Death metal/Black metal/Thrash metal..
Moderator: _BataZiv_0809
-
sjever76
#576 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
"sepultura u sarajevu" navodno u februaru.
izvor: agencija Phanta Rei i Avaz
- metal_rules_cura
#577 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Nesto sam skepticna, a i ako budu onda ce vjerovatno svirati ove novije stvari sto je totalna bezveznarija.sjever76 wrote:"sepultura u sarajevu" navodno u februaru.
- Jazz_Junkie
#578 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Te "novije" stvari sviraju jos od sredine 90ih.metal_rules_cura wrote:Nesto sam skepticna, a i ako budu onda ce vjerovatno svirati ove novije stvari sto je totalna bezveznarija.sjever76 wrote:"sepultura u sarajevu" navodno u februaru.
-
sultandzek
#579 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Kreator-Hordes of Chaos (16.01.2009.)
30 sekundni semplovi novog albuma: http://rapidshare.com/files/165134116/K ... pse.tk.rar
1. "Hordes of Chaos (A Necrologue for the Elite)"
2. "Warcurse"
3. "Escalation"
4. "Amok Run"
5. "Destroy What Destroys You"
6. "Radical Resistance"
7. "Absolute Misanthropy"
8. "To the Afterborn"
9. "Corpses of Liberty"
10. "Demon Prince"
30 sekundni semplovi novog albuma: http://rapidshare.com/files/165134116/K ... pse.tk.rar
1. "Hordes of Chaos (A Necrologue for the Elite)"
2. "Warcurse"
3. "Escalation"
4. "Amok Run"
5. "Destroy What Destroys You"
6. "Radical Resistance"
7. "Absolute Misanthropy"
8. "To the Afterborn"
9. "Corpses of Liberty"
10. "Demon Prince"
-
sultandzek
- metal_rules_cura
#581 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Skinula jos jucer i nikako stici preslusati. Upravo "pristavljam". Vjerujem da ce biti odlicno jer jedan je Kreator!
- metal_rules_cura
#582 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
DoduseJazz_Junkie wrote:
Te "novije" stvari sviraju jos od sredine 90ih.
Ali, ja sam mislila kako bi moglo nekom doci u glavi da sviraju ono sto su stvarali prije te sredine devedesetih. Sve kasnije je meni "novije".
- andrijaking016
#583 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
meni je ovo sumnjivo,da nebude ko sa Metallicom,kad je procurio DM,a posle isaplo da nema blage veze sa Hetfieldom and Co.
- metal_rules_cura
#584 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
To nije ista stvar. Metallica je u metalu kao Seka Aleksic bila i ostala dok to Kreator nikad nije bio.andrijaking016 wrote:meni je ovo sumnjivo,da nebude ko sa Metallicom,kad je procurio DM,a posle isaplo da nema blage veze sa Hetfieldom and Co.
-
Sharan
#585 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Old school grind-death Parricide - tako se to radi, melji do prekosutra, nek nam glave pootpadaju 
PATOGEN (2005)
http://snotsoft.blogspot.com/2008/02/pa ... -2005.html
3 WAY SPLIT (PARRICIDE, INCARNATED, REEXAMINE) (2008)
http://brutalzone.blogspot.com/2008/11/ ... -ways.html
Usput, sviraju sad u nedjelju u AG-u u Sarajevu, pa nek naleti ko želi
PATOGEN (2005)
http://snotsoft.blogspot.com/2008/02/pa ... -2005.html
3 WAY SPLIT (PARRICIDE, INCARNATED, REEXAMINE) (2008)
http://brutalzone.blogspot.com/2008/11/ ... -ways.html
Usput, sviraju sad u nedjelju u AG-u u Sarajevu, pa nek naleti ko želi
-
Sharan
-
riham
#587 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
MUDVAYNE the new game ??
danke unaprijed
danke unaprijed
- black
#588 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
riham wrote:MUDVAYNE the new game ??
danke unaprijed

Code: Select all
http://rapidshare.com/files/164160715/MDVYN.rar-
riham
#589 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
danke a lot black!
black = happyness
black = happyness
- Daisy
#590 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
sjever76 wrote:"sepultura u sarajevu" navodno u februaru.
da li je ovo potvrdjeno?
