Izgubljeno - nadjeno
Moderator: anex
- tinchy
#576 Re: Izgubljeno - nadjeno
Edit: Pronađena.

Last edited by tinchy on 23/06/2011 13:21, edited 1 time in total.
- tinchy
#577 Re: Izgubljeno - nadjeno
tinchy wrote:
Pronađena
-
conca
#578 Re: Izgubljeno - nadjeno
Juce u 14 sati nestao je pas na podrucju ulice Kasindolska opstina Ilidza.Pasmina je yorkie terijer,crno-smede boje.Odaziva se na ime Malena.Molim sve koji imaju bilo koju informaciju o ovom psu da javi.Slijedi bogata nagrada.Sve informacije na br: 061/421-040,062/057-018 ili u kafic Sobranie preko puta Graficke skole na Ilidzi
-
conca
#579 Re: Izgubljeno - nadjeno
Malena je vracena kuciconca wrote:Juce u 14 sati nestao je pas na podrucju ulice Kasindolska opstina Ilidza.Pasmina je yorkie terijer,crno-smede boje.Odaziva se na ime Malena.Molim sve koji imaju bilo koju informaciju o ovom psu da javi.Slijedi bogata nagrada.Sve informacije na br: 061/421-040,062/057-018 ili u kafic Sobranie preko puta Graficke skole na Ilidzi
-
teAMICA
#580 Re: Izgubljeno - nadjeno
Cisto ako neko poznaje vlasnika da mu prenese...
Danas sam u jednoj radnji u Titovoj (s druge strane imaju prozor koji gleda na malo dvoriste okruzeno zgradama) jedva dosla do mace koja je vidno uznemirena i nepokretna stalno mjaukala. Uspjela sam je nekako staviti u kartonsku kutiju i odvela je veterinaru. Zvonili smo (cure koje rede u radnji i ja) na sva vrata u okolnim zgradama, nije nicija. Mislila sam da prvo vidim sta joj je, da joj se pruzi prva pomoc pa cemo traziti vlasnika. I odvedem ja nju tako u Vetlife, gdje se ustanovilo da maca ima otvorene rane oko zadnjih sapa, na zadnjem dijelu tijela i anusa, koje su toliko pune crva da vet. nije mogla da vjeruje! Kaze da tako nesto u zivotu nije vidjela. Uz to joj je i kicma slomljena. A ona dusa moja pokusava da ustane oslanjajuci se na prednje sape, gleda samo u mene...
Jedino rjesenje je bila eutanazija, rekla sam da to odmah urade, nisam je mogla takvu gledati. Nisam se odavno ovako isplakala. Izgleda da joj je neko to napravio, morala je biti bacena tu, nije mogla sama doci... Maca je (bila) prilicno mlada, tigrasta, sa zelenim ocima i plavom ogrlicom sa zvoncetom i sljokicama
Danas sam u jednoj radnji u Titovoj (s druge strane imaju prozor koji gleda na malo dvoriste okruzeno zgradama) jedva dosla do mace koja je vidno uznemirena i nepokretna stalno mjaukala. Uspjela sam je nekako staviti u kartonsku kutiju i odvela je veterinaru. Zvonili smo (cure koje rede u radnji i ja) na sva vrata u okolnim zgradama, nije nicija. Mislila sam da prvo vidim sta joj je, da joj se pruzi prva pomoc pa cemo traziti vlasnika. I odvedem ja nju tako u Vetlife, gdje se ustanovilo da maca ima otvorene rane oko zadnjih sapa, na zadnjem dijelu tijela i anusa, koje su toliko pune crva da vet. nije mogla da vjeruje! Kaze da tako nesto u zivotu nije vidjela. Uz to joj je i kicma slomljena. A ona dusa moja pokusava da ustane oslanjajuci se na prednje sape, gleda samo u mene...
Jedino rjesenje je bila eutanazija, rekla sam da to odmah urade, nisam je mogla takvu gledati. Nisam se odavno ovako isplakala. Izgleda da joj je neko to napravio, morala je biti bacena tu, nije mogla sama doci... Maca je (bila) prilicno mlada, tigrasta, sa zelenim ocima i plavom ogrlicom sa zvoncetom i sljokicama
-
t_bejbe
#581 Re: Izgubljeno - nadjeno
Iz Konjičkog kluba "Pegasos" su nestala dva tromjesena stenca Belgijskog ovcara, zenka i muzijak. Stari su tri mjeseca i oba imaju "gresku" (ženka ima bijele vrhove sapa, a muzijak bijelu fleku na prsima) pa im prodajna vrijednost ne moze biti veca od pedesetak maraka. Karakteristicna im je zuta boja sa tamnom njuskom i glavom i uzdignute usi.
Dijeca i odrasli iz Kluba iz kojeg su nestali su sakupili 500,00 KM nagrade za onog cija nas informacija dovede do pasa.
Sve policijske, veterinarske, radio i TV stanice u gradu su obavjestene o potrazi i sigurni smo da ce se uskoro pronaci napusteni ili na prodaju za bagatelnu cijenu.
Oba imaju veliku emotivnu vrijednost svima nama i molimo vas da otvorite oci i javite nam ako ih nađete, vidite ili vam ih neko ponudi za prodaju!
KONTAKT TELEFON: 061 539 106 i 063 03 55 65

