Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Mačak

#576 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Mačak »

Eborg wrote:Pa oni ionako zaradjuju na tim transakcijama,nije mi jasno zashto sebi ne zhele povecati promet... :?

Jedino ako ne zhele da dijaspora jeftino shalje lovu u BiH pa tako "shtite" Western Union koji masno naplacuje svoje usluge.

hm, nema logike da PayPal ne želi sebi povećati promet.
lagano smo, bar po meni, ipak došli do istine. ako vi iz dijaspore uglavnom šaljete lovu u BiH preko Western Union-a onda je Western Union onaj koji koči transfer novca preko PayPal-a.
pa pobogu ima li još koji idiot na kugli zemaljskoj a da se nije iživljavao nad BiH?
dakle, Western Union godišnje zaradi, lupam, 2 mil. € na transferu novca u BiH. i što se ne bi W.Unionu isplatilo da pola mil. (cifre su samo npr.) plati PayPal-u da ovaj ne da slanje novca preko njega??
dajte da razbijemo tu mafiju. već pisah gore. ko zna dobro engleski neka napiše upit PayPal-u, posta ovdje, pa da to pošaljemo i vidimo šta će odgovoriti. mislim da nećemo ostati bez odgovora jer kontam da barem u PayPal nisu orangutani. ha ja.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#577 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by corolla02 »

Mačak wrote:
corolla02 wrote:
Eborg wrote:Pa ovdje svi i koriste debit kartice (Visa Electron i sl.) za Paypal... ;-)
Eh upravo to, ovdje niko ne koristi debit karticu kao method placanja vec direktno checking account, jer ne poklapaju se cifre se debit kartice i checking accounta koji opet mora biti verifikovan! Mozda je u tome bas poenta, kazem mozda!?
vidi, ne znam gdje je to tvoje "ovdje", pa reci ako nije tajna :-)
kad u BiH otvaraš PayPal account onda ti isti nudi transfer novca SAMO preko kartica (debitne i kreditne). tako da ne možemo odabrati neku opciju ako istu ne nudi PayPal.

i dalje ostaje otvoreno pitanje: zašto PayPal, VISA ili banka ne daju primanje novca preko PayPal?
(mislim na primanje preko PayPal-a a zatim da taj novac "legne" na karticu-račun koji sam uvezao sa PayPal).

najvjerovatnije se radi o nekom marifetluku (ne znam čijem) tj. iživljavanju prema nama u BiH. istina, nimalo me to i ne čudi u vaktu u kojem se maltene svaki idiot može komforno iživljavati u BiH bez da ga iko kazni za to.
Pa nema sta da se tu krije, sve ti pise gore u lijevom uglu ispod mog avatara, kao sto i stojim iza one izreke da je necija glupost opet nekom drugom sigurnost... :-)
Da, kad je rijec o PayPalu u USA i da bi se koristile njegove usluge, moras vezati i verifikovati svoj bankovni racun, tj. uzmes checkovnu knjizicu i upises svoj broj tekuceg racuna kao i broja tvoje banke. To ti je neophodno za nesmetano obavljanje transakcija, sto kupovine to i prodaje na ebay. PayPal daje takodjer mogucnost placanja ali samo prilikom kupovine sa tvojom kredit/debit karticom. Ovo znaci da mozes vezati koliko hoces kartica za PayPal i je to sve proizvoljno, koliko ti hoces. Neki prodavaci zahtjevaju placanje samo sa tvog tekuceg, dok neki opet odobravaju obje mogucnosti, sve zavisi. Ova dodatna, kod mene kreditna kartica, je takodjer jos i dodatna sigurnost za prodavaca jer ako nemas para na tekucem onda on/ona moze skinuti i sa tvoje kreditne kartice, s tim sto na tu kartici ne mogu lijegati pare od tvoje prodaje jer je to kreditna kartica, mora ici direktno na tekuci.
Sto se tice PayPala u Bosni, to nije fer igra uopste, jer ide na stetu vas dole koji ne mozete prodavati i samim tim zaraditi na robi koju uopste ne koristite. Cija je to politika? Po meni, kapitalisticko licemjerje od strane struktura PayPal-a!
malosutra81

#578 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by malosutra81 »

a evo i odgovora na pitanje zasto PayPal korisnici u BiH ne mogu primati novac i da li ce ikad moci:

Dear............,

Thank you for contacting PayPal in relation to receiving payments into your
PayPal account, my name is Grace and I am happy to assist you with your
questions.