Svaki metal gig je dobrodosao!!!
- metal_rules_cura
#591 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Koliko znam nije potvrdjeno...
- Daisy
#592 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
RON MAIDEN ANNOUNCE BELGRADE SHOW FOR '09
Published: December 4, 2008
Iron Maiden have added a concert at the Belgrade Arena on Tuesday 10th February on their way to Dubai on Ed Force One. Says manager Rod Smallwood, "We weren't able to get to Serbia in '08 so thought we should call in on our way East. When we last played a couple of years ago it was an incredible show with fans coming in on buses from all over the Balkans and we very much look forward to returning"
Tickets go on sale to the public on 11th December and we have made arrangements for a special pre-sale for fan club members on the 10th December. We also hope to run a 'FIRST TO THE BARRIER' draw for the show.
Note: It is unlikely that any other concerts will be added prior to Belgrade, making it the final European show of the 'Somewhere Back in Time Tour'.
Published: December 4, 2008
Iron Maiden have added a concert at the Belgrade Arena on Tuesday 10th February on their way to Dubai on Ed Force One. Says manager Rod Smallwood, "We weren't able to get to Serbia in '08 so thought we should call in on our way East. When we last played a couple of years ago it was an incredible show with fans coming in on buses from all over the Balkans and we very much look forward to returning"
Tickets go on sale to the public on 11th December and we have made arrangements for a special pre-sale for fan club members on the 10th December. We also hope to run a 'FIRST TO THE BARRIER' draw for the show.
Note: It is unlikely that any other concerts will be added prior to Belgrade, making it the final European show of the 'Somewhere Back in Time Tour'.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#593 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
http://rapidshare.com/files/169905472/A ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/169907173/A ... .part2.rar
Arkona - From Heart To The Sky (2007)
Genre: Slavonic Black Metal/Folk Metal
1. Pokrovy Nebesnogo Starca - 7:34 (the Patronage of the heavenly Old Man)
2. Goj, Kupala!!! - 3:42 (Slava Kupala! [Kupala - slavic god of summer solstice])
3. Ot Serdca K Nebu - 5:06 (From heart to the Sky)
4. Oj, Pečal'-Toska - 5:33 (Oi, Sorrow-Anguish)
5. Gutsulka - 2:44 (Tradition Song)
6. Strela - 6:16 (The Arrow)
7. Nad Propast'ju Let - 6:41 (Under the abyss of the Years)
8. Slav'sja, Rus' - 4:01 (glory to the Russia!)
9. Kupala I Kostroma - 2:30 [digipak bonus] (Tradition Song)
10. Cigular - 3:43 (Tradition Song)
11. Sva - 6:31 (Sva - slavic goddess)
12. Katitsja Kolo - 10:17 (Rolling Wheel)
http://rapidshare.com/files/169907173/A ... .part2.rar
Arkona - From Heart To The Sky (2007)
Genre: Slavonic Black Metal/Folk Metal
1. Pokrovy Nebesnogo Starca - 7:34 (the Patronage of the heavenly Old Man)
2. Goj, Kupala!!! - 3:42 (Slava Kupala! [Kupala - slavic god of summer solstice])
3. Ot Serdca K Nebu - 5:06 (From heart to the Sky)
4. Oj, Pečal'-Toska - 5:33 (Oi, Sorrow-Anguish)
5. Gutsulka - 2:44 (Tradition Song)
6. Strela - 6:16 (The Arrow)
7. Nad Propast'ju Let - 6:41 (Under the abyss of the Years)
8. Slav'sja, Rus' - 4:01 (glory to the Russia!)
9. Kupala I Kostroma - 2:30 [digipak bonus] (Tradition Song)
10. Cigular - 3:43 (Tradition Song)
11. Sva - 6:31 (Sva - slavic goddess)
12. Katitsja Kolo - 10:17 (Rolling Wheel)
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#594 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Samo da ti ja jednu stvar kazem,metal_rules_cura wrote:To nije ista stvar. Metallica je u metalu kao Seka Aleksic bila i ostala dok to Kreator nikad nije bio.andrijaking016 wrote:meni je ovo sumnjivo,da nebude ko sa Metallicom,kad je procurio DM,a posle isaplo da nema blage veze sa Hetfieldom and Co.
