Trcanje...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Trchite li?!

Da - obozavam da se muchim :)
214
60%
NE - jesi li normalna?
141
40%

Total votes: 355

DanteX

#576 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

I mene nervoza hvata. Ali više zbog toga da ću ovih dana pasti niz stepenice i onda papa polumaraton :-)
DanteX

#577 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

Da pitam, je li se prijava za polumaraton vrši u BBI-u na drugom ili trećem spratu kao prošle godine?
mousstapha

#578 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

DanteX wrote:Da pitam, je li se prijava za polumaraton vrši u BBI-u na drugom ili trećem spratu kao prošle godine?
REGISTRACIJA I UZIMANJE STARTNIH BROJEVA

U BBI Shopping Centru 3. sprat, 19 i 20. Septembra od 12:00 do 20:00 h. Na registracijskom mjestu uzimate broj i plaćate startninu. budite spremni da platite gotovinom kotizaciju za učešće na polumaratonu. Nije moguća registracija na dan utrke!
forest gump

#579 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

DanteX wrote:Da pitam, je li se prijava za polumaraton vrši u BBI-u na drugom ili trećem spratu kao prošle godine?
Da li si se preregistrirao online ranije??

Ako nisi imaš problem.
DanteX

#580 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

forest gump wrote:
Da li si se preregistrirao online ranije??

Ako nisi imaš problem.
To sam obavio najmanje prije mjesec dana :D

@ mousstapha hvala :thumbup:
balea

#581 Re: Trcanje...

Post by balea »

Odoh danas po broj... odmah u 12 :) Isto dijete... nema šanse poslije posla otići... nego prva, k'o da ih džaba dijele :D

Nego, polumaratonci, imate li plan trčanja?

Kao početniku cilj mi je završiti trku unutar 3 sata. Prvih 15-ak kilometara ganjat ću pace između 7:20 i 7:40 min/km. Nakon toga ide trčanje na Koziju ćupriju i mislim da će me to umoriti i da ću tu pasti na 8:20min/km... ali da ću imati dovoljno vremena da prođem kroz cilj unutar 3 sata.

Na kraju će biti: idem ja... iza mene policijska kola i onda kolona vozača koji mi 'suju majku dok čekaju da se saobraćaj otvori :D

Korisni linkovi za opsesiju:

http://www.users.on.net/~klima/rkcalc_hkm.htm
http://exercise.bizcalcs.com/Calculator ... Conversion
DanteX

#582 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

Meni je cilj trku završiti u roku od 2 sata. Ovo mi je prva velika trka, navikao sam da trčim dnevno po 6 km, mada rijetko osjećam veliki umor, ali vidjeti ćemo. Uglavnom, jedva čekam, samo da vrijeme bude ok. :D
forest gump

#583 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

Krenite lagano, dakle comfort zone. Posebno prvi dio uzbrdo koji ide prema pioniorskoj dolini.

U povratku nizbrdo samo malo više pružite korak a zadržite nivo napora. Kroz Vilsonovo opušteno. Okretanje na Malti je preokret u svakom smislu jer se opet kreće lagano uzbrdo, a tu je negdje već i deseti kilometar.

Dio od vijećnice do kozje ćuprije je naravno najteži. Kada okrenete na kozjoj dolazi psihičko rasterećenje jer idete ka finišu, plus nizbrdo.
balea

#584 Re: Trcanje...

Post by balea »

DanteX wrote:Meni je cilj trku završiti u roku od 2 sata. Ovo mi je prva velika trka, navikao sam da trčim dnevno po 6 km, mada rijetko osjećam veliki umor, ali vidjeti ćemo. Uglavnom, jedva čekam, samo da vrijeme bude ok. :D
Jesi li već istrčao 20+ dužinu? A vrijeme će biti odlično.
DanteX

#585 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

balea wrote:
DanteX wrote:Meni je cilj trku završiti u roku od 2 sata. Ovo mi je prva velika trka, navikao sam da trčim dnevno po 6 km, mada rijetko osjećam veliki umor, ali vidjeti ćemo. Uglavnom, jedva čekam, samo da vrijeme bude ok. :D
Jesi li već istrčao 20+ dužinu? A vrijeme će biti odlično.
Najviše šta sam ikad trčao je bilo 10-ak km, i to je bilo na moru. Naravno, zrak je tu drugačiji. Znam da ću doći biciklom tamo, pa ću već biti malo zagrijan, a onda počinje pakao od 21 km :D

@forest gump, da onaj dio kod Vijećnica je grozan. Dok sam trčao na fun runu i viviccita taj dio me sredio, doduše tada sam bio na početku trčanja, a i brzo sam trčao. Imam jedan mali problem, ponekad mi se javi takmičarski duh, pa tada želim biti brži od bicikla (i tokom običnog trčanja) :roll:
ovo_mi_je_nick

#586 Re: Trcanje...

