Kur'anske mudzize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
belfy

#576 Re: Kur'anske mudzize

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:...
da ja to ovako kratko preko FB statusa samo kazem:
ti brojis 365 dana, koji nikako ne stoje po Islamskom kalendaru koji je Lunarni. budi dosljedan i drzi se Islama i sada te brojeve preradi i za lunarni kalendar. nije tesko...kao ni bilo sta kada se numerologija koristi...
Smrcak15

#577 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:
ti brojis 365 dana, koji nikako ne stoje po Islamskom kalendaru koji je Lunarni. budi dosljedan i drzi se Islama i sada te brojeve preradi i za lunarni kalendar. nije tesko...kao ni bilo sta kada se numerologija koristi...
365 je solarna godina a jesi li ti uopste svjestan da Allah priznaje i solarnu i lunarnu godinu, cak je ime za solarnu Sinat a za lunarnu Aam po Kuranu. I ne samo to nego je naznaceno omjer izmedju solarnih i lunarnih godina. Tako da ti ta prica nepije vode. Uostalom 365 je 365 obrtaja zemlje oko sunca sto svaki obrtaj cini jedan dan, i jos Allah kaze da sunce i mjesec isto za racunjanje vremena, tako da ti teorija totalno pada u vodi.

....a Sunce i Mjesec za računanje vremena; to je odredba Silnoga, Sveznajućeg." Kuran
belfy

#578 Re: Kur'anske mudzize

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:
belfy wrote:
365 je solarna godina a jesi li ti uopste svjestan da Allah priznaje i solarnu i lunarnu godinu, cak je ime za solarnu Sinat a za lunarnu Aam po Kuranu. I ne samo to nego je naznaceno omjer izmedju solarnih i lunarnih godina. Tako da ti ta prica nepije vode. Uostalom 365 je 365 obrtaja zemlje oko sunca sto svaki obrtaj cini jedan dan, i jos Allah kaze da sunce i mjesec isto za racunjanje vremena, tako da ti teorija totalno pada u vodi.

....a Sunce i Mjesec za računanje vremena; to je odredba Silnoga, Sveznajućeg." Kuran
ajde da ja ovo na vic dana kao i inace: zato jer se Zemlja obrne 365 puta oko sunca... postat ce Zemlja nesto vise od planete po ovoj definiciji izgleda...

i onda jos sam postas protiv sebe:
Smrcak15 wrote:
Horcrux wrote:https://wikiislam.net/wiki/Word_Count_M ... the_Qur'an
To je ono cime se ti bavis: prevarom, ali neces ti ni nakon ovoga to vidjeti...

On ostavlja u zabludi onog koga On hoce.
ti uopste neznas sta postiras

vidi ovo sta pisu
The 365 days Maths Miracle
There is no miracle to be found here. Apologists have manipulated data and used an un-Islamic method of counting days within a year to make the (unverified) numbers "fit".
ja sam dostavljao listu od 365 puta dan, nespecificna singular forma za dan, nadji mi samo 1 vise ili manje od te liste, odmah ces oboriti tu tvrdnju

Niti stranica zna sta pise niti ti znas sta pise na stranici, slijepac slijepca vodi za ruku i pokaziva put.....
sive mozdane stanice u svijetu zombija... nisu tebi problem samo brojevi, veci su problem slova...
ja dobre mudzize...
Smrcak15

#579 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:....
ajde da ja ovo na vic dana kao i inace: zato jer se Zemlja obrne 365 puta oko sunca... postat ce Zemlja nesto vise od planete po ovoj definiciji izgleda...
sta je to vis de mi reci???

http://static.astronomija.org.rs/suncsi ... etanje.htm
Zemlja se okrece oko Sunca. Na tom putu oko Sunca Zemlja se istovremeno obrce i oko svoje ose. Nacini 365 takvih obrtaja ili rotacija dok jednom obidje Sunce.

kakav sam ja to vis spomenuo de nam reci??
Smrcak15

#580 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Smrcak15 wrote:nakon sto sam dobio od svog saradnika arapa jos dodatnih tacaka koje upucuju da se radi napadima 9/11 na Tornjeve u New yorku

