FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
banovan

#576 Re: FK VELEŽ

Post by banovan »

[quote="karanana"]
udruzit se sa ultrasima i posutati ovo smece bosansko

A ti si sta ?
north

#577 Re: FK VELEŽ

Post by north »

karanana wrote:ne znam ni sta se desilo.

ukrali ga? gdje se to desilo?
udruzit se sa ultrasima i posutati ovo smece bosansko, posebno kospicarsko. opasno su mi se popeli na neku stvar, gore mi je doci na gostovanje na grbavicu nego pod bijeli brijeg ili u gabelu. posebno mi je muka gledati one jadove na sjeveru. ali neka, sjeticemo ih se siguran sam.

:-) Jesi to rekao u afektu, mada te ni to ne opravdava......Velež ima sasvim dovoljno navijača da se suprostavi svakome sa kime su zaratili i to mogu shvatiti da želiš, ali udruživanje sa snagama poglavnika, aferim bogami :roll:
ultima_palabra

#578 Re: FK VELEŽ

Post by ultima_palabra »

A ima se s kim i udružiti... nultrasi strah i trepet :lol:
palermo

#579 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

JEDRILICA wrote:
north wrote:

udruzit se sa ultrasima i posutati ovo smece bosansko, posebno kospicarsko. opasno su mi se popeli na neku stvar, gore mi je doci na gostovanje na grbavicu nego pod bijeli brijeg ili u gabelu. posebno mi je muka gledati one jadove na sjeveru. ali neka, sjeticemo ih se siguran sam.

:-) Jesi to rekao u afektu, mada te ni to ne opravdava......Velež ima sasvim dovoljno navijača da se suprostavi svakome sa kime su zaratili i to mogu shvatiti da želiš, ali udruživanje sa snagama poglavnika, aferim bogami :roll:

Ma ja sa ustasama pa po svom! Koji balija!

Forza Velez
Čuj po svom, kako ovi kad su napadali i ottimali onaj transparent nisu znali da udaraju po balijama.

Nego, jebale vas navijačke grupe,to je najveće zlo fudbala. Sad se tamo petero nekakvih klinaca (svejedno da li imaju 18 ili 25 godina) udružilo da napadnu nekih drugih pet klinaca i otmu im transparent i iz tog se rađaju animoziteti.i padaju nesuvisle, ružne i nepotrebne riječi.

Što je najgore čak se i ozbiljni ljudi u to miješaju, evo recimo Ultima......bjež ba....
karanana

#580 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

ako cemo definisati balije, onda bi prvo trebalo pogledati na grbavicu. stojim pri tome da mi je sigurnije otici na gostovanje i u lukavicu i u trebinje i u banjaluku, pa cak i u neke "hrvatske" predjele negoli na grbavicu. pa ti vidi sta je balinluk.

iskreno ne znam koji je kurac sa tim otimanjem transparenata i zastava. ja danas mogu otici na pijacu i kupiti zeljinu zastavu od 20 metara za 20 maraka i spaliti je i reci da je odradjena. ovo ko neka vojna igra.
ultima_palabra

#581 Re: FK VELEŽ

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:Čuj po svom, kako ovi kad su napadali i ottimali onaj transparent nisu znali da udaraju po balijama.

Nego, jebale vas navijačke grupe,to je najveće zlo fudbala. Sad se tamo petero nekakvih klinaca (svejedno da li imaju 18 ili 25 godina) udružilo da napadnu nekih drugih pet klinaca i otmu im transparent i iz tog se rađaju animoziteti.i padaju nesuvisle, ružne i nepotrebne riječi.

Što je najgore čak se i ozbiljni ljudi u to miješaju, evo recimo Ultima......bjež ba....
Ma nisam ti ja dio te priče, možda malo kad sam bio mlađi ali ni tad ozbiljno :-D Ali zanimaju me navijačke grupe kao fenomeni, kao i sve što ima veze sa fudbalom.

