Zaitsev wrote:Smrcak15 wrote:
Barem da si sacekao sa nazdravljanjem dok nisi dosao do mog posta koji pojasnjava njegovu golemu gresku i vasu olahko prihvatanje bilo cega sto ide protiv Kur'ana,
Nije to poenta drugar. Poenta je da je čovjek uz malo truda dokazao i pokazao da ako hoćeš i želiš, možeš se izigrati s brojevima i numerologijom kako god želiš. Uzmeš bilo koji broj, 32, 33, 197 584, nije bitno. Sa malo truda možeš doći do fantastičnih mudžiza, za bilo šta.
A ovo za tornjeve i njihovo obaranje. Možeš li molim te pojasniti šta je poenta? U Kur'anu predviđeno da će oba biti srušena na taj i taj datum, sa toliko i toliko napadača? Šta?
nista on nije dokazao kao sto sam fino objasnio gdje mu je zapelo.
pa moze svako sa petljanjem i namjestenim ciframa dokazati svasta kao sto je Optimalni namjestio ili bolje reci promasio da vidi jos jednu rijec na kojoj je bazirao svoje imaginarno cudo, sad kao eto on dokazao nesto, ama covjce nije nista dokazao, ako ce tebi njegov pogresni primjeri biti slamka spasa i argument protiv Kur'ana eh onda nek ide sve .....da nekazem gdje.
Sa malo truda možeš doći do fantastičnih mudžiza, za bilo šta.
nemozes
A ovo za tornjeve i njihovo obaranje. Možeš li molim te pojasniti šta je poenta? U Kur'anu predviđeno da će oba biti srušena na taj i taj datum, sa toliko i toliko napadača? Šta?
napokon da se neko sjetio i postavio razumno i logicno pitanje, moram ti dati ovo
eh ovako, pitanje zasto ce to u Kur'anu. Cemu to sluzi, kakva mu je svrha da se nalazi tu??
odgovor je vrlo jednostavan
1. Da ti pokaze autor Kur'ana(tj BOg) da poznaje buducnost pa ti to programira i zna da ce se to u tom periodu otkriti pa postavlja tekst i ajete na tacne pozicije koje korespondira buducem dogadjaju. Kao da hoce da kaze, vidis svojim ocima sta sam nagovjestio, a jos vece stvari nagovjestavam pa se prirpemite zato.nagovjestavam ti sudnji dan koji ce se desiti poslije smrti a ti bezbrican ne maris zato, da se pripremis zato, da radis dobra djela a klonis nevaljalih.
Bog kaze:
21:1.Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to.
2.I ne dođe im nijedna nova opomena od Gospodara njihova kojoj se, slušajući je, ne podsmjehuju
2. Da je Kur'an istina od BOga ljudima:
“Pokazat ćemo im dokaze Naše (moći, znanja, mudrusti) u svemirskim prostranstvima, i u njima samima, dok im ne bude potpuno jasno da je to (što je tebi, o Muhammede, objavljeno) istina.” Kur'an
kad ti zna koliko spratova imaju tornjeveih, visina njihova, koliko ce poginuti putnika, koliko napadaca , koliko stopala ima od poda do 109 sprata i mnogo toga jos
onda se ti zapitaj dobro kad ti taj isti autor kaze 21:1.Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to.
"Pitaju te(Muhammede) o Smaku svijeta kada će se zbiti. Reci(im ): To zna jedino Gospodar Moj; On će ga u njegovo vrijeme otkriti, a težak će biti nebesima i Zemlji; sasvim ce vam neočekivano doći. Pitaju te kao da ti o njemu nešto znaš. Reci(im): To samo Allah zna, ali većina ljudi ne zna!\" (Kuran, el-Eraf,187.)
Ako ti kazem, desit ce se to i to tebi za 20 Godina, a ti kazes, ma nemoj, kakva je to suplja, a ja ti kazem hoces li dokaz da vidis da znam buducnost da ti nagovjestim nesto sto ce se desiti , sledece sedmice ces slomiti desnu nogu , pritrcat ce ti mlada djevojka i momak u pomoc dok ne dodje ambulanta po tebe.
Ti kontas u sebi, eh bas cu te zahebati sad, sjest cu u kucu cijelu sedmicu i necu izlaziti vani, pa da vidimo hcoe l ise to desiti, kad ono zena te zove sa posla,
sta si se tu usjedio koje ....materine izlazi iz kuce dovodi mi djecu iz vrtica, mali pao na ledu sav se slomio. Ti uopste nekontas vise na moj nagovjestaj , i zaletis se prema vrticu a ono poledica, i tap slomijes desnu nogu , dolete mlada djeovka i momak u pomoc i nakon toga dolazi ambulanta , i tebi kroz glavu sve ono sto sam ti nagovjestio da ce se desiti dok te voze u bolnicu.
BIli mi poslije vjerovao kad bi ti rekao za 20 Godina ces dobiti milion maraka na lottu sto je ekvivalent kad ti kaze
21:1.Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to.
Eto jeli ti sad jasno kakva je poenta?