dokazi koje svako moze da provjeri i uvjeri se svojim ocima i rukama

Image

ukratko

1. sura 9 = 9 mjesec
2. Dzuz/Dio 11 = 11 dan , Kuran podijeljen na 30 dijelova a septembar ima 30 dana.
3. Ajet 109 = 109 UNUTRASNJIH spratova je bilo u Juznom tornju
4. Ajet 110 = 110 UNUTRASNJIH spratova je bilo u Sjevernom tornju
5. Ajeti 109-110 = jedini ajeti koji govore o rusenju gradjevina/zgrada u tom dijelu Kurana.
6 Ajeti spominju da je zgrada na ivici = Tornjevi su bili na ivici atlantskog okeana, na obali.
7. Ajeti 109-110 imaju 157 slova = 157 putnika u 2 aviona je poginulo totalno u napadima na tornjeve u New Yorku
8. 1343stopa(Feet) je bilo od dna pa do 109 sprata na tornjevima = 1343 ajeta je od pocetka Kur'ana do 109 ajeta u suri 9 Dzuz/Dio 11.
9. U ta dva ajeta gradjevina/zgrada se spominje 3 puta = 3 zgrade su srusene za vrijeme napada na New York
10. Lingivsticka separacija je uradjena u ajetima bas kao sto su zgrade bile u stvarnosti 2 puta "Svoja zgrada"(2x arapski Bunjanuhu) i 1xNjihova zgrada(Bunjanuhum) Treca zgrada srusena sto nije licila na tornjeve blizance)
11. Ajet 110. Neće prestati građevina njihova koju su podigli biti (izvor) sumnje u srcima njihovim...

Zar nije mnogo sumnje oko 9/11 napada na new york, masa nekih teorija zavjere sve nekakve sumnje

THE TOP 40 Reasons to Doubt the Official Story
http://www.911truth.org/the-top-40-reas ... cal-story/

Scholars for 9/11 Truth - Why Doubt 9/11?
http://twilightpines.com/index.php?opti ... &Itemid=70

Znaci imamo blizance u rijecima i trecu rijec za sebe:

Blizanci Tornjevi = "Svoja zgrada" + "Svoja zgrada"
Treca srusena zgrada = Njihova zgrada

znaci imamo 10 dodirnih tacaka sa napadima na tornjeve 9/11 , i to nije sve, imamo napravno jos ovakvih nagovjestaja dogadjaja u Kuranu po istom principu programirane brojcano.
dodate tacke 12 i 13

Image

12). 19 napadaca u napadima 9/11 = od ajeta 110 do kraja sure 9 ima 19 ajeta

13). Sjeverni toranj je imao 110 unutrasnji spratova, visina tornja je bila 417m, novi "One World trade center" je iste visine kao njegov predhodnik 417m = Sa ajetom 110 pa do kraja sure 9 ima 417 rijeci.

ako nakon svih ovih 13 tacka nije jasno da se radi od programiranju brojcano buduce dogadjaja prije 1400 Godina onda neznam sta bi vam bio dokaz.
r_faruk

#581 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

Smrcak15 wrote:
belfy wrote:

da li se meni cini ili si ti rekao da je jedan obrtaj zemlje oko sunca jedan dan?
Smrcak15

#582 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote: da li se meni cini ili si ti rekao da je jedan obrtaj zemlje oko sunca jedan dan?
jedan obrtaj oko svoje ose je jedan dan a ne oko sunca jedan dan.
Zaitsev

#583 Re: Kur'anske mudzize

Post by Zaitsev »

Smrcak15 wrote:
Barem da si sacekao sa nazdravljanjem dok nisi dosao do mog posta koji pojasnjava njegovu golemu gresku i vasu olahko prihvatanje bilo cega sto ide protiv Kur'ana,
Nije to poenta drugar. Poenta je da je čovjek uz malo truda dokazao i pokazao da ako hoćeš i želiš, možeš se izigrati s brojevima i numerologijom kako god želiš. Uzmeš bilo koji broj, 32, 33, 197 584, nije bitno. Sa malo truda možeš doći do fantastičnih mudžiza, za bilo šta.

A ovo za tornjeve i njihovo obaranje. Možeš li molim te pojasniti šta je poenta? U Kur'anu predviđeno da će oba biti srušena na taj i taj datum, sa toliko i toliko napadača? Šta?
Smrcak15

#584 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote:
Smrcak15 wrote:
Barem da si sacekao sa nazdravljanjem dok nisi dosao do mog posta koji pojasnjava njegovu golemu gresku i vasu olahko prihvatanje bilo cega sto ide protiv Kur'ana,
Nije to poenta drugar. Poenta je da je čovjek uz malo truda dokazao i pokazao da ako hoćeš i želiš, možeš se izigrati s brojevima i numerologijom kako god želiš. Uzmeš bilo koji broj, 32, 33, 197 584, nije bitno. Sa malo truda možeš doći do fantastičnih mudžiza, za bilo šta.

A ovo za tornjeve i njihovo obaranje. Možeš li molim te pojasniti šta je poenta? U Kur'anu predviđeno da će oba biti srušena na taj i taj datum, sa toliko i toliko napadača? Šta?
nista on nije dokazao kao sto sam fino objasnio gdje mu je zapelo.

pa moze svako sa petljanjem i namjestenim ciframa dokazati svasta kao sto je Optimalni namjestio ili bolje reci promasio da vidi jos jednu rijec na kojoj je bazirao svoje imaginarno cudo, sad kao eto on dokazao nesto, ama covjce nije nista dokazao, ako ce tebi njegov pogresni primjeri biti slamka spasa i argument protiv Kur'ana eh onda nek ide sve .....da nekazem gdje.
Sa malo truda možeš doći do fantastičnih mudžiza, za bilo šta.
nemozes
napokon da se neko sjetio i postavio razumno i logicno pitanje, moram ti dati ovo :thumbup:

eh ovako, pitanje zasto ce to u Kur'anu. Cemu to sluzi, kakva mu je svrha da se nalazi tu??

