Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neregistrirani wrote:Ali ne treba biti ostar prema Osmanagicu danas, vjerujem da mu je tesko pala vijest da je u Egiptu otkrivena jos jedna piramida, a u Visokom jos uvijek ni jedna.
E baš to htjedoh upitat, jel danas dan žalosti u Fondaciji, režu li se onim žiletima što se oštre sami od sebe u piramidama?
Najozbiljnije, Semir to rek'o, da se žilet u piramidi naoštri, a meso ne pokvari, a ploĆice "kao kad hoćete da radite remodeling vaše kupaone pa pođete da kupite italijanske ploćice pa ih onda fino poredate preko vašeg kupatila":
Bas je smijesno/zalosno koliko su se ljudi uhvatili dokazivanja svoje istine i ne pokusavaju ni sagledati neki potencijalni opsti interes.
Pokusajte u Google pretrazivac upisati recimo Loch Ness... dobijemo oko 3 500 000 rezultata. I sta ljudi rade, prodaju maglu i to rade dobro.
Upisite NLO... 2 500 000 rezultata, UFO mnogo bolje... 63 900 000 rezultata. Ameri su gradili i piste da im vanzemaljci mogu sigurno sletjeti da ih ugoste.
Piramide u Visokom... ja nemam pojma da li je to istina, vrijeme ce to i pokazati i dokazati. Ali mislim da bi bolje bilo da gradimo bar mit o tome i da kupimo pare na turistima koji bi tu voljeli da se slikaju. Ako ikad dobijemo taj famozni auto put, pored Visokog napraviti veliku tablu i nacrtati piramidu. Nek' svrati svaki 100-ti, slika se i kupi sok... eto nam turizma za pocetak.
Ili ipak, mozemo mi to sve fino i popljuvati (u tome nam nema ravnih) ili praviti mit i svakom pricati kako tamo ima nesto. Mozda bas tebe ceka da otkrijes sta...
Big Boy wrote:Nek' svrati svaki 100-ti, slika se i kupi sok... eto nam turizma za pocetak.
Ili ipak, mozemo mi to sve fino i popljuvati (u tome nam nema ravnih) ili praviti mit i svakom pricati kako tamo ima nesto. Mozda bas tebe ceka da otkrijes sta...
HEUREKA!
A DA PROBAMO TO ISTO, SAMO SA PRAVIM SPOMENICIMA ARHEOLOŠKE BAŠTINE?
Ako je jedini kriterij turistickog potencijala broj rezultata koji izbaci google onda je Visoko (bez piramida) veci potencijal od Loch Ness-a. Naime, ako ukucas Visoko u google dobices oko 4,130,000 rezultata. Aferim.
Stvari stoje malo drugacije. Loch Ness ne prodaje maglu, svak stariji od 5 godina zna da ne postoji cudoviste ali da postoji prica o cudovistu. Semir ne stvara pricu o piramidama, Semir stvara piramide (makar ih na kraju morao izgraditi svojim rukama).
Djeca nam se smiju, moj Reufe.
Aura objavljuje ekskluzivne fotografije iz tunela u kojem su snimljene neobične siluete koje podsjećaju na ljudske likove. Pored naših, svoje autorske fotografije nam je ustupio i Goran Čakić, koordinator iskopavanja u dolini piramida u Visokom, snimane od januara 2007. godine do danas. Da li su neobične siluete prirodna pojava ili se ipak radi o neobičnim bićima za koje nauka nema racionalno objašnjenje?!
Big Boy wrote:
Ako ikad dobijemo taj famozni auto put, pored Visokog napraviti veliku tablu i nacrtati piramidu. Nek' svrati svaki 100-ti, slika se i kupi sok... eto nam turizma za pocetak.
Je li ovo opet ono supljiranje da se u Visokom nema sta vidjeti, te da ce tamo turizam zazivjeti samo zbog piramide?
