Svirke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
skolica

#576 Re: Svirke...

Post by skolica »

Hendrix wrote:Sinoć Majke u Coloseumu oderaše pošteno , po meni fenomenalna svirka u glupom prostoru ali šta se može, nismo svi šminkeri da sjedimo za stolom i degustiramo vino dok nam iza leđa sviraju legende rocka ili mazimo malu dok ona nonšalantno pravi grimase jer joj se Majke ne sviđaju , možda narušavaju njen stajling Dior torbica + janjetina , ipak je to Coloseum , screw them all.
Nisam odavno bio na koncertu gdje publika pjeva horski svaku pjesmu , Bare nije morao ni da pjeva čak smo ga ispravljali u par navrata čovjek zaboravio tekst :-D Slušati ponovo Majke je doživljaj uvijek , a Bare izgleda ko da je iz konclogora pušten , mislio sam da će umrijeti na bini kako se valjo i pado ali sve u svemu :thumbup: opet bi i večeras da ima. :-D
Ako hocete da popravite dozivljaj:Majke, Urban, Darkwood Dub i Revolt, 04.04.2008, Dvorana Borik, Banjaluka.
Tesssa

#577 Re: Svirke...

Post by Tesssa »

:shock: hoce li ici neko na ovo da me vodi? :D
skolica

#578 Re: Svirke...

Post by skolica »

Tesssa wrote::shock: hoce li ici neko na ovo da me vodi? :D
Cuj ide, jedva docekala. A u maju Disciplina Kicme :-) . Again Banja Luka. Evo Tessa vodim te ja
Tesssa

#579 Re: Svirke...

Post by Tesssa »

:D :D :D jesi li sigurna? :D :lol:

javim se ja jos na ovu temu :D
alphonse kauders

#580 Re: Svirke...

Post by alphonse kauders »

Negdje sam pročitao da je koncert Zostera u Domu mladih 29.03., je li ovo tačno?
Drag mi je bend pravo, odrali su na FIS Festu ljetos, ali mi se tako gadi Dom mladih da je malo vjerovatno da ću ići.

P.S. Sad sam im vidio na myspace-u:

Zoster

March, 29 2008 at Dom Mladih
Sarajevo, Skenderija, Sarajevo,
Cost :
Tesssa

#581 Re: Svirke...

Post by Tesssa »

:( zasto Zoster i Elemental istu noc? Zastoooo? :-)
rikardoreis

#582 Re: Svirke...

Post by rikardoreis »

Tesssa wrote::( zasto Zoster i Elemental istu noc? Zastoooo? :-)
da odvoje pravu raju :D od krive :D :D
Tesssa

#583 Re: Svirke...

Post by Tesssa »

moze bit :oops:

Zoster svakako gostuje samo na onom festivalu, tako da...
rikardoreis

#584 Re: Svirke...

Post by rikardoreis »

OKC Abrasevic Nam predstavlja :D

04.04.08. Disciplina Kicme

10 km
zgembo_sa

#585 Re: Svirke...

Post by zgembo_sa »

Joj zoster se toliko iskomercijalizirao da boli. Bas uzas.
A sto se tice prostora za svirke... Jedino jos vrijedno spomena je CDA, tamo bas mozes napravit stimung, kontakt izmedju publike i izvodjaca, sve ostalo je postalo jedno veliko komercijalno smece. Posebno tzv. Dom mladih. Ono je ocajno stvarno, neke loze jebote, bruka, nidje veze. Colloseum, mali, bezveze, ono nije za koncerte definitivno, sjedne 20 ljudi i za njih se svira, a ostali se iza zida pate ne bi li nadvisili nekoga i vidjeli sta se desava. Moje je misljenje da je grupama koje sviraju muziku tipa Zoster i Dubioza bas sramota svirat na takvim mjestima.
Better Man

#586 Re: Svirke...

Post by Better Man »

zgembo_sa wrote:Joj zoster se toliko iskomercijalizirao da boli. Bas uzas.
A sto se tice prostora za svirke... Jedino jos vrijedno spomena je CDA, tamo bas mozes napravit stimung, kontakt izmedju publike i izvodjaca, sve ostalo je postalo jedno veliko komercijalno smece. Posebno tzv. Dom mladih. Ono je ocajno stvarno, neke loze jebote, bruka, nidje veze. Colloseum, mali, bezveze, ono nije za koncerte definitivno, sjedne 20 ljudi i za njih se svira, a ostali se iza zida pate ne bi li nadvisili nekoga i vidjeli sta se desava. Moje je misljenje da je grupama koje sviraju muziku tipa Zoster i Dubioza bas sramota svirat na takvim mjestima.
CDa je dobar za male bandove, tj. one koji mogu privući par stotina fanova na svoj koncert. za veće bandove tipa Van Gogh CDA je premaleni i treba im prostor gdje može stati 2 do 2 i pol hiljade ljudi i više.
tony-x

#587 Re: Svirke...

Post by tony-x »

Tesssa wrote:moze bit :oops:

Zoster svakako gostuje samo na onom festivalu, tako da...
iz prve ruke sam dobio informaciju da bi Zoster trebali full koncert odsvirat, valjda kao primjer mladim nadama koji prije njih sviraju.
Tesssa

#588 Re: Svirke...

