Nosim leće već nekih 7 godina. Počela sam sa Johnson&Johnson lećama, i one su mi bile uvjerljivo najugodnije za nošenje, i s njima sam bila najzadovoljnija. Nažalost, nakon par godina optika kod koje nabavljam leće i obavljam preglede ih je prestala nabavljati. Prešla sam na mjesečne Bausch&Lomb, i jako mi je bilo teško priviknuti se na njih. Jeftinije su, što je s jedne strane prednost, ali isto tako to se osjetilo, konkretno u udobnosti. Iako su i jedne i druge meke leće, ove druge su mi bile puno neudobnije, nekako malo "tvrđe", i počelo bi mi se oko sušiti nakon kraćeg vremena nošenje nego sa J&J.
Odustala sam od tih, i prešla na B&L tromjesečne, evo već drugu godinu i mogu reći da nemam nikakvih problema, udobne su i nemam tolikih problema sa sušenjem oka.
Te kapi "Umjetne suze" su mi puno pomogle kad sam imala problema sa suhim očima, a i korisne su u situacijama ako nešto upadne u oko a leća je u njemu. Preporodila sam se s tim kapima.
Što se tiče naručivanja leća preko interneta, po meni to dolazi u obzir jedino ako ste već bili kod okulista, i ako vam je okulist odredio možete li uopće nositi leće i kakve.
Naručivati ovako samo na svoju ruku ja baš ne bih. Nije dovoljno samo znati dioptriju.
Kad smo kod stavljanja i skidanja, mislim da svatko donekle ima "svoj" način. Meni je okulist bio jako ljubazan i nije mi htio prodati leće dok nisam po njemu bila spremna, natjerao me da jedno dva tjedna vježbam kako zajebati taj refleks zatvaranja oka, pa nisam imala većih problema na početku kad sam dobila leće, ali opet, s vremenom sam malo personalizirala taj način stavljanja, nije baš sve onako kako mi je on rekao