Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zecko_kupuz
#576 Re: reprezentacija
Ih, izgleda da im i ne treba Deng. Evo na Efes cup-u smo izgleda izgubili od Britanaca 100:98. Neću naše prerano osuđivati, ali ovo je stvarno sramota
.
- abondanzieri
#577 Re: reprezentacija
BIH-V.Britanija 98-100. Senzacija,barem prema kladionicama koje su odredile koeficijent 5 za pobjedu Velike Britanije

- armin_tz
#578 Re: reprezentacija
Evo kupio sam karte za utakmicu u Mejdanu

-
papacja
#580 Re: reprezentacija
HoćemoDixon wrote:valjda cemo pobjedit
-
Mina_sa
#581 Re: reprezentacija
Velika Britanija - BiH 100:98
17:28, 25:19, 24:25, 34:26
KONYA (Turska) - Selçuklu Belediyesi Spor Salon. Sudije: Fernando Rocha, Erşan Kartal, Önder Yılmaz
BiH: Gordić 5, Opačak 20, Milošević 4, Ikonić 2, Nešović, Bremer 4, Jazvin 17, Kikanović, Teletović 5, Bavčić 2, Đedović 17, Bajramović 22. Selektor: Mensur Bajramović.
Velika Britanija: Mensah-Bonsu 20, Sullivan 13, Larkai, Freeland 8, Reinking 21, Leven 19, Boyd 6, Hart 12, Beateng 1
izvor:sportsport.ba
17:28, 25:19, 24:25, 34:26
KONYA (Turska) - Selçuklu Belediyesi Spor Salon. Sudije: Fernando Rocha, Erşan Kartal, Önder Yılmaz
BiH: Gordić 5, Opačak 20, Milošević 4, Ikonić 2, Nešović, Bremer 4, Jazvin 17, Kikanović, Teletović 5, Bavčić 2, Đedović 17, Bajramović 22. Selektor: Mensur Bajramović.
Velika Britanija: Mensah-Bonsu 20, Sullivan 13, Larkai, Freeland 8, Reinking 21, Leven 19, Boyd 6, Hart 12, Beateng 1
izvor:sportsport.ba
- Vaso
#582 Re: reprezentacija
ma menso ce to usrat.
iako smo objektivo dosta jaci od britanaca( pa i sa jebenim dengom)
nevezano ra reprezentaciju, đedovic podhitno mora napustit barcu. u protivnom, samo ce se ugusit medju vec formiranim "zvijezdama" barcelone.
treba da ide baracevim stopama. dokazes se u nekoj slabijoj ekipi, i onda na velika vrata dodjes u neki jaci klub(kao pojacanje, a ne samo talenat)
uz neosporan talenat, mislim da je karakterom predodredjen za vodju. onakvu hladnokrvnost sam vidio jos samo kod mrsica ( a tek mu je 18)
------------------------------------------------------------
cehe treba odma uzet u gostima, inace smo donji...
nevezano ra reprezentaciju, đedovic podhitno mora napustit barcu. u protivnom, samo ce se ugusit medju vec formiranim "zvijezdama" barcelone.
treba da ide baracevim stopama. dokazes se u nekoj slabijoj ekipi, i onda na velika vrata dodjes u neki jaci klub(kao pojacanje, a ne samo talenat)
uz neosporan talenat, mislim da je karakterom predodredjen za vodju. onakvu hladnokrvnost sam vidio jos samo kod mrsica ( a tek mu je 18)
------------------------------------------------------------
cehe treba odma uzet u gostima, inace smo donji...
- alphonse kauders
#583 Re: reprezentacija
Ne znam fakat otkud ta teza da smo objektivno jači od Britanaca (pa i sa Dengom
) kad smo fino jučer zijanili od njih na neutralnom terenu 2 razlike??? Mi smo objektivno treći razred evropske košarke, a s Britancima smo bare-bare kako sada stvari stoje..
- Layne
#584 Re: reprezentacija
Ne znam što se svi tolko bojite Denga, pa Bavka će ga uštopat, samo tako

- Comrad
#585 Re: reprezentacija
Ma ljudi misle da su i ostale repke ko nasa, kako godine idu mi sve gori i gori. To sto smo mi losiji nego prije, ne mora znaciti da je i VB losija ili ista, ili bilo koja druga reprezentacija. Ostale repke idu naprijed. 
