N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Dori

Post by Dori »

Baby Blue wrote:Samo cu izdvojiti Denu koja je mislila na sve nas i potrudila se da ni mi ne ostanemo gladni :D
Pa mora neko misliti i na vas :D
Ja sam na kraju imala malih problema sa autom, ali sad je sve OK...

Evo malo i slika....Svaka cast curama (i nekim momcima ;-))

Image
Image
Image
Image
Image
Ivy

Post by Ivy »

Dena wrote:
Baby Blue wrote:Samo cu izdvojiti Denu koja je mislila na sve nas i potrudila se da ni mi ne ostanemo gladni :D
Pa mora neko misliti i na vas :D
Ja sam na kraju imala malih problema sa autom, ali sad je sve OK...

Evo malo i slika....Svaka cast curama (i nekim momcima ;-))

Image
Image
Image
Image
Image

SUPER IZGLEDA!!!! PRAVO SAM PONOSNA NA VAS CURKE I DECKI :D
Pearl

Post by Pearl »

ja dodjoh kuci prije jedno sat vremena.. dok smo potrpali svu odjecu, malo odmorili i popricali sa djevojkom iz igraone i njenim bratom... nadam se da necu nesto zaboraviti..:)

razvrstavanje je oduzelo najvise vremena... :( recite ljudima koje znate da ne donose poderanu i isflekanu garderobu, jer ipak necemo ove porodice da uvrijedimo :( imali smo na kraju ja mislim 10 kesa garderobe :S

e ovako.. napravljeno je 14 bajramskih paketica za djecu iz Ustikoline i poslane su im 2 pune velike (smecarske) kese garderobe. To ce im biti isporuceno vjerovatno u ponedeljak...

pored toga, napravljeno je 147 paketica ! :D:D mislim da bismo napravilii vise ali nam je nestalo materijala. kako rekoh, najvise vremena je oduzelo razvrstavanje stvari koje obavise nasi forumasi, volonteri, ljudi dobre volje, tj nasi klinci i klinceze i ja ih puno ljubim za to.. cim su oni preslozili sve, islo je pravo brzo.. pravili smo ofrlje brojem, u 4 grupe (predskolsko, skolarci 1-4 razred, skolarci 5-8 razred, srednjoskolci) i po polovima, koliko smo imali materijala..
ostale su nam cokolade i 2 pune vrece plisanih igracaka koje treba oprati (to ce uraditi djevojka iz igraone- nismo se mogli sjetiti ko je obecao a to je bila ona:D:D i 2 vrece raznih igracaka koje smo kasnije nasli svuda po igraoni :D:D
kad dobijemo konacni spisak onda cemo znati tacno koliko nam paketica za koji uzrast i pol treba

dobili smo i novca.. dok popisem sve, pa cu staviti na drugu temu, sa informacijama..

elem, 161 paketic je napravljen sa 0 utrosenih KM :D:D samo da razuvjerim one blago pesimisticne koji su zakukali kad su culi broj 600 :D:D
posto ovim tempom (samo rad subotama) necemo stici sve do 30.12, pokusat cemo i ponekim radnim danima poslije posla malo dolaziti kad nema djece, bar da razvrstavamo stvari, da je spremno za subote i da ide brzo.. ako neko zeli da se pridruzi, nek mi posalje pp, pa cu mu javljati ako i kad budemo isli..to bi bilo na neka 2 sata, pa bi trebali sve vrijeme tu, bez kasnjenja i ranijeg odlazenja, da stignemo sto vise napraviti a da se ne pravi guzva..

samo da kazem da se APSOLUTNO NIKO iz medija nije pojavio...

imamo jos prikupljanje na arhitekturi, ekonomiji, etf-u, filozofiji (za posljednja 2 su danas predati plakati), i cini mi se likovnoj akademiji..
Pearl

Post by Pearl »

ja slika nemam, cim mi nermina dostavi, postavit cu ih.. ima i nesto video materijala ali ni to nije kod mene :D:D

ima li neko ko bi mogao dovesti paketice iz kiseljaka? oni su zavrsili sa prikupljanjem, i koliko smo shvatili, za skupljeni novac su kupili stvari i sami napravili 12 paketica.. to bi trebalo biti u toku dana... ako je neko slucajno na odmoru i moze da ode, please neka mi se javi na pp da organizujemo
zastava101