Da nije bilo Metallice i Sepulture - ti bi danas bila Sekin #1 fan, na brdovitom Balkanu, gdje metala ima na kasikice, a i ako ima, to je militizirani kao Ritam Nereda OI, ili price o zmajevima i drugi garbage Neon Knight-sa, kojima je Dio bog i batina, ili neko punk asikovanje s metal riffom Hladnog Piva koje se takodje prodalo jer vise ljudi koje su inicijalno okupljali, nisu oni koji im cine okosnicu fan klubova.
Samo zbog toga - trebala bi ti nakon sto si bas protrljala malo, zastati, jerbo ako se je ko u metalu prodao, tu su bendovi koje su predvodile zene, od Evansecence, Nightwisha, Lacune Coil i svih drugih Britney Spears u crnoj gotici, sve erotski iz-festisizirane, i ako nisu takve, onda muskobanjaste lezbe kojima je metal nadomjestak sto se nisu rodile s cunadrom da imaju jos testosterona koje se drafunjaju sa likovima kojima su kose do kukova koji valjda zele da se rijese testosterona i postanu zene, tj. smeta im - sto su eto, predispozirani i hormonalno uvjetovani da ispunjavaju odredjenu ulogu u drustvu, cak je i to bilo previse od njih traziti i ocekivati. Ja sam metalurg, i meni bi bilo jako neobicno da mi djevojka fura tu furku. Jer - to je ne cini nista ni pametnijom ni zenstvenijom ako mene pitas, krkanluka ima na mnogo fazona, metal je krkanuluk na odredjeni fazon. Krkanluk je osnova, finese ako i ima - ima na periferiji i marginalizirana je. Zbog toga uvijek mislim da zene u metalu su tu - jer ima dosta cundare okolo. A cundara je toliko kriticki osvjestena da im je sve sto je potrebno kod zene da ima onu stvar i bude ukras oko nje. Ne kazem da si ti takva, ali opisujem situaciju u Americi koja ima scenu metal, u poredenju s Balkanom, na kojem da nije Metallice, ne samo da bi Seku slusala, nego bi i harmoniku ucila da sviras, a ne neku bas gitaru.
Zbog toga - ako ces doprinjeti necemu konstruktivno, onda de. Ako ces srati - imas cenifu, ili cucavac, pa se zadaj tamo. A ti kad iz Bosne, probijes se s tim basicem, skontaces sta znaci doci iz Brazila i postati gigant, kao sto je Sepultura u svijetu metala jer je jako malo bendova kojima to podje za rukom, i mogu to jedino nekom kvalitetom, a o Metallici, sta reci. Seka Aleksic? Grdna rano moja, pa Metallica kao prvo, nije dosla na scenu komercijalom ako se je i prodala danas, kao drugo, u sub-kulturalnom smislu stvorila je cijelu kulturu metala, to nije bio Kreator koji je interesantan samo dok vokal se ne ukljuci u pjesmu, cim cujes vokalistu - gotovo - mozes se pozdraviti i sa cim osim sa nekom automatiziranom masinom.
Ako si u metalu, budi iz pravih razloga. A to je jer je dobra zajebancija i nista vise. Zabava, drlja, cuga, raja, i poslje toga - mrs svi kuci i sjutri dan na arbeit. Nista vise. O tome kako plemenite pjesme imaju u metalu i imena bendova - sve sami monoliti od Fucked with a knife pjesme Cannibal Corpsa do Anal Cunt-a, koji je eto, bio drljazni bend istaknut vise svojim imenom nego muzikom. Kad to vidim, skontam, da Seka Aleksic iako je dno dna, ima jos poneko ko nije u muzici zbog para, vec je u muzici jer je bolestan, i trebao bi da se ljeci. Ali ne muzikom koja se prodaje drugima, narucito ne tinejdzerima od 13-14 godina, gdje ljudi vise o kakvim konopcima, objeseni, a na fotkama sve neki ucrnjeni zajebani likovi koji izgledaju kao da im je sve pomrlo, obozavaju satanu, citaju Shandora La Vey-a. Jebi ga, to mi je grdno djecije, dotle, da sam razmisljao da prestanem slusati metal tuto kompleto, jerbo, koji ce mi takvi fakini koji odbijaju da odrastu, jer je to osnovna i sustina gro metal populacije - odbijamo da postanem odrasli, hocemo da smo djecurlija. Tj. na taj nacin mi cemo biti ne-konformisti i oni kojima se gadi mainstream, kao i ljudi koji izaberu da zive zivot drukcije.
