Ja isto mislim. Znaju oni dobro sta im je posao, kao sto i znaju da ga nisu uradili. Pogledati samo buzete koji su donijeti prije svega ovoga, pa ce se vidjeti da nisu ni namjeravali poduzeti ista po ovom pitanju.DaysleepeR wrote:sinoc sam fixeru objasnjavao za ste mogu biti prozvani gradonacelnica i premijer
nema potrebe za pravnikom jer oni nisu formalno prekrsili zakon
oni su jednostavno nedovoljno kvalitetno obavljali svoj posao i zato se traze smjene
rezutat njihovog loseg rada je vanderno stanje u gradu i to niko nemoze da porekne
premijer je odgovoran za sigurnost, policiju, sudstvo
gradonacelnica je odgovorna za urbanizam, samim tim je odgovorna za stanje u gradu jer u gradu fali ustanova za kreativno odgajanje mladih
ovo sto se sad radi je gasenje pozara i to nije dobar posao, sad je kasno
nikakvi pravnici nikakve gluposti, ljudi rade po zakonu i rade ono sto trebaju jednostavno nisu dovoljno sposobni i zato se traze smjene
ako budete isli u pravnu bitku i pokusavanje dokazivanja nezakonitosti, pa docekacemo kraj svega kad nam bude 70 godina
think out of the box
SUBOTA, 23.2. u 13h, ISPRED KATEDRALE
- suncica24
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
izvinjajem se ako sam zakuhala sa walterom, to je samo formalnost, dabogda se raspravljali oko zahtjevadamirm wrote:Hocemo, hocemoalica.k wrote:hajd ostavite se vise waltera, necemo se ni potpisivat
ofarbajte u sta hocete, samo da ne bude na kraju crvena revolucija
- vjesticanametli
kad se vidimo raspravljamo. bea kupim te znas gdje. papappapapa 
-
Risto Kuglarić
to ti čak i nije loša idejazemljotres wrote:potpis
"RULJA"
- madner
Slažem se sa svim, osim sa tim da je premier zadužen za sigurnost. Nije, ali pošto nije tražio ostavku ovog što jeste (ŽELJKO MIJATOVIĆ, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova), i čak ga je potvrdio u njegovom radu, postaje odgovoran.DaysleepeR wrote:sinoc sam fixeru objasnjavao za ste mogu biti prozvani gradonacelnica i premijer
oni su jednostavno nedovoljno kvalitetno obavljali svoj posao i zato se traze smjene
rezutat njihovog loseg rada je vanderno stanje u gradu i to niko nemoze da porekne
gradonacelnica je odgovorna za urbanizam, samim tim je odgovorna za stanje u gradu jer u gradu fali ustanova za kreativno odgajanje mladih
think out of the box
Mala dopuna, i slažem se, da nam treba pravnik ne bi tražili ostavku iz moralnih razloga.
- shuriken
za gradonacelnicu je lakomadner wrote:Sla¾em se sa svim, osim sa tim da je premier zadu¾en za sigurnost. Nije, ali po¹to nije tra¾io ostavku ovog ¹to jeste (®ELJKO MIJATOVIÆ, ministar Ministarstva unutra¹njih poslova), i èak ga je potvrdio u njegovom radu, postaje odgovoran.DaysleepeR wrote:sinoc sam fixeru objasnjavao za ste mogu biti prozvani gradonacelnica i premijer
think out of the box
Mala dopuna, i sla¾em se, da nam treba pravnik ne bi tra¾ili ostavku iz moralnih razloga.
nakon sto su u petak rekli da nisu za nista nadlezni
na sjednici gradskog vijeca 12.2. su usvojili popis od 20ak stvarikoje treba napravit
vrlo egzaktno, to je argument za ostavku
sta su cekali?
-
fixer
ljudi rade po zakonu al prenose odgovornost s jednih na druge. zbog toga sam bio da se pogleda ustav i fino obrati javnosti, semiha je odgovorna za to.... samir je odgovoran za to..... ministar pravosudja je odgovoran za to.....DaysleepeR wrote:sinoc sam fixeru objasnjavao za ste mogu biti prozvani gradonacelnica i premijer
ovo sto se sad radi je gasenje pozara i to nije dobar posao, sa,d je kasno
nikakvi pravnici nikakve gluposti, ljudi rade po zakonu i rade ono sto trebaju jednostavno nisu dovoljno sposobni i zato se traze smjene
ako budete isli u pravnu bitku i pokusavanje dokazivanja nezakonitosti, pa docekacemo kraj svega kad nam bude 70 godina
think out of the box
sad znamo sta mozemo ocekivati. mislim da bi bilo dobro ovu aktivnost zadnjih dana skupstine, vlade i ostalih organa iskoristit protiv njih. obratimo se javnosti i recimo im da u zadnjih 10 dana bilo je (treba naci tacan broj) vanrednih sjednica, odluka i svega ostalog. treba poruciti javnosti da od nasheg izlaska na ulicu ocigledno zavisi njihova funkcionalnost. pozovimo ljude koji zele da nasha drzava za koju godinu izgleda kao svicarska da izadju na ulice.