Ne mislim da su navijačke grupe najveće zlo, najveće zlo je korporativni fudbal tj. upravo ovi koji hoće da iskorijene navijače. Klubovi i šira zajednica trebaju naći načina da ih usmjere dalje od huliganizma, a da grla i dlanovi (i koreografija i pirotehnika 8-) ) ostanu na stadionima, jer to je ono zašto se fudbal igra.

Cijenim @karananu kao sjajnog forumaša, ali iz njegovog posta se vidi da živi u Sarajevu, a ne u Mostaru.
junkers

#582 Re: FK VELEŽ

Post by junkers »

ultima_palabra wrote:
palermo wrote:Čuj po svom, kako ovi kad su napadali i ottimali onaj transparent nisu znali da udaraju po balijama.

Ma nisam ti ja dio te priče, možda malo kad sam bio mlađi ali ni tad ozbiljno :-D Ali zanimaju me navijačke grupe kao fenomeni, kao i sve što ima veze sa fudbalom.

Ne mislim da su navijačke grupe najveće zlo, najveće zlo je korporativni fudbal tj. upravo ovi koji hoće da iskorijene navijače. Klubovi i šira zajednica trebaju naći načina da ih usmjere dalje od huliganizma, a da grla i dlanovi (i koreografija i pirotehnika 8-) ) ostanu na stadionima, jer to je ono zašto se fudbal igra.

Cijenim @karananu kao sjajnog forumaša, ali iz njegovog posta se vidi da živi u Sarajevu, a ne u Mostaru.
ultima :thumbup: ,liga prvaka,lige petice,tv prenosi,ludački transferi, uništavaju fudbal,tjeraju navijače,radnike(one koji u stvari i jesu prava publika) sa stadiona.prave takmičenja samo za bogate,ostalim ostavljaju mrvice,pretkola,tako da nikad više neće doći u priliku da bilo šta osvoje(steaua,zvezda)ili doguraju daleko(željo,radnički n.,...)
palermo

#583 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:

Ma znam da nisi :D ali je zanimljivo kako u svima nama proradi neki navijački gen čak i onda kada je očito da je to bezveze.

Da sad ne gradiramo šta je najveće zlo, ali navijačke grupe su postale sama sebi svrha, fudbal je tu postao manje više sporedna stvar, a navijačka grupa mjesto koje ti daje sigurnost i zaštitu u okviru koje možeš sve svoje frustracije ispoljiti bez ikakvih ograda, a da pri tome uvijek budeš siguran da nećeš ostati usamljen.

Što se mene tiče,navijačke grupe u formi u kojoj sada postoje treba iskorijeniti.No, pripadnici navijačkih grupa (kojih je mnogo i na ovim stranicama) se ne trebaju bojati, naravno da se u ovim postojećim uslovima one neće i ne mogu iskorijeniti prije svega zato što mnogim interesnim grupama trebaju za vlastitu upotrebu.
ultima_palabra

#584 Re: FK VELEŽ

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:

Ma znam da nisi :D ali je zanimljivo kako u svima nama proradi neki navijački gen čak i onda kada je očito da je to bezveze.

Da sad ne gradiramo šta je najveće zlo, ali navijačke grupe su postale sama sebi svrha, fudbal je tu postao manje više sporedna stvar, a navijačka grupa mjesto koje ti daje sigurnost i zaštitu u okviru koje možeš sve svoje frustracije ispoljiti bez ikakvih ograda, a da pri tome uvijek budeš siguran da nećeš ostati usamljen.

Što se mene tiče,navijačke grupe u formi u kojoj sada postoje treba iskorijeniti.No, pripadnici navijačkih grupa (kojih je mnogo i na ovim stranicama) se ne trebaju bojati, naravno da se u ovim postojećim uslovima one neće i ne mogu iskorijeniti prije svega zato što mnogim interesnim grupama trebaju za vlastitu upotrebu.
Ne bih rekao da se navijačke skupine u BiH koriste za upotrebu u političke svrhe, kao što je to slučaj u Srbiji recimo... TM, HZ, RZ, RA su utemeljene uglavnom na ljubavi prema klubu (neću ove omanje grupice fašista uopšte da ubacujem u tu priču), ima tu pojedinaca kriminalne pozadine ali sa usponom pravne države takvi će brzo biti poslani tamo gdje treba.