Post by zastava101 »

Samo da kazem da je danas bio odlican osjecaj upoznati sve vas super ljude :-)
Hvala!
Pearl

Post by Pearl »

ja sam juce cisto "poslovno" napisala izvjestaj jer sam bila preumorna..

sad bih zeljela da se zahvalim svim forumasima, volonterima, prijateljima prijatelja, ljudima dobre volje koji su juce dosli da pomognu, da donesu svoj prilog ili da vide kako nam ide.. posebno bih se zahvalila onoj grupi koja je radila na razvrstavanju stvari i iz koje nisam ni stigla sviju da upoznam, a odradili su ogrooooman posao... kad budu sve slikice gotove vidjet cete kako je to izgledalo na pocetku, kako u toku rada na paketicima i koji je bio rezultat...

drago mi je sto sam upoznala sve vas divne ljude, od kojih vecinu nisam ranije znala..drago mi je da nas je ovakva jedna akcija povezala..
Pearl

Post by Pearl »

zna li neko je li protivzakonito lijepiti strelice kao putokaze na zgradama? :D:D

da sljedeci put ne bismo gubili 2 sata (ali bukvalno toliko :):)) na objasnjavanje gdje je igraona, da postavimo putokaze iz 2 glavna pravca iz kojih se moze doci do nje, za one koji nikad nisu bili.. juce je snijeg mnoge sprijecio da dodju...
johnnykola

Post by johnnykola »

Pearl wrote: samo da kazem da se APSOLUTNO NIKO iz medija nije pojavio...
i za to treba odraditi kontru. pred kamere ili mikrofone,
kad se na kraju i pojavi neko od vrlih novinarcica, staviti
nekog s onoliko soli u glavi koliko je ima po svim kacama
kupusa grada sarajeva. evo sad i neceg pozitivnog
a vas, naravno, nidje. glavno da je guzonjama oblizan
pakas s vasim perima - u tom stilu im se obratiti. :D :D :D

first they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

mahatma davno rece.

nego, zanemarit irelevantno, procitati koju johnovu:

http://www.youtube.com/watch?v=GXmc8UvBIJA

i nastaviti dalje.

:-D :-D :-D
justika_sa

Post by justika_sa »

Pearl wrote:zna li neko je li protivzakonito lijepiti strelice kao putokaze na zgradama? :D:D

da sljedeci put ne bismo gubili 2 sata (ali bukvalno toliko :):)) na objasnjavanje gdje je igraona, da postavimo putokaze iz 2 glavna pravca iz kojih se moze doci do nje, za one koji nikad nisu bili.. juce je snijeg mnoge sprijecio da dodju...
u principu gaant je :) ali na 2 sata mislim da ne bi bio problem. No, mozda bolje nekog iz ekipe zaduziti samo za davanje informacija kuda, javljanje na phone i slicno... ili objavi detaljno na forumu kako se stize do igraonice...

jer s jedne strane jeste puno vremena za javljanje i objasnjavanje. a s druge strane po sebi znam kako je tesko naci, kad ne poznajes naselje...
zastava101

Post by zastava101 »

Ja nisam znala gdje je LaLuna, ali sam samo pitala jednu gospodju gdje je Konzum. Kad sam tamo stigla, pitala jednu mamu gdje je igraona i nasla sam je za 2 min :)
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Malo sam prosurfao. Na svojim portalima vijest o akciji su objavili: radio eFM, ENI News iz Travnika i kratka vijest dopisnika ONASE iz Kiseljaka:

KISELJAK - Učenici srednjih škola iz Kiseljaka, u suradnji s Udruženjem "Dobro" iz Sarajeva, uključili su se u akciju "Paketići za sve", čiji je cilj pružanje pomoći djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Onasa

Ima nekoliko poruka na forumima i puno na blogovima naših blogera.. :)

Ako još šta nađem javiću vam...
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

