*mima* wrote:himen je čudo
jašta, viđu ga

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
*mima* wrote:himen je čudo

Antropolozi? To su oni što mogu utvrditi starost nečega milijarde godina unazad?madner wrote:Vidim mala ali odabrana grupa strucnjaka sa foruma zna bolje od antropologa. To sto vi ne znate ne znaci da nije tacno.
Kojih plemena?madner wrote:Predlazem da pogledate kako to izgleda kod manje razvijenih plemena ili procitate barem nesto na temu pa se onda javite. Isto da se kreveljite sto je neko rekao da je 4 puta 4 16.
Razumijem da vam razbija koncepciju, ali vi ste ti koji tvrdite da ne zelite biti zrtva predrasuda
Mozes li me molim te uputiti na literaturu u kojoj stoji da su postojale zene bez himena te da su kroz evoluciju izumrle zato jer nisu imale himen.madner wrote:Predlazem da pogledate kako to izgleda kod manje razvijenih plemena ili procitate barem nesto na temu pa se onda javite. Isto da se kreveljite sto je neko rekao da je 4 puta 4 16.
Razumijem da vam razbija koncepciju, ali vi ste ti koji tvrdite da ne zelite biti zrtva predrasuda
madner wrote:Tako je, postojale su zene bez himena i iste su pod selekcionim pritiskom izumrle.
Ne snagom misli, nego preko nekoliko generacija. Muskarci su birali zene sa istim, zene bez su imale manje i manje potomaka i na kraju su nestale i svedene na nivo statisticke greske.
Ghost_Rider_XXX wrote:Pa ta plemena su nam referentna tačka, jerbo očigledno nismo evoluirali...
Ma pusti profa zna, samo se pravi lud/a, zavali se, pusti ga da se ukopava i uzivajcitadela wrote:madner wrote:Tako je, postojale su zene bez himena i iste su pod selekcionim pritiskom izumrle.
Ne snagom misli, nego preko nekoliko generacija. Muskarci su birali zene sa istim, zene bez su imale manje i manje potomaka i na kraju su nestale i svedene na nivo statisticke greske.![]()
![]()
Kad ste vec toliko zapeli za famozni himen, bilo bi lijepo kad bi se neko potrudio da sire forumske mase upozna sa embriogenezom, mislim organogenezom zenskog vanjskog splovila ..Ali kako se poveza himen i evolucija - genijalno..
I da ..himen ne znaci nevinost (ovoj o kojoj se govori).. Himen moze biti i do prvog porodjaja, pa koliko-toliko
citadela wrote:madner wrote:Tako je, postojale su zene bez himena i iste su pod selekcionim pritiskom izumrle.
Ne snagom misli, nego preko nekoliko generacija. Muskarci su birali zene sa istim, zene bez su imale manje i manje potomaka i na kraju su nestale i svedene na nivo statisticke greske.![]()
![]()
Kad ste vec toliko zapeli za famozni himen, bilo bi lijepo kad bi se neko potrudio da sire forumske mase upozna sa embriogenezom, mislim organogenezom zenskog vanjskog splovila ..Ali kako se poveza himen i evolucija - genijalno..
I da ..himen ne znaci nevinost (ovoj o kojoj se govori).. Himen moze biti i do prvog porodjaja, pa koliko-toliko
Rekoh vec ja negdje svoje misljenje. Zasto je to muskarcima bitno.Ghost_Rider_XXX wrote:Uopšte nije stvar naučne strane himena.
Mene interesuje psihologija nevinosti. Zašto je to tako bitno?
Lupi neku teoriju pa da je razmotrimoGhost_Rider_XXX wrote:Ma to znam i ja, jebo to, interesuje me sami temelj toga.
čisto sumnjam da ovdje možeš dobiti iskren odgovor na to pitanje.Ghost_Rider_XXX wrote:Ma to znam i ja, jebo to, interesuje me sami temelj toga.
zakonpera wrote:Nevjerovatno kako se na temu nevinosti uvijek javljaju jezici koji propagiraju blud i nemoral na svakoj temi. Ova prica na forumu o nevinosti je apsolutna statisticka greska jer nije reprezent nikakvog misljenja i nikakvog stanja. Vecini muskaraca nevinost zene ce biti i ostati dragocjeno. Po prirodi covjeka i ako voli, postuje zenu to je tako. Ova prica da je dobro da se istaslaci pa da se uda..kao nece varat tada su price za naivne. Probajte navici na jedan nacin zivota pa ga necete mijenjati tako brakom. Isto i zena koja je mijenjala partnere, stvorila je naviku i to ce raditi i u braku. Zena koja se cuvala za svog supruga ispunjavat ce svoje potrebe iz ljubavi prema tom covjeku i necemu sto je upecatljivo a sto svaka zena ima u kodu programirano..on je prvi..to jako znaci !!!
Poznajem jednog, i uvijek ponavlja, uvijek te se sjeća ta, donekle si u pravu.nihil_ wrote:Rekoh vec ja negdje svoje misljenje. Zasto je to muskarcima bitno.Ghost_Rider_XXX wrote:Uopšte nije stvar naučne strane himena.
Mene interesuje psihologija nevinosti. Zašto je to tako bitno?
Nadmoc, ego, nesigurnost, strah...
U čemu je razlika? Mećo i u jedno i u drugo, pravo da ti kažem gore mi bilo sa ovom neotpakovanom.leet wrote:Cuj nadmoc, ego bla bla. Pa nije isto MEĆAT u onu gdje nije niko prije i u onu gdje je metalo 100 ljudi.![]()
Znaci, ova prethodna prica - himen i evolucija nije bila zajebancija ..nihil_ wrote:Ma pusti profa zna, samo se pravi lud/a, zavali se, pusti ga da se ukopava i uzivajcitadela wrote:madner wrote:Tako je, postojale su zene bez himena i iste su pod selekcionim pritiskom izumrle.
![]()
I da ..himen ne znaci nevinost (ovoj o kojoj se govori).. Himen moze biti i do prvog porodjaja, pa koliko-toliko![]()
Ovako nastaje,. ali hajde, bitno je da znamo kako se uklanja, ha yaThe genital tract develops during embryogenesis, from the third week of gestation to the second trimester, and the hymen is formed following the vagina.
At week seven, the urorectal septum forms and separates the rectum from the urogenital sinus.
At week nine, the müllerian ducts move downwards to reach the urogenital sinus, forming the uterovaginal canal and inserting into the urogenital sinus.
At week 12, the müllerian ducts fuse to create a primitive uterovaginal canal called unaleria
At month 5, the vaginal canalization is complete and the fetal hymen is formed from the proliferation of the sinovaginal bulbs (where müllerian ducts meet the urogenital sinus), and becomes perforate before or shortly after birth.
Ghost_Rider_XXX wrote: U čemu je razlika? Mećo i u jedno i u drugo, pravo da ti kažem gore mi bilo sa ovom neotpakovanom.
a psihologija ti kaže da nisi siguran u sebe, pa biraš ono što ti nije superiorno - partnericu bez iskustvaleet wrote:Ghost_Rider_XXX wrote: U čemu je razlika? Mećo i u jedno i u drugo, pravo da ti kažem gore mi bilo sa ovom neotpakovanom.
Kod mene je problem u psihologiji.