SUBOTA, 23.2. u 13h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
suncica24

Post by suncica24 »

DaysleepeR wrote:sinoc sam fixeru objasnjavao za ste mogu biti prozvani gradonacelnica i premijer

nema potrebe za pravnikom jer oni nisu formalno prekrsili zakon

oni su jednostavno nedovoljno kvalitetno obavljali svoj posao i zato se traze smjene

rezutat njihovog loseg rada je vanderno stanje u gradu i to niko nemoze da porekne

premijer je odgovoran za sigurnost, policiju, sudstvo

gradonacelnica je odgovorna za urbanizam, samim tim je odgovorna za stanje u gradu jer u gradu fali ustanova za kreativno odgajanje mladih

ovo sto se sad radi je gasenje pozara i to nije dobar posao, sad je kasno

nikakvi pravnici nikakve gluposti, ljudi rade po zakonu i rade ono sto trebaju jednostavno nisu dovoljno sposobni i zato se traze smjene

ako budete isli u pravnu bitku i pokusavanje dokazivanja nezakonitosti, pa docekacemo kraj svega kad nam bude 70 godina

think out of the box
Ja isto mislim. Znaju oni dobro sta im je posao, kao sto i znaju da ga nisu uradili. Pogledati samo buzete koji su donijeti prije svega ovoga, pa ce se vidjeti da nisu ni namjeravali poduzeti ista po ovom pitanju.
alica.k

Post by alica.k »

hajd ostavite se vise waltera, necemo se ni potpisivat
damirm

Post by damirm »

alica.k wrote:hajd ostavite se vise waltera, necemo se ni potpisivat
Hocemo, hocemo :-D
zemljotres

Post by zemljotres »

potpis

"RULJA"
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

damirm wrote:
alica.k wrote:hajd ostavite se vise waltera, necemo se ni potpisivat
Hocemo, hocemo :-D
izvinjajem se ako sam zakuhala sa walterom, to je samo formalnost, dabogda se raspravljali oko zahtjeva :)

ofarbajte u sta hocete, samo da ne bude na kraju crvena revolucija :D
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

kad se vidimo raspravljamo. bea kupim te znas gdje. papappapapa 8)
suncica24

Post by suncica24 »

Bea, sto se mene tice moze i zelena (to bi tek bio sjeb da im podignemo zelene kartone :D ), samo nek bude revolucija! :!:
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

zemljotres wrote:potpis

"RULJA"
to ti čak i nije loša ideja
madner

Post by madner »

DaysleepeR wrote:sinoc sam fixeru objasnjavao za ste mogu biti prozvani gradonacelnica i premijer

oni su jednostavno nedovoljno kvalitetno obavljali svoj posao i zato se traze smjene

rezutat njihovog loseg rada je vanderno stanje u gradu i to niko nemoze da porekne

gradonacelnica je odgovorna za urbanizam, samim tim je odgovorna za stanje u gradu jer u gradu fali ustanova za kreativno odgajanje mladih

think out of the box
Slažem se sa svim, osim sa tim da je premier zadužen za sigurnost. Nije, ali pošto nije tražio ostavku ovog što jeste (ŽELJKO MIJATOVIĆ, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova), i čak ga je potvrdio u njegovom radu, postaje odgovoran.

Mala dopuna, i slažem se, da nam treba pravnik ne bi tražili ostavku iz moralnih razloga. :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Image
shuriken

Post by shuriken »

madner wrote:

think out of the box
Sla¾em se sa svim, osim sa tim da je premier zadu¾en za sigurnost. Nije, ali po¹to nije tra¾io ostavku ovog ¹to jeste (®ELJKO MIJATOVIÆ, ministar Ministarstva unutra¹njih poslova), i èak ga je potvrdio u njegovom radu, postaje odgovoran.

Mala dopuna, i sla¾em se, da nam treba pravnik ne bi tra¾ili ostavku iz moralnih razloga. :D
za gradonacelnicu je lako
nakon sto su u petak rekli da nisu za nista nadlezni
na sjednici gradskog vijeca 12.2. su usvojili popis od 20ak stvarikoje treba napravit

vrlo egzaktno, to je argument za ostavku
sta su cekali?
fixer

Post by fixer »

ovo sto se sad radi je gasenje pozara i to nije dobar posao, sa,d je kasno

nikakvi pravnici nikakve gluposti, ljudi rade po zakonu i rade ono sto trebaju jednostavno nisu dovoljno sposobni i zato se traze smjene

ako budete isli u pravnu bitku i pokusavanje dokazivanja nezakonitosti, pa docekacemo kraj svega kad nam bude 70 godina

think out of the box
ljudi rade po zakonu al prenose odgovornost s jednih na druge. zbog toga sam bio da se pogleda ustav i fino obrati javnosti, semiha je odgovorna za to.... samir je odgovoran za to..... ministar pravosudja je odgovoran za to.....
sad znamo sta mozemo ocekivati. mislim da bi bilo dobro ovu aktivnost zadnjih dana skupstine, vlade i ostalih organa iskoristit protiv njih. obratimo se javnosti i recimo im da u zadnjih 10 dana bilo je (treba naci tacan broj) vanrednih sjednica, odluka i svega ostalog. treba poruciti javnosti da od nasheg izlaska na ulicu ocigledno zavisi njihova funkcionalnost. pozovimo ljude koji zele da nasha drzava za koju godinu izgleda kao svicarska da izadju na ulice.
Lara-sa

