo Jovanović...možda
Đinđić je nešto pokušao i smaknuše ga
Pa halooo,Bošnje otvorite oči više :zzzz:

Sazeti rad Safeta Bandzovica

PROGON MUSLIMANA SRBIJE 1830-1867. GODINE

Objavljeno: 12. Nov 2011. 22:11:06

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=4416 ... 67._GODINE
Post Reply