Ms......., I understand that you would like us to consider having the
Bosnia & Herzegovinian PayPal account holders receive money into their
PayPal accounts.

I would like to apologise for this service which is currently not available
to all PayPal users in your country.

Please be aware that we are constantly working to expand and improve our
services for our international customers and we may be able to provide this
service in the future. Unfortunately, we are currently unable to provide
this service and we will continue to expand our language/dialect
capabilities to better serve the global market place. I have passed your
recommendation to the relevant department to take it on board.

I apologise for any inconvenience caused.

We are committed to making your PayPal experiences pleasant and fulfilling.

Sincerely,
Grace
Resolution Services Department
PayPal, an eBay Company

Copyright © 1999-2009 PayPal. All rights reserved. PayPal (Europe) S.à r.l.
& Cie, S.C.A. Société en Commandite par Actions. Registered Office: 5th
Floor, 22-24 Boulevard Royal, L-2449, Luxembourg, RCS Luxembourg B 118 349
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#579 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by corolla02 »

malosutra81 wrote:a evo i odgovora na pitanje zasto PayPal korisnici u BiH ne mogu primati novac i da li ce ikad moci:

Dear............,

Thank you for contacting PayPal in relation to receiving payments into your
PayPal account, my name is Grace and I am happy to assist you with your
questions.

Ms......., I understand that you would like us to consider having the
Bosnia & Herzegovinian PayPal account holders receive money into their
PayPal accounts.

I would like to apologise for this service which is currently not available
to all PayPal users in your country.

Please be aware that we are constantly working to expand and improve our
services for our international customers and we may be able to provide this
service in the future. Unfortunately, we are currently unable to provide
this service and we will continue to expand our language/dialect
capabilities to better serve the global market place. I have passed your
recommendation to the relevant department to take it on board.

I apologise for any inconvenience caused.

We are committed to making your PayPal experiences pleasant and fulfilling.

Sincerely,
Grace
Resolution Services Department
PayPal, an eBay Company

Eh eto, vjesto je izbjegla pravi odgovor, ova izvjesna Grace.
To be continued in the near future...
Ovo ni pas maslom nebi mogao progutati!
:D
Mačak

#580 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Mačak »

nemoj tako ba corolla, gospođa je fino, pismeno odgovorila. bar koliko ja poznam engleski. doduše, priličito diplomatski ali ipak pismeno, kulturno.
hvala ti puno malosutra. zamolio bih te da mi na pp pošalješ teksta upita koji si slao na PayPal pa da i ja pošaljem za koju heftu. profesionalci su to (na PayPal) i garant će naši upiti pokrenuti njihovu akciju.
ne mogu da se ne osvrnem malo na BiH. kada bismo u BiH nekome tako poslali upit dobili bismo odgovor da neće uzinat to da nam učine i da su možda i imali namjeru ali sada neće uzinat. k'o kad je u BiH sve naopako, džaba je :-)
ali ipak je meni to najdraža, najljepša moja lijepa domovina :!:
malosutra81

#581 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by malosutra81 »

nazalost nemam svoj upit, nisu mi ga prikacili uz odgovor, a poslala sam ga tamo na na njihovooj stranici gdje je podrska korisnicima il kako se vec to zove... elem, nista posebno, jednostavno ih pitala da li i kada namjeravaju omoguciti korisnicima PayPala u BiH da i primaju novac preko svog accounta, itd.

i ja se slazem s corollom....vrlo vjesto i diplomatski je izbjegla odgovor :-) al ruku na srce odgovor je stigao u roku od 24h :)
sale987