Post by Lara-sa »

Pozdrav RULJI :-D
Bila sam u subotu, dolazim na naredne naravno. Jedno konkretno pitanje, kome se treba od uvazenih forumasa javiti nevladina organizacija koja zeli da podrzi NASE napore.
Vidimo se i pozdrav!
suncica24

Post by suncica24 »

Javite se direktno, javno, na froum, postom, kao Pecanin, pa cemo to zajednicki odluciti (forumasi, slazete li se da je to nacin za sve koji bi se htjeli ukljuciti?)
teAMICA

Post by teAMICA »

suncica24 wrote:Javite se direktno, javno, na froum, postom, kao Pecanin, pa cemo to zajednicki odluciti (forumasi, slazete li se da je to nacin za sve koji bi se htjeli ukljuciti?)
Ja se slazem, svaka ti je na mjestu! :D
maki_celo

Post by maki_celo »

suncica24 wrote:Javite se direktno, javno, na froum, postom, kao Pecanin, pa cemo to zajednicki odluciti (forumasi, slazete li se da je to nacin za sve koji bi se htjeli ukljuciti?)
obavezno :-)
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

da. moze. sve javno i transparentno :D
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

fixer wrote: ljudi rade po zakonu al prenose odgovornost s jednih na druge. zbog toga sam bio da se pogleda ustav i fino obrati javnosti, semiha je odgovorna za to.... samir je odgovoran za to..... ministar pravosudja je odgovoran za to.....
sad znamo sta mozemo ocekivati. mislim da bi bilo dobro ovu aktivnost zadnjih dana skupstine, vlade i ostalih organa iskoristit protiv njih. obratimo se javnosti i recimo im da u zadnjih 10 dana bilo je (treba naci tacan broj) vanrednih sjednica, odluka i svega ostalog. treba poruciti javnosti da od nasheg izlaska na ulicu ocigledno zavisi njihova funkcionalnost. pozovimo ljude koji zele da nasha drzava za koju godinu izgleda kao svicarska da izadju na ulice.
Apsolutno. Nije problem što RADE nešto što nije u skladu sa zakonom (iako ništa dva put ne reci), već što NE RADE ono što se od njih traži a u skladu sa zakonom.
madner

Post by madner »

Ne ne, treba se oformirat triumvirat, koji ce tajno odlucivati o takvim stvarima u ovisnosti od raznih spoljnih faktora (visine mita, izgleda, licnih poznastva itd).

Ja bih poziciju savjetnika buduceg premijera. Mislim da mogu, znam prekidat sagovornike i vrijedat. Spreman sam organizovat redovne sastanake, gdje cemo pit sok i jesti kolace. Meni dnevnice a vama tufahije.

:D
maki_celo

Post by maki_celo »

Risto Kuglarić wrote:
fixer wrote: ljudi rade po zakonu al prenose odgovornost s jednih na druge. zbog toga sam bio da se pogleda ustav i fino obrati javnosti, semiha je odgovorna za to.... samir je odgovoran za to..... ministar pravosudja je odgovoran za to.....
Apsolutno. Nije problem što RADE nešto što nije u skladu sa zakonom (iako ništa dva put ne reci), već što NE RADE ono što se od njih traži a u skladu sa zakonom.
a TO je??? navedi nam TO sto se trazi a oni ne rade.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

dobro je ime RULJA

Radno Udruženje Ljudskih Asocijacija

Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

maki_celo wrote:
Risto Kuglarić wrote:
a TO je??? navedi nam TO sto se trazi a oni ne rade.
Pa ovo sam rekao više u kontekstu potrebe da neko pravno rastumači šta trebaju, a šta ne trebaju, al evo jedna stvar koja mi je onako, na prvu na umu je stavljanje u funkciju doma za maloljetnike na Humu spomenutog u subotu na dnevniku na Hayatu, a koji ima 2 štićenika sa područja KS. Mislim da je taj dom zona odgovornosti Kantona.

Edit: ...al na stranu i dom, mislim da je poenta to da dosta građana osjeća da ih nešto žulja, a da vlasti primaju platu da otklone to što građane žulja. Ne može svak ni bit pravnik, al i ćorav vidi da nešto ovdje ne štima.
maki_celo

Post by maki_celo »

Mislim da je taj dom zona odgovornosti Kantona.
tacno tako,kanton je nadlezan za to ,odnosno izravno premijer
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Risto Kuglarić wrote:
zemljotres wrote:potpis

"RULJA"
to ti čak i nije loša ideja
rulja sugerira agresivnost i neorganiziranost. zar ne?

sta bi sa gradjanima sarajeva?
atko

Post by atko »

DaysleepeR wrote:dobro je ime RULJA

Radno Udruženje Ljudskih Asocijacija

:D :D :D
Locked