- ShoePac
#595 Hanzel und Gretyl - Scheissmessiah
Hanzel und Gretyl
Scheissmessiah!

Artist: Hanzel und Gretyl
CD title: Scheissmessiah!
Release date: 2004
Number of Discs: 1
Genre: Industrial Metal
Lable: Metropolis Records
Quality: mp3 @ VBR
Time: 00:39:06
Total size: 69,7 MB
Tracks:
1. Lust
2. Fikk Dich Mit Fire
3. Kaiser Von Shizer
4. Disko Fire Scheiss Messiah
5. Blut! Sex! Fire!
6. Burning Bush
7. Scheissway to Hell
8. And We Shall Purify
9. 10th Circle
10. Hellalujah
11. Purity
Perfecting their own brand of cyber industrial metal and integrating heaven and hell, Dante's "Inferno", and Handel's "Messiah" as the major themes, HuG have recorded possibly their most ironically anarchistic and ferociously heavy release to date. "Scheissmessiah" features their signature blend of Deutsch and English along with aggressively gritty guitars and growling vocals.
Download:
Scheissmessiah!

CD title: Scheissmessiah!
Release date: 2004
Lable: Metropolis Records
Quality: mp3 @ VBR
Time: 00:39:06
Total size: 69,7 MB
Tracks:
1. Lust
2. Fikk Dich Mit Fire
3. Kaiser Von Shizer
4. Disko Fire Scheiss Messiah
5. Blut! Sex! Fire!
6. Burning Bush
7. Scheissway to Hell
8. And We Shall Purify
9. 10th Circle
10. Hellalujah
11. Purity
Perfecting their own brand of cyber industrial metal and integrating heaven and hell, Dante's "Inferno", and Handel's "Messiah" as the major themes, HuG have recorded possibly their most ironically anarchistic and ferociously heavy release to date. "Scheissmessiah" features their signature blend of Deutsch and English along with aggressively gritty guitars and growling vocals.
Download:
http://rapidshare.com/files/170633249/__2004_HuGScheisse.rar
Last edited by ShoePac on 06/12/2008 00:11, edited 1 time in total.
- metal_rules_cura
#596 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Napisao si svasta u postu i njime obuhvatio gro stvari na koje ja nisam ni mislila kada sam napisala post. Bolje receno, iz mog posta si razvio cijeli teoremu na osnovu "nicega".
Koliko pamtim, nisam nigdje napisala da je Metallica pocela kao komercijalan band, vec je to vremenom postala sto je ocigledno svakom zivom stvoru na ovoj planeti. Osim toga, neko ko nikada nije cuo rijec metal zna sta je Metallica, pa sam zato postavila usporedbu sa Sekom za koju (da li je to dobro ili ne) znaju i oni koji jos nisu progovorili kao sto i za Metallicu znaju u metalu.
Dakle, nigdje veze sa onim sto si ti objasnjavao. Takodjer, nigdje nisam omalovazavala uticaj Metallice, niti slusaoce Seke, a ni pisala o razlozima svog ulaska u metal. Prema tome...
Ovo oko kenjanja ne bih komentarisala. Nisam, ipak, na tom nivou.
Pozz!
Koliko pamtim, nisam nigdje napisala da je Metallica pocela kao komercijalan band, vec je to vremenom postala sto je ocigledno svakom zivom stvoru na ovoj planeti. Osim toga, neko ko nikada nije cuo rijec metal zna sta je Metallica, pa sam zato postavila usporedbu sa Sekom za koju (da li je to dobro ili ne) znaju i oni koji jos nisu progovorili kao sto i za Metallicu znaju u metalu.
Dakle, nigdje veze sa onim sto si ti objasnjavao. Takodjer, nigdje nisam omalovazavala uticaj Metallice, niti slusaoce Seke, a ni pisala o razlozima svog ulaska u metal. Prema tome...
Pozz!