#582 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sale987 »

Pa morao si i ovo kopirati :D hehe
malosutra81

#583 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by malosutra81 »

sale987 wrote:Pa morao si i ovo kopirati :D hehe
moraLA :D
Mačak

#584 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Mačak »

ovo nema nikakve veze s tobom malosutra.
sjetih se, naime, štosa iz top liste nadrealista kada Đuro praktično pokazuje kako znati da li pred sobom imate kokoš ili pjevca (horoza). lijepo-kaže Đuro. kažete mu/joj: BU. i ako se prepao onda je horoz a ako se prepala onda je kokoš... :)

a glede PayPal-a - ko ih šiša. preživjet ćemo mi u BiH i bez njih.
sale987

#585 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sale987 »

Ok malosutra pardon "morala" :P

Nego raja je li ovo istina da cijena najlakseg paketa (do 1kg) kosta najmanje 35KM kada saljemo nesto u evropu >>> http://www.bhp.ba/cijene_usluga/medjunarodni.pdf
Ili ja nesto nisam dobro procitao??? :|

I Zna li neko koliku proviziju uzimaju banke kad meni neko recimo iz Mostara uplati u Tuzlu bubam 500km? Pozdrav
Last edited by sale987 on 01/06/2009 16:24, edited 1 time in total.
sale987

#586 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sale987 »

:cry: Bas niko?
Eborg

#587 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

sale987 wrote::cry: Bas niko?
Pomogao bih ti ali stvarno ne znam odgovor.Poshalji mail i pitaj,meni su jednom tako odgovorili i sve objasnili.Ukoliko ti treba brzo odgovor nazovi poshtu ili otidji do njih. :)
Dozer

#588 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Sto se tice pisanja PayPal-u ne ocekujte nikakv drugaciji odgovor od ovoga gore postiranoga jer je to defaultni odgovor koji salju. Od rijeci do rijeci ja ovo isto primam vec dvije godine, na svaki upit o tome kad cemo konacno i mi u BiH moci primati uplate na PP.

Ali, u svakom slucaju ih treba kljukati, mozda se malo i ubrzaju. Na kraju krajeva, ovo je maksimalno glupo. Dozvole otvaranje racuna, registraciju kartice i placanje iz BiH preko te kartice, a ne dozvoljavaju uplate prema toj istoj kartici, odnosno prema nama. I s ovim nikakve veze namaju nase banke jer i nase banke karticno rade preko VISA-e ili Master-a. I drugih, naravno, ali su ovo najcesce kartice.
texas

#589 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by texas »

Građani Bosne i Hercegovine neće moći primati uplate putem Paypala sve dok ne dobiju vize. Provjerena informacija.
Dozer

#590 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Vize za sta? Za PayPal? :)
texas

#591 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by texas »

Dozer wrote:Vize za sta? Za PayPal? :)
Vize za budućnost :)
boergoat

#592 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by boergoat »

KAKO DA PRODAM STVAR U INOSTRANSTVO ???

Ja imam malo drugaciji problem pa trazim ima li neko savjet sta da radim. Osoba iz UK je pronasla moj oglas za pocket PC na market.ba i zainteresirana je da ga kupi. Otvorio sam racun u banci i poslao joj sve detalje, a nakon toga ona je navodno uplatila trazenu sumu. Banka u kojoj je izvrsena uplata salje mi e-mail poruku da je ta osoba novac uplatila, ali da ce isti leci na moj racun tek kada ja njima faksiram potvrdu (otpremnicu) da je paket poslan, odnosno preuzet od starane postanskog servisa. Obzirom da ranije nisam nista prodavao na ovaj nacin, zanima me je li ovo uobicajen postupak u ovakvim slucajevima, npr. na e-bay, paypal ili drugim servisima. I da li ja uopste trebam cekati potvrdu svoje banke o uplati na moj racun, ili sta vec?. Jednostavno se plasim da ne zijanim bez veze i da ne ispadnem naivan. Ako neko ima iskustva, dakle sa prodajom u inostranstvu, savjet ce mi dobro doci.
Dozer

#593 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Jel t istvarno vjerujes u to da ti je osoba iz UK uplatila lovu?
Budi ljubazan pa mi postiraj adresu te osobe, prije nego posaljes djidju.