Nije mi logično da neko hoće iskorijeniti grupu momaka koja je spremna putovati 8 sati tamo i ovamo do Trebinja recimo, i navijati 120 minuta po +40 samo zbog kluba za koji navija... u današnjem svijetu je takva ljubav rijetkost i treba je čuvati. Odstranjivati kriminalce i držati pod kontrolom svakako treba.
palermo

#585 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Nije mi logično da neko hoće iskorijeniti grupu momaka koja je spremna putovati 8 sati tamo i ovamo do Trebinja recimo, i navijati 120 minuta po +40 samo zbog kluba za koji navija... u današnjem svijetu je takva ljubav rijetkost i treba je čuvati. Odstranjivati kriminalce i držati pod kontrolom svakako treba.
Putovati 8 sati zbog nevažne utakmice u Trebinje i patiti se zbog bezvrijednih 120 minuta je prevashodno glupo.

I uopšte ne mislim da se tu radi o ljubavi prema klubu, nego se zapravo radi o poremećenim vrijednostima, nazivati to ljubavlju prema klubu je za mene blasfemija. Pa molim te, danas gostujuće navijače uvedu 15 minuta poslije početak utakmice, a izvedu 15 minuta prije završetak utakmice, dakle zbog čega su oni uopšte tu. Da pomognu svome timu na utakmici.....teško...
Prije par godina sam sasvuim slučajno naletio na RTS na neku utakmicu, mislim da su igrali OFK beograd i Rad.....i to je naprosto bila fantastična ilustracija odnosa navijača i fudbala. . Na jednoj starni skupljeno jedno 300 navijača OFK-e a na dtugoj strani isto toliko navijača Rada.....i oni su kao neki navijački kopovi. To se pjeva, to se navija....petarde padaju, vatromet....a između njih nitko nema, oni su jedini koji su na toj utakmici......njih 600 igra neku svoju utakmicu.

Za mene je navijanje ipak nešto drugo.
ultima_palabra

#586 Re: FK VELEŽ

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
Putovati 8 sati zbog nevažne utakmice u Trebinje i patiti se zbog bezvrijednih 120 minuta je prevashodno glupo.

I uopšte ne mislim da se tu radi o ljubavi prema klubu, nego se zapravo radi o poremećenim vrijednostima, nazivati to ljubavlju prema klubu je za mene blasfemija. Pa molim te, danas gostujuće navijače uvedu 15 minuta poslije početak utakmice, a izvedu 15 minuta prije završetak utakmice, dakle zbog čega su oni uopšte tu. Da pomognu svome timu na utakmici.....teško...
Prije par godina sam sasvuim slučajno naletio na RTS na neku utakmicu, mislim da su igrali OFK beograd i Rad.....i to je naprosto bila fantastična ilustracija odnosa navijača i fudbala. . Na jednoj starni skupljeno jedno 300 navijača OFK-e a na dtugoj strani isto toliko navijača Rada.....i oni su kao neki navijački kopovi. To se pjeva, to se navija....petarde padaju, vatromet....a između njih nitko nema, oni su jedini koji su na toj utakmici......njih 600 igra neku svoju utakmicu.

Za mene je navijanje ipak nešto drugo.
Ne znam, čak i da jeste furka i da nema puno veze sa fudbalom, treba ih pustiti i ne ograničavati ih takvim glupostima kao što su tih 15 minuta. Samo zato što ja ili ti ne kontamo tu furku ne treba ih ukidati.

