PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
moke_31

#576 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

bitanga_sa_otesa wrote:e ako nije upalio nikako ,onda moze biti do pumpe.ja sam skontao da je auto upalio uz pomoc start spreja .....
Pa upalio ga je uz pomoć start spreja koji je ubacivao kroz usisnik zraka direktno u motor.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#577 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

i jel radi auto normalno kad je upalio? jesi se vozio?
moke_31

#578 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

bitanga_sa_otesa wrote:i jel radi auto normalno kad je upalio? jesi se vozio?
Ma radi samo dok čovjek prska sprej i čim prestane odmah se ugasi, dakle nema dotok goriva do motora i zato ovaj mehaničar misli da je do pumpe visokog pritiska Kaže da to često crkne kod Peugeota.
bitanga_sa_otesa

#579 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

to radi onda na sprej ,nemas goriva,moguce da je pumpa
Last edited by bitanga_sa_otesa on 25/06/2014 23:28, edited 1 time in total.
moke_31

#580 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

bitanga_sa_otesa wrote:to radi onda na spren ,nemas goriva,moguce da je pumpa
Koliko košta zamjena ove pumpe koliko ruke koliko pumpa?
NediM17

#581 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NediM17 »

Neispravan imobilizator, senzor polozaja radilice, senzor pritiska common raila, neispravna pumpa nafte (ona sto stoji u rezervoaru), neispravna CR pumpa... Zbog svega navedenog ne bi bacao gorivo u cilindre, tako da ne mora biti CR pumpa, odnosno pumpa viskog pritiska kako je popularno zovu.
530i

#582 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by 530i »

U svakom slučaju ozbiljna dijagnostika kod dobrog majstora pa onda zamjena neispravne stvari.
moke_31

#583 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

NediM17 wrote:Neispravan imobilizator, senzor polozaja radilice, senzor pritiska common raila, neispravna pumpa nafte (ona sto stoji u rezervoaru), neispravna CR pumpa... Zbog svega navedenog ne bi bacao gorivo u cilindre, tako da ne mora biti CR pumpa, odnosno pumpa viskog pritiska kako je popularno zovu.
Ti na pisa svega :D , šta je od ovog najpovoljnije da rikne :D . Čini mi se da je mehaničar rekao da ima nafte, odnosno poprskala je auto kad je provjeravo filter nafte tako da neispravna pumpa nafte u rezervoaru ne bi trebala biti.
moke_31

#584 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

Kako može biti do imobilizatora'? Sinčić često vrti volan kad se igra u autu i nekad ga jedva otključam ono kad stavim ključ u bravu? Može li do toga biti?
530i

#585 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by 530i »

To možda zaključa volan, ako je auto ugašeno.
NediM17

#586 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NediM17 »

To o cemu ti govoris je zakljucavanje volana i nema veze sa imobilizatorom. Imobilizator ima ulogu da poredi kod na kljucu sa kodom upisanim u kompjuteru auta, ako kljuc i kompjuter (ECU) komuniciraju, i ako su kodovi identicni, auto ce upaliti, u suprotnom, ako se kodovi ne poklapaju, ili ako nisu ocitani (cest slucaj da se shebe antenica kod volana) onda nema komunikacije i startanja auta.
bitanga_sa_otesa

#587 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

imobilajzer kad ne radi prekida dovod struje na dizne i pumpu,lako bi moglo biti to,takodjer i senzor radilice .napamet se ne moze to rijesiti jedino dijagnostika.
moke_31

#588 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

Nego gdje da vozim auto, u bihamkov servis ili neki od peugeota, recimo onaj kod pijace heco? Koji je bolji i koji manje zavaljuju sa cijenom?
bitanga_sa_otesa

#589 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

moj ti je savjet da vozis u ovlasteni ,u bihamk-u uopste nisu profesionalni kakvi bi trebali biti ,bio sam par puta i vidio samo aljkavost i nerad....
moke_31

#590 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

Dakle da vozim u ovlašteni kod pijace heco, samo kod njih je gužva teško doći skroz, moraš zvati najaviti se, naplaćuju rad po satu i onda otežu, plus deru. Tako je bilo kad sam zadnji put bio.
moke_31

#591 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

Šta je sa Igmanom na ilidži, i on je bio ovlašteni je li još?
bitanga_sa_otesa

#592 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

ne znam za njih nista,imas i 206 u pijacnoj ulici
Gandra_1

#593 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Gandra_1 »

S obzirom da pretpostavljam da ti P307 nije pod garancijom i da ti je cilj za sto manje para otkloniti kvar, idi u servis 206 u Pijacnoj ulici, skrenes desno poslije pumpe Braca Mujic, tamo kod FUNNY auta gdje se prodaju polovna vozila...

Nisu ovlasteni servis, ali su specijalisti za francuze i imaju dobrog majstora..
alcho

#594 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by alcho »

Gandra_1 wrote:S obzirom da pretpostavljam da ti P307 nije pod garancijom i da ti je cilj za sto manje para otkloniti kvar, idi u servis 206 u Pijacnoj ulici, skrenes desno poslije pumpe Braca Mujic, tamo kod FUNNY auta gdje se prodaju polovna vozila...