Ama Neregistrirani pravo si mi nešto nedobronamjeran jarane.
Pa ko je, ba, vidio razvijat turizam preko pravih spomenika i vrijednih lokaliteta?
Treba bolan mit da se napravi! Znaš. Onda će da krenu pare.
Mit je zakon. Dobar je za biznis.
Aura objavljuje ekskluzivne fotografije iz tunela u kojem su snimljene neobične siluete koje podsjećaju na ljudske likove. Pored naših, svoje autorske fotografije nam je ustupio i Goran Čakić, koordinator iskopavanja u dolini piramida u Visokom, snimane od januara 2007. godine do danas. Da li su neobične siluete prirodna pojava ili se ipak radi o neobičnim bićima za koje nauka nema racionalno objašnjenje?!
Eto, a ja se jos pitam sto se ljudi boje da ce tamo sresti Drakulu!
Kako je to samo zamisljeno: Semir navuce raju da dodju u Visoko gdje ih superupitnik Cakic isprepada pricama o utvarama, vikne im "BU!" iza ledja u tunelu, a ispred ih doceka Bosnic s medom Avicena devedesetinesto kojim se lijeci od sihira! Pravo multidisiplinarno zgrtanje love!
veseoko_kukulamovic wrote:Ama Neregistrirani pravo si mi nešto nedobronamjeran jarane.
Pa ko je, ba, vidio razvijat turizam preko pravih spomenika i vrijednih lokaliteta?
Treba bolan mit da se napravi! Znaš. Onda će da krenu pare.
Mit je zakon. Dobar je za biznis.
Sorry, sorry, ponijele me ove silne vijesti o foteljaskim uspjesima danas. Prvo Zahi, sad i Hutovo...a Sem&co. jos uvijek samo prodaju prikaze u tunelima!
Pa vidim i ja da tebe lako ponese ta negativna energija. Ts ts.
Ova današnja omladina.. Svi bi piramide bez motike, sve nešto izgovore smišljaju, te Vjetrenica, te Hutovo blato, te Arnautovići, te Tabačka džamija.. A ko će mit izgradit, heeeej?
ibrahim_tanovic wrote:ono sto je izgradnja pruge brcko-banovici bila za jugoslovensku industriju, to moze biti otkopavanje piramide za bosansko-hercegovacki turizam. plamen.
Visoko = Atlantida, to je naša meta,
Širiti ublehu i ovoga ljeta!
Ibrahime, javi ako ti treba novi avatar, sa Alienom ili Čupakabrom!
Neregistrirani wrote:Po zavrsetku rata, prije pocetka planske izgradnje socijalisticke zemlje jedan od prvih investicionih poduhvata bila je izgradnja pruge Brcko – Banovici. Za izgradnju zemlje trebalo je osigurati solidnu bazu sirovina.
"Izgradnja pruge zapoceta je 01.05.1946. godine. Pruga je izgradjena do 07.11. U izgradnji je ucestvovalo 62 268 omladinki I omladinaca iz svih krajeva nase domovine. Na izgradnji pruge ucestvovalo je oko 2000 omladinki I omladinaca iz inostranstva."
tranquil wrote:Da se barem hoće neko sjetiti pa napraviti pravu radnu akciju tipa Brčko Banovići i uposliti nezaposlene na par mjeseci. A porediti ovu glupost sa tim radnim akcijama na kojima se čak uradilo nešto korisno, to je smiješno.
Kada se obavljala ova radna akcija, ljudi nisu bas znali da ce rezultat njihovog rada biti vrlo koristan za drustvo i privredu kasnije. Ljudi su radili, pjevali i vjerovali u jednu ideju. Nas danasnji problem je sto nam bas fali ta vjera. A ko zna da li ce iskopavanje piramide u centru bosne i hercegovine zaista nekada biti korisno. To je sekundarna stvar. Bitno je druzenje, u pjesmi i zajednickom cilju.