TV B92 je organizovao sličnu akciju u Beogradu. Njima je sponzor bio UNICEF. :-) Šteta što se mi nismo sjetili njih. Mislim da sljedeće godine to ne smijemo zaboraviti... :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Pearlita, imas li kakav dopis ili nesto slicno od dobro.ba za paketic? Ja od posla i spremanja ispita nemam kad da se naspavam, a spremila sam za blizance iz Sapne paketice pa da ide sve pod jedan kisobran :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ovako, treba mi dobrovoljac za telefoniranje sutra.
Naime, spisak koji smo dobili od Narodne kuhinje nam puno ne pomaze, nema brojeva telefona a da se ganja 100 djece po adresama :roll:
Jucer sam uspio da dobijem Sluzbu socijalne zastite opcine Novi Grad, dezurnog socijalnog radnika i dobio sam uputu da treba da nazovemo u pon, trazimo seficu i da objasnimo o cemu se radi. Problem je da te mnoge porodice uopste nemaju telefon.

Moguce rjesenje : svi koji preuzimaju hranu u narodnoj kuhinji imaju kartice sa imenima i mogu se znaci identifikovati kad dodju.
Jedna mogucnost je da neko od nas bude jedan dan u kuhinji i proprati te porodice te ih obavijesti (najteza varijanta za realizovati).
Druga solucija - da napravimo oglas koji ce se zalijepiti na vratima Narodne kuhinje sa molbom da oni cija su djeca na spisku kontaktiraju tetka Zilhu a nju cemo zamoliti da objasni ljudima o cemu se radi.
Treca solucija - sama socijalna sluzba zna nekad poslati svog referenta da registruje ljude koji dolaze, i sad, kad bi bili mozda dovoljno ljubazni, mozda bi to mogli isposlovati sa direktoricom ustanove. Ja sam pitao vec jucer socijalnu radnicu, ona je bivsa sefica i cini mi se da bi to kao MOZDA moglo... ali ne garantuje....

Znaci, ima li ko slobodan da telefonira i da misli da ce moci nesto isposlovati da nam bude lakse?!
(podaci o telefonu i imenu direktorice putem PP)
cnermina

Post by cnermina »

samo na brzinu da se javnem...

ukratko: jucer je bilo FANTASTICNO!!!! Vec je receno ali ja moram jos jednom: LJUDI SUPER STE!!! Vama koji niste bili malo je tesko prenijeti svu tu pozitivnu energiju, ali opet mislim da mozete malo zamisliti kako je to sve bilo... Nadam se da cemo nastaviti u tom duhu :) Meni je sve to dalo dodatnu injekciju energije da nastavimo jos bolje, brze, efikasnije...

Danas sam se nekad cula sa Pearl(i ona ce vam se vjerovatno jos javiti)- definitivno je podjela u Boulevardu 30.12.2007. god u tri ture :) dogovoreno sa vlasnikom...

Sad trebamo, pored pakovanja paketica, posvetiti paznju i samoj dodjeli. Trebaju nam pozivnice, i nacini kako ih dostavljati.

Daduli, mi smo jucer pricali o tome, i dogovrlili smo se da ostavimo teta Zilhi pozivnice, i da im ona daje kad dodju kod nje, i takodjer da joj kazu da li im treba taxi ili ne. Ne bih stavljala nikakav oglas, da se neko ne bi bunio zasto on nije bla bla...

takodjer treba napraviti jedna dopis sa podacima koje imamo (700 djece, podjela 30.12...) i onda to slati na razne strane i da vidimo sta gdje mozemo dobiti (slatkise, sokice, ukrase...)

IMA LI IKO ZA KISELJAK DA ODE PO PAKETICE??? To bi trebali sto prije rijesiti...

eto toliko od mene sad za sad

ljubim vas sve
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
cnermina

Post by cnermina »

I da- 150 KM od Balance i 50 KM od E.I. :kiss: :kiss: :kiss:
daduli_sa

Post by daduli_sa »

cnermina wrote:
IMA LI IKO ZA KISELJAK DA ODE PO PAKETICE??? To bi trebali sto prije rijesiti...
Rjeseno.
Zvao sam brata, dogovorit ce on sa nekim svojim saradnicima da nekad u prolazu pokupe to i dovezu u Sarajevo ili kad njegovi ljudu budu isli. U svakom slucaju prevoz ce biti odradjen.
Ono sto nam treba je ime kontakt osobe, telefon i procjena koliko toga ima da ljudi mogu planirati sa kojim vozilom mogu to ponijeti.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ujedno, moze li neko od vas koji ste na Alipasinom da predje samo do zgrade RTV doma i da na njihovoj oglasnoj tabli okaci jedan plakat?!
Raspitao sam se, imaju oglasnu plocu.
justika_sa