odgovor je vrlo jednostavan

1. Da ti pokaze autor Kur'ana(tj BOg) da poznaje buducnost pa ti to programira i zna da ce se to u tom periodu otkriti pa postavlja tekst i ajete na tacne pozicije koje korespondira buducem dogadjaju. Kao da hoce da kaze, vidis svojim ocima sta sam nagovjestio, a jos vece stvari nagovjestavam pa se prirpemite zato.nagovjestavam ti sudnji dan koji ce se desiti poslije smrti a ti bezbrican ne maris zato, da se pripremis zato, da radis dobra djela a klonis nevaljalih.

Bog kaze:
21:1.Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to.
2.I ne dođe im nijedna nova opomena od Gospodara njihova kojoj se, slušajući je, ne podsmjehuju

2. Da je Kur'an istina od BOga ljudima:

Pokazat ćemo im dokaze Naše (moći, znanja, mudrusti) u svemirskim prostranstvima, i u njima samima, dok im ne bude potpuno jasno da je to (što je tebi, o Muhammede, objavljeno) istina.”
Kur'an

kad ti zna koliko spratova imaju tornjeveih, visina njihova, koliko ce poginuti putnika, koliko napadaca , koliko stopala ima od poda do 109 sprata i mnogo toga jos

onda se ti zapitaj dobro kad ti taj isti autor kaze 21:1.Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to.

"Pitaju te(Muhammede) o Smaku svijeta kada će se zbiti. Reci(im ): To zna jedino Gospodar Moj; On će ga u njegovo vrijeme otkriti, a težak će biti nebesima i Zemlji; sasvim ce vam neočekivano doći. Pitaju te kao da ti o njemu nešto znaš. Reci(im): To samo Allah zna, ali većina ljudi ne zna!\" (Kuran, el-Eraf,187.)

Ako ti kazem, desit ce se to i to tebi za 20 Godina, a ti kazes, ma nemoj, kakva je to suplja, a ja ti kazem hoces li dokaz da vidis da znam buducnost da ti nagovjestim nesto sto ce se desiti , sledece sedmice ces slomiti desnu nogu , pritrcat ce ti mlada djevojka i momak u pomoc dok ne dodje ambulanta po tebe.
Ti kontas u sebi, eh bas cu te zahebati sad, sjest cu u kucu cijelu sedmicu i necu izlaziti vani, pa da vidimo hcoe l ise to desiti, kad ono zena te zove sa posla, sta si se tu usjedio koje ....materine izlazi iz kuce dovodi mi djecu iz vrtica, mali pao na ledu sav se slomio. Ti uopste nekontas vise na moj nagovjestaj , i zaletis se prema vrticu a ono poledica, i tap slomijes desnu nogu , dolete mlada djeovka i momak u pomoc i nakon toga dolazi ambulanta , i tebi kroz glavu sve ono sto sam ti nagovjestio da ce se desiti dok te voze u bolnicu.

BIli mi poslije vjerovao kad bi ti rekao za 20 Godina ces dobiti milion maraka na lottu sto je ekvivalent kad ti kaze 21:1.Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to.

Eto jeli ti sad jasno kakva je poenta?
r_faruk

#585 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

jasta je nego pokazao... a sto se tice smaka svijeta, za 7.6 milijardi godina sunce ce progutati zemlju, a vec danas smo u fazi da na osnovu nuklearnog oruzja unistimo ovaj treci kamencic od sunca...

hajde nam vec jednom predvidi nesto! kakav ti je ovo kontradiktorni primjer, prvo predvidjas retroaktvno, a sad buducnost............ na osnovu cega ces ti reci nekome da ce se desiti nesto za 20 godina.....
Zaitsev

#586 Re: Kur'anske mudzize

Post by Zaitsev »