Ali ne treba biti ostar prema Osmanagicu danas, vjerujem da mu je tesko pala vijest da je u Egiptu otkrivena jos jedna piramida, a u Visokom jos uvijek ni jedna.
Ubleha!
Kakva nova piramida !!! ? . Sve su piramide u Egiptu vec pronadjene i nema se tu sta vise dodat
Nauka je rekla svoje
Ubleha!
Kakva nova piramida !!! ? . Sve su piramide u Egiptu vec pronadjene i nema se tu sta vise dodat
Nauka je rekla svoje
Grrromila kamenja , ja ublehe majko moja I
Jes vala baš! Čuj i tamo nalaze piramide. E otkad su to piramide u Egiptu, majke ti? Pa je li oni misle da bi neka napredna prošla civilizacija izabrala baš Egipat, u centru pustinje, da tamo nake piramide naprave? I još što su ljudi muslimani, kakve veze imaju egipatski muslimani sa nekim piramidama?
Ibrahime, Ibrahime... Ne čuješ ni ti dobro, ha?
Ja te pit'o, pošto vidim da si plaho begenis'o mog avatara, da i tebi napravim jedan maksuzile s Alienom ili Chupacabrom? Pravo ti je to nepristojno, čovjek dobre volje i pun pozitivne energije ti nešto ponudi, a ti zabiješ glavu u pijesak. Ts ts.
Daj bolan da ti napravim jedan originalan avatar, nemoj ko Semir samo jedno te isto kopirat non stop.
veseoko_kukulamovic wrote:Ibrahime, Ibrahime...
Ne čuješ ni ti dobro, ha?
Ja te pit'o, pošto vidim da si plaho begenis'o mog avatara, da i tebi napravim jedan maksuzile s Alienom ili Chupacabrom? Pravo ti je to nepristojno, čovjek dobre volje i pun pozitivne energije ti nešto ponudi, a ti zabiješ glavu u pijesak. Ts ts.
Daj bolan da ti napravim jedan originalan avatar, nemoj ko Semir samo jedno te isto kopirat non stop.
Pa ne kopiram te bas, vidis da je moj zut. Osim toga, ovaj kamen je stariji i od mene i od tebe i od nasih pradjedova. Nista ti tu novo nisi izmislio, samo otkrio. A ja ga pozutio, jer volim zutu. A ti ne volis, je li tako?
veseoko_kukulamovic wrote:Ibrahime, Ibrahime... Ne čuješ ni ti dobro, ha?
ibrahim_tanovic wrote:Pa ne kopiram te bas, vidis da je moj zut. Osim toga, ovaj kamen je stariji i od mene i od tebe i od nasih pradjedova. Nista ti tu novo nisi izmislio, samo otkrio. A ja ga pozutio, jer volim zutu. A ti ne volis, je li tako?
Auuu, što mi ga šuknu...
Nego, ti i Wels nešto zabušavate, niste se još latili lopate? Kako idu istraživaĆki radovi? Iskopa li se šta? Kakva sonda u federalnom budžetu, i to?
ibrahim_tanovic wrote:Pa ne kopiram te bas, vidis da je moj zut. Osim toga, ovaj kamen je stariji i od mene i od tebe i od nasih pradjedova. Nista ti tu novo nisi izmislio, samo otkrio. A ja ga pozutio, jer volim zutu. A ti ne volis, je li tako?
Auuu, što mi ga šuknu...
Nego, ti i Wels nešto zabušavate, niste se još latili lopate? Kako idu istraživaĆki radovi? Iskopa li se šta? Kakva sonda u federalnom budžetu, i to?
Kao sto vec rekoh, a ti ili ne citas ili zaboravljas, ja sam u austrijskoj filijali.
A hajd´ ti nama reci sta kod vas ima novo u centrali,dobiste li one nove smjernice?
Sprema li vam skoro virtuoz iz hajdelberske baze kakvu smotru dole u Bosni?