A šta je onda navijanje, kod nas? Jebavanje majke svakome ko ne da pas kao na playstationu? Na našim stadionima ljudi ako ne navijaju organizovano, onda tako ispoljavaju frustracije. Prije 7-8 godina sam prešao sa juga Grbavice na sjever, i nakon par mjeseci se brže-bolje vratio na jug, doduše malo sa strane... samo zbog takvih "stručnjaka" :-)
palermo

#587 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Ne znam, čak i da jeste furka i da nema puno veze sa fudbalom, treba ih pustiti i ne ograničavati ih takvim glupostima kao što su tih 15 minuta. Samo zato što ja ili ti ne kontamo tu furku ne treba ih ukidati.

A šta je onda navijanje, kod nas? Jebavanje majke svakome ko ne da pas kao na playstationu? Na našim stadionima ljudi ako ne navijaju organizovano, onda tako ispoljavaju frustracije. Prije 7-8 godina sam prešao sa juga Grbavice na sjever, i nakon par mjeseci se brže-bolje vratio na jug, doduše malo sa strane... samo zbog takvih "stručnjaka" :-)
.

Pa ja kao stari navijač Veleža, koji je prošao mnoge stadione bivše Jugosalvije, moram priznati sa sjetom se sjećam tih navijanja. Nema tu vođe, nema tu lidera, imaš grupu ljudi koja vole Velež, koja kada dođe na utzakmicu sjedne zajedno, i navija. Bez pripreme,bez kerifeka, tih 90 minuta pripada Veležu,izvan tih 90 minuta mi živimo svoj život.

Al nekako, imam osjećaj da je prevshodna razlika bila u tome što smo mi kad smo išli na utakmice, išli zbog utakmice, Gledali smo je, to je bio naš osnovni poriv, gledati kako Velež igra u Splitu. I ništa više.
ultima_palabra

#588 Re: FK VELEŽ

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:

.

Pa ja kao stari navijač Veleža, koji je prošao mnoge stadione bivše Jugosalvije, moram priznati sa sjetom se sjećam tih navijanja. Nema tu vođe, nema tu lidera, imaš grupu ljudi koja vole Velež, koja kada dođe na utzakmicu sjedne zajedno, i navija. Bez pripreme,bez kerifeka, tih 90 minuta pripada Veležu,izvan tih 90 minuta mi živimo svoj život.

Al nekako, imam osjećaj da je prevshodna razlika bila u tome što smo mi kad smo išli na utakmice, išli zbog utakmice, Gledali smo je, to je bio naš osnovni poriv, gledati kako Velež igra u Splitu. I ništa više.
Eh druga vremena, ljudi su bili manje frustrirani ;-)
palermo

#589 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
palermo wrote:
ultima_palabra wrote:

.

Eh druga vremena, ljudi su bili manje frustrirani ;-)
Slažem se.

Upravo za to i mislim da su navijačke grupe svojevrsna kreacija interesnih grupacija unutar ovog i sličnih društava kao način i metod na koji se frustracija marginalizira i usmjerava u suprotnom pravcu od njih samih.

pa tar postoji bolji način da kreiraš lažnog neprijatelja nego kroz strast i emociju koju fudbal izaziva.
megaman4

#590 Re: FK VELEŽ

Post by megaman4 »

opet Bajro spahić, čestitke na pobjedi...
El_comadante

#591 Re: FK VELEŽ

Post by El_comadante »

ovaj velez se nesali oni ozbiljni da iyadju u evropu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#592 Re: FK VELEŽ

Post by -LIBERO- »

Mirza vratii se ,Mirzaa vrati seeeee (zezam se,moram malo :D )

VAREŠANOVIĆ: PONOSAN SAM NA IGRAČE

Nakon nepotpunog petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine mostarski Velež nalazi se na čelu tabele, nakon današnje pobjede u Trebinju.

Velež je dosta lakše od očekivanog, po veoma toplom vremenu, slavio sa minimalnih 1:0 protiv Leotara u Trebinju u susretu u kojem su Rođeni mogli dati barem još četiri gola, ako je suditi po prilikama.