Jasno je meni drugar šta ti misliš i to je tvoje puno pravo, da vidiš te stvari na taj način u Kur'anu, u Islamu općenito. Ja ne mogu i neću. Nema tih čuda u Kur'anu, u Islamu općenito, koje će zasjeniti činjenicu da, ako postoji, taj isti Bog dopušta da nedužna djeca bivaju ubijena, osakaćena i protjerana, od strane, ako postoji, tog Boga koji se bakće nekakvim brojevima u knjizi koju je putem nevidljivih bića poslao nepismenom čovjeku prije cca 1500 godina. Ne, za svako numerološko čudo Kur'ana kao dokaz za postojanje Boga, ja imam jedno ubijeno, osakaćeno, osiročeno, i JEBENO NEDUŽNO dijete, bebu, za koje ću reći - POSTOJI AL' U QRCU ! Pusti se numeroloških čuda ba. Sve i jedan rat do sad u svijetu je bio u ime bogova, u ime vjere. Svaka žrtva je pala u to ime. A pričamo o milosti, o pravednosti, o logici, o zaslugama. Vjeruj ti, to je tvoje puno pravo, ali ima dosta stvari gdje, i ako vjeruješ, bi se trebao zapitati, a u kakvog to boga vjeruješ i da li je on toliko savršen, najmudriji, najpravedniji i ostalo. Samo ako može bez one priče, ovaj dunjaluk je prolazan bla bla, svi će uživati na onom svijetu i tako te zajebancije. Muka mi je više od priče oko vjere, Islama, Kur'ana, Biblije, Tore, Isusa. Ne znam fakat što se palim i što čitam teme ovakvog ubjeđivačkog tipa gdje najviše govore oni koji imaju samo jedan pogled. Gdje su oni koji vjeruju u pravu, oni koji ne vjeruju nikad nisu, oni su primitivni i zadojeni i ne koriste mozak da spoznaju aman njaka čuda. Jebo me konj i nerviranje oko foruma kad imam slobodan dan!
zijancer

#587 Re: Kur'anske mudzize

Post by zijancer »

jes, u ime u se, na se i poda se
Towelie

#588 Re: Kur'anske mudzize

Post by Towelie »

Zaitsev wrote:Jasno je meni drugar šta ti misliš i to je tvoje puno pravo, da vidiš te stvari na taj način u Kur'anu, u Islamu općenito. Ja ne mogu i neću. Nema tih čuda u Kur'anu, u Islamu općenito, koje će zasjeniti činjenicu da, ako postoji, taj isti Bog dopušta da nedužna djeca bivaju ubijena, osakaćena i protjerana, od strane, ako postoji, tog Boga koji se bakće nekakvim brojevima u knjizi koju je putem nevidljivih bića poslao nepismenom čovjeku prije cca 1500 godina. Ne, za svako numerološko čudo Kur'ana kao dokaz za postojanje Boga, ja imam jedno ubijeno, osakaćeno, osiročeno, i JEBENO NEDUŽNO dijete, bebu, za koje ću reći - POSTOJI AL' U QRCU ! Pusti se numeroloških čuda ba. Sve i jedan rat do sad u svijetu je bio u ime bogova, u ime vjere. Svaka žrtva je pala u to ime. A pričamo o milosti, o pravednosti, o logici, o zaslugama. Vjeruj ti, to je tvoje puno pravo, ali ima dosta stvari gdje, i ako vjeruješ, bi se trebao zapitati, a u kakvog to boga vjeruješ i da li je on toliko savršen, najmudriji, najpravedniji i ostalo. Samo ako može bez one priče, ovaj dunjaluk je prolazan bla bla, svi će uživati na onom svijetu i tako te zajebancije. Muka mi je više od priče oko vjere, Islama, Kur'ana, Biblije, Tore, Isusa. Ne znam fakat što se palim i što čitam teme ovakvog ubjeđivačkog tipa gdje najviše govore oni koji imaju samo jedan pogled. Gdje su oni koji vjeruju u pravu, oni koji ne vjeruju nikad nisu, oni su primitivni i zadojeni i ne koriste mozak da spoznaju aman njaka čuda. Jebo me konj i nerviranje oko foruma kad imam slobodan dan!
Ne, no u ime interesa, kapitala i moci. Bog tu bude samo izgovor.
Smrcak15

#589 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:jasta je nego pokazao... a sto se tice smaka svijeta, za 7.6 milijardi godina sunce ce progutati zemlju, a vec danas smo u fazi da na osnovu nuklearnog oruzja unistimo ovaj treci kamencic od sunca...

hajde nam vec jednom predvidi nesto! kakav ti je ovo kontradiktorni primjer, prvo predvidjas retroaktvno, a sad buducnost............ na osnovu cega ces ti reci nekome da ce se desiti nesto za 20 godina.....
nisi ti to skuzio bas najbolje kako to ide, nije to da se iscekuje smak svijeta da sad nekad bude, niti mozda u skorijoj buducnosti , ali ima isto tako kratki put to smaka svijeta a to je smrt, jer sa smrcu ti ubis osjecaj za vrijeme i onda dolazis na sudnji dan ubrzo, isto kao kad spavas pa neznas kako vrijeme ide, tako isto i sa smrti.

znaci imas dugi put do sudnjeg dana a to je (veliki Smak svijeta(unistenje univerzuma)--->pa onda dolazi Sudnji dan

imas tako i brzi put do sudnjeg dana, precica, a to je smrt, i zato se zove u islamu mali smak svijeta, dok citas ovaj tekst moze da nastupi, nikad neznas. Smrt(mali smak svijeta)----> Sudnji dan

netrebas ti uposte kontati o suncu kad ovo kad ono, nema od toga nista niti ce iko to od nas docekati.