- zecko_kupuz
#586 Re: reprezentacija
Pa, ipak nam je reprezentacija podmlađena, donekle. Ne može se očekivati da odmah krenemo pobjeđivati svakoga
. Treba malo sačekati da igrači steknu iskustvo i da se uigraju, pa onda ispitivati naš maksimum
.
Doduše, Teletović je u zadnje vrijeme zatajio, Kikanović pravo slab, ali zato svaka čast Džedoviću.
Doduše, Teletović je u zadnje vrijeme zatajio, Kikanović pravo slab, ali zato svaka čast Džedoviću.
- Bosanski_kralj
#587 Re: reprezentacija
Sreća je samo da smo izgubili od Britanaca u prijateljskoj utakmici. Šta bi bilo da smo ih dobili sa 20ak razlike, pa onda u kvalifikacijama idemo onom našom "lahko ćemo". To se očigledno desilo i u toj utakmici, jer smo imali i dvocifren broj poena prednosti
- cyprus
#588 Re: reprezentacija
Daleko od toga da ćemo lako, ali mislim da imamo solidne šanse, te da i Češka i Izrael predstavljaju po meni veću opasnost od Britanaca.
- Comrad
#589 Re: reprezentacija
Ma et odrali su portugal, ove dvije tekme su izgubili sa malom razlikom. Teletovic nije bas nesto super odigrao, Kikanovic, Bremer, govorim barem sto se tice poena, kad se i oni tu prikljuce mislim da bi mogli dobiti sve tri ekipe u nasoj grupi.Turska - BiH 76-70
Turska: Guler 10, Atsur 8, Aiyasova 9, Tunceri 2, Savas 16, Gonlum 6, Arslan 6, Kaya, Turkoglu 15, Gorem 2, Solak, Hersek 2. Selektor: Bogdan Tanjević
BiH: Gordić 17, Opačak 8, Milošević 5, Nešović, Bremer 7, Jazvin 4, Kikanović 2, Teletović 8, Bavčić, Đedović 5, Bajramović 14. Selektor: Mensur Bajramović
sportsport.ba
Evo i raspored kvalifikacija:
3. septembar: Češka - BiH (Pardubice, 18 sati)
6. septembar: BiH - Izrael (Tuzla, 20)
10. septembar: Velika Britanija - BiH (Birmingem, 20.30)
13. septembar: BiH - Češka (Cazin, 20)
17. septembar: Izrael - BiH (Tel Aviv)
20. septembar: BiH - Velika Britanija (Cazin, 20)
p.s. Je li tacan ovaj raspored gdje ce igrati domace tekme, mogli su barem jednu tekmu staviti da igraju u Skenderiji ili Zetri.
- mgogic
#590 Re: reprezentacija
Ljudi ova zadnja 2-3 dana su inace u Evropi donijela mnogo mnogo iznenadjenja,recimo Finci tukli Srbiju,Bugari Italijane,VB nas uzela,ali uopste ne sumnjam u nase momke!Prijateljska je prijateljska,tu se uigravamo i stelimo,mislienja sam da kad pocnu utakmice na vecem kompetitivnom nivou,tu cemo da vidimo nasu snagu!Eh sad to sto cemo po 20+ da dobivamo po picki na Euro 2009,to je druga stvar.
- cyprus
#591 Re: reprezentacija
Svaka čast Cazinu, ali mislim da su im puno dvije od tri utakmice reporezentacije
-
hidrogradnja
#592 Re: reprezentacija
Evo i raspored kvalifikacija:
3. septembar: Češka - BiH (Pardubice, 18 sati)
6. septembar: BiH - Izrael (Tuzla, 20)
p.s. Je li tacan ovaj raspored gdje ce igrati domace tekme, mogli su barem jednu tekmu staviti da igraju u Skenderiji ili Zetri.[/quote]
p.s. Je li tacan ovaj raspored gdje ce igrati domace tekme, mogli su barem jednu tekmu staviti da igraju u Skenderiji ili Zetri.[/quote]
#593 Re: reprezentacija
Pa kada budemo u stanju napuniti salu bit cemo i domacini. Ja se ne sjecam kada smo zadnji put imali punu skenderiju. Prosle kvalifikacije 2 jako vazne utakmice protiv izraela i makedonije nije bila puna sala.
btw, zna li iko hoce li biti prenosa na tv ove prve tekme iz ceske.