- vjesticanametli
da. moze. sve javno i transparentnosuncica24 wrote:Javite se direktno, javno, na froum, postom, kao Pecanin, pa cemo to zajednicki odluciti (forumasi, slazete li se da je to nacin za sve koji bi se htjeli ukljuciti?)
-
Risto Kuglarić
Apsolutno. Nije problem što RADE nešto što nije u skladu sa zakonom (iako ništa dva put ne reci), već što NE RADE ono što se od njih traži a u skladu sa zakonom.fixer wrote: ljudi rade po zakonu al prenose odgovornost s jednih na druge. zbog toga sam bio da se pogleda ustav i fino obrati javnosti, semiha je odgovorna za to.... samir je odgovoran za to..... ministar pravosudja je odgovoran za to.....
sad znamo sta mozemo ocekivati. mislim da bi bilo dobro ovu aktivnost zadnjih dana skupstine, vlade i ostalih organa iskoristit protiv njih. obratimo se javnosti i recimo im da u zadnjih 10 dana bilo je (treba naci tacan broj) vanrednih sjednica, odluka i svega ostalog. treba poruciti javnosti da od nasheg izlaska na ulicu ocigledno zavisi njihova funkcionalnost. pozovimo ljude koji zele da nasha drzava za koju godinu izgleda kao svicarska da izadju na ulice.
- madner
Ne ne, treba se oformirat triumvirat, koji ce tajno odlucivati o takvim stvarima u ovisnosti od raznih spoljnih faktora (visine mita, izgleda, licnih poznastva itd).
Ja bih poziciju savjetnika buduceg premijera. Mislim da mogu, znam prekidat sagovornike i vrijedat. Spreman sam organizovat redovne sastanake, gdje cemo pit sok i jesti kolace. Meni dnevnice a vama tufahije.

Ja bih poziciju savjetnika buduceg premijera. Mislim da mogu, znam prekidat sagovornike i vrijedat. Spreman sam organizovat redovne sastanake, gdje cemo pit sok i jesti kolace. Meni dnevnice a vama tufahije.
- maki_celo
a TO je??? navedi nam TO sto se trazi a oni ne rade.Risto Kuglarić wrote:Apsolutno. Nije problem što RADE nešto što nije u skladu sa zakonom (iako ništa dva put ne reci), već što NE RADE ono što se od njih traži a u skladu sa zakonom.fixer wrote: ljudi rade po zakonu al prenose odgovornost s jednih na druge. zbog toga sam bio da se pogleda ustav i fino obrati javnosti, semiha je odgovorna za to.... samir je odgovoran za to..... ministar pravosudja je odgovoran za to.....
- DaysleepeR
dobro je ime RULJA
Radno Udruženje Ljudskih Asocijacija

Radno Udruženje Ljudskih Asocijacija
-
Risto Kuglarić
Pa ovo sam rekao više u kontekstu potrebe da neko pravno rastumači šta trebaju, a šta ne trebaju, al evo jedna stvar koja mi je onako, na prvu na umu je stavljanje u funkciju doma za maloljetnike na Humu spomenutog u subotu na dnevniku na Hayatu, a koji ima 2 štićenika sa područja KS. Mislim da je taj dom zona odgovornosti Kantona.maki_celo wrote:a TO je??? navedi nam TO sto se trazi a oni ne rade.Risto Kuglarić wrote:Apsolutno. Nije problem što RADE nešto što nije u skladu sa zakonom (iako ništa dva put ne reci), već što NE RADE ono što se od njih traži a u skladu sa zakonom.fixer wrote: ljudi rade po zakonu al prenose odgovornost s jednih na druge. zbog toga sam bio da se pogleda ustav i fino obrati javnosti, semiha je odgovorna za to.... samir je odgovoran za to..... ministar pravosudja je odgovoran za to.....
Edit: ...al na stranu i dom, mislim da je poenta to da dosta građana osjeća da ih nešto žulja, a da vlasti primaju platu da otklone to što građane žulja. Ne može svak ni bit pravnik, al i ćorav vidi da nešto ovdje ne štima.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
rulja sugerira agresivnost i neorganiziranost. zar ne?Risto Kuglarić wrote:to ti čak i nije loša idejazemljotres wrote:potpis
"RULJA"
sta bi sa gradjanima sarajeva?