hajde nam vec jednom predvidi nesto! kakav ti je ovo kontradiktorni primjer, prvo predvidjas retroaktvno, a sad buducnost............
ja ti mogu samo reci ono sto je poslanik nagovjestio , a nemogu iz svoje glave, naprimjer napad na saudijsku arabiju, vojska iz sirije krenuti prema medini i mekki da se obracunaju sa muslimanima saudijcima, kad dodju negdje kod medine, propast ce cijela kolona u zemlju i samo ce jedan covjek prezivjeti i ispricat sta se desilo. Pojavit ce se covjek Muhammed ib nAbdullah u Mekki, na silu ce ga natjerati da bude vodja muslimana a on to nece prihvatiti dragog srca, olahko, bit ce 3 svjetski rat gdje ce svako svakoga da roka prvo ce muslimani biti u koaliciji sa krcanima protiv zajednickog neptrijatelja, pa ce se muslimani poceti rokati sa krscanima po siriji, jedna trecina vojske ce izginuti, jedna trecina ce pobjeci, a zadnja trecina ce izvojevati pobjedu. Doci ce Isus ponovo na zemlju, bit ce vodja muslimana, zivjet ce 7 godina , ozenit se i umrijeti, muslimani ce mu klanjati dzenazu i zakopati pored poslanika Muhammeda.

na osnovu cega ces ti reci nekome da ce se desiti nesto za 20 godina..
to je samo primjer ba , davao mu da bolje skonta ono sto se hoce reci u Kur'anu.
Smrcak15

#590 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote:Jasno je meni drugar šta ti misliš i to je tvoje puno pravo, da vidiš te stvari na taj način u Kur'anu, u Islamu općenito. Ja ne mogu i neću. Nema tih čuda u Kur'anu, u Islamu općenito, koje će zasjeniti činjenicu da, ako postoji, taj isti Bog dopušta da nedužna djeca bivaju ubijena, osakaćena i protjerana, od strane, ako postoji, tog Boga koji se bakće nekakvim brojevima u knjizi koju je putem nevidljivih bića poslao nepismenom čovjeku prije cca 1500 godina. Ne, za svako numerološko čudo Kur'ana kao dokaz za postojanje Boga, ja imam jedno ubijeno, osakaćeno, osiročeno, i JEBENO NEDUŽNO dijete, bebu, za koje ću reći - POSTOJI AL' U QRCU ! Pusti se numeroloških čuda ba. Sve i jedan rat do sad u svijetu je bio u ime bogova, u ime vjere. Svaka žrtva je pala u to ime. A pričamo o milosti, o pravednosti, o logici, o zaslugama. Vjeruj ti, to je tvoje puno pravo, ali ima dosta stvari gdje, i ako vjeruješ, bi se trebao zapitati, a u kakvog to boga vjeruješ i da li je on toliko savršen, najmudriji, najpravedniji i ostalo. Samo ako može bez one priče, ovaj dunjaluk je prolazan bla bla, svi će uživati na onom svijetu i tako te zajebancije. Muka mi je više od priče oko vjere, Islama, Kur'ana, Biblije, Tore, Isusa. Ne znam fakat što se palim i što čitam teme ovakvog ubjeđivačkog tipa gdje najviše govore oni koji imaju samo jedan pogled. Gdje su oni koji vjeruju u pravu, oni koji ne vjeruju nikad nisu, oni su primitivni i zadojeni i ne koriste mozak da spoznaju aman njaka čuda. Jebo me konj i nerviranje oko foruma kad imam slobodan dan!

sad kao eto kako to Bog dozvoljava da se desava tako netso, pa vjerovatno zato i nepostoji

cuj molim te kakva je to logika, hajdemo okrenuti stvar, sta mislis da nema smrti da narod nemoze umrijeti, zamisli kakva bi to patnja bila, sve vise i vise stanovnistva a niko ne umire, pa onda bude donesena odluka da se prisilno ubijaju ljudi kako bi se omogucilo mladjem stanovnistvu za normalniji zivot.

uostalom , ako to dijete bude ubijeno, to dijete ide ako Bog da u Dzennet/Raj, i ne samo to nego moze da bude uzrok da i roditelji odu u raj zbog tog ubijenog djeteta.

3:142 Zar mislite da ćete ući u džennet, a da Alah ne ukaže na one od vas koji se bore i na one koji su izdržljivi?

