Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

ljubav_aha

#576 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

bez_ideje wrote:Da se kladimo da ce se takvi prvi sexat :-) :-) :-) :-)

@ljubav_njaa-nis se ti ne sikiraj,lose je koncipiran naslov teme za balkanske lole...ne sadrzi rijec pi*ka....,cisto sumnjam da vamo zalaze :lol: :lol: :lol: :lol:

drugarice :lol: tpametno si rekla :thumbup:

ljubav_njaa mi takodjer dobro pristaje ,usvajam kao forumsko prezime :lol: danke :P
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#577 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Chmoljo »

@ljubav_njaa-nis se ti ne sikiraj,lose je koncipiran naslov teme za balkanske lole...ne sadrzi rijec pi*ka....,cisto sumnjam da vamo zalaze :lol: :lol: :lol: :lol:
jel' me neTko tražio? :zoka:
ljubav_aha

#578 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

Chmoljo wrote:

Chmoljo,sto je problem :?:
bez_ideje

#579 Re: Ginekologija i vagine....

Post by bez_ideje »

il se sexa il je lola :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#580 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Chmoljo »

bez_ideje wrote:il se sexa il je lola :mrgreen:
seksam se, kažu veličina nije bitna :D

Image

ajd, da ne idem više u Off :) tema je ozbiljna :)
ljubav_aha

#581 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

Chmoljo wrote:
bez_ideje wrote:il se sexa il je lola :mrgreen:
seksam se, kažu veličina nije bitna :D

Image

ajd, da ne idem više u Off :) tema je ozbiljna :)

ali jeste sirina,pardon debljina ;-) :lol:
jagodicabobica

#582 Re: Ginekologija i vagine....

Post by jagodicabobica »

Moze li neko molim vas da mi opirse UZ ......nisam nikad bila a trebala bi ovih dana da idem. :(
bez_ideje

#583 Re: Ginekologija i vagine....

Post by bez_ideje »

Na koji UZ ides? Abdomenalni ili vaginalni?
jagodicabobica

#584 Re: Ginekologija i vagine....

Post by jagodicabobica »

Na vaginalni :(
minjonja

#585 Re: Ginekologija i vagine....

Post by minjonja »

jagodicabobica wrote:Na vaginalni :(
sto bona taj tuzni smajli, nece ti niko nozem utrobu vaditi :oops:

legnes na onaj sto, doktor stavi kreme na nekakvu sondu, ne znam kako se zove, duguljasto je, savijes i rasiris noge, on to stavi unutra i vidis onda na monitoru kako to izgleda sve unutra :D
suncokret

#586 Re: Ginekologija i vagine....

Post by suncokret »

Ispravka..doktor ne stavi kremu na sondu, nego nešto kao kondom..zaštitnu vrećicu tako nešto.. :roll:
duboko udahneš i gotovo..
i uglavnom ti nećeš ništa vidjeti..osim ako nisi trudna pa će ti okrenuti monitor da ti pokaže bebu..u suprotnom dobit ćeš nalaz i objašnjenje...
ljubav_aha

#587 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

nije krema,vec gel :D

opusti se ,opusti vaginu,unutarnje misice i sve ce uci bez problema :thumbup:
jagodicabobica

#588 Re: Ginekologija i vagine....

Post by jagodicabobica »

:-D :-D :-D hvala svima ,sad mi je lakse :thumbup:
jaca.84

#589 Re: Ginekologija i vagine....

Post by jaca.84 »

Kakav je dr Vernes Begovic sa cijenama?
qalb

#590 Re: Ginekologija i vagine....