"Prvi dio utakmice smo odigrali loše. Leotar je bio bolji u prvom poluvremenu i stvorili su nekoliko dobrih prilika, te pogodili i stativu, a mi jednostavno nismo ličili na sebe", kaže trener Veleža Mirza Varešanović za SportSport.ba.

"Međutim, u nastavku su igrači zaigrali onako kako smo se dogovorili i to je odmah urodilo boljom igrom. U periodu od 50. do 70. minute smo stvorili četiri, pet stopostotnih prilika, ali ih nismo realizovali. Naravno da sam zadovoljan sa pobjedom na strani, ali ponovo stvaramo mnogo prilika koje ne koristimo i to ćemo morati popraviti. Ipak, sasvim zaslužena pobjeda protiv Trebinjaca i ovom prilikom želim istaći da sam ponosan na svoje igrače, ali i navijače koji su u velikom broju stigli u Trebinje i bili nam velika podrška sa trbina", dodao je Varešanović.
veljaca

#593 Re: FK VELEŽ

Post by veljaca »

karanana wrote:ako cemo definisati balije, onda bi prvo trebalo pogledati na grbavicu. stojim pri tome da mi je sigurnije otici na gostovanje i u lukavicu i u trebinje i u banjaluku, pa cak i u neke "hrvatske" predjele negoli na grbavicu. pa ti vidi sta je balinluk.

iskreno ne znam koji je kurac sa tim otimanjem transparenata i zastava. ja danas mogu otici na pijacu i kupiti zeljinu zastavu od 20 metara za 20 maraka i spaliti je i reci da je odradjena. ovo ko neka vojna igra.
:?
Bordolini

#594 Re: FK VELEŽ

Post by Bordolini »

sta se ibretis veljaca, jest vi sa sjevera grbavice ste najgori :D :run:
LSD

#595 Re: FK VELEŽ

Post by LSD »

Bordolini wrote:sta se ibretis veljaca, jest vi sa sjevera grbavice ste najgori :D :run:
Šta ba bordolini :? dođe karanana i nazove komotno željovce balijama (cak i gorim od troprstaša iz RS-a i hercegovackih domoljuba) i to bi trebalo biti istina i sveto slovo svima...how yes no.
Svašta bi odgovorio tom muckom provokatoru, ali suzdržavam se.
Bordolini

#596 Re: FK VELEŽ

Post by Bordolini »

@ LSD brate, laganini, ja se zajebajem :wink:...ali on izgleda ne. :-?
veljaca

#597 Re: FK VELEŽ

Post by veljaca »

Bordolini wrote:sta se ibretis veljaca, jest vi sa sjevera grbavice ste najgori :D :run:
:?
LSD

#598 Re: FK VELEŽ

Post by LSD »

Udružiti se sa pitarima i hordama zla :lol: :lol: i pošutati ovo smeće hercegovacko, posebno rođene...opasno su mi se popeli na neku stvar...posebno je ogavno doci na onu skelu u vrapčićima koju naplacuju 10 KM, a sa strane hercegovci junaci treniraju kamena s ramena po gostujucima navijacima.
Ali neka, sjeticemo ih se siguran sam.
fosil

#599 Re: FK VELEŽ

Post by fosil »

Ja kontam karanana se sali?
Mentalita zalizani :D
stranac2

#600 Re: FK VELEŽ

Post by stranac2 »

LSD wrote:

Udružiti se sa pitarima i hordama zla :lol: :lol: i pošutati ovo smeće hercegovacko, posebno rođene...opasno su mi se popeli na neku stvar...posebno je ogavno doci na onu skelu u vrapčićima koju naplacuju 10 KM, a sa strane hercegovci junaci treniraju kamena s ramena po gostujucima navijacima.
Ali neka, sjeticemo ih se siguran sam.
Sve mogu prevazici ali karikiranje nas za onu skelu nakon svega sto se desilo je za mene mjera kranjeg cinizma a i gluposti !!!!
Post Reply