Dijeca i odrasli iz Kluba iz kojeg su nestali su sakupili 500,00 KM nagrade za onog cija nas informacija dovede do pasa.
Sve policijske, veterinarske, radio i TV stanice u gradu su obavjestene o potrazi i sigurni smo da ce se uskoro pronaci napusteni ili na prodaju za bagatelnu cijenu.
Oba imaju veliku emotivnu vrijednost svima nama i molimo vas da otvorite oci i javite nam ako ih nađete, vidite ili vam ih neko ponudi za prodaju!

- tinchy
#582 Re: Izgubljeno - nadjeno
t_bejbe wrote:Iz Konjičkog kluba "Pegasos" su nestala dva tromjesena stenca Belgijskog ovcara, zenka i muzijak. Stari su tri mjeseca i oba imaju "gresku" (ženka ima bijele vrhove sapa, a muzijak bijelu fleku na prsima) pa im prodajna vrijednost ne moze biti veca od pedesetak maraka. Karakteristicna im je zuta boja sa tamnom njuskom i glavom i uzdignute usi.
Pogledati danas na autopijaci
-
teAMICA
-
kmetica
#584 Re: Izgubljeno - nadjeno
Sinoc na podrucju Hrasnog nestao je ovaj dvogodisnji pas. Odaziva se na ime Kolt. Nj vlasnici su tri pretuzna klinca. Molim vas da se javite na 061244604 ili u obliznju veterinarsku stanicu, jer je pas cipovan. Hvala puno!

-
flincon
#585 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ljudi danas mi u stan je usao neciji papagaj nimfa kroz prozor, ja sam na Mojmilu pa ako ima neko u blizini da mu je pobjegla nek se javi na PP.
Gledo sam po banderama niko je ne trazi pa se nadam da ce se vlasnici sjetiti ovdje pogledati. Valjda ce se neko javiti sto prije neznam sta cu sa njom, stavio sam je za veceras u kavez koji mi je osto od tigrica pa je malo tjesno, iako joj to izgleda ne smeta, sad sovi

Gledo sam po banderama niko je ne trazi pa se nadam da ce se vlasnici sjetiti ovdje pogledati. Valjda ce se neko javiti sto prije neznam sta cu sa njom, stavio sam je za veceras u kavez koji mi je osto od tigrica pa je malo tjesno, iako joj to izgleda ne smeta, sad sovi
- neo7
#586 Re: Izgubljeno - nadjeno
Mozda neko iz Visokog procita
Kod autobuske stanice se nalazi 5-6 kucica...odmah na izlazu su bili sa desne strane prije neka 3-4h. Vjerovatno su negdje u krugu...
Pozz
Pozz
- BobRock28
#587 Re: Izgubljeno - nadjeno
Jutros u ulici Halida Kajtaza blizu Avaz Twist tornja vidjen manji pas, crnobijeli, otprilike visine korgija, a tako nekako i izgleda. Cist je i pitom, ima deblju svijetloplavu ogrlicu sa komadicem lanca oko vrata... Ponesem sutra kameru pa ga slikam, jer mi se cini da je neciji... Ako neko ima vise informacija, deder se javite
-
soraja27
#588 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ovaj pas je opet izgubljen, na području Grbavice (negdje oko Radničke ulice). Ima žutu ogrlicu, bradavicu iznad desnog oko, pomalo šepa. Ako ga ko vidi, molim da javite na isti broj telefona.soraja27 wrote:Izgubljen njemački terijer. Ima plavu ogrlicu. Prije dvije noći je viđen na mostu Suade Diberović odakle je krenuo prema Skenderiji. Molim vas, ako ga vidite da mi javite na 066 714 887
-
soraja27
#589 Re: Izgubljeno - nadjeno
Upravo sam vidjela mužjaka rotvajlera kod higijenskog zavoda, nema nikakve ogrlice i izgleda poprilično izgubljeno. Krupan, malo čudno hoda.
- femme
#590 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ovo mladunce njemackog ovcara sam sad pronasla pred svojim vratima, nahranila sam ga, ali on i dalje cvili. Molila bih ako ga je neko izgubio da mi se javi ili eventualno ako ga neko zeli udomiti. (Tel 061613289)