2:154. I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate!
155. Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote, i ljetine, a ti obraduj izdržljive,
156. one koji, kada ih kakva nevolja zadesi, samo kažu: "Mi smo Allahovi i mi ćemo se Njemu vratiti!"
157. Njih čeka oprost od Gospodara njihova i milost; oni su na pravom putu!
belfy

#591 Re: Kur'anske mudzize

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:

Zemlja se okrece oko Sunca. Na tom putu oko Sunca Zemlja se istovremeno obrce i oko svoje ose. Nacini 365 takvih obrtaja ili rotacija dok jednom obidje Sunce.

imam samo kredita za ovaj SMS:
- ti si rekao da se Zemlja okrene 365 puta oko sunca
- ja nigdje nisam pomenuo nikakav vis
- ti kazes da Allah priznaje mjerenje godine po onome sto su ljudi odredili
- ti si probrao da "racunas" po Gregorijanskom kalendaru, a ne po Islamski prihvacenom Lunarnom
- mozes li dati koju detaljnu numerologiju za Lunarni, kao za Gregorijanski?
- jel bolje da te neko danas ubije da "prije" stignes prema Raju ili bi radije zivio duze?
- da li bi bio sretniji da ti dijete bude ubijeno, jer ce u raj ili bi radije da ono prozivi zivot i doceka i svoju djecu?
Smrcak15

#592 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:
Smrcak15 wrote:

imam samo kredita za ovaj SMS:
- ja nigdje nisam pomenuo nikakav vis
- ti si probrao da "racunas" po Gregorijanskom kalendaru, a ne po Islamski prihvacenom Lunarnom
- mozes li dati koju detaljnu numerologiju za Lunarni, kao za Gregorijanski?
- jel bolje da te neko danas ubije da "prije" stignes prema Raju ili bi radije zivio duze?
- da li bi bio sretniji da ti dijete bude ubijeno, jer ce u raj ili bi radije da ono prozivi zivot i doceka i svoju djecu?
nisam, nego sam rekao zemlja se okrene oko svoje OSE 365 puta dok obidje jednom oko sunca.

cuj ljudi odredili 12 mjesec, i da bude 365 dana u godini :lol:

allah je to odredio a ljudi to samo uocavaju pa se ravnoaju prema tome i na sonovu toga sto je Allah stvorio odredjuju sebi vrijeme, a ne da ljudi odredjuju godinu i mjesec

naravno ljudi mogu napraviti neke umjetne godine kao sto je Julius Cezar uradio, napravio najvecu godinu u historiiji covjencatvsa od 445 dana.
gregorijanski je solarni sistem, hidzretski je lunarni nacin , obadva su priznata, pa i taj gregorijanski je se bazira na solarnom racunanju.

cak sta vise Bog je programirao Kur'an i gregorijanske godine i hidzretske godine

a ko to meni garantuje da cu ja u Raj, ja nevidim nikakva ostembiljan papir od Boga da cu u Raj direktno ili indirektno.

a i da mi garantuje, vjera islam podstice da se zivi sto duze ako si na dobru, znaci radit ces vise dobrih djela i na taj nacin povecavas svoje stepene u Raju.
to dijete moze i do dzenneta ako dozivi 100 godinu, tako neka ga ovdje , jer iako dijete ode u dzennet ali opet ostane velika tuga i praznina u srcu
belfy

#593 Re: Kur'anske mudzize

Post by belfy »

da ja tebi posaljem to ovako skenirano da razmotris:
Smrcak15 wrote:
belfy wrote: - ti si rekao da se Zemlja okrene 365 puta oko sunca
nisam, nego sam rekao zemlja se okrene oko svoje OSE 365 puta dok obidje jednom oko sunca.
ako laze koza ne laze rog. strana 24 (pretohdna), drugi post. ili ne znas sta pises ili ti je neko hakovao acc...
Smrcak15 wrote:
belfy wrote: - ti kazes da Allah priznaje mjerenje godine po onome sto su ljudi odredili

Smrcak15 wrote:naravno ljudi mogu napraviti neke umjetne godine kao sto je Julius Cezar uradio, napravio najvecu godinu u historiiji covjencatvsa od 445 dana.
znam da za tebe rijec odrediti ima samo jedno znacenje, ali pogledas pomnije, kada kazes da je Allah nesto uradio ili Allah nesto odredio smisao je isti. i...isti je ako koristimo te glagole kada koristimo imenicu "covjek. tebi nije Allah odredio brojeve koje koristis, nego je to odredio covjek, ili nije?
Smrcak15 wrote: allah je to odredio a ljudi to samo uocavaju pa se ravnoaju prema tome i na sonovu toga sto je Allah stvorio odredjuju sebi vrijeme, a ne da ljudi odredjuju godinu i mjesec
ono kada kazes dva puta istu gresku valjda racunajuci da minus i minus i u sabiranju mogu dati plus... znaci oni se samo ravnaju prema tome, ali odredjuju sebi vrijeme... valjda Allah odredjuje, kako sada ljudi? ili se opet koristimo nekim cudnim znacenjem rijeci... i dalje: ljudi sebi odredjuju vrijeme, ali ne odredjuju godinu i mjesec... a godina i mjesec ne predstavljaju mjerenje vremena, nego...brzinu warp-a, jel tako?
Smrcak15 wrote:
belfy wrote: - ti si probrao da "racunas" po Gregorijanskom kalendaru, a ne po Islamski prihvacenom Lunarnom
gregorijanski je solarni sistem, hidzretski je lunarni nacin , obadva su priznata, pa i taj gregorijanski je se bazira na solarnom racunanju.

