Pozdrav raja
U svrhu kupovine preko interneta otvorio sam u Raifessen banci tekuci racun za Visa Electron debitnu karticu. Sluzbenica mi je odmah i dala 16 brojeva kartice, koju bi trebao dobiti za nekih 14 dana. Htio sam i staviti stogod novca na racun ali mi rece da mogu tek sutra, valjda im takva procedura pa nisam mogao odmah, a posto sam zaposlen i imam tekuci racun u drugoj banci na koji ide plata ipak radi neke sigurnosti rekao sam da mi stave da nemam limita, tj. da mi ne moze ici racun u minus.
Zanima me sljedece pa bih zamolio one koji se bolje razumiju u Paypal, konkretno oko registracije Paypal accounta, a vidim da takvih ne manjka na ovom zanimljivom forumu,
1) nisam zainteresovan za prodaju vec samo nabavku kojecega od tehnike preko pouzdanih njemackih firmi gdje sam dosad i kupovao ali na nezgodniji nacin tj. uplatom preko banke, i razumljivo ogorcen velikim privizijama odustajem jednom za svagda od toga, a cuo sam neke nejasne preporuke da je povoljnije ici na "premier" nego "personal account". da li je to tacno?
2) u registracijskom formularu, iznad "I aggree, create my account" stoji polje
"Link my credit card so I can start shopping right away (recommended)" (oznaciti ili ipak ne, negdje se spominje moguca provjera kartice i potrebno slanje skeniranog racuna..?)
3) ispod je polje za unos broja kreditne kartice, vrijeme kada istice i CSC kod (ja sam dobio samo 16 brojeva i CSC broj mi nije poznat, jel trebam ipak cekati da mi stigne kartica pa se tek onda registrovati te unijeti tih 16 brojeva u polje
credit card i te neke dodatne brojeve, 3 ili 4 kojih budu stajali na poledjini kartice? malo me buni to sto sam dobio 4 x 4 broja na ceduljici, i zadnja 4 mi je sluzbenica podvukla, pretpostavljam da to nije CSC kod ali da ipak provjerim jer mi nije jasno gdje se upisuju 4 zadnja broja koja sam dobio? i da li se kako u polje credit card unosi broj debitne kartice ili taj dio preskacem u registraciji pa mozda na nekoj narednoj stranici ima da se unese za debitnu? (inace su mi rekli u banci da debitne VISA ELECTRON vrijede kod Paypal). hehe ne bih da kod registracije upadnem u skripac pa negdje ne znam sta staviti a nemam koga brzo pitati (ipak forumi nisu chat pa je bolje ovako unaprijed svasta upitati

)
4) nisam uspio naci detaljan i isuvise jasan tutorial za registraciju na paypal, a na jednom sam vidio da u toku registracije ima da se pretpostavljam odmah nakon klika na "I agree, create my account" pojavi upitnik gdje stoji:
"How would you like to pay your purschase, pay with my bank account or credit card?
Buni me to jer nemam kreditnu vec
debitnu karticu, koju opciju trebam odabrati?
5) za kraj super jednostavno pitanje, u kom obliku se unosi broj telefona kod registracije, dao sam inace od mobilnog, da li ide sa nulama ili ++? recimo 0038761xxxxxx ili ++38761xxxxxx ?
Hvala unaprijed na odgovorima, za Vas stare lisce ovo je extra jednostavno stivo ali za one koji sa ipak velikim oprezom ulaze u ovakav nacin kupovine preko interneta svaki savjet je dobrodosao kod uhodavanja u sve to. Ovi detalji me zanimaju samo zato posto ne zelim da zbog neke banalne greske u formularu iskomplikuje se stogod i kartica moradne ici na dodatne provjere a neda mi se slati kojekakve dokaze da racun u banci postoji, tj. zasto komplicirati proceduru i odugovlaciti ali moze super jednostavno i brzo da se bez ikakvih problema account verifikuje i dovede u funkciju.
Pozdrav i jos jednom hvala!