Info za sve: na market.ba se cesto kace kojekakve osobe sa imenima poput Mrs. Andersson i sl. koje vrlo uljudno iskazu interesovanje za nesto sto prodajete, najcesce tehnicka roba manjih gabarita. Ako udjete u komunikaciju s njima, oni vam kazu da im potvrdite da roba nije prodata i da ste voljni prodati je njoj, a da ce ona snositi troskove transporta i sl. Obicno kazu da im je to za poklon nekome i da im je zurba. Onda, kada ste pristali, posalju vam navodnu bankovnu potvrdu o uplati na vas racun.

Drugarski - ne nasjedajte na budalastine. Ako vec hocete da se zafrkavate sa ovim bilmezima, onda i vi fino i uljudno recite da se zahvaljujete na potvrdi od njene/njegove banke, ali da morate sacekati potvrdu i od svoje banke da je novac legao na racun. Kako novac nece leci na racun, isto tako nakon ovoga vise necete ni cuti MRs. Andersson ili kako se vec zove persona koja "kupuje" vasu robu.

Format te "potvrde" koju vam posalju moze sastaviti bilo ko, a dovoljno je samo da sa bilo kojeg bankovnog izvoda bilo koje banke prepisu kontakt i ostale podatke i dodaju skenirani pecat, a tekst dodaju po zelji. Naravno, tekst ukljucuje i "potvrdu" o uplati na racun koji ste im u medjuvremenu poslali.

NAJBITNIJA info - NI POD RAZNO NIKADA NE DAJITE BROJ SVOJE KREDITNE KARTICE, A POGOTOVO NE CSV BROJ SA ZADNJE STRANE!!!!

POzdrav
Last edited by Dozer on 03/06/2009 12:57, edited 1 time in total.
boergoat

#594 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by boergoat »

Dozer wrote:Jel t istvarno vjerujes u to da ti je osoba iz UK uplatila lovu?
Budi ljubazan pa mi postiraj adresu te osobe, prije nego posaljes djidju.

[b]Info za sve[/b]: na market.ba se cesto kace kojekakve osobe sa imenima poput Mrs. Andersson i sl. koje vrlo uljudno iskazu interesovanje za nesto sto prodajete, najcesce tehnicka roba manjih gabarita. Ako udjete u komunikaciju s njima, oni vam kazu da im potvrdite da roba nije prodata i da ste voljni prodati je njoj, a da ce ona snositi troskove transporta i sl. Obicno kazu da im je to za poklon nekome i da im je zurba. Onda, kada ste pristali, posalju vam navodnu bankovnu potvrdu o uplati na vas racun.

Drugarski - ne nasjedajte na budalastine. Ako vec hocete da se zafrkavate sa ovim bilmezima, onda i vi fino i uljudno recite da se zahvaljujete na potvrdi od njene/njegove banke, ali da morate sacekati potvrdu i od svoje banke da je novac legao na racun. Kako novac nece leci na racun, isto tako nakon ovoga vise necete ni cuti MRs. Andersson ili kako se vec zove persona koja "kupuje" vasu robu.

Format te "potvrde" koju vam posalju moze sastaviti bilo ko, a dovoljno je samo da sa bilo kojeg bankovnog izvoda bilo koje banke prepisu kontakt i ostale podatke i dodaju skenirani pecat, a tekst dodaju po zelji. Naravno, tekst ukljucuje i "potvrdu" o uplati na racun koji ste im u medjuvremenu poslali.

NAJBITNIJA info - NI POD RAZNO NIKADA NE DAJITE BROJ SVOJE KREDITNE KARTICE, A POGOTOVO NE CSV BROJ SA ZADNJE STRANE!!!!