Post by Tesssa »

ijao kako je na Dubiozi dobro bilo!!!! :-) :-) :-)

Sljedece subote opet :D :D :D
tony-x

#589 Re: Svirke...

Post by tony-x »

Dubioza Kolektiv Unplugged (Right Moments in Dub)

http://www.youtube.com/watch?v=u1kX3O2vTjs
irfan2

#590 Re: Svirke...

Post by irfan2 »

uh ..cuj anplagd :D :lol: .razmontirali su stejdz :D ...

bilo je ocekivano :D ..naravno, to znaci cista desetka :D .. predobro, bar sto se svirke tice..
naravno, ocekivano na pocetkuu je raja bila malo rezervisana i ukocena, zbog mjesta valjda..myself included :D ..
poslije je sve doslo na svoje :D ..
samo sam ja dosao u djemperu, sto je bio zesci kix :-) ..

tessa, mah mah :D
tony-x

#591 Re: Svirke...

Post by tony-x »

da, uplugged, nidje veze, al bijase dobro svakako :)
Tesssa

#592 Re: Svirke...

Post by Tesssa »

Elemental - odlican :D :D :D

Skinuh jedno 6 kila u zadnja 2 dana skacuci po ovim svirkama :D :D :D
Miki123

#593 Re: Svirke...

Post by Miki123 »

Zoster - Neću, neću dijamante :D :-D
moja je rajaaa, ratafarajaaa :mrgreen: :lol:
http://youtube.com/watch?v=dFqXCihi3p0

Zoster - A gdje sam bio ja

http://youtube.com/watch?v=3--Mltik8Zw

Zoster - Ko je jamio jamio
http://youtube.com/watch?v=o3iA4N8nTnU

Zoster - Utopija i Hercegovina
http://youtube.com/watch?v=S9QaJFrGCn8

ne stigoh na elemental, a mislio oboje uklopit.. :oops: :roll:
Universal

#594 Re: Svirke...

Post by Universal »

Bio sam neki dan u domu mladih na festivalu nove nade nove snage i moram reci da su bendovi sranje, ali stvarno sranje. jedan je bend bio dobar ne znam kako se zovu prvi su nastupali, ostalo sranje na kvadrat. Zoster... za njih jednostavno nemam komentara
rikardoreis

#595 Re: Svirke...

Post by rikardoreis »

rikardoreis wrote:OKC Abrasevic Nam predstavlja :D

04.04.08. Disciplina Kicme

10 km

ODGOĐENO :(
Miki123

#596 Re: Svirke...

Post by Miki123 »

Universal wrote:Bio sam neki dan u domu mladih na festivalu nove nade nove snage i moram reci da su bendovi sranje, ali stvarno sranje. jedan je bend bio dobar ne znam kako se zovu prvi su nastupali, ostalo sranje na kvadrat. Zoster... za njih jednostavno nemam komentara
Može li mi neko reći kako se zove onaj band prije zostera, sa onom iritantnom pjevačicom? Mislim ne želim ničiji trud gazit, ali ona i pjeva i nastupa ko kafanska pjevačica :sad:

Još na kraju reče nemojte otići jer iza nas nastupa zoster hahahahaha ko da sam nju došo gledat :shock: :?
mima202

#597 Re: Svirke...

Post by mima202 »

Miki123 wrote:
Universal wrote:Bio sam neki dan u domu mladih na festivalu nove nade nove snage i moram reci da su bendovi sranje, ali stvarno sranje. jedan je bend bio dobar ne znam kako se zovu prvi su nastupali, ostalo sranje na kvadrat. Zoster... za njih jednostavno nemam komentara
Može li mi neko reći kako se zove onaj band prije zostera, sa onom iritantnom pjevačicom? Mislim ne želim ničiji trud gazit, ali ona i pjeva i nastupa ko kafanska pjevačica :sad:

Još na kraju reče nemojte otići jer iza nas nastupa zoster hahahahaha ko da sam nju došo gledat :shock: :?
pa jel to licilo i na shta? mozel maybe kratki osvrt il neshto... imal iko u ovoj drzavi da mu se mozes ponadat da valja?
Universal

#598 Re: Svirke...

Post by Universal »

Ta cura koja je pjevala prije zostera je neka wannabe pjevacica koje se totalno blamirala na stejdzu a btw ne zna ni pjevati. osim nje i jos dva benda ostali su bili metalci, koji ne pripadaju ovam festivalu jer je festival pop rock grupa ali muzika se promjenila od zadnjeg festivala koji se desio prije 16. godina, pa sta tu mozes. ti metalci uopše nisu za slusanje, ne samo na ovom festivalu nego inace. bez uvrede ako neko od njih ovo procita. inace festival se se nastavlja svake zadnje subote u mjesecu. trebalo bi pogledati, ako vas zanima.
southernstar

#599 Re: Svirke...

Post by southernstar »

Dubioza Kolektiv

April, 5 2008 at Kino Bosna
mamica papucarka

#600 Re: Svirke...

Post by mamica papucarka »

Tesssa wrote:Elemental - odlican :D :D :D

Skinuh jedno 6 kila u zadnja 2 dana skacuci po ovim svirkama :D :D :D
a dje su nastupali :oops:
da vidis ustirkanih konecrata ovdje kod mene :oops: :D samo stoje i cugaju :D a ako je nesto "ozbiljno", ne smijes ni zijevnut, jer te odmah mrko pogledaju :lol:
Post Reply