- ShoePac
#597 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Kome ti to?metal_rules_cura wrote:Napisao si svasta u postu i njime obuhvatio gro stvari na koje ja nisam ni mislila kada sam napisala post. Bolje receno, iz mog posta si razvio cijeli teoremu na osnovu "nicega".
Pozz!
- ShoePac
#598 Hanzel und Gretyl - Ausgeflippt
Hanzel und Gretyl – Ausgeflippt

CD title: Ausgeflippt
Release date: 1995
Lable: Energy Records
Quality: mp3 @ 192
Time: 00:55:03
Total size: 75,8 MB
Tracks:
1. Star System Wolf
2. 0 Gemini
3. Galaxia Malakia
4. Shine 2001
5. Stress Pill
6. Dementia Solaris
7. Meisterfrau
8. 38 Lashes
9. L'Experience des Dificultes Technique
10. Watch TV do Nothing
11. Essen Sheissen und Geld Machen
12. Apa Mare
13. Umbra Penumbra
Download:

CD title: Ausgeflippt
Release date: 1995
Lable: Energy Records
Quality: mp3 @ 192
Time: 00:55:03
Total size: 75,8 MB
Tracks:
1. Star System Wolf
2. 0 Gemini
3. Galaxia Malakia
4. Shine 2001
5. Stress Pill
6. Dementia Solaris
7. Meisterfrau
8. 38 Lashes
9. L'Experience des Dificultes Technique
10. Watch TV do Nothing
11. Essen Sheissen und Geld Machen
12. Apa Mare
13. Umbra Penumbra
Download:
http://rapidshare.com/files/170758263/__1995_HuGAusgeflippt__192.rar- andrijaking016
#599 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
mante se hajvani nabadanja jedni drugih na kolce,hebes ga ko je sta u HM-u,poanta je bila da opet nije procurio aznjak najnajnajnovijeg albuma,bole me brige sta je Metallica,sta Slayer,a sta je Kreator ili Clawfinger u Metal mjuzi...Long live METAL! 
- Nosferatu
#600 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Nije na osnovu nicega.metal_rules_cura wrote:Napisao si svasta u postu i njime obuhvatio gro stvari na koje ja nisam ni mislila kada sam napisala post. Bolje receno, iz mog posta si razvio cijeli teoremu na osnovu "nicega".
Pozz!
Ti metal slusas - da bi bila neki elitista. Kao ja sam na vrhu, ja sam bog, ja sam skontala sustinu, a drugi svi - to je ispod, od malo do ogromno.
U tom metalu - ako Saban neki zna za bend - taj bend automatski ne valja jer - Saban zna za njega. Ako postoji 4-5 giganata metala - oni nisu za tebe to - jer Saban slusa ih, i Saban bi i na koncert otisao da kaze da je bio.
U poredenju s tim, uzmes bend za koji ne znaju Sabani i koji je dva puta gori, od benda za kojeg znaju Sabani - ali taj bend, samim tim - sto ne znaju Sabani za njega - je za tebe odlican.
To je ta podvala elitizma. Kao, razumijem se u sustinu stvari, i ispod nivoa mi je slusati neku Metallicu. Jer "ja metal zivim, ja metal ne slusam". I slicno sto-sta drugo.