Post by qalb »

pozdrav svima.. moze li mi neko detaljno opisati iskustvo pregleda kod ginekologa.. za pocetak, nisam nikada bila, trenutno mi je ciklus produzen posto je poceo sa zakasnjenjem od skoro mjesec dana i nikako da mjesecnica stane, tako da ne znam sta na pregledu mogu da ocekujem i kako me uopste moze ili ne moze pregledati.. i jos, preporuke gdje da odem?.. pokrivena sam, tako da muski ginekolog ne dolazi u obzir.. malo sam citala na ovom forumu, a i meni je otoka najbliza, a pregledi u privatnim ordinacijama su jako skupi... zaista bih cjenila da mi neko brzo odgovori, jer sam dodatno pod stresom ne znam ni gdje ni kuda ni kako.. Hvala.. :sad:
zelenashica

#591 Re: Ginekologija i vagine....

Post by zelenashica »

qalb wrote:pozdrav svima.. moze li mi neko detaljno opisati iskustvo pregleda kod ginekologa.. za pocetak, nisam nikada bila, trenutno mi je ciklus produzen posto je poceo sa zakasnjenjem od skoro mjesec dana i nikako da mjesecnica stane, tako da ne znam sta na pregledu mogu da ocekujem i kako me uopste moze ili ne moze pregledati.. i jos, preporuke gdje da odem?.. pokrivena sam, tako da muski ginekolog ne dolazi u obzir.. malo sam citala na ovom forumu, a i meni je otoka najbliza, a pregledi u privatnim ordinacijama su jako skupi... zaista bih cjenila da mi neko brzo odgovori, jer sam dodatno pod stresom ne znam ni gdje ni kuda ni kako.. Hvala.. :sad:
Čuj detaljno opsisati...hm...de da probam....prvo se skineš a onda legneš gdje ti kažu....helem nije to tako komplikovano.....u biti postoji jako puno vrsta pregleda kod ginekoga...od UZ vaginalnog do onog klasičnog,zatim onaj najstariji način pregleda sa prstićima :D ...mah draga najbolje je da sama odeš i vidiš,nije strašno..... :wink:

a za savjet gdje otići čekaj drugi odgovor.....ja za Srajevo ne znam :wink:
Loulou

#592 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Loulou »

@qualb, budući da tražiš ginekologinju, raspitaj se o dr. Almi Kandić koja, kako sam razumjela, radi na Koševu. Ja sam samo čula za nju, ne znam kakva je kao liječnica. Možda neko ovdje ima iskustvo?
qalb

#593 Re: Ginekologija i vagine....

Post by qalb »

u svakom slucaju hvala na prethodnim odgovorima.. prvi pregled ili odlazak ginekologu uvijek izaziva nelagodu kod svake osobe, narocito kad ne znas kako te uopste ljekar moze pregledati u stanju produzene mjesecnice.. pitanje se prevashodno odnosilo na to i korisatan bi mi jako bio savjet, ako je neko imao slicno iskustvo sa poremecajem hormona ili sl. .. ali dobro, valjda to svaki insan sam mora iskusiti i odatle nesto i nauciti.. jos jednom, hvala.. :)
beautifullshinyb.

#594 Re: Ginekologija i vagine....

Post by beautifullshinyb. »

qalb wrote:u svakom slucaju hvala na prethodnim odgovorima.. prvi pregled ili odlazak ginekologu uvijek izaziva nelagodu kod svake osobe, narocito kad ne znas kako te uopste ljekar moze pregledati u stanju produzene mjesecnice.. pitanje se prevashodno odnosilo na to i korisatan bi mi jako bio savjet, ako je neko imao slicno iskustvo sa poremecajem hormona ili sl. .. ali dobro, valjda to svaki insan sam mora iskusiti i odatle nesto i nauciti.. jos jednom, hvala.. :)

koliko je vremenski produzen ciklus?? svaki hormonski poremecaj se moze uspjesno korigirati (ako je uopce to uzrok...)
a ona te moze pregledati neovisno o tom...vjerovatno ce raditi abdominalni UZ...
zelenashica

#595 Re: Ginekologija i vagine....