-
xy2000
#594 Re: reprezentacija
Naša reprezentacija ima potencijal, ali pitanje je kako će se posložiti kao ekipa. Moje mišljenje je da smo pretanki na centrima, tj. na petici, ali ipak u ovim kvalifikacijama imamo svoje šanse. Izrael je realno prvi favorit, a za ostale tri pozicije borićemo se sa Englezima i Česima. Međutim, svi igraju košarku, svi mogu imati svoj dan i trebaće nam uz sav talenat i trud na terenu i dosta sportske sreće. Prognoziram drugo mjesto u grupi našoj selekciji! Mislim da ćemo se raspucati kad najviše bude trebalo! Idemo dalje!
- zecko_kupuz
#595 Re: reprezentacija
Tanki netanki, nije važno. Naši su u zadnje vrijeme nepredvidivi skroz. Nikad se ne zna šta će i kako će. Prvo se raspucaju Teletović i Gordić, a kasnije zataje, zatim dođe Džedović, pa odjednom i Bajramović bahne
. Da igrači imaju stabilniju formu bilo bi ekstra, ali....
. Samo da ne bude previše opuštanja i soliranja
.
- Bosanski_kralj
#596 Re: reprezentacija
BHT će prenositisesalmir wrote:Pa kada budemo u stanju napuniti salu bit cemo i domacini. Ja se ne sjecam kada smo zadnji put imali punu skenderiju. Prosle kvalifikacije 2 jako vazne utakmice protiv izraela i makedonije nije bila puna sala.
- Comrad
#597 Re: reprezentacija
Zaboravio si i Jazvina, onu jednu tekmu zabi 17.zecko_kupuz wrote:Tanki netanki, nije važno. Naši su u zadnje vrijeme nepredvidivi skroz. Nikad se ne zna šta će i kako će. Prvo se raspucaju Teletović i Gordić, a kasnije zataje, zatim dođe Džedović, pa odjednom i Bajramović bahne. Da igrači imaju stabilniju formu bilo bi ekstra, ali....
.
Srijeda, 03.09. - BHT 17:50h, Ceska Republika - BiH
- sesalmir
#598 Re: reprezentacija
Hvala za info. znaci bit ce prenosa, haj bas mi je drago to cuti, jer iskreno vise mi se gleda ova tekma nego ona fudbalska protiv spanaca.
-
Risto Kuglarić
#599 Re: reprezentacija
Ih ma nije to ništa, sjeti se samo dževdinih projektila iz linije, tekma protiv Islanda il vako nekog čini mi se, bare-bare do poluvakta i onda dževdin buzzer-beater iz kornera za početak krajaComrad wrote:Zaboravio si i Jazvina, onu jednu tekmu zabi 17.zecko_kupuz wrote:Tanki netanki, nije važno. Naši su u zadnje vrijeme nepredvidivi skroz. Nikad se ne zna šta će i kako će. Prvo se raspucaju Teletović i Gordić, a kasnije zataje, zatim dođe Džedović, pa odjednom i Bajramović bahne. Da igrači imaju stabilniju formu bilo bi ekstra, ali....
.
Ja bih samo volio da budu malo organizovani i da se zna sta ko radi, jer je poznato da u nasoj repki da svi vole raditi nesto gdje im nije mjesto (kad se sjetim Ovcine i njegovih trica, odnosno pokusaja za iste
![]()
)
Srijeda, 03.09. - BHT 17:50h, Ceska Republika - BiH
- Comrad
#600 Re: reprezentacija
Sjecam se da je Dzevdo pogodio onu jednu tricu (mislim da mu je to bila i jedina za repku). Ja mislim protiv Hrvatske, nisam siguran, iz kornera je digao Dzevdo ko da je bek rodila ga majka...