- Cholina_Lokica
#591 Re: Izgubljeno - nadjeno
Zvala, nedostupan broj. Probam opet kasnije, ali da napisem i ovdje, prije par dana u Hrasnu sam vidjela NLT-a i tad mislila da seta sa gazdom, medjutim sinoc ga opet vidim i skontam da je sam. Oba puta sam ga vidjela oko pekare AS.soraja27 wrote:Ovaj pas je opet izgubljen, na području Grbavice (negdje oko Radničke ulice). Ima žutu ogrlicu, bradavicu iznad desnog oko, pomalo šepa. Ako ga ko vidi, molim da javite na isti broj telefona.soraja27 wrote:Izgubljen njemački terijer. Ima plavu ogrlicu. Prije dvije noći je viđen na mostu Suade Diberović odakle je krenuo prema Skenderiji. Molim vas, ako ga vidite da mi javite na 066 714 887
-
soraja27
#592 Re: Izgubljeno - nadjeno
Pozdrav, bila sam van grada jučer. Maloprije sam obišla pekaru AS, ali ga nisam našla tj. nisam vidjela nikakvog psa. Pitala sam u pekari, kažu da nisu ništa primjetili. Sutra ću opet obići i polijepiti plakate a ti, molim te da me opet zovneš, a ako budem opet bila nedostupna, probaj 066/714-888 (isti kao moj samo 8 na kraju.) Hvala najljepša na informacijama.Cholina_Lokica wrote:Zvala, nedostupan broj. Probam opet kasnije, ali da napisem i ovdje, prije par dana u Hrasnu sam vidjela NLT-a i tad mislila da seta sa gazdom, medjutim sinoc ga opet vidim i skontam da je sam. Oba puta sam ga vidjela oko pekare AS.soraja27 wrote:Ovaj pas je opet izgubljen, na području Grbavice (negdje oko Radničke ulice). Ima žutu ogrlicu, bradavicu iznad desnog oko, pomalo šepa. Ako ga ko vidi, molim da javite na isti broj telefona.soraja27 wrote:Izgubljen njemački terijer. Ima plavu ogrlicu. Prije dvije noći je viđen na mostu Suade Diberović odakle je krenuo prema Skenderiji. Molim vas, ako ga vidite da mi javite na 066 714 887
-
soraja27
#593 Re: Izgubljeno - nadjeno
Samo da dodam : lako ga je prepoznati, ima mrenu na jednom oku i bradavicu iznad desnog oka.
- Cholina_Lokica
#594 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ako ga opet vidim, sad znam i broj i sve, pa cu ga zadrzati i zvati 
Prvi put kad sam ga vidjela isao je od trolebuske stanice u Hrasnu prema anexu, a drugi put je prelazio raskrsnicu od Azize Sacirbegovic, prema pekari As.. Ako je to on, izgleda da se tuda krece stalno zadnjih dana...
Prvi put kad sam ga vidjela isao je od trolebuske stanice u Hrasnu prema anexu, a drugi put je prelazio raskrsnicu od Azize Sacirbegovic, prema pekari As.. Ako je to on, izgleda da se tuda krece stalno zadnjih dana...
-
zvrk
#595 Re: Izgubljeno - nadjeno
je li neko izgubio bijelog psa sa crnim flekama? vidjela sam ga izmedju otoke i grasa/gazi preko miljacke,
igleda kao seter ili engleski pticar...
imao je ogrlicu sa crvenim privjeskom, ali nazalost, nisam mogla sa svojim psom sici u miljacku da vidim ima li kakvih oznaka na privjesku
igleda kao seter ili engleski pticar...
imao je ogrlicu sa crvenim privjeskom, ali nazalost, nisam mogla sa svojim psom sici u miljacku da vidim ima li kakvih oznaka na privjesku
- femme
#596 Re: Izgubljeno - nadjeno
Na principovom mostu sam vidjela psa koji se odazivs na ime Bobi i odgovara opisu izgubljenog psa. Ali niko se ne javlja na tel. Pa ako vlasnik vidi ovaj post neka me kontaktira.

Uploaded with ImageShack.us

Eto to je mali mali cuki kojeg smo vidjeli na mostu

Eto to je mali mali cuki kojeg smo vidjeli na mostu
- femme
#597 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ako iko vidi ovog psa na carsiji ili negdje u okolini neka se javi na 061 613 289.
To je Bobi!!!
To je Bobi!!!
-
ida88
#598 Re: Izgubljeno - nadjeno
A joj, i ja sam neku vece vidjela ovog psa na principovom,al mi se ucini da je muzijak...
-
jaca78
#599 Re: Izgubljeno - nadjeno
ovaj pas je jucer bio iza Predsjednistva u parku. Mislim da mu je boja za nijansu tamnija nego na ovim fotkama. Dala sam mu da jede, bas je neka dobrica
- femme
#600 Re: Izgubljeno - nadjeno
Hajde molim te ako ga opet vidis prozovi me.... Vrlo je moguce da je krenuo prema Grbavici