cak sta vise Bog je programirao Kur'an i gregorijanske godine i hidzretske godine
oba su priznata od strane koga? pisca Kur'ana? a sta sam ja ono rekao prije na sta ti tvrdis suprotno, ili sada ides iz minusa u neki drugi minus... i sta ti znaci ovo "i taj gregorijanski je se bazira na solarnom racunanju". koji jos se bazira u ovom tvom pisanju na solarnom?
Smrcak15 wrote:
belfy wrote: - da li bi bio sretniji da ti dijete bude ubijeno, jer ce u raj ili bi radije da ono prozivi zivot i doceka i svoju djecu?
to dijete moze i do dzenneta ako dozivi 100 godinu, tako neka ga ovdje , jer iako dijete ode u dzennet ali opet ostane velika tuga i praznina u srcu
[/quote]
hvala na iskrenom odgovoru. lako je reci da tudja djeca kada umru/ginu...idu u raj, ali kada se licno uzme u obzir, onda - neka ga ovdje...

eto, jest slika malo veceg formata, ali ploter ce to podnijeti, a posta kad dostavi - dostavi...
Smrcak15

#594 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:da ja tebi posaljem to ovako skenirano da razmotris:
Smrcak15 wrote:
belfy wrote: - ti si rekao da se Zemlja okrene 365 puta oko sunca
ako laze koza ne laze rog. strana 24 (pretohdna), drugi post. ili ne znas sta pises ili ti je neko hakovao acc...
Smrcak15 wrote:
belfy wrote: - ti kazes da Allah priznaje mjerenje godine po onome sto su ljudi odredili

Smrcak15 wrote:naravno ljudi mogu napraviti neke umjetne godine kao sto je Julius Cezar uradio, napravio najvecu godinu u historiiji covjencatvsa od 445 dana.
znam da za tebe rijec odrediti ima samo jedno znacenje, ali pogledas pomnije, kada kazes da je Allah nesto uradio ili Allah nesto odredio smisao je isti. i...isti je ako koristimo te glagole kada koristimo imenicu "covjek. tebi nije Allah odredio brojeve koje koristis, nego je to odredio covjek, ili nije?
Smrcak15 wrote: allah je to odredio a ljudi to samo uocavaju pa se ravnoaju prema tome i na sonovu toga sto je Allah stvorio odredjuju sebi vrijeme, a ne da ljudi odredjuju godinu i mjesec
ono kada kazes dva puta istu gresku valjda racunajuci da minus i minus i u sabiranju mogu dati plus... znaci oni se samo ravnaju prema tome, ali odredjuju sebi vrijeme... valjda Allah odredjuje, kako sada ljudi? ili se opet koristimo nekim cudnim znacenjem rijeci... i dalje: ljudi sebi odredjuju vrijeme, ali ne odredjuju godinu i mjesec... a godina i mjesec ne predstavljaju mjerenje vremena, nego...brzinu warp-a, jel tako?
Smrcak15 wrote:
belfy wrote: - ti si probrao da "racunas" po Gregorijanskom kalendaru, a ne po Islamski prihvacenom Lunarnom

oba su priznata od strane koga? pisca Kur'ana? a sta sam ja ono rekao prije na sta ti tvrdis suprotno, ili sada ides iz minusa u neki drugi minus... i sta ti znaci ovo "i taj gregorijanski je se bazira na solarnom racunanju". koji jos se bazira u ovom tvom pisanju na solarnom?
Smrcak15 wrote:
belfy wrote: - da li bi bio sretniji da ti dijete bude ubijeno, jer ce u raj ili bi radije da ono prozivi zivot i doceka i svoju djecu?
hvala na iskrenom odgovoru. lako je reci da tudja djeca kada umru/ginu...idu u raj, ali kada se licno uzme u obzir, onda - neka ga ovdje...

eto, jest slika malo veceg formata, ali ploter ce to podnijeti, a posta kad dostavi - dostavi...[/quote]

Uostalom 365 je 365 obrtaja zemlje oko sunca sto svaki obrtaj cini jedan dan, i jos Allah kaze da sunce i mjesec isto za racunjanje vremena, tako da ti teorija totalno pada u vodi.
mislio sa 365 obrtaja zemlje oko svoje ose dok obidje sunca
Smrcak15

#595 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Orbitalna brzina mjeseca programirana u suri Mjesec u Kur'anu

Image
Image

kao sto mozete da vidite, jedino sura Mjesec ima omjer 1.02 dok druge ni blizu toga, a brzina Mjeseca dok kruzi oko zemlje je 1.02km/s
r_faruk

#596 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

Sto ne bi dijelio 54/55?.... Ti uzeo ono sto ti pase i dokazao..... Ti si u stvari dokazao da je broj 55 veci od 54 za 1.85185185% i to bi bilo to...
Smrcak15