POzdrav
Hvala, to sam i pretpostavio. Sve si tacno naveo kao da si pratio komunikaciju izmedju nas. Samo je u ovom slucaju bila Ms Walton. Na market.ba ta osoba se javlja pod nickom dianaton60. Pozdrav.
lord-executioner

#595 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by lord-executioner »

sale987 wrote:Ok malosutra pardon "morala" :P

Nego raja je li ovo istina da cijena najlakseg paketa (do 1kg) kosta najmanje 35KM kada saljemo nesto u evropu >>> http://www.bhp.ba/cijene_usluga/medjunarodni.pdf
Ili ja nesto nisam dobro procitao??? :|

I Zna li neko koliku proviziju uzimaju banke kad meni neko recimo iz Mostara uplati u Tuzlu bubam 500km? Pozdrav

Prvo pitanje, mislim da nije istina, nemoj gledati cijene na netu, nego odnesi paket i neka ti na posti izvagaju i kazu cijenu do tog i tog odredista.

Drugo pitanje, ne uzimaju ti nista ako je ista banka, npr. imas otvoren racun u Raiffeisen-u, i neko u njihovoj poslovnici u Mostaru uplati na taj tvoj racun, tebi su te pare dostupne u Raiffeisen poslovnici u Tuzli, Sarajevu, Zenici, wherever, whenever, sto bi rekla Shakira :D
sale987

#596 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sale987 »

Hvala lord za prvi odgovor, a neki dan sam otisao u banki i malo se raspitao. I direktorica kaze da onaj koji uplacuje njemu ide provizija, znaci on ce tebi uplatiti taj i taj iznos i plus dati banci tu proviziju neku...itd- Pozdrav, Sale!
sale987

#597 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sale987 »

Samo da javim, losa vijest je da je funta otisla na 2,33km, umjesto 2,16 sto je bilo, na zalost :(.
prog123

#598 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by prog123 »

Pozdrav raja

U svrhu kupovine preko interneta otvorio sam u Raifessen banci tekuci racun za Visa Electron debitnu karticu. Sluzbenica mi je odmah i dala 16 brojeva kartice, koju bi trebao dobiti za nekih 14 dana. Htio sam i staviti stogod novca na racun ali mi rece da mogu tek sutra, valjda im takva procedura pa nisam mogao odmah, a posto sam zaposlen i imam tekuci racun u drugoj banci na koji ide plata ipak radi neke sigurnosti rekao sam da mi stave da nemam limita, tj. da mi ne moze ici racun u minus.

Zanima me sljedece pa bih zamolio one koji se bolje razumiju u Paypal, konkretno oko registracije Paypal accounta, a vidim da takvih ne manjka na ovom zanimljivom forumu,

1) nisam zainteresovan za prodaju vec samo nabavku kojecega od tehnike preko pouzdanih njemackih firmi gdje sam dosad i kupovao ali na nezgodniji nacin tj. uplatom preko banke, i razumljivo ogorcen velikim privizijama odustajem jednom za svagda od toga, a cuo sam neke nejasne preporuke da je povoljnije ici na "premier" nego "personal account". da li je to tacno?

2) u registracijskom formularu, iznad "I aggree, create my account" stoji polje

"Link my credit card so I can start shopping right away (recommended)" (oznaciti ili ipak ne, negdje se spominje moguca provjera kartice i potrebno slanje skeniranog racuna..?)

3) ispod je polje za unos broja kreditne kartice, vrijeme kada istice i CSC kod (ja sam dobio samo 16 brojeva i CSC broj mi nije poznat, jel trebam ipak cekati da mi stigne kartica pa se tek onda registrovati te unijeti tih 16 brojeva u polje credit card i te neke dodatne brojeve, 3 ili 4 kojih budu stajali na poledjini kartice? malo me buni to sto sam dobio 4 x 4 broja na ceduljici, i zadnja 4 mi je sluzbenica podvukla, pretpostavljam da to nije CSC kod ali da ipak provjerim jer mi nije jasno gdje se upisuju 4 zadnja broja koja sam dobio? i da li se kako u polje credit card unosi broj debitne kartice ili taj dio preskacem u registraciji pa mozda na nekoj narednoj stranici ima da se unese za debitnu? (inace su mi rekli u banci da debitne VISA ELECTRON vrijede kod Paypal). hehe ne bih da kod registracije upadnem u skripac pa negdje ne znam sta staviti a nemam koga brzo pitati (ipak forumi nisu chat pa je bolje ovako unaprijed svasta upitati :) ;) )