Post by justika_sa »

daduli_sa wrote:
cnermina wrote:
Rjeseno.
Zvao sam brata, dogovorit ce on sa nekim svojim saradnicima da nekad u prolazu pokupe to i dovezu u Sarajevo ili kad njegovi ljudu budu isli. U svakom slucaju prevoz ce biti odradjen.
Ono sto nam treba je ime kontakt osobe, telefon i procjena koliko toga ima da ljudi mogu planirati sa kojim vozilom mogu to ponijeti.
pearl mi je dala mail i poslala sam kontakt profesorici mail da vidim da li bih mogla možda danas, ili radnim danom oko 5 pola 6 to pokupiti. nije mi odgovorila. no, ovo je jos bolja varijanta. ostale podatke osim maila nemam.
jolia

Post by jolia »

daduli_sa wrote:Ujedno, moze li neko od vas koji ste na Alipasinom da predje samo do zgrade RTV doma i da na njihovoj oglasnoj tabli okaci jedan plakat?!

Mogu ja, nikakav problem, samo javi gdje da ga preuzmem, a posto sam tek vidjela da je akcija u toku, nadam se da nije prekasno i za moju pomoc u vidu novca ili cega je potrebno :)
Ivy

Post by Ivy »

jolia wrote:
daduli_sa wrote:Ujedno, moze li neko od vas koji ste na Alipasinom da predje samo do zgrade RTV doma i da na njihovoj oglasnoj tabli okaci jedan plakat?!

Mogu ja, nikakav problem, samo javi gdje da ga preuzmem, a posto sam tek vidjela da je akcija u toku, nadam se da nije prekasno i za moju pomoc u vidu novca ili cega je potrebno :)
NIJE KASNO! Podjela i dernek za malu raju je 30.12 a do tada se skuplja sve, novac, igracke, slatkisi, lektire, gardaroba...sta ko moze! Mozes se ukljuciti na vise nacina, pomoci oko pakovanja, volontirati pri pakovanju itd. Javi sta te zanima!

Ivy
daduli_sa

Post by daduli_sa »

jolia wrote:

Welcome! :-D

Odmah da pitam - jesi li u mogucnosti da telefoniras u toku radnog vremena? To nam je naime najveci problem jer smo svi do 17:00 zauzeti pa je naci osobu sa mogucnosti telefoniranja najproblematicnije. Ne brini, neces biti centrala, samo da nam ponekad nazoves kad treba neke ogarnizacije/firme/udruzenje. Mozes li? :-D

Inace, sve ostalo ponudjeno takodjer dolazi u obzir, kako i Ivy rece.

Ujedno, danas sam dobio najneobicniju donaciju - komsinica vidjela kad sam lijepio plakat u lokalnoj trgovini i danas me zove, kao, stoji joj u plakaru godinama kesa puna carapa... :shock:
Hajd odem. Ljudi, fakat kesa puna novih neotpakovanih carapa. 22 para.
Ponesem slijedece subote. :-D
jolia

Post by jolia »

na sve moguce nacine, kad god mi fakultet dozvoljava ja cu vam se pridruziti i u pakovanju i sta god treba stvarno, racunajte na mene :-D
jolia

Post by jolia »

jedino mi je utorak kritican dan, tada sam citav dan na faksu, a ostale dane no problem
anais_nin

Post by anais_nin »

daduli_sa wrote: Ujedno, danas sam dobio najneobicniju donaciju - komsinica vidjela kad sam lijepio plakat u lokalnoj trgovini i danas me zove, kao, stoji joj u plakaru godinama kesa puna carapa... :shock:
Hajd odem. Ljudi, fakat kesa puna novih neotpakovanih carapa. 22 para.
Ponesem slijedece subote. :-D
:D haj ti, konkretna i prakticna komsinicina donacija :D sto li je ona carape skupljala? :-) :D
Post Reply