E moj Wels, handre tebe te masonsko-gušterske zavjere..
Nego, de ti reci, kako bolan ovo:
"Pronašli smo piramidu koja je nedostajala," rekao je Hawass novinarima na obilasku pronalazaka u pustinji u kojoj se nalazi mnoštvo grobnica vođa antičkog Memfisa, glavnog grada tadašnjeg egipatskog carstva u blizini današnjeg Kaira.
Tim pronalazača također je otkrio dio puta kojim su svećenici prolazili lica prekrivenih maskama, noseći mumuficirane ostatke faraona koji su smatrani božanstvima.
Baza piramide je pronađena na više od 7,6 metara debelih naslaga pijeska koji je uklonjen u protekloj godini. Stil kojim je građena inicira da potiče iz doba Pete dinastije, perioda koji je započeo 2.465 godina prije nove ere.
U unutrašnjosti su pronađeni sarkofazi koji su u to doba korišteni, te ime vlasnika napisano hijeroglifima.
Kako je to moguće, kad Semke kaže da piramide nisu bile grobnice? I kako to da od tako velike civilizacije u Visokom ama baš nijedan kostur da se pronađe u ove tri godine? Jesu li svi Prailirci u havu isparili, ili šta?
veseoko_kukulamovic wrote:E moj Wels, handre tebe te masonsko-gušterske zavjere..
Nego, de ti reci, kako bolan ovo:
"Pronašli smo piramidu koja je nedostajala," rekao je Hawass novinarima na obilasku pronalazaka u pustinji u kojoj se nalazi mnoštvo grobnica vođa antičkog Memfisa, glavnog grada tadašnjeg egipatskog carstva u blizini današnjeg Kaira.
Tim pronalazača također je otkrio dio puta kojim su svećenici prolazili lica prekrivenih maskama, noseći mumuficirane ostatke faraona koji su smatrani božanstvima.
Baza piramide je pronađena na više od 7,6 metara debelih naslaga pijeska koji je uklonjen u protekloj godini. Stil kojim je građena inicira da potiče iz doba Pete dinastije, perioda koji je započeo 2.465 godina prije nove ere.
U unutrašnjosti su pronađeni sarkofazi koji su u to doba korišteni, te ime vlasnika napisano hijeroglifima.
Kako je to moguće, kad Semke kaže da piramide nisu bile grobnice? I kako to da od tako velike civilizacije u Visokom ama baš nijedan kostur da se pronađe u ove tri godine? Jesu li svi Prailirci u havu isparili, ili šta?
Balzam za balzamovanje mrtvih se poceo proizvodit mnogo stoljeca kasnije,a ti bi kostiju.
Eissss, priiiičeeee!!!
Tako napredna civilizacija da je prebacivala megalite od nekoliko stotina tona k'o keksiće, a nije znala balzamovat?!
Wels.
Daj se skoncentriraj.
Ne bi meni taj piramidalni bullshit toliko smetao da ste barem malo uvjerljiviji i konzistentniji sa šupljom, ne bi vas bilo ovako lako i slatko provaljivat.
veseoko_kukulamovic wrote:Eissss, priiiičeeee!!!
Tako napredna civilizacija da je prebacivala megalite od nekoliko stotina tona k'o keksiće, a nije znala balzamovat?!
Wels.
Daj se skoncentriraj.
Ne bi meni taj piramidalni bullshit toliko smetao da ste barem malo uvjerljiviji i konzistentniji sa šupljom, ne bi vas bilo ovako lako i slatko provaljivat.
Po tvojoj logici napredne civilizacije moraju posjedovati sva ovozemaljska znanja
Zar se ne govori o vremenu ,puno starijem od vremena egipatskih piramida?Zar nije taj period velika nepoznanica i za zvanicnu nauku?
Razmisli bar jedan minimum prije nego sto ti se nesto ucini shupljakom.