Nisu ovlasteni servis, ali su specijalisti za francuze i imaju dobrog majstora..
Da specijalisti su ako treba zamijeniti gume...to znaju odraditi bez problema. Sve ostale kvarove rješavaju zamjenom dijelova na bazi slucajnog uzorka. Zaobilazi ove diletante u sirokom luku, govorim ti iz licnog iskustva.
moke_31

#595 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

Samo da napišem da sam sam otklonio kvar, odnosno nije ga ni bilo i zahvalim se forumašima koji su pokušali pomoći. Nazvao jutros ovaj servis Blok kod Hece i pitam njihovog majstora mogu li dovesti auto na dijagnostiku i kažem mu u čemu je problem a on mi objašnjava šta može biti i usput reče da probam rezervni ključa ako ga imam jer ova pumpa visokog pritiska vrlo rijetko crkne kod ovih auta.

Uzmem rezervni u auto i upalim ga ono normala, sve u dure. Za nepovjerovat!!!!! I onda se sjetim da sam za vikend promijenio školjku od ključa jer je na staroj propalo dugme za otključavanje i nisam vozio do srijede kad sam pokušao upaliti.

Pozovem opet ovog majstora iz Bloka da mu objasnim da je do ključa i pitam u čemu je caka a on reče da kao nije do nožića i da se treba pokušati ponovo naučiti ključ, zaboravio kod i sl. mada mi je to bezze. Naravno, ako to ne ide onda narudžba novog ključa itd. uz pretpostavljam astronomsku cijenu.

Moja pretpostavka je da je možda do nožića kojeg nisam dovoljno gurnuo u školjku jer je išlo pravo teško i ima možda jedan milimetar ili milimetar i po da se još ugura u školjku. Ne kontam kako se auto normala otključa i zaključa na daljinski, ono sve radi a kad treba da upali ne da kod za paljenje. Pokušaću još sa štimanjem nožića da vidim da li je do toga (dubina ulaska ključa u bravu) ili da opet vratim sve u staru školjku ključa, ako ne upali moram koristiti rezervni.

Usput da kažem da sam ovu novu školjku za ključ kupio preko ebay.co.uk iz Hong Konga, 3 KM :D sa dostavom jer sam primjetio da je ne neko pitao za ove školjke par stranica iznad. Školjka djeluje sasvim solidno i jedino nema onog metalnog loga na poleđini kao originalni, a dugmad esktra ferceraju.

Samo treba paziti na ovaj problem sa paljenjem koji se može desiti.
homega

#596 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by homega »

alcho wrote:
Gandra_1 wrote:S obzirom da pretpostavljam da ti P307 nije pod garancijom i da ti je cilj za sto manje para otkloniti kvar, idi u servis 206 u Pijacnoj ulici, skrenes desno poslije pumpe Braca Mujic, tamo kod FUNNY auta gdje se prodaju polovna vozila...

Da specijalisti su ako treba zamijeniti gume...to znaju odraditi bez problema. Sve ostale kvarove rješavaju zamjenom dijelova na bazi slucajnog uzorka. Zaobilazi ove diletante u sirokom luku, govorim ti iz licnog iskustva.
@alcho, ti si neki strašan ters, pa ima li ikog s kim si ti zadovoljan :-)
romeomoraprezivjeti

#597 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by romeomoraprezivjeti »

homega wrote:
alcho wrote:

@alcho, ti si neki strašan ters, pa ima li ikog s kim si ti zadovoljan :-)
:-D

poslano s moga sonija ze
bitanga_sa_otesa

#598 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

dobro da si rijesio kvar ,imobilajzer ne radi ako se impuls kljuca i antene na kontakt bravi ne poklapaju ,zato nisi imao gorivo.
u samom kljucu (plastici) ima jedno malo dugmence ili je okruglog ili kvadratnog oblika . u njemu je taj kod ,nadam se da ga nisi izgubio kad si prebacivao oklop....
alcho

#599 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by alcho »

homega wrote: @alcho, ti si neki strašan ters, pa ima li ikog s kim si ti zadovoljan :-)
Vec sam napiso ranije svoje iskustvom s ovim kokosinjcem od servisa. Dakle, ljudi mi "dijagnosticirali" kvar i rekli koji dio da kupim u ovlastenom servisu. Ja kupio, donio...kad, nije to to. Gledaju oni zbunjeno ko telad u auto...dodje neki lik koji je dovezao auto na servis i kaze im "pa ljudi nije u tome bio problem, samo se otkacila cijev". Ne mogu da se sjetim koja...i like vrati rukom cijev i sve OK. A na to sto sam ja preko 100 KM dao za dio koji nije trebalo mijenjati, glavni "majstor", koji mi je i rekao da ga kupim, mi rece "pa sta cu ti ja jarane"

Ti bi bio zadovoljan?
moke_31

#600 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

bitanga_sa_otesa wrote:dobro da si rijesio kvar ,imobilajzer ne radi ako se impuls kljuca i antene na kontakt bravi ne poklapaju ,zato nisi imao gorivo.
u samom kljucu (plastici) ima jedno malo dugmence ili je okruglog ili kvadratnog oblika . u njemu je taj kod ,nadam se da ga nisi izgubio kad si prebacivao oklop....
Kad sam prebacivao nisam vidio ništa slično da je ispalo. Prebacio sam cijelu ploču sa baterijom, ono prebaci se sve zajedno i nema posebnih dijelova. Zar taj kvadratić nije na ovoj ploči koju sam prebacio?? Da još jednom napomenem, auto se na daljinski preko dugmadi regularno otključa i zaključa.

Prije par godina sam otvaro školjku kad sam bateriju mijenjo i sve bilo OK, zamijenio bateriju vratio sve na svoje mjesto i kraj.

Kad dođem s posla pokušaću još jednom otvoriti i novu i staru školjku da vidim da se šta nije zeznulo. Ne mogu da vjerujem da ima neki dio koji ostaje u pastičnoj školjci, ja sam konto da je sve na pločici sa baterijom.
Post Reply