Post by ovo_mi_je_nick »

Ma samo lagano ljudi, kao da je uobicajeni trening duzine, uzivati, dozivjeti utrku kao nesto lijepo, pogotovo prvi polumaraton. Ne bi bilo uredu da se na rukama i nogama dovucemo na cilj, sa bolovima u toku i nakon utrke, radi 10-15 minuta razlike u prolaznom vremenu pa da *ebemo i trcanje i sve tko nas na to nagovori.
DanteX

#587 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

ovo_mi_je_nick wrote:Ma samo lagano ljudi, kao da je uobicajeni trening duzine, uzivati, dozivjeti utrku kao nesto lijepo, pogotovo prvi polumaraton. Ne bi bilo uredu da se na rukama i nogama dovucemo na cilj, sa bolovima u toku i nakon utrke, radi 10-15 minuta razlike u prolaznom vremenu pa da *ebemo i trcanje i sve tko nas na to nagovori.

Upravo to :thumbup:
balea

#588 Re: Trcanje...

Post by balea »

:D :D :D :D

Image

vade_mecum

#589 Re: Trcanje...

Post by vade_mecum »

balea wrote::D :D :D :D

Image

:thumbup:

i ja sam preuzeo broj :D svima puno srece koji planiraju trcati u nedelju :bih:
mousstapha

#591 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Image
forest gump

#592 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

Trčao sam prošle godine polumaraton u Zenici. Lakrdija od organizacije.

Ne bih nikom preporučio.

Trčiš zajedno sa autima.
Pripravnica

#593 Re: Trcanje...

Post by Pripravnica »

Neke preporuke kakve majice obuci ako kisa bude padala kao danas? Da li oblaciti suskavu jaknu ili neku kabanicu (vidjela sam da imaju one klix kabanice da raja u njima po Vilsu trci)? Da li nositi kapu ili kacket (mene uvijek srklet uhvati od kacketa, jer mi bude vruce, a opet ne volim kada mi je kosa mokra)? Ja sam pocetnik, pa bilo koji info je dobrodosao.
testni_akaunt

#594 Re: Trcanje...

Post by testni_akaunt »

Neće bit kiše :)

A inače jakna nepropusna i kačket idu kad je kiša.
Pod kabanicom ćeš prokuhat
DanteX

#595 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

Uzeo sam i ja danas svoj startni broj :sretan:

Pitao sam šta ako bude kiše, hoće li se održati ili pomjeriti za koji drugi datum, rekli su da će se održati nevažno od vremena. A šta se tiče odjeće, majica, šorc, tene i jakna (nepropusna) ako bude trebalo.

Sada nema povlačenja, dao sam pare, trenirao sam svaki dan za taj trenutak. Sada idem an sve ili ništa 8-)
nino90

#596 Re: Trcanje...

Post by nino90 »

koju muziku slusate dok trcite? ima li neka run run :)

Sent from my iPad using Tapatalk
mousstapha

#597 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

http://www.runnersworld.com/running-tip ... nning-song :D

Sto se tice muzike, ima programa koji mogu uraditi analizu prema tempu. Tako da se moze napraviti lista koja ima brzi tempo i na taj nacin napraviti sinkronizaciju otkucaja srca i tempa pjesme. Dodatno se moze i kadenca prilagoditi.

Vremenska prognoza izgleda optimisticno. 8-)

Image
DanteX

#598 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

nino90 wrote:koju muziku slusate dok trcite? ima li neka run run :)

Sent from my iPad using Tapatalk
Šta se tiče muzike, uvijek ovu slušam kada trčim.

http://youtu.be/jERxg6SfBmk
vade_mecum

#599 Re: Trcanje...

Post by vade_mecum »

dobar prijedlog za muziku, moram i ja novu playlistu sloziti za sutra. evo prijedlog od mene

https://www.youtube.com/watch?v=x8eugvy_DYU

i jos jedna https://www.youtube.com/watch?v=6yCIDkFI7ew
vade_mecum

#600 Re: Trcanje...

Post by vade_mecum »

ljudi jedan savjet: nemojte se pretrpavati sa odjecom bez obzira na vrijeme. majica kratkih rukava ce biti sasvim ok ;-) eventualno majica dugih ko planira sporije trcati. jakna je overkill

http://www.runnersworld.com/what-to-wear
Post Reply