Post by zelenashica »

qalb wrote:u svakom slucaju hvala na prethodnim odgovorima.. prvi pregled ili odlazak ginekologu uvijek izaziva nelagodu kod svake osobe, narocito kad ne znas kako te uopste ljekar moze pregledati u stanju produzene mjesecnice.. pitanje se prevashodno odnosilo na to i korisatan bi mi jako bio savjet, ako je neko imao slicno iskustvo sa poremecajem hormona ili sl. .. ali dobro, valjda to svaki insan sam mora iskusiti i odatle nesto i nauciti.. jos jednom, hvala.. :)
Mah znam da je većini nelagodan ginekološki pregled....ali meni haman nakon silnih izležavanja po bolnicama i pregleda to postalo sasvim normalno.....radije bi da mi ginekolog zaviru dol' nego zubar gor'.... :D

I tačno je da sama moraš iskusiti pregled....iskreno nije strašno samo opusteno i to je to......

i da i ja mislim abdomenalni UZ da se radi kad je mjesečnica u pitanju :wink:
qalb

#596 Re: Ginekologija i vagine....

Post by qalb »

hvala najljepsa na odgovorima.. cekala sam evo da samo stane, ali izgleda da nece, tako da cu se ipak morati susresti sa svojom nelagodom, makar me ovaj put i zaobisao "cjelokupan" ginekoloski pregled..(malo mi je laknulo zbog toga) :) hvala vam, i svako dobro zelim..
HAVANA

#597 Re: Ginekologija i vagine....

Post by HAVANA »

Chmoljo wrote:

Mrsh odavde :twisted: :lol:
LaCici

#598 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Doktorica mi je prepisala Albothyl vaginalete, jer mi ni jedne druge prije toga nisu pomogle, cak ni Neo penotran forte. Medjutim, procitala sam da se te tablete koriste kada imas HPV, a ja ga nemam :-?
U pitanju je neka mjesana infekcija (kako mi je doktorica rekla), pa me interesuje da li je neko jos koristio Albothyl za slicne probleme, i koliko su opasne, jer sam takodjer cula da su veoma jake?
hanumica82

#599 Re: Ginekologija i vagine....

Post by hanumica82 »

Na zadnjem UVZ mi je doktorica rekla da mi se jedan jajnik spustio i daje blago uvecan. Nije bila pretjerano zabrinuta, niti mi je rekla sta to znaci, samo je tako konstatovala. Rjec je o drzavnom doktoru, a poznato je da oni nisu pretjerano zainteresovani da se pobrinu za pacijenta.
Zanima me sto bi to zaista moglo znaciti? Nisam radzala, tako da sam sa razlogom zabrinuta. Inace imam problema sa neredovnim ciklusima i neredovnim ovulacijama, pa me je strah da to znaci da taj jajnik nije u funkciji.

Moze li mi neko prepouciti dobrog privatno ginekologa u sarajevu, i reci mi koje su cijene pregleda obicnog i uvz i papa testa.

Hvala
LaCici

#600 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

hanumica82 wrote:Na zadnjem UVZ mi je doktorica rekla da mi se jedan jajnik spustio i daje blago uvecan. Nije bila pretjerano zabrinuta, niti mi je rekla sta to znaci, samo je tako konstatovala. Rjec je o drzavnom doktoru, a poznato je da oni nisu pretjerano zainteresovani da se pobrinu za pacijenta.
Zanima me sto bi to zaista moglo znaciti? Nisam radzala, tako da sam sa razlogom zabrinuta. Inace imam problema sa neredovnim ciklusima i neredovnim ovulacijama, pa me je strah da to znaci da taj jajnik nije u funkciji.

Moze li mi neko prepouciti dobrog privatno ginekologa u sarajevu, i reci mi koje su cijene pregleda obicnog i uvz i papa testa.

Hvala
Definitivno dr Divanovic, imas negdje na ovoj temi njegov broj. Ja sam bila kod njega, obicni pregled je 30 KM, papa mislim oko 50. Nazoves i pitas koliko je sta, al je veliki strucnjak, o njemu sam cula sve najbolje.
Post Reply