#597 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:Sto ne bi dijelio 54/55?.... Ti uzeo ono sto ti pase i dokazao..... Ti si u stvari dokazao da je broj 55 veci od 54 za 1.85185185% i to bi bilo to...
vidis da je uzet, znaci uzet je u svakoj suri, dijeljenje manji sa vecim, i veci sa manjim, jedino Sura mjesec producira broj 1.02 i ni jedna sura vise.

znaci imas sansu 1 od 228 mogucnosti i potrefis bas na pravom mjestu na suri mjesec

znaci ovo je 1/228
jasko_ba

#598 Re: Kur'anske mudzize

Post by jasko_ba »

Ovaj ne odustaje sa ovim glupostima :lol:
HardcoreMX

#599 Re: Kur'anske mudzize

Post by HardcoreMX »

Smrcak15 wrote:Orbitalna brzina mjeseca programirana u suri Mjesec u Kur'anu

Image
:thumbup:

Činjenica da je cijeli kosmos na ovaj način opremljen orbitama također se ističe u Kur'anu u ajetu:
-Tako Mi neba punog zvjezdanih puteva.(Kur'an:Az-Zariyat, 7)

Kada se u Kuranu spominje Sunce i Mjesec, ističe se, također, da oni, svaki pojedinačno, plove po svojim orbitama:
- I noć i dan Njegovo su djelo, i Sunce i Mjesec, i svi oni nebeskim svodom plove.(Kur'an: Al-Anbiya' 33.)
Činjenica da Sunce ne posjeduje statičan položaj, u drugom ajetu se nagovještava:
-I Sunce se kreće do svoje određene granice,to je odredba Silnoga i Sveznajućeg.(Kur'an:Ya-Sin 38.)
-Nit’ Sunce može Mjesec dostići nit’ noć dan prestići, svi oni u svemiru plove.(Kur'an: Ya-Sin 40.)
Ove kuranske činjenice su postale poznate i razumljive nakon suvremenih opservatorijskih osmatranja. Prema otkrićima modernog doba i proračunima stručnjaka iz astronomije, Sunce se kreće u putanji nazvanoj Solar Apex, koja je usmjerena prema Vega zvijezdi. Prvi proračun Solarnog Apexa je izveden krajem 18 stoljeća,tokom vremena proračunske metode su usavršavane i po aktuelnim vrijednostima iz 21 stoljeća, Sunce se kreće brzinom od 19,7 km/s ,mjereno galaktičkim koordiantnim sistemom na galaktičkoj dužini od 57° i širini od 22°.

U cijelom kosmosu postoji ogroman broj galaksija ,po nekom proračunu od oko 200 milijardi galaksija, od kojih svaka posjeduje u prosjeku po 200 milijardi zvijezda.Mliječni put,naša galaksija broji po proračunu izmedju 100 do 300 milijardi zvijezda. Većina ovih zvijezda ima svoje planete, a planete, također, svoje satelite. Sva ova svemirska tijela, opet, posjeduju veoma precizno određene orbite. I svako od ovih tijela se kreće po svojoj orbiti koja je u savršenom skladu i harmoniji sa ostalima. Pored toga, također, i veoma veliki broj zvijezda-repatica kreće se po orbitama koje su određene za njih. Galaksije se, također, zbunjujućom brzinom i preciznošću kreću po svojim orbitama. Tokom ovih kretanja nijedno nebesko tijelo se ne sudara sa drugim,njihovi putevi se ne ukrštavaju. Posrijedi je tako zaprepašćujući sklad da je uočeno da određene galaksije prolaze jedna kroz drugu a da se, pritom, nijedan njihov dio ne sudara sa drugim.Apsolutno je sigurno da čovječanstvo u periodu objave Kurana nije posjedovalo teleskope niti dodatnu razvijenu tehnologiju,ni nalik današnjoj kojom je moguće vršiti osmatranje kosmosa u dubinama mjerenim milionima kilometara, niti je uopće posjedovalo saznanja današnje,moderne fizike i astronomije.

- A zašto ne pogledaju nebo iznad sebe? - kako smo ga sazdali i ukrasili i kako u njemu nema nereda! (Kur'an: Qaf 6.)
Smrcak15

#600 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

jasko_ba wrote:Ovaj ne odustaje sa ovim glupostima :lol:
pa ko tebe goni da dolazis da citas?? jeli te neko tjera mozda, lahko je zaobic temu , nista lakse, ali Tebe ipak kopka da vidis sta se to pise ovdje, jesam li upravu.

Druga stvar, sve neko pucanje na ove primjere ali sa prasljivcem :-) jednostavno napadaju se primjeri ali bez dokaza, bez validnog argumenta
kao naprimjer pogrijesio si zbog toga i toga, dokaz je to i to---eh to je vec nesto, a vako na suho samo , glupost, ma daj ba, pusti to, sta ti znas....itd itd

zasto vi niste u stanju niko od vas, da argumentovano osporitye ovo sto prezentujem, osim ad hominem i okolo kruznih napada bez valjanog argumenta-->ono, ma glupost, bezveze , ovo ono ...naci nista direktno.
Locked