Nego, ja ti rekoh, da nije bilo pionira metala koji su svi - razjebali se, sto zbog para, sto od alkohola, droga, sto od toga sto nemaju vise gdje da nadju inspiraciju, sto od toga - sto su ljudi poceli se baviti tim jer je bila dobra zajebancija, a ono im postalo profesija, koja je postala jako profitabilna pa odjednom je pocelo zavisiti od albuma koliko ce se usta gladnih nahraniti i vila koliko ce nikunti i slicno, uglavnom - ti bendovi su velikim djelom u proslosti onim sto oni mogu doprinjeti danas i pomjeriti tu granicu - dokle se je stiglo, ali samo zbog tog svog doprinosa ono onda nekada, ja ne mogu nikada da serem po njima, pa neka se prodaje cd za 9.95 u Walmartu i za 3 marke na buvljaku u Bosni, ja ne slusam metal - da bih bio iznad svih - proslo je to vrijeme, na drugu ruku, metal slusa dosta krkana i cobana, ljudi koji nemaju osnovne edukacije i metal je iskonski i bio muzika za takve, nesofisticirane tipove i njihov eskejpizam, na drugu ruku u Europi je to pocelo se shvatati tako ozbiljnim i fundamentalnim, kao da je pripadnost metalu, ideoloska najmanje smjernica. Ja sam jednostavan lik i umoran k tome. Mene interesuje muzika, koji uzivo koncert i zaboli me kurko za elitizam, jesam li gore ili dole, i kako to gleda neko na to. Metalllcin novi cd je daleko ispred Kreatora. Ne kazem to jer sam ja - #1 fan Metallice, moji bendovi svojvervremeno su bili Machine Head, Fear Factory, Biohazard, mnogo vise nego Metallica ikada, ali za mene je to tako. E sad, kako se je doslo do toga, i koliko je neko to snimio za lovu i slicno, nemam ja vremena da se tim bavim. Mogu samo reci ovo, da sam dosao dotle da nisam mogao slusati vise staru Metallicu koju neki hvale ovdje, preslusao sam sve milion puta, i bas mi godi novi cd, neka pozitivna energija, drljaza i meni je dosta. Ako je Seka, neka je Seka. Ali kad to dolazi iz usta neke koja misli da je njena najsveca na svijetu i da ima ona neki nivo, a slusa krikove o nabijanju na kolac, dokle je god to bend, za koji ne znaju na buvljaknu na Ciglanama niti Sabani - to je super stvar, mojne meni to mace maleno, prosao sam ja taj put i sam sam se - osjecao iznad "sanera" Mahirovaca i mnogih drugih, u BiH, pa sta se je desilo, desilo se je da je danas rap scena 10 puta kvalitetnija i jaca od metal scene, jer poslje Mahirovaca dosli su pravi ljudi koji su tu ideju uzeli i prilagodili nasim vremenima i uslovima, do cim sta su metalci uradili? Slabo sta. I ko radi, nema vremena da se zadaje i sere po kojim drugim bendovima, to je - nivo - na kojem si ti. Ja iz samog respekta prema bilo kome ko svira metal, nikad necu reci da ne valjaju i da su sranje. I ako su i neka su - sebi su. Mene ne kosta nista, da barem to presutim. Mislio sam da si barem na tom nivou - i da cijenis one koji su obisli cijelu planetu zemlju na metal misiji koliko god puta, i da je za ne znam kakve pare bilo, da nije bilo njih, metal bi i dan danas bio hair metal 1980's, nasminkani, i u zene preobuceni nekakav pederski eskepjizam koji postoji samo da sve sto je bilo normalno u tebi - da napadne i uzurpira. Ja se ne smatram boljim od onog ko slusa Cecu jer slusam metal. I u metalu ima jako dosta - onih koji bi slusali Cece, samo da znaju za njih i da znaju za taj fazon, ukratko, nisam tu da dokazem ni drugima a ni sebi nista, ali nisam ni tu da mi se seres na ceif ti sa svojim proizvoljnim izjavama negdje na vrhuncu PMS-a. Tu sam da se odmorim, i da mi oci ne bodu kojekakve izjave filozofa o zanru metala, filozofa o tome ko se prodao i za koliko, filozofa o tome koje Seka Aleksici u metalu - ja tih rekoh ko su Seke u metalu, to nije Metallica, i ako je Metallica i prodala se i izgubila se, ima i period kad nije bila prodana a i period u kojem se je nasla, kao ovaj sad - meni je i to normalno, zasto, pa previse je love bilo u igri, a osim toga, ogromni zahtjevi su bili na taj bend. Metallica je samim tim dala dovoljno prostora, da niknu i budu neki drugi. Da su gladni bili - da su napravili sranje s Napsterom, sve to stoji i ja mislim da su oni - sve te greske platili cijenu - u vidu lose karme koja ih je stigla, ali nadam se da je to iza, i da ce tu da ostane, jer ovaj svjet bez jedne Metallice bi ipak bio svijet manje.