4) nisam uspio naci detaljan i isuvise jasan tutorial za registraciju na paypal, a na jednom sam vidio da u toku registracije ima da se pretpostavljam odmah nakon klika na "I agree, create my account" pojavi upitnik gdje stoji:

"How would you like to pay your purschase, pay with my bank account or credit card?

Buni me to jer nemam kreditnu vec debitnu karticu, koju opciju trebam odabrati?

5) za kraj super jednostavno pitanje, u kom obliku se unosi broj telefona kod registracije, dao sam inace od mobilnog, da li ide sa nulama ili ++? recimo 0038761xxxxxx ili ++38761xxxxxx ?

Hvala unaprijed na odgovorima, za Vas stare lisce ovo je extra jednostavno stivo ali za one koji sa ipak velikim oprezom ulaze u ovakav nacin kupovine preko interneta svaki savjet je dobrodosao kod uhodavanja u sve to. Ovi detalji me zanimaju samo zato posto ne zelim da zbog neke banalne greske u formularu iskomplikuje se stogod i kartica moradne ici na dodatne provjere a neda mi se slati kojekakve dokaze da racun u banci postoji, tj. zasto komplicirati proceduru i odugovlaciti ali moze super jednostavno i brzo da se bez ikakvih problema account verifikuje i dovede u funkciju.

Pozdrav i jos jednom hvala!

:bih:
Dozer

#599 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Al' ga ti zakomplikova :).

Na vecinu stvari vec imas odgovore na ranijim stranicama, pa ako ti nije tegoba da prelistas jer meni je prava tegoba da ponovo kucam :).

Br. 1 = Premier
Br. 2 = DA
Br. 3 = trebas cekati karticu jer CSC broj ti je na zadnjoj strani kartice (zadnja 3 broja, nakon broja kartice koji ti je i na prednjoj strani). Ti unosis broj svoje kartice, te Vise koju ces dobiti, svih 16 cifri (4x4)
Br. 4 = Credit Card (tu je nazvana Credit Card, ali i tvoja debitna Visa je sasvim OK, i trebalo bi da imas tamo opciju da izaberes vrstu kartice koju registrujes na PP, a Visa Electron je izlistana. I ako nije, selektujes samo Visa. Oni po broju znaju koja je vrsta.)
Br. 5 = +38761xxxxxx ili samo bez plusa
prog123

#600 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by prog123 »

Dozer wrote:Al' ga ti zakomplikova :).

Na vecinu stvari vec imas odgovore na ranijim stranicama, pa ako ti nije tegoba da prelistas jer meni je prava tegoba da ponovo kucam :).

Br. 1 = Premier
Br. 2 = DA
Br. 3 = trebas cekati karticu jer CSC broj ti je na zadnjoj strani kartice (zadnja 3 broja, nakon broja kartice koji ti je i na prednjoj strani). Ti unosis broj svoje kartice, te Vise koju ces dobiti, svih 16 cifri (4x4)
Br. 4 = Credit Card (tu je nazvana Credit Card, ali i tvoja debitna Visa je sasvim OK, i trebalo bi da imas tamo opciju da izaberes vrstu kartice koju registrujes na PP, a Visa Electron je izlistana. I ako nije, selektujes samo Visa. Oni po broju znaju koja je vrsta.)
Br. 5 = +38761xxxxxx ili samo bez plusa
Hvala ;) Cekam karticu znaci, mislio sam vec sta kupiti i staviti danas nesto love na racun ali ok, strpljivo i sigurno.;)
Post Reply