Zato, mojne filozofije i nivoa, ako ces reci sta pametno, ja znam da mozes, ako ces skinuti sta ili reci da si slusala koji dobar bend, pa da nadjemo linkove, de, ali, nemoj me umarati svojim izletima i sudovima o onome sto je starije i od tebe same. Ako nista, samo radi toga, samo zamisli, da je trebalo od muzike zivjeti 30 godina, to je meni dovoljno. Jer ja znam pomalo, koliko je to krvavo zanimanje i koliko dok si na vrhu svako te hvali, a kad ne ide, svi ti jebu majku kao da si im nesto kriv. Metallica se je nasla, btw. I nadam se da ce napraviti jos koji cd. Oni vise ne mogu doprinjeti i odnjeti metal naprijed, ali je dovoljno da postoje, ja se radujem tome, jer je to bend moje mladost, jedan od dva, drugi je Iron Maiden, koji je takodje, imao svoju fazu bez Bruce, pa lutanje i trazenje i slicno, ali - samo kad se sjetim 1993 godine, i salona zabavnih igara u kojem se je krala struja i u kojem sam provodio sve dane svog zivota, cekajuci koce taj dan imati 0.5-1 marku zeton dva da odigra, i u tom okruzenju, da je na kasetama snimljenim jer su se ploce drzale - duboko u podrumima daleko od granata - nisu ljudi sebe cuvali koliko ploce Metallice i Iron Maidena, samo kad se toga sjetim, ti su ljudi i bendovi uradili dovoljno, a da nikad nisu ni znali. Sad i da ih plate, od mene ako su vidjeli par dollara, to je najbolje potrosenih par dollara u mom zivotu, a ti i dalje - skini dzabalesku muziku i danas kad se razisao dim baruta seri po njima, kao da najmanje su ti kruh sa stola odnjeli i da si gladna ostala. Meni je to, onako, niti je nivo niti elitizam, vec jedna skucena vizija nekog ko toliko upinje da se dokaze boljim i iznad svih drugih, sta ako nije istina? Sta cemo onda? Sta ako nisi na nivou, nisi gay vec si pedercina kao i svi drugi? I ako slusanje ovog sto slusas te ne cini nista boljom, nisi nista pametnija, nisi nista iznad, sta ostane. Kad ego dozivi debakl, i spusti te neko, malo na zemlju, ostane muzika. To je ono sto je uvijek bilo, sve drugo je fantazija. Pipe dream. Naprdjivanje napusenog filozofa koji nista nije napravio, pa je lako umanjiti bend - kao Metallicu jebi ga. Metallica je za mene ono sto je U2, u rock muzici. I iako kao ljudi, ti ljudi imaju svoje mane i imperfekcije, ja ne mogu gaziti po njima, jer da ih nije bilo, znam da bih slusao Mahira Beat House i Seku Baci Sisu da se igramo, i kao sto rekoh, od koga je, dosta je, a i koliko su od mene vidjeli love, lova nije nista koliko investiranost mentalna i emotivna, ja samo znam da sam dozivjeo da ih vidim uzivo, budem na par koncerata, i danas mi ni to ne znaci nista, tj. dosao sam dotle da mislim da sam prerastao metal i samo poneki od muzicara koji su prosli svoju krkansku-djikansku fazu, su oni koji me pljene, a 50% muzike koju imam - metala koji sam nakupio - vise ni ne mogu da slusam. Stoga mi je normalno ako neko i nije metal vise ili ako hoce nesto drugo da napravi sa sobom ili ako ga je proslo, ili sta je da je i kako je. To za mene nije vise izdaja. To je zivot. Evoulcija. Vrijeme. I ko sam ja na kraju, da tim sudim? Mozda bude dan kad ja vise ne budes slusao metal, i sta onda? Nista, cjepaj drva, nosi vodu kao i do tada. Ako te interesuje underground, i ako te interesuje klosarluk, Hard Core je muzika za to. Jedina danasnja koja je ostala, u svojim korijenima samo, tamo ljudi preziru elitiste i one koji misle da su iznad i one kojima se gadi golom rukom uzet cevap i strpati u usta, a ne s vilicom, gadi se napiti ispred granapa jer je tu piva najjeftinija, popisati na javnom mjestu iza kakvog zbuna i slicno. Jebi ga, ljudi rade ono sto zive, zive ono sto rade, i na kraju, ne smeta im nikakva Metallica, niti im smeta Seka, ne smeta im niko. Jer, postoje razlozi sto postoje i Metallica i Seka, ali i oni. I to je to.